收藏 分享(赏)

2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx

上传人:a**** 文档编号:515144 上传时间:2025-12-09 格式:DOCX 页数:7 大小:24.92KB
下载 相关 举报
2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx_第1页
第1页 / 共7页
2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx_第2页
第2页 / 共7页
2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx_第3页
第3页 / 共7页
2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx_第4页
第4页 / 共7页
2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx_第5页
第5页 / 共7页
2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx_第6页
第6页 / 共7页
2022年新教材高考英语一轮复习 考点规范练35 Space Exploration 太空探索(含解析)新人教版.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、SpaceExploration太空探索.单句语法填空1.A campaign (launch) to draw the publics attention to environmental protection.2.You are the third foreigner (invite) to the opening ceremony of our exhibition.3.The couple are (disappoint) that their son shows no interest in learning Chinese traditional culture.4.The gre

2、at achievements all (signal) that China has made great progress in space exploration.5.It is visiting hours, so you are not allowed to enter the patients room.6.It is (universe)accepted that successful businessmen have fine qualities.7.I am determined to make use of my spare time (learn) a foreign l

3、anguage.选词填空under controlin order tolook upcarry onfirst of allbe curious aboutmake rapid progressfocus.on.1.When I was at primary school,I used to at the sky, wondering who was living there.2.I must have my attention my present study to prepare for my future development.3.We must realise the import

4、ance of space exploration and make good use of the achievement.4.Keep working hard at it and you will surely .5.During a spacewalk, astronauts have to move slowly to keep their bodies .6.You have to meet all the requirements to enter this company and you have to own a related college degree.7.As we

5、all know, astronauts need to be healthy and calm work in space.8.Children always everything around them.金句默写1.尽管任务艰巨, 我们也不会放弃我们决定实现的目标。 the hard task, we the goal that we decide to achieve.2.中国北方的作物跟南方的差异很大。The crops in the north of China differ greatly from of China.3.把人送到别的行星上去不是一个容易实现的目标。 is not

6、an easy goal .单项填空1.Mary was silent during the early part of the discussion but finally she her opinion on the subject.A.gave voice toB.kept an eye onC.turned a deaf ear toD.set foot on2.Can you tell me your for happiness and a long life? Living every day to the full, definitely.A.recipeB.recordC.ra

7、ngeD.receipt3.You wont find paper cutting difficult you keep practising it.A.even ifB.as long asC.as ifD.ever since4.Bob is kind, hard-working and intelligent; , I cant speak too highly of him.A.as a resultB.in a wordC.by the wayD.on the contrary5.I bought a dress for only 10 dollars in a sale; it w

8、as a real .A.exchangeB.bargainC.tradeD.business.阅读理解Want to explore new cultures, meet new people and do something worthwhile at the same time? You can do all the three with Global Development Association(GDA).Whatever stage of life youre at, wherever you go and whatever project you do in GDA, youll

9、 create positive changes in a poor and remote community(社区).We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24.Now we need volunteer managers aged 25-75.They are extremely important in the safe and effective running of our programmes. We have such roles as pro

10、ject managers, mountain leaders, and communication officers.Depending on which role you choose, you could help to increase a communitys access to safe drinking water, or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.Not only will you

11、help our young volunteers to develop personally, youll also learn new skills and increase your cultural awareness. You may have chances to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer we have both 4-week and 7-week programmes:CountrySchedule4-weekprogrammes7-weekprogrammesAlgeria5

12、Jul.-1 Aug.20 Jun.-7 Aug.Egypt24 Jul.-20 Aug.19 Jun.-6 Aug.Kenya20 Jul.-16 Aug.18 Jun.-5 Aug.South Africa2 Aug.-29 Aug.15 Jun.-2 Aug.GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed. All our projects aim to promote the development of poor an

13、d remote communities.There is no other chance like a GDA programme. Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to the communities.Find out more about joining a GDA programme through out website.1.What is the main responsibility of volunteer managers?A.To seek l

14、ocal partners.B.To take in young volunteers.C.To carry out programmes.D.To foster cultural awareness.2.The programme beginning in August will operate in .A.EgyptB.AlgeriaC.KenyaD.South Africa3.The shared goal of GDAs projects is to .A.explore new culturesB.protect the environmentC.gain corporate ben

15、efitD.help communities in need.阅读表达(2020天津)As any younger brother will tell you, having a big brother involves a lot of walking in someone elses shadow, especially when you have a brother who is a typical example of “cool”. For years I wanted to do everything my elder brother Tyson did, but no matte

