收藏 分享(赏)

广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:539889 上传时间:2025-12-09 格式:DOCX 页数:36 大小:318KB
下载 相关 举报
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第1页
第1页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第2页
第2页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第3页
第3页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第4页
第4页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第5页
第5页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第6页
第6页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第7页
第7页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第8页
第8页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第9页
第9页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第10页
第10页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第11页
第11页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第12页
第12页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第13页
第13页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第14页
第14页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第15页
第15页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第16页
第16页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第17页
第17页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第18页
第18页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第19页
第19页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第20页
第20页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第21页
第21页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第22页
第22页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第23页
第23页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第24页
第24页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第25页
第25页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第26页
第26页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第27页
第27页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第28页
第28页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第29页
第29页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第30页
第30页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第31页
第31页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第32页
第32页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第33页
第33页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第34页
第34页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第35页
第35页 / 共36页
广东省广州市2022届高三上学期12月调研测试 英语 Word版含解析.docx_第36页
第36页 / 共36页
亲,该文档总共36页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022届广州市高三年级调研考试 英语试题第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEntering adulthood is an important step in everyones life. It means that a young person must soon leave childishness behind and start to shoulder grown-up responsibilities.In Germany, “Jugendfeier” is a

2、coming-of-age ceremony for 14-year-olds. They go to school to prepare for the occasion, studying topics, such as cultural respect and social responsibility, which will help them become worthy citizens. The hope is that the young people taking part in the ceremony will take on these values for themse

3、lves.In Latin America, “quinceanera” is a celebration for girls on their 15th birthday, marking a girls entry into womanhood. In the past, “quinceanera” was intended to ready girls for marriage and they were taught cooking, sewing, and other household skills in preparation. Today, its similar to how

4、 ones 18th birthday is considered an important day in other cultures.In India, the sacred thread ceremony is performed when a boy is grown-up. He is given three sacred threads representing three promises he makes: to respect knowledge, to respect his parents and to respect society. After the ceremon

5、y, the child, traditionally, leaves his family to live with a Guru(teacher). At this point the boy becomes twice-born-first his physical birth, and second his intellectual birth through a teachers care.In Vanuatu, young boys come of age by jumping off a 98-foot-tall tower with a bungee-like rope tie

6、d to their ankles, just barely preventing them from hitting the ground. At the ceremony, the divers mother will hold something representing his childhood, and after the jump the item will be thrown away, representing the end of childhood. He is now a man, ready to protect the family21. What is the s

7、hared expectation of the four coming-of-age ceremonies?A. Having respect for knowledgeB. Getting ready to raise a familyC Acquiring cross-cultural awarenessD. Developing a sense of responsibility22. Which app might appeal to people entering adulthood in Germany?A.B.C.D.23. In which place are things

8、with special meanings given to the young attendants?A. Germany. B. Latin America C. India D. Vanuatu.BTod Morgan was born blind, mentally challenged, and autistic. So he couldnt see, he could not learn like other children, and he didnt interact with people very much. He did not seem to have much of

9、a chance. Then, when he was two years old, he began to play little songs on his tiny toy piano. He could play perfectly some of the childrens tunes he had heard.Today, Tod works as a professional pianist. He plays jazz, Broadway songs, and classical pieces. After hearing a tune, he can imitate it al

10、most perfectly the first time he plays it. He doesnt only imitate; Tod is creative too. He can change a classical piece to a jazz, a jazz to a polka, and a polka to a waltz. In addition to the p1ano, Tod plays 13 other instruments and also sings. Tods list of musical heroes includes Louis Armstrong,

11、 Mozart, and Beethoven. How can this be? How can such a severely challenged person be so musically talented?Tod has what is called “savant syndrome -a condition in which a mentally challenged person has a tightly developed talent of a specific kind. Savant syndrome is a mystery to medical researcher

12、s. One person who is studying savant syndrome is Dr. David Brighton. He says that he has never seen a musical savant like Tod. Most musical savants are limited to simply repeating tunes they hear. Dr. Brighton points out that Tods ability to come up with his own tunes is a giant step beyond memoriza

13、tion.As for Tod, after studying jazz piano at the Music School at Rivers in Massachusetts, he attended and graduated from the famous Berklee College of Music in Boston. Tod is encouraged by his parents as he performs all over the world, appearing on TV and radio shows.24. What does the author mean b

14、y saying that Tod “did not seem to have much of a chance?A. Tod was not likely to be completely cured.B. Tods chances of success in life were small.C. Tods ability to learn music was very limited.D.Tod would have few opportunities to meet others.25. A person with savant syndrome is .A. mentally disa

15、bled but specially giftedB. socially inactive but musically talentedC. physically disabled but highly intelligentD. psychologically challenged but physically gifted26. What distinguishes Tod from most musical savants?A. His memory. B.His creativity.B. His sociability. D.His learning speed.27. What c

16、an be concluded from the text?A. Tod is a typical case of a serious disease.B. Family support is vital to Tods recovery.C. Music connects Tod to the world around him.D. Music education is a cure to the mentally disabled.CVideo conferencing has been around for more than 20 years. Until the Covid-19 p

17、andemic, though, you would find that many people needing to attend a meeting remotely would be calling from a real conference room full of their teammates. Today, were routinely holding video conferences that are 100% virtual (虚拟).And this is creating a problem that technology cant fix.The problem i

18、s us, specifically the fact that we havent evolved socially to the point where we can bear much separation. So much of our well-being and work productivity is decided on how close we are physically. The removal of that for any period of time can be severely damaging. One surprising victim of social

19、distancing is laughterNormally people laugh about 18 times per day. And 97% of that time were laughing with others - we are 30 times more likely to laugh with others than to laugh alone. Think about it: how often when you and your friends laugh at something, is that something actually funny? Researc

20、h shows that 80% of what people laugh at is really not that funny.So why do people laugh? They laugh in order to laugh with others. Just as everyone starts yawning (打哈欠) when just one person yawns, most people cant help but laugh when those around them do. This is why TV comedy shows often use prere

