1、安庆九一六学校2020-2021第二学期英语开学考第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话仅读一遍。1. What will the man do tomorrow afternoon?A. Meet the woman. B. Attend a meeting. C. Go to the hospital. 2. What does the woman need according to the man?A. A challenging job. B. A good rest. C. A new accountant. 3
2、. Where is the woman going?A. The post office. B. The cinema. C. Her sisters home. 4. What is the man?A. A shop assistant. B. A tailor. C. A doctor. 5. Whose birthday is it today probably?A. Sues. B. Jims. C. Tracys.听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why is Lucy still at home today?A. She is taking the day off.
3、 B. She is waiting for the man. C. She is in no hurry for work. 7. How does Lucy find taking the subway?A. Convenient. B. Cheap. C. Crowded. 听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What are the speakers having?A. Beef. B. Fish. C. Chicken. 9. What does the woman say about the dish?A. It tastes terrible. B. It is del
4、icious. C. It is a bit sweet. 听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What is Mr. Taylor doing?A. Reading a magazine. B. Watching a film. C. Making a call. 11. Who is Kate calling?A. Jack. B. Her workmate. C. Her boyfriend. 12. Why is Paul asking so many questions?A. To improve his spoken English. B. To know more
5、 about the family. C. To get closer to the family. 听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What does Mary say about her flat?A. It has a big kitchen. B. It is close to her office. C. It faces a beautiful park. 14. How does Mary go to work?A. On foot. B. By bus. C. By bike. 15. Why was Lily late for work?A. She mi
6、ssed the bus. B. Her train was late. C. The bus broke down. 16. What will the man do the next day?A. Go to work by train. B. Visit Mary. C. Leave home earlier. 听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What program will follow the weather report?A. A music program. B. Some traffic news. C. An interview with Britney
7、 Spears. 18. What does the speaker advise drivers to do?A. Take umbrellas with them. B. Drive carefully and slowly. C. Visit the Tokyo Tower tonight. 19. What will the weather be like this weekend?A. Rainy. B. Cloudy. C. Sunny. 20. Where will the speaker probably go this weekend?A. The radio station
8、. B. The park. C. The Tokyo Tower.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;拣小题2分,满分30分)AFree Theme ParksNo matter what theme park or amusement park you visit,youre going to have to open your wallet to ride a coaster. For families on a budget,free-admission parks can be great bargains.KnoebelsKnoebels is one of
9、 the few remaining free-admission parks,and one of the largest in the US.Rides are separately priced.Discounted ticket books are available.Knoebels also offers pay-one-price options.With its generous collection of classic spinning rides and dizzying colored lights,Knoebels transports guests to a for
10、mer time.It also takes special pride in its two popular wooden coasters,Twister and Phoenix. The park offers a campground.Coney IslandThe amusement area includes a numher of operators.Admission to the seaside parks and famed boardwalk(木板路)is still free,as is entrance to the public beach. It also off
11、ers free parking. A Nathans Famous hot dog,however,will cost you.Coney Island was the most popular in the early 18th century. Along the boardwalk there is a clear sense of Americana(美国文物).Family KingdomThe free-admission park offers individual ride tickets as well as unlimited ridet passes. The near
12、by Family Kingdom Water Park,however,requires a separate admission.Once coastal vacation spots,traditional seaside amusement parks are now an endangered piece of Americana. Family Kingdom is among a few survivors,which is famous for the Swamp Fox wooden coaster.Waldameer ParkAs a classic amusement p
13、ark that dates back to 1896,Waldameer is one of the few remaining trolley(有轨电车)parks in the US. In the late 1800s and early 1900s,electric trolley companies often built amusement parks at the end of their lines to get additional money. Waldameer is a free-admission,pay-per-ride park,which is rare th
14、ese days.21.What can people do in Knoebels?A.Ride coasters free of charge. B.Go there for vacation camping.C.Enjoy Nathans Famous hot dogs. D.Experience the largest coasters in the US.22.What can we know about Family Kingdom?A.It is a water park. B.It requires an admission.C.It is known for a wooden
15、 coaster. D.It is only open to people with children.23.How is Waldameer Park different from the other three parks?A.It is in the US. B.It is a trolley park.C.It has the longest history. D.It is a free-admission park.BThe search engine Google celebrated on Thursday the 110th birthday of the first Nat
