收藏 分享(赏)

2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:457416 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:15 大小:73KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共15页
2021-2022学年高二英语外研版(2019)选择性必修第一册寒假作业 (3)UNIT 3 FASTER, HIGHER, STRONGER WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共15页
亲,该文档总共15页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、(3)Unit 3 Faster, higher, stronger2021-2022学年高二英语外研版(2019)寒假作业第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A It was something she had dreamed of since she was five. Finally, after years of training and intensive workouts, Deborah Duffey was going to compete in her fi

2、rst high school basketball game. The goals of becoming an outstanding player and playing college ball were never far from Deborahs mind. The game was against Mills High School. With 1 minute and 42 seconds left in the game, Deborahs team led by one point. A player of Mills had possession of the ball

3、, and Deborah ran to guard against her. As Deborah was running to block the player, her knee went out andshe fell down on the court in burning pain. Just like that, Deborahs season was over. After suffering the bad injury, Deborah found that, for the first time in her life, she was in a situation be

4、yond her control. Game after game, she could do nothing but sit on the sidelines watching others play the game that she loved so much. Injuries limited Deborahs time on the court as she hurt her knees three more times in the next five years. She had to spend countless hours in a physical therapy cli

5、nic to receive treatment. Her frequent visits there gave her a passion and respect for the profession. And Deborah began to see a new light in her life. Currently a senior in college, Deborah focuses on getting a degree in physical treatment. After she graduates, Deborah plans to use her knowledge t

6、o educate people how to best take care of their bodies and deal with the feelings of hopelessness that she remembers so well.1. What is the best title for this passage?A. A painful mistakeB. A great adventureC. A lifelong punishmentD. A new direction in life2. How did Deborah feel when she first hur

7、t her knee?A. Calm. B. Confused. C. Ashamed. D. Disappointed. 3. What is true about Deborah Duffey?A. She didnt play on the court after the initial injury. B. She injured her knee when she was trying to block a player. C. She knew that she couldnt be a basketball player when she was a child. D. She

8、refused to seek professional assistance to help her recover from her injuries. B Sport is not only physically challenging, but can also be mentally challenging. Criticism from coaches, parents and other teammates, as well as pressure to win can create too much anxiety or stress for young athletes. S

9、tress can be physical, emotional, or psychological and research has indicated that it can lead to burnout. Burnout has been described as dropping or quitting of an activity that was at one time enjoyable. The early years of development are critical years for learning about oneself. The sport setting

10、 is one where valuable experiences can take place. Young athletes can, for example, learn how to cooperate with others, make friends, and gain other social skills that will be used throughout their lives. Coaches and parents should be aware, at all times, that their feedback to youngsters can greatl

11、y affect their children. Youngsters may take their parents and coaches criticisms to heart and find faults in themselves. Coaches and parents should also pay attention that youth sport participation does not become work for children. The outcome of the game should not be more important than the proc

12、ess of learning the sport and other life lessons. In todays youth sport setting young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the sport. Following a game, many parents and coaches focus on the outcome and find faults with youngsters, performances. Positive

13、 support should be provided regardless of the outcome. Research indicates that positive support motivates and has a greater effect on learning than criticism. Again, criticism can create high levels of stress, which can lead to burnout.1. An effective way to prevent the burnout of young athletes is

14、_. A. to make sport less competitive B. to increase their sense of successC. to reduce their mental stressD. to make sport more challenging2. According to the passage, sport is positive for young people in that _. A. it can help them learn more about societyB. it enables them to find faults in thems

15、elvesC. it can provide them with valuable experiencesD. it teaches them how to set realistic goals for themselves3. Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes _. A. believing that criticism does good to their early developmentB. without realizing criticism may destroy th

16、eir self-confidenceC. in order to make them remember lifes lessonsD. so as to put more pressure on them4. According to the passage parents and coaches should _. A. pay more attention to letting children enjoy sportB. help children to win every gameC. train children to cope with stressD. enable child

17、ren to understand the positive aspect of sportC John, a very thin boy, loved football with all his heart when he was very young. Practice after practice, he eagerly gave everything he had. But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games. Even

