1、20232024学年安徽县中联盟高一10月联考英语试题考生注意:1. 满分150分,考试时间120分钟。2. 考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径05毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区城内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。3. 本卷命题范围:必修第一册Unit 2结束。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有1
2、0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Sam do tonight?A. Attend a party. B. Have a meeting. C. Fly to Tokyo.2. What does the woman want to do first?A. Have breakfast. B. Buy the medicine. C. Travel around the town.3. Where is the man probably going now?A. To a gift shop. B. To his brothers house
3、. C. To the Childrens Center.4. How much is a concert ticket for a child?A. $2. B. $4. C. $8.5. What does the man like about the movie?A. Its actors. B. Its music. C. Its funny plot.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,
4、各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did Tony do first last night?A. He listened to music. B. He watched TV. C. He read textbooks.7. What is Wimbledon about?A. Tennis. B. Films. C. Music.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is Davids cousin?A. A journalist. B. A teacher. C. A sailor.9. What does the m
5、an think of teaching?A. Exciting. B. Boring. C. Challenging.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the room like?A. Big but old. B. Big and new. C. Small but new.11. What will be arranged first?A. The chairs. B. The bed. C. The dressing table.12. Where will the chairs be put?A. Close to the window. B. In fron
6、t of the fireplace. C. Behind the dressing table.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where will the speakers go first?A. To a museum. B. To a shop. C. To a restaurant.14. What does the woman have no interest in?A. Taking a walk. B. Tasting Indian food. C. Visiting the zoo.15. Why is the man unwilling to go shoppin
7、g?.A. The shopping mall is a little far.B. They dont have enough money.C. It will take them too much time.16. How will the speakers go to the seashore?A. On foot. B. By subway. C. By car.听第10段材料,回答第17至20题。17. What can we learn about Mrs. Green?A. She always drives very fast.B. She has an old and sma
8、ll car.C. She only drives a day every week.18. Whats the color of Mikes car?A. Blue. B. Black. C. White.19. Who has a very old car?A. Mike. B. Mrs. Bates. C. Joe.20. Whats the relationship between the speaker and Joe?A. Neighbors. B. Friends. C. Relatives.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
9、阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Museum of Science and Industry (MOSI)The Museum of Science and Industry, known as MOSI, is famous in Tampa, Florida. Since the early 1980s, MOSI has been a destination where people of all ages can learn about technologies, science, etc. The museum has various exh
10、ibits. Before you leave, you can visit its gift shop for your family and friends.Air Force Armament (空军装备) Museum (AFAM)A unique museum in Florida is the Air Force Armament Museum. Youll find the museum on the Eglin Air Force Base, just a few miles north of Fort Walton Beach. The museum opened in 19
11、75 and is the only museum in the country fully dedicated to the Air Force Armament. One of the best things about visiting this museum is that admission (门票费) is free!The Florida Museum of Natural History (FMNH)If youre visiting Gainesville and need a great activity to do, the Florida Museum of Natur
12、al History is one of the best. The museum is near the University of Florida and supported by the state. The collections at the museum are surprising. Since the museum is about natural history, its fun and educational for both adults and kids. Admission to the museum is free for everyone.St. Augustin
13、e Pirate (海盗) & Treasure Museum (APTM)A big and unique museum in Florida is in St. Augustine. The St. Augustine Pirate & Treasure Museum shows the history about the oceans pirates. The museum was in Key West at first but moved to St. Augustine in 2010. As you walk throughout the exhibits, youll be b
14、rought back in time, over 300 years, to Port Royal, Jamaica. Many of the exhibits in the museum are from that time.1. What can you do for your family while visiting MOSI?A. Take some pictures.B. Buy some gifts.C. Choose some exhibits.D. Record what you see.2. What do AFAM and FMNH have in common?A.