16、ive American woman engineer.Google honored Mary Ross with a special Google Doodle on its homepage.Ross was born on August 9,1908,in the state of Oklahoma.She was the great-granddaughter of John Ross,the longestserving chief of the Cherokee Nation.Her work is considered important to the early stages
17、of the age of space travel.Ross showed special abilities in math and science from an early age.As a student,she developed an interest in aviation,or the practice of flying aircraft.She went on to earn a masters degree in mathematics from Colorado State Teachers College,now called the University of N
18、orthern Colorado.During World War II,Ross began working for the Lockheed Aircraft Corporation as a mathematician.She earned a special certification in the field from the University of California in1949.Ross was later chosen to join Lockheeds topsecret Skunk Works team that worked on aircraft designs
19、.The name refers to a group that is permitted to work independently on advanced projects.She was the only female engineer among the teams 40 members.Early on,she researched defense systems.By the late 1950s,her work centered on satellites and a series of space rockets called Agenda.The rockets were
20、extremely important in the 1960s during the Apollo moon program.Ross also helped develop early design ideas for space travel between planets,including flyby space flights to study Venus and Mars.Ross retired from Lockheed in 1973.But she continued to give talks at high schools and colleges to encour
21、age more women and Native Americans to study engineering.She died in 2008,a few months before her 100th birthday.Many celebrated Rosslife on social media.Twitter user Aaron Perez,for example,wrote:“Mary Ross was an engineer who pioneered in the field of satellites.I never would have known if it wasn
22、t for the doodle.Women engineers deserve more recognition.”24. Why did Google celebrate Mary Ross110th birthday?A. She invented a new flying aircraft. B. She had been a great designer ever.C. She contributed a lot to space travel. D. She got a masters degree in mathematics.25. What did Mary Ross do
23、in the middle of20th century?A. She worked on Agenda. B. She gave talks at high schools.C. She helped women study engineering. D. She planned the Apollo moon program.26. Which of the following can best describe Mary Ross?A. Caring and cautious. B. Talented and creative. C. Generous and patient.D. Co
24、urageous and optimistic.27. What can be inferred from the last paragraph?A. Social media is very popular in the world. B. Every Twitter user thinks highly of Mary Ross.C. More attention should be paid to women engineers.D. Man has made greater progress in space technology.CEvery country has certain
25、cultural patterns making it unique. Of course, habits and customs between cultures and countries tend to overlap(重叠). The popularity of social media, for instance, ignores borders and breaks down cultural differences. Technology has made the world a much smaller and culturally similar place. However
26、, when looking at a foreign country, we will always find differences between our traditions and theirs. Young Italians and young Americans, for example, though alike in many respects, have also some pronounced differences, especially when it comes to work, pastimes and sports.Most American teens hav
27、e part-time jobs through high school and college. Youths in Italy tend not to. The reasons behind this are multifaceted. It is, to begin with, rather hard in Italy to find the type of part-time jobs students usually take up. Moreover, there is also a different cultural attitude to take into consider
28、ation, especially when thinking of certain parts of Italy. Young Italians like to enjoy life to the full and feel there will be time to work once they become adults, hence the lack of interest in finding odd jobs while still in school. Like the old saying goes, some Italians work to Live, while some
29、 Americans often live to work.In a lot of ways, young Italians and Americans spend their free time in a similar fashion. Listening to music, watching movies, hanging out, practicing sports and surfing the Internet are all common ways to pass some free time. Italians, especially, make a point of goin
30、g out and being social, often choosing between pizzeria or birrerie (place for pizza or beer), which stay open late. Italians often pile into a couple of cars and go out in a big group. In general, American teens participate in a lot of extracurricular(课外的) activities, many often through school, whi
31、le Italians may not take part in so many.When going out, Italian teens tend to meet and gather on the streets of their cities or towns, something not as common in the United States, especially in highly populated areas. This very Italian habit can be linked to the urban arrangement of Italian towns.
