1、河北省邯郸市大名县第一中学2021届高三英语上学期12月强化训练试题二绝密启用前1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上英语试题第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19. 15.B. 9. 18.C. 9. 15.答案是 C。1. What are the speake
2、rs mainly talking about?A. An exam. B. Language study. C. A hard life.2. What will the woman do?A. Show the man a map. B. Tell the man the direction.C. Go to the Blacks with the man.3. How many books does the man want to buy?A. 5. B. 2. C. 7.4. Where does the conversation probably take place?A. In a
3、 hospital. B. In a cinema. C. In a post office.5. What is the man doing?A. Waiting for the plane to Shanghai. B. Answering a passengers question.C. Waiting for his wife.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间
4、。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where does the conversation probably take place?A. In the hotel. B. At the airport. C. At the post office.7. What does the man ask the woman to do?A. Take care of his letter. B. Take a photo of him.C. Open the window for him.听第7段材料,回答第8至9题。8. When did the woman come to
5、Canada? A. Several days ago. B. Last month. C. Last September.9. Why did the woman come here?A. To take a driving course. B. To go on an educational exchange.C. To go on a business trip.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man invite the woman to go to New York?A. The summer vocation is coming. B. The
6、spring break is coming. C. The weekend is coming.11. How will the speakers go to New York?A. By bus. B. By air. C. By car.12. What does the man tell the woman to take?A. A jacket and some snacks. B. An umbrella and some snacks. C. A jacket and some fruits.听第9段材料,回答第13至16题。13. With whom is the woman
7、going to the Science Museum?A. The man. B. Her classmates. C. Her roommates.14. How does the man advise the woman to go to the Science Museum?A. By bus. B. By subway. C. By taxi.15. What are the womans favorites? A. Inventions. B. Animals. C. Paintings.16. What is the mans last suggestion?A. Walking
8、 along the seashore. B. Trying some seafood.C. Buying some seafood for her family.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why do some foreign language learners give up halfway according to the talk?A. They doubt whether studies will be of any use. B. They dont think it is that important. C. They have no talent for la
9、nguage learning.18. What is the first suggestion about?A. Reading more. B. Listening more. C. Speaking to native speakers.19. How many points does the speaker mention about language learning?A. 3. B. 4. C. 5.20. Which of the following is the speakers weblog site?A. . B. . C. .一、 阅读选择 (32.5分) A Aucti
10、ons(拍卖行) are everywhere. Here are just a few standouts and some of the areas they specialize in. All have brick-and-mortar(实体的) sales rooms in addition to online buying.Leslie Hindman AuctioneersHeadquarters(总部): ChicagoFounded: 1982Best bets: contemporary art, jewelryThe founder, Leslie Hindman, ha
11、s been on an expansion kick from her Chicago base and now runs eight offices across the country. Ms. Hindman said that plenty of items sell at her house for around $500. As in the auction world generally, jewelry and contemporary art receive lots of attention from bidders(出价者), and in2017 a diamond
12、ring sold for $97,000.Swann Auction GalleriesHeadquarters: New YorkFounded: 1941Best bets: books, works on paper, African-American artFounded as a rare-book auctioneer, Swann still holds dozens of such sales a year. The president, Nicholas DLowry, noted that Swann was the first auction house to sell
13、 old photographs, in 1952.The house has also had a department of African-American art for 12 years.Stair GalleriesHeadquarters: Hudson, N.Y.Founded: 2001Best bets: English and Continental furniture and paintings, modern and contemporary artColin Stair, the founder and president, comes from a long li
14、ne of antiques dealers (商人). Stair is frequented by dealers and bargain hunters, and its a place to find interesting things like a George I carved walnut wing armchair, coming up as part of a sale on April 28 and 29.Heritage AuctionsHeadquarters: DallasFounded: 1983Best bets: coins, sports memorabil
15、ia, movie postersWith roots in coin auctions, Heritage has grown quite large. But their bread and butter are items that the company president, Greg Rohan, calls the kinds of things that everyone has. People arent buying what were selling for decoration or for resale, he added. Theyre buying things t
16、hey absolutely love. 21At which place can you buy old photographs?AStair Galleries.BHeritage Auctions.CSwann Auction Galleries.DLeslie Hindman Auctioneers.22Who once sold antiques?AColin Stair.BGreg Rohan.CLeslie Hindman.DNicholas DLowry23What can be learned about these auctions?AThey all have onlin
