1、邢台市第三中学20172018学年度第二学期3月月考试题高一英语试题分值:150分 时间:90分钟 命题人: 审核人:第一部分 听力第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the mans dream house like?A. It has a big garden. B. It has a large yard. C. It is a lake.2. How will th
2、e speakers pay?A. Theyll use coins. B. Theyll use a note. C. Theyll use a card.3. What will the speakers do?A. See a doctor. B. Go back home. C. Visit Jean.4.What does the woman want to know more about? A. A bird. B. An accident. C. A ship. 5. What are the speakers talking about in general? A. What
3、birthday present the woman will buy. B. When the woman will attend the party. C. What clothes the woman will wear. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How much did the speake
4、rs pay? A. 50. B. 33. C. 25. 7. What did the man think of the food? A. It was expensive. B. It was delicious. C. It was terrible. 听第7段材料,回答第8.9题。8. What is the relationship between Miss Gibson and Alison? A. Teacher and student. B. Boss and secretary. C. Mother and daughter. 9. Why cant Alison go on
5、 the trip? A. She has to took after her mother. B. She has a meeting. C. She is sick. 听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man like listening to the news on the radio?A. He will get more important news.B. He doesnt like to stay in one place. C. He can hear the news more clearly. 11. How does the woman
6、like to get the news? A. From the newspaper. B. Over the radio. C. On TV. 12. What is the mans opinion about the newspaper? A. Boring. B. Reliable. C. Slow. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is answering the call?A. Anna. B. Annas mother. C. Annas grandma.14. What colour shoes does Anna like?A. Black. B. Blu
7、e. C. Green.15. How much are the shoes now?A. 40. B. 65. C. 105.16. What will Anna probably do tomorrow?A. Send a message to the man. B. Buy a pair of shoes. C. Visit her grandma. 听第10段材料,回答第17至20题。17. Where did the race take place?A. On mountain roads. B. In city streets. C. By a lake.18. What did
8、the speaker and his wife do during the race?A. They did rock climbing.B. They took many pictures.C. They enjoyed the scenery.19. What did the speaker spend some time doing in the race?A. Looking for his watch.B. Checking his foot injury.C. Encouraging his wife to run.20. Who won a special award?A. T
9、he speaker. B. The speakers son. C. The speakers wife.第二部分 阅读理解第一节(共15 小题;每小题2分,满分30分)ALake Minnewanka Boat TourWelcome AboardJust 15 minutes from Banff is Lake Minnewanka where a 90-minute cruise(乘船游览)to the Devils Gap is sure to be the highlight of your summer adventure!For information & group res
10、ervations,phone 762-3473!Guided Mountain Flights of the Columbia Ice Field & Canadian RockiesLeave the Crowds BehindTour Narrated by Your HostOwner/Pilot Steve Neill(from $110/person)Comfortable window seatsHeadsets for clients/pilot conversationSki plane available for glacier landingsReservations:1
11、-877-344-7117Three Sisters Mountain VillageWhich stars will you be watching tonight? When you discover the beauty that surrounds Three Sisters Mountain Village,you will be surprised at how much brighter they are in the sky than on the screen.So make some popcorn,pull up a comfortable chair and settl
12、e in for a quiet night in the mountain.All the stars will be there.Call toll-free(866)388-2877Perfect PicturesDiscover the Rockies most desirable natural attractions on a Brewster guided excursion.As national park specialists,we are proud to share the wonders of Canadas largest outdoor living museum
13、.Our 111 years experience ensures a most memorable guided adventure!Wildlife viewingNature walksSightseeingToll-free:1-800-760-6934www.brewster.caRafting & Outdoor AdventuresYouth & group rates available!A spectacular adventure is waiting for you between Banff and Calgary,a short scenic drive to par
14、adise.Join us for a fun,exciting and safe adventure in the Kananask is and Bow Valley.Adventures are available for all ages and skill levels.Our professional and highly qualified guides are all Wilderness First Aid and River Rescue certified.Toll-free:1-877-999-723821.The Smiths,a retired couple,wou
15、ld probably call for several quiet starry nights.A.762-3473 B.1-877-344-7117 C.(866)388-2877 D.1-800-760-693422.The Johnsons(aged 9-68),adventure lovers,are more likely to check for more information.A BC.www.brewster.ca D23.What kind of activities do the five tours all provide?A.Outdoor activities.
