1、高碑店一中高一年级英语周末测2018.3.25第一部分听力(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项AAre you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids interest. Many offer wo
2、rkshops for making hand-made pieces, traveling exhibits, book signings(签名 ) by childrens favorite writers, and even musical performances and other arts.Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky
3、. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can disco
4、ver the secret about performing arts. Puppet (木偶 ) making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.on science museums around the country. These scienceplay-lands are great fun for kids and grown-ups alike. Theyll keep your child mentally and physically active the w
5、hole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.1. If a child is interested in the universe, he probably will visit _.A . a Youtheater B . an art museumC . a natural history museum D . a han
6、ds-on science museum2. What can kids do at a Youtheater?A . Look at rock collections. B . See dinosaur models.C . Watch puppet making. D . Give performances.3. What does “handson science” mean in the last paragraph?A . Science games designed by kids. B . Learning science by doing things.C . A show o
7、f kids science work. D . Reading science books.4. Where does this text probably come from?A . A science textbook. B . A tourist map.C . A museum guide. D . A news report.BDOCTOR WHO EXPERIENCE, CARDIFFLOCATION: Cardiff Bay, CardiffEVENT INFORMATION:Situated within touching distance from where the ic
8、onic(偶像的) BBC series is filmed, the Doctor Who Experience in Cardiff features a spectacular interactive adventure where visitors become an official companion and come face to face with some of the scariest monsters seen on screen, as well as having the chance to fly the legendary(传说的) TARDIS for the
9、 Doctor.After experiencing the spectacular interactive walk-through, fully immerse yourself in props from the television series within the exhibition area see up and close the incredible sets, costumes(服装) and props(道具) that feature in your favourite show including the entire collection of Doctors i
10、conic costumes from 1963 to the present day.Packed with amazing special effects, this multi-sensory experience is fun for the family and fans alike.AGE GUIDANCE:No minimum age restriction, but is advised as 5+Children to be accompanied by an adultUnder 5s are freeThis is not a 3D attraction but does
11、 include 3D effects. Strobe(闪光灯) lighting effects, floor movement and scenes which younger children may be scared within the walk through areas, please speak to a member of staff on arrival if you have any concerns.Like the television series, the new Doctor Who Experience includes monsters and scene
12、s that young children may find scary, so parental guidance is recommended.5.What can visitors do in the new Doctor Who Experience?A. Come face to face with some real monsters.B. Talk with the legendary TARDIS for the Doctor.C. See the collection of Doctors iconic costumes before1963.D. Experience th
13、e spectacular interactive walk-through.6.The underlined part “fully immerse yourself in props” can be replaced by _.A. submerge yourself underwaterB. show your interest in the programmeC. get youself dressed upD. tell your favorite stories7.Which of the following is the correct information about Doc
14、tor Who Experience in Cardiff?A. Parents are reccommended to keep company with children. B. Children under 5 must be accompanied by their parents. C. Both adults and children above should pay for tickets. D. Its a 3D attraction with strobe lighting effects and floor movement.C“Id like to be at a hea
15、lthier weight,” a friend told me. “But we just dont have the money to buy expensive diet foods and there isnt enough money to join a gym.” Many people feel that way that a healthy diet and exercise plan is out of reach because of their high cost. Dont lose hope! Well be looking at ways to make healt
16、hy choices without spending too much money.First you dont need to buy the expensive pre-prepared “diet foods.” Back in the early 1970s when I started housekeeping, 90% of the food I bought was ingredients. Very few things were preprocessed (预处理的 ). Now 90% of the food you find in the store is quick
17、food. Thats a bad thing.Quick foods like boxed “just add hamburger” meals have had the fiber (纤维 ) removed to make them faster to prepare. Take a look at the label (标签 ) on that box. It often has low numbers listed under “fiber” because fiber takes longer to digest. If the low fiber meal is digested