17、e shops.BThey all sell valuable artworks.CThey are all run by local people.DThey are all located in New York. B I was 16 years old the day I skipped school for the first time. It was easily done: Both my parents left for work before my school bus arrived on weekdays, so when it showed up at my house
18、 on that cold winter morning, I simply did not get on. The perfect crime!And what did I do with myself on that glorious stolen day, with no adult in charge and no limits on my activities? Did I get high? Hit the mall for a shoplifting extravaganza (狂欢)?Nope. I built a warm fire in the wood stove, pr
19、epared a bowl of popcorn, grabbed a blanket, and read. I was thrilled and transported by a bookit was Hemingways The Sun Also Risesand I just needed to be alone with it for a little while. I ached to know what would happen to Jake Barnes and Lady Brett Ashley and Robert Cohn. I couldnt bear the thou
20、ght of sitting in a classroom taking another biology exam when I could be traveling through Spain in the 1920s with a bunch of expatriates (异乡客).I spent that day lost in words. Time fell away, as the room around me turned to mist, and my roleas a daughter, sister, teenager, and studentin the world n
21、o longer had any meaning. I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved.Looking back on it now, I can see that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption. Hemingways language
22、 was quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without realizing it, I was hot on the trail of my own fate. Writing now absorbs me the way reading on
23、ce did and happiness is their generous side effect.24Why did the author skip school on that day?ABecause her parents left home early.BBecause it was a cold winter morning.CBecause she was fascinated by a novel.DBecause she hated to take the biology exam.25What did the author think is the source of t
24、rue joy?AReading by the fire.BTravelling in Spain.CBreaking the regulations.DBeing occupied by ones passion.26Which can best replace the underlined phrase “braiding itself into” in the last paragraph?AEntering.BDestroying.CMending.DBlocking. CWhile the human world is suffering from the novel coronav
25、irus outbreak, our planet is actually showing certain signs of recovery from the damage caused by human activity. According to BBC, new satellite images released by the European Space Agency showed that the levels of air pollutants and greenhouse gases have fallen sharply in major cities in Europe a
26、nd the United Stated ever since the lockdown started.This is a great example of how the world can change overnight as soon as people change their behaviorespecially after recent discoveries in Antarctica. An international team of 89 scientists found that the ice in Greenland and Antarctica was melti
27、ng six times faster in the 2010s than it was in the 1990s. And in February Argentinas Marambio research station in Antarctica recorded a record high temperature of 20.75 in the continent.So what exactly will happen if the temperature keeps rising and the ice keeps melting? A third study might give y
28、ou an idea. A team of scientists drilled a hole into the seafloor in west Antarctica and obtained material from underground, in which they found traces of roots, spores and pollen typical products of a rainforest that dated back to 90 million years ago. In other words, Antarctica was very likely a r
29、ainforest back when the dinosaurs walked on Earth. But given the fact that the South Pole has four months of darkness during winter even millions of years agoscientists believe that the rainforest could only exit if the greenhouse gas concentration were extremely high back then to keep the continent
30、 warm when there was little or no sunlight. We didnt know that this Cretaceous greenhouse climate was that extreme, Johann Klages of the Alfred Wegener Institute in Germany and a coauthor of the research told the Guardian. It shows us what carbon dioxide is able to do. Ice or no ice, Antarctica will
31、 beand has always been fine with extreme changes. The human world, however, may not be. Now, during the coronavirus lockdown, weve seen the changes resulting from less human activity. Hopefully, well hold on to those changesnot for Antarctica or the planet, but for ourselves.27.What does the author
32、mainly want to tell us in Paragraph 1?AThe novel coronavirus has spread all over the world.BThe environment of our planet has improved greatly.CEurope and US should be responsible for the air pollution.DReducing human activity does good to the environment.28What can prove that Antarctica was likely
