收藏 分享(赏)

新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:545866 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:38KB
下载 相关 举报
新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 3 FASTERHIGHERSTRONGER (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit3 课下题型练(二) Using language.阅读理解AThis activity will melt away the pounds,build up your body and leave you on an emotional high.Yet the form of exercise destined to become the fitness trend of the year does not require gym membership or a personal trainer.All you need to do is walk.“Walking is a re

2、freshing alternative to complicated aerobic (有氧的) routines and overpriced gym membership,”says personal trainer Lucy Knight,the author of a new book on the exercise.“It is free,enjoyable and already a part of everyday life.All you need to do is correct your technique,and walk faster and longer,and y

3、ou will lose weight.” Scientists at the University of Pittsburgh recently revealed that overweight people who walked briskly (轻快地) for 30 to 60 minutes a day would lose weight even if they didnt change any other living habits.Another American study found that people who walked for at least four hour

4、s a week gained less weight than couch potatoes as they got older.Researchers at the University of Massachusetts Medical School found that people who walked every day had fewer colds than those who sat a lot.Best of all,walking makes you feel good about yourself.“For people suffering from depression

5、,walking three to four times a week for 30 minutes has been shown to lift their mood,” says Knight.How will you lose weight and keep healthy?Health experts recommend that we should walk 10,000 steps a day to stay healthy.Actually you would probably need to walk at least 16,000 steps a day to lose we

6、ight.“Your workout plans depend on your level of fitness.You should aim to progress by increasing your walk by five minutes every two weeks,and walk a bit faster.In just three months,the results would speak for themselves,” says Knight.语篇解读:本文是一篇说明文。竞走能减轻你的体重,锻炼你的身体,让你情绪高涨,而且不需要健身房会员或私人教练!1What is t

7、he latest fitness trend according to the passage?ABrisk walking.BLosing weight.CWorking out in a gym.DExercising with a personal trainer.解析:选A细节理解题。根据第一段内容可知,最新的锻炼趋势是竞走。2What does the underlined word “overpriced” in Paragraph 2 mean?AExpensive.BWorthy.CPrepaid. DDiscountable.解析:选A词义猜测题。对于复杂的有氧运动和昂贵的

8、健身房会员来说,竞走是一个令人耳目一新的选择。根据语境和常识可知,健身房会员是昂贵的。此处分析画线词的构成也可以猜测出词义。over作为前缀表示“超过,过于”,price意为“价格”,故overpriced“价格过高的”与A项含义最为接近。3What can we learn from the studies and researches mentioned in the passage?AWalking is gaining increasing popularity.BWalking benefits people in different aspects.CWalking is an e

9、njoyable way to lose weight.DWalking involves different groups of people.解析:选B推理判断题。第二段中提到的科学研究分别介绍了竞走可以减肥,少患感冒,提升个人情绪等。由此可推知,文章提这些调查研究的作用在于介绍竞走对人们的诸多好处。4Which of the following statements can be inferred from the last paragraph?A10,000 steps a day is needed for weight loss.BThe effect of walking is

10、noticeable over time.CYour fitness level depends on your health experts.DChanging the walking time every day is necessary.解析:选B推理判断题。根据最后一段内容可知,健康专家建议我们每天步行10,000步来保持健康。事实上,你可能需要每天走至少16,000步才能减肥。你还应该通过每两周增加5分钟步行时间的方法来达到进步的目标,并且走得更快一点。三个月后,最终的结果就会证明步行会有很好的效果的。由此可见,随着时间的推移,竞走的好处自会显现出来。B“Our aim is to

11、take our art to the world and make people understand what it is to move,” said David Belle, the founder of parkour.Do you love running? It is a good exercise, yet many people find it boring. But what if making your morning jog a creative one? Like jumping from walls and over gaps, and ground rolls?

