收藏 分享(赏)

河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:543833 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:29 大小:114KB
下载 相关 举报
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第27页
第27页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第28页
第28页 / 共29页
河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc_第29页
第29页 / 共29页
亲,该文档总共29页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省衡水市阜城中学2020-2021学年高二英语上学期期末考试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the girl going to do this weekend?A. Collect empt

2、y bottles.B. Go on a field trip.C. Buy uniforms.【答案】A【解析】【原文】M: We need to raise money for our school field trip. This weekend, I need everyone to collect and return empty bottles from around your neighborhood.W: Sure. Ive done that before for my soccer team. We made $200 and spent the money on unif

3、orms.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest the man do?A. Try a different website.B. Sign up to be a member.C. Choose movies at home on TV.【答案】A【解析】【原文】M: I hate signing up for these movie websites. Why is it necessary, if they are free?W: You know, there are other free websites to choose

4、from. They dont require you to be a member.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why has the woman moved the boy?A. He talks too much.B. He cant see clearly.C. He has trouble in listening.【答案】A【解析】【原文】M: Mrs. Lane? Why has my seat been moved to the front row? Everyone else is sitting in their original seats.W: If yo

5、u choose to talk in class instead of listening, your seat will be moved closer to me so I can see you better.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How often does the man work out now?A. Once a week.B. Twice a week.C. Every other day.【答案】A【解析】【原文】M: I think Im ready to start working out more. Once a week is just not

6、enough.W: Why dont you start with two days a week for now? Eventually, you will be able to manage every other day.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is the woman probably speaking to?A. Her good friend.B. Her doctor.C. Her personal trainer.【答案】B【解析】【原文】M: Well, your blood pressure seems to be fine, and your b

7、lood sugar is at a normal level. Have you been going to the gym often?W: Yes, I have my own personal trainer, and she is very helpful. Actually, weve become very good friends.第二节: (共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将

8、给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the conversation take place?A. In an office downtown.B. In an apartment downtown.C. In an apartment in the East End.7. What does the man want to do now?A. Get to work.B. Go to a restaurant.C. Visit the womans company.【答案】6. C 7. B【

9、解析】【原文】M: Wow! Nice place! Ive never been to this part of town before.W: Thanks. This areas called the East End. It isnt very central, but I chose it because l could afford more space here.M: Yeah, you have a whole extra room! W: I know! I use it for work.M: I thought you worked in an office downtow

10、n.W: My company lets me work one day a week from home.M: Lucky! Youve got a great boss and a great apartment. Im so happy for you! Lets celebrate! Let me take you to dinner.听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. When did the speakers parents get married?A. 15 years ago.B. 30 years ago.C. 35 years ago.9

11、. What will the speakers do for the wedding anniversary?A. Send their parents on a trip.B. Have a little wedding ceremony.C. Invite some new friends to a party.10. Who will send out the invitation emails?A. The man.B. Mom and Dad.C. The woman.【答案】8. C 9. B 10. C【解析】【原文】W: Mom and Dads 35th wedding a

12、nniversary is coming up.M: Is it? When?W: Its on the 15th of December. I think we should do something special for them.M: Like what?W: We could have a surprise party for them and have a little wedding celebration, or we could send them to a bed and breakfast for a weekend.M: What do you mean by litt

13、le wedding celebration? W: Its when you invite all the people who were at their first wedding celebration to watch them say everything again. I went to one like this once, and everyone had a good time.M: Sounds great! We can do this. Do you think we could organize it by December?W: It cant be that h

14、ard. Mom organized my wedding for me in a month!M: You re right. Who should we invite?W: I can copy Moms address book and send out some emails. Im sure some of Mom and Dads friends would be willing to help us.M: OK, lets talk to the others tonight at dinner about it.听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】

15、11. How does the woman feel about her job?A. Satisfied.B. Unhappy.C. Excited.12. What does the man do for a living?A. He is a doctor.B. He works as a lawyer.C. He owns his business.13. When will the woman take some time off?A. In the spring.B. In the summer.C. In the winter.【答案】11. B 12. C 13. C【解析】

16、【原文】M: Long time no see. You must be busy lately. I heard you were changing jobs.W: I was going to leave my job, but they promoted me instead. At first I was excited, but now I think I made the wrong decision.M: Why is that?W: Since my pay raise, they have been making me work longer hours.M: Thats w

17、hy I work for myself. I set my own schedule, and I dont answer to anyone. You can always come work for me selling cars.W: I should have become a doctor like my father. They are much more respected than lawyers.M: Well, I respect you. You know what? You should plan a trip for the summer. It will give

18、 you a chance to relax.W: I would love to, but I am saving up all my vacation time for Christmas.听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. How does the girl spend her day?A. Playing ball games.B. Talking with her friends.C. Sharing pictures with her friends.15. What best describes the mans work?A. Techno

19、logical.B. Financial.C. Medical.16. What is the mans main concern about Meitu?A. Its making his daughter less smart.B. Its an old technology.C. It isnt very private.17. What might happen in the end?A. The girl will have to delete Meitu.B. The man will allow the girl to use Meitu.C. The man will send

20、 his daughter to a different school.【答案】14. C 15. A 16. C 17. A【解析】【原文】W: Look at this! Dont I look cute?M: You look like an anime character.W: No, I dont! I look prettier, though. You can edit your selfies with this MeituPic app. Do you want to try it?M: So thats Meitu? I heard my co-workers talkin