16、B.Adventurous activities.C.Educational activities. D.Free activities.24.Where can the passage be probably found?A.In a tour brochure. B.In science fiction.C.In a textbook. D.In a TV guide.B“Happy New Year!”Everyone will greet each other with these words as they meet over the next couple of weeksBut
17、it wasnt always January 1 that marked the New Year At least 4,000 years ago the ancient Egyptians and Bahylo-nians(古巴比伦人)marked the changing of the yearIn Egypt, the year started when the Nile River(尼罗河)flooded,enriching farmersfields with silt(淤泥)This happened at the end of September The Babylonian
18、s held a festival in spring,on March 23,to kick off the next farming cycleThe Babylonian celebration lasted for l l days The date January 1 was picked by the Roman Emperor Julius Caesar as the change of the year when he established his own calendar in 4 6 BCThe month of January was named after the R
19、oman god,Janus(雅努斯)He is pictured with two heads0ne head looks forward and the other backThey represent a break between the old and newThat new calendar was in time with the sun and it has been used until the present Day. Around the world,different cultures have their own traditions for welcoming th
20、e New YearThe Japanese hang straw rope across the front of their houses to keep out evil spirits and bring happiness and good luckThey also have a good laugh as the year begins to get things started on a lucky note In India people like to wear pink, red ,purple and white flowers. Women favor yellow,
21、the colour of springHindus also leave shrines next to their beds so they see beautiful objects when they wake up Canadians enjoy the traditional polar bear swimPeople of all ages put on their swimsuits and jump into frozen lakes25. Which ancient country has a great effect on the New Year we are cele
22、brating now? AEgypt BRome CBabylonDIndia26. Whats the main idea of the last three paragraphs? A. People in different countries celebrate the New Year in different times of the year B. In different countries people celebrate the New Year in different ways C. Which country has the best tradition for w
23、elcoming the New Year? D. In different countries people play different games to celebrate the New Year27.What can we infer from this passage?A. Everyone will greet each other with “Happy New Year” for several monthsB. Women favour yellow flowers in Japan when they celebrate the New YearC. Canadians
24、like swimming in the lake to celebrate the New Year though it is very coldD. Human beings have been celebrating the New Year for no more than 4000 yearsCThe clock struck eleven at night. The whole house was quiet. Everyone was in bed except me. Under the strong light, I looked sadly before a huge pi
25、le of troublesome stuff they call “books”. I was going to have my examination the next day. When can I go to bed? I asked myself. I didnt answer, in fact I dared not. The clock struck 12.Oh, dear! I cried, ten more books to read before I can go to bed!” We pupils are the most wretched(可怜的) creatures
26、 in the world. Dad does not agree with me on this. He did not have to work so hard when he was a boy. The clock struck one. I was quite hopeless now. I forgot all I had learnt. I was too tired to go on. I did the only thing I could. I prayed, “Oh, God, Please help me pass the exam tomorrow. I do pro
27、mise to work hard afterwards, Amen.” My eyes were heavy, so heavy that I could hardly open them. A few minutes later, with my head on the desk, I fell asleep.28.When the author was going over his lessons, all the others in the house were_ . A. working in bed B. asleep C. outside D. quietly laughing
28、at him 29. Reviewing his lessons didnt help him because _. . A. it was too late at night B. he was very tired C. he hadnt studied hard before the examination D. his eyes lids were so heavy that he couldnt keep them open 30. What do you suppose happened to the author? A. He failed in the exam B. He p
