1、UNIT 5 课下题型练(一)Starting out & Understanding ideas.阅读理解AOlivia Ries was just seven years old when she and her eightyearold brother Carter adopted a cheetah (猎豹) in South Africa.“When my sister and I first learned back in 2009 that species like the cheetah may be extinct in the wild by the time we hav
2、e kids, it scared us.We knew we had to do something to help them,” says Carter.“There are so many people (young and old alike) who just dont know what is happening to so many species, just like we didnt.Olivia and I want to make sure we reach as many people around the world as possible and help them
3、 to understand how serious the situation really is.”To do that, the kids started One More Generation (OMG), an organization with the motto:“Preserving endangered species for one more generation and beyond.”Now, ten years later, Olivia and Carter have traveled all over the world spreading their messa
4、ge.Theyve been interviewed on national television, participated in marches and fundraisers and won awards for their work.In 2015, they were invited to Vietnam by the United States Embassy to participate in a program to save rhinos.All that theyve accomplished for animals and the environment is much
5、too long to list!“Our number one message to everyone we meet is Remember, anyone can make a difference .if we can, you can too,” says Olivia, “We want all people to understand that what Carter and I are doing is not necessarily something special; it is something that we all should be doing.You can s
6、tart small by simply adopting an animal.Do some research on the species you are interested in, and find a good organization offering adoptions.My brother and I take our birthday money and allowance money and adopt animals all the time.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Carter 和Olivia Ries兄妹在了解到猎豹即将灭绝的事实后,通过自己的方式成立
7、组织来号召所有人关心濒危动物。1How did Olivia and Carter feel when learning cheetahs faced extinction?AAngry and guilty.BShocked and concerned.CAnxious and helpless.DHopeful and determined.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句和最后一句可知,当Olivia 和Carter知道猎豹可能会灭绝时,他们很震惊,也很担心,想要尽自己的力量来帮助它们,故选B项(震惊和担心)。2What does Paragraph 4 mainly tell a
8、bout Olivia and Carter?AThey organized activities to raise money.BThey took measures to save rhinos.CThey made efforts to list extinct species.DThey contributed a lot to dying species.解析:选D段落大意题。根据第四段的主要内容,尤其是最后一句All that theyve accomplished for animals and the environment is much too long to list!可
9、知,本段主要讲述了Olivia和Carter为濒危动物和环境做了很多事情。D项(他们为濒临灭绝的物种做出了很大贡献)符合以上说法。3What do Olivias words suggest?AAnyone can help by starting small.BAnyone can do something special.CAnyone should do research on species.DAnyone should donate to adoption organizations.解析:选A推理判断题。根据最后一段中“Our number one message to every
10、one we meet is Remember, anyone can make a difference .if we can, you can too,”和You can start small by simply adopting an animal.Do some research on the species you are interested in, and find a good organization offering adoptions.可推测,Olivia说这些话的意思是“任何人都可以从小事情做起来帮助濒危动物”,故选A项。4If youre to offer Oliv
11、ia a gift, which might she expect most?AAdopting a panda in name of both her and me.B Making her a furry dog with my own hands.CBuying her a doll of the latest style.DMailing her a handmade postcard.解析:选A推理判断题。根据最后一段中最后一句My brother and I take our birthday money and allowance money and adopt animals
12、all the time.可知,Olivia和她的哥哥用他们生日的钱和零花钱一直在收养动物,故推测她期待的礼物是收养一只小动物。A项(以她和我的名义收养一只熊猫)符合以上推测。BGuam is a beautiful, small island in the Pacific Ocean.Youll find happy songbirds, clear blue water, and leafy forest there.But the small island has a big problem:snakes.There are about 2 million brown tree snak
13、es living in Guam.The snakes likely arrived in the 1940s.They probably slipped(滑行)unseen onto ships and planes heading to Guam.Once there, the snakes laid eggs.Snake families grew.The snakes have no natural enemies to eat them on Guam.Soon, the island was covered with these snakes.The brown tree sna