21、g about it. No, I dont want to try it. You should stop playing with it, too.W: Why? Whats wrong with it?M: First of all, you spend too much time looking at your phone anyway. You should be out playing with your friends.W: But my friends are also using Meitu. We send each other pictures all day.M: Wh

22、atever happened to playing ball games? Or board games? Or just sitting around talking? I think your generation isnt as smart as it should be. But there is another reason I dont want that app on your phone.W: Really, Dad? Do I have to delete it?M: Its a safety reason, dear. You know I work in an Inte

23、rnet security firm. My colleagues are getting more concerned about the apps their children use. They say people use their phones to store too much information. Meitu is the newest one theyre worried about.W: But everyone else is using it!M: Im just worried for my little girl.W: Sometimes I wish you

24、were a doctor or a banker.M: Listen, Ill find another photo-editing app for you to use. one that is more private and secure.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Which type of ski run is fit for beginners?A. Green-circle.B. Blue-square.C. Black-diamond.19. What do we know about Whistler Blackcomb Mou

25、ntain Resort?A. There are no instructors there.B. Visitors can take cable cars there.C. Cabins there are in the center of the forest.20. How can visitors get the best prices?A. By calling the resort directly.B. By going to the sales desk.C. By booking through the website.【答案】18. A 19. B 20. C【解析】【原文

26、】Welcome to Whistler Blackcomb Mountain Resort, Canadas most popular destination for winter sports and the host of the 2010 Winter Olympics. Whether you ski, snowboard, or just want to experience the beauty of the mountains, Whistler Blackcomb is the perfect place to do it. Our two side-by-side moun

27、tains always rank as the number one ski mountains in North America. For skiers and snowboarders, we have runs for everyone. Near the mountain base, we offer several green-circle runs for beginners. Too easy for you? Experience our wide variety of blue-square runs for a more challenging ride. For our

28、 more accomplished riders, check out our black-diamond runs. For those new to snow sports, we have professional instructors from all over the world. They can help you in your own language and at your ability level. If you dont mind heights, try the Adventure Tour. You ll fly above the trees and cros

29、s Fitzsimmons Creek over our hanging bridges. Last, our cable car provides fantastic views of the mountains. After a long day on the mountain, youll love relaxing in one of the cabins at the edge of the forest. Ski right up to your accommodations at night, and ski right back out in the morning. Book

30、 now with us online for the best deals, drop by our sales desk in Whistler Village, or phone us for our daily rates.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ATheres so much to discover at the new Bell MuseumAudubon AnimatedJanuary 25-May 31This fantastic exhibit

31、 brings to life artist John James Audubons Birds of America. Enter “The Audubon Experience” video room and find yourself surrounded by a virtual swamp and forest where Audubons painted birds are brought to life through motion and sound. View rare selections from the Bells Birds of America elephant f

32、olio. Flex (活动) your creative and observational muscles in a “Draw like Audubon” hands-on sketching activity.Star PartiesMonthly: January 31 February 28, March 13, April 3, May 1Have you looked at the rings of Saturn? The moons of Jupiter? Explore the sky with the Bell! Free, informal telescope obse

33、rving nights are informational and fun for the whole family. Bell staff will guide you through observations of the same celestial (天空的) objects that have inspired sky-gazers throughout history!Space FestFebruary 1 and 2Join us for our annual festival of the cosmos! Well be celebrating the many women

34、 in space science and their contributions to the field. There will be special guest speakers, science demonstrations, special planetarium (天象馆) shows, and hands-on astronomy activities all weekend long.Bell Summer CampsAdventures for the promising scientist in your lifeCamps go on sale to Bell membe

35、rs on Saturday, February 8, for an exclusive weeks pre-sale and discounts of $ 30/ camp on full-week registration.Bell camps offer kids in kindergarten-8th grade a fun and enriching environment that encourages them to explore their scientific passions as well as new subjects. Our camps include hands

36、-on activities, planetarium visits, games, creative activities, field trips to see researchers and labs around the Universitys Twin Cities campus, and much more!21. Which of the following can you do at Audubon Animated?A. Drawing birds.B. Taking field trips.C. Observing the night sky.D. Watching a s

37、cience demonstration.22. What event would you go to if you want to celebrate women in space science?A. Audubon Animated.B. Star Parties.C. Space Fest.D. Bell Summer Camps.23. When should you buy tickets for Bell Summer Camps to save money?A. On January 25.B. On February 1.C. On February 8.D. On Marc

38、h 13.【答案】21. A 22. C 23. C【解析】【分析】本文是一篇广告布告短文阅读。文章介绍了新的贝尔博物馆可以去发现和参加的活动。【21题详解】细节理解题。根据文章Audubon Animated部分“Enter “The Audubon Experience” video room and find yourself surrounded by a virtual swamp and forest where Audubons painted birds are brought to life through motion and sound.”和“Flex (活动)your

39、creative and observational muscles in a “Draw likeAudubon” hands-on sketching activity.”可知,在Audubon Animated活动中可以画鸟。故选A。【22题详解】细节理解题。根据文章Space Fest 部分“Well be celebrating the many women in space science and their contributionstothe field.(我们将庆祝许多从事太空科学的女性及其对该领域的贡献。)”可知,如果你想庆祝女性在太空科学方面的成就,就参加Space Fe