29、assed the exam by luckC.He went to a church to pray again D. He was punished by his teacher31. The best title for the passage would be _ .A. The Night Before the Examination B. Working Far into the NightC. A Slow Student D. Going Over My LessonsDWhen Sabrina Vega was 5 years old,a friend invited her
30、 to a party held at a gym where Sabrina discovered that she loved doing gymnastics.A few nights after the party,Sabrina had a dream.She told her mother,Jahira,about the dream.Jahira said,“Sabrina said that in her dream she went to the Olympics.She described everything at this international competiti
31、on.At first I did not take her story seriously.”But Sabrina kept talking about her dream.She told it to her father,David.So Jahira and David decided to pay for Sabrina to learn gymnastics.So Sabrina started to train at a special and competitive gym.Though only 7 years old,she was already training to
32、 compete at a high level.The years passed quickly.Sabrina got better and better.By the time she was 12 years old,Sabrina was training so many hours each day that she did not have time to do things that many other Americans of the same age did.When Sabrina was 13,she had a chance to compete in a nati
33、onal gymnastics event.If she did well,the event would give her the chance to join the national teamthe team that trains for the Olympics.But the family was out of money.Jahira had to tell Sabrina that she could not go.Jahira said,“Tears came to her eyes,and she said,I understand.”A week or two later
34、,a rich family came to visit Sabrinas gym unexpectedly.They watched Sabrina train.Then they asked to talk to her mother.The rich family offered all the money they needed!Eventually,Sabrina Vega competed at the 2012 Olympic trial.She finished 10th in the all rounds.32.Sabrina Vega had a dream to .A.g
35、o to the party B.do gymnasticsC.take part in the Olympics D.attend a national competition33.From the passage,we can infer that .A.Sabrinas parents were tired of her talking about her dreamB.Sabrinas parents loved her and were moved by herC.Sabrinas mother supported her dream even at the beginningD.S
36、abrina became a national team player at the age of twelve34.What does the author want to tell us?A.All roads lead to Rome. B.Early birds catch worms.C.Practice makes perfect. D.God blesses the determined and hard-working.35.Which of the following can be the best title for the text?A.A talented girl
37、B.The caring parentsC.An Olympic dream D.A helping hand第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping. I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites,
38、 ill-cooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. 36 .The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. 37 We sleep in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief
39、visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning.I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. 38 Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air c
40、onditioner. My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life. 39 We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The t
41、railer even has matching carpet and curtains. 40 It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.AThistimetherewasnotent.BThingsaregoingtobeimproved.CThetriptheytookmeonwasaroughone.DIwastolearnalotaboutcampingsincethen,
42、however.EImustsaythatIhavecertainlycometoenjoycamping. F. After the trip, my family became quite interested in camping.G. There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall. 第三部分 语言知识运用【共两节,满分45分】第一节(共20小题,每小题1.5分,满分30分)Several years ago a young teacher took a bus to the school where he w
43、orked. When he sat down, he 41 that the driver had given him twenty pence too much change by accident. As he 42 what to do, he thought to himself, “Id better give the twenty pence back. It would be 43 to keep it. ” Then he thought, “Oh, 44 it, its only twenty pence. Who would care about this little
44、amount? 45 , the bus company already gets too much in fares; they will 46 miss it. 47 it as a gift, and keep quiet. These days I have been very 48 because of bad health and I hope the gift can cheer me up.”When he arrived at his 49 , the teacher paused (暂停) at the door, then he 50 the twenty pence t