15、They are run by the state.B. They are set up in the 1970s.C. They are free for visitors.D. They show natural history.3. Where will you go if you are interested in the pirateshistory?A. The Museum of Science and Industry.B. Air Force Armament Museum.C. The Florida Museum of Natural History.D. St. Aug
16、ustine Pirate Treasure Museum.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了四个博物馆的相关情况。【1题详解】细节理解题。由文章第一个黑标题The Museum of Science and Industry (MOSI)下的段落中“Before you leave, you can visit its gift shop for your family and friends.(在你离开之前,你可以参观一下为你的家人和朋友准备的礼品店。)”可知,参观MOSI时,你能为家人买些礼物。故选B。【2题详解】细节理解题。由文章第二个黑
17、标题Air Force Armament (空军装备) Museum (AFAM)下的段落中“One of the best things about visiting this museum is that admission (门票费) is free!(参观这个博物馆最好的事情之一是免费入场!)”和第三个黑标题The Florida Museum of Natural History (FMNH)下的段落中“Admission to the museum is free for everyone.(博物馆对所有人免费开放。)”可知,两个博物馆的共同特点是都向游客免费开放。故选C。【3题详
18、解】细节理解题。由文章最后一段中“The St. Augustine Pirate & Treasure Museum shows the history about the oceans pirates.(圣奥古斯丁海盗与宝藏博物馆展示了海洋海盗的历史。)”可知,如果你对海盗的历史感兴趣可以参观圣奥古斯丁海盗宝藏博物馆。故选D。BWhen I was in the fifth grade, my teachers first discovered that I could not even read the first grade books. They didnt think this k
19、ind of problem could happen to me since my father was a famous scientist. My parents sent me to experts, trying to find out what the problem was. My IQ was high, but I had severe problems in learning. They discovered that I was dyslexic (诵读困难的). I was lucky that my parents cared enough to find a way
20、 out for me.When my parents went to Ford Country Day School and sat down with Brent, a teacher in the school, he agreed to help without thinking twice. My family was not rich and I was allowed to go to school free of charge because my mother drove some students to school in the morning in her car. I
21、 do know, however, without Brent reaching out to my family, my life would have taken a turn for the worst. Brent and my parents decided to have me retake the fifth grade in the next school year.I was afraid of going to school with my difficulties in learning, but Brents kind and loving support helpe
22、d me slowly learn to grow and overcome my learning disability. Ford Country Day School has become the most important turning point in my life. The foundation that Brent gave me has in many ways set my direction in life.I went to Japan to live with my brother for one year right out of Ford Country Da
23、y School. I was in an international school in Tokyo. If I had not had the experience in Ford Country Day School, I would not have been able to survive in Japan. I count myself as one of the truly lucky people having been touched by Brents caring and love.4. Whats the problem with the author?A. He ha
24、d trouble in learning.B. His parent didnt care about him.C. He didnt like going to school.D. The experts were unwilling to help him.5. Why did the author go to school for free?A. His family was very poor.B. His mother sent some students to school.C. His IQ was quite high.D. His father was a famous s
25、cientist.6 What does the underlined word “overcome” in paragraph 3 probably mean?A. Be responsible for.B. Get used to.C. Get over.D. Write down.7. What is the authors purpose of writing the text?A. To share his learning methods.B. To give a high praise for his parents.C. To express his thanks to Bre
26、nt.D. To introduce Ford Country Day School.【答案】4. A 5. B 6. C 7. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在五年级时发现诵读困难,但他得到了老师布伦特的帮助和支持,并最终克服困难并走向成功。作者感激布伦特的关爱和帮助,认为是他改变了自己的人生。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“When I was in the fifth grade, my teachers first discovered that I could not even read the first grade books.(当我在五年级的时候,我的
27、老师第一次发现我甚至不会读一年级的书)”和“They discovered that I was dyslexic (诵读困难的).(他们发现我有阅读障碍)”可知,作者在学习上遇到了困难。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“My family was not rich and I was allowed to go to school free of charge because my mother drove some students to school in the morning in her car.(我的家庭并不富裕,我可以免费上学,因为我妈妈早上开车送一些学生去学校)
