1、英 语 试 卷考试时间 120分钟 总分 150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Which place are the speakers trying to find?A. A gas station. B. A hotel. C. A restaurant.2. What is the relationship between the speak
2、ers?A. Co-workers. B. Husband and wife. C. Doctor and patient.3. What did the man do last night?A. He watched TV at home. B. He attended a concert. C. He worked overtime.4. What time does the man have to get home?A. At 6: 30 p.m. B. At 9: 00 p.m. C. At 9: 30 p.m.5. What does the man suggest the woma
3、n do?A. Use fish instead of meat. B. Try his new rice dish. C. Make a new dessert.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6. What time does the art class start?A. At 9: 00 a.m.
4、B. At11:00 a.m. C. At 2:00 p.m.7. What does the woman spend most of her time on ?A. Art. B. Chemistry. C. English.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8. What is special about the cat cafe?A. The staff dress as cats. B. There are cats to play with. C. It is only for people with pets.9. What pet does the woman have?A.
5、 A cat. B. A dog. C. A bird. 听第8段材料,回答第10至第12三个小题。10. Who missed out on seeing the grandfathers reaction to the gift? A. The woman. B. The man. C. David. 11. What was the grandfathers first response to the package?A He was doubtful. B. He was moved. C. He was angry.12 When did the grandfather laugh?
6、A. When he saw the truck. B. When he opened the gift. C. When he looked at his wife.听第9段材料,回答第13至第16四个小题。13.Where does the conversation probably take place?A. In the office. B. In the classroom. C. In a coffee shop.14. What is on the mans schedule in half an hour?A. A meeting. B. A short break. C. A
7、 report.15. What does the man think about his present job?A. It is boring . B. It is confusing. C. It is difficult. 16. What did the man do right after college? A. He sold clothes. B. He worked in a library. C. He taught at a school. 听下面第10段材料,回答第17至第20四个小题。17.Who will be planning the event this yea
8、r? A. The town. B. The police. C. The business club. 18. Why will the host hold the event ?A. To get practical experience. B. To create a safe environment. C. To sell childrens toy. 19. What can be found on the events website?A. Best route to the market. B. Rules for selling things. C. Tips for buyi
9、ng things. 20. What is the main topic of the talk? A. Plans for a festival. B. Profits for charity. C. Safety instructions.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C,D)中,选出最佳选项(共15小题;每小题2分,满分30)AMake the world your classroom!Travel fuels curiosity, offers fresh perspectives, and gives students
10、the opportunity to discover life beyond their backyards. Our educational tours keep students aged 11-15 interested and actively learning with specially-designed, hands-on activities in exciting destinations.Explore Italy Duration: 9 or 11 days Destination: Venice, Florence, Rome Italy has always bee
11、n an icon of rich culture and traditions. This interactive tour includes Italys top hits. Discover the countrys ancient past in sites such as the Colosseum and the Roman Forum, stare up at Michelangelos masterpiece on the ceiling of the Sistine Chapel(小教堂), walk across Florences famous medieval brid
12、ge, and take a ride down Venices winding canals.Total cost: $3, 519Hello London Duration: 7 days Destination, London Royal traditions? Check. Picturesque landmarks? Check. World-class museums? Check. Mysterious ring of heavy rocks thats puzzled historians for ages? Check. London has it all. Discover
13、 the complex history of this international city at sites such as the Tower of London, which also houses the famous Crown Jewels. Take a day trip to Wiltshire to get a glimpse of Stonehenge, and try to guess how the giant monument first appeared. Total cost: $3, 085New York City: The Big Apple Durati
14、on: 5-7 days Destination: New York Bursting with an energy all its own, New York City provides a unique look into American life and culture. Explore the very best of the Big Apple, from the bustle of Times Square to the skyline view from the Empire State Building. Get to know one of the most excitin
15、g cities even better!Total cost: $2,746Click here for more information about: Language &culture in Spain, Rome and Pompeii, Washington D. C.: The Capital Tour.1. What can you do on the tour in Italy?A. Visit ancient museums.B. Appreciate artistic works.C. Experience royal traditions.D. Enjoy bike ri