21、corded laugh tracks.Laughing in response to other peoples laughing is not just a behavioral phenomenon. When we laugh, our body produces two key chemicals: endorphin which helps relieve pain and sets off feelings of pleasure, and dopamine which can improve learning, motivation and attention. In fact

22、, studies show that people can stand 15% more pain simply by laughing for a few minutes beforehand. Laughter is also associated with higher motivation and productivity at work.In todays home-alone, virtual-team world, this is exactly what you as a team leader should be doing: for your team members t

23、o stay healthy and productive, you need to get them to laugh more and stress less.28. What is the problem mentioned at the start of the text?A. Physical weakness. B. Lack of technology. C.Social distancing. D. Reliance or virtual conference. 29. The underlined word “This” in paragraph 4 refers to th

24、e fact thatA. laugh tracks are popular B.laughing is uncontrollableC. laughing starts with yawning D. laughing comes more easily in groups30. What is paragraph 5 mainly about?A. Why laughing is important to work.B. How laughing keeps us physically healthy. C. Whether laughing is a behavioral phenome

25、non. D. What chemicals our body produces when we laugh31. What would the author most probably discuss next?A. Concrete steps to produce laughter in a team. B. Other factors that may influence a teams health.C. Ways to tell the real world from the virtual world.D. The importance of maintaining work p

26、roductivity.DIf you have trouble falling asleep, listen up. You might fall asleep 15 minutes earlier and wake up far less during the night if you put on a pair of socks at bedtime.To understand why, you first need to grasp the relationship between core body temperature and sleep. During daylight hou

27、rs, the human body has an average temperature of 37. But your core body temperature drops as much as 1.2 over one nights sleep. This gradual decrease is a key part of how we sleep. Put simply, the faster you can lower your core body temperature, the faster you will fall asleep.One way that your body

28、 controls its temperature is through blood vessels (血管)in the skin. If your body is too hot, your blood vessels widen, pushing the warmer blood nearer the skins surface, helping it to cool. If your body is too cold, the opposite happens. Your blood vessels narrow, restricting the flow of blood to th

29、e surface.The palms of your feet are one of your bodys most efficient heat exchangers, since they are hairless and less protected than other skin surfaces. Researchers have shown that warming the feet before going to sleep using a warm foot bath or by wearing socks promotes blood vessel widening. wh

30、ich in turn lowers the bodys core temperature faster than going to sleep with cold, bare feet.Scientists suspect that socked feet have a sleep-benefiting effect on the brain as well. The warm-sensitive neurons(神经元)in the brain become more active when theres a temperature difference between the bodys

31、 core and the feet. Researchers have found that these neurons become more active as we get sleepy and slow down as we wake up, so that warming up the feet before bedtime may give them an extra drive, making you feel sleepier.In a small study, researchers found that wearing a pair of special “sleepin

32、g socks not only sped up the coming of sleep, but increased overall sleep time by an average of 30 minutes and cut nighttime waking episodes in half. If youre worried about becoming too warm, look for socks made of natural fibers.32. In which section of a newspaper can we find this text?A.Advertisem

33、ent. B.Lifestyle. C.Opinion. D. Trend. 33. What change does warm feet bring to the body?A. Slowed brain reaction. B. Narrowed blood vessels. C. Reduced core body temperature. D. Decreased blood pressure. 34. How might the brains warm-sensitive neurons help sleep?A. They might help to warm up the fee

34、t.B. They might speed up temperature growthC. They might slow down the brains blood flow. D. They might bring on sleepiness when activated.35. What is the finding of the small study mentioned in the last paragraph?A. The warmth of socks depends on their material. B. People wearing socks fall asleep

35、50 percent faster. C. Special socks increase temperature more effectively. D. Sock wearing helps people sleep longer and wake less第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Son, Here Is How You Save!My wife and I recently welcomed a child into the world. His only interest ri

36、ght now is keeping us awake 24/7. But one day, hell need to learn something about finance. _36_ You might think you want an expensive car, a fancy watch, and a huge house. But you dont. What you want is respect and admiration from other people. _36_ It almost never doesespecially from the people you

37、 want to respect and admire you._38_ Not struggling, and not unhappy, of course. But theres no way to learn the value of money without feeling the power of lacking it. It teaches you the difference between necessary and desirable. Itll make you learn to enjoy what you have, fix whats broken, and sho

38、p for a bargain. These are primary survival skills. Some people are born into families that encourage education; others are from families that are against it. Some are born into peace and wealth; others, into war and poverty. I want you to be successful, and I want you to earn it. But realize that n

39、ot all success is due to hard work and being poor is not always due to laziness. _39_Your savings rate has a little to do with how much you earn and a lot to do with how much you spend. I know a dentist who lives paycheck to paycheck, always on the edge of ruin. I know another person who has never e

40、arned more than $50,000 but saved a fortune _40_ Living with less is the most efficient way to control your financial future.Dont listen to me if you disagree with what Ive written. The world you grow up in will have different values and opportunities than the one I did. More importantly, youll lear

41、n best when you disagree with someone and then are forced to learn it yourself. On the other hand, always listen to your mother.A. I hope youre poor at some point.B. If you do think so, you may get wrong.C. When he does, here are some suggestionsD. Your goals should be about more than money.E. You t

42、hink having something expensive will bring it.F. The difference is entirely due to the way they spend.G. Keep this in mind when judging people, including yourself.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)In Botswana, farmers let their cattle feed on the grasslands surrounding the banks of the Okava

43、ngo River. This area is full of 41._, including hungry lions and other big cats which often rely on surprise to approach quietly and 42._ their prey (猎物)Farm animal 43._ can be economically disastrous for these often poor farmers, and their fight-back killings in response is a major 44._ of populati

44、on decline in large cats.But what if there were a 45._ thing farmers could do to 46._ their losses? The idea came about of painting eyes on the backsides of cows to 47._ lions into thinking theyve been seen by their would-be prey. And once seen, these cats often 48. _ the hunt.This visionary solutio