40、st活动。故选C。【23题详解】细节理解题。根据文章Bell Summer Camps 部分“Camps go on saletoBell members on Saturday, February 8, for an exclusive weeks pre-sale and discounts of $30/camp on full-week registration.”可知,2月8日这一天有30美元的折扣优惠,所以可以省钱。故选C。BOne morning, Anns neighbor Tracy found a lost dog wandering around the local el

41、ementary school. She asked Ann if she could keep an eye on the dog. Ann said that she could watch it only for the day. Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers (传单), and put them in mailboxes. Meanwhile, Ann went to the dollar store and bought some pet supplies, warning her two

42、sons not to fall in love with the dog. At the time, Anns son Thomas was 10 years old, and Jack, who was recovering from a heart operation, was 21 years old.Four days later Ann was still looking after the dog, whom they had started to call Riley. When she arrived home from work, the dog threw itself

43、against the screen door and barked madly at her. As soon as she opened the door, Riley dashed into the boys room where Ann found Jack suffering from a heart attack. Riley ran over to Jack, but as soon as Ann bent over to help him the dog went silent. “If it hadnt come to get me, the doctor said Jack

44、 would have died,” Ann reported to a local newspaper. At this point, no one had called to claim the dog, so Ann decided to keep it. The next morning Tracy got a call. A man named Peter recognized his lost dog and called the number on the flier. Tracy started crying, and told him, “That dog saved my

45、friends son.” Peter drove to Anns house to pick up his dog, and saw Thomas and Jack crying in the window. After a few moments Peter said, “Maybe Odie was supposed to find you, maybe you should keep it.”24. What did Tracy do after finding the dog?A She looked for its owner.B. She gave it to Ann as a

46、gift.C. She sold it to the dollar store.D. She bought some food for it.25. How did the dog help save Jack?A. By breaking the door for Ann.B. By leading Ann to Jacks room.C. By dragging Jack out of the room.D. By attending Jack when Ann was out.26. What was Anns attitude to the dog according to Parag

47、raph 4?A. Sympathetic.B. Doubtful.C. Tolerant.D. Grateful.27. What can we infer about the dog from the last paragraph?A. It would be given to Odie.B. It would be kept by Anns family.C. It would be returned to Peter.D. It would be taken away by Tracy.【答案】24. A 25. B 26. D 27. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。一天,Trac

48、y在当地学校附近捡到一只流浪狗,把它交代给邻居Ann照顾,自己去找狗的主人。Ann答应只照顾这只狗一天。结果在没找到狗主人之前Ann和她的两个儿子一直照顾这只狗而且很快喜欢上了它。Ann的大儿子有心脏病,多亏了这只狗帮Ann及时救了她儿子,所以当狗主人来认领狗时全家人都舍不得它走。最终,狗留在了Ann家里,成为家庭一员。【24题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers(传单), and put them in mailboxes.(Tracy给狗拍照,印了400份找狗的传单并把

49、它们放在网上。)”可知, Tracy在找狗的主人,故选A。【25题详解】细节理解题。根据第三段句子“When she arrived home from work, the dog threw itself against the screen door and barked madly at her. As soon as she opened the door, Riley dashed into the boys room where Ann found Jack suffering from a heart attack.”可知,当她下班回家时,那只狗扑到纱门上,对着她疯狂地吠叫。Ri

50、ley一开门就冲进了男孩们的房间,安发现杰克心脏病发作了。由此可知狗Riley是通过向Ann狂叫并领Ann进入Jack的房间让Ann发现Jack犯了心脏病从而及时救了Jack的。故选B。【26题详解】推理判断题。根据第四段Ann跟报社说的话“If it hadnt come to get me, the doctor said Jack would have died,” Ann reported to a local newspaper. At this point, no one had called to claim the dog”可知,如果不是狗领着Ann找到Jack,Jack可能就

51、死了。也就是狗救了Jack的命,所以可以推断Ann对狗很感激,感激它救了她儿子的命。故选D。【27题详解】推理判断题。根据最后一段“After a few moments Peter said, “Maybe Odie was supposed to find you, maybe you should keep it.”可知,过了一会儿,彼得说:“也许Odie应该去找你,也许你应该养着它。由此判断出,狗最终是留在了Ann的家里。故选B。CI thought I knew a lot about Hamlet.As an English literature major,I have to!H

52、aving seen quite a few productions of Hamlet and read the play many times,I was full of confidence-until Peking Opera came to town!Peking Opera has over two hundred years of history,so does this mean its easier than a Shakespeare play to understand?To find out the answer,I just had to go and see The

53、 Revenge of Prince Zidan- the Peking Opera version(版本)of Hamlet.The opera brought a completely new sound to my Western ears.At first,I thought it was a violin.but later I learnt that it was a traditional Chinese instrument called jinghu.Then. seeing the characters in fantastic costumes and masks,I w

54、as amazed!They of course sang in Chinese,but the music and exaggerated movements helped get the meanings across to the audience.The voices sounded really unique-some of the female voices were so high that I was sure they could break glass!Easily my favourite part of the show was how the characters m

55、oved on stage.I had never seen Prince Hamlet do a backflip(后空翻)before!It was so dazzling and energetic that I wasnt sure if the characters were performers or athletes!Before experiencing The Revenge of Prince Zidan,I wasnt sure if I would enjoy it.But, in fact,I was on the edge of my seat!Feeling th

56、e strong emotions of love,anger,fear and grief in the performance,I could easily recognize the theme of Hamlet.So,if you want to see a show that combines music,singing,drama,poetry and costume design with explosive effect, The Revenge of Prince Zidan ticks all the right boxes!28. Why did the author

