收藏 分享(赏)

2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt

上传人:a**** 文档编号:544251 上传时间:2025-12-10 格式:PPT 页数:35 大小:233.50KB
下载 相关 举报
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第1页
第1页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第2页
第2页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第3页
第3页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第4页
第4页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第5页
第5页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第6页
第6页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第7页
第7页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第8页
第8页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第9页
第9页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第10页
第10页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第11页
第11页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第12页
第12页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第13页
第13页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第14页
第14页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第15页
第15页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第16页
第16页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第17页
第17页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第18页
第18页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第19页
第19页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第20页
第20页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第21页
第21页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第22页
第22页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第23页
第23页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第24页
第24页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第25页
第25页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第26页
第26页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第27页
第27页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第28页
第28页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第29页
第29页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第30页
第30页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第31页
第31页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第32页
第32页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第33页
第33页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第34页
第34页 / 共35页
2022高三新高考英语外研版一轮复习课件:课时提升作业 三十四 MUSIC .ppt_第35页
第35页 / 共35页
亲,该文档总共35页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、三十四 选修6Module 4Music(限时35分钟).阅读理解A Last weekend was terrible for awards ceremonies.The BAFTA,defined by a painful monologue(独角戏)from Joanna Lumley,was watched by 500,000 fewer people than last year.Meanwhile,the number of 18-to-49-year-olds watching the Grammys has reached an all-time low.Dont expec

2、t the Oscars to fare any better;they have lost millions of viewers since 2014.Add to this the fact that comparatively few people have watched most of the nominated films and you have got a ratings time bomb.Viewers are deserting awards shows in groups and something needs to be done.But what?Reorgani

3、ze them to celebrate really popular work?Thats what the Oscars put forward last year when it suggested a best popular film categoryand itwas swiftly booed(喝倒彩)out of town.Another option would be to shorten the length of the ceremonies,but this wont work either;the Oscars recently announced plans to

4、hide several categories in ad breaks,and the anger in some quarters(the cinematographers,makeup artists and editors who this year wont get their moment on the small screen)has been obvious.What else can they do?Fewer songs?Shorter speeches?An In Memoriam section that consists of the words:“People di

5、e:get over it”?Fortunately,I have the perfect solution:dont televise awards shows.Just dont do it.Awards shows are the opposite of good television.Theyre too long and too boring because of regular and repeated patterns and too self-important.And by God,we should have learned by now not to give celeb

6、rities any more attention than they already have.It just makes them think that we want to hear them giving out half-baked opinions about Donald Trump and Brexit.Im not suggesting that the awards shows shouldnt happen.Im just saying that the awards should be announced in the form of a press release a

7、t the end of the ceremony,followed by a handful of YouTube clips showing some nice outfits and a couple of speeches.Thats how most of us consume them now anyway.Why not just bite the bullet?【文章大意】颁奖典礼收视率下降,作者建议不要在电视上播出,可以换种其他的形式。1.Why does the writer mention the BAFTA and the Grammys?A.To introduce

8、the topic of the article.B.To support the topic of the paragraph.C.To attract the readers attention.D.To make comparison with the Oscars.【解析】选B。写作意图题。第一段第一句话是论点,提到上个周末对于颁奖典礼来说是糟糕的。后面两句提到BAFTA和Grammys这两个颁奖典礼的情况来证明论点。故选B。2.What does the underlined word“it”in Paragraph 3 refer to?A.The best popular fil

9、m category.B.The best actress.C.The reorganized Oscars.D.The deserted awards show.【解析】选A。推理判断题。从第三段中Thats what the Oscars put forward last year when it suggested a best popular film categoryand it was swiftly booed out of town.可知答案。此句意为“这就是奥斯卡去年讨论的话题,当时它提出了一个最受欢迎的电影类别,但是很快就被嘘声出局了。”由此可知it指代破折号前面的a be

