收藏 分享(赏)

河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:539729 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:17 大小:103.50KB
下载 相关 举报
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共17页
河北省秦皇岛市2022届高三下学期4月二模考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省高三年级4月联考英语注意事项:1答题前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完

2、每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15.B.9.18. C.9.15.答案是C。1.Where are the speakers? A. In a classroom.B In a bookstore.C. At home.2.What will the man probably do for the woman? A. Host a conference.B. Meet Nathan Williams for her.C. Arrange the meeting time.3. How i

3、s the weather now?A. Showery. B. Sunny. C. Cloudy.4. When will the exam begin?A.At 5:00 p. m.B. At 4:00 p. m.C. At 2:30 p.m.5.What does the man love in his spare time?A. Gardening.B. Skating.C. Hiking.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时

4、间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who is the man probably talking to?A. A booking clerk.B.A passenger.C.An engine driver.7. What is the man going to do first?A. Wait for another train.B. Buy a return ticket.C.Find the conductor.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speakers ma

5、inly talking about?A. Working plans.B.Jobs.C.Trips. 9.How many times can the man travel every year? A. Once.B Twice. C.Three times.10.Why does the woman want to change her job?A.Her house is far away from the workplace. B. She feels like a more challenging one. C. The current salary cant satisfy her

6、.听第8段材料,回答第11至13题。11. Who is the woman?A. Sandras mother.B.Sandras teacher.C. Sandras classmate. 12. What do we know about Sandra?A.She doesnt eat meat at all. B. She is unwilling to have school meals.C.She likes products which contain nuts.13. What is Sandra going to do tomorrow?A. Transfer to anot

7、her school.B. Try to ask for sick leave.C. Go to the dentists.听第9段材料,回答第14至16题。14. What is the man doing?A.Applying to college.B.Conducting an interview. C. Introducing himself.15. How many languages can the woman speak? A. Five.B.Four.C.Three.16. What is the womans shortcoming in her opinion?A.Inex

8、perience.B. Overconfidence. C. Shyness.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did the speaker always do? A. He always made the students feel sad.B. He always helped the students learn from the real life.C. He always asked the students to make up stories.18. Why did Lucia write about her familys hard life?A. To

9、show her real experiences.B. To show how strong she was.C. To ask her classmates for help.19.What do we know about Lucia?A. She appreciated the donation.B. She was frustrated at her hard life.C. She wanted to improve her familys life.20. What does the speaker want to tell us?A.His students are all w

10、arm-hearted.B. The ways of helping people should be well chosen.C. Its wrong to ask students to tell their real experiences.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThese large hairy creatures have been sighted around the world,and they appear frequently in ancient

11、 folklore.Here are some of the best places you should visit as you search forYeti and Bigfoot.Willow Creek,CaliforniaCalled the gateway to Bigfoot Country,Willow Creek is the site of the most famous Bigfoot footagethe classic photo of the dark, hairy creature traveling across the actual WillowCreek

12、in Six Rivers National Forest. A museum in the town houses a series of casts ofBigfeets footprints,photos,and other information and evidence about the being.Ontario,CanadaA hunter and his wife thought it was a moose(麋鹿)call when they heard a long loudshout in the northwestern Ontario wilderness, but

13、 then they heard it again and found some bighumanoid footprints.BFRO has 68 Bigfoot reports from Ontario,the most recent of whichwas in July 2020 when campers reported hearing howls and cracking branches near their campsite.Michigans Upper PeninsulaThere have been hundreds of sightings of Bigfoot in

14、 the Upper Peninsula,and some witnesses claim to have seen entire packs of the ape-like creatures.The Upper Peninsula is heavily wooded and offers many areas for the monsters to hide.Fouke,ArkansasThe small town in southwest Arkansas is known as the Bigfoot Capital of the midwesternstate.A reported

15、Bigfoot attack in Fouke even inspired a 1970s film called The Legend ofBoggy Creek.When reports of the monster first made the rounds in the mid-1800s,residentsassumed the creature was a survivor of the New Madrid earthquake who had lost his mindfrom the injury.21. What is special about Willow Creek?