32、 Many of them date back thousands of years and feature central piazzas(广场) and areas built around historical sites that have now become gathering places for the young. If youre in Italy, dont be surprised by the sight of hundreds gathered in a piazza or on the street, laughing and drinking the night
33、 away.28. The passage is mainly about _.A. the unique lifestyles shared by American and Italian teensB. the relationship between young people of America and ItalyC. some customs and habits of the Americans and ItaliansD. some differences in tradition between young Americans and Italians29. By saying
34、 some Italians work to live, while some Americans often live to work”, the author most probably wants to tell us that _.A. Italians have a better life attitude toward workingB. Americans are more diligent and thus live a better lifeC. Americans and Italians both find it hard to locate a satisfying j
35、obD. Italians and Americans have different choices regarding work30. According to paragraph 3, which of the following statements is true?A. American teens practice sports and surf the Internet to pass time.B. Italian youth take an active part in extracurricular activities.C. American teens like to d
36、rive out and social together in big groups.D. Italian youth enjoy pizza and beer because they are cheap.31. If there is one more paragraph in this passage, what will it most probably be about?A. The working conditions of the young Americans and Italians.B. The differences in practicing sports betwee
37、n teens of the two nations.C. The central piazzas and areas built around historical sites in Italy.D. The urban arrangement of the highly populated American cities.DLet us all raise a glass to AlphaGo and the advance of artificial intelligence. AlphaGo,DeepMinds Go-playing AI,just defeated the best
38、Go-playing human,Lee Sedol. But as we drink to its success. we should also begin trying to understand what it means for the future.The number of possible moves in a game of Go is so huge that. in order to win against a player like Lee. AlphaGo was designed to adopt a humanlike style of gameplay by u
39、sing a relatively recent development-deep learning. Deep learning uses large data sets,“machine learning”algorithms (计算程序) and deep neural networks to teach the AI how to perform a particular set of tasks. Rather than programming complex Go rules and strategies into AlphaGo,DeepMind designers taught
40、 AlphaGo to play the game by feeding it data based on typical Go moves. Then,AlphaGo played against itself, tirelessly learning from its own mistakes and improving its gameplay over time. The results speak for themselves.Deep learning represents a shift in the relationship humans have with their tec
41、hnological creations. It results in AI that displays surprising and unpredictable behaviour. Commenting after his first loss,Lee described being shocked by an unconventional move he claimed no human would ever have made. Demis Hassabis. one of DeepMinds founders,echoed this comment:“Were very please
42、d that AlphaGo played some quite surprising and beautiful moves. ”Unpredictability and surprises areor can bea good thing. They can indicate that a system is working well,perhaps better than the humans that came before it. Such is the case with AlphaGo. However,unpredictability also indicates a loss
43、 of human control. That Hassabis is surprised at his creations behaviour suggests a lack of control in the design. And though some loss of control might be fine in the context of a game such as Go,it raises urgent questions elsewhere.How much and what kind of control should we give up to AI machines
44、? How should we design appropriate human control into AI that requires us to give up some of that very control? Is there some AI that we should just not develop if it means any loss of human control? How much of a say should corporations,governments,experts or citizens have in these matters? These i
45、mportant questions, and many others like them,have emerged in response,but remain unanswered. They require human,not human - like,solutions.So as we drink to the milestone in AI, lets also drink to the understanding that the time to answer deeply human questions about deep learning and AI is now.32.