45、n was 49._ by nature. A number of animal species have 50. _ eyespot markings that prevent their 51._ enemies from hunting themsome frog backsides have eyespots, as do the backends of some fish.Probably the most famous 52._ is on butterflies. They have eyespots in their wings, and these discourage hu

46、nters such as birds from attacking them.Even humans are 53._ by eyespots: one study found that people are less likely to steal bikes when an image of 54._ eyes is displayed nearby.Over the four-year-long trial, researchers found that not one of the hundreds of cows with eyespots on their backsides w

47、as 55._ by an animal hunter.41.A. grass B. wildlife C. resources D. wonders42. A. set up B. bring back C. drive away D. take down43.A. losses B. shortages C. products D. diseases44. A. cause B. effect C. part D. problem45. A. silly B. complex C. simple D. cruel46. A. double B. cut C. balance D. cove

48、r47. A. trick B. talk C. force D. frighten48. A. join B. continue C. restart D. abandon49.A. supported B. challenged C. inspired D. created50.A. painted B.carved C. discovered D. developed 51. A. angry B. deadly C. lonely D. greedy52. A. solution B. study C. example D. marking53. A. annoyed B. puzzl

49、ed C influenced D. attracted54.A. doubtful B. thought C. fearful D. watchful55. A. attacked B. found C. recognized D. scared第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China has recently announced the formal establishment of its first five national parks. Giant Panda National Park (GPNP

50、)is one _56_ the list. GPNP is located in Central China spreading across Sichuan, Ningxia and Shaanxi. Once _57_ (complete), the new national park will include 67 existing panda reserves.The giant panda is a famous symbol of China and one of the most adorable _58_ (creature) across the globe. GPNP h

51、as a population of around 1,800 giant pandas, _59_ accounts for over 80% of the Chinese giant panda population.Connecting these reserves and establishing protected areas between _60_ will allow pandas to travel between the different areas and _61_ (hopeful) crossbreed(杂交繁育) and strengthen the panda

52、population. This is a focused effort _62_ (help) the animals reproduce.The _63_ (combine) of these panda reserves is an enthusiastic commitment by the Chinese government to protect these extraordinary animals. The good news _64_ (be) that there is evidence that the population appears to be growing.

53、The International Union for Conservation of Nature has upgraded the species from endangered to threatened. _65_ this improvement is positive, there is still a lot the world needs to do to help secure the survival of this precious species.第四部分 写作 (共两节,满分40分)第一节 (满分15分)你所在班级正在进行“迎北京冬奥”英文手抄报评选活动。你将代表学习

54、小组向全班展示本组作品。请你写一篇英文发言稿,须包括以下要点:1. 主要栏目;2. 设计亮点;3. 呼吁投票。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Good morning. Its my pleasure to present my groups wallpaper._第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Kathys family vacation to the beach was usually the highlight of her summer. This year, however, h

55、er parents announced a new rule: no phones for the entire week.“But my friends will be expecting updates about the trip, Kathy complained. Kathys mom gave her a serious look. Unwillingly, Kathy handed her phone over and her mom locked it away.The drive to the beach house took most of the day. As the

56、y turned off the highway onto country back roads, the clouds darkened. Rain started to pour. Even more beautiful in the rain, her mother said. What do you think, Kathy? Kathy glared at her mom. Beautiful, she muttered.That night after dinner, Kathy wandered into the kitchen, where her father was was

57、hing dishes. She gave her father a loving look and said in her sweetest voice, Couldnt I have my phone back, just for one second? Just so I can tell everyone what an amazing time Im having?”“Cant, he said. Its not here. Remember? Kathy was very annoyed. Having nothing better to do, she examined the

58、dusty bookcase in the living room. The books looked as dull as the weather. On the top shelf, however, she spotted a puzzle. She took it, emptied the pieces on the table, and began to sort them. After what seemed like a few minutes, she looked up. It was past ten oclock. She had been working for alm

59、ost two hours! She yawned. The puzzle was less than half done, but she was exhausted. So, she went to bed. When Kathy awoke the next morning, she jumped out of bed and threw open the curtains. A blazing sun was rising over the blue ocean. The sky was cloudless. The scene reminded Kathy of a photo th

60、at her friend betty had recently sent her.This view was even better. It would leave everyone speechless. Kathy dashed to her bedside table and reached for her phone. But there was nothing there. She sighed. Still, she wandered in front of the window, admiring the sunrise.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在

61、答题卡的相应位置作答。After a quick breakfast, Kathy headed to the beach._Appreciating the finished puzzle, she realized she hadnt thought of her cellphone for hours._参考答案21-23 DAC24-27 BABC28-31 CDAA32-35 BCDD36-40 CEAGF41-45 BDAAC 46-50 BADCD 51-55 BCCDA语法填空56. in/on; 57. completed; 58. creatures; 59. which;

62、 60. them;61. hopefully; 62. to help; 63. combination; 64. is; 65. Though/Although/While第一节应用文Good morning. It is my pleasure to present my groups wallpaper. Themed Beijing Olympic Winter Games is around the corner, our groups wallpaper is well designed in both layout and content. In the wallpaper,

63、various columns are available, ranging from the latest updates on the events preparation to the detailed introduction of several most anticipated games to be held Appealing as all these columns are, the one we are most keen on is the legendary stories of athletes. Through these stories, not only can

64、 we get to know them better, but also we will definitely be inspired by themDo vote for us if you are fond of our wallpaper. Thanks for your attention. (114 words)第二节 读后续写After a quick breakfast, Kathy headed to the beach. Under no circumstances had Kathy expected the scenery to be so spectacular! W

65、ith the sea wind blowing against her face, Kathy totally lost herself in the stunning views. After half an hours leisure walk along the beach, Kathy returned to the house. “How do l spend the rest of the day? Kathy murmured to herself. Suddenly, the unfinished puzzle caught her attention. She felt a