45、o the driver and said: “Here, you gave me too much 51 .”The driver smiled and replied: “Dont you 52 me? I took your science class last year. I am a part-time driver here. I 53 I had given you twenty pence too much. Later I thought why not 54 a joke on you. I just wanted to 55 what you would do 56 I
46、gave you too much change.”When the young teacher 57 the bus, his knees became weak. He had to catch the nearest street lamp pole (杆) for 58 , and looked up to the sky and cried:“Oh, I almost lost my 59 , and didnt pass the 60 !”41A. hoped B. discovered C. regretted D. pretended42A. explained B. disc
47、ussed C. considered D. knew43A. wrong B. true C. easy D. clever44A. believe B. avoid C. throw D. forget45A. But B. Therefore C. Anyhow D. However46A. never B. ever C. forever D. always47A. Bring B. Accept C. Show D. Offer48A. unhappy B. free C. strange D. angry49A. home B. school C. stop D. office50
48、A. introduced B. posted C. lent D. returned51A. change B. help C. time D. confidence52A. find B. doubt C. remember D. refuse53A. realized B. expected C. decided D. admitted54A. hear B. share C. tell D. play55A. ask B. see C. prove D. understand56A. unless B. because C. if D. though57A. ran for B. wa
49、ited for C. got on D. got off58A. pleasure B. support C. fun D. break59A. face B. sense C. money D. way60A. lesson B. chance C. risk D. test第二节(共10小题,每小题1.5,满分15分)61. Its well-known the author is popular with teenagers.62. She wants to make friends with shares her interests.63. We were not permitted
50、 (smoke) in the bookshop.64. You have to have (patient) when others consult you.65. Im sorry to have you (wait) for so long.66. Being a teacher, you should know the students (strong) and weaknesses.67. (obvious), the students are not interested in the subject.68. The little boy sat beneath the tree,
51、 (read) a story.69. The youth have a natural (curious) about the new things.70. We will get great benefit the newly-built rail-way.第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改
52、:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Mr. and Mrs.Zhang all work in our school.They live far from the school, and it takes them about a hour and a half to go to work every day. In their spare time, they are interesting in planting vegetables in their garden, that is on
53、the rooftop of their house. They often get up earlier and water the vegetables together. They have also bought for some gardening tools. Beside, they often get some useful informations from the internet. When summer came, they will invite their students pick the vegetables!第二节书面表达(满分25分)假如你是李华,计划和同学
54、去敬老院(nursing home)陪老人们过重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教露西写封邮件,邀她一同前往,内容包括:1.出发及返回时间;2.活动:包饺子、表演节目等。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;邢台市第三中学 20172018学年度第二学期3月月考试题 高一英语试题答案1-5 accbc 6-10 abacb 11-15 acbcb 16-20 bacaa A【语篇导读】本文是应用文,给广大旅游爱好者推荐了五个户外旅游的好去处。21.C细节理解题。根据Three Sisters Mountain Village中的“All
55、 the stars will be there”可知,在Three Sisters Mountain Village可以度过几个安静的繁星满天的夜晚。故选C项。22.D细节理解题。根据Rafting & Outdoor Adventures中的“Adventures are available for all ages and skill levels”可知,这个地方的冒险旅游活动适合各个年龄段。故选D项。23.A推理判断题。根据文章的整体内容可知,它们的共同点是都是户外运动。故选A项。24.A文章出处题。本文是广告应用类文章,给广大旅游爱好者推荐了五个户外旅游的好去处,故这篇文章应该来自于
56、旅游小册子,故选A项。25-27BBC 25B第四段第一句可知答案。26B由后三段总结可推出答案。 27C由最后一段可知选C答案28-31BCAA 详解28B由第一段第三句可知。 、29C由第三段可知。 30A由第四段可知。 31 A 由全文可推出。D【语篇导读】这是一篇记叙文。文章讲述了Sabrina Vega坚持自己的奥运梦想,克服重重困难,最终实现梦想的故事。32.C细节理解题。根据第二段中的“Sabrina said that in her dream she went to the Olympics” 可知,Sabrina Vega的梦想是参加奥林匹克运动会,故C项正确。33.B推理
57、判断题。A项描述错误,文章中并没有提到她的父母对她谈论她的梦想感到厌倦;根据第二段的最后一句“At first I did not take her story seriously”可知,她的母亲刚开始时并没有支持她,故C项描述错误;根据第四段中的“When Sabrina was 13,she had a chance to compete in a national gymnastics event.join the national team”可知,D项描述错误;根据第三段的内容可知,父母被她的坚持所感动,最后决定出钱让她学习体操,从而看出父母对她的关爱,故B项正确。34.D推理判断题。
