收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:456810 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:10 大小:80KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第1页
第1页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第2页
第2页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第3页
第3页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第4页
第4页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第5页
第5页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第6页
第6页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第7页
第7页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第8页
第8页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第9页
第9页 / 共10页
2021-2022学年高中英语北师大版必修1阅读训练 UNIT 2 HEROES PERIOD 3 WORD版含解析 (2).doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课后阅读训练 八Unit 2Period 3. 阅读理解A“I dont like my parents. They always tell me I should do this, and should not do that. It sometimes makes me angry, ”said Li Ping, a middle school student in Hunan. Do you have the same problem? Perhaps your p

2、arents had the same problem when they were your age long ago. Why does it seem that some parents are not so friendly in their childrens eyes? One of the biggest things is when someone becomes a parent, he/she likes worrying things. They worry about everything about you, from the time you were born.

3、They do a lot for you, though something would make you angry, because they care about you and worry about you. They worry about your choice of friends, the food you eat, your work at school, how much sleep you get, etc. All these things are part of your life. They want you to grow up healthily and h

4、appily. So how can you make things easier on yourself? Its easier than you think. Just make sure your parents know what youre doing. Get them to know your friends. Phone if you stay somewhere else so that your parents dont call every hospital in the phone book looking for your body. Say sorry to the

5、m when you make mistakes. Take responsibility(责任)for what you have done. Talk about your ideas with them. They may talk about theirs with you. Most of all, try to think about why your parents do this or do that. They are still practicing being parents and need help you can give them. Someday, when y

6、ou become a parent, they may be able to help you know how to get on with your children. 【语篇概述】文章主要告诉学生要理解父母, 学会与父母沟通和融洽地相处。1. What does the writer think we should do if we go back home later than usual? We should. A. tell our friendsB. tell the teacherC. say sorry to our parentsD. make a telephone c

7、all to our parents【解析】选D。细节理解题。根据第三段第五句Phone if you stay somewhere else so that your parents dont call every hospital in the phone book looking for your body可知应选D。2. The writer thinks. A. its wrong of parents to worry about their children too muchB. some parents are unfriendly, which makes their chi

8、ldren angryC. children should do everything as their parents sayD. parents love their children very much and the children should understand them【解析】选D。推理判断题。根据第二段内容可知由于父母对孩子的爱, 才担心他们的所作所为, 因此, 孩子们要理解父母。3. Which do you think is the best title for the passage? A. Parents ResponsibilityB. How to Get on

9、 with ParentsC. Li Pings ProblemD. What Are Parents Worrying about【解析】选B。主旨大意题。文章开始讲述了孩子们的抱怨, 第二段分析了父母这样做的原因, 第三、四段重点说明了如何理解父母, 如何与父母相处的问题, 故选B。BAround the World by WheelchairRick Hansen was always an active kid and loved to fish. When returning in a truck one day from a fishing trip, he had an acci

10、dent and suffered injuries to his spine(脊柱). This 15-year-old young man awoke to find that he had lost the use of his legs. However, he didnt give up. Some months later he began to compete in wheelchair sports. At the age of 27, he decided to wheel around the world to raise awareness and money for s

11、pinal injuries(脊髓损伤)research. His tour took him through 34 countries around the world between 1985 and 1987. In this Man of Motion World Tour, he wheeled 24, 901, 55 miles, which is equal to the distance around the earth. Bad weather and difficult rocky roads often provided challenges for Rick, but

12、he continued to push himself to complete the trip. He was determined to succeed. Even mountains did not stop Rick Hansen. He wheeled himself up the Rocky Mountains and several other major mountains in the world. He even wheeled himself along the Great Wall of China! “Never Give Up On Your Dreams”was

13、 his motto and he hasnt given up yet. He completed his world tour raising $24 million. He continues to work to increase knowledge of spinal injuries. He is a true Canadian hero who shows what determination can achieve. 【语篇概述】本文是一篇励志故事, 主要介绍了里克汉森身残志不残, 他决定通过自己坐轮椅周游世界这一途径来为脊髓损伤的研究工作筹募资金并引起世人的关注。4. Wha

14、t happened to Rick after the accident? A. He lost the ability of living. B. He had to spend his life in hospital. C. He couldnt walk any more. D. He couldnt do sports any more. 【解析】选C。细节理解题。从第一段第三句中he had lost the use of his legs可以看出事故之后里克失去了行走能力。5. When did Rick begin his tour around the world? A.