46、 What contributes most to the unconventional move of AlphaGo in the game?A. The capability of self-improvement. B. The constant input of large data setsC. The installation of deep neutral networks. D. The knowledge of Go rules and strategies.33. A potential danger of Al is _.A. the loss of human con
47、trolB. the friendly relationshipC. the fierce competitionD. the lack of challenge34. How should we deal with the unpredictability of AI?A. We should stop AI machines from developing even further.B. We should call on the government to solve these problems for us.C. We should rely on ourselves and com
48、e up with effective solutions.D. We should invent even more intelligent machines to solve everything.35. Whats the authors attitude towards this remarkable advance in AI?A. Supportive.B. Optimistic. C. Doubtful. D. Cautious.第二节(共5小题;每题2分,满分10分)七选五Both men and women are living longer these days in in
49、dustrialized countries. _36_ In general, they can expect to live six or seven years more than men. One reason for this is biological.One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women. _37_ Between the ages of about 12 and 50, women produ
50、ce hormones that are involved in fertility(生育能力). These hormones also have a positive effect on the heart and blood flow. In fact, women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks._38_Theyhelpthebodydefenditselfagainstsomekindsofinfections.Thismeansthatwomengenerallyger
51、sicklessoftenandlessseriouslythanmen.Thecommoncoldisagoodexample:women,onaverage,getfewercoldsthanmen._39_Scientistsarestillnotexactlysurehowinfluenceaging,buttheybelievethattheydo.Somethinkthatawomansbodycellshaveatendency(向)toagemoreslowlythanamans.Othersthinkthatamansbodycellshaveatendencytoagemo
52、requickly. _40_A. However,women,onaverage,livelonger.B. Thebiologicalfactorplaysanimportantpart.C.Womenarealsohelpedbytheirfemalegenes.D. Thefemalehormonesalsoprotectthebodyinanotherway.E.Recentresearchseemstosupportbothofthesepossibilities.F. Therefore,womenaremorehealthythanmenandcanliveabetterlif
53、e.G.Hormonesarechemicalswhichareproducedbythebodytocontrolcariousbodyfunction第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。My mom used to drive my younger sister and me to primary school. As soon as her car was gone, wed _41_ our headscarves. Not th
54、at our headscarves were the only _42_. My sister and I were the only people of color in our school. Kids _43_us, and called us monkeys more than once. My parents had come to United States as refugees(难民)in 1998,and we were born a year later; We _44_ speaking Somali. Learning English had both advanta
55、ges and disadvantages because it _45_ me to understand what everyone was saying about us.At home my mom _46_ cooked Somali meals-rice with goat meat, a banana on the side-_47_ my sister and I were ashamed to have friends over. We_48_ speaking Somali. When my parents _49_ school , I walk ten steps be
56、hind. If kids asked why they wore headscarves, Id say ,”Those arent my _50_.”When I started at a middle school for students of different races, I began to realize I had been _51_. I wanted to change those in my position, so in high school I _52_ an after-school class at a refugee center. I kept sayi
57、ng that my students and their identities were _53_ , no matter what society said. But when a friend _54_ me to take part in the Miss Africa Utah contest, I said,“How can I be a beauty queen if Im not pretty?” There I was, telling kids to be _55_ of themselves and still beating myself up. So I _56_ t
58、he contest.Regrettably, my parents both had to work the night of the contest. But when I went on stage, I saw that theyd_57_ all their friends, who cheered as I was chosen to be the _58_. Now I am _59_ the Somali again. I forgot so many parts of my own culture, and I _60_ want to lose touch with the
59、m again.41. A. put on B. show off C. try on D. take off42. A. problem B. fun C. choice D. reason43. A. cared about B. laughed at C. depended onD. learned from44. A. grew up B. decided on C. prepared for D. stayed up45. A asked B. expected C. allowed D. required46. A hardly B. already C. only D. ever
60、47. A. when B. but C. becauseD. so48. A enjoyed B. remembered C. began D. stopped49. A attended B. came to C. started D. gave up50. A parentsB. teachers C. students D. friends51. A. new B. wrong C. quiet D. lucky52. A .took B. missed C. followedD. taught53. A .similarB. strange C. beautiful D. commo
61、n54. A. encouragedB. forced C. orderedD. helped55. A. free B. afraid C. tired D. proud56. A. held B. entered C. lost D. understood57. A. sent B. supportedC. welcomed D. lent58. A. judge B. winner C. speaker D. audience59. A. hearing B. discussingC. learning D. changing60. A almostB. just C. never D.