58、文章讲述了Sabrina坚持自己的梦想,最终取得成功的故事,告诉我们上帝青睐意志坚定和勤奋的人,故D项正确。35.C主旨大意题。Sabrina坚持自己的奥运梦想,克服重重困难,最终实现了自己的梦想,故C项“一个奥林匹克梦想”最能概括文章的主旨大意。36.D 37.C 38.A 39.F 40.E【答案】41B 42C 43A 44D 45C 46A 47B 48A 49C 50D 51A 52C 53A 54D 55B 56C 5D 58B 59A 60D 【解析】试题分析:作者讲述了一位教师在乘坐公交车时遇到的事情。这位老师在乘坐公交车时,发现司机多找给他20便士,在经过思想斗争后,教师最终
59、归还了20便士。这时司机告诉他,其实司机知道自己多找了20美分,他就是想看看教师会怎么做。下车后,教师庆幸自己通过了人性的考验。41B 考查动词。A. hoped 希望;B. discovered 发现;C. regretted 后悔、遗憾;D. pretended 假装。根据下文句意可知选择B,意为:他发现司机多找给他20便士零钱。42C 考查动词。A. explained 解释;B. discussed 讨论;C. considered 认为、考虑;D. knew 知道。根据下文的what to do,可知选择C最为期待。意为:他在考虑该怎么做。43A 考查形容词。A. wrong 错误的
60、;B. true 真实的;C. easy 容易的、轻松的;D. clever 聪明的。根据上文的Id better give the twenty pence back.可知,教师认为自己应该归还多找的20便士,故推测教师认为把钱占为己有是不对的,选择A。44D 考查动词。A. believe 相信;B. avoid 避免;C. throw 扔;D. forget 忘记。根据下文的its only twenty pence. Who would care about this little amount?可知,教师的内心在挣扎,一方面认为是不对的,但是另一方面又认为没有人注意这么一点钱。故选择
61、D最为恰当,意为:算了吧,得了吧。45C 考查连词。A. But 但是;B. Therefore 因此;C. Anyhow 无论如何、反正;D. However 然而。根据下文的the bus company already gets too much in fares;以及上文劝自己留下这些多找的前,可知选择C,意为:反正,公交公司已经赚了很多车费。46A 考查副词。A. never 永不、绝不;B. ever 曾经;C. forever 永远;D. always 总是。根据上文可知,这位教师认为把这些多找的钱留着也没事。故选择A,意为:他们不会注意这个。47B 考查动词。A. Bring
62、带来;B. Accept 接受;C. Show 展示;D. Offer 提供。根据上文的keep it可知,此处指的是把钱留着,故选择B,意为:作为礼物接受这笔钱。48A 考查形容词。A. unhappy 不开心;B. free 自由的;C. strange奇怪的;D. angry 生气的。根据下文的I hope the gift can cheer me up.可知,教师希望这份礼物能够使自己振作起来,故选择A,意为:这些日子以来,我一直因为身体不好而不开心。49C 考查名词。A. home 家;B. school 学校;C. stop 站点;D. office 办公室。根据下文可知,这位教
63、师下车了,故他是到达了自己的站点。选择C。50D 考查动词。A. introduced 介绍;B. posted 张贴;C. lent 借;D. returned 归还。根据下文的the twenty pence to the driver可知,选择D,意为:他把多找的20便士还给司机。51A 考查名词。A. change改变、零钱;B. help 帮助;C. time 时间;D. confidence 信心。根据上文可知此处为原词重现,选择A,意为零钱。句意为:给你,你多找了我零钱。52C 考查动词。A. find 找到;B. doubt 怀疑;C. remember 记得;D. refus
64、e 拒绝。根据下文的I took your science class last year.可判断选择C,意为:难道你不记得我了吗?53A 考查动词。A. realized 明白、意识;B. expected 期待;C. decided 决定;D. admitted 承认。根据下文的Later I thought可知,司机知道自己多找了钱,故选择A,句意为:我明白自己多给了你20便士。54D 考查动词。A. hear 听;B. share 分享;C. tell 告诉;D. play 玩。本句考查固定短语play a joke on,意为:和某人开个玩笑,故选择D。句意为:后来,我想不妨和你开个
65、玩笑。55B 考查动词。A. ask问、B. see 看;C. prove 证明;D. understand 理解。根据下文的what you would do可知选择B,意为:我想看看你会怎么做。56C 考查连词。A. unless 除非;B. because 因为;C. if 如果;D. though 虽然。上一分句意为:我想知道你会怎么做;下一分句意为:我给你多找了零钱。根据句意选择C最为恰当。57D 考查动词短语。A. ran for 竞选、追求;B. waited for 等待;C. got on 上车;D. got off 下车。根据上文的When he arrived at hi
66、s 44 , the teacher paused (暂停) at the door,可知教师已经到达自己的站点,故选择D,意为下车。58B 考查名词。A. pleasure 愉悦;B. support 支持、支撑;C. fun 乐趣、乐事;D. break 休息。根据上文的his knees became weak.可知选择B,句意为:他不得不扶住最近的电线杆来支撑自己。59A 考查名词。A. face 脸、面子;B. sense 感觉、感知;C. money 钱;D. way 方式、道路。根据上文可知,司机明知道自己多找了钱,却故意想看看教师会怎么做。如果教师真地把钱占为己有,那么就是丢了
67、面子,故选择A。60D 考查名词。A. lesson 教训、课;B. chance 机会;C. risk 冒险;D. test 测试。根据上文可知,选择D,意为:我差点没有通过测试。Answers:61. that Its well-known that.62. whoever 名词性从句缺少主语 63. to smoke be permitted to do64. patience 名词形式65. waiting have sb. doing66. strengths 固定搭配67. Obviously 副词修饰句子68. reading 非谓语69. curiosity natural+n
68、.70. From benefit from改错:Inthesummerholidayfollowingmybirthday,Itookdrivinglessons.Istillrememberhowhardfirstdaywas.Beforegettingintothecar,IthoughtIhadlearnedtheinstructor’sorders,onceIstartedthecar,mymindblank.Iforgotwhathehadsaidtomealtogether.Theinstructorkeptrepeatingthe,“Speedup!
69、8221;“Slowdown!”“left!”IwassonervousthatIcouldhardlytellwhichdirectionwasleft.Afewminutes,theinstructoraskedmetostopthecar.ItwasareliefandIcametoastopjustinthemiddletheroad.作文:Dear _,Id like to invite you to join us for a visit to the nearby nursing home next Saturday for the
70、 Double Ninth Festival. It is the day for the elderly in our culture. We will go and make dumplings and cakes with the elderly people there. We will also spend some fun time together singing, dancing and playing games,which we hope will make them happy. We should be back around 4 o clock in the afternoon. If you are able to come with us, please tell us know and we will wait for you at school gate at 9 in the morning.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua