收藏 分享(赏)

河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:516689 上传时间:2025-12-09 格式:DOC 页数:9 大小:552.50KB
下载 相关 举报
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河北省承德市2014高考英语阅读理解综合选练(4)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(4)】One in three Americans get news through Facebook, according to a study from the Pew Research Center.People go to Facebook mainly to share personal moments - and they discover the news almost incidentally, Amy Mitchell, director of journalism researc

2、h at Pew, said in a statement.The survey is the first part of a series of studies that the Pew Research Center, together with the John S. and James L. Knight Foundation is conducting to examine social media and news consumption.The study said that about two-thirds of all U.S. adults use Facebook, th

3、e worlds largest social media site which displays a platform wh8ere people and publishers can share news. Only 4 percent of Facebook news consumers said the platform is the most important way they obtain their news.Social media is playing an increasingly important role in how people find news. The t

4、rend is growing especially among young people who prefer to get news through platforms like Twitter or Facebook rather than through traditional forms of print or broadcast television.In an earlier study, Pew found that 34 percent of people aged 18-24 get news through social media compared with 10 pe

5、rcent of adults between the ages of 50 and 64.The current Pew study found that adults aged 18-29 account for a third of Facebook news consumers.Facebook Twitter and LinkedIn are all experimenting with ways to aggregate and share news as a way to keep people coming back to their platforms. On Monday,

6、 Facebook said that traffic to publishers sites increased by 170 percent through the past year.Facebook users are not discriminating when it comes to the source of news - 70 percent click on news stories because of interest in the topic. Only 20 percent said they read a story based on the news organ

7、ization.31. What can we learn from this passage? A. Facebook is popular in the world. B. Old people are familiar with Facebook. C. Facebook is the main source of news. D. People happen to discover the news on Facebook.32. Whats the main purpose for people to use Facebook? A. To make friends. B. To d

8、iscover news. C. To do journalism research. D. To share private moments.33. What is the purpose of the survey in this passage? A. To show American young peoples interests. B. To examine social media and news consumption. C. To introduce Facebook to people all over the world. D. To tell us that there

9、 are many kinds of news platforms.34. What is TRUE about the social media? A. Social media is a popular way for the young people to get news. B. More adults than teenagers consume news from social media. C. Print and broadcast television are the main ways for the young to get news. D. The news consu

10、mers are also the news providers in traditional social media.35. Which of the following interests the Facebook users most? A. The structure of the news. B. The topics of news stories. C. The characters of news stories. D. The sources of news stories.【参考答案】31-35 DDBAB 美国的Pew研究中心对Facebook进行了调查,脸谱网站有不同

11、年龄层次的使用者,他们上网的目的和兴趣有所不同。31. D。细节理解题。根据第二段的.they discover the news almost incidentally.可知答案。32. D。细节理解题。根据第二段的People go to Facebook mainly to share personal moments.可知答案。33. B。细节理解题。根据第三段的.is conducting to examine social media and news consumption.可知答案。34. A。细节理解题。根据第五段的Social media is playing an inc

12、reasingly important role in how people find news.可以判断。35. B。推理判断题。根据最后一段的.70 percent click on news stories because of interest in the topic.可以得知。介绍说明类Feeling blue about the world? “Cheer up,” says science writer Matt Ridley.” The world has never been a better place to live in, and it will keep on ge

13、tting better both for humans and for nature.”Ridley calls himself a rational optimistrational, because hes carefully weighed the evidence; optimistic, because that evidence shows human progress to be both unavoidable and good. And this is what hes set out to prove from a unique point of view in his

14、most recent book, The Rational Optimist. He views mankind as a grand enterprise that, on the whole, has done little but progress for 100,000 years. He backs his findings with hard facts gathered through years of research. Heres how he explains his views. 1) Shopping fuels inventionIt is reported tha

15、t there are more than ten billion different products for sale in London alone. Even allowing for the many people who still live in poverty, our own generation has access to more nutritious food, more convenient transport, bigger houses, better cars, and, of course, more pounds and dollars than any w

16、ho lived before us. This will continue as long as we use these things to make other things. The more we specialize and exchange, the better off well be. 2) Brilliant advancesOne reason we are richer, healthier, taller, cleverer, longer-lived and freer than ever before is that the four most basic hum

17、an needsfood, clothing, fuel and shelterhave grown a lot cheaper. Take one example. In 1800 a candle providing one hours light cost six hours work. In the 1880s the same light from an oil lamp took 15 minutes work to pay for. In 1950 it was eight seconds. Today its half second. 3) Lets not kill ours

18、elves for climate changeMitigating(减轻) climate change could prove just as damaging to human welfare as climate change itself. A child that dies from indoor smoke in a village, where the use of fossil-fuel(化石燃烧) electricity is forbidden by well-meaning members of green political movements trying to s

19、ave the world, is just as great a tragedy as a child that dies in a flood caused by climate change. If climate change proves to be mild, but cutting carbon causes real pain, we may well find that we have stopped a nose-bleed by putting a tourniquet(止血带) around our necks. 1. What is the theme of Ridl