18、 though the son was always on the bench, his father was always standing with cheers and encouraging him. When John went to college, he decided to try out for the football team as a walk-on. Everyone was sure he could never make the cut, but he did. The coach thought he could provide the other member

19、s with the spirit they needed. The news that he had survived the selection excited him so much that he rushed to the nearest phone and called his father. His father shared his excitement and was sent season tickets for all the college games. It was the end of the last football season. One day John r

20、eceived a telegram and asked one week off. Nobody knew what happened except the coach. The coach said, Dont plan to come back to the game on Saturday. Saturday arrived, and the game was not going well. When the team was ten points behind, John came back. Coach, please let me play. Ive just got to pl

21、ay today, said John. The coach pretended not to hear him. But John persisted, and finally feeling sorry for the kid, the coach gave in. Before long, everyone could not believe their eyes. John was doing everything to fight. The opponents could not stop him. He ran, passed and blocked like a star. An

22、d at last his team won the game. After the game, John looked at the coach, with tears in his eyes, and said, Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind? John swallowed hard and forced a smile, Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play, and I

23、wanted to show him that I could do it.1. Why did John hardly have any chance to play in games?A. Because he had no time to practice. B. Because he was too young to play games. C. Because everyone looked down upon him. D. Because his body condition was not good. 2. The underlined phrase make the cut

24、in the second paragraph can be replaced by _. A. make progressB. be allowed to join the teamC. cut himselfD. be refused by the coach3. From the text we can know that _. A. John felt very depressed as a walk-onB. Johns father always taught him how to playC. Johns father went to all his college gamesD

25、. the coach was sure John would be the best player one day4. This story tells us that _. A. a burden of ones choice is not feltB. better to do well than to say wellC. all roads lead to RomeD. where there is a will, there is a wayD Now several cities and states are considering passing laws when it co

26、mes to people who walk while texting (发短信). A law passed in Honolulu allows police officers to fine pedestrians(行人) between $ 15 and $99 for staring at their phones while crossing the street. Unluckily, were a major city with more pedestrians on the crosswalks, particularly our old people, than almo

27、st any other city in the country, said Honolulu mayor Kirk Caldwell at a meeting. So, passing a law is necessary and timely. The town of Montclair, California, took it one step further and passed a law making it illegal to talk, text or use earbuds (耳塞) on the phone when crossing the street. For the

28、 first time, people will be given a warning, and after that, the fine is $ 100. Whats more, farther north in Ontario, under the Phones Down, Heads Up Act, pedestrians can be fined if caught crossing the road while holding and using the phones. Fines start at $ 50. This movement to pass such laws has

29、 a reason : Pedestrian deaths are on the rise. According to the National Safety Council, there were 5,987 pedestrian deathsthe highest number since 1990. This problem isnt new, nor is it limited to deaths. There are a rising number of injuries from texting while crossing a street. According to resea

30、rch, texing resulted in a higher rate of incidents than failure to look right or left when crossing. By comparison, talking on the phone led to only a slight increase of accidents and listening to music had no influence on safety. The results were published in the journal Injury Prevention.So, in th

31、e opinion of David Canepa, a member of the Board of Supervisors in San Mateo Country, California, the government should tell people where to look when theyre walking down the street. He said, At the end of the day, people will understand the value of public safety. Making the laws will save lives.1.

32、 What is Kirk Caldwell trying to talk about in the second paragraph?A. The increasing traffic accidents. B. Peoples dependence on phones. C. The reason for passing the law. D. Old peoples bad situation. 2. What do we know about pedestrians using phones on crosswalks?A. All of them will receive a war

33、ning first. B. Theyre fined at most 50 dollars in Ontario. C. Theyre fined at most 99 dollars in Honolulu. D. Theyre fined more than 100 dollars in California. 3. Which of the following is most dangerous according to research?A. Texting while crossing roads. B. Making calls when crossing roads. C. E

34、njoying music when crossing roads. D. Crossing roads without looking left or right. 4. What can we infer about David Ganepas opinion on the laws?A. They are hard to understand. B. They are helpful for people. C. They are against peoples wishes. D. They are well received by pedestrians. 第二节(共5小题;每小题2

