收藏 分享(赏)

河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:544366 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:12 大小:84.50KB
下载 相关 举报
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共12页
河北省邢台市2017-2018学年高一上学期第一次联考英语试卷 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高一年级英语试题时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What time did Sally leave? AA t 8:15 BAt 8:50 C At 8:00 2What does the man like to do if possible? ATo visit museums. BTo visit the Modern M

2、useum. CTo make a good plan.3What does the man think the building will be? AA department store. BA hospital. CA park. 4What does the man say about the course? AIts hard to know what to believe about it. BIts even harder than people say. CIts not as hard as hed thought.5What did the woman say about t

3、he final exams? AShe would correct the exams. BHer teaching assistant would correct the exams. CShe would collect the exams.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独立读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6What are the sp

4、eakers talking about? AA football game. BTV programs. CTheir work.7What did the man probably do last night? AHe watched a football game. BHe talked with the woman. CHe worked.8How much of the film did the woman see? APart of the film. BThe end of the film. CThe whole film.听第7段材料,回答第9至11题。9When did t

5、he talk most likely take place? ATuesday morning. BWednesday morning. CThursday morning.10How many times was Miss Smith late during that week? AThree times . BFour times. CFive times.11Why was Miss Smith late that morning? AIt was raining. BThe bus was full. CShe wasnt feeling well.听第8段材料,回答第12至14题。

6、12How large is the buyers family? AIt consists of a couple and four children. BIt includes a man and his wife. CIt has four members.13How did the man learn about the house? AHe read about it in the newspaper. BHe saw it on South Florida Street. CHe wife told him about it.14Whats the man most worried

7、 about? AThe size of the house. BThe appearance of the house. CThe down payment(首期付款).听第9段材料,回答第15至17题。15Why is the patient seeing the doctor? ABecause his wife told him to. BBecause he feels tired. CBecause his wife feels tired.16What does the doctor think his problem is? AHis wife. BHis job. CHis

8、operation.17What can we learn about the doctor? AShe isnt fit for her job. BShe didnt give the man any examination. CShe will give the man further examination tomorrow.听第10段材料,回答第18至20题。18Which of the following is NOT mentioned in learning a foreign language? ASpeaking. BReading. CTranslation.19Whic

9、h is suggested as a good way to learn a new language? ATo learn through use. BTo learn by heart the long lists of words. CTo study the dictionary.20What is mainly discussed in this passage? AA good memory is the most important point in learning a language. BGrammatical rules are the key to the succe

10、ss in language learning. CThe general way to learn a foreign language completely.二阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AAre you looking for a nice place to relax on holiday? You cant miss a beautiful and green island. The Isle Martin is one of the main tourist attractions. Here is some information.It includes a t

11、heme park off the southeast coast. Its a large, lovely place, both fun and educational. Here you can see a large collection of snakes, as well as a gift shop. You can walk into the past and then the future, learning about the history and the development of the civilization that lived 120 million yea

12、rs ago.It has a zoo in the beautiful countryside, and is suitable for childrens parties and games. It has five new gardens, and offers great opportunities to see and take pictures of the rare red squirrels.Here we have a lot of museums. They offer another opportunity to combine entertainment(娱乐) wit

13、h learning. This is a great place to see ancient boats crossing the narrow strait between the island and the mainland.With all of these choices, what are you waiting for? Welcome!21Where can visitors see many snakes?AIn a seaside town. BOn the southeast coast.CIn the beautiful countryside. DOn the n

14、ortheast coast.22Where can you learn something as well as have a good time?AOutside the theme park. BIn the zoo.CIn the museums. DNo place mentioned.23It can be learned from The passage that _Aon the Isle we can learn about all kinds of animalsBthere are ancient boats in the museum Cthere are five n

15、ew gardens in the theme parkDthe zoo can be visited free of charge24You can read this article in a _Afilm advertisementBscience journalCbook reviewDtravel magazineBOne day, I was on a bus and saw something sad. A father kept playing a game, completely ignoring his daughter sitting beside his. The li

16、ttle girl, aged 5, was talking to her father about her day, praising her fathers long nails-trying to draw his attention. He just nodded with his eyes fixed on the screen, busy passing the levels of the game. I watched the girl give a final try to at least get him to look at her, but it was no use.