28、”可知,作者能免费上学是因为他妈妈送一些学生去上学。故选B项。【6题详解】词句猜测题。根据划线词所在句“Brents kind and loving support helped me slowly learn to grow and overcome my learning disability.(布伦特友善而充满爱的支持帮助我慢慢学会成长,overcome了我的学习障碍)”中“helped me slowly learn to grow”可知,Brent的帮助是有作用的,结合“my learning disability”可推知,作者最终“克服”了学习障碍。划线词与get over同义,意
29、为“克服”。故选C项。【7题详解】推理判断题。通读全文,结合第二段中“I do know, however, without Brent reaching out to my family, my life would have taken a turn for the worst.(但我知道,如果没有布伦特向我的家人伸出援手,我的生活可能会变得更糟)”和最后一段中“I count myself as one of the truly lucky people having been touched by Brents caring and love.(我认为自己是一个真正幸运的人,被布伦特的
30、关心和爱所感动)”可推知,作者撰文回忆老师布伦特对自己帮助和支持,是为了表达了对布伦特老师的感激之情。故选C项。CFor hundreds of years, Americas wilderness has been reduced due to growing cities, leaving outdoors lovers like hunters with fewer chances. By around 1900, too much hunting drove Americas deer nearly into extinction (灭绝), less than a half-mill
31、ion deer, from 45 million in 1450.Law-makers began to make rules to protect deer and keep ecological balance (生态平衡). And it did make a big difference. By 2000, the deer population had come up to 38 million. Those days, millions of deer lived side by side with humans and could freely find enough food
32、 resources.Gradually, the number of deer was increasing too rapidly, which was not good for both the animals and people. City hunting plays an important role in keeping ecological balance, particularly in places where the animals sometimes cause major problems.“City deer hunting is a management prac
33、tice used in many cities and suburban areas across the United States,” says Jason Andrews, program manager of the Urban Deer Hunt in Cedar Rapids, Iowa. In the early 2000s, a high number of car accidents were caused by deer. And there was also significant vegetation degradation (植被退化) in many cities
34、. Many possible solutions were researched by the city government. Some suggested hunting deer and other wild animals, but others were against that practice.In the end, researchers determined that the most effective and sustainable (可持续的) population management solution would be hunting with bows. “Ci
35、ty deer hunting is popular in cities that have too many wild deer as well as wooded areas,” says Andrews. “In Cedar Rapids, all parts of the city have right habitats to keep deer population, thus hunting is allowed. I must note that hunting is only allowed on private lands. No parks or any other pub
36、lic grounds can be hunted.”8. What can we learn from paragraph 1?A. The deer population was dropping rapidly.B. Some cities grew smaller in the country.C. The number of deer dropped to 1,450.D. The deer population grew up by 45 million.9. What can we infer about the rules for protecting deer?A. They
37、 failed to be carried out in the US.B. They were quite successful.C. People had different attitudes towards them.D. They were made by Jason Andrews.10. Which tool is the best for deer hunting according to the text?A. Stones.B. Guns.C. Branches.D. Bows.11. What is the best title for the text?A. Ways
38、to Protect the EnvironmentB. The Number of Deer in the USC. Peoples Attitude to Deer HuntingD. Americas Rules for Deer to Keep Ecological Balance【答案】8. A 9. B 10. D 11. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了美国为保持生态平衡,制定了一系列关于如何管理鹿群的规定及其效果。【8题详解】推理判断题。根据第一段“For hundreds of years, Americas wilderness has been reduc
39、ed due to growing cities, leaving outdoors lovers like hunters with fewer chances. By around 1900, too much hunting drove Americas deer nearly into extinction (灭绝), less than a half-million deer, from 45 million in 1450.(数百年来,由于城市的不断发展,美国的荒野已经减少,让像猎人这样的户外爱好者的机会越来越少。到1900年左右,过度的狩猎使美国的鹿几乎灭绝,从1450年的450
40、0万只减少到现在的不到50万只。)”可知,鹿的数量正在迅速减少。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据第二段“Law-makers began to make rules to protect deer and keep ecological balance (生态平衡). And it did make a big difference. By 2000, the deer population had come up to 38 million. Those days, millions of deer lived side by side with humans and could fr
41、eely find enough food resources. (立法者开始制定保护鹿和保持生态平衡的规则。这确实产生了很大的影响。到2000年,鹿的数量达到了3800万只。那时候,数以百万计的鹿与人类生活在一起,可以自由地找到足够的食物资源。)”可知,保护鹿的规则非常成功。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“In the end, researchers determined that the most effective and sustainable (可持续的) population management solution would be hunting with