14、ke has had a devastating effect.The snakes eat birds.There used to be 12 kinds of birds on the island.But these snakes have killed off nine kinds of the birds.The snakes can grow to be 10 feet long.They often bite humans.They climb onto power lines and make the electricity go out.This causes million
15、s of dollars in damage.Scientists have tried many different ways to control the number of snakes.They have used snake traps and snakesniffing dogs.Nothing seemed to work.Nothing, that is, until they found a surprising secret weapon:killer mice.Scientists found out that there is one easy way to kill
16、brown tree snakes.They could give them a medicine called Tylenol.People take Tylenol for headaches and other pains.Even a little bit of Tylenol can kill a brown tree snake.But how would scientists get the tree snakes to eat Tylenol? They came up with a plan.First, the experts put the medicine into d
17、ead mice.Then they attached each mouse to a mini paper parachute(降落伞)Planes dropped the mice over Guam.The parachutes got caught in the trees.The mice became dinner for the snakes that live there.Has it worked? So far, research shows that there are fewer snakes because of the mice.The worry is that
18、it may be too late to clear the snakes, but Mr Vice from Guams Department of Agriculture says this should not stop the islanders from trying.“Our longterm goal is to kill the snake off completely,” he says.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了Guam岛是一个美丽的地方,但是有一个很大的问题到处是棕树蛇。杀死棕树蛇一个有效的方法是让它们吃携带Tylenol的老鼠。5What can we l
19、earn about the brown tree snakes?AThey were shipped to Guam on purpose.BThey were not native to Guam.CThey were at risk in the 1940s.DThey grew very slowly.解析:选B推理判断题。根据第二段前两句可知,蛇可能是在20世纪40年代出现的。它们可能趁人不注意溜上了前往Guam岛的船只和飞机。由此推断出,棕树蛇不是Guam岛的本地物种。6What does the underlined word “devastating” in Paragraph
20、 3 mean?AMagical.BInteresting.CShortterm.DDamaging.解析:选D词义猜测题。根据后文可知,棕树蛇吃鸟,岛上曾经有12种鸟类,但是这些蛇已经杀死了九种鸟类。蛇可以长到10英尺长,它们经常咬人。它们爬上电线,让电力供应中断,这造成了数百万美元的损失。以上说明了这种蛇的危害性很大。由此可以推断出画线词devastating意思是“有破坏性的”。故选D项。7What was a more workable way to kill the brown tree snakes?AUsing snake traps.BPutting Tylenol in th
21、e trees.CBringing in their enemies.DLetting them eat Tylenol carried by mice.解析:选D细节理解题。根据第四至六段内容可知,杀死棕树蛇的一个有效方法是让它们吃携带Tylenol的老鼠。8What does Mr Vice think of solving this snake problem?AHe is proud of it.BHe is hopeful of it.CHe is doubtful about it.DHe is unconcerned about it.解析:选B推理判断题。根据最后一段中Guam
22、岛农业部的Vice先生说:“这不应该阻止岛民的尝试。我们的长期目标是彻底消灭蛇。”可推断出,Vice先生对解决蛇的问题满怀希望。CA small insect is getting a lot of attention in the United States.The rusty patched bumblebee (大黄蜂) is the first of its species to be declared endangered in the lower 48 states meaning every state except Alaska and Hawaii.The rusty pat
23、ched bumblebee is named for a rustcolored line on its back.The US Fish and Wildlife Service announced this month it was adding the bee to its endangered species list.The insects are “on the brink of extinction”, according to the service.It said the bees were once found in 28 states.But there now are
24、 only small populations remaining in 13 states.The government agency will make a plan to help the dying bees recover.The agency said that such a plan might help other insects, like butterflies.US officials think land owners can take small steps to help the rusty patched bumblebee.They say land owner
25、s can be friendlier towards bees by using native plants in their gardens.The insects directly fertilize many kinds of fruit and vegetable crops.And they fertilize grain crops used to feed cattle and milk cows.It costs billions of dollars to duplicate the job the bees do for free.Land owners are also
26、 being urged to cut back on their use of pesticide products.The officials also suggest that gardeners leave their plants alone at the end of the summer instead of cutting them.That way, the bees will have a place to live over the winter.The Fish and Wildlife Service says the rusty patched bumblebee
27、was added to the endangered species list partly because of habitat loss.Other reasons were disease, pesticides and climate change.Officials are worried that other bees will suffer, too.Another species of bees in Hawaii is also endangered.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了在美国濒临灭绝的锈迹大黄蜂的相关信息。9How many states declare