57、go to see The Revenge of Prince Zidan?A. To have a full understanding of Hamlet.B. To know about Shakespeare and his works.C. To prove Peking Opera is a better way to perform Hamlet.D. To see if Peking Opera is more understandable than English plays.29. Which part of the opera attracted the author m

58、ost?A. The music effect.B. The costume design.C. The performersmovements.D. The Chinese instrument jinghu.30. What does the underlinedI was on the edge of my seat!in Paragraph 5 suggest?A. I became tired of the show.B. I missed the best of the show.C. I was held spellbound by the show.D. I was to le

59、ave halfway through the show.31. How did the the author feel about the Peking Opera version of Hamlet?A. Its puzzling.B. Its impressive.C. Its humorous.D. Its disappointing.【答案】28. D 29. C 30. C 31. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章叙述了作者观看京剧版哈姆雷特的感受。京剧版的哈姆雷特给作者留下了深刻的印象。【28题详解】细节理解题。根据第二段Peking Opera has over two

60、hundred years of history,so does this mean its easier than a Shakespeare play to understand?To find out the answer,I just had to go and see The Revenge of Prince Zidan- the Peking Opera version(版本)of Hamlet.“京剧已经有两百多年的历史了,这是否意味着它比莎士比亚的戏剧更容易理解?为了找到答案,我去看了京剧版的哈姆雷特王子复仇记。”由此可知,作者之所以去看王子复仇记是为了看京剧是否比英语戏剧更

61、容易理解。故选D。【29题详解】细节理解题。根据第四段第一句Easily my favourite part of the show was how the characters moved on stage.“很显然,我最喜欢的部分是角色在舞台上的移动。”由此可知,京剧中表演者的动作最吸引作者。故选C。【30题详解】词句猜测题。根据最后一段中Feeling the strong emotions of love,anger,fear and grief in the performance,I could easily recognize the theme of Hamlet.“在表演中我

62、感受到强烈的爱、怒、惧、悲的情感,我很容易就能理解“哈姆雷特”的主题。”由此可知,作者被京剧表演迷住了。所以划线句子的意思是“我被表演迷住了。”故选C。【31题详解】推理判断题。根据最后一段中Feeling the strong emotions of love,anger,fear and grief in the performance,I could easily recognize the theme of Hamlet.So,if you want to see a show that combines music,singing,drama,poetry and costume d

63、esign with explosive effect, The Revenge of Prince Zidan ticks all the right boxes!“在表演中感受到强烈的爱、怒、惧、悲的情感,我很容易就能理解哈姆雷特的主题。所以,如果你想看一场集音乐、歌唱、戏剧、诗歌和服装设计于一体的具有爆炸性效果的演出,王子复仇记可谓应有尽有!”由此可知,作者觉得京剧版的哈姆雷特是印象深刻的。故选B。DFor skiers and snowboarders, we have runs for everyone. Near the mountain base, we offer severa

64、l green-circle runs for beginners. Too easy for you? Experience our wide variety of blue-square runs for a more challenging ride. For our more accomplished riders, check out our black-diamond runs. For those new to snow sports, we have professional instructors from all over the world. They can help

65、you in your own language and at your ability level. If you dont mind heights, try the Adventure Tour. You ll fly above the trees and cross Fitzsimmons Creek over our hanging bridges. Last, our cable car provides fantastic views of the mountains. After a long day on the mountain, youll love relaxing

66、in one of the cabins at the edge of the forest. Ski right up to your accommodations at night, and ski right back out in the morning. Book now with us online for the best deals, drop by our sales desk in Whistler Village, or phone us for our daily rates.Earthquake rescue robots have experienced their

67、 final tests in Beijing. Their designers say with these robots, rescuers will be able to save lives during an earthquake. This robot looking like a helicopter, is called the detector-bot. Its about 4 meters long, and it took about 4 years to develop the model. Its main functions (作用) are to collect

68、information from the air, and send goods of up to 30 kilos, to people trapped by an earthquake.This robot has a high definition 360 degree panoramic (全景) camera. It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area.Dr. Qi Juntong, Chinese Academy of Science

69、, said, “The most important feature of this robot is that it doesnt need a distant control. We just set the destination (目的地) information on it, and then it takes off, and lands by itself. It flies as high as 3,000 meters, and as fast as 100 kilometers per hour.”This robot has a different function i

70、t can change as the environment changes. Its main job is to search for any signs of life in places where human rescuers are unable to go.As well as a detector (探测器) that finds victims and detects poisonous gas, a camera is placed in the 40 centimeter long robot, which can work in the dark.Another us

71、e for the rescuers is the supply part, with its 10 meter long pipe. People who are trapped in the ruins, will be able to get supplies including oxygen and liquids.Experts have said that the robots will enter production, and serve as part of the national earth-quake rescue team as soon as next year.3

72、2. According to the passage, this robot_.A. is carried by the helicopterB. weighs about 30 kilosC. is a machine with a length of 10 metersD. hasnt been put into production so far33. The underlined word “which” in paragraph 6 refers to_.A. a cameraB. a robotC. a rescuerD. a detector34. Which of the f

73、ollowing is true of the robot?A. It is designed to prevent the earthquake.B. It is unable to send goods.C. It can take and send pictures even in the dark.D. It can be used to take in poisonous gas.35. The text is mainly about _.A. what the robot looks likeB. an introduction to the robotC. how the ro