18、, the result is that your body begins to store fat. Besides,your body is short of nutrients (营养物质 ). You will be driven to eat more to try to make up for the low quality of the food you are eating.And then there are the chemicals the producers add to the quick meals to make them palatable. If not, t
19、he stuff would taste like cardboard and you wouldnt enjoy it. However, these chemicals certainly arent good for your health.Whats the answer? Buy whole ingredients and give up the expensive, low nutrition, processed foods. Do the cooking yourself and you will have control over what is in your food a
20、nd it will cost less, too.8. People who find it hard to get a healthier weight think _.A. they had too much diet foodB. they didnt make a detailed planC. they have no time to do exercise in gymD. they cant afford diet food and to exercise in gym9. The author doesnt like quick food mainly because _.A
21、. it contains too much fatB. it makes people eat moreC. it has low fiberD. it takes longer to digest10. The underlined word “palatable” in Paragraph 4 means _.A. fresh B. delicious C. healthy D. poor11. The author suggests in the text that people should _.A. control the amount of foodB. eat more pro
22、cessed foodsC. cook food for themselvesD. choose cheap ingredientsDNot long ago,people thought babies were not able to learn things until they were five or six months old.Yet doctors in the United States say babies begin learning on their first day of life.Scientists note that babies are strongly in
23、fluenced by their environment.They say a baby will smile if her mother does something the baby likes.A baby learns to get the best care possible by smiling to please her mother or other caregivers.This is how babies learn to connect and communicate with other human beings.One study shows that babies
24、 can learn before they are born.The researchers placed a tape recorder on the stomach of a pregnant woman.Then,they played a recording of a short story.On the day the baby was born,the researchers attempted to find if he knew the sounds of the story repeated while in his mother.They did this by plac
25、ing a device in the mouth of the newborn baby.The baby would hear the story if he moved his mouth one way.If the baby moved his mouth the other way,he would hear a different story.The researchers say the baby clearly liked the story he had heard before he was born.They say the baby would move his mo
26、uth so he could hear the story again and again.Another study shows how mothers can strongly influence social development and language skills in their children.Researchers studied the children from the age of one month to three years.The researchers attempted to measure the sensitivity of the mothers
27、.The women were considered sensitive if they supported their childrens activities and did not interfere unnecessarily.They tested the children for thinking and language development when they were three years old.Also,the researchers observed the women for signs of depression.The children of depresse
28、d women did not do as well in tests as the children of women who did not suffer from depression.The children of depressed women did poorly in tests of language skills and understanding what they heard.These children also were less cooperative and had more problems dealing with other people.The resea
29、rchers noted that the sensitivity of the mothers was important to the intelligence development of their children.Children did better when their mothers were caring,even when they suffered from depression.12According to the passage,which of the following is NOT the factor that influences the intellig
30、ence development in babies?AThe environment. BMothers sensitivity.CTheir peers(同龄人). DEducation before birth.13What is the purpose of the experiment in which newborn babies heard the stories?ATo prove that babies can learn before they are born.BTo prove that babies can learn on the first day they ar
31、e born.CTo show mothers can strongly influence the intelligence development in their babies.DTo indicate early education has a deep effect on the babies language skills.14Which group of children did the worst in tests of language skills?AThe children of depressed mothers who cared little for their c
32、hildren.BThe children of women who did not suffer from depression.CThe children of depressed but caring mothers.DChildren with high communication abilities.15What is the main idea of the passage?AScientific findings about how babies develop before birth.BScientific findings about how the environment
33、 has an effect on babiesintelligence.CA study shows babies are not able to learn things until they are born or six months old.DScientific findings about how intelligence develops in babies.第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every day can be a fresh,new beginning-this is