33、a rainforest 90 million years ago?AThe traces of typical products of a rainforest.BThe existence of high greenhouse gas concentrations.CThe recording of extreme Cretaceous greenhouse climate.DThe evidence of dinosaurs living in rainforests.29What is the best title for the article?AAntarctica Is Melt
34、ing at a Fast SpeedBIt Is Our duty to protect the PlanetCLess Human Activity Makes Nature RecoverDLockdown Reduces Air Pollution and Greenhouse Gas D The most intuitive argument against immigration we come across is that immigrants are causing higher unemployment rate or lower wages for low-skilled
35、workers within the nation, which is probably not true in the US. Statistics show that in the US, wages and unemployment rate are rarely affected for the reason that immigrants move more flexibly for jobs than local workers.Immigration boosts economy by driving up both demand and supply. Official dat
36、a show that immigrants have a far more diverse composition than the native-born. They have a higher percentage of doctoral degree owners while also a higher percentage of worse-educated. The effect is that companies actually adjust to the change in job market in the long-run and figure out their way
37、 to deal with a mix of workers with different skills and levels, which at the end of the day fits them into different jobs.For those who have a bachelor or a doctoral degree, they are the driving engines whose innovation largely boosts the US economy. Immigrants to the United States tend to generate
38、 more patentable technologies than natives: though they constitute only 18 percent of the 25 and older workforce, immigrants obtain 28 percent of high-quality patents. Immigrants are also more likely to become Nobel winners in physics, chemistry, and physiology or medicine. These innovations can inc
39、rease productivity and job supplies in the long run.For those badly-educated, even though they did cause a negative impact to net financial contribution to the US government, the impact is rather small compared to those undereducated native people. It is because as immigrants who come to seek for a
40、change for their life, it is more likely for them to take a job rather than accepting the basic living standard provided by government subsidy like those desperate native-born Americans who have lost faith in the so-called “American Dream”. In the long run, it eases the burden of government and brin
41、gs in more tax income. In this sense, their stable income also brings about more domestic demand in the US.All in all, immigrants are actually beneficial for the US economy, largely owing to the values created by those highly-educated. The expulsions of unauthorized immigrants may bring about negati
42、ve impact to the economy.30Why does the author write this passage?ATo appeal to more foreigners to immigrate to America.BTo urge the US to treat unauthorized immigrants equally.CTo confirm whats long been believed about immigration.DTo argue for the positive economic effects of immigration.31How are
43、 immigrants different from the natives?AThey contribute less to government finances.BThey have less access to government subsidy.CTheyre more confident of the American Dream.DTheyre more likely to go where jobs are available.32What can we learn from the passage?ACompanies are more willing to employ
44、immigrants.BImmigrants are more adaptable than native Americans.CMost Americans with a doctors degree are immigrants.DImmigration creates more job opportunities for America.33How is the passage mainly developed?ABy listing specific statistics.BBy making a detailed analysis.CBy presenting typical exa
45、mples.DBy comparing different opinions.二、七选五(12.5分) “The calm before the storm” is a very familiar expression. It is usually used to describe a peaceful period just before a very stressful situation or a tense argument. 34 They noted that before certain storms the seas would seem to become calm and
46、the winds would drop.But why is it often so calm before a storm? 35 According to US website HowStuffWorks, a calm period occurs because many storms, tornadoes and hurricanes draw in all the warm and damp air from the surrounding area. As this air rises into the storm clouds, it cools and acts as “ f
47、uel for the storm ,like petrol in a car. “Once the storm has taken all the energy it can from the air, it is pushed out from the top of the storm clouds and falls back down to ground level. 36 So once it covers an area, it causes a calm period before the storm.37 First count how many seconds there a
48、re between a flash of lightning and a clap of thunder, roughly three seconds equal one kilometer. A good judgement is that if your count is below 30 seconds, you should seek shelter straight away.However, due to the complexity of storm system ,calm doesnt always go first. So, your best bet is to kee