74、bot is madeD. information about earthquakes【答案】32. D 33. A 34. C 35. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一种新型的机器人,这种机器人可以参与地震救援,可以日夜工作,不需要远程控制。【32题详解】细节理解题。根据最后一段的“Experts have said that the robots will enter production, and serve as part of the national earth-quake rescue team as soon as next year.(专家们表示,这些机器人将投

75、入生产,并最早将于明年成为国家地球地震救援队的一部分。)”可知,这些机器人迄今为止没有投入生产。故选D。【33题详解】词句猜测题。根据第六段“As well as a detector (探测器) that finds victims and detects poisonous gas, a camera is placed in the 40 centimeter long robot, which can work in the dark.(除了一个发现受害者和探测有毒气体的探测器外,一个摄像头还被放置在这个40厘米长的机器人中,它可以在黑暗中工作。)”可知,which引导定语从句,修饰c

76、amera。故选A。【34题详解】细节理解题。根据第三段的“This robot has a high definition 360 degree panoramic (全景) camera. It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area.( 这个机器人有一个高清晰度的360度全景相机。它可以日夜工作,也可以发送来自地震地区的最新照片)”可知,这个机器人可以日夜工作,发送照片,因此即使在黑暗中也可以拍摄和发送照片。故选C。【35题详解】主旨大意题。根

77、据第二段的“Earthquake rescue robots have experienced their final tests in Beijing.( 地震救援机器人在北京经历了最后一次测试)”;第三段的“This robot has a high definition 360 degree panoramic (全景) camera.( 这个机器人有一个高清晰度的360度全景相机)”,第五段的“This robot has a different function it can change as the environment changes.( 这个机器人具有不同的功能它可以随着环

78、境的变化而改变)”等可知,文章主要介绍了一种机器人。故选B。第二节 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(每小题2.5分,满分12.5分)Most cars have seat belts as part of their equipment. Seat belts protect drivers and passengers in case of accidents. They also reduce the effect of a crash on the body._36_Worldwide, the devices have protec

79、ted up to a million people. America first recognized the invention of an automobile seat belt in 1849. The government gave a patent to an engineer named Edward Claghorn of New York City so that others would not copy his invention of a safety device. _37_This early version of safety belt was said to

80、include hooks and other attachments for securing the person to a fixed object.Other inventors followed with different versions of the seat belt. _38_ It resulted from the work of a Swedish engineer, Nils Bohlin. His three-point, lap and shoulder seat belt first appeared on cars in Europe 50 years ag

81、o.Nils Bohlin recognized that both the upper and lower body needed to be held securely in place. His invention contained a cloth strap(带子) that was placed across the chest and another strap across his hips(臀部)._39_Volvo was the first company to offer the modern seat belt to its cars. This company al

82、so provided use of Nils Bohlins design to other car-makers._40_He received a gold medal from the Royal Swedish Academy of Engineering Sciences in 1995. He died in Sweden in 2002.A. Claghorn called his invention a safety beltB. The design joined the straps next to the hip.C. The Swedish engineer won

83、many honors for his seat belt.D. Safety experts say that seat belts save thousands of lives a year in America alone.E. There are many companies adopting Nils Bohlins invention of the belt.F. Claghorn was a promising young engineer with many honors all his life.G. But more than 100 years passed befor

84、e the current seat belt was developed.【答案】36. D 37. A 38. G 39. B 40. C【解析】【分析】本文讲述了安全带的发展史。【36题详解】根据下句Worldwide, the devices have protected up to a million people.可知,下句说的是在全球安全带保护人类的作用,而本段后面说的是安全带在美国的发展,所以此处应表达是安全带在美国的巨大作用。故选D。【37题详解】前句提到了发明者的名字Edward Claghorn,后句提到了This early version of safety belt

85、,所以此处应该是Edward Claghorn发明的物品的名字。故选A。【38题详解】此处表达人们进行了不同的尝试,直到50多年前才出现在车里,所以表明经过一百多年的发展。故选G。【39题详解】前句提到了a cloth strap(带子)和hips(臀部),而且此段是在讲安全带的工作原理,故B项正确。【40题详解】根据前段中提到的Nils Bohlins design,而且本段讲述他获奖的具体情况,故此处表达Nils Bohlin因为此发明获奖。选C项。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分 15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项

86、中,选出可以填入空白处的最佳选项。Pennsylvania is full of mysterious places! One of those is an old turnpike (收费高速公路) _41_ for decades. My dad loves history, and he learned it was open to the public. _42_, when I was 14, we took a bike trip to _43_ this road!My dad chose a 16-mile _44_ of the road for us to ride. Pa

87、rt of it included an old tunnel called Sideling Hill which is over a mile long! To _45_, we checked our tires and made sure our lights had batteries. In the morning, we loaded our bikes into the car and set off. As we approached the tunnel, I felt _46_ as it was absolutely black inside! But Dad enco

88、uraged me. He said he would be beside me. He reminded me to stay _47_ and keep my light on!When we _48_ the tunnel, the sound of our bikes was heard through the darkness. I shined my flash light around and saw walls _49_in graffiti (涂鸦).And I felt like I was being _50_! I was pretty scared, but _51_

89、 on following Dad helped me relax. After riding half-way through, I could see light coming from the other end, motivating me to keep going. And I was so delighted to ride out into the bright afternoon!Whenever going through _52_ in life, I remember this trip. It reminds me that my father is always b

90、eside me. He turns on the light of hope in my _53_, as well as gives me _54_ to keep riding through lifes _55_ tunnels.41. A. designedB. destroyedC. abandonedD. locked42. A. HoweverB. OtherwiseC. ThereforeD. Meanwhile43. A. exploreB. constructC. protectD. repair44. A. tunnelB. sectionC. blockD. cour

91、se45. A. participateB. registerC. cooperateD. prepare46. A. excitedB. nervousC. annoyedD. exhausted47. A. silentB. curiousC. cautiousD. positive48. A. approachedB. observedC. constructedD. entered49. A. coveredB. buriedC. absorbedD. dressed50. A. forcedB. watchedC. abusedD. judged51. A. dependingB.