42、bows.(最后,研究人员确定,最有效和可持续的鹿群管理解决方案将是用弓打猎。)”可知,根据文章,弓是猎鹿的最佳工具。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据第二段中“Law-makers began to make rules to protect deer and keep ecological balance (生态平衡). And it did make a big difference.(立法者开始制定保护鹿和保持生态平衡的规则。这确实产生了很大的影响。)”和第三段中“City deer hunting is a management practice used in many ci
43、ties and suburban areas across the United States(城市猎鹿是美国许多城市和郊区使用的一种管理方法)”和最后一段中“In the end, researchers determined that the most effective and sustainable (可持续的) population management solution would be hunting with bows.(最后,研究人员确定,最有效和可持续的鹿群管理解决方案将是用弓打猎。)”以及全文可知,本篇文章主要讲述了美国为保持生态平衡,制定了一系列关于如何管理鹿群的规定
44、及其效果。D项“美国对鹿群保持生态平衡的规定”符合题意,为最佳标题。故选D项。DOf the many colorful Romanian traditions that are brought to life every year, the Bear Dance is one of the most inspiring. This folk tradition dates back to thousands of years ago.Traditionally, the arrival of the “bears” is announced by a small group of “iroz
45、i”, who blow whistles (口哨) to a rhythm set by the head bear tamer (训兽师). Chosen for his leadership skills, the head tamer is the one who decides when each of the acts is played and gives the cues.The “bears” dance to the beat set by the pan flutes (排萧) and the drums, after practicing for up to three
46、 months before the day of the ceremony. Wearing the special costumes requires strength and must be handled with confidence, to look fierce, with the heaviest of costumes weighing up to 50 kilos.When the person wearing the costume is standing up straight, the “bear” looks up. During the dance, the we
47、arer must bend forward and shake his or her body to the left and to the right while taking small steps either to the front or to the side.Taking place every winter in villages and cities in Romanias eastern region of Moldova, the Bear Dance symbolizes the death and rebirth of time. The Bear Dance se
48、es men of all ages, and increasingly more women, who are dressed in real bear skins and dance to the rhythm of pan flutes and drums to drive off evil spirits and ring in the new year. Performed between Christmas and New Years Eve, this ancient ritual brings together the whole community, who gather t
49、o watch the performance.By tradition, the procession of the Bear Dance, which includes 6 to 24 “bears”, would visit every family of the village, accompanied by up to three singing bear tamers, several characters wearing womens clothes and drummers. While this tradition is still observed in many vill
50、ages, in cities and towns it usually takes the form of a parade that takes place at the end of a major performance in the center.12. What do we know about the Bear Dance?A. It is performed by “bears”only.B. It is a tradition with a long history.C. It is better celebrated in cities.D It is used for s
51、ports by the locals in Romania.13. How does the Bear Dance begin?A. A group of people blow whistles.B. The head bear tamer dances to a rhythm.C. Some performers blow the pan flutes.D. Several characters beat drums.14 Why do the locals hold the Bear Dance every year?A. To call on people to protect wi
52、ld animals.B. To celebrate a good harvest in the past year.C. To welcome the arrival of the new year.D. To provide themselves with a way to have fun.15. Which section of a magazine is the text probably taken from?A. Nature.B. Travel.C. History.D. Culture.【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章
53、主要介绍了罗马尼亚最鼓舞人心的传统之一“熊舞”的相关情况。【12题详解】细节理解题。由文章最后一段中“By tradition, the procession of the Bear Dance, which includes 6 to 24 “bears”, would visit every family of the village, accompanied by up to three singing bear tamers, several characters wearing womens clothes and drummers. (按照传统,“熊舞”队伍会有6到24只“熊”,他
54、们会拜访村里的每家每户,最多有三个会唱歌的驯熊人、几个穿着女装的角色和鼓手陪同。)”可知,它不是只由“熊”表演,故选项A错误。由文章第一段中“This folk tradition dates back to thousands of years ago.(这个民间传统可以追溯到几千年前。)”可知,熊舞是一个有着悠久历史的传统,故选项B正确。选项C和选项D在文章中并未提及,故排除。故选B。【13题详解】推理判断题。由文章第二段中“Traditionally, the arrival of the “bears” is announced by a small group of “irozi”,
55、 who blow whistles (口哨) to a rhythm set by the head bear tamer (训兽师). (传统上,“熊”的到来是由一小群“伊罗兹”宣布的,他们根据驯兽师设定的节奏吹口哨。)”可知,熊舞是以一群人按照驯兽师设定的节奏吹口哨开始。故选A。【14题详解】细节理解题。由文章第五段中“The Bear Dance sees men of all ages, and increasingly more women, who are dressed in real bear skins and dance to the rhythm of pan flut
