收藏 分享(赏)

2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx

上传人:a**** 文档编号:518136 上传时间:2025-12-09 格式:DOCX 页数:18 大小:45.39KB
下载 相关 举报
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第1页
第1页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第2页
第2页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第3页
第3页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第4页
第4页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第5页
第5页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第6页
第6页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第7页
第7页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第8页
第8页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第9页
第9页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第10页
第10页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第11页
第11页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第12页
第12页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第13页
第13页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第14页
第14页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第15页
第15页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第16页
第16页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第17页
第17页 / 共18页
2022年高考英语一轮复习 滚动测试7(含解析)新人教版.docx_第18页
第18页 / 共18页
亲,该文档总共18页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、滚动测试七第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。1.What does the woman like collecting best?A.Train tickets.B.Coins.C.Stamps.2.Which country found lovely music is good for peoples hearts?A.Australia

2、.B.America.C.Russia.3.What is the woman eager to buy?A.Ice creams.B.Candy.C.Drinks.4.Where are the two speakers?A.In the bank.B.In the classroom.C.In the supermarket.5.What prevented the woman calling the man yesterday?A.She lost her cellphone.B.Her cellphone was power off.C.Her teacher took her cel

3、lphone away.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is the woman looking for?A.A casual dress.B.An evening dress.C.A business suit.7.What will the woman do next?A.Try on the

4、clothes.B.Bargain with the man.C.Pay for the clothes in cash.听第7段材料,回答第8、9题。8.How old is the womans grandfather? A.79.B.78.C.80.9.What did the womans grandfather do last winter? A.He went in the hospital. B.He went on a cycling holiday. C.He attended a skiing contest.听第8段材料,回答第10至12题。10.What are the

5、 speakers arguing about?A.Which way to go.B.Who to blame.C.What transport to take.11.Why did the policeman stop the speakers?A.They took the wrong shortcut.B.They drove beyond the speed limit.C.They went through the red light.12.What was the initial reason for what happened to the speakers?A.The wom

6、an didnt prefer to travel by train.B.The man failed to ask the way.C.The man forgot to book tickets earlier.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the basic purpose of the IQ tests?A.To test who is brighter.B.To test the ability in language and numbers.C.To judge ones talents.14.What makes so many unhappy pare

7、nts in the world?A.Their children being stupid.B.Their childrens failing in the exams.C.Their childrens abilities not being developed.15.Why do some children do badly in school exams?A.They are poor in words and numbers.B.They do not study hard enough.C.They are looked down upon by others.16.How can

8、 a person be happy?A.Putting his/her skills to good use.B.Having a higher IQ.C.Doing well in the exams.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the conductor like?A.Anxious.B.Kind-hearted.C.Absent-minded.18.What should Mr.Mora do in Princeton?A.Give a lecture.B.Meet an old friend.C.Visit a university.19.Why mus

9、t Mr.Mora find the ticket?A.He might be fined.B.He forgot the destination.C.He wrote something important on it.20.What kind of person is Mr.Mora?A.Forgetful.B.Careful.C.Bad-tempered.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhen I was at school,our teacher often said

10、,“You are what you eat.”She wanted us to eat the right food to be healthy.Japanese people are said to be the healthiest in the world.They eat rice and fish and vegetables every day.They drink green tea or water when theyre thirsty,and snack on dried fish,fruit or nuts.So we can believe that you beco

11、me what you eat.When you know the advantages or different kinds of food,you can use your knowledge well and eat what you want to become.Have you ever heard any of the following advice?*Lettuce or milk can make you sleepy while peanuts or dried fish will stop that feeling.*To keep your teeth clean,yo

12、u should eat apples often.*Garlic(大蒜) helps to prevent colds.Future restaurants might be named after what they hope to create(创造).Lets take the restaurant “Winners” as an example.Its menu would list dishes specifically designed to help you win sports games.There would be rich tomato sauce(调味汁) full