62、 even第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卡的相应位置。Songkran is a 61._ (nation) holiday in Thailand. It marks the beginning of the Thai New Year .It is a traditional Buddhist festival 62._ is usually celebrated between 13 and 15 April. Songkran is also known 63._ the wat
63、er festival. It celebrates water as a ritual(仪式) of 64. _(wash) away bad luck from the year before.There are few rules. Anyone can throw water over anyone else at any time. Water fights take place in the streets of towns and villages. Everything from buckets to water guns is used.Tourists are warned
64、 65._(keep) car doors locked and windows 66._ ( close )if they dont want an excited thrower to empty a bucket or squirt(喷射) gun into their car.In some cities “water throwing” begins as early as nine in the morning and continues until the sun 67._(go) down. It continues for at least a week. Young peo
65、ple arm 68._(they) with buckets, water guns-anything that can project water -and throw water over everyone except for the aged and mothers with young 69._ (child).If you are in Thailand during Songkran, 70._(wear) clothes that you can be wet and happy in.第四部分 写作(共两节;满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分
66、) 假定英语课上老师要求同桌中间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:把缺词处加个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者不计分。Yesterday I woke up in the early morning and got dressing quickly. I finished the meal in a hurry and was read
67、y for school. As was then that my mother reminded me not to go to school because of it was Saturday. I breathed sigh of relief, thinking “Why not give the rooms a thoroughly clean?” I collected all of the books, newspapers but other things scattered and put them in place. Then I wipe the dust off al
68、l of the furnitures and mopped the floor. After what I did the laundry. What a tired but happy day!第四部分书面表达 (满分 25分)假如你是某中学高三学生李华,刚刚收到美国笔友Sarah发来的一封电子邮件,询问你的学校生活情况,请你用英语给她回复-封邮件,具体内容包括: 1. 学习科目、作息时间;2.课余活动(运动、阅读、上网) ;3.理想大学及选择的原因。注意: 1.词数: 100 词左右。2.可以适当添加细节,以使行文连贯。3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。Dear SaraIm
69、very glad to receive your last e-mail. At your request, Id like to tell you something about my school life. Best regards,Li Hua参考答案15 ABABB 610 CABAA 1115 CABAB 1620 CABCB21. B 22.C 23.B【答案】24. C 25. A 26. B 27. C【解析】【分析】本文为说明文。谷歌搜索引擎周四纪念了美国第一位原住民女工程师诞辰110周年。谷歌在其主页上为玛丽罗斯(Mary Ross)做了一个特殊的谷歌徽标涂鸦。【24题
70、详解】细节理解题。根据第二段中的Her work is considered important to the early stages of the age of space travel.(她的成就被认为对太空旅行时代的早期阶段至关重要的)可知,谷歌庆祝玛丽罗斯110岁生日,因为她为太空旅行做出了很多贡献。故C选项正确。【25题详解】细节理解题。根据倒数第三段中的By the late 1950s,her work centered on satellites and a series of space rockets called Agenda.(20世纪50年代后期,她的工作集中于卫星
71、以及一系列被称为Agenda项目的太空火箭上)可知,在20世纪中期,玛丽罗斯致力于Agenda项目。故A选项正确。【26题详解】推理判断题。根据第三段中的Ross showed special abilities in math and science from an early age.(罗斯从小就在数学和科学方面展现出特殊能力)及下文对玛丽罗斯所取得的成就的介绍可知,玛丽罗斯是一位有才华和创造力的杰出工程师。故B选项正确。【27题详解】推理判断题。根据最后一段中的I never would have known if it wasnt for the doodle.Women engine
72、ers deserve more recognition.(如果不是谷歌徽标涂鸦,我永远不会知道这些。女性工程师应该得到更大认可)可推知,我们应该更多地关注女工程师。故C选项正确。【点睛】细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要事实的理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。此外,在阅读中可以使用定位法与跳读法解决细节理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的