10、st popular film category。故选A。3.Whats the writers opinion on awards shows?A.Awards shows are better if shortened.B.Awards shows are excellent television.C.Awards shows are important to us.D.Awards shows should be shown in another form.【解析】选D。细节理解题。根据最后一段可知,作者并不是认为这些颁奖典礼不能举行,而是认为可以换种形式播放。奖项仪式结束时以新闻稿的形

11、式公布,然后在YouTube上放一些视频剪辑,展示一些不错的服装和几个演讲,这正是我们当前观看颁奖典礼的主要方式,所以为什么不咬紧牙直接这样做呢?4.Which of the following can be the best title of the text?A.The bright future of awards showsB.What terrible awards showsC.Stop the television of awards showsD.Boycott attention to celebrities【解析】选C。标题归纳题。作者提到颁奖典礼收视率下降,建议不要在电视

12、上播出,可以换种形式。【知识拓展】背景链接BAFTA英国电影和电视艺术学院(The British Academy of Film and Television Arts)是一个英国的机构,每年颁发奖项给杰出的电影、电视、儿童电影和电视以及互动媒体。学院奖的奖杯是一个面具,由美国雕塑家米特兹坎利夫设计,1955年被电视制作人和导演协会采纳使用。自从1989年开始,英国电影和电视艺术学院洛杉矶分部开始颁发自己的奖项,取名为大不列颠奖(Britannia Awards)。B(2021六安模拟)Do you love music?If you are a music lover,there are

13、some music festivals for you to learn about.Strawberry Music Festival Held at the most beautiful fairgrounds in California,Strawberry Music Festival takes over the Nevada County Fairgrounds every Memorial Day for four days of family run.This park,which is set in the Sierra Nevada foothills,offers th

14、e perfect environment for camping and performances by some of the top artists.The festival also offers childrens programmes,workshops and activities for all ages.Tree Town Music FestivalYou dont have to be in the Southwest or in Texas to enjoy yourself in the country lifestyle.Country living can be

15、found all over the United States.Tree Town Music Festival in Forest City,Iowa,is a great example of country fun in the Midwest.Tree Town Music Festival features camping and live music from some of the biggest names in modern country.Tampa Bay Indian Music&Dance FestivalThis festival shows respect fo

16、r the traditions of India and its people.Food,music and performances are top attractions and display the Indian heritage proudly.Yoga fans can catch a relaxing practice via kirtan(唱颂).This experience of Indian culture is fun for all ages.SXSW Music FestivalThe SXSW Music Festival is a global music e

17、vent taking place every March in Austin,Texas.Each year the SXSW Music Festival hosts a wonderful mix of artists performing in bars,clubs,parks,hotels and more in Austin,Texas.Not limited in sort or regional focus,audiences can enjoy different kinds of musical styles at SXSW.At the 2018 edition,arti

18、sts from 65 countries were represented among the 2,000-plus official performers.【文章大意】本文是一篇说明文。文章给音乐爱好者介绍了四个音乐艺术节。5.What can you do in Forest City,Iowa?A.Enjoy performances by top artists.B.Taste many kinds of delicious food.C.Have fun experiencing great country life.D.Take part in interesting yoga

19、classes.【解析】选C。细节理解题。根据Tree Town Music Festival部分的Tree Town Music Festival in Forest City,Iowa,is a great example of country fun in the Midwest.可知,爱荷华州森林城的“树镇音乐节”是中西部乡村娱乐的一个很好的例子。由此可知,在这里你可以享受美妙的乡村生活。6.What is special about Tampa Bay Indian Music&Dance Festival?A.It is suitable for children.B.It sho

20、ws Indian culture.C.Its theme is about yoga.D.It is held on a ship.【解析】选B。细节理解题。根据Tampa Bay Indian Music&Dance Festival部分的This festival shows respect for the traditions of India and its people.(这个节日表达了对印度传统和人民的尊重)和下文内容可知,这个节日展示印度的文化和传统。7.Which of the festivals is held in Texas?A.Strawberry Music Fes

