1、高考资源网() 您身边的高考专家河北省赞皇县2015高考英语阅读理解(暑假)训练(9)及答案阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 In my experience, freshmen today are different from those I knew when I started as a professor 25 years ago. College has always been demanding both academically and socially. But students now are less mature and of
2、ten not ready for the responsibility of being in college. Many of todays students lack resilience (适应力)and at the first sign of difficulty are unable to think out strategies. The hardship can be a failing grade on a test, a cut from the team, or a romantic breakup. It is really too easy to point the
3、 finger at parents who protect their children from lifes obstacles. Parents, who handle every difficulty and every other responsibility for their children from writing admission essays to picking college courses, certainly may contribute to their childrens lack of coping strategies. But we can look
4、even more broadly to the social trends of today. How many people do you know who are on medications (治疗) to prevent anxiety or depression? The number of students who arrive at college already medicated for unwanted emotions has increased dramatically in the past 10 years. We, as a society, dont want
5、 to“feel” anything unpleasant and we certainly dont want our children to“suffer”. The resulting problem is that by not experiencing negative emotions, one does not learn the necessary skills to tolerate and solve problems. Our world is more stressful in general because of the current economic and po
6、litical realities, but I dont believe that the college experience itself is more intense today than the past 10 years. What I do think is that many students are often not prepared to be young “adults”with all the responsibilities of life. As parents, we should expect young people to meet challenges.
7、 To encourage them in this direction, we have to step back and let them fail and pick themselves up and move forward. This approach needs to begin at an early age so that college can actually be a passage to independent adulthood. 1. The best title of the text probably is_ A. Have College Freshmen C
8、hanged? B. What Should College Faculty and Staff Do Today? C. What Difficulty Are Freshmen Facing? D. How to Get Used to College Life for Freshmen? 2. According to the text, todays freshmen_.A. are not good at dealing with problemsB. often fail in the examsC. cant get along well with classmatesD. ha
9、ve to experience more intense college life3. If freshmen become more mature to face and solve problems, they should_.A. experience negative emotions themselvesB. ask parents, teachers and coaches for more helpC. receive medications to prevent anxiety or depressionD. put their hearts and soul into th
10、e study4. The text is mainly written for_.A. teachersB. parentsC. studentsD. psychologists 【参考答案】28.AAAB【北京市东城区2014模拟】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。It was a dangerous period for Nancy where her own fortunes were concerned. She had to rely on freelance(自由撰稿) work for six months after Quality Wee
11、kly Magazine folded. The regular salary cheque had always seemed very small, but now it- was like lost riches. She sent many articles to other magazines. Sometimes she struck it lucky and got a task. She once wrote a short article of a politician who appreciated her fair-minded approach and gave her
12、 some secret information. Her article was noticed by an editor in search of something sharp and fresh. And Nancy was getting a name for sharp comment. In this trade, she saw, you didnt need so much to be up to date with things as ahead of them, lying in wait for circumstance, ready to jump.Then one
13、day she walked into the offices of National Daily. It had taken her article and its editor had looked kindly upon her. Having handed over a piece on the latest educational theories shed written, she fell into conversation with a woman she had known before. She learned that one of the papers regular
14、columnists( 专栏作家) had quitted the job. So Nancy made the necessary phone call to apply for the job.And then, the phone call came. Shed have a weekly column with her photograph next to it. Thered be a salary cheque, and perhaps fame and success to follow that. She realized that the job presented her
15、with a wonderful opportunity.Later, when she was alone. Nancy thought that her appointment had probably been a piece of good fortune. However, she refused to allow the word luck. She must have got the job because she was good and experienced. What she never knew was that in fact the editor had been
16、at the point of offering the column to another writer, Alex. When he was about to pick up the phone to call Alex, the colleague he most disliked walked into his office, and spoke with satisfaction of the possibility of closer association with this old friend of his. As soon as the colleague was out
17、of the room, he reached for the phone, and rang Nancy.63Why did Nancy spend a dangerous period?ABecause freelance work was difficult to doBBecause she reported some secret informationCBecause her regular salary cheque was too smallDBecause she lost the job in Quality Weekly Magazine64Nancy thought t
18、he secret of success as a journalist was to _Amake positive comments Bwait and grasp the chanceCget along well with editors Dkeep up with the latest information65In the last paragraph, the underlined part this old friend of his refers to _Athe colleague Bthe editor CAlex DNancy66What can we inter fr
19、om the passage?AThe new job presented Nancy with pressureBNancy got the job in National Daily by chanceCRegular columnists are better than freelance writersDWorking hard is the key to gaining popularity for a writer【参考答案】6366、DBCB 【北京市东城区2014模拟】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Running on EmptyFor
20、almost a century, scientists have assumed, tiredness-or exhaustion-in athletes originates in the muscles(肌肉)Precise explanations have varied, but all have been based on the Limitations TheoryIn other words, muscles tire because they hit a physical limit; they either run out of fuel or oxygen or they
21、 drown in harmful by-products (副产品)In the past few years, however, Timothy Noakes from the University of Cape Town South Africa, has examined this standard theoryTiredness, he argues, is caused not by signals springing from overtaxed muscles, but is an emotional response which begins in the brainThe