35、.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 People with social phobia(社交恐惧症) can learn to manage fear, develop confidence and coping skills, and stop avoiding things that make them anxious. _ Overcoming social phobia means having the courage it takes to go beyond whats comfortable, little

36、by little. Here are those who can support and guide people in overcoming social phobia: Therapists(治疗学家) can help people recognize the physical sensations and teach them to interpret these sensations more accurately. They can help people create a plan for facing social fears. _ This includes practic

37、ing new behaviors. Family or friends are especially important for people who are dealing with social phobia. Lectures, criticisms, and demands to change dont helpand just make a person feel bad. Instead, friends and family can encourage people with social phobia to have a small goal to aim for, remi

38、nd them to go for it, and be there when they might feel discouraged. _ Dealing with social phobia takes patience and courage to face fears and try new things, and the willingness to practice. _ Little by little, someone who decides to deal with extreme shyness can learn to be more comfortable. Each

39、small step forward helps build enough confidence to take the next small step. _ Pretty soon, the person is thinking less about what might feel uncomfortable and more about what might be fun.A.But its not always easy.B.This makes a situation seem much worse.C.They can also help people build the skill

40、s and confidence to do it.D.Only by his or her own effort can someone overcome social phobia.E.As shyness and fears begin to melt, confidence and positive feelings build.F.It takes a commitment to go forward rather than back away when feeling shy.G.Good friends and family are there to celebrate each

41、 small success alone the way.第二部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 In our backyard there is a big pond with lots of trees and bushes. Both my grandparents were fond of our so-called garden. One morning our new neighbor, an aggressively ambitious busi

42、nessman, saw my grandfather 1 two rare deodar tree saplings on both sides of our gate.2 he said he had planted the same tree saplings in his garden. My grandfather gave his plants3 adequate amount of water and didnt give them full4 , while our neighbor interested in better5 looked after them too wel

43、l. His plants were much6 and greener. Normally in summer, we have fierce thunderstorms.7 the extreme damage, these storms also bring a welcome sudden8 from the terribly hot climate. After a thunderstorm, we came out to9 the damage to our garden and saw the neighbor in his garden, too, but looked 10

44、as his plants had been uprooted. Ours were standing 11 on the ground. Surprised to see this, he came up to us and said with embarrassment, My trees 12 from the roots while yours didnt. Why? My grandfather said, You gave your plants more attention,water and manure (肥料), 13 they didnt need to work for

45、 anything. I gave mine just an adequate amount, letting their roots do the 14 , thus their roots went deeper and became stronger. Our neighbor nodded in 15 . Hearing the words, I realized that anything easily given can be taken away much more easily and we will not understand the hard work it takes

46、to earn those things.1. A. movingB. purchasingC. deliveringD. planting2. A. By the wayB. By coincidenceC. On the contraryD. In contrast3. A. extremelyB. instantlyC. barelyD. negatively4. A. forceB. amountC. reviewD. attention5. A. requirementsB. returnsC. educationD. access6. A. drierB. rarerC. full

47、erD. wilder7. A. Instead ofB. RegardlessC. But forD. Apart from8. A. additionB. reliefC. protectionD. awareness9. A. inferB. controlC. preventD. check10. A. tiredB. upsetC. boredD. ashamed11. A. firmlyB. widelyC. fairlyD. flexibly12. A. came offB. put offC. took offD. showed off13. A. soB. ifC. thou

48、ghD. unless14. A. majorityB. oppositeC. sortD. rest15. A. totalB. detailC. approvalD. turn第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Chinese volunteers have _(success) completed a one-year test living in a simulated(模仿的) space lab. The total _ (long) of the test, which started on May 1

49、0th last year, reached 370 days, thus setting _ new record for the longest stay in a simulated space lab. The space lab, _ (call) the Yuegong-1 or Lunar Palace 1, measures around 150 square meters. It _ (consist) of four sleeping rooms, a bathroom, a waste-treatment room and a room for raising anima

50、ls. The Yuegong-1 provides everything humans need to survive in an environment similar to _ of a space station in outer space. A total of eight volunteers, all of _ are students atBeihang University, took turns living in the space lab. In the beginning, they _ (expect) to stay in the Yuegong-1 for 3