49、p yourself updated with weather reports for any predictions regarding a coming storm in your area. 38AScience has given us the answer.BThere is no definite answer to the question.CWeather reports sometimes cannot be trusted.DBritish sailors coined the phrase in the late l600s.E.As the air declines,
50、it becomes warm and dry, which is stable.F.The Weather Network has a tip for working out how far away a storm is.G.Thats the most reliable way to predict the next display of natures temper.三.完形填空(15分) As our Earths temperature warms up because of climate change, it is having unexpected effects on ou
51、r worlds forests. When temperatures rise, trees close their skins to 39 the loss of water, and this, in turn, slows down the 40 of photosynthesis(光合作用). As a result, these trees are shorter and grow slowly, as well as have a 41 death rate.Climate change also increases the 42 of droughts and wildfire
52、s. After wildfires, it takes a while for the forest systems to 43 , and in some cases, the forests are 44 permanently. Trees that are stressed are also 45 to attacks by bacteria(细菌). In tropical forests, vines that use the trees as 46 can often choke the trees and rob them of nutrients. Finally, hum
53、ans have 47 the forest landscape through logging. When trees are replanted on the soil, they will never grow as large as the 48 trees that were cut down.As these forests disappear, species that once called them “home” are forced to change, 49 the variety of those systems. 50 , some endangered specie
54、s are unable to 51and die. Old-growth forests are disappearing in all regions of our world. When forests die, younger forests that are reestablished in the same area grow back weaker and smaller 52 poor vegetation. With trees dying increasingly and continuously, will future generations 53 out on the
55、 wonders of forests?39AprotectBpreventCsaveDfree40AmovementBsituationCprocessDoperation41AhigherBfirmerClighterDsmaller42AchoiceBmeasureCqualificationDchance43AgrowBrescueCrecoverDdecline44AignoredBlostChurtDleft45AaccessibleBenjoyableCacceptableDfavorable46AattentionBcommandCtrustDsupport47Afrighte
56、nedBpaidCruinedDwasted48AcommonBoriginalCdistantDstrong49AaffectingBimprovingCforgettingDreflecting50ABesidesBSurprisinglyCOtherwiseDUnfortunately51AdevoteBkeepCadaptDlead52Adue toBin addition toCinstead ofDin spite of53ApassBmissCbreakDbring四、用单词的适当形式填空(45分)54. There is a time _ we have no money. 5
57、5. I live next door to a couple _ children often make a lot of noise. 56. The reason _ he didnt come was that he was ill. 57. _ is known to all, China is a developing country. 58. He is confident , _ , in my opinion, is most important in modern society. 59. Beijing is _ you can see ancient and moder
58、n cultures. 60. What we cant get seems better than_ we have. 61. This is _ I disagree. 62. A ship in harbor is safe , but that is not _ ships are built for. 63. It remains to be seen_ you are right or wrong. 64._ reading habits have changed can be felt from the amount of time young people spend swee
59、ping through short videos on their smartphones.65. Crops that _ (grow) in May are just starting to be harvested. 66. Outside of the farm, students are engaging in some taste tests with _ they get from the gardens. 67. Many young people , most of _ were well-educated , headed for remote regions to ch
60、ase their dreams. 68. Is there anything _ I can do for you?69. That is one of the most interesting books that _ (sell) in the bookshop. 70. I want to use the same dictionary _ was used yesterday.71. The fact _ he was lost made us surprise. 72. My mother wants to decorate our rooms in a modern look_
61、my father prefers a traditional style. 73. We must make it clear _ anyone who breaks the law will be punished. 74. At the center of the square, the summertime fountain has turned to ice, _ young children are playing.75. I cant recognize this place because it isnt_it used to be.76.The old couple gave
62、_attended their Diamond Wedding Anniversary some gifts to share their happiness.77.We choose this hotel because the price for a night here goes down to twenty dollars,half of _it used to charge.78. Find more chances to praise your children often, _you will find they are quite willing to communicate
63、with you.79. We should move on bravely on our life journey, _difficulties we meet with.80. _some extra money is borrowed, the restaurant will close.81. A number of high buildings have been set up_there was nothing a year ago but ruins.82. If you dont know how to do the experiment, you can do _I say.