17、Then the little girl turned silent. It was a shame the father didnt notice that.It broke my heart and got me wondering-what kind of game would make the father forget he has the most beautiful thing in the world, the person he loves with all his heart. What it meant when she couldnt look into her dau

18、ghters eyes and even stop to listen to the girlSome parents are almost like the teenagers, always on their phones with mindless games. Perhaps parents have many things to deal with, but sometimes they are everything to their kids. The scene used to be seen among teenagers very often when parents com

19、plained how their children were crazy about their mobile phones. Look how the situation has changed! Im uncertain whether to laugh or to cry. But my hope is that this storm passes.25. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The girl failed to attract her fathers attention.B. The f

20、ather felt sorry after his daughter turned silent.C. The writer has much experience about being a parent.D. Middle-aged parents have many mobile phones.26. The underlined word complained in Paragraph 3 means .A. said something unpleasant B. did something goodC. heard nothing D. did nothing27. In the

21、 passage, the writer mainly wants to show_.A. children are crazy about mobile phonesB. parents are now able to use modern technologyC. the best smart phones cost parents too much moneyD. parents should use new phones properly28. Whats the best title of the passage?A. Middle-aged parents B. A scene o

22、n the busC. Technology slaves(奴隶) D. Harmful phone games CAfter a terrible experience, most survivors can be expected to recover over time, particularly with the support of family and friends. Some families will be able to return to their normal life quickly, while children will need time to recover

23、 from the loss of a loved one or a pet or from the closing down of their school.Children often turn to adults for information, comfort and help. Parents should try to remain calm, answer childrens questions honestly and remain understanding when they see changes in their childrens behavior.Children

24、react differently depending on their ages and former experiences. Some will keep silent, while others will have bad dreams. Parents should watch each childs reactions., spend time talking,letting them know that its OK to ask questions and to share their worries. Although it may be hard to find time

25、to have these talks, parents can use regular family mealtimes or bedtimes for them. They should answer questions honestly and ask their children for their opinions and ideas. Issues may come up more than once and parents should remain patient when you answer the questions again. For young children,

26、parents, after talking, might read a favorite story or have a family activity to help them calm down. Parents should also tell children they are safe and spend more time with them. They could play games outside or read together indoors. Most importantly, be sure to tell them you love them.29Which pe

27、ople the text meant for?A Children BParents CTeachers DDoctors 30When children ask the same question again, parents should _Aread a favorite story to comfort themBask them to help do some houseworkCbe patient and answer the question againDtake them out to play games31Which of the following pieces of

28、 advice is NOT mentioned in the passage?AKeep a close watch on childrens behavior.BTell the children they are safe.CTell the children you love them.DAsk doctors for help.32What can we know from the passage?AAll people will recover from an earthquake quickly.BChildren react in the same way as adults

29、do to an earthquake.CChildren should turn to their classmates for help after an earthquake.DChildren may need a longer time to recover after an earthquake.DGirl students may long to see their pop star like Yao Ming, yet a girl was quite differentThe Senior 1 from Beijing No4 High School dreamt of me

30、eting Russian President PutinAfter more than a year of hard work and with a little good luck, Li realized her dreamOn October 11, 2004, the 16-year-old girl joined a team of Chinese Journalists who went to the Kremlin(克里姆林宫), Moscow, to interview PutinLi felt nervous before talking with Putin“But hi

31、s greeting and warm smile put me at ease,” she saidLi admires Putin very much, because of his strong will and style of leadership“He looks very cool,” Li saidDuring her interview, Li asked Putin whether to educate his two teenage daughters to be officials in the futurePutin smilingly answered they c

32、an do whatever suits their interests and personalitiesLis parents encouraged her to be a student journalist“We fully support her, as long as it does not affect studies,” said her fatherPrevious in her job for a student magazine, Chinese Young Journalists, she wote a letter to President Hu Jintao dur

33、ing the SARS epidemic(流行疫情)Li has learnt a lot from her experienceShe said learning to manage her time and develop the confidence to speak with important people were what she could not learn in class33Which of the following best describe Li Jings parents attitude towards her being a student journali

34、st?AThey think to a student journalist is purely a waste of timeBThey worry that to be a student journalist will affect her studiesCThey consider it is quite good for Li Jing unless it affects her studyDThey neither support it nor object to it34Li Jing is different from those students of her age in