56、es and drums to drive off evil spirits and ring in the new year. (参加“熊舞”的有各个年龄层的男人,也有越来越多的女人,他们穿着真正的熊皮,随着笛子和鼓的节奏跳舞,以驱除邪恶的灵魂,迎接新的一年。)”可知,当地人每年都要举行熊舞,迎接新的一年。故选C。【15题详解】推理判断题。由文章第一段“Of the many colorful Romanian traditions that are brought to life every year, the Bear Dance is one of the most inspiring
57、. This folk tradition dates back to thousands of years ago.(在每年丰富多彩的罗马尼亚传统中,熊舞是最鼓舞人心的传统之一。这个民间传统可以追溯到几千年前。)”可知,文本可能取自杂志的文化部分。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Talk to StrangersWe are often taught at a very young age not to talk to strangers. However, we gr
58、ow up and have to talk to strangers all day long. _16_First of all, it is very important to have a warm approach if you want to avoid a cold communication. So when you are approaching a stranger for the first time next time, send off friendly signals (信号), such as smiling.Now that you have approache
59、d with friendly and warm signals, what do you say to a stranger? _17_ The opening lines are not as important as you might think. One of the best and effective opening lines is also the simplest, such as “Hey, how are you?”, which has worked for me all the time.After or during your opening line, give
60、 out your hand for a nice solid handshake. But what if you dont like shaking hands? Too bad, I advise you to step up and shake the other persons hand anyway. Why? Because handshakes are so important. _18_19_ You can tell the strangers who you are and how you have arrived. And if you can, try asking
61、them questions. For example, I could say, “Hey, Im Vanessa. This is my first time at this conference and how about you?” Then they would respond and we are in a conversation and no longer strangers.My final tip for you is to use food and drink as an opener if you can. Sitting at the bar is an easy w
62、ay to make conversation with the person next to you. _20_ We all eat and drink, so its an easy way in.A. Now its time to introduce yourself.B. Give something as a gift to the stranger at the first time.C. Having a small talk while waiting to be seated is very simple.D. Opening lines tend to make peo
63、ple very nervous, but dont worry.E. When discussing a problem you both meet, you will better understand each other.F. Here are some tips for you to develop a quick and good relationship with strangers.G. The moment your skin touches someone elses skin, both of you will feel more connected.【答案】16. F
64、17. D 18. G 19. A 20. E【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述了如何与陌生人交流,并提供了一些建议。【16题详解】上文“We are often taught at a very young age not to talk to strangers. However, we grow up and have to talk to strangers all day long. (我们常常在很小的时候就被教导不要和陌生人说话。然而,我们长大了,不得不整天和陌生人说话)”以及下文“First of all, it is very important to have a
65、warm approach if you want to avoid a cold communication. (首先,如果你想避免冷淡的沟通,那么采取热情的方式是非常重要的)”说明长大之后,我们不得不和陌生人说话。空处引出下文,就如何和陌生人交流给出一些建议。F项“这里有一些技巧可以帮助你与陌生人建立快速而良好的关系。”符合语境。故选F。【17题详解】上文“Now that you have approached with friendly and warm signals, what do you say to a stranger?(既然你已经带着友好和温暖的信号走近了,你会对陌生人说
66、什么?)”以及下文“The opening lines are not as important as you might think.(开场白并不像你想象的那么重要)”可知,有些人不知道如何去做开场白。空处引出下文,说明即使不知道该如何去做开场白,也不要担心。下文中的“The opening lines are not as important as you might think”说明为了D项中“dont worry”的原因。故选D。【18题详解】上文“Too bad, I advise you to step up and shake the other persons hand any
67、way. Why? Because handshakes are so important. (太糟糕了,我建议你无论如何都要站起来和对方握手。为什么?因为握手是如此重要)”说明握手的重要性。空处进一步阐述握手为什们能够增进陌生人的交流,是因为“当你的皮肤接触到别人的皮肤时,你们两个会感觉更紧密”。G项中的“your skin touches someone elses skin”和上文中的“shake the other persons hand”相呼应。故选G。【19题详解】下文“You can tell the strangers who you are and how you have
68、 arrived. And if you can, try asking them questions. For example, I could say, “Hey, Im Vanessa. This is my first time at this conference and how about you?”(你可以告诉陌生人你是谁以及你是如何到达的。如果可以的话,试着问他们一些问题。例如,我可以说:“嘿,我是凡妮莎。这是我第一次参加这个会议,你呢?)”说明本段所给建议是介绍你自己。A项“现在是时候自我介绍了。”适合作本段的主旨句。故选A。【20题详解】上文“Sitting at the