13、of vitamin C and soft vegetables.All this would have a little fresh cheese on the topjust enough to help you get a good nights sleep.What will happen to junk food in the future?If ice cream is not good for children,cant we give them fat-free,sugar-free tofu ice cream?We are told dried fruit is a hea

14、lthier snack than biscuits,so some biscuit companies are making biscuits with more vitamins.So in the future,you might be able to eat your way to health!21.Whats the best title for this passage?A.Food in the FutureB.You are What You EatC.How to Keep HealthyD.Food in Japan22.The Japanese are very hea

15、lthy mainly because.A.they eat many vegetablesB.they have a healthy dietC.they know much about foodD.they know how to cook nice food23.We learn from the passage that .A.“Winners” only provides vegetable dishesB.eating apples is good for our teethC.there will be no ice cream in the futureD.people pre

16、fer biscuits to dried fruitBJack was born without eyes.He was very lucky as he grew up having other kittens(young cats) to socialize(交往) with,and was used to people from the moment he was born.However,when it came time to find the kittens homes,no one knew where Jack would end up.Thats when I got an

17、 e-mail from my friend.All she asked was “Do you still want one of the kittens?Theres one here with no eyes and no one would like to take him.” Without thinking I told her that I did want the kitten.When we first brought him home,Jack stayed mostly in my room.After about a day he had no issues runni

18、ng around and climbing on everything.At times he gets lost in the house,hell stop.But we just call his name and talk to him and it isnt long before he finds his way back to us.A few weeks after getting Jack,we got a new cat named Bear.Jack and Bear have become best friends.It doesnt matter that he c

19、ant see.He always knows when Bear is around.Hell run across the yard straight to Bear and wrap his front legs around his neck in a big hug.They run after each other around and wrestle(摔跤).Theyll lie down in the grass together when tired.Jack is truly an inspiration.Ive owned lots of kittens in my li

20、fe,but Jack is the happiest and most playful.He doesnt feel sorry for himself.He doesnt need pity.I think Jean,owner of Gumbo,another eyeless cat,said it best when she told me that cats dont have disabilities;they have adaptabilities.24.Why did Jack come to the authors home?A.The author cared for an

21、 eyeless cat.B.The author didnt mind whether he was blind.C.No other young cats kept him company.D.The authors friend begged the author to take him home.25.Which of the following statements is TRUE?A.Jack often wrestles with Bear indoors.B.Jack likes to play with a new eyeless cat.C.Jack quickly ada

22、pts to the new environment.D.Jack is good at talking and playing with people.26.What does the underlined word “issue” in Paragraph 3 mean?A.Trouble.B.Fun.C.Luck.D.Business.27.What does the passage mainly tell us?A.A cat has nine lives.B.All is well that ends well.C.God help those who help themselves

23、.D.A good beginning makes a good ending.C(2019福建普通高中毕业班质检)Crime fighters could have a new tool at hand.Researchers have developed a cutting-edge technique to identify human hair.Their test is quicker than DNA analysis techniques currently used by law enforcement.DNA testing is commonly used for iden

24、tification because DNA is unique to each individual(个体).However,environmental and chemical processes can degrade DNA,limiting its usefulness over time.Protein(蛋白质) in hair,on the other hand,is more stable than DNA but can also have variations(变体) that may be unique to the individual.“Our analysis pr

25、ocess can be used universally,” says Ms.Huang.“One of our samples(样本) even included dyed hair and the test was 100 percent accurate.The test was able to distinguish East Asians,Caucasians and South Asians.”Dr.Beauchemin says she has got in touch with law enforcement agencies about using the new tech

26、nology.She is also planning to collect more hair samples and continue her research with a goal of finding where exactly in the world the hair sample is from,to look for more races and determine specific age.“We are in a very similar place with protein-based identification to where DNA testing was du

27、ring the early days of its development,” said chemist Brad Hart.“This method will be a game-changer,and while weve made a lot of progress toward improving it,there are steps to go before this new technique is able to reach its full potential.”28.Whats the main purpose of the text?A.To analyze crime