73、句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。以本文第2小题为例,本题运用定位法:我们根据题干中What did Mary Ross do in the middle of 20th century?,其关键词是the middle of 20th century,从而直接定位到含有the middle of 20th century的同义词意的文段倒数第三段中的By the late 1950s,her work centered on satellites and a series of space rockets called Agenda.(20世纪50年代
74、后期,她的工作集中于卫星以及一系列被称为Agenda项目的太空火箭上)可知,在20世纪中期,玛丽罗斯致力于Agenda项目。故A选项正确。【答案】28. D 29. D 30. A 31. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了意大利年轻人和美国年轻人在对待工作、娱乐方面的一些明显的差异。【28题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句Young Italians and young Americans, for example, though alike in many respects, have also some pronounced differences, especiall
75、y when it comes to work, pastimes and sports.(例如,意大利年轻人和美国年轻人虽然在很多方面都很相似,但也有一些明显的差异,尤其是在工作、娱乐和体育方面。)以及文章主要内容围绕着美国和意大利年轻人的一些传统差异展开,故选D。【29题详解】推理判断题。根据上文Moreover, there is also a different cultural attitude to take into consideration, especially when thinking of certain parts of Italy. Young Italians
76、like to enjoy life to the full and feel there will be time to work once they become adults, hence the lack of interest in finding odd jobs while still in school.(此外,还有一种不同的文化态度需要考虑,尤其是考虑到意大利的某些地区。年轻的意大利人喜欢尽情享受生活,一旦他们长大成人,就会觉得有时间去工作,因此他们对在校期间找零工不感兴趣。)可知,意大利年轻人是为了生活而去工作,而美国的年轻人工作是为了生活,作者想要通过这句话告诉我们意大利
77、人和美国人在工作上有不同的选择。故选D。【30题详解】细节理解题。根据第三段中In a lot of ways, young Italians ans and Americans spend their free time in a similar fashion. Listening to music, watching movies, hanging out, practicing sports and surfing the Internet are all common ways to pass some free time.(在很多方面,年轻的意大利人和美国人以相似的方式度过他们的空
78、闲时间。听音乐、看电影、出去玩、锻炼身体和上网都是打发空闲时间的常见方式。)可知,美国青少年通过运动和上网来打发时间。故选A。【31题详解】推理判断题。根据文章第一段最后一句Young Italians and young Americans, for example, though alike in many respects, have also some pronounced differences, especially when it comes to work, pastimes and sports.(例如,意大利年轻人和美国年轻人虽然在很多方面都很相似,但也有一些明显的差异,尤
79、其是在工作、娱乐和体育方面。)可知,作者想要说明意大利年轻人和美国年轻人在工作、娱乐和体育方面的差异,根据第二段内容可知主要谈论了工作方面的差异,第三、四段谈论了娱乐方面,因此接下来会谈到体育方面的差异。故如果这篇文章中还有一段话,最有可能是关于两国青少年在运动方面的差异。故选B。【点睛】主旨大意主要的解题策略有:(1)标题类。文章标题可以是单词,短语,也可以是句子,它的特点是:短小精悍,多为一短语;涵盖性强,一般要求能覆盖全文,其确定的范围要恰当,既不能太大,也不能太小;精确性强,不能随意改变语言表意的程度及色彩。(2)主旨类。概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主
80、题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。此时,要注意一些转折词,如but, yet, however, although, in spite of, by contrast, on the contrary等。当文章中表示相反的观点时,往往用到这些词。答题时要弄清哪个是作者的观点,排除迷惑性信息,准确归纳主旨大意。如第一小题,根据第一段最后一句Young Italians and young Americans, for example,
81、though alike in many respects, have also some pronounced differences, especially when it comes to work, pastimes and sports.(例如,意大利年轻人和美国年轻人虽然在很多方面都很相似,但也有一些明显的差异,尤其是在工作、娱乐和体育方面。)以及文章主要内容围绕着美国和意大利年轻人的一些传统差异展开,故选D。【答案】32. A 33. A 34. C 35. D【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。这篇文章作者结合人工智能AlphaGo战胜韩国棋手李世石的围棋比赛展开,阐述了AI的运作
82、原理以及作者的思考【32题详解】推理判断题。答案定位在第二段Then,AlphaGo played against itself, tirelessly learning from its own mistakes and improving its gameplay over time. The results speak for themselves.可知,AI的学习过程是通过不断和自己比赛,吸取经验获得自我提高,故选A。【33题详解】细节理解题。答案定位在第四段However,unpredictability also indicates a loss of human control.