20、eys most recent book? A. Weakness of human nature.B. Concern about climate change.C. Importance of practical thinking.D. Optimism about human progress.2. How does Ridley look at shopping? A. It encourages the creation of things.B. It results in shortage of goods.C. It demands more fossil fuels.D. It

21、 causes a poverty problem.3. The candle and lamp example is used to show that.A. oil lamps give off more light than candlesB. shortening working time brings about a happier lifeC. advanced technology helps to produce better candlesD. increased production rate leads to lower cost of goods4. What does

22、 the last sentence of the passage imply? A. Cutting carbon is necessary in spite of the huge cost.B. Overreaction to climate change may be dangerous.C. Peoples health is closely related to climate change. D. Careless medical treatment may cause great pain.【参考答案】42.1-4 DADBAttractionsDo you:Love the

23、National Park, value it and hope to safeguard its future?Wish to see the beautiful landscape of the Park protected?Like to enjoy peaceful, informal recreation within the Park?AimsThe Friends organization aims are to help protect and improve the Pembrokeshire Coast National Park for all to enjoy. We

24、are a voluntary organization and registered charity without financial links to the National Park Authority.ActivitiesWe encourage everyone to enjoy the National Park through regular talks and visits to interesting places in the Park with expert guides.We keep an eye on planning applications, Park Au

25、thority policies and threats to the National Park such as massive leisure complexes. We work with likeminded organizations such as the Campaign for National Parks to make our voice more effective.We help children to understand the National Park by sponsoring publications such as an adventure booklet

26、 and projects in local schools.BenefitsGuided visits to places of interest which may not always be available to the general public.All members receive our regular News and Views.Talks by experts in their fields on current issues.A discount is available on Friends items for sale.Satisfaction of parti

27、cipation in work parties, for those willing and able to be involved.If interested, please complete the Application Form at www._fpnp.org.uk.阅读理解 -(2011江苏卷,B)本篇是一份海报,介绍了一个叫做“Friends organization”的组织。9Which of the following is discouraged by the Friends organization?A. To build massive complexes for p

28、ublic amusement.B. To prevent possible damages to the National Park.C. To help protect and improve the Park for all to enjoy.来源:D. To sponsor publications and projects in local schools.答案:A。细节理解题。由Activities中第二段第一句“We keep an eye on.and threats to the National Park such as massive leisure complexes.

29、”可知,这一组织不赞成建大量的休闲娱乐设施。10. One of the benefits for members of Friends is to_.A. have Friends goods free of chargeB. visit any place not open to the publicC. take part in work parties if they want toD. give talks in their fields on current issues答案:C。细节理解题。由Benefits中的第五条“Satisfaction of participation

30、in work parties, for those willing and able to be involved.”可知C项符合题意。11The purpose of this poster is to invite more people to_.A. raise money for the Friends organizationB. join the Friends organization and be members of itC. work as managers for Pembrokeshire National ParkD. enjoy the landscape of

31、Pembrokeshire National Park答案:B。写作意图题。由文章最后一句“If interested, please complete the Application Form at www.fpnp.org.uk.”可知该海报的目的是邀请更多的人参与。 阅读理解-(201*湖北卷) Howling is a behavior commonly observed among a wolf nark. An animals, wolves work together to hunt and rely on howling was an important means of co

32、mmunication each other. There are different explants of a wolfs howl and it appears that there may be more to discover. One theory is that wolves howl to bend better together. Its almost as if howling together helps the pack stay together. Perhaps something similar to people feeling a sense of invol

33、vement with each other when singing a song together . But this theory may be wrong, explains Fred H. Harington, a professor who studies wolf behavior. Indeed, there have been tines when wolves have been seen one moment howling in a exhorts, and the next, quarreling anions each other. It appears that

34、 usually the lowest-tanking menthes of the pack may actually be “punished” for Joining in the churs at times. So is howling a way to strcagthen a social boad or just a way to reconfirm status among its members? Why do welves howl for sure?What is cleat, however, is that howling is often used among p

35、ackmates to locate each other. Hunting grounds are distant and it happens that woloves may separate from one another at times. When this happens, howling appcars to be an ercellent means of gathering. Howling, interestingly, is a contagious behaviour. When one wolf starts to howl, very likely others

36、 will follow. This is often seen to occat in the morning, as if wolves were doing some sotr of “roll rall”where wolves all howl togeter to howl, very likely others will follow. This is often seen to occar in the morning, as if wolves were doing w some sotr of “roll call”where wolves all howl togethe

37、r to repotr their pteence.55.What the por similarity between wolves how humaes ting in chorus?A.The act of calling each other.B.the sense of accomplishment.C.The act of hunting for something.D.The sense of belonging to a group.56.Why does Harrington think the“secial boad”theory may be wrong?A.Wolves

38、 separate from each other after howling.B.Wolves tend to protect their hunting grounds.C.Wolves sometimes have quarrels after howling together.D.Wolves of low rank are encouraged to join in the chorus.57.Reseatchers are sure that wolves often howl to_.A.show their ranks B.C.repotr the missing onesD.express their lonelingess58.“Howling is a contagious behaviour”(in the last paragraph)means_.A.howling is a signal for huntingB.howling is a way of communicationC.howling aften occurs in the morningD.howling spreads from one to another 【参考答案】DCBD

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1