16、ding.2. Which tour will you choose if you have 7 days off with a budget up to $3,000?A. Explore Italy.B. Hello London.C. New York City: The Big Apple.D. Rome and Pompeii.3. This passage is most probably from _.A. a travel magazineB. a geography textbookC. an education reportD. an agencys website【答案】
17、1. B 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文。文章来自一个旅行社的网站,介绍了三个不同的旅程。【1题详解】细节理解题。根据Explore Italy中“Italy has always been an icon of rich culture and traditions. This interactive tour includes Italys top hits. Discover the countrys ancient past in sites such as the Colosseum and the Roman Forum, stare up at Michelangel
18、os masterpiece on the ceiling of the Sistine Chapel(小教堂), walk across Florences famous medieval bridge, and take a ride down Venices winding canals.(意大利一直是丰富文化和传统的象征。这次互动之旅包括意大利的热门歌曲。在罗马圆形竞技场和罗马论坛等场所探索这个国家的古老历史,在西斯廷教堂(Sistine Chapel)的天花板上仰望米开朗基罗的杰作,穿过佛罗伦萨著名的中世纪大桥,沿着威尼斯蜿蜒的运河骑行。)”可知在意大利之旅可以欣赏到艺术作品,故选B
19、项。【2题详解】细节理解题。根据New York City: The Big Apple中“Duration: 5-7 days(时长:5 - 7天)”和“Total cost: $2,746(总花费:2746美元)”可知,7天时间,预算3000美元可以选择New York City: The Big Apple这趟旅程,故选C项。【3题详解】推理判断题。根据最后一段“Click here for more information about: Language &culture in Spain, Rome and Pompeii, Washington D. C.: The Capital
20、 Tour.(点击这里了解更多信息:西班牙,罗马和庞贝,华盛顿特区的语言和文化:首都之旅)”可知本文来自网站,结合全文介绍的三个旅程可推知,本文内容来自一个旅行社的网站,故选D项。BKyle Cassidy and three other members of the Annenberg Running Group were stretching on the grounds of the University of Pennsylvania, waiting for a few slow members to start. The Penn colleagues and other comm
21、unity members meet three days a week for a roughly 30-minute jog and an occasional lecture. Its not your normal exercise chatterduring some runs, one of them delivers a talk; the topics range from the brain to Bitcoin(比特币).But on this day last January, it would not be their normal run. The first sig
22、n was the man who ran past them very fast. Probably running a 7:15 pace(per mile), Cassidy thought admiringly.Cassidy discovered why the man was so fast at running when another man ran by, yelling Help! He took my phone!Hearing that, the group did what running clubs do: They ran, chasing the suspect
23、 down the streets until he quickly hid in a construction site. The runners split up. Cassidy ran around to the far side of the site to cut the thief off while the others wandered the neighborhood hoping he had abandoned the stolen phone in a backyard.No luck. Then they asked the residents whether th
24、eyd seen the guy. When they knocked on the door of one house, they were in for a surprise. They didnt know the thief had already come out of the construction site and was hiding behind a bush by that very house. As the owner opened the door, the suspect suddenly rushed out from behind the bush and r
25、ight into the arms of the campus police, who had joined the chase shortly behind the runners.The members of this running group are not passionate(狂热的)runners. But they do understand the benefit of a little exercise. Running is typically a useless sport where you turn fat cells into heat, Cassidy sai
26、d. But occasionally it can be useful, and here was one of those opportunities.4. What does the running group do at times while exercising?A. Share ideas.B. Talk nonsense.C. Help search for lost things.D. Play with their smartphones.5. How did Cassidy feel right after the thief ran past him?A. Confus
27、edB. FrightenedC. MotivatedD. Impressed6. What does the underlined phrase split up refer to?A. gave up.B. stayed up.C. got separatedD. ran away.7. What message can we get from the story?A. Its very important to keep fit.B. Exercising can be socially beneficial.C. Whatever you do, you should do your
28、best.D. Teamwork is more important than individual skills.【答案】4. B 5. D 6. C 7. B【解析】本文是记叙文,讲述了跑步俱乐部成员和校园警察等众人一起将抢劫手机的小偷抓获的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段中“Its not your normal exercise chatterduring some runs, one of them delivers a talk; the topics range from the brain to Bitcoin(比特币).”(这不是你平时锻炼时的闲聊在跑步的时候,他
29、们中的一个会进行谈话;主题的范围从大脑到比特币)可知,跑步小组在锻炼的时候会闲聊。故选B。【5题详解】推理判断题。根据文章第二段中“The first sign was the man who ran past them very fast. Probably running a 7:15 pace(per mile), Cassidy thought admiringly.(第一个迹象是有个人飞快地从他们身边跑过。“大概跑7:15的速度(每英里),”卡西迪羡慕地想。)可知,小偷从卡西迪身边跑过后,他对小偷的速度快印象深刻。故选D。【6题详解】词义猜测题。根据画线词后的“Cassidy ran
30、 around to the far side of the site to cut the thief off while the others wandered the neighborhood hoping he had abandoned the stolen phone in a backyard.”(卡西迪跑到这个地方的另一边截住小偷,其他人在附近候着,希望他把偷来的手机丢在后院)可知,这几个跑者分头行动了,由此可知画线短语的意思是“分开”,故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段中“But they do understand the benefit of a littl