16、r how hard I tried, I was always the neglected(被忽略的)one. My legs just werent made to run like his. I could never play football or basketball well.I probably would have continued trying to keep up with him for the rest of my high school career, but when my family moved, everything changed. Tyson left

17、 for college, so I had to start at a new school all by myself. This new start gave me an opportunity to redefine myself and discover an entirely new version of “cool”.I dont know what made me decide to try some new activities at the new school, but one day I chanced to show up for an after-school me

18、eting of the Science Olympiad team. I had always been fascinated with chemistry, biology, and math, but since those interests hadnt fit Tysons definition of “cool”, I had never pursued them. On this day, for some reason, I did.As we organized teams, prepared resources and practiced answering questio

19、ns, I felt more connected than I ever had to any sports team. I didnt feel as though I needed to keep up with anybody else; I was finally with peers who understood me. It was so good to feel accepted for what Im good at. For the first time in my life, I actually felt cool. Now I know who I am! Im Ty

20、sons little brother, but thats only part of my identity. Im a cool guy in my own way, too. Im relieved to know that “cool” has a much broader definition than what I used to think.1.How do you understand the underlined part in Paragraph 1?(no more than 8 words)2.What changes offered a new start to th

21、e author after his family moved?(no more than 15 words)3.According to Paragraph 3, what marked the turning point in the authors growth?(no more than 7 words)4.What does Paragraph 4 mainly talk about?(no more than 10 words)5.What is your example of “cool”? Please explain why.(no more than 20 words)答案

22、:.1.hasbeenlaunched/waslaunched2.tobeinvited3.disappointed4.signal5.beyond6.universally7.tolearn.1.lookup2.focusedon3.carryingon4.makerapidprogress5.undercontrol6.firstofall7.inorderto8.are;curiousabout.1.Despite;wontgiveup2.grown;thosegrowninthesouth3.It;tosendhumansontootherplanets.1.A句意:玛丽在讨论会的前一

23、部分是沉默的,但是最后她说出了自己对这个话题的观点。givevoiceto“将说出,透露,表明”;keepaneyeon“注意,照看”;turnadeafearto“对充耳不闻”;setfooton“踏上”。根据语境可知,应选A项。2.A句意:你能告诉我你幸福长寿的秘诀吗?当然是尽情享受每一天。recipe“秘诀,食谱,药方”;record“记录”;range“范围”;receipt“收据,收条”。根据句意可知,A项符合题意。3.B句意:只要你不断练习,你就不会觉得剪纸很难。evenif“即使,虽然”;aslongas“只要”;asif“犹如,好像”;eversince“自从”。结合句意可知,

24、应选B项。4.B句意:鲍伯是一个善良、勤奋而又聪明的人;总之,我再怎么高地评价他都不为过。asaresult“结果,因此”;inaword“总之,一句话”;bytheway“顺便说一句”;onthecontrary“(与此)相反,正相反”。5.Bexchange“交流,交换”;bargain“便宜货”;trade“贸易”;business“生意,商业”。结合语境可知此处表示“真是便宜货”的意思。.【语篇导读】本文是一篇关于公益组织GDA招聘志愿者的广告。1.C细节理解题。根据第二段中的effectiverunningofourprogrammes可知,志愿者经理主要负责项目的有效推进。故选C项

25、。2.D细节理解题。根据图表可知,八月开始的项目是在SouthAfrica举办的。3.D细节理解题。由第一段最后一句可知,GDA意在为贫困社区做一些福利工作。故选D项。.1.Receivinglessattentionthansomeoneelse.Or:Being/Feelinglesssuccessfulthansomeoneelse.Or:Being/Feelingneglected.2.Thathisbrotherleftforcollegeandhechangedschools.Or:Tysonsleavingforcollegeandtheauthorsgoingto/attend

26、inganewschool.3.JoiningtheScienceOlympiadteam.Or:ThathejoinedtheScienceOlympiadteam.Or:Discoveringhistrueinterests(inscience).4.(How)theauthordiscoveredabroaderdefinitionof“cool”.Or:Hehasdiscoveredhisownwaytobecool.Or:Hefoundhisownidentity.5.PlayingfootballwelliscoolbecauseIcanshowhowstrongIam.Or:Playingthepianoiscoolbecauseitcangivemejoy.Or:Helpingthepooriscoolbecauseitcangivethemhopeandbringmepleasure.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1