16、A. It is home to various rare birds.B. It is suitable to camp in all seasons.C. It has a museum related to Bigfoot.D.It is the best site to take pictures with friends.22. What do we know about the hunter and his wife?A. They heard the strange sound only once.B. They once watched a 1970s film togethe

17、r.C. They might mistake the Bigfoots shout as a deer call.D. They were very interested in the lifestyle of wildlife.23. What caused the production of the film The Legend of Boggy Creek?A. The Bigfoot attack.B.The residents response.C.The earthquakes effects.D. The serious injury of a survivor.BHua S

18、heng and Lu Sheng, a retired Tibetan couple,have become trailblazers(开拓者)ofgrape growing and winemaking in their old ages.Lu Sheng learned grape planting and winemaking from her grandmothers sister.Sincethey retired, the couple have moved to Lhasa from the village of Yakhadi.Though the factthat the

19、regions capital,which is 3,600 meters above sea level,is considered unfit for growing grapes,Lu Sheng and Hua Sheng began an ambitious project in 2015,planting grapes inTsalna,a town in the suburb of Lhasa. They received support from the local government,which is committed to developing business and

20、 theeconomy.Thecouples project provides jobs for rural residents,and,as a result,the government has considered the project part of its poverty relief program.Lhasa is an ideal place for planting French grape varieties that are resistant to cold,drought and disease,and adaptable to high-altitude and

21、open-air planting, Lu Sheng said.Thanks to the plateaus sunshine and organic planting,our grapes grow very well herein Lhasa.The grapes are a bit sour and sweet,and they have a high anthocyanin(花青素)content, she said. Anthocyanins,which accumulate(积累)in grape cells and contribute richcolor to wine,ar

22、e water-soluble.In 2018,Hua Sheng and Lu Sheng expanded their project,planting on nearly 6.67 hectares.In order to familiarize Tibetan farmers with grape planting and winemaking,theytaught the skills to local villagers.We have successfully taught the local farmers how to grow grapes and make wine ov

23、erthe three years. They now have a new source of income besides traditional farming and herding, Hua Sheng said.Yudron,a resident of Nam,said she was grateful to the grape planting project in hervillage,which has contributed to her income and quality of life. After working in the vine-yards for year

24、s,now we know how to make wine.We drink both barley and grape wine now.We love grape wine more,though,as it is healthier.24. What did the couple do after their retirement?A. They grew grapes and made wine in Lhasa.B. They made friends with a French expert.C. They moved to another city from Lhasa.D.T

25、hey learned grape planting from Hua Shengs grandmother.25.Why was the couples project thought of as part of a poverty relief program?A. They donated grapes to local schools.B. They employed local residents as workers.C.They provided free wine for villagers.D. They expanded the project with the local

26、 government.26.Which is the function of anthocyanins?A. They make grapes more delicious.B. They provide adequate colors for wine.C. They make grapes a bit sour and sweet.D. They can accelerate the growth of grapes.27.For the project conducted by the couple,Yudron is _.A. indifferent B. cautious C.ap

27、preciative D. ambiguousCBoreout(闷爆)is different from burnout(精疲力竭)in the sense that bored-out employees rarely break down with exhaustion.Bored-out people may be present physically butnot in spirit,and people can keep doing this for a good while, says Harju, who has studiedboreoutfor years.Workers w

28、ho realize theyre experiencing boreout may also be unwilling to flag it up as anissue to line managers or human resources. While the behaviors that feed into burnoutoverwork,drive-are appreciated and rewarded by employers,boreout reflects a lack of interest, a lack of motivation, says Harju. These a

29、re things that are avoided in organizations. There are some quick fixes,like taking on work tasks that are more interesting to you.,But a 2016 study Harju and her colleagues worked on showed that people who had boreoutwere less likely to engage in constructive activities like trying to find new,inte

30、resting challenges at work.What happens more often, she says,is that people will just show up at their desks andspend time shopping online,chatting with colleagues or planning other activities.She saysthat these people arent lazy,but are using these behaviours as coping mechanisms.FahriOzsungur,an a