31、e exercise. Running is typically a useless sport where you turn fat cells into heat, Cassidy said. But occasionally it can be useful, and here was one of those opportunities.”(但他们知道运动的好处。“跑步通常是一项无用的运动,你把脂肪细胞转化为热量,” 卡西迪说。“但偶尔也会有用,这就是其中一个机会”)可知,这是卡西迪一种诙谐的说法,说明运动对社会有益。故选B。CYoga is an ancient physical a
32、nd spiritual practice originating in India. The word“yoga” comes from Sanskrit (梵文)and means to join or to unite, symbolizing the union of body and mind. Today it is practiced in various forms around the world and continues to grow in popularity. Recognizing its universal appeal, the United Nations
33、declared 21 June as the International Day of Yoga in 2014 to raise awareness worldwide of the many benefits of practicing yoga.Yoga is an invaluable gift from an ancient tradition. Its not just about exercise but a way to discover the sense of oneness with yourself nature and the world. There is no
34、written record of who invented yoga. Yoga practitioners (从业者)passed down the principles to their students. The earliest written record of yoga is generally believed to have been written by Patanjali, an Indian master who lived somewhere between 2,000 and 2,500 years ago.Various yoga types give you m
35、ultiple choices. Hatha yoga is the most widely practiced type and is excellent for beginners. It is gentle with slow and smooth movements. Kundalini yoga combines a singing session besides body and mental control. Bikram yoga is practiced in a heated room. It is to loosen muscles and to sweat to cle
36、an the body and remove symptoms of disease and pain. Ashtanga yoga is taught as a difficult workout where you move quickly from one gesture to another to build strength and patience.In recent years, the World Health Organization has urged countries to help their citizens reduce physical inactivity,
37、which is among the top ten leading causes of death worldwide, and a key risk factor for non-communicable diseases, such as cancer and diabetes. Yoga is a proper exercise. It is known for its ability to ease stress and anxiety. It may also help reduce several risk factors for heart diseases and promo
38、te a better sleep.8. Why did the United Nations set the International Day of Yoga?A. To promote the research into Sanskrit.B. To help people know more about India.C. To popularize Yoga practice worldwide.D. To give a declaration on cultural diversity.9. What is Paragraph 2 mainly about?A. The princi
39、ples of yoga.B. The history of yoga.C. The benefits of yoga.D. An Indian yoga master.10. What will you choose if youre looking for a challenging exercise?A. Hatha yoga.B. Kundalini yoga.C. Bikram yoga.D. Ashtanga yoga.11. What can we infer from the last paragraph?A. Physical inactivity causes deadly
40、 diseasesB. Yoga can help prevent communicable diseases.C. Little or no exercise puts peoples health at risk.D. Yoga can be a cure for many kinds of diseases.【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】本文是说明文。文章讲述了瑜伽的起源、种类及做瑜伽运动的好处。世界卫生组织WHO敦促各国公民要加强运动。瑜伽是一个很好的选择。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“Recognizing its universal appea
41、l, the United Nations declared 21 June as the International Day of Yoga in 2014 to raise awareness worldwide of the many benefits of practicing yoga.”可知,联合国认识到瑜伽对如此多的人们产生了吸引力,其宣布6月21日为2014年国际瑜伽日,以提高全世界对练习瑜伽的诸多益处的认识。因此判断出,联合国设立国际瑜伽日是为了在全世界推广瑜伽练习。故选C。【9题详解】主旨大意题。根据第二段“Yoga is an invaluable gift from a
42、n ancient tradition. Its not just about exercise but a way to discover the sense of oneness with yourself nature and the world. There is no written record of who invented yoga. Yoga practitioners (从业者)passed down the principles to their students. The earliest written record of yoga is generally beli
43、eved to have been written by Patanjali, an Indian master who lived somewhere between 2,000 and 2,500 years ago.”可知,瑜伽是来自古老传统的宝贵礼物。这不仅是运动,还是发现自己与自然和世界的一体感的一种方式。谁发明的瑜伽并没有书面记录。瑜伽从业者将原理传给了学生。人们普遍认为,最早的瑜伽的书面记录是由居住在2000至2500年前的印度大师Patanjali撰写的。即第二段讲的是瑜伽的历史。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段中的“Ashtanga yoga is taught
44、as a difficult workout where you move quickly from one gesture to another to build strength and patience.”可知,Ashtanga瑜伽被认为是一项艰苦的锻炼,你可以从一种姿势快速移至另一种姿势,以增强力量和耐心。因此如果你正在寻找具有挑战性的锻炼,你可以选择 Ashtanga瑜伽。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“In recent years, the World Health Organization has urged countries to help their