35、that _Ashe doesnt like pop star Jay ChouBshe hates meeting with the NBA hero Yao MingCshe wants to meet neither Jay Chou nor Yao MingDShe dreams of meeting the powerful Russian presidentr35Which of the following statements is Not true?ALi realized her dream not just because of her hard workBLi was a

36、t ease at the first sight of president PutinCLi considers Putin a great leader because of his strong will and style of leadershipDLi thinks impossible to learn in class the confidence to speak with great people根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)Everything you do to protect th

37、e planet helps all living things, including humpbacks(座头鲸) and other species of whales that live in oceans worldwide. And yesjust one kid, like you, can make a difference._36_Dont litter. Rubbish thrown away carelessly outside often washes into storm drains(排水沟), which empty into rivers and eventual

38、ly flow to the oceans._37_, including whales.Say, “No bag, thank you.” Whether youre buying toys, snacks, or clothes, tell the checkout person you dont need a bag._38_, youll help reduce the 100 million plastic bags that each year block sewers(下水道), and get swallowed by whales, sea turtles, and othe

39、r wildlife.Plant a tree._39_They produce oxygen and absorb carbon dioxide(二氧化碳), a gas that animals, including humans, produce naturally as they breathe. But because carbon dioxide also comes from cars and factories, there is too much of it in the atmosphere, which is contributing to global warming.

40、 If everyone planted one tree, those trees would remove a large amount of carbon dioxide from the atmosphere. _40_. Every time you leave a room for more than a minute, turn off the light youre using. In this way, you save energy and keep greenhouse gases out of the atmosphere.Try the family challeng

41、e! Many streams and rivers are polluted and littered with rubbish. You and your family can help preserve the waterways by joining others in your community to pick up rubbish.ATrees help clean the air we breatheBTurn off the lightCAvoid driving carsDBy carrying your own reusable bagETreat them like f

42、riendsFHere are ideas for easy, small things you can doGPollution is a growing problem for all the earths oceans and its wildlife四完形填空(共20小题;每小题2分,满分30分)I go to New York for my work once a week. One day I went into a _41_to deal with something. The waitress_42_ my bag and put it in a small room.Abou

43、t two hours _43_ I was ready to go. The waitress_44_ me my bag. _45_ something fell out of the pocket onto the floor. It was a small white box. Then I took a good look at the _46_. “Oh, youve brought someone _47_ bag,” I said to the waitress.“It looks very much like mine,_48_ it is quite new, and th

44、is isnt my box, either.”“Oh, then I _49_ someone has taken your bag and left this,” said the waitress. “This kind of thing _50_ sometimes.”I opened the box. There was a beautiful gold ring in it. So I went_51_to the police station.“_52_ lost a ring?” I asked.“Yes,” said a policeman. “A young man who

45、 came in this morning lost a ring. He lost it in London.”He _53_ the young man. After A few minutes, the man arrived at the hotel“Yes, this is my ring,” he said.“How can I _54_ you, sir? You see, I paid a lot of money for this ring and _55_ I lost it on the train!”After I told him the _56_ of the ba

46、g, he said, “You havent been on the train. I havent been in the hotel, so how did my ring _57_ in the bag?”“Did _58_ sit or stand next to you on the train?” asked the policeman.“Yes,” said the young man. “But I dont remember his face.”“You may remember this bag,” said the policeman. “Was it like thi

47、s one?”“Yes, it was,” said the young man. “But my friend here_59_the thief.”The policeman laughed. “_60_” he said. “The thief on the train stole your ring, and like our friend here, he went into the hotel, too. However he didnt take the right bag away with him.”41A. hotel B. cinema C. museum D. scho

48、ol42A. took B. found C. liked D. watched43A. ago B. earlyC. later D. late44A. showed B. returnedC. brought D. dressed45A. Luckily B. SuddenlyC. Obviously D. At once46A. ring B. box C. coat D. pocket47A. lost B. missedC. new D. elses48A. but B. andC. instead D. for49A. know B. wonderC. suppose D. fin

49、d50A. appears B. happensC. meets D. changes51A. around B. aboutC. ahead D. along52A. Who B. Has sheC. Has anyone D. Have you53A. wrote to B. rememberedC. telephoned D. knew54A. return B. thankC. find D. help55A. then B. soC. yet D. however56A. model B. priceC. story D. size57A. come B. putC. set D.