21、tival.B.Tree Town Music Festival.C.Tampa Bay Indian Music&Dance Festival.D.SXSW Music Festival.【解析】选D。细节理解题。根据最后一段的The SXSW Music Festival is a global music event taking place every March in Austin,Texas.(SXSW音乐节是每年三月在德克萨斯州奥斯汀举行的全球性音乐盛会)可知,SXSW Music Festival在德克萨斯州举行。【知识拓展】背景链接Memorial Day:美国阵亡将士纪念日

22、。原名国殇纪念日,或阵亡将士悼念日,是美国的一个纪念日,悼念在各战争中阵亡的美军官兵。于每年5月的最后一个星期一举行。全国悼念时间于华盛顿时间下午3时开始。阵亡将士纪念日不单是美国人展现爱国情操的一个重要节日,在民间更是代表夏季正式开始。不少海滩、游乐场、小岛的夏日渡轮等,都会由该星期的周末开始营运。而且由于连续有3日假期,不少美国民众到郊外烧烤野餐、到海边玩乐或者参观博物馆等。.阅读填句根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。I think it is safe to say that happiness is the king of emotions

23、.Everyone wants to talk about how to get it,ways to prolong it and the benefits associated with it.Not surprisingly,negative emotions are considered to be bad.1But bad feelings can be a valuable way to arouse you to take action.In fact,they can be a surprising source of personal growth by doing the

24、following things.Recognize what you are feeling.There are going to be times when the negative emotions are just temporary.2However,if it happens on a frequent basis,your mind is trying to tell you something and you need to handle it.3Once you recognize the negative emotion you are feeling,you need t

25、o understand just what is behind it.The trouble is that often the cause of your bad feelings might be hard to see.Is it your home life,work,friends,unrealized dreams or various other frustrations?Take your time figuring it out and get to the root of what is causing the negative emotion.Take correct

26、action.In some cases,it might be easy.If someone consistently makes you angry,you can just avoid them.In many other cases,you might need to take even bolder(大胆的)action.4Hopefully you have a different opinion on negative emotions now.They are not things designed to only make your life miserable.5A.Un

27、derstand the causes.B.Action is the real cause of pain.C.Acknowledge your true feelings.D.They are to be avoided at all costs.E.What they really are is a signal for change.F.Everyone feels a little down every once in a while.G.An example of that would be ending a failing marriage or quitting your jo

28、b.【文章大意】这是一篇说明文。消极情绪被认为是不好的,负面情绪是无论如何都要避免的。但是坏情绪是一种激发你采取行动的有价值的方式。文章说明了三种面对消极情绪的方法。1.【解析】选D。根据上文“Not surprisingly,negative emotions are considered to be bad.”(不足为奇,消极情绪被认为是不好的。)可推测下文要说负面情绪是无论如何都要避免的。故选D。2.【解析】选F。根据上文“There are going to be times when the negative emotions are just temporary.”(有些时候负面情

29、绪只是暂时的。)可推测每隔一段时间,每个人都会感到有点沮丧。故选F。3.【解析】选A。根据后文“Once you recognize the negative emotion you are feeling,you need to understand just what is behind it.”(一旦你意识到你有消极情绪,你就需要明白它背后的原因是什么。)即你需要了解你感受到的消极情绪是由什么原因导致的。故选A。4.【解析】选G。根据上文“In many other cases,you might need to take even bolder action.”(在其他许多情况下,你可

30、能需要采取更大胆的行动。)可推出下文举出大胆行为的例子:例如结束一段失败的婚姻或辞掉工作。故选G。5.【解析】选E。根据上文“They are not things designed to only make your life miserable.”(它们不是只会让你的生活变得悲惨的东西。)可推测下文指出它们的真实含义是:它们的本质是改变的信号。故选E。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The 1._(express)“keeping up with the Joneses”was first used in 1913 by a young Ameri

31、can called Arthur Momand.He began earning$125 a week at the age of 23,2._ was a lot of money in those days.He and his wife moved to a very 3._(wealth)neighborhood outside New York City.When he saw that rich people rode horses,Momand went 4._(ride)every day.When he saw that rich people had servants,M