92、survivingC. callingD. focusing52. A. accidentsB. hardshipsC. regulationsD. incidents53. A. chestB. tripC. workD. heart54. A. courageB. prideC. excitementD. enthusiasm55. A. difficultB. distantC. darkD. long【答案】41. C 42. C 43. A 44. B 45. D 46. B 47. C 48. D 49. A 50. B 51. D 52. B 53. D 54. A 55. C【

93、解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了我和爸爸的一次公路探险让我终生难忘每当生活中遇到困难时,它总会提醒我,爸爸总是在我身边,给我战胜困难的希望和勇气。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:其中一个是废弃了几十年的收费公路。A. designed设计;B. destroyed破坏;C. abandoned遗弃、废弃;D. locked锁住。根据空后的“My dad loves history”可知,因为爸爸喜欢历史,我们才去探险,因此这条收费公路应该是废弃了几十年,故C项正确。【42题详解】考查副词词义辨析。句意:我爸爸喜欢历史,他了解到这条公路是对公众开放的,因此,在我14岁时,爸爸带我骑自

94、行车去探索这条公路!A. However然而;B. Otherwise否则;C. Therefore因此;D. Meanwhile同时。根据句意可知前后是因果关系,此处表示结果,故C项正确。【43题详解】考查动词词义辨析。句意同上。A. explore探索;B. construct建造;C. protect保护;D. repair修理。空前说爸爸喜欢历史,再结合下文我们在这条公路上的经历可知,爸爸带我骑自行车去探索这条公路,故A项正确。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:我爸爸选了一个16英里长的路段。A. tunnel隧道;B. section部分、路段;C. block街区;D. cou

95、rse过程。空后一句说该路段包括一条超过一英里长的、名为锡岭山的古老隧道,因此此处是指“一个16英里长的路段”,故B项正确。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:为了做好准备,我们检查了车胎,并确保车灯里装了电池。A. participate参与;B. register登记;C. cooperate合作;D. prepare准备。空后一句说我们检查了车胎,并确保车灯里装了电池,这些都是公路探险前的准备工作,故D项正确。【46题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我们接近隧道时,我非常紧张,因为里面一片漆黑!A. excited兴奋的;B. nervous紧张的;C. annoyed生气的;D.

96、exhausted筋疲力尽的。空后一句说隧道里面一片漆黑,因此我非常紧张,故B项正确。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:他提醒我要保持小心谨慎,让车灯开着!A. silent安静的;B. curious好奇的;C. cautious谨慎的;D. positive积极的。空前一句说隧道里一片漆黑,因此爸爸提醒我要保持小心谨慎,故C项正确。【48题详解】考查动词词义辨析。句意:当我们进入隧道时,我们骑车的叮当声在黑暗中回响。A. approached靠近;B. observed观察; C. constructed建造;D. entered进入。根据上文中的“we approached the

97、 tunnel”可知此处发生在“接近隧道”之后,是说我们进入了隧道,故D项正确。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:我用闪光灯照了照四周,看到墙上满是涂鸦。A. covered覆盖;B. buried埋葬;C. absorbed吸收;D. dressed穿衣。根据空后的“graffiti”可知,我发现墙壁被涂鸦所覆盖(墙上满是涂鸦),故A项正确。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:我感觉自己被墙上的画像注视着。A. forced强迫;B. watched注视;C. abused虐待;D. judged审判。根据常识可知,涂鸦多是表情夸张或面目狰狞的人物画像,因此我感觉自己被墙上的画像注视着

98、,故B项正确。【51题详解】考查动词短语辨析。句意:我很害怕,但集中精力跟着爸爸走能让我放松下来。A. depending on依靠;B. surviving on靠活下来;C. calling on号召;D. focusing on集中精力于。根据空后的“on following Dad helped me relax”可知,集中精力跟着爸爸走能让我放松下来,故D项正确。【52题详解】考查名词词义辨析。句意:每当生活中遇到困难时,我都会想起这次旅行。A. accidents事故;B. hardships艰难困苦;C. regulations条例;D. incidents事件。空后说这次旅行提

99、醒我,爸爸总是在我身边,他点亮了我心中的希望之光,也给了我勇气,让我继续穿过生命的黑暗隧道,此处用隧道比喻生活中的困难,说的是每当生活中遇到困难时,我都会想起这次旅行,故B项正确。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:它提醒我,爸爸总是在我身边。他点亮了我心中的希望之光,也给了我勇气,让我继续穿过生活中的黑暗隧道。A. chest胸;B. trip旅行;C. work工作;D. heart内心。根据空前的“the light of hope”可知此处是指“心中的希望之光”,故D项正确。【54题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. courage勇气;B. pride自豪;C. excitem