64、 83.Lets go on with the discussion from_we left off yesterday.五、提纲类作文(15分)64假定你是李华,寒假开学后打算参加你校举办的英语演讲比赛,请给你的外教John写一封邮件寻求帮助。内容包括:1.请他帮助修改演讲稿;2.请他纠正你的英语发音。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计人总词数。Dear John,Our school will hold an English speech contest after the winter holiday._Yours,Li Hua大名
65、一中2020-2021学年度高三英语强化训练专题卷二参考答案听力:【答案】1-5 ACBBC 6-10 CACBB 11-15 CACAB16-20 BAABC阅读A篇21C22A23A【分析】这是一篇应用文。主要介绍了四家拍卖行,以及一些他们擅长的领域。21细节理解题。根据Swann Auction Galleries部分中The president, Nicholas D. Lowry, noted that Swann was the first auction house to sell old photographs, in 1952.(总统Nicholas D. Lowry指出,1
66、952年,斯旺是第一家拍卖旧照片的拍卖行。)可知你可以在Swann Auction Galleries买到旧照片。故选C。22细节理解题。根据Stair Galleries部分中Colin Stair, the founder and president, comes from a long line of antiques dealers (商人).(该公司的创始人兼总裁Colin Stair出身于一个古董经销商世家。)可知Colin Stair曾经卖古董。故选A。23细节理解题。根据第一段中All have brick-and-mortar(实体的) sales rooms in addi
67、tion to online buying.(除了网上购物外,所有这些网站都有实体销售室。)可知四家店都有网上商店。故选A。B篇24C25D26A【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候被海明威的太阳也会升起吸引,从此沉浸于小说美妙的语言中。海明威的语言风格慢慢地影响着作者,引导她走上了文学之路。24细节理解题。文章第一段的“I was 16 years old the day I skipped school for the first time.”第一次逃学的时候我16岁,以及文章第三段中“I was thrilled and transported by a bookand I ju
68、st needed to be alone with it for a little while”一本书让我兴奋不已,我需要独处一段时间。可知作者被一本小说吸引了。故选C项。25细节理解题。根据文章第四段中“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed by something I loved”我偶然发现了通往完美幸福的钥匙:我完全被我所爱的东西吸引。可知作者认为真正快乐的源泉是沉浸于自己所爱的东西中。故选D项。26词义猜测题。根据上文“I can se
69、e that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption.”我可以看到一些微妙的事情出现在我的头脑和我的生活中,而我正处于吸收它的状态中。以及下文“I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write.
70、Without realizing it, I was hot on the trail of my own fate.”我下载的信息是关于如何创建简单优雅的句子,一个良好而坚实的情节。换句话说,我在学习如何写作。没有意识到,我在追寻自己的命运。由上下文内容可以推断出海明威的语言风格在潜移默化之中影响了我对语言的感悟,可知,海明威的语言风格进入我的想象中,即影响了我,故选A 项。【点睛】细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读者需要根据已有的信息进行处理,读出言
71、外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如,第1题,文章第一段的“I was 16 years old the day I skipped school for the first time.”第一次逃学的时候我16岁,以及文章第三段中“I was thrilled and transported by a bookand I just needed to be alone with it for a little while”一本书让我兴奋不已,我需要独处一段时间。可知作者被一本小说吸引了。故选C项。C篇27D28B29C【分析】这是一篇说明文。文章
72、首先提到新冠肺炎期间的封城给环境带来了一些积极影响,接着作者举例南极洲的考察发现告诉我们温室气体浓度上升对我们人类带了影响。最后作者提倡为了人类要减少对环境的影响。27主旨大意题。根据第一段“While the human world is suffering from the novel coronavirus outbreak, our planet is actually showing certain signs of recovery from the damage caused by human activity. According to the BBC, new satelli
73、te images released by the European Space Agency showed that levels of air pollutants and greenhouse gases have “fallen sharply” in major cities in Europe and the United States ever since the lockdown(活动限制) started.”(在人类世界遭受新型冠状病毒爆发之苦的同时,我们的星球实际上正在从人类活动造成的破坏中显示出某些“恢复”的迹象。据英国广播公司报道,欧洲航天局发布的新卫星图像显示,自封城