34、very important if you had a difficult day before.By starting with a positive attitude,you can face the challenges of the day in a good state of mind.(16)Exercise.Exercising is one of the best methods to start your day for your mind as well as the body.(17)In addition,it also reduces stress and impro
35、ves your metabolism(新陈代谢).So go for a walk,go for a bike ride,or go to the gym in the morning.Organize yourself.(18)Make a to-do list and make an effort to follow it.It will keep youorganized and make your day easier.However,make sure that your to-do list is manageable.There are only so many things
36、you can do in a day.Smile.Starting your day by acting the way you want to feel can help you be more positive.(19)The easiest thing to do is smile.Just smile because you are alive and you can.Watch or listen to something humorous so you can laugh.It makes you feel positive and really good about yours
37、elf and the world that surrounds you.Keep important items in the same place.To make mornings less busy,start a habit keeping your important items in one easily accessible place.(20)This way,you are never looking for that lost item when you are running behind.A.Write down the tasks for the day.B.Try
38、other actions to get yourself to feel happier.C.Try some of the following tips to start your day right.D.Put your keys,wallet,purse,and other important items there.E.Instead of rushing through the rooming,go slow and take your time.F.It increases brain function,which can help you get a jump-start on
39、 the day.G.If you feel annoyed or tired,do something physical to make yourself feel happy.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一部分:完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)Douglas was my cousin. I first met him when he came to stay with my family for a 21 , because his parents were going to teach in Africa.He and his family 22 a
40、ll the way on the other side of the country, so we had never had a chance to visit. 23 , when we arrived at the airport, it was not hard to find which person was my 24 . He was the one standing all alone, looking aroundfor someone to 25 him. He looked a little scared to meet us, 26 started to smile
41、shyly after my mom hugged him.When we got back home and Douglas 27 putting his things away, I could not believe it. All of his 28 were the same, all white shirts and dark blue shorts. He 29 had a dark blue jacket with a tie!“How come you 30 only one kind of clothes?” I asked him.“Thats the way my sc
42、hool has 31 been,” he said. “We have to wear uniforms.”“I would hate having to wear the 32 thing every day,” I said.“I dont 33 ,” Douglas said. “It 34 time. I dont have to think about what I am going to wear.”“Well, we dont wear uniforms at our 35 . Youre going to look pretty 36 if you come to schoo
43、l in a jacket and tie.”Douglas looked worried. 37 , I felt bad. I had not meant to 38 his feelings. After all, it was not easy to come all this way to live with some 39 family for a year. Then and there I decided that I was going to 40 my cousin and try to make this as good a year as possible for hi
44、m.21. A. day B. week C.month D. year22. A. worked B. lived C.traveled D. studied23. A. However B. Instead C.Besides D. Therefore24. A. parent B. cousin C.uncle D. friend25. A. ask B. teach C.help D. meet26. A. so B. but C. or D. and27. A. started B. stopped C.finished D. continued28. A. bags B. pict
45、ures C.books D. clothes29. A. also B. again C.still D. even30. A. make B. hate C.wear D. sell31. A. sometimes B. never C. always D. seldom32. A. right B. same C.only D. old33. A. know B. use C.mind D. remember34. A. costs B. saves C. wastes D. counts35. A. airport B. country C.home D. school36. A. b
46、rave B. funny C.smart D. handsome37. A. Really B. Luckily C. Suddenly D. Secretly38. A. share B.enjoy C.hurt D. understand39. A. difficult B. special C. big D. strange40. A. look at B. look for C. look after D. look up第二节(共10小题,每小题1.5分,共15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A month ago my oldest daug
47、hter, Rachel, asked me how to make friends. She was 7 years old and a little shy. I told her the best way 41 (make) friends was to introduce herself when she met someone new. The question didnt come up again, and I didnt give it another 42_(think).Last weekend I took my two daughters to the lake a c
48、ouple of blocks from our house. There are two parks which 43 (be) located around the lake, and since it was a 44 (sun) day, we visited them both. There were lots of children 45 (play) happily. I was helping my youngest daughter, Sydney, down the slide when something caught 46._(I) attention. I got t