66、 little excited and buried herself in it once again. Every time the shapes met, Kathy was overwhelmed with happiness. Soon, all that were left were a few gaps. She quickly put the remaining pieces into place. The puzzle was completed!Appreciating the finished puzzle, she realized she hadnt thought o

67、f her cellphone for hours. Trying to preserve the image in her mind, she quietly started taking it apart rather than taking pictures to update about the trip. That she thought was just for me. Without the distractions from her cellphone, she found herself engaged in story sharing session with mom an

68、d daddy willingly. They spent a high-quality family time together. On arriving home, mom gave her cellphone back. This time, however, he had no intention to share but to keep all the great memories in her mind. (189 words)2022届广州市高三年级调研考试 英语试题【精品解析】第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从

69、每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEntering adulthood is an important step in everyones life. It means that a young person must soon leave childishness behind and start to shoulder grown-up responsibilities.In Germany, “Jugendfeier” is a coming-of-age ceremony for 14-year-olds. They go to school to prepare fo

70、r the occasion, studying topics, such as cultural respect and social responsibility, which will help them become worthy citizens. The hope is that the young people taking part in the ceremony will take on these values for themselves.In Latin America, “quinceanera” is a celebration for girls on their

71、 15th birthday, marking a girls entry into womanhood. In the past, “quinceanera” was intended to ready girls for marriage and they were taught cooking, sewing, and other household skills in preparation. Today, its similar to how ones 18th birthday is considered an important day in other cultures.In

72、India, the sacred thread ceremony is performed when a boy is grown-up. He is given three sacred threads representing three promises he makes: to respect knowledge, to respect his parents and to respect society. After the ceremony, the child, traditionally, leaves his family to live with a Guru(teach

73、er). At this point the boy becomes twice-born-first his physical birth, and second his intellectual birth through a teachers care.In Vanuatu, young boys come of age by jumping off a 98-foot-tall tower with a bungee-like rope tied to their ankles, just barely preventing them from hitting the ground.

74、At the ceremony, the divers mother will hold something representing his childhood, and after the jump the item will be thrown away, representing the end of childhood. He is now a man, ready to protect the family21. What is the shared expectation of the four coming-of-age ceremonies?A. Having respect

75、 for knowledgeB. Getting ready to raise a familyC Acquiring cross-cultural awarenessD. Developing a sense of responsibility22. Which app might appeal to people entering adulthood in Germany?A.B.C.D.23. In which place are things with special meanings given to the young attendants?A. Germany. B. Latin

76、 America C. India D. Vanuatu.A 篇 本篇是一篇以成人礼为主题的应用文 21-23: DAC 21. 答案为 D,主旨题。由题干 shared expectation 和 the four coming-of-age ceremonies 得知该题问的是四种成人礼的共同期待。因为第一段作为全篇的主旨,指 出成人礼的其中一个意图就是让年轻人开始承担起成年人的责任(shoulder grown-up responsibilities),下面分段也给出 responsibility 的原词或近义表达,所以选择 D。 22. 答案为 A,细节题。由题干 In Germany

77、,可定位到第 2 段,根据第 2 行的 social responsibility 选择含 volunteering 的图标,所以选择 A。 23. 答案为 C,细节题。题干的含义是“在哪个地方,年轻的参与者有被给到有特殊含 义的东西?”这刚好对应第 4 段的第 2 句话,“He is given three sacred threads representing three promises”根据小标题,该地方指 India, 所以选择 C。 BTod Morgan was born blind, mentally challenged, and autistic. So he couldn

78、t see, he could not learn like other children, and he didnt interact with people very much. He did not seem to have much of a chance. Then, when he was two years old, he began to play little songs on his tiny toy piano. He could play perfectly some of the childrens tunes he had heard.Today, Tod work

79、s as a professional pianist. He plays jazz, Broadway songs, and classical pieces. After hearing a tune, he can imitate it almost perfectly the first time he plays it. He doesnt only imitate; Tod is creative too. He can change a classical piece to a jazz, a jazz to a polka, and a polka to a waltz. In

80、 addition to the p1ano, Tod plays 13 other instruments and also sings. Tods list of musical heroes includes Louis Armstrong, Mozart, and Beethoven. How can this be? How can such a severely challenged person be so musically talented?Tod has what is called “savant syndrome -a condition in which a ment

81、ally challenged person has a tightly developed talent of a specific kind. Savant syndrome is a mystery to medical researchers. One person who is studying savant syndrome is Dr. David Brighton. He says that he has never seen a musical savant like Tod. Most musical savants are limited to simply repeat

82、ing tunes they hear. Dr. Brighton points out that Tods ability to come up with his own tunes is a giant step beyond memorization.As for Tod, after studying jazz piano at the Music School at Rivers in Massachusetts, he attended and graduated from the famous Berklee College of Music in Boston. Tod is

83、encouraged by his parents as he performs all over the world, appearing on TV and radio shows.25. What does the author mean by saying that Tod “did not seem to have much of a chance?D. Tod was not likely to be completely cured.E. Tods chances of success in life were small.F. Tods ability to learn mus

84、ic was very limited.D.Tod would have few opportunities to meet others.28. A person with savant syndrome is .E. mentally disabled but specially giftedF. socially inactive but musically talentedG. physically disabled but highly intelligentH. psychologically challenged but physically gifted29. What dis

85、tinguishes Tod from most musical savants?C. His memory. B.His creativity.D. His sociability. D.His learning speed.30. What can be concluded from the text?E. Tod is a typical case of a serious disease.F. Family support is vital to Tods recovery.G. Music connects Tod to the world around him.H. Music e