50、get58A. someone B. the thiefC. the waiter D. anyone59A. discover B. isntC. is D. know60A. Luckily B. YesC. No D. Surely五语法填空(共15小题;每小题1分,满分15分)Yesterday I got up early and went to school_ usual, only to find there was nobody in the classroom because it was Sunday. “What a _ (badly) memory I have!” I

51、 couldnt help_ (laugh). Standing in front _ the school gate, I began_ (wonder) what to do next. Suddenly I had_ good idea. “Why not get together with some good _(friend) for a picnic in such fine weather?” I immediately telephoned some of my best friends, and they all agreed to join _(my). About two

52、 hours later, we finally_(arrive) at a pleasant park with trees and flowers here and there. We _ (real)enjoyed ourselves greatly. 第卷(共10分) ,第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线() 划掉。修改:在错的词下划一横线

53、,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My sister and I enjoy riding.Yesterday morning we go riding around a lake. We brought some food and water with them. An hour later I suggested to having a rest, so we sat down at the lake. Then we went in riding. After two hours I was beginn

54、ing to get tiredly. I wanted to give up, and my sister told me to go on a little longer. Finally, there was a sudden rain and we caught in the rain. Within the next few minute, we got wet through. Felt cold, we went into a restaurant and the fish there was delicious.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华。请根据写作要点用英语写一

55、篇短文,记述你假期的一次经历。写作要点:1.经历事件;2.事件的过程;3.你的感受。注意:1.短文词数不少于100;2.开头部分已写好,不计入总词数;3.不能使用真实姓名和学校名称。I am an 18-year-old middle school student_2017-2018学年度第一学期高一第一次联考英语试题参考答案1-5 C A A B A 6-10 B C B B A 11-15 B A A C B 16-20 B C C A C阅读理解:【解题导语】本文介绍了可供家长和孩子在假期中游览的景点。21-25. BCBDA 26-30. ADCBC 31-35.DDCDB 36-40

56、. FGDAB21.B解析:细节理解题。根据第二段可知东南沿海。22.C解析:细节理解题。根据文章中“Its a large, lovely museum, both fun and educational.”知。23.B解析:细节理解题。根据最后一段可知。24.D解析:推理判断题。A.film advertisement“影片广告”; Bscience journal“科学杂志”; C.book review“书评”; Dtravel magazine“旅游杂志”,因为本文主要介绍了景点的信息。故文章应刊登在D.travel magazine“旅游杂志”上。【解析】 试题分析:这篇短文的作者

57、通过描述一个玩手机的父亲忽视对女儿的关注的事情向人们介绍现在许多人成为技术的奴隶,在使用手机时,他们无法控制自己。作者对这一现象非常担心,希望父母能合理使用手机。25. A26.A27. D28. C29. B解析:全文以父母为主要陈述对象。30. C解析:细节理解题。根据第三段的Issues may come up more than once and parents should remain patient when you answer the questions again.可知答案。31. D解析:细节理解题。从文章最后一段可找到有关A、B、C三个选项的表述,D项文中没有提及。32

58、. D解析:推理判断题。根据第一段最后一句Children especially will need time to recover from.可知B项正确。解析试题分析:本文叙述了一个16岁的小女孩是一个小记者,她有一个不同于其他人的梦想,她想见见俄罗斯总统普京,最后她终于有机会采访普京了,她珍惜这次机会,并且从中可以学到课本上没有的东西,她的父母对于她的课外活动也是支持的只要不影响她的学习就行。33. 细节理解题。根据Lis parents encouraged her to be a student journalist. “We fully support her, as long a

59、s it does not affect studies,”said her father. 父母对她的课外活动的态度是很支持的, 前提是不影响学习。故选C。34 细节理解题。根据The Senior 2 from Beijing No. 35 High School dreamt of meeting Russian President Vladimir Putin.其他的孩子都梦想见明星而她梦想见外国的总统,与众不同,故选D。 35. 细节理解题。根据Li felt nervous before talking with Putin. 她开始的时候有些紧张。故选B。七选五:FGDAB.【文