45、citizens reduce physical inactivity, which is among the top ten leading causes of death worldwide, and a key risk factor for non-communicable diseases, such as cancer and diabetes.”可知,近年来,世界卫生组织(WHO)敦促各国帮助公民减少运动的不足,而运动不足是全世界十大主要死因之一,也是导致非传染性疾病(如癌症和糖尿病)的关键风险因素。因此从最后一段我们可以推断出很少或不做运动会使人们的健康受到威胁。故选C。DWe
46、 all know cameras. But have you heard of Googles new camera? It is a small, smart device, called Clips. It comes with a case that has a clip, but its not designed to be worn on your clothing. Most interestingly, it uses artificial intelligence to take photography out of your hands so it can capture
47、moments on its own.This roughly 2-inch by 2-inch camera, with a three-hour battery life and Gorilla Glass for toughness, is intended for candid moments, like when a child does something cute that may happen too quickly for you to pull out your smart phone.Onboard the Clips device, it uses machine le
48、arning algorithms to help capture scenes. Those algorithms include face recognition. “Once it learns that theres a face you see frequently, itll try to get nice photos of those faces,” said Juston Payne, the devices product manager. And they also want it to recognize facial expressions, which involv
49、ed “training it to know what happiness looks like”. The Google team also trained it to recognize what not to shootlike when a childs hand is over the lens, or if it is tossed in a dark purse.The only way to see the images is by connecting the camera with your phone, as it has no screen for viewing o
50、r editing.Did people think it was strange? Yes, Payne admitted. But they said they addressed that by making it obvious what it is. A green light on the front signals that the device is on. Besides, unlike a camera meant to monitor your home, it is not connected to the Internet.“This product is only
51、possible because of the way that technology has advanced,” Payne said. It was only in the past year or so that they could squeeze the technology down into a device this size. Going forward, were likely to get more assistance from the artificial intelligence packed into our apps and gadgets.12. What
52、does the underlined word “candid” in Paragraph 2 probably mean?A. TouchingB. Brief.C. UnforgettableD. Embarrassing.13. What is the most outstanding feature of Clips?A. It is equipped with tough glassB. It enables easy Internet access.C. It can be worn on your clothingD. It allows of hands-free photo
53、graphy.14. What makes Clips a reality according to Juston Payne?A. The popularity of the InternetB. The rise of the smart phone industry.C. The advance in technologyD. The reduction in the price of lens.15. What is the best title for the text?A. A New Digital Camera from GoogleB. New Gadgets in the
54、Age of AppsC. Artificial Intelligence in Everyday LifeD. An Alternative Way to Photograph【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了谷歌公司推出了一款叫Clips的新相机,并对照相机的各种功能和使用进行了介绍。【12题详解】词义猜测题。根据画线词后文“like when a child does something cute that may happen too quickly for you to pull out your smart phon
55、e(比如当一个孩子做了一些可爱的事情时,你可能来不及拿出智能手机)”可知,这种相机是为了捕捉到那些来不及拿出智能手机的短暂瞬间而设计的,即画线词意为“短暂的”。A. Touching动人的;B. Brief.短暂的;C. Unforgettable难忘的;D. Embarrassing.令人尴尬的。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第一段中“Most interestingly, it uses artificial intelligence to take photography out of your hands so it can capture moments on its own
56、.(最有趣的是,它利用人工智能摄影解放你的双手,由人工智能自动捕捉瞬间)”可知,新相机Clips可以不需要人们动手是最突出的特点。故选D。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中“This product is only possible because of the way that technology has advanced,” Payne said. It was only in the past year or so that they could squeeze the technology down into a device this size.( 佩恩说:“这个产品之所以成
57、为可能,是因为技术的进步。”直到去年左右,他们才将这项技术压缩到如此大小的设备中)”可推知,新相机Clips能够制作出来是由于技术的进步和发展。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第一段中“We all know cameras. But have you heard of Googles new camera? It is a small, smart device, called Clips.(我们都知道相机。但你听说过谷歌的新相机吗?这是一个小巧的智能设备,叫做“Clips”)”结合本文主要介绍了谷歌公司推出的一款叫Clips的新相机,并对照相机的各种功能和使用进行了介绍。故A项“谷歌
58、的新数码相机”最适合文章标题。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The climate we live in affects many areas of our lives. _16_A warmer world would be a sicker world.Climate researchers predict that the world climate will become warmer. High temperatures in summer is becoming more f
