收藏 分享(赏)

广东省惠州市惠东县惠东荣超中学高一英语上册单元质量检测试题.doc

上传人:a**** 文档编号:457487 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:4 大小:33.50KB
下载 相关 举报
广东省惠州市惠东县惠东荣超中学高一英语上册单元质量检测试题.doc_第1页
第1页 / 共4页
广东省惠州市惠东县惠东荣超中学高一英语上册单元质量检测试题.doc_第2页
第2页 / 共4页
广东省惠州市惠东县惠东荣超中学高一英语上册单元质量检测试题.doc_第3页
第3页 / 共4页
广东省惠州市惠东县惠东荣超中学高一英语上册单元质量检测试题.doc_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、(必修一Unit 2).单项填空1I wouldnt marry Pat even if she _ the last woman on earth.AisBwasChad been Dwere答案:D2You cant do _ your friends ask you to do.Youd better think first.Aeverything BanythingCsomething Dnothing答案与解析:A考查不定代词辨析。句意为:你不能做朋友让你做的每一件事件,你最好首先考虑一下。not.everything表示部分否定。3Its so nice to hear from

2、her again._,we last met more than fifteen years ago.AWhats more BThats to sayCIn other words DBelieve it or not答案:D4It is requested that the reporter _ to blame for the wrong report.Areferring to Breferring to asCreferred to be Dreferred to being答案与解析:C当在复合句中出现表示“建议、主张或命令”的动词时,该从句应该使用虚拟语气,should常可省略

3、;refer red to为过去分词短语作定语。5Whoever has ridden on a railway train knows how rapidly another train flashes by when it is traveling _ the opposite direction.Ain BunderCto Dwith答案与解析:Adirection常与in搭配,意为“朝方向”。6You type almost anything,however unclear,into the space provided on Google and in a second it _ w

4、ith thousands of references.A catches up Bcomes upCends up Dputs up答案与解析:Bcome up“出现”,相当于appear,与题意相符。catch up“追上;赶上”;end up“结束”;put up“举起”。7When I began working ten years ago,I just earned too little to cover my living _.Abills BpricesCchange Dexpense答案与解析:Dexpense侧重指日常开支所需的“开支;费用”。bill“账单”;price“价

5、格”;change“零钱”。8Many students make great progress in listening _ the large amount of time devoted to it.Abecause of Binstead ofCin case of Din spite of答案与解析:Abecause of“因为,由于”,后接名词短语在句中作原因状语,此处表示“在听力方面取得巨大进步的原因”。9Jim has his wife do all the housework!Isnt he wise?Not really.He is _.Amore wise than la

6、zy Bwiser than lazyCmore lazy than wise Dlaziest than wise答案与解析:Cmore.than.常用来对不同的人或事情的同一性质或方面的比较,后接两个对等成分,more后的形容词词尾不变,意为“与其说不如说”。10Some languages,_ Russian and German,are not easy to learn.Afor example Bsuch asCnamely Dthat is答案与解析:Bsuch as列举同类事物中的一部分,意为“例如”。for example也用来举例说明,但其前后常用逗号隔开;namely相当

7、于that is,意为“即”。11We can see monuments here and there.Those who have made great _ to human beings and society will never be forgotten.Aadvance BprogressCcontribution Dachievement答案与解析:Cmake contribution to为固定短语,意为“对做出贡献”。12Oh,its you!I didnt _ you.Ive just had my hair cut,and Im wearing new glasses.A

8、recognize BrealizeCknow Dorganize答案与解析:A由两人对话可知彼此是认识的,故用recognize,本题用一般过去式表示在说话之前没有认出来。13This habit is hard to form_,but in the long run,it will do you good.Ain future Bat presentCin present Din the future答案与解析:B句意:这种习惯目前很难养成,但是从长远来看,它对你有好处。at present 目前,与下文的in the long run 相对应。14The professor can h

9、ardly find sufficient grounds _ his argument in favor of the theory.Awhich to base on Bon which to baseCto base on which Dwhich to be based答案与解析:B考查“介词whichto do”结构。句意:教授几乎不能找到足够的理由支持他的理论。base.on 意为“基于,作为的基础”。15He commanded that all the gates _ to search for the spy.Ashould shut Bwould be shutCshut

10、Dbe shut答案与解析:D考查command后跟虚拟语气。command后跟that从句,从句要用虚拟语气,即should动词原形,其中should可以省略。.阅读理解An 11monthold baby helped raise the alarm that her mother had fallen down unconscious by using a mobile phone.Amelia Boyle,known as Millie,picked up the ringing mobile and answered the call when her mother Elizabet

11、h,20,fainted in the hall of their home.Linda Wright,Millies grandmother,was on the other end of the line and heard the baby say “Whos that?”and “Mama”The girl is not allowed to play with the mobile so Mrs.Wright knew something was wrong with Millies mother,who has a history of fainting and fitting,a