31、ssociate professor of economics at Mersin University,Turkey,whowas behind the 2021 study on the health effects of boreout, points out that combating the phenomenon isnt just down to the individual. Giving meaning to the job is not just up to theemployees, he says. Instead,its up to management to cre

32、ate an office culture that makespeople feel valuable.If you think boreout is seriously affecting your health either physically ormentally,itmay be valuable to ask yourself how you might be able to reselect your career path towardsomething healthier for you. Seek the advice from advisers,career consu

33、ltants,friends andfamily.If only people take its suggestion,boreout can make a change into something else: a different career entirely,or a different role in the organization, Harju says.28.What is the purpose of the first paragraph?A. To introduce the topic of the text.B. To describe people with bu

34、rnout.C.To explain what burnout is.D. To tell us who Harju is.29.Why do people prefer not to talk about their boreout?A.They lack relevant knowledge.B.They are warned not to talk about it.C. They may not want it to be known to employers.D. They fear to be laughed at by their colleagues.30.What does

35、the underlined word combating in paragraph 5 mean?A. Encouraging. B. Blaming.C.Trusting. D. Fighting.31.Which of the following may Harju agree with?A.Forcing employers to increase salaries.B. Sticking to the job until you adapt to it.C.Trying spending more time with your family.D. Considering changi

36、ng a new job interesting you.DNicolas Maire is the model of a professional French chef with years of experience.To helpperfect the flavors of the innovative foods,Mr. Maire has a new assistant chef in the form ofSam, an artificial intelligence robot.Along with a team of flavorists,Sam helps blend a

37、huge group of flavors for clients. Inhumans the sense of taste stems from multiple receptors(感受器)that are ready to make ourbrains aware of the nature of any possible food we encounter.Sam lacks this sense of taste,but it has been trained on a database of ingredients gathered over 60 years at the com

38、pany ofFirmenich,a business with a perfume industry origin stretching back to 1895.Using a technique called machine learning,it has raced through examples of flavor combinations and haslearnt its own definitions,maturing over 18 months into todays AI robot. Eric Saracchi runs the digital side of Fir

39、menich. Flavors are more complex than perfumes, he says, and Sam had to understand what a strawberry is or how roasted beef hitsthe tongue, before finding matches between tastes and foodstuffs(食品).One big advantage of an AI robot is that it has no cognitive bias (认知偏见). This lack ofhuman prejudices

40、helps Firmenichto get past any unconscious leaning of the flavorists. Theobjectivity of Sam,lacking influences that can affect even the most professional of flavorists,allows it to work atspeed. It addsvalueby combining the knowledge of all the otherflavorists here, says Saracchi.The machine rapidly

41、 gives an indication of how a flavor can be created and how much ofan ingredient should be included. And Sam can hold the line between Saracchis team of flavorists and public tastes,refereeing decisions when the flavorists view differs from that of aconsumer group.32.What does Sam do together with m

42、any flavorists?A. It helps activate humanstastes.B. It mixes a series of flavors for guests.C. It creates a database of ingredients.D. It makes all kinds of foods very creative.33.What is Saracchis attitude towards the AI robot Sam? A. Negative.B. Positive.C.Unknown.D. Doubtful.34.Where can you find

43、 the outstanding feature of an AI chef? A. In paragraph 1.B. In paragraph 2.C. In paragraph 3.D.In paragraph 4.35. What is the best title for the text? A. Nicolas Maire Owns Some AI Assistant Chefs.B. Sam,the First AI Chef in the World.C. Why French Chefs Like AI Assistants.D. Why Chefs Are Turning

44、to AI第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。With the pandemic(流行病),we have entered another year. For a long time without theopportunity to release the mood,people unavoidably feel irritable(急躁的) and depressed. How to solve these negative emotions and psychological pressur

45、e?36.Get outside during daylight hours.It may be cold out,but getting outside is still important for your mental health. Having fewer hours of daylightcan have a negative impact on your mood. You can simply sit and watch the sunrise or walk around your neighborhood. 37,just make an effort to make it