100、ent兴奋;D. enthusiasm热情。根据上文中的“But Dad encouraged me.”可知,在我紧张害怕时,爸爸鼓励我,因此此处是指“给我勇气”,故A项正确。【55题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. difficult困难的;B. distant遥远的;C. dark黑暗的;D. long长的。根据上文中的“it was absolutely black inside!”可知,隧道里面一片漆黑,因此此处是指“生活中的黑暗隧道”,故C项正确。【点睛】本篇第4空A项tunnel的干扰性较大,下文中多次出现了tunnel,所以有些同学很容易以为此处是原词复现而误选此项,但根

101、据空后的“Part of it included an old tunnel called Sideling Hill which is over a mile long!”可知,该路段包括一条超过一英里长的、名为锡岭山的古老隧道,因此此处是指“一个16英里长的路段”,即:我爸爸选了一个16英里长的路段,故B项(section)正确。第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容或括号内单词的正确形式。We live in a world of plastic. Shopping bags, drink bottles, your toothbrush

102、and even your clothes are among the everyday items _56_ (make) from plastic. But plastic isnt fantastic, and neither is the current state of our environment.Humans _57_ (produce) plastic on a large scale (大规模地) since the 1950s. We produce hundreds of millions of tons of plastic every year and produc

103、tion is only increasing. _58_ (fortunately), most of it is used only once and then thrown away. Only a small part of plastic _59_ (recycle). The majority ends up in our oceans.A Plastic Oceanis a documentary film directed by the Australian journalist Craig Leeson. It investigates the serious harm pl

104、astic has done _60_ our oceans. What starts off as an adventure to film the blue whale, the _61_ (large) animal on the planet, leads to the shocking discovery of a thick layer (层) of plastic _62_ (float) in the middle of the Indian Ocean. The film sends the message that our actions and choices can s

105、everely influence the planet.Plastic is so widely used because it is durable (耐用的) and cheap. However, this durability is the same quality that makes it so _63_ (harm) to the environment. Most plastics do not break down chemically. Instead, they break into smaller pieces _64_ can remain in the envir

106、onment for _65_ long time.【答案】56. made 57. have produced 58. Unfortunately 59. is recycled 60. to 61. largest 62. floating 63. harmful 64. that / which 65. a【解析】【分析】本文是说明文。自20世纪50年代以来,人类就开始大规模生产塑料。我们每年生产数亿吨塑料,而且产量还在不断增加。不幸的是,其中大部分只用了一次就被扔掉了。只有一小部分塑料被回收。大部分都进入了我们的海洋。文章主要介绍了塑料对海洋的严重污染问题。【56题详解】考查非谓语动词

107、。句意:购物袋、饮料瓶、牙刷,甚至你的衣服都是由塑料制成的日常用品。分析句子结构可知make在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语items构成被动关系,故应用过去分词作定语。故填made。【57题详解】考查动词时态。句意:自20世纪50年代以来,人类就开始大规模生产塑料。由时间状语since the 1950s可知应用现在完成时,主语为humans,助动词用have。故填have produced。【58题详解】考查副词。句意:不幸的是,其中大部分只用了一次就被扔掉了。设空处修饰整个句子,表示“不幸地”应用副词unfortunately,句首单词首字母要大写。故填Unfortunately。【

108、59题详解】考查动词时态语态。句意:只有一小部分塑料被回收。陈述客观事实应用一般现在时,主语与谓语动词构成被动关系,用一般现在时的被动语态,主语为a small part of plastic,谓语动词用单数。故填is recycled。【60题详解】考查固定短语。句意:它调查塑料对我们的海洋造成的严重危害。结合句意表示“对造成危害”短语为do harm to。故填to。【61题详解】考查形容词最高级。句意:影片一开始是为了拍摄地球上最大的动物蓝鲸的冒险,结果却令人震惊地发现印度洋中部漂浮着一层厚厚的塑料。由定冠词the以及表示范围的on the planet可知,此处表示“最大的”,应用la

109、rge的最高级形式largest。故填largest。【62题详解】考查非谓语动词。句意:影片一开始是为了拍摄地球上最大的动物蓝鲸的冒险,结果却令人震惊地发现印度洋中部漂浮着一层厚厚的塑料。分析句子结构可知float在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语plastic构成主动关系,故应用现在分词。故填floating。【63题详解】考查形容词。句意:然而,正是这种耐久性使得它对环境如此有害。此处为“make+宾语+宾补”结构,表示“有害的”应用形容词harmful作宾补。故填harmful。64题详解】考查定语从句。句意:相反,它们会分解成更小的碎片,在环境中停留很长一段时间。设空处引导限定性定

110、语从句修饰先行词pieces,且在从句中作主语,指物,故应用关系代词that或which引导。故填that / which。【65题详解】考查冠词。句意:相反,它们会分解成更小的碎片,在环境中停留很长一段时间。结合句意表示“很长一段时间”可知短语为for a long time。故填a。第四部分 写作(共二节,满分40分)第一节 (满分15分)66. 假如你是李华,你们的外教课每天都有一个“Daily Report”,明天刚好轮到你展示,但是你因故不能按时展示,请根据以下要点用英语给你的外教老师David写一封电子邮件:1. 表示歉意;2. 解释原因;3. 请求调整时间注意:1. 词数80左右

111、;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Dear David,Im sorry to tell you that I cant attend the Daily Report as scheduled, which makes me very regretful.As far as Im concerned, Daily Report is a good chance for us to express ourselves through different interesting topics via English. Thats why I like it very much. B