60、章大意】 文章介绍了不乱丢垃圾、不使用塑料袋、种树等在保护环境方面简单易行的一些事情。36F根据下面各段首句“Dont litterSay, No bag, thank you.Plant a tree”可知,文章主要列举了一些在环保方面容易做到的小事,故选F。37G根据including whales可知,前面讲的是海洋生物,因为鲸鱼也属于海洋生物;再根据eventually flow to the oceans可知,随手乱丢的垃圾最终进入海洋,给海洋生物造成伤害,故选G。38D 根据“you dont need a bagyoull help reduce the 100 million

61、plastic bags”可知,这样做能够帮助减少塑料袋的使用,D项“通过使用可重复利用的袋子”符合语境,故选D。39A根据“They produce oxygen and absorb carbon dioxide(二氧化碳)”可知,树能够吸收二氧化碳并释放氧气,即树具有净化空气的作用,A项“树能帮助净化我们呼吸的空气”符合语境,故选A。40B根据“turn off the light youre using.In this way, you save energy”可知,本段讲的是节约资源,完形填空:41. AACCB 46. CDACB 51. DCCBC 56. CDDBC41A从后文

62、“and like our friend here, he went into the hotel to get some food”得知“我”去宾馆办事。42A从空后“and put it in a small room”得知服务生接过了“我”的大衣。43C词语辨析,意思是“两个小时后”。44C与第二空的took相对。“我”来时服务生接过了“我”的大衣,现在又给“我”拿来了(brought)。45Bsuddenly(突然地)一词表示出乎意料。46CB有较大的干扰性,从下一句“Oh, youve brought someone _ (elses) coat”得知“我”当时看了一下大衣。47D“

63、噢,你拿了别人的包。”48A前后为转折关系。49C看到这种情况,服务生做出推测(suppose)。50B这种事情有时会有这里发生。A有较大干扰性,appear指“本已存在的事情表露出来”,因此不合题意。51D“went along to the police station”到警察局去。52C从回答“Yes,said a policeman.A young man who came in this morning lost a ring.”得此答案。53C从“A few minutes later, the man arrived.”得知警察给那人打了电话。54B因为“我”为他拿回了戒指,因此

64、那人要感谢“我”。55Cand yet表示转折。56Cthe story of the bag指“我”拿到这个包的前后经过。57Dget in“进入”。此句意思是“我的戒指是怎样到了那包里的?”58Danyone在这里指偷了戒指的人。59B年轻人错把这包当成是“我”的。但他又不相信“我”是偷他戒指的人。60C警察同意他的观点“But my friend here _ the thief.”。B、D有一定的干扰性,若回答Yes或Surely则承认了“我”是小偷。语法填空:61. as 62. bad 63. laughing 64. of 65. to do 66. a 67. friends

65、68. me 69. arrived 70. really短文改错;My sister and I enjoy riding.Yesterday morning we go riding around a lake. We brought some food and water with them. An hour went uslater I suggested to having a rest, so we sat down at the lake. Then we went in riding. After two hours I was 去掉 onbeginning to get ti

66、redly. I wanted to give up, and my sister told me to go on a little longer. Finally, there was tired buta sudden rain and we caught in the rain. Within the next few minute, we got wet through. were minutesFelt cold, we went into a restaurant and the fish here was delicious.Feeling there书面表达范文:I am a

67、n 18-year-old middle school student.I went to the seaside to spend my holiday last summer with my family. One day, I was swimming in the river when someone shouted, “Look out. There is a shark not far away!” On hearing the shout, I was scared to death because I was well aware of its danger. “Just do

68、nt worry, Tom!” my father said to me, “but in order to avoid being harmed, lets go back to our hotel.”We stayed in the seaside for about two weeks. Though the weather was much hotter than that in my hometown, I got used to it Every morning, I got up earlier than my parents and went for breakfast ahe

69、ad of time. Then I went to have a chat with my new friend, John, who I happened to come across during my holiday. John was a native and he was familiar with the seaside well. He was a man with good qualities. Soon we became very good friends. After we parted, we have been keeping writing to each other. Now, I still often hear from him. We talked in our letter about things and persons we remembered in the seaside.版权所有:高考资源网()

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1