86、ducation is a cure to the mentally disabled.B 篇 本篇是一篇介绍 Tod Morgan 的人物传记 24-27: BABC 24. 答案为 B,推断题。由划线部分定位到文章第 1 段横线前,再根据横线前说到他双 目失明、有精神缺陷并且有自闭症,他看不见、无法像正常人一样学习也无法与人沟通, 可知他很难有机会可以成为一个成功人士,并且文中没有提到疾病无法治愈,没有否定 他学习音乐的能力,也没有提到他无法见到他人,可以排除 ACD 选项,所以选择 B。 25. 答案为 A,细节题。由题干 savant syndrome 可定位到第 3 段破折号后,解释

87、说 明是什么样的 condition-有精神缺陷但是在某一方面非常天赋,所以选择 A。 26. 答案为 B,细节题。根据 distinguish 可知要找到他与众不同的方面,可以直接定 位到第 3 段 has never seenlike Tod,并且在后问提到大多数 musical savant 是 simply repeating tunes,但是 Tod 可以 come up with his own tunes 而不是只靠 memorization,所以他与众不同的关键是有创造力,所以选择 B。 27. 答案为 C,细节题。根据题文同序原则,可推断该篇最后一题的定位信息会出现在 最后一

88、段。根据最后一段可知,Tod 学习 jazz piano 并且从著名的音乐学院毕业,他被 家人鼓励去向全世界表演自己的音乐,并且文中没有提到他的恢复和治愈,BD 选项无中生有,文中也没提到过他是一种严重疾病的案例,排除 A,所以选择 C。 CVideo conferencing has been around for more than 20 years. Until the Covid-19 pandemic, though, you would find that many people needing to attend a meeting remotely would be calli

89、ng from a real conference room full of their teammates. Today, were routinely holding video conferences that are 100% virtual (虚拟).And this is creating a problem that technology cant fix.The problem is us, specifically the fact that we havent evolved socially to the point where we can bear much sepa

90、ration. So much of our well-being and work productivity is decided on how close we are physically. The removal of that for any period of time can be severely damaging. One surprising victim of social distancing is laughterNormally people laugh about 18 times per day. And 97% of that time were laughi

91、ng with others - we are 30 times more likely to laugh with others than to laugh alone. Think about it: how often when you and your friends laugh at something, is that something actually funny? Research shows that 80% of what people laugh at is really not that funny.So why do people laugh? They laugh

92、 in order to laugh with others. Just as everyone starts yawning (打哈欠) when just one person yawns, most people cant help but laugh when those around them do. This is why TV comedy shows often use prerecorded laugh tracks.Laughing in response to other peoples laughing is not just a behavioral phenomen

93、on. When we laugh, our body produces two key chemicals: endorphin which helps relieve pain and sets off feelings of pleasure, and dopamine which can improve learning, motivation and attention. In fact, studies show that people can stand 15% more pain simply by laughing for a few minutes beforehand.

94、Laughter is also associated with higher motivation and productivity at work.In todays home-alone, virtual-team world, this is exactly what you as a team leader should be doing: for your team members to stay healthy and productive, you need to get them to laugh more and stress less.28. What is the pr

95、oblem mentioned at the start of the text?A. Physical weakness. B. Lack of technology. C.Social distancing. D. Reliance or virtual conference. 29. The underlined word “This” in paragraph 4 refers to the fact thatA. laugh tracks are popular B.laughing is uncontrollableC. laughing starts with yawning D

96、. laughing comes more easily in groups30. What is paragraph 5 mainly about?A. Why laughing is important to work.B. How laughing keeps us physically healthy. C. Whether laughing is a behavioral phenomenon. D. What chemicals our body produces when we laugh31. What would the author most probably discus

97、s next?A. Concrete steps to produce laughter in a team. B. Other factors that may influence a teams health.C. Ways to tell the real world from the virtual world.D. The importance of maintaining work productivity.C 篇 本篇是一篇介绍笑的重要性的说明文。 28-31: CDAA 28. 答案为 C,细节题。题干问文章开头提及的问题是什么?定位到 Para 1&2,P1 结 尾“And

98、this is creating a problem that technology cant fix”,视频会议导致了 一个科技无法解决的问题。P2 开头:这个问题是一个事实,我们现在社交上还没有进化 到能够忍受长期分离的地步。故选择 C 选项,社交距离。 29. 答案为 D,细节题。题干问第四段的 this 指的是什么事实?定位到第四段的 this 的 前一句,这里提到人们笑的原因是当周围的其他人笑时,大部分人也忍不住一起笑。而 这个笑的原因也就是为什么喜剧节目经常使用预录的罐头笑声。故选择 D 选项,人们在 人群中会更容易笑。 30. 答案为 A,主旨题。题干问第五段的大意是什么?定位到

99、 P5,本段大意:承接 P4, 笑不仅仅是一个行为现象。当我们笑时,身体会产生两种关键的化学物质,帮助我们缓 解疼痛,感到愉悦,提高学习、动力、专注力。事实上,笑和工作时的高动机和高效率 有关。B 选项,笑是如何使得我们身体健康,此处的 physically 不够准确,更应该是 mentally。同时,结合上文章背景工作,故选择 A 选项,为什么笑对工作很重要。 31. 答案为 A,细节题。题干问作者在后续更可能讨论什么?定位到 P6,作为团队领导, 为了使你的队员保持健康且高效,你应该使他们多笑减压。 故而选 A,在团队中产生微 笑的具体步骤。 D 篇 本篇是一篇关于“穿袜子睡觉有助于睡眠”

100、的说明文 DIf you have trouble falling asleep, listen up. You might fall asleep 15 minutes earlier and wake up far less during the night if you put on a pair of socks at bedtime.To understand why, you first need to grasp the relationship between core body temperature and sleep. During daylight hours, the

101、 human body has an average temperature of 37. But your core body temperature drops as much as 1.2 over one nights sleep. This gradual decrease is a key part of how we sleep. Put simply, the faster you can lower your core body temperature, the faster you will fall asleep.One way that your body contro

102、ls its temperature is through blood vessels (血管)in the skin. If your body is too hot, your blood vessels widen, pushing the warmer blood nearer the skins surface, helping it to cool. If your body is too cold, the opposite happens. Your blood vessels narrow, restricting the flow of blood to the surfa