22、 fundamental nature of his new theory is that the brain paces the muscles to keep them well back from the edge of exhaustionWhen the brain decides its time to quit, it creates unbearable muscle tirednessThis Central Governor theory remains controversial, but it does-explain many puzzling aspects of
23、athletic performanceA recent discovery that Noakes calls the lactic acid paradox made him start researching this area seriouslyLactic acid is a by-product of exercise, and the increase of it is often mentioned as a cause of tirednessBut when research subjects exercise in certain conditions created a
24、rtificially, they become tired even though lactic acid levels remain lowNor has the oxygen content of their blood fallen too low for them to keep goingObviously, something else was making them tire before they hit either of these physiological limits Noakes conducted an experiment with seven cyclist
25、sIt has long been known that during exercise, the body never uses 100% of the available muscle fibres (纤维)The amount used varies; but in some tasks such as this cycling test the body calls on about 30%His team found that as tiredness set in, the electrical activity in cyclists legs declined-even whe
26、n they were making a great effort to cycle as fast as they couldTo Noakes, this was strong evidence that the old theory was wrongThe cyclists may have felt completely exhausted, he says, but their bodies actually had considerable reserves that they could theoretically tap by using a greater amount o
27、f the resting fibresThis, he believes; is the proof that the brain is regulating the pace of the workout to hold the well back from the point of extreme tiredness67, Which of the following is supported by the Limitations Theory?ATiredness is caused by signals from brainBAthletes feel tired when they
28、 useup all their energyCThe body uses 100% of the muscle fibres in exerciseDAthletes become tired though lactic acid levels remain low68Noakes has found out that .Amuscle fibres control athletes movementsBlactic acid levels remain high in cycling testCmental processes control the symptoms of tiredne
29、ss Ddifferent exercises use different amount of muscle fibres 69It is likely that both theories accept that .Alactic acid is produced in muscles during exerciseBthe oxygen content in blood may rise after sportsCtiredness is a harmful by-product of exerciseDthe energy in human bodies can be70What is
30、Paragraph 3 mainly about?AThe description of a new testBThe explanation of the theoryCThe puzzling evidence of a studyDThe whole process of the research【参考答案】6770、BCAC阅读理解、专题训练()、如何推断文章出处 技巧点拨 推断文章出处题型的设题方式:1The passage is most likely to be taken from _.2Where would this passage most probably appear
31、?3The passage is most likely to be part of _.如何解题?一般可从文章的内容和结构来判断文章的出处。1报纸:前面有日期、地点或通讯社名称。2科学杂志:一般涉及科学发现、科学研究等方面的最新成就。3广告:广告有特殊的用词和格式。4产品说明:包含产品名称、特点、操作方法、生产日期、使用期限;如果是药品介绍,还会有服用剂量、时间和次数等内容。 活学活用阅读下列短文,按要求完成读写任务US.airlines are seeing a major interruption because of hundreds of flights canceled due t
32、o the ash cloud from the Icelandic volcano,but European flight companies will face the biggest losses.The airline business has been tough:The decline dramatically slowed traffic;February heavy snow forced US.airlines to cancel thousands of flights;and now the ashes from the volcano stopped all traff
33、ic in and out of northern Europe for days.“For US.flight companies,itll be a relatively shortterm hit,” said Michael Boyd,president of Boyd Group International,an aviation (航空学) consulting firm.“We think right now theyre down about $ 80 million in terms of lost income,and theyre down domestically ab
34、out 80,000 passengers that would have been flying domestically but arent because they cant get here.” Delta announced that volcanorelated interruption grounded about 400 flights until Monday at a cost of $ 20 million in lost revenues(收入)But by comparison,the airline canceled 7,000 flights and lost $
35、 65 million in revenue due to the recent snowstorms.The disruption has created uncertainty for customers,but analysts say US.airlines wont face as many costs as you might think.They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble because companies simply dont have them.“Airlines r
36、un a very lean operation now,” Mann said.“So,since there are no spare aircraft or crews,the airlines will attempt to maximize loads on every one of their aircraft that do fly.But it may take days,or in some cases a week or so,to get some of these customers to where they want to go.” .以约30词概括文章大意_.根据
37、短文内容选择最佳答案1Which negative consequences mentioned in the passage did the disasters cause?Acoldness,pollution and airlines lossesBairport damage,pollution and slow trafficCpassenger delay,coldness and airport damageDpassenger delay,airlines losses and slow traffic2Which of the following statements is
38、true according to the passage?AThe fewest airplanes will fly the trapped passengers to their destinations. BAll the customers are sure to be sent to their destinations in time.CThe US.and UK.airlines suffered the same losses in the natural disasters.DThe volcano eruption reduced the traffic to and f
39、rom northern Europe.3What does the last paragraph mainly tell us?Athe troubles that the airlines will face after the ash cloud disappears.Bthe measures that the airlines will take to maximize their profit.Cthe present situation of the airlines and their plan to deliver the passengers.Dthe reasons wh
40、y the airlines run a fine operation.4Why will it take a long time for airlines to send the passengers to their different destinations?ABecause the passengers enjoy staying in airports to talk with one another.BBecause the airlines dont have spare planes or employees to serve.CBecause the airlines do
41、nt have enough financial support after the disaster.DBecause the passengers are asking for full refund from the airlines.5The passage is most probably from_.Aa novelBa news reportCa magazine Da thesis 参考答案The text tells us about the serious effect of the ash cloud from the Icelandic volcano on airli
42、ne business and how flight companies will handle the problems caused by the disaster.(31words)1解析:文中没有提到污染、机场损毁等问题, 只讲了航班延误、乘客滞留、运营缓慢、航空公司受损,所以D为正确答案。答案:D 2.解析:从最后一段的They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble和 the airlines will attempt to maximize loads on every one of their aircraft that do fly, 可知A为正确答案。答案:A 3.解析:最后一段告诉我们每个飞行的航班会最大限度的搭载乘客,所以选C。答案:C 4.解析:从They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble because companies simply dont have them可以推知答案。答案:B 5.解析:全文讲述冰岛火山灰对航空业的影响, 应该选自新闻报道。答案:B- 9 - 版权所有高考资源网