收藏 分享(赏)

广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解五十.docx

上传人:a**** 文档编号:532818 上传时间:2025-12-09 格式:DOCX 页数:4 大小:20.45KB
下载 相关 举报
广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解五十.docx_第1页
第1页 / 共4页
广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解五十.docx_第2页
第2页 / 共4页
广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解五十.docx_第3页
第3页 / 共4页
广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解五十.docx_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解AOn May 23, 1989, Stefania Follini came out from a cave at Carlsbad, New Mexico. She hadnt seen the sun for eighteen and a half weeks. Stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏).In this experiment Stefania had spent 130 days in a cave, 3

2、0 feet in depth. During her time in the cave, Stefania had been completely alone except for two white mice. Her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. Shed had no clock or watches, no television or radio. There had been no natural light and the tempe

3、rature had always been kept at 21. The results were very interesting. Stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. Her body clock had changed. She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours

4、. She had eaten fewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! She had also become rather depressed (抑郁). How had she spent her time in the cave? As part of the experiment shed done some physical and mental tests. Shed recorded her daily activities and the results of the tests on a computer.

5、This computer had been specially programmed for the project. Whenever she was free, shed played cards, read books and listened to music. Shed also learned French from tapes. The experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, For example, the pattern of day and night ma

6、kes us wake up and go to sleep. However, People are affected in different ways. Some people wake up naturally at 5:00 am, but others dont start to wake up till 9:00 or 10;00 am. This affects the whole daily rhythm. As a result, the early risers are at their best in the late morning. The late risers,

7、 on the other hand, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening! ( ) 1. Stefania stayed in the cave for a long time because_. A. she was asked to do research on mice B. she wanted to experience loneliness C. she was the subject of a study D. she needed to record her li

8、fe 68. C.细节理解题.根据第一段中 Stefania was in a research program 和整段的意思,可以排 除 A,B,D 项. ( ) 2. What is a cause for the change of Stefanias body clock? A. Eating fewer meals. B. Having more hours of sleep C. Lacking physical exercise. D. Getting no natural light. 69. D.细节理解题.根据第二段中 She hadnt kept to a 24-hour

9、 day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案. ( ) 3. Where does the text probably come from?A. A novel. B. A news story. C. A pet magazine. D. A travel guide 70. B.推理判断题.从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所 以由此判断本文可能来自于新闻报道,A 项小说不可能.因为文章没有小说的特点;C 项不 正确,本文没有涉及宠物问题;D 项不正确,

10、因为本文也没涉及旅游的问题. BFear plays no part in this latest problem“Im not afraid Ill lose my childrenI wont lose my children. We live together, and nothing, nothing,” she repeats, her voice rising when speaking to Johns lawyer, “will stop me from being with my children. A law? Year, right. Dont disturb me wh

11、en it comes to my children. You are never going to win. If John wants to see them, I cannot stop him. Hes their fatherI want them to see him! However, his visit in his present condition will disturb the childrens stable (稳定的) life”w_w*w.k_s*5_u.c_o m John, who has spent much of his time in Californi

12、a recently, has only hired a house for himself in Pennsylvania, according to his lawyer. If hed like to stick to a regular life, Id be more than happy to do that, Jane says. The best thing for any child of a divorced (离婚的) parent is a stable life. I want nothing more than for him to set up a stable

13、life for himself, so that he can be part of making our childrens lives more stable. While matters of money and care wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold. Last week the ABC network announced that Jane would return with her own show, Twist of Jane, in which she gives advice to

14、other momsJane and her eight children will also return to ABC in a series of Jane Plus 8 specials showing them on various adventuresIts a rest for Janewho insists that she needs her new,busy life to provide for her family“I have to lead such a lifeand Im thankful that Ive built it to the top where n

15、ow I can support my children”she says And whether a bellicose(好斗的)dance judge or a bellicose former wife,Jane plans to keep 0n facing attacks on her “Some people try to knock me downonly to make me more fierce,more protective,more determined to do better,”she says“Go ahead,take me onThis will just m

16、ake me stronger”w_w*w.k_s*5_u.c_o m( ) 1. According to Jane in the first paragraph,the low w_w w. k#s5_u.c o*mA. cant take her children away from herB. cant do anything with the caseC. will best settle the problemD. will disturb her children( ) 2. What does “to do that” refer to in the second paragr

17、aph?A. To live with John.B. To hire a house for John.C. To allow John to see the children w_w*w.k_s*5_u.c_o mD. To ask John to set up a regular life.( ) 3. What does the underlined sentence in the third paragraph mean? A. Janes life is very difficult. B. Jane continues to live as usual.w_w*w.k_s*5_u

18、.c_o m C. Jane almost cant control her lire D. Jane works very hard to live a happy life.( ) 4. Which word can best describe Jane?A. ProudB. FierceC. DeterminedD. Independent语篇解读:本文为记叙文。主要记叙Jane在和丈夫离婚后下决心面对一切困难,争取孩子的抚养权,并在婚后钱财和孩子抚养等问题短期内难以解决的情况下努力生活的故事。57. 答案:C考点:细节理解解析:依据文章第一段第5,6句 “A law? Year, ri

19、ght. Dont disturb me when it comes to my children. You are never going to win.”可知58. 答案:C解析:根据上一段的 “If John wants to see themHowever, his visit in his present condition ”可知以John现在的状况不适合见孩子们,结合画线词所在句 “if hed like to stick to a regular life”可以推断出如果John生活稳定了Jane允许他见孩子们。59. 答案:B考点:考查学生的推断能力解析:依据第三段首句 “While matters of money and care wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold.”此处while引导让步状语从句,意为“尽管钱和抚养的问题在几周内难以解决,”划线部分因为Jane几乎不让生活受到影响。因此正确答案为B60.答案:C考点:推理判断题。解析: Jane面对一切压力,坚决要求孩子的抚养权;钱和孩子的抚养短期内不能解决的情况下,努力克服困难维持生活都表现了她的坚强决心4

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1