69、bar is an easy way to make conversation with the person next to you.(坐在酒吧里是与旁边的人交谈的一种简单方式)”说明酒吧的氛围非常有利于陌生人的交流。空处表明在这样的氛围下,两人讨论他们遇到的问题,会更加了解彼此。E项“当讨论你们遇到的问题时,你们会更好地理解对方。”符合语境。故选E。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下而短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。One year ago, I received the most heartb
70、reaking letter a senior high school student could read. Reading that letter brought me a mix of _21_: shock, anger, stress, and sadness. Over the past year, I have thought a lot about what made the month of waiting so _22_. The answer for me was fear of the unknown. How much I hope for a quick and _
71、23_ answer!For many 17- or 18-year-olds, this may be the first time that something is completely out of your control. When you hand in your application, you are putting your hopes and _24_ into someone elses hands. Thats a feeling which is _25_ to be harmed.This was a bad time for me. Im not going t
72、o _26_. I felt so bad when seeing my _27_ going to their first choice schools. However, this gave me a lot more _28_ at the same time. I believe I am quite able to succeed in college. And that is what helped me to _29_ this bad time. In the end, I was _30_ by another university, which is as good as
73、my first choice school.I am so _31_ that I got that rejection (拒绝) letter one year ago, because I grew more from that experience than I ever thought I would. I _32_ how to be happy for people who got what I wanted. I learned how to fit in what I hadnt _33_ for.Being rejected is a terrible feeling, b
74、ut there is so much _34_ that comes out of it. You can take your time to be _35_, but be grateful for being where you are. Please believe the better is coming.21. A. advantagesB. feelingsC. ideasD. difficulties22. A. excitedB. activeC. nervousD. peaceful23. A. clearB. rightC. braveD. serious24. A. t
75、houghtsB. suggestionsC. promisesD. dreams25. A. necessaryB. easyC. proudD. formal26. A. lieB. considerC. designD. inform27. A. relativesB. sistersC. classmatesD. brothers28. A. funB. knowledgeC. honestyD. confidence29. A. take upB. go throughC. give upD. look for30. A. interviewedB. researchedC. tra
76、inedD. accepted31. A. worriedB. angryC. gladD. sorry32. A. discussedB. showedC. learnedD. reported33. A. plannedB. paidC. askedD. travelled34. A. kindnessB. growthC. happinessD. interest35. A. doubtfulB. movedC. boredD. sad【答案】21. B 22. C 23. A 24. D 25. B 26. A 27. C 28. D 29. B 30. D 31. C 32. C 3
77、3. A 34. B 35. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。本文主要讲述了作者未被首选大学录取的经历,虽感难过但是成长很多。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:读那封信给我带来了复杂的感受:震惊、愤怒、压力和悲伤。A. advantages优势;B. feelings感受;C. ideas主意;D. difficulties困难。根据后文“shock, anger, stress, and sadness”可知,读那封信给作者带来了复杂的感受。故选B项。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:在过去一年里,我想了很多,是什么让等待的那个月如此紧张。A. excited兴奋的;B. act
78、ive活跃的;C. nervous紧张不安的;D. peaceful和平的。根据后文“The answer for me was fear of the unknown.”可知,作者在未知的恐惧中等待结果是很紧张的。故选C项。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:我多么希望得到一个迅速而明确的答复啊!A. clear明确的;B. right正确的;C. brave勇敢的;D. serious严重的。根据前文“Over the past year, I have thought a lot about what made the month of waiting so _2_.”可知,作者在等
79、待的这几个月很紧张,希望得到明确的答复。故选A项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:当你递交申请的时候,你就把你的希望和梦想交给了别人。A. thoughts想法;B. suggestions建议;C. promises承诺;D. dreams梦想。根据前文“When you hand in your application, you are putting your hopes”结合填报大学志愿的常识可知,当递交申请的时候,人们就把自己的希望和梦想交给了别人,dreams和hopes并列,语义一致。故选D项。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:这是一种很容易被伤害的感觉。A. nec
80、essary必要的;B. easy容易的;C. proud自豪的;D. formal正式的。根据前文“When you hand in your application, you are putting your hopes and _4_ into someone elses hands.”可知,人们把希望和梦想交给别人,这很容易被伤害。故选B项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:我不想撒谎。A. lie说谎;B. consider认为;C. design设计;D. inform通知。根据后文“I felt so bad when seeing my _7_ going to their
81、 first choice schools.”可知,同学们去了他们的首选学校,作者没有成功,感到很难过,这是真实的感受,所以作者说自己不想撒谎,感觉很难过。故选A项。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:当我看到我的同学们去他们的首选学校时,我感到很难过。A. relatives亲戚;B. sisters姐妹;C. classmates同学;D. brothers兄弟。根据常识和后文“going to their first choice schools”可知,作者的同学们去了他们的首选学校。故选C项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,这同时也给了我更多的信心。A. fun乐趣;B.