28、d the rusty patched bumblebee endangered?A13.B28.C48.D50.解析:选C细节理解题。根据第一段中The rusty patched bumblebee (大黄蜂) is the first of its species to be declared endangered in the lower 48 states meaning every state except Alaska and Hawaii.可知,锈迹大黄蜂是48个州中第一个被宣布濒临灭绝的物种,这意味着除了阿拉斯加和夏威夷以外的每一个州都是如此。由此可知,有48个州宣布锈迹大黄
29、蜂濒临灭绝。10Which one is harmful to the rusty patched bumblebee?APlanting native plants.BReducing the use of pesticide products.CLeaving plants alone.DCutting out plants regularly.解析:选D推理判断题。根据第三段中最后一句The officials also suggest that gardeners leave their plants alone at the end of the summer instead of
30、cutting them.That way, the bees will have a place to live over the winter.可知,官员们还建议园丁们在夏末的时候不要去修剪植物,而是让它们自己生长。这样,蜜蜂就有地方过冬了。由此可以推断出,定期剪植物对锈迹大黄蜂是有害的。11What can we know about the rusty patched bumblebee according to the text?AAll the states declared it as endangered species.BIt is named for a rustcolor
31、ed line on its belly.CIt is beneficial to land owners.DIt is endangered mainly because of habitat loss.解析:选C推理判断题。根据第三段中The insects directly fertilize many kinds of fruit and vegetable crops.And they fertilize grain crops used to feed cattle and milk cows.It costs billions of dollars to duplicate th
32、e job the bees do for free.可知,这些昆虫直接给许多水果和蔬菜作物施肥,它们还为喂牛和奶牛的谷物施肥,而复制蜜蜂做的这些免费的工作要花费数十亿美元。由此推知,锈迹大黄蜂对土地的主人是有益的。12Whats the best title for the passage?ABumblebee Added to US Endangered Species ListBWhy Is Bumblebee on the Brink of ExtinctionCTake Steps to Help BumblebeeDThe Benefits of Protecting Bumble
33、bee解析:选A标题归纳题。根据最后一段第一句The Fish and Wildlife Service says the rusty patched bumblebee was added to the endangered species list partly because of habitat loss.可知,鱼类和野生动物管理局说锈迹大黄蜂被列入濒危物种名单,部分原因是栖息地丧失。由此可知,A项(大黄蜂加入了美国濒危物种名单)适合作本文标题。.阅读七选五If your family is thinking of getting a pet, consider adopting fr
34、om an animal shelter, where all animals are in need of loving homes. 1 Here are some tips for you to find great animals.Make some decisions.Think about what you want in a pet and remember that all pets have different personalities.Cats tend to be more independent, but kittens need lots of attention.
35、 2 However, they are usually great companions and love to spend time with their family.Visit the shelter. 3 Remember that you may need to visit more than one shelter, or you may need to make more than one visit.Try to bring along everyone who will be living with the new pet.Ask the shelter staff lot
36、s of questions.And never adopt an animal because you feel sorry for it be patient so you can find a pet who is truly a good match for your family. 4 Buy all necessary supplies and food well before the animal comes home.Make sure that the entire household is in agreement about rules and responsibilit
37、ies will the dog be allowed on the couch? Who will clean the litterbox? Put it in writing before the pet arrives.Bring your new friend home!Youll probably be excited when your new pet arrives, but be sure to give it space and time to get adjusted to a new home and a new family. 5 Interact with your
38、pet a lot and get it used to a routine, and soon youll be one big happy family!AGet everything ready.BPut away the garbage cans.CDogs need to be walked at least twice a day.DBoth cats and dogs are humans good partners.EThe pet may act differently once they leave the shelter.FSet aside at least a few
39、 hours to visit shelters in your area.GSome may come with emotional or behavioral issues, but most are happy, healthy, and ready for a loving home.语篇解读:本文是一篇议论文。作者对于如何从宠物收容所收养动物这个问题,给出了一些建议。1选G根据上文可知,如果你的家人想要养宠物,可以考虑从动物收容所领养,那里所有的动物都需要温暖的家;根据下文Here are some tips for you to find great animals.可知,下文都是
40、提的一些建议。本空承上启下,G项(有些可能会有情绪或行为上的问题,但大多数都是快乐、健康的,并准备加入一个充满爱的家)切题。2选C根据上文可知,领养宠物时要想想你想从宠物身上得到什么,记住所有的宠物都有不同的个性。下文列举了猫的例子,说明猫往往更独立,但小猫需要更多的关注。接下来会列举狗的例子,C选项(每天至少要遛狗两次)切题。3选F根据下文可知,你可能需要拜访不止一个收容所,或者你可能需要拜访不止一次。该空引出下文,F项(留出至少几个小时参观你所在地区的收容所)切题。4选A本空为小标题。在动物回家之前,购买所有必要的供应品和食物。确保整个家庭在规则和责任上达成一致允许狗躺在沙发上吗?谁来打扫垃圾箱?在宠物到来之前把它写下来。由此可知,这一段主要讲了把一切准备好,故选A项。5选E根据上文可知,当你的新宠物到来的时候,你可能会很兴奋,但是一定要给它空间和时间来适应一个新家和一个新的家庭成员;根据下文可知,经常和你的宠物互动,让它习惯于日常生活,很快你们就会成为一个快乐的大家庭!该空承上启下,E项(宠物一旦离开收容所,行为可能会有所不同)切题。7