收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业7 Unit 3 Travel journal Section Ⅰ(含解析)新人教版必修1.doc

上传人:a**** 文档编号:454370 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:235KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业7 Unit 3 Travel journal Section Ⅰ(含解析)新人教版必修1.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业7 Unit 3 Travel journal Section Ⅰ(含解析)新人教版必修1.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业7 Unit 3 Travel journal Section Ⅰ(含解析)新人教版必修1.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业7 Unit 3 Travel journal Section Ⅰ(含解析)新人教版必修1.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业7 Unit 3 Travel journal Section Ⅰ(含解析)新人教版必修1.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业7 Unit 3 Travel journal Section Ⅰ(含解析)新人教版必修1.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(七)Section (建议用时:35分钟)高考题型练习提能力.阅读理解ASome years ago,writing in my diary used to be a usual activity.I would return from school and spend the expected half hour recording the days events,feelings,and impressions in my little blue diary.I did not really need to express my emotions by way of word

2、s,but I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.After all,isnt accumulating memories a way of preserving the past?When I was thirteen years old,I went on a long journey on foot in a great valley,wellequipped with pens,a diary,and a camera.During the trip,I

3、was busy recording every incident,name and place I came across.I felt proud to be spending my time productively,dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.On my last night there,I wandered out of my tent,diary in hand.The sky was clear and lit by the glare of th

4、e moon,and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.I automatically took out my pen.At that point,I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.All I remembered of the pr

5、evious few days were the dull characterizations I had set down in my diary.Now,I only write in my diary when I need to write down special thoughts or feelings.I still love to record ideas and quotations that strike me in books,or observations that are particularly meaningful.I take pictures,but not

6、very oftenonly of objects I find really beautiful.Im no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old.I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera,busy preserving the present so as to live it in the future.I dont want to wake up one day and have

7、 nothing but a pile of pictures and notes.Maybe I wont have as many exact representations of people and places;maybe Ill forget certain facts,but at least the experiences will always remain inside me.I dont live to make memoriesI just live,and the memories form themselves.【语篇解读】本文是一篇记叙文。题材为个人情况和日常活动

8、。本文讲述了作者对写日记循序渐进的认识,过去写日记仅是记录过去的事,现在写日记就是记录自己的思想感情和对生活的感悟。这一切的变化取决于去山谷的一次旅行,在那儿,作者被美景深深吸引和触动,彻底改变了对写日记的认识。由此告知我们:生活要有意义,必须去亲身体验,感悟人生。1Before the age of thirteen,the author regarded keeping a diary as a way of Aobserving her school routineBexpressing her satisfactionCimpressing her classmatesDpreserv

9、ing her historyD细节理解题。由第一段,特别是最后一句“After all,isnt accumulating memories a way of preserving the past?”可知,在13岁之前,作者把写日记作为记录过去的一种方法。2What caused a change in the authors understanding of keeping a diary?AA dull night on the journey.BThe beauty of the great valley.CA striking quotation from a book.DHer

10、concerns for future generations.B细节理解题。由文章第二段可知,作者13岁去一座山谷旅游,被当地美丽的景色所吸引,所以作者情不自禁地拿出笔想记录下这里的美丽画面,并由此产生了一些感悟。3What does the author put in her diary now?ANotes and beautiful pictures.BSpecial thoughts and feelings.CDetailed accounts of daily activities.DDescriptions of unforgettable events.B细节理解题。由第四段

11、第一句“Now,I only write in my diary when I need to write down special thoughts or feelings.”可知,作者现在的日记只记具有特殊意义的思想感情。4The author comes to realize that to live a meaningful life is Ato experience itBto live the present in the futureCto make memoriesDto give accurate representations of itA推理判断题。由文章最后一段,特别

12、是“.maybe Ill forget certain facts,but at least the experiences will always remain inside me”可知,作者逐渐意识到:要想生活过得有意义,你就得亲身体验生活。BDirar Abohoy is a 32yearold man.He spends as much time on his hands as he does on his feet.He has trained to walk on his hands from a very young age.So now he can climb mountai

13、ns and perform all kinds of unique skills (绝技) with his legs waving in the air.Although Dirar lives in Tigray, northern Ethiopia, he grew up watching Chinese and American movies.When he was a kid, he didnt know anything about filmmaking.So he thought all the unique skills he saw on TV were real.Ther

14、efore, he started to train himself in order to copy his heroes.When he grew up, he learned that most of the unique skills in his favorite films were not real.But by that time, Dirar had already become a master (大师) of handwalking, so he kept on training.In an interview with the BBC, Dirar Abohoy sai

15、d that he trains three hours in the morning, and another three in the evening.He hopes that one day he will set a Guinness Record with his skills.He can pull cars and climb mountains while standing on his hands.And he can even carry people on his back while walking on his hands.So Im pretty sure his

16、 dream will come true very soon.A video of Abohoy practicing his hands walking became popular on the Internet last week.And it drew mixed reactions from the public.Some people found his skill amazing.And other people simply said that there are much better things he can do with his hands than use the