28、scenes.B.To distinguish different races.C.To show the usefulness of DNA testing.D.To introduce a new identification method.29.Which will be the most useful in identifying a person according to Brad Hart?A.Chemical materials.B.Protein in hair.C.DNA variations.D.Blood samples.30.Whats the advantage of

29、 the protein-based identification over DNA testing?A.Stability.B.Popularity.C.Security.D.Convenience.31.What can be inferred from the last paragraph of the text?A.DNA testing will soon reach its full potential.B.Protein-based identification remains to be improved.C.Protein-based identification has r

30、eplaced DNA testing.D.DNA testing develops as rapidly as protein-based identification.D(2019河南中原名校二次质检)Young people in the United States do not have a strong understanding of the world and their place in it.Two US-based groups,the Council on Foreign Relations and the National Geographic Society,cond

31、ucted an online survey earlier last year.They wanted to know what young people in American colleges knew about geography,US foreign policy,recent international events,and economics.The survey was given to over 1,200 Americans between the ages of 18 and 26.All of them currently attend,or formerly att

32、ended,a 2- or 4-year college or university.The average test score,out of 75 total possible answers,was 55 percent.The study identifies a few important problems.For example,only 30 percent knew that the only part of the US government that can declare war is Congress.Only 60% of those taking the surve

33、y could identify Brazil on a world map.Part of the problem,argue the organizers of the survey,is the Internet.They say it is becoming harder to find high-quality information about world events amongst all the fake news and trivia(琐事) which swamp the web.Forty-three percent of those questioned said t

34、hey read about the news.Another problem is that most college courses do not require students to learn about international issues.If such information is not required,Richard Haass from the Council on Foreign Relations said,then the United States could have leaders like Gary Johnson.He was a recent pr

35、esidential candidate who did not know about the Syrian city of Aleppo when a reporter asked him about it.The survey results were not all bad.The young people also demonstrated a good understanding of climate change and renewable energy.And the majority of them said that international issues were bec

36、oming more important to them.Haass says these findings suggest the need to find ways to get good information to students,both in school and online.To help,the Council on Foreign Relations is creating a new program called CFR Campus,designed to help build knowledge about global issues.32.What can we

37、learn about the survey?A.All the participants were recent university graduates.B.It was an online survey conducted by two US universities.C.Its aim was to figure out what the young people knew about America.D.It was given to over 1,200 American people aged from 18 to 26.33.Whats one reason the surve

38、y organizers give for young peoples lack of knowledge?A.Young people are unwilling to travel abroad.B.The sources from which they get their information.C.The US university system is of poor quality.D.Their lack of interest in knowing more about the world.34.According to the survey,what topic did the

39、 young Americans understand best?A.Environmental matters.B.Geographic information.C.Foreign relations.D.Government organizations.35.In which column of a newspaper could we find this article?A.Economics.B.Entertainment.C.Politics.D.Education.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余

40、选项。HowtoUseSocialMediaPositivelyNowadays so common is social media in our society that almost everyone is connected to some form of it.We are in a fast-paced,technologically evolving society and we are addicted to social media.36So how does one ensure a positive online reputation?Its simple:Keep it

41、clean.Party photos with alcohol are an absolute no-no.Would you want to have your boss see these photos?37 Make sure to post contents that you feel positively reflect you,your creativity and your skills.38 You have a private account so you can post anything you want?This is decidedly not the case.Pr

42、ivacy settings make it harder to see your full account,but its not impossible.Under no circumstances should you rely on privacy settings as a way to protect inappropriate contents.Ensure youre careful and professional.Keep it classy (优等的)! Discover your brand,or what you want people to think of you.

