收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:454628 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:7 大小:57.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年高中英语北师大版必修一课时作业4 UNIT 1 LIFESTYLES LESSON 4 CITY AND COUNTRY WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业4Lesson 4 City and Country.单词拼写1I wonder if there is a convenience store nearby (在附近)2I am unable to cycle (骑行) to school because my bicycle is broken.3The girl hopes to be an accountant (会计) after graduation.4Your lung (肺)are the two organs (器官) inside your chest (胸腔) which are filled with air

2、when you breathe.5The boy didnt take the exam with the excuse of sickness (病)6The beach was crowded (拥挤) with sunbathers.7His wife travels to the office by tube (地铁) every morning.8The weather forecast (预测) says it will be sunny tomorrow.9I need to go to the gym because I dont have spare time to do

3、enough exercise otherwise (否则)10The young man took a seat and lit a cigar (香烟).单句语法填空1The mountain is very high. We can see it from a distance (distant) of 20 kilometres.2The weather was so cold that I didnt like to leave my room.3The report forecasts (forecast) that prices will rise by 3% next mont

4、h.4Choosing the right dictionary depends on what you want to use it for.5She is lucky enough to find the same handbag that she lost yesterday at the airport.6Close the farm gates behind you, or/otherwise the animals will run out.7Lets keep the surface free of/from dirt by putting a cover over it.8It

5、s good to know that the dogs will be well cared for while were away.9Tell John not to leave the house unless he makes sure that the lights are turned off.10As I was seated there waiting to be interviewed, many thoughts crowded into my mind.单句改错1But the floor was shaking such violently that he could

6、hardly reach the lamp.suchso 2The trip to Xian has been such happy memory to me that I will never forget it.such后加a 3From the top of the hill we could see the houses at the distance.atin 4That he needs is not money but some understanding.ThatWhat 5He has as many money as John does.manymuch .选词填空make

7、 sure of, set free, in the distance, by chance, by free of, be fond of1All dressed in school uniform, the children looked quite the same in_the_distance .2He said he had done it, but we couldnt make_sure_of it.3Mandela was finally set_free in 1993.4If your wages are very low, theyll be_free_of incom

8、e tax.5The girl is_fond_of telling other people what to do.6They lived in the same hotel by_chance yesterday.完成句子1Visiting Beijing is what_I_want_to_do_most this summer holiday.这个暑假我最想做的事是参观北京。2I have changed so_much_that many people like to make friends with me.我变化如此之大以至于人们都喜欢和我交朋友了。3I think I lock

9、ed the door, but Ill just go back and make_sure .我想我锁门了,但我还是回去查看一下吧。4When driving, you must keep_your_distance_from the car ahead of yours.开车时,一定要与前车保持一定距离。5It was several weeks before he was completely free_of/from pain.过了几个星期他的疼痛才完全消除。6The rent is a bit high, but otherwise the house is satisfactor

10、y.这幢房子租金贵了点,但在其他方面倒是令人满意。7He works in the_same_company_that I do.他和我在同一家公司工作。8I havent known him as_long_as_you .我认识他的时间没有你长。.阅读理解For centuries, dolphins have got our admiration, and it is easy to see why. They are beautiful, cute and smart sea animals. Dolphins are not fish, but warmblooded animals

11、. They live in groups, and speak to each other in their own language. In this way, they are like other animals, such as bees and birds. But dolphins are very different from almost all land animals. It is said that dolphins are the worlds second brightest creatures after humans and have many brain fe

12、atures related to intelligence. Their brain is nearly the same size as our own, and they live a long time at least twenty or thirty years.Like some animals, dolphins use sound to help them find their way around. They also make these sounds to talk to each other and to help them find food. We now kno

13、w they do not use their ears to receive these sounds, but the lower part of the mouth, called the jaw.Strangely, dolphins seem to like man, and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.There is a story about sailors in the 19th century. In a dan

14、gerous part of the sea off the coast of New Zealand, they learnt to look for a dolphin called Jack. From 1871 to 1903, Jack met every boat in the area and showed it the way. Then in 1903 a passenger on a boat called The Penguin shot and wounded Jack. He recovered and for nine years more continued to