59、requent and very cold winters more rare. With winters becoming warmer, there are likely to be up to 20, 000 fewer cold-related deaths. However, there is a danger that bacteria would no longer die off seasonally during the cold period. _17_More heat waves may increase the number of hot-weather relate
60、d deaths by up to 2, 800. They could cause an extra 5,000 deaths a year from skin cancer and may cause an increase of up to 2, 000 cases of eye diseases. _18_Higher average global temperatures mean that diseases, or their carriers, may be able to move to areas that were too cold for them to survive
61、at an earlier time. Its possible that a warm type of malaria(疟疾) will appear in some parts of the world and be a seasonal danger for up to four months each year. _19_ They will cause damage to our homes, food, and water supplies and then affect our health._20_Those living in poor and developing coun
62、tries are going to be less able to adapt to changes. Health effects are not likely to be limited to the human population, and wildlife would also be seriously affected.A. It means that diseases may spread more widely.B. Therefore, climate changes for the same period.C. Its no secret that human activ
63、ity is changing the climate.D. Climate change is likely to have different effects on the world population.E. Globally, there are likely to be more floods, more droughts, and more storms.F. Warmer summers may cause up to 10,000 extra cases of food poisoning (中毒) each year.G. The food we eat, the wate
64、r we drink, and our homes are all dependent upon our climate and weather.【答案】16. G 17. A 18. F 19. E 20. D【解析】本文是一篇说明文。根据专家的预测,气候变暖对地球将产生深远的影响,特别是对人类的健康。【16题详解】根据上文“The climate we live in affects many areas of our lives.(我们生活的气候影响着我们生活的许多方面。)”可知,G项“我们吃的食物,喝的水和我们的家都依赖于我们的气候和天气。”是对这句话的举例说明,符合此处语境,故选G项
65、。【17题详解】根据上文“However, there is a danger that bacteria would no longer die off seasonally during the cold period. (然而,在寒冷的季节细菌不会季节性死亡,这是一种危险。)”可知由于气候变暖,细菌可能不再季节性死亡,可推知疾病的传播将更为广泛,A项“这意味着疾病可能会传播得更广。”符合语境,故选A项。【18题详解】根据上文“More heat waves may increase the number of hot-weather related deaths by up to 2,
66、800. They could cause an extra 5,000 deaths a year from skin cancer and may cause an increase of up to 2, 000 cases of eye diseases. (更多的热浪可能会使与高温天气相关的死亡人数增加2800人。它们每年可能导致5000人死于皮肤癌,并可能导致多达2000例眼病。)”可知更多的热浪可能会增加与高温天气相关的死亡人数,F项“炎热的夏季每年可能会导致多达1万例食物中毒病例。”是对前文内容的进一步解释说明,符合语境,故选F项。【19题详解】根据下文“They will c
67、ause damage to our homes, food, and water supplies and then affect our health.(它们会破坏我们的家园、食物和水供应,然后影响我们的健康。)”可推知此处的they指代洪水,干旱和风暴,E项“在全球范围内,可能会有更多的洪水,更多的干旱和更多的风暴。”符合语境,与下文内容构成因果关系,故选E项。【20题详解】根据下文“Those living in poor and developing countries are going to be less able to adapt to changes. Health eff
68、ects are not likely to be limited to the human population, and wildlife would also be seriously affected.(那些生活在贫穷和发展中国家的人将越来越不能适应变化。健康影响可能不仅限于人类,野生动物也将受到严重影响。)”可知本段主要描述气候对人类的影响,D项“Climate change is likely to have different effects on the world population.(气候变化可能会对世界人口产生不同的影响。)”中的population与下文内容构成原词复
69、现,内容符合语境,适合作为本段的主旨,故选D项。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。I had no idea she would be there. My apologies for her_21_had been prepared.When my teacher announced we would be having a (n) _22_ mother-daughter tea, I felt_23_I would not be se
70、rving my mother at this special event. So I will never forget_24_ the beautifully decorated gym and there she was, sitting calmly, and _25_! As I looked at her, I imagined all the arrangements this_26_woman must have had to make to be able to be with me for that one hour.Who was_27_ Granny? She was
71、ill in bed and Mom had to do everything for her. How did she get here? We didnt own a car, and she couldnt_28_ a taxi. It was a long walk to get the bus, plus at least five more blocks to the_29_.And the pretty dress she was_30_ , red with tiny white flowers, was just right for the tea. There was no
72、 money for extra clothes, and I knew she had gone into _31_ again to have it.I was so proud! I served her tea with a_32_ , thankful heart, and introduced her to the group when our_33_came. I sat with my mother that day, just like the rest of the_34_, and that was very_35_ to me. The look of love in
73、her eyes told me she_36_my feelings .I have never forgotten. One of the_37_ I made to myself and to my children was that I would always be there for them. That promise is_38_ to keep in todays busy world. But I have a(n)_39_before me that puts any _40_ excuses to rest. I just recall again when mothe