82、 knowledge知识;C. honesty诚实;D. confidence自信。根据后文“I believe I am quite able to succeed in college.”可知,这给了作者更多的信心,作者相信自己能在大学里成功。故选D项。【29题详解】考查动词短语词义辨析。句意:正是这些帮助我度过了这段艰难的时光。A. take up占用;B. go through经历;C. give up放弃;D. look for寻找。根据前文“However, this gave me a lot more _8_ at the same time. I believe I am q
83、uite able to succeed in college.”及后文“this bad time”可知,这让作者更自信,帮助作者度过了艰难时光。故选B项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:最后,我被另一所大学录取了,这所大学和我的第一志愿一样好。A. interviewed面试;B. researched研究;C. trained训练;D. accepted接受(录取)。根据后文“another university”以及“which is as good as my first choice school”可知,作者被另一所大学录取了。故选D项。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意
84、:我很高兴一年前我收到了那封拒绝信,因为那次经历让我成长得比我想象的要多。A. worried担心的;B. angry生气的;C. glad高兴的;D. sorry抱歉的。根据后文“because I grew more from that experience than I ever thought I would”可知,因为那次经历让作者成长很多,所以作者很高兴收到那封拒绝信。故选C项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:我学会了如何为得到我想要的东西的人感到高兴。A. discussed讨论;B. showed显示;C. learned学到;D. reported报告。根据后文“I l
85、earned how to fit in what I hadnt _13_ for.”可知,作者在此总结经验教训,自己学会了如何为别人的成功而感到高兴。故选C项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:我学会了如何适应我没有计划的事情。A. planned计划;B. paid支付;C. asked要求;D. travelled旅游。根据前文分析及前文“I learned how to fit in what I hadnt”可知,作者被另一所大学录取,不是自己的原来首选的计划中的学校,所以说学会了如何适应自己没有计划的事情。故选A项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:被拒绝是一种可怕的感觉
86、,但它会带来很多成长。A. kindness善良;B. growth成长;C. happiness快乐;D. interest兴趣。根据前文“I am so _11_ that I got that rejection (拒绝) letter one year ago, because I grew more from that experience than I ever thought I would.”可知,这次经历给作者带来很多成长。故选B项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:你可以花时间感受悲伤,但要感激你现在所处的位置。A. doubtful怀疑的;B. moved感动的;C
87、. bored无聊的;D. sad悲伤的。根据前文“Being rejected is a terrible feeling”可知,被拒绝是一件糟糕的事,人们肯定感到悲伤。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。For centuries London has been the center of the United Kingdom, but it was _36_ (actual) an army outpost (前哨) nearly 2,000 years ago.There _37_ (be) more
88、 than six million Londoners at the very _38_ (begin) of the 20th century. It was lucky _39_ them that their hometown would become the largest and wealthiest city on the earth in the new century. However, wars _40_ (fight) from World War to World War . Luckily, this city survived and their country be
89、came a country of “freedom and glory for mankind”, as Winston Churchill once said.London, though badly ruined, remained a good choice for people _41_ were looking for chances. In _42_ 1950s, a new wave of immigrants (移民) changed the face of the city. Millions of people went there in hope of _43_ (fi
90、nd) better jobs and higher pay. Now, London is an international capital of commerce, an _44_ (attract) tourist destination (目的地), a center of culture, and one of the most lively _45_ (city) under the sun.【答案】36. actually 37. were 38. beginning 39. for 40. were fought 41. who 42. the 43. finding 44.
91、attractive 45. cities【解析】【导语】这是一篇说明文。本文主要介绍了伦敦的历史。【36题详解】考查副词。句意:几个世纪以来,伦敦一直是英国的中心,但实际上,2000年前它是一个军事前哨。分析句子结构可知,此处应用actual的副词形式actually修饰整个句子, 副词actually意为“实际上”。故填actually。【37题详解】考查时态。句意:在20世纪初,伦敦有600多万人口。由后文的时间状语“at the very_ (begin) of the 20th century”判断事情发生在过去,故本句用一般过去时;此处为there be句型,主语是“more th
92、an six million Londoners(600多万伦敦人)”,故填were。38题详解】考查名词。句意:在20世纪初,伦敦有600多万人口。结合句意可知填名词beginning,at the beginning of意为“在之初”,固定短语。故填beginning。【39题详解】考查介词。句意:他们的家乡会在新世纪成为世界上最大、最富有的城市,这对他们来说是幸运的。结合上下文可知,本空填介词for,be lucky for sb意为“对某人来说是幸运的”,为固定短语。故填for。【40题详解】考查时态和语态。句意:然而,从第一次世界大战第二次世界大战,战争一直在打。由后文的时间状语“
93、 from World War to World War ”判断事情发生在过去,故本句用一般过去时。动词fight意为“战斗,打仗”。此处主语 wars (战争)与谓语动词fight之间是被动关系,又因事情发生在过去,故用一般过去时的被动形式。故填were fought。【41题详解】考查定语从句。句意:伦敦,虽然严重受损,但然是寻找机会的人的好选择。分析句子结构可知,此处people是先行词,且后面的定语从句中缺少主语,故用who引导定语从句。故填who。【42题详解】考查冠词。句意:20世纪50年代,新一波移民改变了这座城市的面貌。结合句意可知填定冠词the,in the 1950s意为“
94、在20世纪50年代”,固定用法。故填the。【43题详解】考查非谓语。句意:数以百万计的人去那里寻更好的工作和更高的工资。分析句子结构可知,本空填动名词finding,意为“找到,求得”,做介词of的宾语。故填finding。【44题详解】考查形容词。句意:现在,伦敦是一个国际商业之都,一个有吸引力的旅游目的地,一个文化中心,也是阳光下最热闹的城市之一。分析句子结构可知,本空填形容词attractive,意为“有吸引力的”,作tourist destination的定语。故填attractive。【45题详解】考查名词。句意:现在,伦敦是一个国际商业之都,一个有吸引力的旅游目的地,一个文化中心
95、,也是阳光下最热闹的城市之一。“one of the+名词复数”表示“之一”,故结合句意可知,本空填city的复数形式cities,意为“城市”。故填cities。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你是李华, 你的英国笔友Mike在来信中提到很想了解你的高中日常生活。请你给他写一封回信,内容包括:1. 你的日常生活;2. 你对这种生活的看法;3. 询问对方情况。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Mike,_Yours,Li Hua【答案】 Delighted to know that
