1、Unit 1单元阅读专练Day 1We had a terrible school trip last weekend. Some students were late. Then we waited half an hour for the school bus,but it didnt arrive.Finally, our teacher took us to take the subway.It took us about an hour. After we got off the subway, we walked and got lost.When we finally arriv
2、ed at the zoo, we were tired and hungry.We wanted to see dolphins (海豚),but there werent any. There were some really smart seals (海豹), but we didnt see the show because we arrived too late. We left our cameras (照相机) at school,so we didnt take any photos. Then it started to rain, and no one had an umb
3、rella. So we went for lunch. My friends had some icecream. But I didnt have any, because I dont like it. We didnt see many animals because of the rain. Finally we went back to school. We were wet and tired. I didnt enjoy my school trip at all.()1.Why did the students take the subway?ABecause they di
4、dnt want to have the trip.BBecause they didnt take cameras.CBecause they didnt like taking the school bus.DBecause the school bus didnt arrive.()2.The students were _ when they arrived at the zoo.Aexcited Btired Chappy Dlucky()3.What animal shows were there at the zoo?ADolphin shows. BMonkey shows.
5、CPanda shows. DSeal shows.()4.How was the weather?ASunny. BCloudy. CWindy. DRainy.()5.What did the writer think of the school trip?ATerrible. BGreat. CFun. DExciting.【文章大意】本文讲述了作者经历的一次糟糕的学校旅行。1D细节理解题。根据“.the school bus, but it didnt arrive.us to take the subway.”可知,因为公共汽车没有来,所以“我们”改乘地铁。2B细节理解题。根据“Wh
6、en we finally arrived at.were tired and hungry.”可知,“我们”到达动物园的时候又累又饿。3D细节理解题。根据“We wanted to see dolphins,but there werent any.smart seals,but we didnt see the show.”可知,动物园里面有海豹表演。4D细节理解题。根据“Then it started to rain.”和“.because of the rain.”可知,那天下雨了。5A细节理解题。根据“We had a terrible school trip last weeken
7、d.”可知,作者觉得这次学校旅行很糟糕。Day 2My last vacation was a fiveday trip to Prague in the Czech Republic. I know Prague well because I studied there as a university (大学) student ten years ago.After I went to Prague, I stayed with one of my old friends. It was much fun and made me think of my old happy days. I w
8、anted to do all the same things as I did on my university days, so I visited the university. It changed (改变) a lot and looked more beautiful. I also went to the supermarket near my old house. I loved seeing all the different kinds of foods. I was really happy to find my favorite fruit cakes but they
9、 were more expensive than ten years ago!We also did some things that most visitors would do. We climbed the beautiful Petrin Hill. The views (风景) of the city are wonderful there. We walked across (穿过) the famous (著名的) Charles Bridge. My friends house is near the TV Tower so we could see the famous b
10、uilding every day. Those buildings didnt change at all.I dont live in Prague now, but I will always love this city.()1.The writer lived in Prague ten years ago as a _.Avisitor Bsinger Cteacher Dstudent()2.What looked more beautiful according to the second paragraph?AThe writers university. BThe writ
11、ers house.CThe city. DThe supermarket.()3.During the writers stay in Prague, he could _ every day.Aclimb the beautiful Petrin Hill Btaste his favorite fruit cakesCsee the famous TV Tower Dwalk across the Charles Bridge()4.What can we infer (推断) from the passage?AThe supermarket is near the writers f
12、riends house.BMany visitors may climb the beautiful Petrin Hill.CThe fruit cakes are very cheap now.DThe writer stayed in Prague for about seven days last vacation.()5.Whats the best title for the passage?AMy University Life in PragueBMy Last Vacation in PragueCMy Old Friends in PragueDFamous Buildi
13、ngs in Prague【文章大意】本文讲述的是作者上次在布拉格的度假经历。1D细节理解题。根据第一段 “I know Prague well because I studied there as a university student ten years ago.”可知,作者十年前在布拉格上过大学。2A细节理解题。根据第二段“.the university. It changed a lot and looked more beautiful.”可知,作者觉得他的大学现在看起来更漂亮。3C细节理解题。根据第三段“My friends house is near the TV Tower
14、so we could see the famous building every day.”可知,作者朋友家在电视塔附近,所以他每天都可以看到电视塔。4B推理判断题。根据第三段“We also did some things that most visitors would do. We climbed the beautiful Petrin Hill.”可推测出,大多数游客可能会去爬帕特星山。5B标题选择题。根据第一段“My last vacation was a fiveday trip to Prague.”可知,“我上次在布拉格的假期”可作为文章标题。Day 3We left fo
15、r Spain at 8:30 am.I was scared on the _1_,because it was my first time to travel (旅行) by air.Mom told me it was safe (安全的) and there was _2_ for me to worry about.Mom was right.We _3_ the airport (机场) safely.I saw Aunt Anna _4_ there.She drove to meet us.“A _5_ day!” I said.I was unhappy _6_ I thou