103、ce.The palms of your feet are one of your bodys most efficient heat exchangers, since they are hairless and less protected than other skin surfaces. Researchers have shown that warming the feet before going to sleep using a warm foot bath or by wearing socks promotes blood vessel widening. which in

104、turn lowers the bodys core temperature faster than going to sleep with cold, bare feet.Scientists suspect that socked feet have a sleep-benefiting effect on the brain as well. The warm-sensitive neurons(神经元)in the brain become more active when theres a temperature difference between the bodys core a

105、nd the feet. Researchers have found that these neurons become more active as we get sleepy and slow down as we wake up, so that warming up the feet before bedtime may give them an extra drive, making you feel sleepier.In a small study, researchers found that wearing a pair of special “sleeping socks

106、 not only sped up the coming of sleep, but increased overall sleep time by an average of 30 minutes and cut nighttime waking episodes in half. If youre worried about becoming too warm, look for socks made of natural fibers.32. In which section of a newspaper can we find this text?A.Advertisement. B.

107、Lifestyle. C.Opinion. D. Trend. 33. What change does warm feet bring to the body?A. Slowed brain reaction. B. Narrowed blood vessels. C. Reduced core body temperature. D. Decreased blood pressure. 34. How might the brains warm-sensitive neurons help sleep?A. They might help to warm up the feet.B. Th

108、ey might speed up temperature growthC. They might slow down the brains blood flow. D. They might bring on sleepiness when activated.35. What is the finding of the small study mentioned in the last paragraph?A. The warmth of socks depends on their material. B. People wearing socks fall asleep 50 perc

109、ent faster. C. Special socks increase temperature more effectively. D. Sock wearing helps people sleep longer and wake lessD 篇 本篇是一篇关于“穿袜子睡觉有助于睡眠”的说明文 32-35: BCDD 32. 答案为 B。主旨题。根据全文可知,作者根据专家研究,告诉大家“穿袜子睡觉有 助于睡眠”,A 广告,B 生活方式,C 观点/评价,D 热点话题,该文章最可能出现在生 活方式板块,因此选择 B。 33. 答案为 C。细节题。根据题干中的 what change does

110、 warm feet bring to the body 把答案定位在第 4、5 段。根据第 4 段 warming the feet before going to sleep using a warm foot bath or by wearing socks promotes blood vessel widening, which in turn lowers the bodys core temperature。可以排除 B 选 项,并确定选C选项。根据第5段The warm-sensitive neurons in the brain become more active when

111、 theres a temperature difference between the bodys core and the feet. these neurons become more active as we get sleepy and slow down as we wake up,可以排除 A 选项 A。D 选项无中生有,原文没有提到 blood pressure。可知答案选 C。 34. 答案为 D。细节题。根据题干中的 brains warm-sensitive neurons 把答案定 位在第 5 段。根据 these neurons become more active

112、as we get sleepy and slow down as we wake up, so that warming up the feet before bedtime may give them an extra drive, making you feel sleepier,可知答案为 D。 35.答案为 D。细节题。根据最后一段,A 选项并不是 the small study 的结果。根据 special ”sleeping socks”not only sped up the coming of sleep, but increased overall sleep time b

113、y an average of 30 minutes and cut nighttime waking episodes in half,排除 B 选项、C 选项。选择 D 选项。 第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Son, Here Is How You Save!My wife and I recently welcomed a child into the world. His only interest right now is keeping us awake 24/7. But o

114、ne day, hell need to learn something about finance. _36_ You might think you want an expensive car, a fancy watch, and a huge house. But you dont. What you want is respect and admiration from other people. _36_ It almost never doesespecially from the people you want to respect and admire you._38_ No

115、t struggling, and not unhappy, of course. But theres no way to learn the value of money without feeling the power of lacking it. It teaches you the difference between necessary and desirable. Itll make you learn to enjoy what you have, fix whats broken, and shop for a bargain. These are primary surv

116、ival skills. Some people are born into families that encourage education; others are from families that are against it. Some are born into peace and wealth; others, into war and poverty. I want you to be successful, and I want you to earn it. But realize that not all success is due to hard work and

117、being poor is not always due to laziness. _39_Your savings rate has a little to do with how much you earn and a lot to do with how much you spend. I know a dentist who lives paycheck to paycheck, always on the edge of ruin. I know another person who has never earned more than $50,000 but saved a for

118、tune _40_ Living with less is the most efficient way to control your financial future.Dont listen to me if you disagree with what Ive written. The world you grow up in will have different values and opportunities than the one I did. More importantly, youll learn best when you disagree with someone a

119、nd then are forced to learn it yourself. On the other hand, always listen to your mother.A. I hope youre poor at some point.B. If you do think so, you may get wrong.C. When he does, here are some suggestionsD. Your goals should be about more than money.E. You think having something expensive will br

120、ing it.F. The difference is entirely due to the way they spend.G. Keep this in mind when judging people, including yourself.七选五 36-40: CEAGF 36. C 解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。本篇文章主要描述了如何帮助孩子了解金 融方面的有效方式,根据本空所在位置,位于文章的开头段的最后一句,而开头段的作 用为总起全文,结合本空上一句话(hell need to learn something about finance.) 他需要学习一些金融知识,以及

121、后文每段主旨都是与学习金融知识的方式,因此可以推 断出本句作用是引起下文,(here are some suggestions)接下来是一些建议,故选 C。 37. E 解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本空前两句:你可能会认为你想要一 辆昂贵的汽车、一块漂亮的手表和一栋大房子。以及你认为拥有了昂贵的东西就会拥有 别人的尊重。分析可知 E 选项中有 you think(你认为)与 something expensive(一些昂贵的东西)与前两句构成名词复现。且选项中 it 代指了前文中的 respect and admiration from other people,故选 E。 3