43、Proper spelling and grammar is always a plus,but it may not be your brand.39 In this way,you can earn approval.Follow these simple rules and youre on your way to building,or restoring an online reputation.Using social media positively doesnt mean you cant have fun and use it to express yourself;howe

44、ver,you want to ensure that youre OK with anyone seeing everything you post.40So your post can get your friends active and happy.Like it or not,your social networks reflect youmake sure you look like the shining star that you truly are.A.Try to do everything as well as you can.B.In fact,we long for

45、social media and need it.C.Social media is very fast to use but very difficult.D.Dont trust privacy settings at all.E.Be entirely sure about what youre posting.F.Once you click post,theres no looking back.G.Make sure your post is written personally.第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文

46、,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018浙江)We have all heard how time is more valuable than money,but is it 41 to have too much time?I 42 back in high school I spent most of my day at school since I also 43 a team sport.By the time I got home,I only had a few hours to do my homework,and I had to

47、do it 44.When I got into college,things 45.I suddenly found myself out of class before noon time.Because of all this 46 time,there was no sense of 47 to do my school work immediately.I was performing this action of waiting until it later became a 48.Once that happened,I just kept 49 my studying furt

48、her and further back in my day.Then I got to the point where I was 50 really late at night to get my work done.One day I 51 a former classmate of mine who was 52 a lot of money running a sideline(副业).Since his regular job was 53,I asked him why he just didnt do his sideline full-time.He said without

49、 the job,he would 54 have too much time and would just do what I did back in 55.He said that if he 56 the job,he would lose his 57 to work and succeed.So,try 58 your time with other work.This is why there is a 59 that if you want something done,ask a 60 person to do it.41.A.trueB.fairC.strangeD.poss

50、ible42.A.rememberB.admitC.understandD.expect43.A.watchedB.lovedC.coachedD.played44.A.at lastB.right awayC.of courseD.as usual45.A.happenedB.repeatedC.changedD.mattered46.A.extraB.difficultC.valuableD.limited47.A.dutyB.achievementC.urgencyD.direction48.A.burdenB.reliefC.riskD.habit49.A.pushingB.takin

51、gC.settingD.calling50.A.hanging outB.staying upC.jogging roundD.showing off51.A.metB.helpedC.treatedD.hired52.A.raisingB.wastingC.demandingD.making53.A.safeB.importantC.boringD.rewarding54.A.luckilyB.hardlyC.hopefullyD.simply55.A.childhoodB.collegeC.townD.business56.A.quitB.foundC.acceptedD.kept57.A

52、.heartB.chanceC.driveD.way58.A.savingB.filling upC.giving upD.trading59.A.messageB.storyC.sayingD.fact60.A.carefulB.busyC.reliableD.kind第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020山东淄博模拟)The Beijing Daxing International Airport (BDIA) was 61.(formal) opened on Sept.25,2019.Located a

53、round 46km south of Tiananmen Square,it was designed by famed architect Zaha Hadid.BDIA was listed 62.the first of the “seven wonders of the modern world near completion” by the Guardian in 2015.The new airport complex,consisting of a main terminal,a supporting service building and a parking lot,63.

54、(cover) an area of about 1.4 million square metres.The starfish design is extremely space-efficient,with 64. journey of just 600 metres from security to the furthest gate.65. could be the most expected innovation at BDIA is its artificial intelligence.The airport 66.(set) up more than 400 self-servi

55、ce check-in machines already,which can 67.(short) passengers waiting time to about 10 minutes.Travelers can be scanned on cameras 68.(use) facial recognition.Counters can be fully automated to capture (抓拍) face photos and relay 69.(they) during each part of the journey through the airport,including

56、security and the departure gate.The Daxing airportsaid to be the worlds largest terminal in a single buildingis expected 70.(receive) a large amount of the 170 million passengers by 2025.It will become a new transport hub for the greater Beijing region.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语

57、课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Which is known to all,nowadays the Internet is playing more and more important part in our daily life.In it,we

58、can not only read news at home and abroad but also get so much information as possible.We are often send e-mails to our classmates.We can make telephone call to our families as well as our friends.However,we can take classes on the net,read different kinds of books and even teach myself English.We c