74、r came to tea.21. A. errorB. absenceC. latenessD. rudeness22. A. formalB. urgentC. privateD. frequent23. A. relievedB. certainC. annoyedD. embarrassed24. A. arrivingB. returningC. walkingD. entering25. A. smilingB. sobbingC. singingD. suffering26. A. educatedB. lonelyC. greatD. strange27. A. taking
75、afterB. attending onC. cheering forD. watching out28. A. advanceB. admitC. affordD. arrange29. A. homeB. stationC. marketD. school30. A. dressedB. holdingC. designingD. wearing31. A. detailB. businessC. debtD. action32. A. strongB. happyC. braveD. broken33. A. messageB. chanceC. turnD. decision34. A
76、. classB. companyC. familyD. team35. A. annoyingB. surprisingC. interestingD. important36. A. forgaveB. understoodC. agreedD. remembered37. A. promisesB. mistakesC. effortsD. choices38. A. unfairB. wiseC. falseD. difficult39. A. roleB. exampleC. lessonD. rule40. A. poorB. politeC. awkwardD. meaningf
77、ul【答案】21. B 22. A 23. B 24. D 25. A 26. C 27. B 28. C 29. D 30. D 31. C 32. B 33. C 34. A 35. D 36. B 37. A 38. D 39. B 40. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。本文讲述了妈妈排除一切困难去陪女儿参加茶会的故事。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:我不知道她会在那里。我为她的缺席已经准备好了道歉。A. error错误;B. absence缺席;C. lateness迟到;D. rudeness无礼。根据上文中的 “I had no idea she would be th
78、ere.”和下文中的 “I would not be serving my mother at this special event”可知,作者原以为妈妈不会来,作者会因妈妈的缺席而道歉。故选B。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我的老师宣布我们将举行一次正式的母女茶会时,我确信我不会在这个特殊的场合招待我的母亲。A. formal正式的;B. urgent紧急的;C. private私人的;D. frequent频繁的。根据下文中的“ beautifully decorated gym ”和 “And the pretty dress she was.was just right f
79、or the tea.”可知,这次茶会很“正式”。故选A。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我的老师宣布我们将举行一次正式的母女茶会时,我确信我不会在这个特殊的场合招待我的母亲。A. relieved宽慰的,放心的; B. certain确信的,肯定的;C. annoyed恼怒的,生气的;D. embarrassed尴尬的。联系上文中的“ My apologies for her1had been prepared.”和下文中的I imagined all the arrangements this_6_ woman must have had to make to be able t
80、o be with me for that one hour 可知,作者认为妈妈一定不会来参加这一活动。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:所以我永远不会忘记,当我走进装饰华丽的体育馆时,她就在那里,平静地坐着,面带微笑! A. arriving到达;B. returning返回;C. walking 走进;D. entering进入。根据空后“the beautifully decorated gym and there she was, sitting calmly, and 5!”可知,此处需用动词enter,表示进入到体育馆后,作者看到了自己的母亲。故选D。【25题详解】考查
81、动词词义辨析。句意:所以我永远不会忘记,当我走进装饰华丽的体育馆时,她就在那里,平静地坐着,面带微笑! A. smiling微笑;B. sobbing啜泣;C. singing歌唱;D. suffering遭受。联系上文中的“sitting calmly”和“倒数第二段“The look of love in her eyes”可知,作者妈妈当时安静地坐在那里微笑着。故选A。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:我看着她,想象着这个伟大的女人为了能和我在一起度过那一个小时所做的一切安排。A. educated受过教育的;B. lonely孤独的; C. great伟大的;D. strange
82、奇怪的。根据下文妈妈排除万难来参加女儿的茶会,因此在女儿眼中,妈妈是伟大的。故选C。【27题详解】考查动词短语词义辨析。句意:谁在照顾奶奶? A. taking after长得像; B. attending on照顾;C. cheering for喝彩,加油;D. watching out小心。根据下文中的 “She was ill in bed, and Mom had to do everything for her.”可知,作者担心妈妈走后谁来照顾奶奶。故选B。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我们没有汽车,而她负担不起出租车。A. advance前进,促进;B. admit承认;C
83、. afford买得起;D. arrange安排。联系上文中的“we didnt own a car”和下文中的“ There was no money for extra clothes,”可知,妈妈没有能力支付打车费。故选C。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:去坐公共汽车要走很长一段路,再加上至少五个街区才能到学校。A. home家;B. station车站;C. market市场;D. school学校。根据上文第二段“When my teacher announced we would be having a (n) 2 mother-daughter tea,”可知,妈妈来学校参
84、加茶会。故选D。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:她穿着一件漂亮的裙子,红色的上面镶着小小的白花,正适合喝茶。 A. dressed穿;B. holding 举起;C. designing设计; D. wearing穿。根据上文“And the pretty dress”可知,空处需用动词wear,表示作者妈妈穿着一件漂亮的裙子,动词dress后接人,表示给某人穿衣服。故选D。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:没有钱买多余的衣服,我知道她为了买衣服又欠债了。A. detail细节;B. business商业;C. debt债务;D. action行动。根据上文中的 “there was
85、 no money for extra clothes”可知,为了买这件衣服,妈妈又负债了。故选C。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:我怀着愉快和感激的心情给她端上了茶,轮到我们时,我把她介绍给大家。A. strong强壮的; B. happy开心的;C. brave勇敢的; D. broken破碎的。因为妈妈特意来参加茶会,这让作者感到开心。故选B。【33题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. message信息;B. chance机会;C. turn轮到的机会,顺次;D. decision决定。根据常识可知,在茶会上应该是轮流作介绍,所以当轮到作者的时候,作者怀着一颗幸福又感恩的心
86、把妈妈介绍给大家。故选C。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:那天,我和妈妈坐在一起,就像班里的其他人一样,这对我来说非常重要。A. class班级;B. company公司;C. family家庭;D. team队伍。根据上文第二段中的“ When my teacher announced we would be having a (n) 2 mother-daughter tea,”可知,参加茶会的都是班上的女同学和她们的妈妈。故选A。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. annoying讨厌的;B. surprising令人惊讶的;C. interesting有趣的;D.