46、 a daily habit.Connect with others if youre feelinglonely. The pandemic has completely upended(颠倒)the way we socialize,and millions ofpeople are living with feelings of isolation (隔离).38, but try to challenge yourself to send three emails a week to someone you haventheard from in a while,or call a d

47、ifferent loved one each week to check in and see how they aredoing. Not only will you brighten your own day, butyoull brighten someone elses.39.Too often we are stressedby the little things, daily trouble, making storms in teacups. We need to take a deep breath and ask ourselves if whatever is troub

48、ling us really matters in the big picture. If not, let it go.Try a stress release. 40. As such, a helpful tool is to let them out and release them. The key here is to put pen to paper and start writing. You may want to write down things that are stressing you out and why they are stressing you out.

49、Doing so allows us to begin to separate our stress from being a part of us, and thereby putting some distance between us and our stress.A. Whatever you doB. However bad you feel.C. Practice the STOP skillD. Remember the big pictureE. Experts offer some suggestionsF.Stress is a result of reflective t

50、houghtsG. It can be a little awkward to reconnect with people第三部分语言运用(共两节,满分30 分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Atradition for my wife and me is to make holiday snacks and drive around town to deliverthem to about 15 friends.We do this over two days and gain a lot of41

51、, seeing peopleand wishing them well. Last night kindness had a strange 42 with opportunity.First,we43 to deliver treats to our 95-year-old 44 right before she was ready togo to sleep.Next, we delivered treats to friends who had just45 dinner and were expecting something46 to eat.An eighty-five-year

52、-old neighbor was talking with friends onlineabout what Christmas47 and he said that oursurprise was the 48example.One friend was notat home whenwe called.She was cool on the phone when we 49tolet her know we were leaving some 50 forher.She told us she was on her way andasked if we would51. She said

53、 that she really needed a hug.She told us that she had just52from the ER(急诊室).Her husband,who had been53continuous medical obstacles,had just fallen,broken his hip and needed a(n) 54. We gave her hugs. From a perfect dessert after a good meal to 55 a friend who was worried about her husband, our swe

54、ets meant a lot to many.41.A. imagination B.satisfaction C. sympathyD. declaration42.A.connectionB. behavior C. observationD.assignment43.A. took in B. threw outC. showed upD. broke down44. A. doctorB. bossC. colleagueD. neighbor45. A.checked B.finished C.purchasedD. ordered 46.A. sweetB. cheapC.exp

55、ensive D. beautiful 47.A. admittedB. demanded C.meant D.commanded 48.A. perfectB. mysteriousC. boring D.stubborn 49.A. wroteB. yelled C.rangD. sobbed 50.A. pressure B. snacksC.chances D. information 51.A. passB. liveC. leaveD. wait52.A. reservedB. travelledC. recoveredD. returned 53.A. settling B. s

56、ufferingC. enjoyingD. picking 54.A. occasion B.honorC. operationD. gesture55.A. sponsoringB.attractingC. embarrassingD.supporting 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A 10-year-old boy,Vidyun R Hebbar,has won a prestigious(有声望的) internationalwildlife photography competition for hi

57、s shot of a spider56(make) its web in the light ofa passingtuktuk. The fifth grader, 57 started taking photographs at the age of three, lives in Bengaluru and 58 (enjoy) capturing(捕捉) everyday city creatures that are oftenoverlooked. He found this tiny tent spider,with a leg span of less than 15 mm,

58、in its web in59gap ina wall at the localtheme park. A passingtuktuk provided the60(color)backdrop to set off the spiders web, a network of tangled threads that formeda dome andmade it difficult for prey (猎物)61(escape).You neverknowwhere that award-winning image is going to come from. The judgesloved

59、 this photo from the beginning of the judging process, said Dr. Natalie Cooper.It is agreat reminder to look more 62(close) at the small animals we live63every day, andto take your camerawith youeverywhere.Vidyun64 (win)at the age of 10. His photograph also earned him the overall title ofYoung Wildl

60、ife Photographer of the Year,which is open to65 (photograph) agedup to18.The famous awards celebrate the beauty of ournatural world, including habitats,animalbehaviourand extraordinary species.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校上周举办了以“Learn to Be Grateful”为主题的英语演讲比赛。请你为学校英语角写一篇短文介绍该活动,内容包括:1活动的时间和地点;2活动的过