59、an also enjoy music,watching sports and play computer games on the net.We could do shopping even without leaving our homes.第二节书面表达(满分25分)(2020全国改编)你校正在组织英语作文比赛。请以身边值得尊敬和爱戴的人为题,写一篇短文参赛,内容包括:1.人物简介;2.尊敬和爱戴的原因。注意:词数100左右。滚动测试七15 ABBAC610 CAACB1115 BCBCA1620 ABABA附:听力材料(Text1)M:I thought you only liked

60、collecting stamps.W:I also like collecting coins.But collecting train tickets is my favourite activity.(Text2)W:Songs that make our hearts happy can make them stronger,too?M:Sure.Its a new find by American researchers and reported in Russia on Tuesday.(Text3)W:Do you have any change?Im dying for can

61、dy and this machine wont give change.M:Look.This one gives change.I think Ill get something to eat,too.(Text4)W:Good morning.May I help you,sir?M:Yes,could I change these pounds for dollars,please?W:Do you want small bills or large ones?M:Both are OK.(Text5)M:Why didnt you call me yesterday?I was wa

62、iting by the phone all day.W:Im sorry,but I couldnt call.I couldnt find a phone.M:What do you mean you couldnt call?You have a cell phone,dont you?W:I used to have a cell phone.The teacher took it away because I tried to call you from class.(Text6)M:Hello.Can I help you?W:Oh,hello.Yes.I want somethi

63、ng to wear at a conference.M:So,youre looking for something quite smart.W:Yes.Some kind of business suit.Hmm,this is nice.Is this one on sale?M:Yes,it is.Theres a 25% reduction on this one.Its a real bargain.W:Hmm.Its still a bit expensive for me.Is there a discount for cash?M:Oh,no,Im sorry.W:Oh,we

64、ll,can I try it on?M:Yes,of course.The changing room is just over there.W:Thanks.(Text7)W:My grandfather hasnt been too well lately.M:Oh dear.Im sorry to hear that.W:Hes 79.Dont you think he should slow down a bit at his age?M:Absolutely.W:But he wont listen to me.He says he wants to enjoy his life

65、to the full.M:Fair enough.W:Last summer he went on a two-week cycling holiday in France.Last winter he attended a skiing contest.M:You are kidding.I cant believe it.W:Were going to give him a big party for his 80th birthday.M:Thats great.W:But before that,Im going to have a word with him and tell hi

66、m to take things more easy.M:Good for you.(Text8)M:This is all your fault!This wouldnt have happened if you hadnt tried to give money to that policeman!W:Well,if youd listened to me when I suggested asking someone for directions,we shouldnt have got lost in the first place,would we?M:Oh,go on!Blame

67、it all on me!You were the one who was driving when we got stopped by the police.If you hadnt been speeding,we wouldnt have been stopped at all!W:Thats not fair.We were doing fine until you suddenly decided you knew a quicker way!M:Oh,come on!I only suggest it because we were running so late.We would

68、ve been fine if you hadnt suggested driving instead of taking the train.W:No!We wouldve been fine if you had remembered to book tickets!(Text9)W:Why is it that some children perform better than others at school?M:Obviously,certain children are brighter than others.But it is not that simple.A lot of

69、importance is attached to intelligence measured by tests.W:The so-called IQ tests?M:Yes.Basically they are intended to test the ability in language and numbers,so some children are sure to suffer.This is very unfortunate.A child with an average IQ may turn out to be successful when he grows up.W:Wha

70、t you are saying is that some children have abilities that are not easy to measure.M:Exactly.If these abilities are not discovered early,they cannot be developed.Thats why there are so many unhappy parents in the world.They are not doing the things they are best at.W:I see.M:But at school,only those

71、 who are good with words and numbers will probably do well in exams.W:Right.Is there anything a parent can do to help in this case?M:Yes.In my opinion,a child should be judged on his personal talents.After all,being happy in life is putting your skills to good use,no matter what they are.(Text10)Mr.