122、8. A 解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本空后一句“But there is no way to learn the value money without feeling the power of lacking it.”( 如果你没 有体会过缺乏金钱的力量,你就不会知道金钱所带来的价值。)因此推断出上一句为(I hope youre poor at some point)我希望你也会有贫穷的时候。可知 A 选项符合 题意,故选 A。 39. G 解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。分析选项可知 G 选项与本段中的联系,如 (keep this in mind)中 this

123、 指代前文中出现过的一个经验或者教导(not all success is due to hard work and being poor is not always due to laziness)不是所有的 成功都源于努力,贫穷也不都因为懒惰,因此与选项中(judging people 评判他人) 相对应。故选 G。 40. F 解析:考查对上下文的理解和推理判断能力。本空前文举了两个例子,第一个例子是一 个靠薪水生活的牙医,但是经常处于破产的边缘”,第二个例子是“赚的少但是依靠存钱 存了很多的人”因此选项中的 they 正好对应出前文中所提到的这两个人,以及总结了 他们所处境遇的区别是因

124、为他们花钱方式的不同(The difference is entirely due to the way they spend)。故选 F第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)In Botswana, farmers let their cattle feed on the grasslands surrounding the banks of the Okavango River. This area is full of 41._, including hungry lions and other big cats which often re

125、ly on surprise to approach quietly and 42._ their prey (猎物)Farm animal 43._ can be economically disastrous for these often poor farmers, and their fight-back killings in response is a major 44._ of population decline in large cats.But what if there were a 45._ thing farmers could do to 46._ their lo

126、sses? The idea came about of painting eyes on the backsides of cows to 47._ lions into thinking theyve been seen by their would-be prey. And once seen, these cats often 48. _ the hunt.This visionary solution was 49._ by nature. A number of animal species have 50. _ eyespot markings that prevent thei

127、r 51._ enemies from hunting themsome frog backsides have eyespots, as do the backends of some fish.Probably the most famous 52._ is on butterflies. They have eyespots in their wings, and these discourage hunters such as birds from attacking them.Even humans are 53._ by eyespots: one study found that

128、 people are less likely to steal bikes when an image of 54._ eyes is displayed nearby.Over the four-year-long trial, researchers found that not one of the hundreds of cows with eyespots on their backsides was 55._ by an animal hunter.41.A. grass B. wildlife C. resources D. wonders42. A. set up B. br

129、ing back C. drive away D. take down43.A. losses B. shortages C. products D. diseases44. A. cause B. effect C. part D. problem45. A. silly B. complex C. simple D. cruel46. A. double B. cut C. balance D. cover47. A. trick B. talk C. force D. frighten48. A. join B. continue C. restart D. abandon49.A. s

130、upported B. challenged C. inspired D. created50.A. painted B.carved C. discovered D. developed 51. A. angry B. deadly C. lonely D. greedy52. A. solution B. study C. example D. marking53. A. annoyed B. puzzled C influenced D. attracted54.A. doubtful B. thought C. fearful D. watchful55. A. attacked B.

131、 found C. recognized D. scared完形填空 41-45: BDAAC 46-50: BADCD 51-55: BCCDA 41. B 考察名词。根据该空后面提到包含了狮子、猫等,这些属于野生动植物的动物类 别。 选 B. wildlife 42. D 考察动词词组。根据句意,这些野生动物会把猎物拿下。A. set up 建立、装配; B. bring back 带回来 C. drive away 赶走 D. take down 拿下。根据动词词组在 语境中的搭配,选 D. take down43. A 考察名词和形容词的搭配。根据下文中提到 can be econom

132、ically disastrous 的形容词是 disastrous 灾难性的,四个选择中的名词意思分别是 A. 损失 B.短缺 C. 产品 D. 疾病 得出损失的属性是严重的、灾难性的,其余三个名词和 disastrous 不 搭配。 选 A. losses 44.A 考察名词。根据文章句意是表示数量下降的原因。A.cause 原因 B.effect 影响 C.part 部分 D.problem 问题 选 A.cause 45. C 考察形容词和名词的搭配。根据文章句意得出是有简单的方法来减少损失。A. silly 愚蠢的 B.complex 复杂的 C.simple 简单的 D.cruel

133、 残酷的。选 C.simple 46. B 考察动词和名词的搭配。根据句意是要减少损失,选 B. cut 47. A 考察动词及语境理解。A.trick 欺骗 B. talk 谈话 C. force 强迫 D. frighten 使惊吓,文章中的意思是欺骗狮子:trick lions into thinking,选 A.trick 48. D 考察动词及语境理解。A.join 加入 B.continue 继续 C.restart 重新启动 D. abandon 抛弃,选 D. abandon 49. C 考察动词词组固定搭配。be inspired by 受到激发,选 C. inspired

134、50. D 考察动词及语境理解。A. painted 涂画 B.carved 雕刻 C.discovered 发现 D.developed 形成、发展,文章中的意思是很多的动物种类形成眼状斑点。选 D.developed 51. B 考察形容词。形容词做题方法可结合感情色彩、所修饰的名词或者同一个名词的 其他修饰来解题,该空所修饰的名词是“enemy”,可知与敌人最相关的形容词为 “deadly”致命的。 52. C 考察名词。名词做题方法可结合名词指代和上下文,上文交代青蛙和鱼有 eyespots,下文提到人类也受影响,此空引出蝴蝶,说明蝴蝶也有 eyespots,因此说 明青蛙、鱼、蝴蝶和

135、人都是一个例子。 53. C 考察动词。此空可根据逻辑提示词“even”可知与前文形成递进关系,且有冒号 进行解释说明,冒号后讲的是当自行车架附近展示警惕的眼睛时,人们偷自行车的可能 性就会降低。 54. D 考察形容词。根据上下文语境,上文说到人们偷自行车的可能性会降低,因此此 处的 eye 应该是“警惕的、提防的”。55. A 考察动词。根据上下文语境,句子的主语是“cows”,谓语为被动,下文是动物 掠食者,可知牛应该是被掠食者攻击。 第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China has recently a