112、ut, unluckily, I have had a bad cold these days. The bad cold stops me from attending school, thus I have to stay at home. Staying at home, taking medicines on time and having a good rest have made me feel better. I am sure I will be OK soon. Could I have another chance to attend the Daily Report ne

113、xt week?Hope you can give me another chance and look forward to your early replyYours,Li Hua【解析】【分析】本篇考查的作文类型是道歉信。要求考生写一封邮件给自己的外教老师,表达不能如期参加课堂活动的歉意和解释。并请求改期。【详解】第一步:审题第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般将来时。结构:三段式结构。第一段表达歉意;第二段解释原因并提出调整时间;第三段寒暄结束。要求:1.表达歉意(be sorry; regretful) 2.1)解释原因(badly ill; cant a

114、ttend school) 2)请求更改时间(next week)第二步:列提纲 (重点词组)be sorry to do; as scheduled; as far as Im concerned; have a bad cold; attend school; look forward to第三步:连词成句1. Im sorry to tell you that I cant attend the Daily Report as scheduled, which makes me very regretful.2. As far as Im concerned, Daily Report

115、is a good chance for us to express ourselves through different interesting topics via English.3. But, unluckily, I have had a bad cold these days.4.The bad cold stops me from attending school, thus I have to stay at home.5. Hope you can give me another chance and look forward to your early reply.根据提

116、示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【高分句型】Daily report offers us a good platform where we can express freely on different interesting topics in English, which I like very much.每日报道为我们提供了一个很好的平台,我们可以自由地用英语表达不同的有趣话题,这是我非常喜欢的。本句中含有定语从句“where we can expre

117、ss freely on different interesting topics in English,”修饰先行词platform,并且含有非限制性定语从句“which I like very much”。第二节 读后续写(满分25分)67. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。It was summer, and my dad wanted to treat me to a vacation like never before. He decided to take me on a trip to the Wild West.We took a plane to

118、Albuquerque, a big city in the state of New Mexico. We reached Albuquerque in the late afternoon. Uncle Paul, my dads friend, picked us up from the airport and drove us up to his farm in Pecos.His wife Tina cooked us a delicious dinner and we got to know his sons Ryan and Kyle. My dad and I spent th

119、e night in the guestroom of the farm house listening to the frogs and water rolling down the river nearby. Very early in the morning, Uncle Paul woke us up to have breakfast. “The day starts at dawn on my farm,” he said. After breakfast, I went to help Aunt Tina feed the chickens, while my dad went

120、with Uncle Paul to take the sheep out to graze. I was impressed to see my dad and Uncle Paul riding horses. They looked really cool.In the afternoon, I asked U ncle Paul if I could take a horse ride, and he said yes, as long as my dad went with me. I wasnt going to take a horse ride by myself anyway

121、. So, my dad and I put on our new cowboy hats, got on our horses, and headed slowly towards the mountains. “Dont be late for supper,” Uncle Paul cried, “and keep to the track so that you dont get lost!” “OK!” my dad cried back. After a while Uncle Paul and his farm house were out of sight. It was so

122、 peaceful and quiet and the colors of the brown rocks, the deep green pine trees, and the late afternoon sun mixed to create a magic scene. It looked like a beautiful woven blanket spread out upon the ground just for us.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;Paragraph 1: Suddenly a little rabb

123、it jumped out in front of my horse. _Paragraph 2: We had no idea where we were and it was getting dark._【答案】Paragraph 1:Suddenly a little rabbit jumped out in front of my horse. Dad and I found it was so cute that we decided to chase it. After a while, we were completely lost in the forest. There wa

124、s nothing left in our sight but the trees. “We may not be able to make it back to the farm house in time for supper.” I thought to myself. After a series of fruitless attempts to find a way out, we felt hungry and tired.Paragraph 2:We had no idea where we were and it was getting dark. We got stuck i

125、n the forest. And an unexpected shower added to the difficulty of us in finding a way home, for all the tracks we had made disappeared because of the rain. I was almost on the edge of breaking down when my father said, “Dont worry, my son. I remember there is a river near the farm house. Find the ri

126、ver and we will be back home.” Finally, we found the river and got back to the house along it. Needless to say, we ate a late dinner.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了父亲带儿子去“西部荒野”,喂鸡牧羊,体验农场生活;见父亲和叔叔骑马很是潇洒,儿子心生向往,于是亲身上马体验。后来和父亲为了追兔子,儿子和父亲在森林里迷路了,被困在森林里。最后是父亲找到了河流,沿着河流回到了家里。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“突然,一只小兔子跳出来挡在我的马前面。

127、”可知,第一段可描写作者和父亲为了追兔子在森林里迷了路,以及他们在森林里的所见所闻。由第二段首句内容“我们不知道自己身在何处,天也越来越黑了。”可知,第二段可描写作者和父亲是如何找到了路回到家里。2.续写线索:追兔子迷路被困找到河沿着河回家吃晚餐3.词汇激活行为类决定:decide to/ determine to回家:find a way home / be back home / get back to the house /return home能够:be able to/ be capable of情绪类不成功:fruitless / unsuccessful担心:worry / be worried【点睛】高分句型1 Dad and I found it was so cute that we decided to chase it. (运用了结果状语从句)高分句型2 And an unexpected shower added to the difficulty of us in finding a way home, for all the tracks we had made disappeared because of the rain. (运用了for引导原因状语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1