61、程;3个人感受。注意:1写作词数应为80左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。In order to encourage the students to have a grateful heart,第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Iwas at Lens Crafters waiting to pick up my new pair of glasses.A mom as well as herlittle girl walked in. The mom was probably in her late twenties an

62、d the little girl was aboutfive.Both of their clothes were badly dated to say the least. It was obvious that the familys financial windfall(意外之财)had not yetarrived. Ioverheard a comment the comment made to thesaleslady that she wasin between job 1 and job 2 of the day,so she didnt have a lot of time

63、.The little girl andthe mom proceeded around the store looking at these little tiny framesfor the girls face. The saleslady was helping them try on frames and pulling aside herfavorites.You knew how some little kids actually looked ten times cuter in glasses, and so the littlegirl did. She found the

64、se cutelittle frames with a butterflyon them. She was so happy,smiling fromearto ear while she looked at herself in the mirror.The saleslady rang the glasses up on the till (收银台).The mompulled out a coupon(优惠券),and the saleslady stared blankly at the coupon. She then explained that for some reason t

65、hiscoupon could not be used, pointing out the miniscule(极小的)words printed at thebottom.Then the mom chatted back and forth for a bitwith the saleslady and then finallyleaneddown to her daughter andexplained to herthat therewould be no glasses that day, maybenext month she said.The littlegirlseyessta

66、rted totear up. Themom leaned a little closer and told her itwould be OK and that she needed a little more time to save upfor them. The little girl responded, But Mommy,I cant see and I want to be able to see when I start school next week.Iwant to do well,Mommy! What if Im in the back?注意:1续写词数应为150左

67、右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Seeing this,I quietly called the saleslady over.The saleslady was so moved.河北省高三年级4月联考英语参考答案听力部分录音材料听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,先将答案标在试卷上。录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。停顿0010现在是听力试音时间。M:Hello. International Friends Club.Can I help you?W:Oh,hello.I read about your club in the paper

68、today and I thought Id phone to find out a bit more.M: Yes,certainly.Well,we are a sort of social club for people from different countries. Its quite a new club-we have about 50 members at the moment,but we are growing all the time.W:That sounds interesting. Im British actually,and I came to Washing

69、ton about three months ago. Im lookingfor ways to meet people. Er,what kinds of events do you organize?M: Well,we have social get-togethers,and sports events,and we also have language evenings.W:Could you tell me something about the language evenings?M:Yes. Every day except Thursday we have a langua

70、ge evening.People can come and practice their languagesyou know,over a drink or something.We have different languages on different evenings.MondaySpanish;TuesdayItalian;WednesdayGerman; and FridayFrench.On Thursday we usually have ameal in a restaurant for anyone who wants to come.W: Well,that sound

71、s great. I really need to practice my French.M:OK. Well,if you can just give me your name and address,Ill send you the form and some more information. If you join now you can have the first month free.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿0010请看听力部分第一节。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有

72、关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。停顿0002例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。停顿0005你将听到以下内容:M:Excuse me. Can you tell me how much the shirt is?W: Yes, its nine fifteen.停顿0002你将有5秒钟的时间将正确答案标在试卷上。停顿0005衬衫的价格为9镑15便士,所以你选择C项,并将其标在试卷上。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。停顿0005(Text 1)W: Michael, I lost my new pen. I just bought it from a bookstor

73、e on my way home yesterday.M:Oh,thats too bad. But its time for class now. I can help you look for it after class.(Text 2)W: Logan, I need to set up a meeting with Nathan Williams.M: Sure.When for?W: Could you check my schedule and ask Nathan for his availability?M: Of course.(Text 3)W:The weather f

74、orecast is for showers and overcast skies,so wed better stay at home today.M:Sometimes the weather forecast is not very accurate.At least the sun is already high in the sky.(Text 4)M:You will have two hours and a half to finish the exam.Ill collect all the papers at 5:00 p. m.W: Can I hand it in bef