12、nd dialed 999.Miss Boyle,whose phone it was,woke up in her home in Braintree,Essex,to find police and ambulance crews at her door.She became confused and told them she had not called them.A few minutes later three paramedics arrived and examined her.She did not need hospital treatment.Miss Boyle sai

13、d,“I went upstairs to get Millie some clothes.I came downstairs again and I was going to get her dressed up as normal.”“She was moving around playing with some toys when I suddenly fainted between the passage and the living room blocking the stairs.”“My mum phoned me back on the home phone and when

14、she didnt get through,she tried on the mobile,then the home phone again.”She added,“I am so lucky to have Millie.”“Millie does not seem to be disturbed by it.She must have watched me open the phoneshe is not usually allowed to play with it because she tends to stick it in her mouth.”“She is a very c

15、lever little girl.I was proud of her anyway but now she is even more special.”Mrs.Wright said,“If Millie hadnt answered the phone,I wouldnt have known what had happened.”1Miss Boyle fell down ill while her baby was_.Aanswering Mrs.Wrights phone call Bfollowing her mother up and downChaving fun with

16、her toysDplaying with her mothers mobile phone答案与解析:C细节理解题。根据文章第五段可知,婴儿的妈妈昏倒在走廊和起居室之间的地上的时候,她正在玩她的玩具。2Which one is the right order according to the passage?Miss Boyle went to get her daughters clothes.Police and doctors reached Millies home.Millie answered her grandmas call.Miss Boyle fainted on the

17、 floor.A BC D答案与解析:A推理排序题。根据本文的故事发展的顺序并结合文章第四至第八段可得出答案。3From the passage,we know that Millie_.Acould help her mother get clothesBcould speak a lot of wordsCwas frightened by her motherDwas a lovely and clever baby答案与解析:D细节理解题。根据文章故事内容及细节处可知,婴儿刚刚11个月,妈妈取衣服时昏倒,当时的她正在玩玩具,A项错误;从文章第三段可知,婴儿刚刚咿呀学语,B项错误;从本文

18、第八段开头“Millie does not seem to be disturbed by it.She must have watched me open.”可知,婴儿并不害怕手机也没有被手机吓到,因此C项也不符合。结合全文介绍和语言的梳理可知,这个11个月大的婴儿很聪明也很可爱。4What is the authors purpose by writing this story?ATo introduce an 11monthold baby to us.BTo persuade us to use mobile often.CTo tell us how a baby saved her

19、 mother.DTo describe an accident happening to a baby.答案与解析:C主旨大意题。结合全文可知,本文向大家介绍了一个婴儿是如何救她的妈妈的过程。.篇章结构Richards father died when he was five.Later on he lost his mother.An old woman felt sorry for the poor boy and often helped him.Of course he had no money to go to school.He had to work for a rich fa

20、rmer.The man paid him nothing except food and clothes._1_ He found some old books near the school and taught himself to read and write._2_ It connected the village and the town.One morning people found there was a big stone on it.It stopped them from going to town.They had to move it away,or they ha

21、d to cross the mountain if they had something to do in the town.But the stone weighed thirty tons at least and the strongest young men couldnt do that._3_Richard looked at it carefully for a while and said,“I have a way to move it away.” But few men believed him._4_ Night fell and people went home.O

22、nly the boy stayed there.To their surprise,the villagers found the stone was gone the next morning.They didnt know which spirit had moved it away._5_“How could he?” the rich farmer called out.“Hes only fifteen!He couldnt move it at all!”“He dug a big hole beside the stone,“said the old woman,“And th

23、en he could easily push it into the hole!”Looking at each other,the farmers couldnt say a word.AThere seemed to be nothing strange in village.BThe old woman said Richard had done it all.CThere was a narrow path between two mountains.DBut the boy didnt lose heart.ESome farmers even laughed at the boy

24、.FThe boy hoped he could do something for the villagers some day.GThey discussed for a long time,but nobody knew what to do.答案:1.D2.C3.G4.E5.B.短文改错A Frenchman was once visiting London.He wished to take a walk to see a city.But he was afraid he might get being lost because he knew no words of English

25、.So before he left his hotel,he stopped on the first corner and carefully copied in his notebook the names of the street that he was staying .Then he walked on .At last,he got lost.In several hours he found a policeman .The Frenchman tried his best to explain the policeman that he didnt know the nam

26、e of his hotel,however he knew the name of the street.He then showed the policeman that he copied in his notebook.It read:“Oneway street”答案:A Frenchman was once visiting London.He wished to take a walk to see city.But he was afraid he might get being lost because he knew no words of English.So he le

27、ft his hotel,he stopped the first corner and carefully copied in his notebook the of the street he was staying .Then he walked on .At last,he got lost. several hours he found a policeman .The Frenchman tried his best to explain the policeman that he didnt know the name of his hotel, he knew the name of the street.He then showed the policeman he copied in his notebook.It read:“Oneway street”

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1