74、开始以来,欧洲和美国主要城市的空气污染物和温室气体水平“急剧下降”)可知,文章第一段主要告诉我们由新冠肺炎引起的封城给环境带来了积极的影响,比如空气污染物和温室气体水平都急剧下降。故选D。28推理判断题。根据第三段“In other words, Antarctica was very likely a rainforest back when the dinosaurs walked on Earth. But given the fact that the South Pole has four months of darkness during wintereven millions o
75、f years agoscientists believe that the rainforest could only exist if the greenhouse gas concentrations were extremely high back then to keep the continent warm when there was little or no sunlight(换句话说,当恐龙在地球上行走的时候,南极洲很可能是一个热带雨林。但考虑到南极在冬天有四个月是黑暗的这一事实即使是在几百万年前科学家们相信,只有当温室气体浓度非常高的时候,热带雨林才能存在,因为那时阳光很少
76、或根本没有)”可知,当时的南极有可能是热带雨林是因为温室气体的浓度非常高。故选B。29主旨大意题。根据第一段“While the human world is suffering from the novel coronavirus outbreak, our planet is actually showing certain signs of recovery from the damage caused by human activity.(在人类世界遭受新型冠状病毒爆发之苦的同时,我们的星球实际上正在从人类活动造成的破坏中显示出某些“恢复”的迹象)”及全文内容可知,文章首先提到新冠肺炎
77、期间的封城给环境带来了一些积极影响,接着作者举例南极洲的考察发现告诉我们温室气体浓度上升对我们人类带了影响,最后作者提倡为了人类要减少对环境的影响。故C选项“减少人类活动有助于地球的复苏”作为文章标题最为合适。故选C。D篇30D31D32D33B【分析】这是一篇议论文。文章中作者详细论述了为什么移民对美国的经济有积极影响,分别从移民的特点、受不同教育程度的移民对经济的影响来进行了详细的分析。作者认为移民实际上对美国经济有益,这在很大程度上要归功于那些受过高等教育的人所创造的价值观。驱逐非法移民可能会给经济带来负面影响。30推理判断题。根据最后一段“All in all, immigrants
78、are actually beneficial for the US economy, largely owing to the values created by those highly-educated. The expulsions of unauthorized immigrants may bring about negative impact to the economy.(总而言之,移民实际上对美国经济有益,这在很大程度上要归功于那些受过高等教育的人所创造的价值观。驱逐非法移民可能会给经济带来负面影响)” 文章中作者详细论述了为什么移民对美国的经济有积极影响,分别从移民的特点、
79、受不同教育程度的移民对经济的影响来进行了详细的分析。作者认为移民实际上对美国经济有益,这在很大程度上要归功于那些受过高等教育的人所创造的价值观。驱逐非法移民可能会给经济带来负面影响。可推知,文章写这篇文章是为了论证移民对经济的积极影响。故选D。31.细节理解题。根据倒数第二段中“It is because as immigrants who come to seek for a change for their life, it is more likely for them to take a job rather than accepting the basic living standa
80、rd provided by government subsidy like those desperate native-born Americans who have lost faith in the so-called “American Dream”.( 因为作为来寻求生活改变的移民,他们更有可能去找一份工作,而不是像那些对所谓的美国梦失去信心的绝望的土生土长的美国人一样,接受政府补贴提供的基本生活水平)”可知,移民和本地人的不同在于,移民更倾向于去有工作的地方。故选D。32细节理解题。根据第三段中“For those who have a bachelor or a doctora
81、l degree, they are the driving engines whose innovation largely boosts the US economy.(对于那些拥有学士或博士学位的人来说,他们是驱动引擎,他们的创新在很大程度上提振了美国经济)”以及“These innovations can increase productivity and job supplies in the long run.(从长远来看,这些创新可以提高生产率和就业供应)”可知,移民为美国创造了更多的就业机会。故选D。33推理判断题。文章第二段从移民的构成比土生土长的人更加多样化,且能够最终适应
82、不同的工作,来说明移民通过增加需求和供给来刺激经济;第三段中“For those who have a bachelor or a doctoral degree, they are the driving engines whose innovation largely boosts the US economy.(对于那些拥有学士或博士学位的人来说,他们是驱动引擎,他们的创新在很大程度上提振了美国经济)”论述了受过高等教育的移民,是如何对美国经济带来有益影响的;第四段中“For those badly-educated, even though they did cause a negat