75、orehand?M: Of course, but no earlier than 4:00 p. m.(Text 5)M: What do you do in your spare time?W: I love skating,hiking and dancing. And I plan to learn how to paint. What about you?M: I find gardening very interesting.第一节到此结束。第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小

76、题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 6)M:Excuse me. Is this the right train to Seattle?W:No. It is going as far as Los Angeles,in the opposite direction.M: Oh my God! Ive got on the wrong train.What shall I do? Should I get off at the next stop and wai

77、t for another train to Seattle?W:Hmm. Youd better report this to the conductor who may arrange you to get on a train bound for Seattle.M: Yes, I guess you are right.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 7)W: Are you busy with your work?M: Yes.How about you?W:Well, I have a very crowded sche

78、dule,too.Sometimes I work overtime.But I can travel twice every year.This time is one of them.M: Sounds good. I have only one chance every year. What do you do may I ask?W:Oh, Im an engineer. But I think I ought to change jobs.M: Why? Your house is far away from the workplace?W: No,I dont spend too

79、much time on my way to the workplace. The work is also challenging, but I need money to support myself.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)M:Good morning,Mrs. Green. Im Bruce James.Sandras father.W:Oh,Mr.James. Im pleased to meet you. Sandra is settling in well. She was a little shy at

80、 first,but sheseems happy now.M: Thats good.There are a few things I must tell you about Sandra. She only eats vegetables,but Id like herto have school dinners.W: Thats okay. Our school provides a good range of vegetarian food.M:Great.She is also allergic to nuts.She mustnt eat anything at all with

81、nuts in it.W: I see. Ill make sure that all the catering staff is aware of that.Is there anything else I should know?M:Yes. Well,you know,she has a toothache.SoI help her get a dental appointment at 8:30.Then she cantcome to school tomorrow.Can she take this Tuesday off?W:Sure. No problem.听下面一段对话,回答

82、第14至第16三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 9)M:Hello,Bertha,take a seat,please.Could you tell me something about yourself?W: Yes. I left school two years ago and worked in a factory for four months. I was out of work for six months.Then I decided to go to college to study Tourism. And my father was a pil

83、ot,so I travelled a lot and I thought this might be useful.M: Im sure it was.Do you speak any other languages except English?W:Yes. Im fluent in German and Spanish.Ive learned French at school. And Im learning Italian at eveningclasses.M:Excellent. Why did you apply for this job?W: Well,its interest

84、ing and I want a job with career prospects.M: I see. Well,whats your weakness?W: Hmm. Im a bit on the shy side in front of people.But I think I can overcome that by more training.M:OK.Our training will cover that.People usually become more confident with practice.Do you have any experience of workin

85、g in a travel agency?W:Yes. I did some admin,answered the phones and helped with bookings at Holidays You Go.M:Great.Then well inform you of the result within three days.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 10)M: As a teacher, I think its right to tell my students to write about their pur

86、e feelings and real experiences.I always taught my students how to learn by experiences.I also found it helped me get on well with the students.One day I asked my students to write a passage about their real experiences with their family members.All thepassages were very good,but the best one was wr

87、itten by a little girl,Lucia. I was moved by her story.In herpassage,she said her father had died years before and her mother had to work hard to support the family.Manytimes she had seen her mother work deep into night but never seen tears on her face.She also wrote that shewould stay strong and do

88、 her best to give her mother an easier life in the future.Like her mother,Lucia workedhard at her lessons and she was really good at any of them. I didnt know anything about her unlucky family tillthenbecause she always appeared happy and never showed that she needed anyones help. I read the passage

89、 tothe class without her agreement.When I finished reading it,nearly all my other students crowded around Luciaand offered money to help her.Honestly speaking,I was proud of my students.But surprisingly,Lucia didntexpress her thanks to her classmates and left school without telling me the next day.M