49、he warmest feeling 47_I had ever had as I heard Rachel tell all the kids, “My name is Rachel, and Im 7. Whats your name?” It worked 48 (well) than I had ever imagined, and before long she knew every kids name, 49 they were all playing taga kind of game. The little things in life can make 50 differen
50、ce.第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Im Senior Three student. I often stay up lately doing my
51、homework. Above my desk scores of books pile in front of me. Unfinished papers and solved problems are always there, seeming to have no ending. Time are never long enough for a student of Senior Three. How I do every day is to listen to the teachers lectures, taking notes and do my homework, which i
52、t seems to be endless. I hope our teachers will help us getting more knowledges with fewer lectures, exercises and less homework. Only in this way will we have more spare time to enjoy our lives.第二节:书面表达(20分)每年的5月31日是“世界无烟日(World NoTobacco Day)。这个节日旨在唤醒公众对吸烟危害性的意识,加强人们对身心健康的保护。假如你是李华,你的澳大利亚笔友Jim给你发来
53、电子邮件询问你们学校在今年的“世界无烟日”活动情况。请你根据下面的提示给他回一封电子邮件。注意:1.根据提示进行写作,可适当发挥,但不能逐字逐句翻译;2.词数:120左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim,Glad to receive your e-mail. Yours,Li Hua答案1.C。细节理解题:从第三段的句子:This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙)models to rock collections and pictures of stars in the sky.可知对宇宙感兴趣的孩
54、子会去自然历史博物馆。2.C。细节理解题:从第四段的句子:Puppet(木偶)making and stage make-up are just a couple of the special offerings you might find.可知在Youtheater孩子可以看做木偶。3.B。猜测词意题:从最后一段的句子:Theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons,experimenting,and building.可知是通过动手做东西学习
55、科学。4.C。文章出处题:文章介绍了博物馆的有趣的地方,所以是博物馆的指南。5.D细节理解题.根据After experiencing the spectacular interactive walk-through可知,游客在Doctor Who Experience可以体验步行越过并和展览品互动.故选D.6.C猜测词义题.根据前一句 where visitors become an of ficial companion and come face to face with some of the scariest monsters seen on screen,as well as ha
56、ving the chance to fly游客在这里成为一个正式的伴侣,面对一些在屏幕上看到的可怕的怪物,还有有机会飞.和下一句from the television series within the exhibition area-see up and close the incredible sets,costumes(服装)and props(道具)从电视剧的展区内看到的不可思议的服装(服装)和道具(道具),可以猜测fully immerse yourselfin props与选项C装扮起来意义相近,所以答案选C.7.A推理判断题.根据最后一段中的Like the televisio
57、n series,the new Doctor Who Experience includes monsters and scenes thatyoung children may find scary,so parentalguidance is recommended.和电视连续剧一样,经历包括怪物和年幼的孩子可能会感到害怕场景,所以建议家长指导.可知,文章建议父母陪着孩子去看.故选A8.D细节理解题.根据第一段Many people feel that way-that a healthy diet and exerciseplan is out of reach because of
58、their high cost许多感觉,健康的饮食和锻炼计划是不可能,因为花费太多,故选D项.9.C细节理解题.根据第四段Take a look at the label on that box.It often has low numbers listed underfiberbecause fiber takes longer to digest.说明在快餐中纤维的含量很低,故选C项.10.B词义猜测题.根据下句If not,the stuff would taste like cardboard and you wouldnt enjoy it说明,如果不加chemicals,这些食物吃
59、起来就像木板,没有味道,就会不喜欢了,那么该词指可口,故选B项.11.C细节理解题.根据文章最后一句Do the cooking yourself and you will have control over what is in your food-and it will cost less,too.说明作者建议我们自己买,自己做.故C正确.12.D细节理解题.根据Scientists note that babies are strongly in fluenced by their environment;One study shows that babies can learn bef
60、ore they are born;Another study shows how mothers can strongly in fluence social development and language skills in their children.可知影响婴幼儿智力发育的因素有:the environment,education be fore birth,mothers sensitivity三个方面.故选D.13.B细节理解题.根据One study shows that babies can learn be fore they are born和后面的实验可知实验的目的就
61、是证明婴儿在他们出生前就可以学习,故选B.14.C细节理解题.根据he children of depressed women did poorly in tests of languageskills and understanding what they hear.可知抑郁症的妇女的孩子在测试中做的最差,故选C.15.A主旨大意题,根据文章内容可知本文讲述的就是婴幼儿的智力发育,故选A.16.C文章衔接题.根据前文By starting with a positive attitude,you can face the challenges of the day in a good sta
62、te of mind.可知从积极的态度开始,你可以以一个良好的心态面对一天的挑战.C项:Try some of the following tips to start your day right.试试下面的一些小贴士来开始你的一天吧.符合文意,故选C.17.F联系上文题.根据前文Exercising is one of the best methods to start your day for your mind as well as the body.可知来给你的头脑以及身体开始新的一天,锻炼是最好的方法.F项:It increases brain function,which can
63、help you get a jump-start on the day.它增加大脑功能,可以帮助你在一天中获得一个新的开始.符合文意,故选F.18.A中心思想题.根据后文Make a to-do list and make an effort to follow it.列一个待办事项清单,并努力遵循它.A项:Write down the tasks for the day.把当天的任务写下来.符合文意,故选A.19.G联系下文题.根据后文The easiest thing to do is smile.可知最容易做的事是微笑.G项:If you feel annoyed or tired,d
64、o something physical to make yourself feel happy.如果你感到烦恼或疲倦,做些身体上的事情让自己感到快乐.符合文意,故选G.20.D联系上文题.根据前文To make mornings less busy,start a habit keeping your important items in one easily accessible place.可知为了让早晨不那么忙碌,养成一个习惯,把重要的东西放在一个容易找到的地方.D项:Put your keys,wallet,purse,and other important items there.