83、ive impact to net financial contribution to the US government, the impact is rather small compared to those undereducated native people. (对于那些受教育程度低的人来说,尽管他们对美国政府的净财政贡献造成了负面影响,但与那些受教育程度低的人相比,影响是相当小的)”则论述了教育水平不高的移民,更倾向于工作而不是接受政府补贴,从而从长远上减轻了政府的负担,带来了更多的税收收入。可推知,文章是通过做详细的分析展开的。故选B。七选五34D35A36E37F38G【分析
84、】这是一篇说明文。文章就“暴风雨前的宁静”这一说法做出了科学的解释。并且说明了一种计算暴风雨距离的窍门。同时告诉读者随时更新天气预报是预测下一个自然气象最可靠的方法。34根据下文They noted that before certain storms the seas would seem to become calm and the winds would drop. 可知,他们注意到,在某些暴风雨来临之前,海面似乎会变得平静,风也会减弱。根据代词They可推理上文为指人提出这一说法。故选D“英国水手在16世纪晚期创造了这个短语”切题。故选D。35根据上文But why is it oft
85、en so calm before a storm? 可知,但是为什么暴风雨来临前总是那么平静呢?下文应就此做出回答。故A项“科学已经给了我们答案” 切题。故选A。36根据下文So once it covers an area, it causes a calm period before the storm. 可知,所以一旦它覆盖了一个区域,它就会在风暴前形成一段平静期。下文为覆盖,反之可推理上文应为空气下降,故E选项“当空气下降,它变得温暖和干燥,这是稳定的”。切题。故选E。37根据后文First count how many seconds there are between a fla
86、sh of lightning and a clap of thunder, roughly three seconds equal one kilometer. A good judgement is that if your count is below 30 seconds, you should seek shelter straight away. 可知,首先数一下闪电和雷声之间有多少秒,大约三秒等于一公里。一个最佳判断是如果你的计数低于30秒,你应该立即寻求庇护。可知是在介绍一个预测暴风雨距离的方法。故F选项“气象网络有一个计算风暴距离的小窍门”切题。故选F。38根据上文So, y
87、our best bet is to keep yourself updated with weather reports for any predictions regarding a coming storm in your area. 可知,你最好的办法就是随时更新天气预报,预测你所在地区即将来临的暴风雨。下文应继续就此展开说明。故G选项“这是预测下一个自然脾气表现的最可靠的方法” 切题。故选G。完型填空39B40C41A42D43C44B45A46D47C48B49A50D51C52A53B【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了由于气候变化,地球温度上升,这对我们世界的森林产生了意想不
88、到的影响。先是温度上升导致树木矮小,生长缓慢,死亡率高;其次,气候变化也增加了干旱和野火的可能性,野火导致了森林的消失,因此以森林为“家”的物种被迫发生改变,甚至死亡。39考查动词词义辨析。句意:当温度上升时,树木会将树皮闭合,以防止水分流失,而这反过来又会减慢光合作用的进程。A. protect保护;B. prevent阻止;C. save拯救;D. free释放。根据后文the loss of water可知树木将皮肤闭合是为了阻止水分的流失。故选B。40考查名词词义辨析。句意:当温度上升时,树木会将树皮闭合,以防止水分流失,而这反过来又会减慢光合作用的进程。A. movement活动;B
89、. situation情况;C. process进程;D. operation操作。结合上下文语境,树木闭合了树皮来防止水分流失,这反过来又减缓了光合作用的进程(process)。故选C。41考查形容词词义辨析。句意:因此,这些树较矮,生长缓慢,死亡率也较高。A. higher更高的;B. firmer更坚固的;C. lighter更明亮的;D. smaller更小的。根据上文these trees are shorter and grow slowly可知树木矮小,生长缓慢,所以死亡率也会更高了。故选A。42考查名词词义辨析。句意:气候变化也增加了干旱和野火的可能性。A. choice选择;
90、B. measure测量;C. qualification资格;D. chance可能性,机会。根据后文After wildfires可知全球气温升高增加了干旱和野火发生的可能性。故选D。43考查动词词义辨析。句意:野火过后,森林系统需要一段时间才能恢复,在某些情况下,森林会永久无法恢复。A. grow生长;B. rescue营救;C. recover恢复;D. decline下降。结合上文After wildfires, it takes a while for the forest systems to可知野火焚烧了森林之后,森林系统需要时间才能恢复。故选C。44考查形容词词义辨析。句意:
91、野火过后,森林系统需要一段时间才能恢复,在某些情况下,森林会永久无法恢复。A. ignored被忽视的;B. lost无法恢复的;C. hurt受伤的;D. left左边的。结合上文可知野火焚烧了森林,森林需要时间来恢复,但是某些情况下,森林也可能不能恢复了。故选B。45考查形容词词义辨析。句意:压力大的树木也容易受到细菌的攻击。A. accessible易接近的;B. enjoyable快乐的;C. acceptable可接受的;D. favorable赞成的。根据后文to attacks by bacteria可知树木也容易受到细菌的攻击。短语be accessible to“容易进入的,
92、容易接近的”。故选A。46考查名词词义辨析。句意:在热带森林中,以树木为支撑的藤本植物经常会窒息树木,并剥夺树木的营养。A. attention注意力;B. command命令;C. trust信任;D. support支撑,支持。结合上文vines that use the trees as可知藤本植物是以树木为支撑的,故选D。47考查动词词义辨析。句意:最后,人类通过伐木,毁坏了森林景观。A. frightened使害怕;B. paid支付;C. ruined毁灭;D. wasted浪费。结合后文the forest landscape through logging可知人类伐木毁坏了森林