90、aybe I shouldnt havetold her sad story to the class.第二节到此结束。现在,你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。听力部分到此结束。试题答案听力:15 ACBCA 610 BCBAC 1115 BACBA 1620CBACB阅读:2123CCAA篇:本文是应用文。文章介绍了寻找雪人和大脚怪的最佳地点。21.C【解析】细节理解题。根据Willow Creek,California部分的最后一句可知,Willow Creek有一个博物馆,里面收藏了一系列的大脚怪的脚印铸模、照片和其他有关这个生物的信息和证据。22.C【解析】细节理解题。根据

91、Ontario,Canada部分可知,那位猎人和他的妻子听到Ontario西北部荒野中一声又长又响的叫声,以为是麋鹿的叫声。23.A【解析】细节理解题。根据Fouke,Arkansas部分的第二句可知,Fouke的一次被报道过的大脚怪袭击事件给20世纪70年代一部电影带来灵感。2427ABECB篇:本文是记叙文。一对退休的西藏夫妇在晚年搬到拉萨城郊,他们在那里种葡萄和酿制葡萄酒,并为农村居民提供工作,促进了当地经济的发展。24.A【解析】细节理解题。根据第一段和第二段可知,这对夫妻在拉萨城郊种植葡萄和酿制葡萄酒。25.B【解析】细节理解题。根据第三段可知,因为他们的项目为农村居民提供工作,所以

92、被当地政府认为是扶贫项目。26.B【解析】细节理解题。根据第五段最后一句可知,花青素为葡萄酒增添了浓郁的颜色。27.C【解析】推理判断题。根据最后一段可知,对于Hua Sheng和Lu Sheng的项目,Yudron是心怀感激的。2831ACDDC篇:本文是说明文。文章介绍了一种职场现象闷爆。28.A【解析】推理判断题。根据第一段的内容可知,本段的目的是引出文章的主题。29.C【解析】推理判断题。根据第二段的内容可知,员工不想谈论闷爆的原因是他们不想让老板知道他们被闷爆困扰,那将被视为他们对工作丧失兴趣和动力。30.D【解析】词义猜测题。根据第五段的内容可知,FahriOzsungur指出,抗

93、击闷爆不能只靠个人,让工作有意义不仅取决于员工。相反,管理部门有责任建设一种让员工感觉个人价值得到实现的办公室文化。combating意为“战斗”,与fight同义。31.D【解析】细节理解题。根据最后一段可知,Harju认为可以换个职业或岗位。3235 BBDDD篇:本文是说明文。厨师们利用机器人厨师来让食品的口味变得更加完美。32.B【解析】细节理解题。根据第二段第一句可知,Sam为顾客调配各种口味。33.B【解析】推理判断题。根据第四段最后一句可知,它通过结合这里其他所有调味师的知识来增加价值。所以Saracchi对AI厨师Sam的态度是积极的。34.D【解析】细节理解题。根据第四段第一

94、句和该段内容可知,该段主要介绍了AI厨师的优点。35.D【解析】主旨大意题。根据全文内容可知,厨师们利用机器人厨师来让食品的口味变得更加完美。AI厨师可以更快更好地调配出不同的美味,满足不同顾客的需求。所以D项“为什么厨师正在偏向使用AI机器人”为本文的最佳标题。3640 EAGDF七选五:本文是说明文。文章给出了如何在疫情期间消除消极情绪的一些建议。36.E【解析】E项“专家们提供了一些建议”引出下文。37.A【解析】根据上文“你可以只是坐着看看日出或者在社区逛逛”可知,A项“不管你做什么”符合语境。38.G【解析】根据下文“但是尽力地去挑战自己,每周给某个一段时间没有联系的人发三封邮件,或

95、者每周打电话给不同的亲人,看看他们过得如何”可知,G项“重新与人取得联系肯定会有点尴尬”符合语境。39.D【解析】根据本段内容和倒数第二句中的the big picture可知,D项“牢记重点”是本段的主旨句。40.F【解析】根据上文“试着释放压力”可知,F项“压力是反省思考的结果”符合语境。4145BACDB4650ACACB 5155DDBCD完形填空:本文是记叙文。我和妻子的一个传统就是做节日零食,开车在镇上转一圈,给朋友们送去自己做的美食。41.B【解析】考查名词。我们这样做了两天,拜访别人并祝福他们,获得了满足感。42.A【解析】考查名词。昨晚的善举和时机有着奇怪的联系。43.C【解