96、 you are interested in my school life, Im writing to share my updates with you. Adapting to senior high school life is really a big challenge, but really impressive. I keep up with other classmates and get used to all the homework. Especially amazing are the interesting school clubs on campus. I hav
97、e joined the Volunteer Club to do my bit for school. In all, I fit in quite well and hope I can make my way to be a top student this term. What about your school life? Drop me a line when you are available. 【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生就高中日常生活给英国笔友Mike写一封回信,并询问对方情况。【详解】1.词汇积累对感兴趣:be interested in go in f
98、or非常:really extremely适合:fit suit学期:term semester2.句式拓展同义句转换原句:Adapting to senior high school life is really a big challenge, but really impressive. 拓展句:It is really a big challenge to adapt to senior high school life, but really impressive. 【点睛】【高分句型1】Adapting to senior high school life is really a
99、big challenge, but really impressive. (运用了动名词Adapting作主语)【高分句型2】Especially amazing are the interesting school clubs on campus. (运用了“表语+系动词+主语”结构的完全倒装句)第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Last Sunday, Emily and her brother, John, went to a restaurant to have dinner. There were lots of
100、people in the restaurant so they had to share their table with another person, who was a young lady in her twenties. After eating, she left in a hurry and left her phone on the table.When Emily and John prepared to go home, Emily noticed the phone. She quickly told John. “It must be the young ladys
101、phone.” Join looked at the phone which took his breath away. It was one of the latest models on the market. John had always wanted a phone, but his parents didnt agree.John stared at it for some minutes. Then he said slowly, “I want to take the phone.” Emily could not believe her ears. She shouted a
102、t her brother. “You cant! What if the owner comes to look for it?” However, John grabbed the phone and ran out of the restaurant quickly.Upon arriving home, John locked his bedroom door with trembling hands. Inside his room, he took out the piece of beauty. He liked it very much and polished it happ
103、ily.Before sleep, Emily went into Johns bedroom and said. “John, you cant keep the phone. Your behavior is wrong. And how will you explain the thing to our parents?” John said. “I will say a friend lent it to me.” “You are lying. Oh, dear! When did you turn so dishonest?” said Emily.Then Emily saw a
104、 house phone number on the plastic cover of the phone. “Why dont we just call this number? The owner must be worried. We can talk to her and ask her to come and take back her phone.” Emily was trying to persuade her brother to change his mind.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。That night, John t
105、urned over in bed from time to time. _Emily was very happy to hear that. _【答案】That night, John turned over in bed from time to time. He looked into the darkness and kept sighing, then covering his head with the pillow. It was difficult for him to return the new phone! Whenever he closed his eyes, it
106、 would appear in his mind. But how could he bear to think of the young lady heartbroken for her lost phone? When had he become a thief? Shame overcame him. Emily was right! The next morning, he found Emily. “I am going to phone the owner,” he told Emily, stressing each word.Emily was very happy to h
107、ear that. They phoned the girl with her house phone number and got through. After being told about her phone, the girl expressed her gratitude repeatedly. Even on the other end of the line, John could felt her excitement. Then the three met at the same cafe. Seeing the girls broad smile, John never
108、felt more relieved. He was grateful that he resisted the evil temptation and stuck to being honest.【解析】【导语】本文以手机为线索展开,讲述了Emily和弟弟John在饭店吃饭时,同桌的女孩忘了手机,弟弟John特别想把手机占为己有,后来在Emily的坚决要求下,终于想通了,归还了手机的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“那天晚上,John不时地在床上翻来覆去。”可知,第一段可描写John的艰难的思想斗争,最后想通不能要别人的手机。由第二段首句内容“Emily听到这个消息很高兴。”可知
109、,第二段可描写Emily和弟弟找到手机的主人,归还手机。2.续写线索:艰难的思想斗争羞愧告知打电话归还激动感谢感悟3.词汇激活行为类告知:tell/inform打电话:phone/call up/make a call情绪类他感到羞愧:shame overcame him/he felt ashamed感谢:gratitude/thanks【点睛】高分句型1After being told about her phone, the girl expressed her gratitude repeatedly. (由动名词的被动式作介词宾语)高分句型2Seeing the girls broad smile, John never felt more relieved. (由现在分词作状语)