93、景观。故选C。48考查形容词词义辨析。句意:当树木被重新种植在土壤上时,它们永远不会长得像原来被砍伐的树那么大。A. common普通的;B. original原来的;C. distant遥远的;D. strong强壮的。结合后文trees that were cut down可知此处指的是,人们新种植的树木,不会长得像原来被砍伐的树那么大了。故选B。49考查动词词义辨析。句意:随着这些森林的消失,曾经把它们称为“家”的物种被迫改变,影响了这些系统的多样性。A. affecting影响;B. improving改善;C. forgetting忘记;D. reflecting放射。承接上文As
94、these forests disappear, species that once called them “home” are forced to change可知森林的消失,改变了这些物种,也影响了这些物种的多样性。故选A。50考查副词词义辨析。句意:不幸的是,一些濒危物种无法适应而死亡。A. Besides而且;B. Surprisingly惊人地;C. Otherwise否则;D. Unfortunately不幸地。根据后文some endangered species are unable to可知某些物种很不幸地是,无法适应这些改变,只能死亡。故选D。51考查动词词义辨析。句意:
95、不幸的是,一些濒危物种无法适应而死亡。A. devote贡献;B. keep保持;C. adapt适应;D. lead带领。根据上文species that once called them “home” are forced to change可知物种被迫发生改变了,而某些物种无法适应,只能死去。故选C。52考查短语辨析。句意:当森林死亡时,在同一地区重新建立的年轻森林由于植被不良,而变得更弱更小。A. due to因为;B. in addition to另外;C. instead of而不是;D. in spite of尽管。根据后文poor vegetation可知此处指年轻森林由于(d
96、ue to)植被不良,而变得更弱更小。故选A。53考查动词词义辨析。句意:随着树木不断地死亡,子孙后代会错过森林的奇迹吗?A. pass通过;B. miss错过;C. break打破;D. bring带来。结合后文out on the wonders of forests可知此处指错过森林的奇迹。短语miss out“错过”。故选B用所给单词的适当形式填空54. when 55. whose 56.why 57.As 58.which 59.where 60.what 61.where 63.whether 64.That 65. were grown 66. what 67.whom 68.
97、that 69.are sold 70.as 71.that 72.while 73.that 74.where 75.what 76.whoever 77.what78.and 79.whatever80.unless 81.where 82.as 83.where应用文84Dear John,Our schoolwill hold an English speech contest after the winter holiday. As you know, I have always liked English, so I am keen on this activity. I am w
98、riting to expect you to help me get fully prepared.I have sent you my English speech draft. Please check if I have made any grammar mistakes and help me correct them in your spare time. In addition, the topic of my speech is about foreign festivals, which you are familiar with. If there is anything
99、wrong, please give me some suggestions. The most important problem is my pronunciation. I was wondering if you could tell me how to improve my English pronunciation. Is it convenient from 8 p.m.to 8:30p.m. between January 14th and 29th?Eager for your early reply.Yours,Li Hua【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提
100、示可知,假定你是李华,寒假开学后打算参加你校举办的英语演讲比赛,请给你的外教John写一封邮件寻求帮助。内容包括:1.请他帮助修改演讲稿;2.请他纠正你的英语发音。第2步:根据写作要求,确定关键词(组):be keen on (喜爱);expect sb. to do sth.(期待某人做莫事);get fully prepared(做好充分准备);speech draft(演讲稿);correct(纠正);spare time(空闲时间);in addition(另外);be familiar with(熟悉)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主
101、要应用一般现在时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如In addition, the topic of my speech is about foreign festivals, which you are familiar with运用非限制性定语从句;I was wondering if you could tell me how to improve my English pronunciation.运用宾语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。