72、Mora is a famous university president.He is remembered as a humorous man because his lectures cause laughter from time to time.He is also remembered by his family and friends for being absent-minded.There are many interesting stories about Mr.Mora,which amuse people.Once on a train,a conductor came

73、to Mr.Mora,asking for his ticket.He began to search his pockets.No ticket appeared.Mr.Mora began searching his suitcase.“Never mind,sir,” said the conductor,seeing how anxious Mr.Mora was becoming and trying to comfort him.“When you find your ticket,just post it to the station.Im sure you have it so

74、mewhere.”“Im sure,too,” said the president as he continued searching.“But I must find it.I need to know where Im going.”Mr.Mora got off the train in New York and hurried to the post office to make a telephone call to his secretary.“Im in New York now but I dont know why,” said Mr.Mora,feeling like a

75、 small boy who had got lost.Within minutes came the short reply,“You are not supposed to be in New York.You should be in Princeton to give a lecture.”【解题导语】在本文中作者围绕老师的话“Youarewhatyoueat.”,论述了日本人的饮食与健康关系,介绍了几种食物的保健作用并对未来的食品做了积极的推想。21.B主旨大意题。文章是围绕作者以前的一个老师的一句“Youarewhatyoueat.”展开的,故B项最合适。22.B推理判断题。根据第

76、二段的“Theyeatriceandfishandvegetableseveryday.Sowecanbelievethatyoubecomewhatyoueat.”可推断日本人之所以那么健康,与他们良好的饮食习惯有着非常大的关系。23.B推理判断题。根据“Tokeepyourteethclean,youshouldeatapplesoften.”可知经常吃苹果可以保持牙齿干净,故可推断吃苹果对我们的牙齿有益。【解题导语】本文是一篇记叙文。杰克是一只生来就没有眼睛的猫,但他从不自暴自弃,而是和其他的小猫一起玩闹,过着快乐的生活。24.B细节理解题。根据第二段中的“Doyoustillwanto

77、neofthekittens?Theresonehere.totakehim.”可知,作者曾经想要一只猫;当作者的朋友说有一只没有眼睛的猫无人要,问作者是否要他时,作者想都没想就说要这只猫,由此可知作者并不介意他没有眼睛,因此选B项。25.C推理判断题。根据第三段中的“Afteraboutadayhehadnoissuesrunningaroundandclimbingoneverything.”可知,杰克很快适应了新环境。26.A词义猜测题。根据第三段可知,杰克找不到方向时会停下来,听到“我”们喊他、和他说话时,他很快就能找到“我”们,因此该处表示“大概过了一天他就可以到处跑了”。issue

78、表示“困难”,故选A项。27.C推理判断题。文中没有眼睛的杰克并没有因为失明而自暴自弃,而是和其他的猫一起玩耍,过着快乐的生活,C项“天助自助者”最具有概括性。A项表示“猫有九命”;B项表示“结局好,一切都好”;D项表示“善始善终”。【解题导语】本文主要讲述了一种新型的打击犯罪的技术头发验证。28.D目的意图题。根据第一段的第一句“Crimefighterscouldhaveanewtoolathand.”和全文的整体内容可推知,本文主要介绍了一种可用于打击犯罪的新的辨别方法,即通过头发中的蛋白质进行验证,故选D项。29.B细节理解题。根据最后一段中的“Thismethodwillbeagam

79、e-changer”并结合第二段内容可推知,BradHart认为通过鉴定头发中的蛋白质来辨明一个人的身份是最有用的,故选B项。game-changer在此处表示“力挽狂澜者”。30.A细节理解题。根据第二段的最后一句“Proteininhair,ontheotherhand,ismorestablethanDNAbutcanalsohavevariationsthatmaybeuniquetotheindividual.”可知,以头发里的蛋白质为基础的检测手段与DNA检测相比最大的优势就是其稳定性,故选A项。31.B推理判断题。根据最后一段中的“.whilewevemadealotofprog