65、把你的钥匙、钱包、钱包和其他重要物品放在那里.符合文意,故选D.21.D;考查名词辨析;live with some family for a year.可知,表弟来作者家里住一年,A.day一天;B.week周;C.month月;D.year年;故选D.22.B;考查动词辨析;由so we had never had a chance to visit可知我们没有见过面是因为他们生活的很远,A.worked工作;B.lived生活;C.traveled旅行;D.studied学习;故选B.23.A;考查连词辨析;由it was not hard to find which person wa
66、s my (24)B.可知虽然见面很少,但还是很容易认出了表哥.A.However然而;B.Instead相反;C.Besides另外;D.Therefore总之;故选A.24.B;考查名词辨析;Douglas was my cousin.I first met him when he came to stay with my family可知,作者一眼就认出了表弟Douglas,A.parent 父母;B.cousin表兄弟;C.uncle叔叔;D.friend朋友;故选B.25.D;考查动词辨析;looking around for someone to him他一个人站在那里向四周张望着
67、,寻找来接他的人。A.ask询问;B.teach教;C.help帮助;D.meet遇见;故选D.26.B;考查连词辨析。句意为开始有点怕,但母亲拥抱他,他还是害羞的笑了,A.so所以;B.but但是;C.or或者;D.and而且;故选B.27.A;考查动词辨析;句意为回家开始收拾自己的东西.A.started开始;B.stopped停止;C.finished完成;D.continued继续;故选A.28.D;考查名词辨析;all white shirts and dark blue shorts可知,这里指的是Douglas的衣服,A.bags书包;B.pictures图片;C.books书籍
68、;D.clothes衣物;故选D.29.D;考查连词辨析;we dont wear uniforms at our.我们学校不用穿校服,A.also也;B.again再次;C.still仍然;D.even甚至;故选D.30.C;考查动词辨析;How can you only one kind of clothes?你怎么能只穿一种衣服呢?A.make使得;B.hate伤害;C.wear穿着;D.sell 售卖;故选C.31.C;考查副词辨析;从We have to wear uniforms可知学校的要求是总是穿这样的样式,A.sometimes有时;B.never从不;C.always总是;
69、D.seldom很少;故选C.32.B;考查形容词辨析.I would hate having to wear the thing every day.作者说他讨厌天天穿同样的衣服,A.right 正确的;B.same相同的;C.only唯一的;D.old年老的;故选B.33.C;考查动词辨析;从他带来的衣服看,道格拉斯应该是不在乎的.A.know知道;B.use使用;C.mind 介意;D.remember记住;故选C.34.B;考查动词辨析;I dont have to think about what I am going to wear.可知,穿一样的衣服可以节省时间,不用在穿着上花心
70、思,A.costs花费;B.saves节约;C.wastes浪费;D.counts花费;故选B.35.D;考查名词辨析;we dont wear uniforms at our.我们学校不用穿校服,A.airport机场;B.country乡村;C.home家庭;D.school 学校;故选D.36.B;考查形容词辨析;从后文可知夹克衫配领带比较滑稽有趣.A.brave勇敢的;B.funny滑稽的;C.smart 聪明的;D.handsome英俊的;故选B.37.C;考查副词辨析;Douglas looked worried.I had not meant(打算)to hurt him.“可知
71、,Douglas变得担忧起来,作者忽然意识到自己的话可能伤到了表弟,A.Really真正地;B.Luckily幸运地;C.Suddenly 突然地;D.Secretly秘密地;故选C.38.C;考查动词辨析;作者本来不想伤害表哥;A.share分享;B.enjoy享受;C.hurt伤害;D.understand 理解;故选C.39.D;考查形容词辨析;After all,it was not easy to come to live with some family for a year.毕竟,跟一些陌生的人住一年不是件容易的事,从上文可知,作者看不惯表弟的穿衣风格,说明他们的生活习惯可能差别