87、important重要的。根据上文中的 “I was so proud! I served her tea with a happy,thankful heart.”可知,能像其他同学一样和妈妈坐在一起参加茶会,这对于作者来说是重要的。故选D。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:她眼中充满爱意的眼神告诉我她理解我的感受。A. forgave原谅;B. understood明白,理解;C. agreed同意;D. remembered记得。根据上文中的“the look of love in her eyes”可知,妈妈懂得作者的心思。故选B。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:我对自己和孩
88、子们做出的承诺之一就是,我会永远在他们身边。A. promises承诺;B. mistakes错误;C. efforts努力;D. choices选择。下文中的 “I would always be there for them ”是作者对自己和孩子们许下的诺言。后文的promise亦是提示。故选A。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:在当今这个忙碌的世界里,这一承诺很难兑现。A. unfair不公平的;B. wise明智的;C. false错误的;D. difficult困难的。根据下文中的“in todays busy world”可知,在如今这个忙碌的世界,遵守这样的诺言很难。故选D
89、。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:但在我面前有一个榜样可以让任何蹩脚的借口都烟消云散。A. role角色;B. example榜样,例子;C. lesson课;D. rule规则。根据下文中的 “I just recall again when Mother came to tea.”可知,妈妈给作者树立了一个榜样。故选B。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意同上。A. poor贫乏的,可怜的;B. polite有礼貌的;C. awkward尴尬的;D. meaningful有意义的。根据下文中的“excuses to rest”可知,这些借口是“没有说服力的”。故选A。第二节(共10
90、小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。When it comes _41_ U.S. middle school science and engineering, girls took the top five prizes at the 2019 Broadcom MASTERS, a competition for middle school students across the country.The winners were announced last month. The champion was 14-year-old
91、 Alaina Gassler who designed _42_ system to make driving safer by reducing the number of blind spots, the areas that drivers cannot see outside their vehicles(交通工具), _43_ lead to about 840,000 accidents a year nationwide. Alainas system helps drivers see “through” a pillar(柱状物), the part of the vehi
92、cle at the front that joins the top and front window. Alaina used a camera to help drivers to see what is blocked. The camera sends video to a device that _44_( show) images on the _45_ side of the pillar. The driver then can see _46_ is in the blind spot.Alaina said that when she heard her name _47
93、_(call)as the winner, she felt surprised. She told the reporter “it was so _48_(expect)”. She received a $25,000 prize for her _49_( invent). Alaina said she wanted to make improvements on her device with the money, making it easy _50_(see) in any kind of weather, or at any time of day. She also tol
94、d the magazine she hoped to sell her idea.【答案】41. to 42. a 43. which 44. shows 45. other 46. what/whatever 47. called 48. unexpected 49. invention 50. to see【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了Alaina赢得了2019年the Broadcom MASTERS的冠军,对她的获奖项目、未来规划做了详细的介绍。【41题详解】考查介词。句意:说到美国的中学科学与工程,在2019年面向全国中学生的博通大师赛上,女生获得了前五名的奖项。由whe
95、n it comes可知此处应填入介词to,when it comes to表示“当谈到.”,故填to。【42题详解】考查冠词。句意:冠军是14岁的Alaina Gassler,她设计了一个系统,通过减少盲点的数量来提高驾驶的安全性,盲点是驾驶员在车外看不到的区域,每年在全国范围内导致大约84万起事故。system为可数名词单数,此处应填入冠词,由句意可知是“一个,一种系统”,system以辅音发音开头,应用冠词a修饰名词,故填a。【43题详解】考查定语从句。句意:冠军是14岁的Alaina Gassler,她设计了一个系统,通过减少盲点的数量来提高驾驶的安全性,盲点是驾驶员在车外看不到的区域
96、,每年在全国范围内导致大约84万起事故。分析句子可知,空处引导一个非限定性定语从句,先行词为blind spots,指物,且从句缺少主语,所以用which代替先行词,引导该从句,作从句的主语,故填which。【44题详解】考查主谓一致。句意:摄像头将视频发送到一个设备,该设备显示立柱另一侧的图像。分析句子可知,空处为从句的谓语,句意描述的是设备的工作原理,时态应用一般现在时,主语为a device,单数,所以谓语动词用三单形式,故填shows。【45题详解】考查代词。句意:摄像头将视频发送到一个设备,该设备显示柱状物另一侧的图像。根据前文内容“Alainas system helps driv
97、ers see “through” a pillar(柱状物), the part of the vehicle at the front that joins the top and front window. (阿莱纳的系统可以帮助司机“透过”柱状物,这是车辆前部连接顶部和前车窗的部分。)”结合本句句意阐述该系统的工作原理可知是显示出柱状物“另一侧”的图像,故填other。【46题详解】考查宾语从句。句意:然后,驾驶员可以看到盲点中的任何东西。分析句子可知,空处引导一个宾语从句,从句缺少主语,结合句意可知应用what或whatever引导该从句,故填what/whatever。47题详解】
98、考查非谓语动词。句意:阿莱娜说,当她听到自己的名字被称为获胜者时,她感到很惊讶。分析句子可知,heard为句子的谓语,所以call在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语name之间为被动关系,应用过去分词形式表被动,故填called。【48题详解】考查形容词。句意:她告诉记者“这太出乎意料了”。由系动词was以及副词so可知,此处应用形容词作表语,结合句意,应填入unexpected表示“出乎意料”,故填unexpected。【49题详解】考查名词。句意:她的发明获得了25000美元的奖金。由形容词性物主代词her可知此处应填入名词,invent的名词为invention(发明),故填inven
99、tion。【50题详解】考查非谓语动词。句意:阿莱娜说,她想用这笔钱对自己的设备进行改进,使之在任何天气、任何时间都能很容易地看到。分析句子结合句意可知,空前的making it easy中的it为形式宾语,因此空处应填入动词不定式作真正的宾语,故填to see。第四部分写作 (共两节 满分 35) 第一节 短文改错(10 分) 51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线( )划掉。修改:在错的词