136、nnounced the formal establishment of its first five national parks. Giant Panda National Park (GPNP)is one _56_ the list. GPNP is located in Central China spreading across Sichuan, Ningxia and Shaanxi. Once _57_ (complete), the new national park will include 67 existing panda reserves.The giant pand

137、a is a famous symbol of China and one of the most adorable _58_ (creature) across the globe. GPNP has a population of around 1,800 giant pandas, _59_ accounts for over 80% of the Chinese giant panda population.Connecting these reserves and establishing protected areas between _60_ will allow pandas

138、to travel between the different areas and _61_ (hopeful) crossbreed(杂交繁育) and strengthen the panda population. This is a focused effort _62_ (help) the animals reproduce.The _63_ (combine) of these panda reserves is an enthusiastic commitment by the Chinese government to protect these extraordinary

139、animals. The good news _64_ (be) that there is evidence that the population appears to be growing. The International Union for Conservation of Nature has upgraded the species from endangered to threatened. _65_ this improvement is positive, there is still a lot the world needs to do to help secure t

140、he survival of this precious species.语法填空 56. on 解析:考查介词,本句含义为“在名单上”,故填入 on。 57. completed 解析:考查非谓语动词,once 为翻译为“一但”的连词,根据状语从句的省略原则,故 填入表被动的 completed。 58. creatures 解析:考查名词,本句结构为 one of the+最高级+复数名词,故填入 creatures。 59. which 解析:考查连词,本句为逗号后、缺主语的定语从句,故填入 which。 60. them 解析:考查代词,本句含义为“建立在它们之间的保护区”,故填入 t

141、hem。 61. hopefully 解析:考查副词,副词修饰动词 crossbreed and strengthen,故填入 hopefully。 62. to help 解析:考查非谓语动词,根据搭配 effort to do,故填入 to help。 63. combination 解析:考查名词,根据 the n. of 可知本题填写名词,故填入 combination。 64. is 解析:考查谓语动词,主语为 the good news,谓语为单数的一般现在时动词,故填入 is。65. Though/Although 解析:考查连词,根据前后句含义和关键词 still,判断此从句为

142、让步逻辑关系,故填入 Though 或 Although。第四部分 写作 (共两节,满分40分)第一节 (满分15分)你所在班级正在进行“迎北京冬奥”英文手抄报评选活动。你将代表学习小组向全班展示本组作品。请你写一篇英文发言稿,须包括以下要点:1. 主要栏目;2. 设计亮点;3. 呼吁投票。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Good morning. Its my pleasure to present my groups wallpaper._写作 第一节 应用文 Good morning. It is my pleasure to present

143、my groups wallpaper. The “Beijing Olympic Winter Games is around the corner”, our groups wallpaper is well designed in both layout and content. In the wallpaper, various columns are available, ranging from the latest updates on the events preparation to the detailed introduction of several most anti

144、cipated games to be held. Appealing as all these columns are, the one we are most keen on is the legendary stories of athletes. Through these stories, not only can we get to know them better, but also we will definitely be inspired by them. Do vote for us if you are fond of our wallpaper. Thanks for

145、 your attention. (114 words) 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Kathys family vacation to the beach was usually the highlight of her summer. This year, however, her parents announced a new rule: no phones for the entire week.“But my friends will be expecting updates about the trip, Kathy

146、 complained. Kathys mom gave her a serious look. Unwillingly, Kathy handed her phone over and her mom locked it away.The drive to the beach house took most of the day. As they turned off the highway onto country back roads, the clouds darkened. Rain started to pour. Even more beautiful in the rain,

147、her mother said. What do you think, Kathy? Kathy glared at her mom. Beautiful, she muttered.That night after dinner, Kathy wandered into the kitchen, where her father was washing dishes. She gave her father a loving look and said in her sweetest voice, Couldnt I have my phone back, just for one seco

148、nd? Just so I can tell everyone what an amazing time Im having?”“Cant, he said. Its not here. Remember? Kathy was very annoyed. Having nothing better to do, she examined the dusty bookcase in the living room. The books looked as dull as the weather. On the top shelf, however, she spotted a puzzle. S

149、he took it, emptied the pieces on the table, and began to sort them. After what seemed like a few minutes, she looked up. It was past ten oclock. She had been working for almost two hours! She yawned. The puzzle was less than half done, but she was exhausted. So, she went to bed. When Kathy awoke th

150、e next morning, she jumped out of bed and threw open the curtains. A blazing sun was rising over the blue ocean. The sky was cloudless. The scene reminded Kathy of a photo that her friend betty had recently sent her.This view was even better. It would leave everyone speechless. Kathy dashed to her b

151、edside table and reached for her phone. But there was nothing there. She sighed. Still, she wandered in front of the window, admiring the sunrise.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。After a quick breakfast, Kathy headed to the beach._Appreciating the finished puzzle, she realized she hadnt though

152、t of her cellphone for hours._第二节 读后续写 After a quick breakfast, Kathy headed to the beach. Under no circumstances had Kathy expected the scenery to be so spectacular! With the sea wind blowing against her face, Kathy totally lost herself in the stunning views. After half an hours leisure walk along

153、the beach, Kathy returned to the house. “How do I spend the rest of the day?” Kathy murmured to herself. Suddenly, the unfinished puzzle caught her attention. She felt a little excited and buried herself in it once again. Every time the shapes met, Kathy was overwhelmed with happiness. Soon, all tha

154、t were left were a few gaps. She quickly put the remaining pieces into place. The puzzle was completed! Appreciating the finished puzzle, she realized she hadnt thought of her cellphone for hours. Trying to preserve the image in her mind, she quietly started taking it apart rather than taking pictur

155、es to update about the trip. That, she thought, was just for me. Without the distractions from her cellphone, she found herself engaged in story sharing session with mom and daddy willingly. They spent a high-quality family time together. On arriving home, mom gave her cellphone back. This time, however, she had no intention to share but to keep all the great memories in her mind. (189 words)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1