15、At the age of 15. B. Soon after the accident. C. A year after the accident. D. At the age of 27. 【解析】选D。细节理解题。从第一段中At the age of 27, he decided to wheel around the world to raise awareness and money for spinal injuries research. 可以看出D项正确。6. Why did Rick take his tour around the world in his wheelcha

16、ir? A. To gather money for the spinal injuries research. B. To learn about the people of other countries. C. To travel to different countries for fun. D. To take photos of beautiful mountains. 【解析】选A。细节理解题。从第一段可知他决定通过自己坐轮椅周游世界这一途径来为脊髓损伤的研究工作筹募资金并引起世人的关注。因此A项正确。7. From the passage we can see Rick is

17、a(n)person. A. unhappyB. determinedC. carefulD. quiet【解析】选B。本文介绍了里克汉森身残志不残的感人事迹, 他是一个“坚强的”人。CTourism wasnt as important as it is today. In the past, only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries. More people travel today than in the past because there is a growing

18、 middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more money for travel. Special plane fares for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. One person doesnt travel for the same reason as another. But most people enjoy seeing countries that are

19、different from their own. They also like to meet new people and to taste new food. Tourism causes many changes in a country and in peoples lives. People build new hotels and restaurants and train native men and women as guides to show visitors around interesting places. Therere new nightclubs and ot

20、her amusements. International tourism is clearly a big business. 【语篇概述】过去到国外旅游的人多, 还是现在的人多呢? 其原因是什么呢? 本文就列举了旅游在各方面的变化。8. In the old dayscould travel to other countries. A. boys and girls, men or women, young or oldB. either kings or queensC. both the poor and the richD. nobody but those who had mone

21、y【解析】选D。细节理解题。第一段only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries可得知答案。9. More people travel today than in the past because. A. people have become interested in travelingB. traveling today is easier than in the pastC. people now have spare money for travelD. great ch

22、anges have taken place in the world【解析】选C。细节理解题。从第一段第三句More people travel today than in the past because there is a growing middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more money for travel. 可以得知答案。10. What makes travel more attractive than before? A. Travel by air to ot

23、her countries is much cheaper today. B. More guides are being trained to show beautiful spots. C. Modern telegraph lines make travel less expensive. D. New hotels and restaurants have been built. 【解析】选A。细节理解题。由第一段Special plane fares for tourists make travel less expensive and more attractive than ev

24、er before. 可以得知答案。11. Which of the following statements is TRUE according to the article? A. Tourism wont bring any changes in peoples minds. B. People have some trouble in making journeys. C. With the development of tourism, great changes have taken place in many parts of the world. D. Tourism caus

25、es only some changes in clothing. 【解析】选C。细节理解题。文章最后一段Tourism causes many changes in a country and in peoples lives. 可知答案。12. What is the best title for the passage? A. The Change of TourismB. TourismC. The Importance of TourismD. The Cause of Tourism Change【解析】选A。主旨大意题。全文介绍过去人们对旅游的态度以及现在人们的态度, 列举了旅游

26、各方面的变化。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Some students who had graduated visited their university professor. The conversation soon turned into complaints about stress in work and life. To offer his guests coffee, the professor 1. (go)to the kitchen and returned with a pot of coffee and 2. varie

27、ty of cupsporcelain, plastic, glass, some plain-looking, some expensivetelling them to help 3. (them)to the coffee. 4. was when all the students had a cup of coffee in hand that he said, “All the nice-looking expensive cups 5. (take)up, leaving behind the plain and cheap ones. 6. (actual), the cup i

28、tself adds no quality to the coffee. What all of you really want is coffee, not the cup. You consciously went for the best cups, 7. then you began eyeing others cups. ”“Now consider this: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups, which are just tools 8. (hold)and cont

29、ain life. The type of cup we have does not change the quality of life. If we concentrate only 9. the cups, we fail to enjoy the coffee. I10. (true)hope that you will never let the cups drive you . . . enjoy the coffee instead. ”答案: 1. went2. a3. themselves4. It5. have been taken6. Actually7. and8. t

30、o hold9. on10. truly【拓展训练】. 在阅读理解B中找出下列单词和短语, 写出其含义1. suffer v. 2. awareness n. 3. challenge n. 4. motto n. 5. determination n. 6. give up 7. be equal to 8. provide sth. for sb. 答案: 1.遭遇, 遭受2.察觉, 觉悟, 意识3.挑战4.箴言, 格言5.决心6.放弃7.等于8.为某人提供某物. 一词多义阅读理解B第一段“raise awareness and money”中的raise在文中分别表示的意思是: ; 。A. 引起B. 提高(价格等)C. 养育D. 筹集【解析】AD。此短语所在的句意为“他决定通过自己坐轮椅周游世界这一途径来为脊髓损伤的研究工作筹募资金并引起世人的关注。”并且最后一段提到他筹集了2, 400万美元的资金。关闭Word文档返回原板块

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1