100、下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多改(从第11处起)不计分I have been collecting the songs of the Beatles for a long time. The first time when I saw them on the television , I was immediately attracting by them. Actual, the reason why I love the songs is because my favourite song Yesterday is a
101、mong them, which conveys sadness. Besides, not all their songs were like that song. Some are funny; others are cheerful and express original idea and have lovely tunes. The Beatles seemed to have a ability to describe the hopes and fears of young people and communicate them. Im sure our music will b
102、e remembered forever.【答案】1.去掉when2.attracting attracted3. Actual Actually4.because that5.Besides However6.were are7.idea ideas8.a an/ the9. communicate后加with10.our their【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者在文中介绍了自己非常喜欢的乐队The Beatles,描述了这个乐队的歌曲风格以及给青少年带来的影响。【详解】1.考查时间状语。句意:当我第一次在电视上看到他们时,我立刻被他们吸引住了。分析句子结合句意可知,the first
103、 time(第一次)引导时间状语从句,表示“第一次做某事”,所以无需再用when引导本句,故将when去掉。2.考查被动语态。句意:当我第一次在电视上看到他们时,我立刻被他们吸引住了。由句意及by可知,动作“attract吸引”与主语I之间为被动关系,应用过去分词形式表被动,故将attracting改为attracted。3.考查副词。句意:事实上,我喜欢这些歌曲的原因是,我最喜欢的歌曲Yesterday是他们的歌曲之一,它传达了悲伤。分析句子结构可知,此处应用副词作状语,故将Actual改为Actually。4.考查表语从句。句意:事实上,我喜欢这些歌曲的原因是,我最喜欢的歌曲Yesterd
104、ay是他们的歌曲之一,它传达了悲伤。分析句子结合The reason is 可知,此处为表语从句,且从句意义成分完整,所以应用that引导该从句,故将because改为that。5.考查副词。句意:然而,并不是所有的歌曲都像那首歌一样。根据上一句可知Yesterday 这首歌传达了悲伤,结合下文提到其他歌曲是有趣的,欢快的等,可知,上下文为转折关系,此处应用However连接,故将Besides改为However。6.考查时态。句意:然而,并不是所有的歌曲都像那首歌一样。此处句意描述The Beatles乐队的歌曲风格,为客观事实,时态应用一般现在时,故将were改为are。7.考查名词。句意
105、:有的很搞笑,有的很欢快,有独到的见解和优美的曲调。由语境及主语some指代一些歌曲可知,此处名词应用复数形式,故将idea改为ideas。8.考查冠词。句意:甲壳虫乐队似乎有能力描述年轻人的希望和恐惧,并与他们交流。由句意可知此处可表示泛指“有一种能力”,ability为元音发音开头,应用不定冠词an ;或“特指“有能力”,应在名词前使用定冠词the。故将a改为an或the。9.考查介词。句意:甲壳虫乐队似乎有能力描述年轻人的希望和恐惧,并与他们交流。communicate为不及物动词,所以应加上介词with,构成固定短语communicate with表示“与交流”,故在communica
106、te后加with。10.考查代词。句意:我相信他们的音乐将被永远记住。由前文可知,本文描述的是The Beatles乐队的音乐,所以代词应用their,故将our改为their。第二节 书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,你的美国笔友Jack给你发来邮件,告诉你他参加美国中西部“汉语桥”比赛(U. S. Midwest Chinese Bridge Speech Contest)获得了一等奖,希望你继续帮他学习中文。请你给他回复一封电子邮件。要点如下:1祝贺他获奖;2希望继续向他学习英语,你帮他学中文;3祝愿他能来中国参加决赛。注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。
107、 【答案】One possible version:Dear Jack,Im so pleased to learn that you got the first prize in the U. S. Midwest Chinese Bridge Speech Contest. Congratulations! You are so great to make such rapid progress in learning Chinese! I hope we can continue to learn from and help each other while you help me wi
108、th my English and I can help you with your Chinese.I also hope you will be chosen to participate in the final contest to be held in October, which will allow me a chance to show you around my hometown. You are certain to improve and deepen your understanding of Chinese culture. And Im sure you can e
109、njoy your stay here and learn a lot.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给美国笔友Jack写封邮件祝贺他在“汉语桥”比赛中荣获一等奖并希望你们继续互相学习语言。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时一般将来时,少量一般过去时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1祝贺他获奖;2希望继续向他学习英语,你帮他学中文;3祝愿他能来中国参加决赛。第二步:列提纲 (重点词组)get the first prize in the U. S. Midwes
110、t Chinese Bridge Speech Contest; make progress in; show sb around; learn from; help with; be certain to do; deepen ones understanding of; participate in第三步:连词成句1. Im so pleased to learn that you got the first prize in the U. S. Midwest Chinese Bridge Speech Contest.2. I hope we can continue to learn
111、 from and help each other while you help me with my English and I can help you with your Chinese.3. I also hope you will be chosen to participate in the final contest to be held in October, which will allow me a chance to show you around my hometown.4. You are certain to improve and deepen your unde
112、rstanding of Chinese culture.5. And Im sure you can enjoy your stay here and learn a lot.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)(供参考)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As
113、 well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 I hope we
114、can continue to learn from and help each other while you help me with my English and I can help you with your Chinese.(省略连接词that的宾语从句)高分句型2 I also hope you will be chosen to participate in the final contest to be held in October, which will allow me a chance to show you around my hometown.(关系代词which引导的非限定性定语从句)