12、Just like James Bond in the movie Casino Royale? Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bonds wonderful performances that the sport has become popular worldwide.Yes, thats parkour, an extreme street sport aimed at mov

13、ing from one point to another as quickly as possible, getting over all the barriers in the path using only the abilities of the human body. Parkour is considered an extreme sport. As its participants dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from rooftop to rooftop.Pa

14、rkour can be just as exciting and charming as it sounds, but its participants see parkour much more than that.Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination, go straight, jump over all the

15、 barriers as if in parkour and never fall back in your life, to reach the destination successfully. A parkour lover said, “I love parkour because its philosophy has become my life, my way to do everything.”Another philosophy weve learnt from parkour is freedom. It can be done by anyone, at any time,

16、 anywhere in the world. It is a kind of expression of trust in yourself.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了“跑酷”这项运动以及这项运动体现的人生哲学。5Parkour has become popular throughout the world because of .Aits founder, David BelleBthe film, Casino RoyaleCits risks and tricksDthe varieties of participants解析:选B细节理解题。根据第二段内容可知,在电影皇家

17、赌场里,邦德从屋顶跳到窗台上,然后越过几个障碍物,跑过几个街区。其精彩表演使得“跑酷”这项运动风靡全球。6The underlined word “obstacles” in Paragraph 2 is closest in meaning to “ ”Astreets BobjectsCbarriers Droofs解析:选C词义猜测题。该词前的over意为“从上面越过”。结合选项,C选项“障碍”最符合语境:邦德从屋顶跳到窗台上,然后越过几个障碍物,跑过几个街区。7Which of the following is TRUE of parkour?AIt challenges human

18、abilities. BIt is a good but boring sport.CIt needs special training. DIt is a team sport.解析:选A推理判断题。根据第三段第一句可知,跑酷是一种极限运动,其目的是尽可能快地从一个点移动到另一个点,只利用人体的能力越过道路上的所有障碍。由此推知,跑酷运动挑战了人们的能力。8What can be the best title for the passage?AOvercoming ObstaclesBPhilosophies behind ParkourCJoining Us in ParkourDGett

19、ing to Know Parkour 解析:选D标题归纳题。文章介绍了“跑酷”这项运动以及这项运动体现的人生哲学。结合选项,D 项(逐渐了解跑酷)适合作文章标题。.完形填空Our 13yearold son won a local “Hoop (篮圈) Shooting” competition and entered the regional competition.So on Saturday morning we headed down to Green Bay,Wisconsin for an 1 to move forward to the state championships.

20、In the competition,my son 2 waited his turn.Nearly an hour later,he went to the hoops.His first basket was a 3 .We could see the frustration (沮丧) in his eyes.He tried 4 to shoot another hoop.Then another failure.But he continued.Finally,he 5 to shoot a few balls and scored 20 points.My son 6 from hi

21、s hoop,frustrated and disappointed,being 7 that he didnt make it because there were several guys getting over 40 points,already 8 his.If it had been up to our son to decide,he would have left before watching the game and 9 himself in our hotel.Instead,we took this chance to help him 10 his disappoin

22、tment:giving him time for frustration and then sharing our opinion on this 11 .We told him:Its because of his earlier 12 that we were able to watch this game;its 13 to fail.We all fail at some point in our lives.We were proud of him though he didnt receive the prize.In the end,we 14 ,watched the gam

23、e,and had a great time!When you are 15 by life,dont let it keep you down.As the old saying goes,“When life hands you lemons,make lemonade!”语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者的儿子在投篮比赛中失利,这让他感到非常沮丧,作者夫妇利用这一契机对他进行开导,让他明白:失败并不可怕,关键是不要被失败击倒。1A.invitation BinstructionCannouncement Dopportunity解析:选D根据语境可知,作者他们赶往Green Bay是为

24、了获得进入州锦标赛的机会。2A.anxiously BdesperatelyCcasually Dpolitely解析:选A作者的儿子焦急地等待着。3A.success BburdenCshame Dmiss解析:选D根据下文中的We could see the frustration (沮丧) in his eyes.及another failure可知,作者儿子的第一个球没有投进(miss)。4A.in vain Bon purposeCby accident Din public解析:选A根据下文中的Then another failure.可知,作者的儿子又投了一次,仍然没有命中。in

25、 vain白费力气,符合语境。5A.expected BattemptedCmanaged Doffered解析:选C根据下文中的scored 20 points可知,作者的儿子最后成功地投进了一些球。manage完成,勉力完成,符合语境。6A.recovered BwithdrewCexcused Ddismissed解析:选B根据语境可知,作者的儿子在完成自己的比赛后,沮丧、失望地离开了球场。withdraw(使)撤回,撤离,符合语境。7A.relieved BastonishedCaware Ddoubtful解析:选C他知道自己赢不了了,因为有几个孩子得分超过40,已经是他得分的两倍。