32、omand also hired a servant and gave big 5.(party)for their new neighbors.It was like a race,6._ the race ended when they could no longer pay for their new way of life.They moved back to 7._ apartment in New York City.Momand looked around him and noticed that many people did all they could 8._(keep)u

33、p with rich lifestyle of their neighbors.He called it“keeping up with the Joneses”because“Jones”is a very common name in the United States.He saw the funny side of it and started to write a series of short stories.The stories 9._(sell)well and gradually“keeping up with the Joneses”became an idiom 10

34、._(common)used by many people.【文章大意】本文是一篇说明文。在英语中,keeping up with the Joneses意为“与他人攀比”。本文讲述了这个表达的由来。1.【解析】expression。考查名词。空格中所填单词在句中作主语,需用express的名词形式。“keeping up with the Joneses”为expression的同位语。2.【解析】which。考查定语从句。此处为关系代词which引导的非限制性定语从句,which指代先行词$125 a week,并在从句中作主语。3.【解析】wealthy。考查形容词。空格中所填单词在句中

35、作定语,修饰名词neighborhood,故用wealth的形容词形式。4.【解析】riding。考查固定搭配。go riding意思是“去骑马”。5.【解析】parties。考查名词的数。此处party意为“派对”,是可数名词。因为big前没有冠词,所以party需用复数形式。6.【解析】but。考查连词。句意:这就像是一场赛跑,但是这场赛跑最终以他们不再能够负担起这种新生活方式而结束。本空前后两句为转折关系,故用but。7.【解析】an。考查冠词。这里泛指纽约市的一家公寓且apartment的发音以元音音素开头,故用不定冠词an。8.【解析】to keep。考查非谓语动词。此处为动词不定式

36、作目的状语。9.【解析】sold。考查动词的时态和语态。这里是描述过去的事,用一般过去时。sell well意思是“畅销”,无被动语态。10.【解析】commonly。考查副词。空格中所填单词在句中修饰动词used,需用common的副词形式commonly。阅读填句Business is the organized approach to providing customers with the goods and services they want.The word business also refers to an organization that provides these g

37、oods and services.Most businesses seek to make a profit(利润)that aim to achieve income that is more than the costs of operating the business.1Commonly called nonprofits,these organizations are primarily nongovernmental service providers.2Business management is a term used to describe the techniques o

38、f planning,direction,and control of the operations of a business.3One is the establishment(制定)of broad basic policies with respect to production;sales;the purchase of equipment,materials and supplies;and accounting.4The third relates to the establishment of standards of word in all departments.Direc

39、tion is concerned primarily with supervision(监管)and guidance by the management in authority.5A.Planning in business management has three main aspects.B.In the theory of business management,organization has two main aspects.C.However,some businesses only seek to enough to cover their operating costs.

40、D.The second aspect relates to the application of these policies by departments.E.In this connection there is the difference between top management and operative management.F.Control includes the use of records and reports to compare actual work with the set standards for work.G.Examples of nonprofi

41、t business include such organizations as social service agencies and many hospitals.【文章大意】本文是一篇说明文。主要讲述了经营管理计划的三个方面。1.【解析】选C。根据后文Commonly called nonprofits,these organizations are primarily nongovernmental service providers.可知:被普遍认为是非营利组织。所以,上文应该与其内容一致。C项:然而,一些公司只挣足够的钱来满足基本的经营费用。这说明它们不赚钱。这与后文内容相符。此处

42、However也是关键词,其前讲的是盈利公司,其后是非营利组织。故选C。2.【解析】选G。前文提到非营利组织,下文举例说明哪些是非营利组织。故选G。3.【解析】选A。第二段的第一句是总述,接下来从三方面进行分述the techniques of planning,direction,and control of the operations of a business。按顺序先说planning。故选A。4.【解析】选D。根据上文“经营管理计划有三个方面”可知,这里谈的是第二方面。故选D。5.【解析】选F。根据前文可知三个方面讲了两个方面了,接下来是第三个方面。即control of the operations of a business。故选F。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1