17、m for walking, because he has two healthy legs to use for that.【语篇解读】Dirar Abohoy受电影特技的影响,从小就训练自己用手走路,而且现在已经成为一名用手行走的大师,并可以用手代替脚做很多事情,此事件也在网上引起了热议。5What do we know about Dirar Abohoy?AHe preferred to watch Chinese movies rather than American movies.BHe began to train to walk on his hands when he gre

18、w up.CHe wanted to learn filmmaking when he was a kid.DHe trains six hours every day.D细节理解题。根据第三段“.he trains three hours in the morning,and.”可知D正确;根据第一段“.from a very young age.”可知B错;A,C项没有提及。6Why did Dirar Abohoy begin training himself to walk on his hands?ABecause he wanted to become a master of ha

19、ndwalking.BBecause he wanted to copy his heroes.CBecause he wanted to set a Guinness Record.DBecause he wanted to walk on his hands.B细节理解题。根据第二段“Therefore,he started to train himself in order to copy his heroes.”可知B正确。7What does the author think of Dirar Abohoys dream of setting a Guinness Record?AH

20、e cant realise his dream because it is too difficult.BHis dream will not come true unless he practices harder.CHe will be successful because he has learned a lot.DIt is difficult to say as the author doesnt know him well.C推理判断题。根据第三段最后一句可知C正确。8What is the meaning of the underlined part in the last p

21、aragraph?ALed to different opinions on hand walking.BAttracted all kinds of people to follow him.CProduced more topics on learning unique skills.DReceived some bad advice on hand walking.A词义猜测题。根据最后一段“Some people found.And other people simply said.”可知人们表达了不同的观点,故选A项。.阅读七选五It seems that many people a

22、re travelling by rail these days because they dont want to deal with the airport. 1 The train is so easy,comfortable,and relaxing that they reach their destinations feeling refreshed rather than stressed.Its easy because you can just buy a ticket and get on the train.You can bring your own food and

23、drinks on board.Most of the time you can bring your luggage with you to your seat so its never out of your sight. 2 It is also much easier to get to the station than to the airport. 3 You can get up and walk around.Imagine being able to wander around to relax your legs on a long trip!Some trains eve

24、n have dining cars so you can get something to eat if you are hungry.If you are taking an overnight trip,you can get your own private room with a bed. 4 There is plenty of room for you to walk about and basically enjoy your own personal space.This makes train travel much less stressful than most oth

25、er ways of transportation.The airport is stressful to almost everybody these days. 5 With the train,someone else is doing the driving!That leaves you free to do other thingsread a book,catch up on your laptop or just watch the beautiful sights outside the windows.Now doesnt that sound nice?AThat mea

26、ns no lost luggage!BIt takes long to get a train ticket.CDriving can be stressful and boring.DWhat makes the train so comfortable?EThis kind of train is like a bed and breakfast is on wheels.FSome of these people turn to the train and end up being pleasantly surprised.GEven if you dont have a privat

27、e room,the seats are more comfortable than any airline seats.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了乘火车外出旅行的优点。1F由上一段内容可知,现在许多人不想和机场打交道,再根据空格后的“The train is so easy.”可知答案为F项。2A由前一句中的“Most of the time you can bring your luggage with you to your seat.”这一信息暗示了答案。3D本段主要讲述火车旅行给人们带来的舒适,这与D项内容相吻合。4G前一句中的“private room”和G项中的“p

28、rivate room”这两处信息都暗示了答案。5C前一句说明去机场带给人的压力,本句讲“驾车出行”的不足,因而C项符合语境需要。.语法填空It doesnt matter what you order from school cafeteria(餐厅)worker Debra Davis.Every meal 1._(come) with a delicious pie.After lunch, Debra drives her old car all over San Diego, 2._(look) for hungry homeless people.Debra says she ne

29、ver met a homeless person 3._ didnt need her home cooking.One day, she bought over 50 meals for 4._homeless.In order to do this, she is spending her own money, although she doesnt have much.“But you dont understand the joy that I get from feeding people,” she says.Thanks to 5._(she) kind acts, recen

30、tly the school officials invited her to a car shop.They gave her a new car.“I am not used to a new car,” she said, with happiness in her 6._(eye)She was so 7._(excite) that she didnt even know where 8._(start)We asked her what it meant that the teachers, staff and kids all wanted her to have that gi

31、ft.“It means that Im making a 9._(different) in their life.You know, I was looking for my reward in heaven, and you gave me a little bit here 10._Earth,” she said.【语篇解读】不论你在学校餐厅买什么吃的,餐厅服务员Debra Davis都会赠你一个美味的馅饼。而且她还开着车给市里的流浪者们免费送饭吃。为此,学校奖励了Debra Davis一辆新车来鼓励她的善良的行为。1comes考查时态。根据前面时态和Every meal可知此处用一般现在时。2looking考查非谓语动词。动词ing形式表主动,表伴随。3who/that考查定语从句。先行词是person,故引导词用who/that。4the考查冠词。the homeless无家可归的人。5her考查代词。形容词性物主代词修饰名词。6eyes考查名词复数。eye为可数名词,表示复数含义时要用其复数形式。7excited考查词形变化。be动词后接形容词表示处于某种状态。8to start考查动词不定式。特殊疑问词接动词不定式结构在此处充当宾语。9difference考查词形变化。make a difference有影响。10on考查介词。on Earth在地球上。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1