51、65 days, but the project ended up lasting 370 days. The goal of the project Yuegong 365 is to test the limits of humans ability _ (live) in a closed ecosystem for Chinas manned moon landing ambition. The success of the project means that China goes one step _ (close) to putting people on the moon.第三

52、部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你的美国网友Harry发邮件询问你最喜欢的运动。请你根据以下所给提示,向他介绍你最喜欢的运动游泳。1.何时开始喜欢上游泳;2.现在练习游泳的情况;3.你的理想。注意:1.词数80左右;2.邮件的开头和结尾已经给出,不计入总词数;3.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Harry,Nice to receive your e-mail. Id like to tell you about my favourite sportswimming._Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语

53、续写两段,使之构成一篇完整的短文。所续写短文的词数应为150左右。 She was dancing. My crippled(跛的) grandmother was dancing. I stood in the living room doorway absolutely shocked. I heard her sing when I opened the door but did not want to interrupt the beautiful song, so I just slid into the living room. I looked at how her still-

54、lean body bent beautifully, her arms greeting the sunlight that was pouring through the window. And her leg. The leg had stiffly walked, aided with a cane(拐杖) as long as I could remember. Now she was wearing beautiful dancing shoes and her legs obeyed her perfectly. Nolimping(蹒跚). No stiffness. She

55、was the star of the dancing world. And then she had her accident and it was all over. I had read that in an old newspaper. She turned around and saw me standing in the doorway. Her song ended, and her beautiful movements ended with it, so abruptly that it felt like being shaken awake from a beautifu

56、l dream. The sudden silence rang in my ears. Grandma looked like a kid caught with her hand in a cookie jar that I couldnt help myself, and a slightly nervous laughter escaped. Grandma sighed and turned towards the kitchen. I followed her, not believing my eyes. She was walking with no difficulties

57、in her beautiful shoes. We sat down by the table and cut ourselves big pieces of her delicious peach pie. So. I asked, how did your leg heal(治愈)? To tell you the truthmy legs have been well all my life, she said. But I dont understand! I said. Your dancing career. I mean. You pretended all these yea

58、rs? Very much so,Grandmother closed her eyes. And for a very good reason. What reason? Your grandfather. You mean he told you not to dance? No, this was my choice. I am sure I would have lost him if I had continued dancing. I weighed fame and love against each other and love won.Paragraph 1 : She th

59、ought for a while and then continued._Paragraph 2 :By now I had forgotten about the pie and listened to Grandma attentively. _答案以及解析第一部分阅读理解第一节A答案:1-3.DDB解析:语篇解读:本文主要介绍了Deborah Duffey是如何从篮球比赛的受伤中获得新生的。1.解析:标题归纳题。根据文章最后一段可知,Deborah Duffey现在正在大学学习物理治疗,毕业后,她打算利用所学知识教育人们如何照顾身体和应对无助的感觉,即Deborah Duffey找到了

60、人生的新方向,所以D项正确。2.解析:推理判断题。根据第三段.she was in a situation beyond her control. Game after game, she could do nothing but sit on the sidelines watching others play the game that she loved so much.可推知,Deborah Duffey对自己目前的状况感到失望,所以选择D项。3.解析:细节理解题。根据第二段第四句话As Deborah was running to block the player, her knee

61、 went out and she fell down on the court in burning pain.可知,Deborah Duffey在拦截对方一名球员时,膝盖受伤了,故选B项。B答案:1-4.CCBA解析: 1.细节理解题。由第一段中的Stress can be physical, emotional, or psychological and research has indicated that it can lead to burnout.可知C项正确。2.细节理解题。由第二段中的The sport setting is one where valuable experi

62、ences can take place.可知答案选C项。3.推理判断题。由最后一段中的Following a game, many parents and coaches focus on the outcome and find faults with youngsters performances.以及Again, criticism can create high levels of stress, which can lead to burnout.可得出结论:父母和教练只顾结果而对青少年吹毛求疵,这无疑增加了他们的压力,破坏了他们的自信心,故B项正确。4.推理判断题。由最后一段可总