83、可知,不可预测性也表明失去了人类的控制,故选A。【34题详解】推理判断题。答案定位在第五段They require human,not human - like,solutions.可知,他们需要人类,只有人类自己努力才最可能找出解决方案,故选C。【35题详解】推理判断题。答案定位在最后一段So as we drink to the milestone in AI, lets also drink to the understanding that the time to answer deeply human questions about deep learning and AI is n
84、ow.可知作者认为当我们为艾城的里程碑干杯时,让我们也为这样的理解干杯,那就是,现在是深入回答人类关于深度学习和人工智能的问题的时候了。因此推断作者对于AI的先进性持谨慎态度,让时间来证明这一切。A. Supportive.支持的;B. Optimistic.乐观的;C. Doubtful.可疑的;D. Cautious.谨慎的,故选D。【答案】36. A 37. G 38. D 39. C 40. E【解析】【分析】试题分析:本文讲述了女性比男性寿命长的原因。【36题详解】根据空格下一句:一般说,她们比男性多活6到7年。故空格处讲的是女性平均比男性寿命更长。故选A。【37题详解】根据空格上句
85、:一个重要的帮助女性活得更长的生理因素是男性和女性之间荷尔蒙的不同。再根据空格下句:在大约12到50岁之间,女性生产参与生育的荷尔蒙。故此空与荷尔蒙有关,故G项“荷尔蒙是身体生产的控制各种身体功能的化学物质。”符合上下文语境。故选G。【38题详解】根据下句:它们帮助身体本身抵抗各种感染。故D项“女性荷尔蒙也用另一种方式保护身体。”符合语境。故选D。【39题详解】根据下句:科学家仍然没有确切地表明基因怎样影响年龄,但是他们认为基因却是在影响年龄。故C项“女性基因也在帮助女性。”符合语境。故选C。【40题详解】根据空格前两句:一些人认为女性身体细胞有比男性老化慢的倾向,另一些人认为男性身体细胞有老
86、化快的倾向。故E项“最近研究似乎支持这两种可能”总结前两句。故选E。【点睛】在做七选五时一定要注意空格前后句子的暗示词,可以准确确定空格上的选项。比如第5小题,根据上文Some think that a womans body cells have a tendency(向) to age more slowly than a mans. Others think that a mans body cells have a tendency to age more quickly.句中的Some Others是关键词,从这里知道这是两种观点。根据空格前两句:一些人认为女性身体细胞有比男性老化慢
87、的倾向,另一些人认为男性身体细胞有老化快的倾向。故E项“最近研究似乎支持这两种可能”总结前两句。故选E。完形填空41-45DABAC 46-50CDDBA 51-55BDCAD 56-60BABCC语法填空61.national 62 .which/that 63. as 64. washing 65. to keep66.closed 67. goes 68.themselves 69. children 70 .wear短文改错Yesterday I woke up in the early morning and got dressing quickly. I finished the
88、meal in a dressedhurry and was ready for school. As is then that my mother reminded me not to go to school Itbecause of it was Saturday. I breathed sigh of relief, thinking “Why not give the rooms a a thoroughly clean?” I collected all of the books, newspapers but other things scattered and thorough
89、 andput them in place. Then I wipe the dust off all of the furnitures but mopped the floor. After wiped furniture what I did the laundry. What a tired but happy day! that tiringOne possible versionDear Sarah,Im very glad to receive your last e-mail. At your request, Id like to tell you something abo
90、ut my school life.This year I am Senior 3, and I have six subjects to learn every day. School hours usually begin at 7:00 am and end at 8:30 pm. We are making the most of every minute, preparing for the coming college entrance examination. Though time is precious, I try to do some sports or do some
91、reading after class. Sometimes, too, I surf the Internet to update and amuse myself.Its been my dream to go to Peking University ever since I went to senior high school because of its strong cultural atmosphere as well as its high academic status.Id appreciate it if you can tell me something about y
92、our school life as well. Im looking forward to it.Best regards Li Hua 听力材料Text 1W: Would you spare some time to see me tomorrow, Jerry? M: Let me check. Ill have an appointment at 9:00, and then Ill have a meeting at 10:00 in the morning. Well, Im available the whole afternoon. Text 2W: At work Im a
93、 teacher but I also do some accounting and organize the end of term play. I like to do all the things myself!M: You really get involved in a lot of different things. Sometimes what you need is a good rest. Text 3M: Hi, class is over. Lets go to the cinema and enjoy a new film. W: Id love to, but I h