15、 guide all ships through the areaexcept for The Penguin.Today, some people continue to kill dolphins, but many countries of the world now protect them and in these places it is against the law to kill them.本文是一篇说明文,介绍了海豚的大脑构造、生活习性以及与人类间的友谊的传说。1Dolphins are different from many other animals because t

16、hey _ .Alive in groups Bhave large brainsCare warmblooded Dhave their own language答案:B解析:细节理解题。根据第一段中的“Their brain is nearly the same size as our own, and they live a long time at least twenty or thirty years.”可知,海豚与其他动物的不同之处在于它的大脑很大,几乎和人类的大脑一样大,故B项正确。2Which of the following does the dolphin use to

17、help it find its way around?AIts nose. BIts ears.CIts jaw. DIts eyes.答案:C解析:细节理解题。根据第二段中的“We now know they do not use their ears to receive these sounds, but the lower part of the mouth, called the jaw.”可知,海豚用下颚接收声音来识路,故C项正确。3Why did the sailors off the coast of New Zealand look for Jack?AHe was lon

18、ely and liked to be with people.BThey enjoyed playing with him.CHe was seriously wounded.DThey wanted his help.答案:D解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“There is a story about sailors in the 19th century. In a dangerous part of the sea off the coast of New Zealand, they learnt to look for a dolphin called Jack. From 1

19、871 to 1903, Jack met every boat in the area and showed it the way.”可知,杰克在这片危险海域为渔船指路,由此可知,水手们找杰克是为了让它帮忙,故D项正确。4By telling the story of Jack, the writer wanted to show that _ .Adolphins are friendly and cleverBpeople are cruel to animalsCJack is different from other dolphinsDdolphins should be prote

20、cted by law答案:A解析:作者意图题。上文说海豚的大脑结构和人类相似,再结合倒数第三段“Strangely, dolphins seem to like man, and for thousands of years there have been stories about the dolphin and its friendship with people.”可知,海豚似乎喜欢人类,几千年来一直有关于海豚和人类的友谊的传说,紧接着作者举杰克在危险海域为渔船指路的例子就是为了证明海豚是聪明和友好的,故A项正确。.语法填空One day, Mary was working in he

21、r office in London _1_ she received an email from her friend Joan. In Joans email, she persuaded Mary _2_ ( look) for a flat in London for her. As she had _3_ (little) money than before, the flat had to be cheap, but it had to be modern, with elevators and gas lines. Though Mary found _4_ difficult

22、to find such a flat, she still went from one block to another, looking for a flat _5_ would meet Joans requirements (要求). Having tried too many times, Mary came up _6_ her boss and asked him for advice _7_ (polite). It was the first time that she _8_ (talk) with her boss about her personal problems.

23、 It happened that the boss just had such a flat for rent, so they quickly reached _9_ agreement. But to her surprise, when she emailed Joan, telling her the good news, Joan said that she had changed _10_ mindshe was not going to London.本文为记叙文,文章主要介绍了Mary努力帮朋友Joan 在伦敦找公寓,好不容易找到了,却被告知朋友改变计划不来伦敦的故事。1.

24、when解析:考查固定搭配。此题考查be doing.when。句意:玛丽正在伦敦的办公室工作就在此时她收到了一封朋友的email,所以此处用when。2to_look解析:考查固定搭配。persuade sb.to do sth.“说服某人做某事”。句意:珍妮说服玛丽为她在伦敦找一个公寓,所以用to look。3less解析:考查比较级。根据后文的than可知用比较级,little的比较级为less,故填less。4it解析:考查形式宾语。句意:尽管玛丽发现很难找到这样一个公寓。此处found的宾语为to find such a flat,为不定式作真正宾语,所以用it 作形式宾语。故填it

25、。5that/which解析:考查定语从句。此处flat为先行词,指物,在定语从句中作主语,所以用关系代词which或that。6to解析:考查固定短语。此处表示走近老板,所以用came up to。故填to。7politely解析:考查副词。修饰动词asked 要用副词politely。故填politely。8had_talked解析:考查时态。根据固定句型it was the first time that从句(时态用过去完成时),可知talk 用had talked。9an解析:考查固定短语。达成一致用reach an agreement。agreement是可数名词,故填an。10her解析:考查固定短语。改变主意用change ones mind, 再根据主语是Joan 可知ones用her。故填her。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1