63、结出父母和教练应该变批评为鼓励,以减轻孩子们的心理压力,使他们拥有积极的动机,从而更喜欢体育运动。所以A项正确。C答案:1-4.DBCD解析:1.细节理解题。由第一段中的But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games.可知,由于他的体形几乎是其他男孩的一半大小,他只能成为板凳球员,很少参加比赛。由此可见,约翰几乎没有机会参加比赛的原因是他的身体条件不好。故D选项正确。2.词义猜测题。由第二段中的When John went to c

64、ollege, he decided to try out for the football team as a walk-on.可知,当约翰上大学时,他决定参加足球队的选拔赛,成为一名临时球员。所以判断出第二段中带下划线的短语make the cut可替换为be allowed to join the team。故B选项正确。3.推理判断题。由最后一段中的Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?及Dad came to all my games, but today was the first ti

65、me he could see me play可知,约翰的父亲去世了,他的父亲是个盲人,生前去看了他所有的比赛,今天是他第一次看到约翰上场踢足球,约翰想让父亲知道他能行。故C选项正确。4.主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了尽管约翰受到身体条件的限制,只是一名板凳球员,但是父亲一直在鼓励着他。上大学之后,他努力争取成为一名临时球员。足球赛季末,家里发来的电报告诉他父亲去世了。但是比赛当天约翰求教练能给予他上场的机会,教练最终同意了。他力挽狂澜,帮助球队获得了胜利,同时向死去的父亲证明自己能行。所以这个故事告诉我们有志者,事竟成的道理。故D选项正确。D答案:1-4.CCAB解析:美国多个州或城市

66、立法禁止行人穿越街道时使用手机。1.推理判断题。第二段中火奴鲁鲁市长谈到,该市的行人比其他任何城市都多。由此可推断,他旨在说明火奴鲁鲁通过这项法律背后的原因。2.细节理解题。根据第一段中的第二旬可知,在火奴鲁鲁最多罚款99美元。3.细节理解题。根据倒数第二段中的前两句可知,过马路时发短信的危险最大。4.推理判断题。根据最后一段中的最后两句可知,他认为这些法律很有实用性,对人们有帮助。第二节答案:ACGFE解析:本文主要介绍了社交恐惧症以及可以帮助社交恐惧症患者的一些人。上文说社交恐惧症患者可以采取一些有效措施来应对这一心理问题,A项接着说但这并非易事正好与下句呼应。上文说治疗师们可以帮助患者制

67、定计划来面对社交恐惧,C项(他们也能帮助患者培养技巧和建立自信)可以很好地承接上文。本段主要讲患者的朋友和家人能够起到的重要作用,G项(好朋友和家人一直在祝贺和激励患者取得的每一个小成功)符合语境。上文提到应对社交恐惧症需要有耐心和勇气,F项(当感觉害羞的时候需要迎难而上而不是退缩逃避)正好承接上文。上文讲向前的每一小步都增强了信心,来帮助迈出下一小步,E项(随着害羞和恐惧逐渐消逝,自信和积极的情绪会慢慢增加)符合语境。第二部分语言知识运用第一节答案:1-5.DBCDB; 6-10.CDBDB; 11-15.AAADC解析:1.这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的祖父和邻居用截然相反的两种方法

68、来种树,结果祖父的树在暴风雨之后依然屹立不倒,而邻居的树却被连根拔起。通过这件事,作者意识到容易得到的东西也容易被拿走,我们也不会理解他们这么容易得到的背后所付出的努力。根据下文he said he had planted the same tree saplings in his garden可知,此处用种植符合语境,故选D。move移动; purchase购买; deliver投递; plant种植。2.结合上下文可知,两人都种了这种罕见的树,这是巧合,故选B。 by the way顺便说; by coincidence碰巧;on the contrary相反; in contrast相比

69、之下。3.句意:我的祖父给树苗仅仅浇足够的水,没有过度地关注它们,然而我们的邻居期待有更好的回报,所以把他的树苗照顾得非常好,故选C。 extremely特别地; instantly立即; barely仅仅,只有(强调数量之少); negatively消极地,否定地。4.结合上下文可知,此处是指作者的祖父只浇足够的水,也不太关注树苗,故选D。 force武力; amount数量; review评论; attention关注。5.根据语境可知,作为商人的邻居为了有更好的回报,所以把树苗照顾得很好,故选B。 requirement要求; return回报; education教育; access接