94、ave to send some books to my sister in America. Text 4M: May I help you? W: The collar on this jacket is too small. Can you make it larger? M: Let me look at it. I can do it for twenty dollars. Text 5M: Whose birthday is it today? W: You can guess, Jim. M: Sues, Sams or Tracys? W: When were you born
95、? Text 6M: Hi, Lucy. I thought youd be on your way to work by now. Are you taking the day off? W: Oh, no. I dont have to leave home so early since I started traveling by subway. M: Oh, is that so? W: Yes. I can spend an extra half-hour in bed, have breakfast at home and still be on time for work. It
96、s really very good. I mean this subway. M: Isnt it expensive? W: Well, yes, a bit. But its convenient. My office is not far from the station there. I feel so happy that I dont have to wait in line in all kinds of weather for buses to come. M: I suppose so. Text 7M: What is it? W: Im not sure. I thin
97、k. its chicken. M: No, no, I think its beef. Let me taste it. Youll never guess! Its fish! And the sauce is actually pretty good. Here! Try it. Its not too bad. W: Oh, all right. Ugh! Its awful. Its too salty. Oh, now I need some more soda. I wish theyd come back with the drink cart again. M: Here,
98、help yourself to some of mine. Then well ask for two more cans. Text 8M: Hello, Mrs. Taylor. Can you help me? Im doing my homework and I cant understand this word. W: Which one? Oh, I cant help you right away. Im watching something on TV. M: Oh? What are you watching? W: Im watching a cowboy film. M
99、: Can Mr. Taylor help me? W: No, he cant now, Paul. Hes reading. M: Whats he reading? W: Hes reading a magazine. M: What about Kate? W: Oh, she cant help you, either. Shes making a phone call now. M: Oh? Whos she calling? W: Shes calling her boyfriend. M: Then where is Jack? Can I ask for help from
100、him? W: He hasnt been home yet. Why? Youre asking a lot of questions tonight, Paul. M: Am I? Well, Im practicing my English. Text 9M: Hi, Mary, hows your new flat? W: Its great. I really like it. M: How big is it? W: Its one big room, and it has a bathroom and a small kitchen, too. M: How far is it
101、from the office? W: Its only about 10 minutes. M: 10 minutes by bus or by car? W: On foot. I walked to work this morning. I was 10 minutes early. M: You are lucky. I was 10 minutes late. W: What happened? M: All the buses came late. W: What did Lily say? M: She was late too. W: What happened to her?
102、 M: She took the train, and it was late, too. W: Well, then, youre really lucky after all. But what are you going to do tomorrow? M: Ill start out 15 minutes earlier. Text 10W: Hello, everybody! Thanks for listening to Wave, Tokyos favorite radio station. Well be playing some music by Britney Spears
103、 in a moment, but first lets check the weather out there. Its been a beautiful day today, hasnt it? Well, this evenings weather is changing fast, so if youre on your way home from the office, youll have to be careful driving because there are some low clouds moving in. You wont see the lights of Tok
104、yo Tower tonight! Seriously, it may be difficult to see other cars on the highway, so put your lights on and drive slowly for safety tonight, OK? No umbrellas necessary tomorrow. Well have beautiful weather all week, mild temperatures and sunshine starting tomorrow and lasting through the weekend. Have a picnic in the park, take a hike and get some fresh air. Thats what I plan to do.