16、ght it was a bad day to play outside. _7_,the rain stopped after lunch.“How about going to the Water Park?” Aunt Anna said after lunch. _8_ said yes.We drove to the park.First we visited some water animals _9_ dolphins and seals. They were lovely.Then we went to Fun Area with many rides (供乘骑的游乐设施)!I
17、 loved them and I _10_ all of them.I really _11_ myself in the park.We came back to Aunt Annas house at 5:30 pm.I was _12_,but I just got some snacks (点心).I _13_ why we couldnt have dinner.Aunt Anna said people in Spain ate dinner _14_,usually at 9:00 pm.It was terrible to sleep just after dinner.I
18、had to say that I _15_ the dinner time in Spain.()1.A.car Btrain Cplane Dbus()2.A.something Banything Ceverything Dnothing()3.A.arrived at Bput up Cwent out Dlooked at()4.A.talking Brunning Cwaiting Dworking()5.A.sunny Brainy Cwindy Dcloudy()6.A.but Bif Cbecause Dso()7.A.Easily BAgain CUsually DLuck
19、ily()8.A.No one BSomeone CEveryone DAnyone()9.A.like Bwith Cabout Dfrom()10.A.practiced Bdrew Ctried Dused()11.A.enjoyed Bdecided Cwaited Dhad()12.A.hungry Btired Cbored Dhappy()13.A.knew Bwondered Cliked Dworried()14.A.early Blate Conly Dalso()15.A.forgot Bfelt Cloved Ddisliked【文章大意】本文主要讲述的是作者和家人到西
20、班牙游玩的经历。1C考查名词辨析。根据“.because it was my first time to travel by air.”可知,“我”害怕乘坐飞机。2D考查代词辨析。根据“Mom told me it was safe.”可知,没有什么可担心的。3A考查动词词组辨析。由“Mom was right.”可知,“我们”安全降落了,即安全到达了机场。4C考查动词辨析。根据“She drove to meet us.”可知,安娜阿姨正在机场等“我们”。5B考查形容词辨析。由“.the rain stopped after lunch.”可知,那天是雨天。6C考查连词辨析。根据“I was
21、 unhappy.it was a bad day to play outside.”可知,“我”不高兴是因为雨天不适合去外面玩。7D考查副词辨析。当天是雨天,可推测出“. the rain stopped after lunch.”是很幸运的事。8C考查代词辨析。根据“We drove to the park.”可知,大家都同意去水上公园。9A考查介词辨析。这里举例“像”海豚和海豹之类的水生动物。10C考查动词辨析。根据“I loved them.”可知,“我”尝试了所有项目。11A考查固定搭配。“enjoy oneself”意为“玩得开心,过得愉快”。12A考查形容词辨析。根据“.but
22、I just got some snacks.”可知,“我”很饿了,但是“我”只吃了一些点心。13B考查动词辨析。根据“.why we couldnt have dinner.”可知,“我”想知道不能吃晚饭的原因。14B考查副词辨析。根据“.usually at 9:00 p. m.”可知,晚上九点吃饭很晚。15D考查动词辨析。根据“It was terrible to sleep just after dinner.”可知,“我”不喜欢西班牙的晚饭时间。Day 4阅读短文,回答下列问题。Last winter,I went to Paris myself. My children worri
23、ed about me a lot. I was in my 70s. But I still wanted to have a vacation in Paris. Its my dream place.I flew there. It was really cold in Paris. I waited for the bus with my heavy bag. At that time,a man came to me.“May I help you?” he asked.“Yes,thank you,” I said.“Is it OK to help me? I think you
24、 are busy making money.” He seemed a taxi (出租车) driver.“Its OK. I like helping old people. Hope you have a good time in Paris,” he said. I couldnt say anything. I met a good French.His English was not good, but we had a great talk on the way to the hotel. When we arrived, I thanked him again and gav
25、e him some money. But he didnt take it.“I helped you not for money. I just hope my mom can get help someday,” he said and went away.Thats why I love traveling. I enjoy visiting beautiful places and meeting kind people. 1When did the writer go on a trip?_2How did the writers family feel when she went
26、 on a trip herself?_3How did the writer go to Paris?_4Why did the man help the writer?_5Does the writer love traveling?_【文章大意】本文讲述了作者在巴黎旅游的经历。1The writer went on a trip last winter. 根据第一段“Last winter, I went to Paris myself.”可知,作者是去年冬天去的巴黎。2Her children worried about her a lot. 根据第一段“My children wor
27、ried about me a lot.” 可知,作者的家人很担心她。3She flew there. 根据第二段“I flew there.”可知,作者是乘坐飞机到达的巴黎。4He just hoped his mom could get help someday. 根据第七段“.I just hope my mom can get help someday,.”可知,这个人帮助作者是因为他希望他的母亲有一天能得到同样的帮助。5Yes, she does. 根据最后一段“Thats why I love traveling. I enjoy visiting beautiful places
28、 and meeting kind people.”可知,作者喜欢参观美丽的地方和遇见友善的人们,所以她喜欢旅游。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。top,what,bird,fish,wonderful,seem,dislike,wait,hungry,decideToday my parents and I paid a visit to Mount Hua. When we arrived at the foot of Mount Hua at 9:10 am., it was too cloudy and 1.seemed to rain
29、. We were unhappy because we 2.disliked climbing mountains on rainy days. Luckily, half an hour later, the sun came out and we went on climbing the mountain. On the way, we enjoyed the beautiful scenery (风景) and heard 3.birds singing in the trees. After six hours of hard climb, we arrived at the 4.t
30、op of the mountain. We could see other peaks (山峰) far away. They looked 5.wonderful. At 6:00 pm., we all felt very 6.hungry,_so we walked into a restaurant nearby. We didnt 7.wait long for the dinner. We had some 8.fish and vegetables. It was late when we finished our dinner. To watch the sunrise (日出) the next morning, we 9.decided to stay at a hotel in the mountain. 10.What a great day we had!