80、resstowardimprovingit,therearestepstogobeforethisnewtechniqueisabletoreachitsfullpotential.”可知,这种新的技术还有待改善,故选B项。【解题导语】本文为新闻报道。美国外交关系协会和美国国家地理协会做了一项网上调查,结果是美国的年轻人对于世界及他们生活的地方了解甚少。32.D细节理解题。根据第三段第一句“Thesurveywasgiventoover1,200Americansbetweentheagesof18and26.”可知答案为D项。33.B细节理解题。根据第五段可知本次调查的组织者针对美国年轻人对

81、于世界和居住地缺乏了解所给出的原因是他们获得信息的信息源出了问题,故选B项。34.A细节理解题。根据倒数第二段第二句(年轻人也对气候变化、可再生能源有很好的了解)可知美国年轻人对于环境问题了解得最好,故选A项。35.D推理判断题。文章开头作者提出了美国年轻人对于世界及居住地了解很少,然后分析了造成这种现象的原因。最后一段Haass建议要找到一些方法使学生获得好的信息。由此可推知本文应该在报纸的“教育”栏目中。【解题导语】本文是一篇议论文。作者介绍了如何在社交网站上发布合适的帖子以表现出自己的正能量。36.B空格前一句话的意思是“我们生活在一个快节奏的、科技发展的社会中。在这个社会中,我们对社交

82、媒体很迷恋。”空格处承接上句,表示“事实上,我们渴望社交媒体并且需要它”。37.E前面给出了一个你不该上传的照片的例子,后面建议要上传能够正面反映你的内容,所以空格处应该是一个过渡性语句,即:要完全确定你要上传的内容。38.D空格处是该段的主题句。该段的主要内容是作者建议我们不要相信隐私设置。39.A前面的意思是在写帖子的时候,要找到自己的品牌,拼写和语法正确,总之要尽可能地把内容写好。40.F该句的意思是“一旦你点击发布,就没有回头路了。”与前面“然而,你要确保你的帖子对于任何看到你发布的任何内容的人来说都是适合的”形成逻辑上的一致。【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。时间比金钱珍贵,但是我们

83、可能拥有太多的时间吗?作者把高中生活与大学生活做比较,把自己的生活与老同学的生活做比较,最后用一句谚语做总结:要想效率高,就要将事情交给忙人做。41.D我们都知道时间比金钱珍贵的道理,但是我们可能拥有太多的时间吗?根据句意可知,D项符合语境。true“真正的”;fair“公平的”;strange“奇怪的”;possible“可能的”。42.A根据下文的时态及语境可知,此处指“我”开始回忆高中生活。rememberback是固定搭配,意为“回想”,符合句意,故选A项。43.D根据上下文可知,除了学习,“我”还参加团队运动。watch“观看”;love“喜爱”;coach“训练”;play“参加比

84、赛”,故D项更符合句意。44.B根据前面的“only”可知,“我”仅剩下一点时间可以做作业,因此,“我”不得不马上完成。atlast“最后”;rightaway“马上”;ofcourse“当然”;asusual“像往常一样”,故选B项。45.C根据下文的“suddenly”可知,当“我”进入了大学,事情发生了改变。happen“发生”;repeat“重复”;change“改变”;matter“要紧”。故选C项。46.A根据上文及后文的“waitinguntil”可知,“我”步入大学后,情况发生了变化,时间比高中增多。extra意为“额外的”,故选A项。47.C根据句意可知,因为所有这些额外的时

85、间,导致“我”对学业没有紧迫感。duty“职责”;achievement“成就”;urgency“紧迫”;direction“方向”,故选C项。48.D根据后文可知,“我”一直在等待,直到后来变成了一个习惯。burden“负担”;relief“解除”;risk“危险”;habit“习惯”。故选D项。49.A根据下文的“furtherandfurther”可知,此处表示“我”越来越懒散,不断地把我的学习推得越来越晚。故选A项。50.B根据句意及下文的“lateatnight”可知,此处表示“我”熬夜直到完成工作,stayup是固定短语,意为“熬夜”,故选B项。hangout“闲逛”;jogrou