72、很大,A.difficult困难的;B.special 特殊的;C.big 巨大的;D.strange陌生的;故选D.40.C;考查短语辨析;try to make this as good a year as possible for him“可知,作者打算照顾表弟,让他在作者家里住得舒服、自在,A.look at看;B.look for寻找;C.look after照顾;D.look up查找;故选C.41.how考查句意理解本句的意思是:一个月前,我的大女儿Rachel问我如何交朋友;此处的指的是:怎样,如何;故用how.42.to make 考查固定搭配 the(best)way to
73、 do意为:做的(最好)方法;故用to make.43.herself考查固定搭配 introduce oneself意为:自我介绍;此处指的是:介绍Rachel自己,故用herself.44.thought 考查名词此处在句中作宾语补足语,指的是:另一种想法;故用单数名词thought.45.took 考查时态根据时间状语Last weekend”可知,此处指的是上周未发生的事情,应使用一般过去时;故用took.46.are located 考查时态及语态本句是定语从句;which指代先行词two parks在句中作主语,并与谓语动词locate构成被动关系;由于此处描述的是客观事实,所以这
74、里应使用一般现在时态的被动语态;故用are located47.with 考查固定搭配play with sb.意为:和某人玩;故用with.48.when考查句意理解以及从属连词本句的意思是:我正帮助我小女儿Sydney滑滑梯,这时有些事情引起了我的注意;此处意为:这时,突然;故用when.49.better考查形容词的比较级此处表示两者(即Rachel实际的表现与我想象中她的表现)之间的比较,应使用形容词的比较级;故用better.50.difference 考查固定短语 make a difference意为:有关系,有影响;故用difference.短文改错第一处:Im后加a。此处泛指
75、一名高三学生。故在Im后加a。第二处:lately改为late。语境表示,我经常做作业熬到很晚。lately“最近;late迟,晚”符合语境。第三处:Above改为On。语境表示,许多书堆在我的桌子上。on强调两物体是接触的,在上面;above表示一物在另一物的侧上方。故把Above改为On。第四处:solved改为unsolved。此处表示未被解决的问题,故把solved改为unsolved。第五处:are改为is。根据语境可知,此句为一般现在时态,主语time表示单数,谓语动词应用is。第六处:How改为What。“is”前面的部分是主语从句,且从句缺少宾语,指物,应用what引导。故把H
76、ow改为What。第七处:taking改为take。动词不定式“to”后接动词原形。故把taking改为take。第八处:去掉it。根据语境及逗号可知,此句含有一个which引导的非限制性定语从句,先行词是homework,且which在从句中作主语,故把it去掉。第九处:getting改为(to)get。help sb.(to)do sth.帮助某人做某事”是固定搭配。故把getting改为(to)get。第十处:knowledges改为knowledge。knowledge“知识”是不可数名词,故把knowledges改为knouwledge。书面表达One possible vision
77、:Dear JimGlad to receive your e-mail.In order to make people aware of the dangers of smoking andprotect peoples health from smoking.our school organized many kinds of activities on thisyears World No Tobacco Day.Now Id like to tell you what we did in our school.Some students put large posters around
78、 the school with our anti-smoking logo and slogan.Theschool organized an essay competition for the students and published some of good essays inthe school magazine infoming them of dangers of smoking.To urge people not to smoke,our school website has provided students with more infomation about bad effects of smoking.Besides,we put on short plays to tell people how hamful smoking is to our health.We students benefit a lot from these activities.I do hope more and more young people will not smoke for their good health.Yours,Li Hiua