26、aware知道,意识到,明白,符合语境。8A.improving BdoublingCguessing Dignoring解析:选B参见上题解析。double是的两倍。9A.cheered BencouragedCblamed Dtrained解析:选C如果由儿子自己决定的话,他在观看比赛之前就会离开,回到宾馆里责怪(blamed)自己。10A.work through Bcarry outCgo over Dreflect on解析:选A但是作者他们并没有让儿子按照自己的想法做,而是利用这次机会帮助他从失望的情绪中走出来。work through调整(情绪),符合语境。11A.occasio

27、n BpracticeCdilemma Dsituation解析:选D作者夫妇先是给了儿子沮丧的时间,然后分享了他们对目前这种情况的看法。situation情况,局面,符合语境。12A.arrangement BaccomplishmentCpreparation Dpersuasion解析:选B根据上文中的Our 13yearold son won a local “Hoop(篮圈) Shooting” competition and entered the regional competition.可知,作者夫妇告诉儿子正是因为他之前取得的成就,他们才能来看这个比赛。accomplishm

28、ent成就,成绩,符合语境。13A.acceptable BeasyCawkward Dannoying解析:选A根据下文中的We all fail at some point in our lives.可知,失败没什么,在生活中的某个时候我们都会经历失败。acceptable可以接受的,符合语境。14A.remained BleftCagreed Darrived解析:选A根据下文中的watched the game,and had a great time可知,作者他们最后留了下来,看了比赛,玩得很开心。remain逗留,不离去,符合语境。15A.acknowledged Bwelcome

29、dCteased Ddefeated解析:选D根据下文中的When life hands you lemons,make lemonade!可知,此处指当你被生活击败的时候,不要沮丧。defeat击败,符合语境。.语法填空When it comes to your brain,researchers have found theres no better superfood than a book.According to the data 1 (collect) by the University of Michigans Health and Retirement Study,a 2 (h

30、ope) pattern came out:people who read books for as little as 30 minutes a day over several years were living an average of two years 3 (long) than people who didnt read anything at all.Strange still,as science reminds us,reading books especially fiction 4 (force) your brain to think critically and m

31、ake 5 (connection) from one chapter to another,and to the outside world.Also,reading stories can lead to a noticeable increase in human interaction, 6 in turn can lower stress levels.But it doesnt mean that magazines,newspapers and web articles are useless.Any reading material that fills your mind a

32、nd enlarges your vocabulary seems 7 (carry) mental benefits.Therefore,whether youre reading a pageturner or simply scanning 8 instruction for your coffee maker,many parts of your brain 9 (involve) in positive thinking.Still not inspired to give 10 a try?语篇解读:本文是一篇说明文。研究表明,阅读益处多多,建议读者多读书。1collected分析

33、句子结构可知,collect和其逻辑主语the data构成动宾关系,与介词by相呼应,故填其过去分词collected。2hopeful修饰名词一般用形容词,所以用形容词hopeful修饰名词pattern,在句子中作定语。3longer根据语境中的比较级标志than可知,此处表示比较的含义,故填longer。4forces根据语境可知,此处叙述客观情况,应用一般现在时;且主语为动名词短语reading books,句子谓语用单数形式,故填forces。5connectionsconnection是可数名词,与该句中的from one chapter to another相呼应,表示复数概念

34、,且其前无限定词修饰,故填connections。6which分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,在从句中作主语,修饰前面的整个句子,故用which来引导该从句。7to carryseem to do sth.为固定用法,此处用不定式作宾语,故填to carry。8aninstruction意为“操作指南”时是可数名词,且第一次在语境中出现,故用不定冠词修饰,表示泛指,且其发音以元音音素开头,故填an。9are involved根据语境可知,此处描述客观情况,应用一般现在时;且主语many parts of your brain为复数,be involved in“涉及,参与”符合语境,故填are involved。10it空处表示对本文主题“阅读”的再次点题,give it a try 试一试,为固定搭配,故填代词it。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1