86、nd“慢跑”;showoff“炫耀”。51.A根据后文可知,“我”与老同学只是相遇,并无其他“帮助”,“款待”或“雇佣”之意,故选A项。52.D根据后文的“runningasideline”及“succeed”可知,老同学事业有成,开创了副业,赚了许多钱。makealotofmoney是固定短语,意为“赚了很多钱”,故选D项。53.C根据后文可知,“我”询问老同学为什么不全心全意只做副业,据此可以推断,此处意为“他的工作很枯燥无味”,故选C项。54.D根据句意及后文的“andwouldjustdo”可知,如果没有这份工作,他会有太多的时间,只会做“我”在大学里做过的事情。此处的simply与j

87、ust相呼应,故选D项。55.B参见上题解析。56.A根据句意及后文的“lose”可知,此处意为“假如辞职,他就会失去工作与成功的动力”。quit意为“放弃”,故选A项。57.C参见上题解析。heart“心脏”;chance“机会”;drive“驱动力”;way“方法”。故选C项。58.B根据上文可知,此处表示“我”建议大家要让工作占满自己的时间,save“节省”;fillup“填充”;giveup“放弃”;trade“交易”。故选B项。59.C根据下文的“ifyouwantsomethingdone,aska60persontodoit”可知,此处是一句谚语,故选C项。60.B要想效率高,就

88、要将事情交给忙人做。根据句意及全文内容可知,B项更符合句意。careful“仔细的”;busy“繁忙的”;reliable“可靠的”;kind“仁慈的”。【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了北京大兴国际机场的开幕以及里面的科技设备面部识别等内容。61.formally考查副词。根据后面的动词“opened”可知,此处应用副词修饰动词,故填formally。62.as考查介词。belistedas是固定短语,意为“被列为,被记录为”。63.covers考查动词和主谓一致。分析句子可知,该句缺少谓语动词,且主语“Thenewairportcomplex”是单数,所以此处应用covers。6

89、4.a考查冠词。分析句子可知,此处泛指“一次旅行”,且journey的读音是以辅音音素开头的单词,所以用不定冠词a。65.What考查主语从句。分析句子可知,该句中谓语动词is前面的是主语,所以空处引导主语从句,且在从句中做主语,所以应用What引导。66.hasset考查时态。already是现在完成时的标志,表明某件事情已经完成,所以此处应用现在完成时。67.shorten考查动词。助动词can后接动词原形,所以此处应用动词形式shorten。68.using考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用非谓语动词,动词use与其逻辑主语Travelers之间是主动关系,应用动词-ing形式。

90、69.them考查代词。动词relay后接代词的宾格形式,所以此处用them。70.toreceive考查动词不定式。expecttodosth.是固定搭配,意为“期望做某事”。短文改错WhichAsis known to all,nowadays the Internet is playing a more and more important part in our daily life.InOn it,we can not only read news at home and abroad but also get soas much information as possible.We

91、 are often send e-mails to our classmates.We can make telephone callcalls to our families as well as our friends.HoweverBesides,we can take classes on the net,read different kinds of books and even teach myselfourselves English.We can also enjoy music,watchingwatch sports and play computer games on

92、the net.We couldcan do shopping even without leaving our homes.书面表达Mr.Zhang,aged 50,is my favourite English teacher.He is so knowledgeable,humorous and responsible that I respect and love him so much.Honestly speaking,his great patience and assistance have a great impact on me.It was Mr.Zhang who ma

93、de me perceive the importance of learning English well.Had it not been for his guidance and encouragement,I couldnt have won first prize in the English Contest.Without his aid,I wouldnt have boosted my integrated skills in English.Ill definitely remember his kindness and help forever.Mr.Zhang is a very respectable teacher indeed! I do thank him for what he did for me.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1