96、析】考查动词短语。首先,在我们赶到给95岁的邻居送零食时,她正准备睡觉。44.D【解析】考查名词。参见上一题解析。45.B【解析】考查动词。接下来,在我们给朋友送零食时,他们刚吃完晚饭,正期待着吃点甜食。46.A【解析】考查形容词。参见上一题解析。47.C【解析】考查动词。一位85岁的邻居正在网上和朋友们谈论圣诞节的意义,他说我们的惊喜就是一个完美的例子。48.A【解析】考查形容词。参见上一题解析。49.C【解析】考查动词。当我们打电话时,一位朋友不在家。在我们告诉她要给她留些零食时,她在电话里表现得很冷静。50.B【解析】考查名词。参见上一题解析。51.D【解析】考查动词。她告诉我们她正在路

97、上,问我们是否可以等她。她说她真的需要一个拥抱。52.D【解析】考查动词。她告诉我们她刚刚从急诊室回来。53.B【解析】考查动词。她的丈夫一直受到医疗方面的困扰,他刚刚摔倒,因髋部骨折而需要动手术。54.C【解析】考查名词。参见上一题解析。55.D【解析】考查动词。从一顿美餐后的完美甜点到鼓励为丈夫担心的朋友,我们的甜点对很多人来说意义重大。56. making 57.who 58.enjoys 59.a 60. colorful/colourful61. to escape62.closely63. with 64.won 65.photographers语法填空:56.making【解析】

98、考查非谓语动词。非谓语动词作后置定语,动词与其所修饰的名词是主谓关系,所以用该动词的现在分词形式。57.who【解析】考查定语从句。分析句子结构可知,本句是定语从句,先行词是grader,指人,关系代词在从句中作主语。58.enjoys【解析】考查时态和主谓一致。根据and前的动词和本句的语境可知,此处描写的是这个男孩每天喜欢做的事,所以要用一般现在时。又因主语是第三人称单数,所以动词要加s。59.a【解析】考查冠词。gap是可数名词,此处表示泛指,gap以辅音音素开头。60.colorful/colourful【解析】考查形容词。修饰名词用形容词。61.to escape【解析】考查非谓语动

99、词。分析句子结构可知,此处用动词不定式作宾语,因为后接形容词作宾语的补足语,所以将作宾语的动词不定式放在最后。62.closely【解析】考查副词。修饰动词要用副词。63. with【解析】考查介词。live with.意为“与居住在一起”。64.won【解析】考查时态。根据时间状语at the age of 10可知,此处谓语动词要用过去式。65. photographers【解析】考查名词单复数。根据后面的aged up to 18可知,此处指参加比赛的摄影师,所以要先把photograph变为photographer,然后再加s变为复数形式。写作:第一节:参考范文:In order to

100、 encourage the students to have a grateful heart,an English speech contest named Learn to BeGrateful was organized by our school last Friday.All the students in the senior grades went to watch it in the school hall. The judges were made up of 5 experienced English teachers from our school. There wer

101、e 20 competitors attending it in total. They did an excel-lent job and the top 3 competitors were awarded.In my view, the contest is really meaningful and instructive.To be grateful is a traditional virtue of our nation, with which the world will be more harmonious. 第二节:参考范文:Seeing this,I quietly ca

102、lled the saleslady over. I told her that she either honored the coupon or let me buythem.The saleslady chose the latter and explained that she had to obey the stores rules.I asked her to give methe bill. After looking at it, I started putting my cash in the counter.Seeing this,other customers around

103、 medonated their money as well to help the little girl.The saleslady was so moved.Realizing immediately she could also do something to help,she went over andbent down next to the little girl,holding the frames and said,Do you like these frames,sweetie? The littlegirl fought back her tears and shook

104、her head.The saleslady apologized to the mom,informing her that she justrealized that she actually had misread the coupon and that there would be no problem honoring it.She said, That will be fifty dollars madam,just as the coupon had stated. The mom proudly took out the fifty dollarsshe had saved and paid for the glasses.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1