70、近,通道。6.根据 greener可知此处应选择正向的形容词,故选C。drier更于的; rarer更稀少的;fuller更丰满的; wilder更野的。7.根据语境可知,此处是指暴风雨除了带来破坏,也会带来好处,故选D。 instead of代替,而非; regardless of不管; but for要不是; apart from除了。8.结合上下文可知,此处是指暴风雨让干旱已久的植物得到了充足的水分,这是令人欣慰的事情,故选B。 addition附加物; relief欣慰; protection保护; awareness意识。9.句意:在一个雷暴天气之后,我们出去查看花园的受损情况,看到

71、邻居也在他的花园里,但看起来很沮丧,因为他的树已经被连根拔起。根据语境可知,此处用查看符合语境,故选D。infer推断; control控制; prevent阻止; check查看。10.根据下文his plants had been uprooted可知此处用沮丧符合语境,故选B。 tired劳累的; upset沮丧; bored无聊的; ashamed羞愧的。11.根据下文 My trees 12 from the roots while yours didnt. Why?可知两家树苗的状况截然相反,故此处用牢固地符合语境,故选A。 firmly牢固地; widely广泛地; fairly

72、公平地; flexibly灵活地。12.根据上文 his plants had been uprooted可知此处用脱落符合语境,故选A。come off脱落,脱离; put off推迟; take off起飞,脱下;show off炫耀。13.句意:我祖父说:你给你的树太多照顾、水和肥料,因此它们不需要为任何事情努力。根据语境可知,上下文是因果关系,故选A。14.根据语境可知,此处是指给了适量的水和肥料之后,其它剩下的事情就由树苗自己解决,因此它们的根会扎得更深来寻找水和肥料,故选D。 majority大多数; opposite反面;sort种类;rest剩余部分。15.根据 nodded可

73、知作者的邻居同意祖父的话,故选C。 in total总计; in detail详细地; In approval赞成; in turn依次。第二节答案:successfully ; length; a; called ; consists ; that; whom; were expected; to live; closer解析:本文主要讲了中国志愿者已经完成了模仿太空实验室生活一年的测试,由此创下世界上时间最长的密闭生存实验纪录。空白处所填词在句中修饰动词completed,故用其副词形式。空白处所填词在句中做主语,故用long的名词形式。set a new record刷新纪录。此处用过去

74、分词做后置定语。这里说的是客观事实,用一般现在时。为了避免重复,用that替代前面出现的名词environment。all of whom are students at Beihang University是介词+关系代词引导的定语从句。主语they是谓语动词expect的承受者,故用被动语态;时间状语In the beginning与一般过去时连用。ability后常接不定式做定语,表示.能力。此处表示这个工程的成功意味着离把人类送到月球上更近了一步,故用close的比较级。第三部分写作第一节答案:Dear Harry, Nice to receive your e-mail. Td li

75、ke to tell you about my favourite sportswimming. At the age of six, I began to learn swimming from my parents, who are good at it. Now I often go swimming with my friends in my spare time. Besides, I go to sports school every weekend, where I have learned many swimming skills. Swimming does good to

76、my health, and I have made many friends as well. My favourite swimmer is Ye Shiwen, who won two gold medals at the 2012 London Olympic Games at the age of 16.1 hope I can swim as well as her and have the opportunity to take part in the Olympic Games in the future.Yours,Li Hua第二节答案:Paragraph 1: She t

77、hought for a while and then continued. We were very much in love when your grandfather had to go to war. After he left, I put all my energy into dancing. He would write to me and always ended his letters with I love you with my life. And then one day a letter came with only three sentences: I have l

78、ost my leg. I am no longer a whole man. Forget me.Paragraph 2: By now I had forgotten about the pie and listened to Grandma attentively. What happened then? I told everyone I was hurt in a car accident and made sure the newspaper reported it. I had learnt to limp convincingly with a cane before I fo

79、und your grandfather in the hospital. I told him he was not the only one whose leg would never heal again. So if you think Im going to let you feel sorry for yourself for the rest of your life, think again! As he struggled out of the wheelchair, I took out the rings I bought the day he left for the war.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1