收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Module 2 Fantasy Literature – Philip Pullman Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:454271 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:49.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Module 2 Fantasy Literature – Philip Pullman Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Module 2 Fantasy Literature – Philip Pullman Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Module 2 Fantasy Literature – Philip Pullman Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Module 2 Fantasy Literature – Philip Pullman Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Module 2 Fantasy Literature – Philip Pullman Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业3 Module 2 Fantasy Literature – Philip Pullman Section Ⅱ(含解析)外研版选修6.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(三)语言知识练习固基础.单句语法填空1I have a longing(long) for a place where I will not have any worries or cares. 2There are,roughly(rough) speaking, three possible solutions to our problems.3There is no doubt that a cure for AIDS will be found.4Climbing in the room cautiously from the window, he found himse

2、lf standing(stand) face to face with his aunt.5In the reading room, we found her seated at a desk, with her attention fixed(fix) on a book.6Tim is in shape even though he doesnt get much exercise.7His cousin Jim didnt behave himself(he) and thus left a bad impression on the guests.8Dont hesitate to

3、contact(contact) me if you need any more information.9I missed seeing my brother off at the airport because my car was held up in a traffic jam.10Everything arranged(arrange), the manager left for England to attend an important business meeting.选词填空look around for;sweep over;hold out;keep ones eyes

4、on;turn away1She turned away when he was trying to kiss her.2Peter failed to find the geography book he needed though he had looked around for it.3The girl is keeping her eyes on the moon,lost in thought.4A hot wave of anger swept over the American public because several violent attacks happened in

5、the capital within a week.5At the airport Mr Liu held out his hand,but the lady from Egypt refused to take it.高考题型练习提能力.阅读理解Fantasies for young readers really began with the fairy tales of writers such as the Brothers Grimm.Of course,all the children who grow up reading these books and tales never,a

6、t heart,really grow up at all,for such wonderful stories are forever carved in their minds.And fairy tales are as much fun to read when we are fifty,only for memorable reasons,as they were when we were children.But its obvious these days that fantasies arent only for the little ones.In 1977,23 years

7、 after The Lord of the Rings by Tolkien was published,Terry Brooks published his first novel,The Sword of Shannara.It became the first work of fiction ever to appear on The New York Times trade Paperback bestseller list,where it remained for over five months.Following the release of Tolkiens work,ea

8、rlier works of fantasy,like TH.Whites The Once and Future King and ER.Eddisons The Mezentian Gate(in 1958) came out before The Sword of Shannara,but neither had an influence quite like The Sword of Shannara.Fantasies were truly reborn.As the popularity of fantasies began to grow quickly,the film and

9、 television industry climbed aboard the bandwagon.During the 1980s,the fantasy/adventure movie was born.Detective Conan is a classic to the 1980s.Other less memorable films can still be found in video stores.The lack of really good fantasy movies in the recent past can be blamed on substandard(低于标准的

10、) special effects.However,now,in an age of postmodern computer technology,the impossible is no longer a concern.Since the release and popularity of The Lord of the Rings,cinema screen production rights have been purchased for scores of fantasy novels,from Terry Brooks to Robert Jordan.The future of

11、fantasies has never looked so assured.Even childrens cinema has had its own successes through the big screen release of the Harry Potter series and the classic Peter Pan.While there remains a choice to go beyond the reality we know,there will always be fantasies.【语篇解读】奇幻作品对每个年龄段的人都有吸引力。作者相信,随着电脑技术的发

12、展,奇幻文学的前景将会非常广阔。1What can we learn from the first paragraph?AFairy tales live in peoples minds.BFantasies are attractive to persons of all ages.CFantasies appear earlier than fairy tales.DThe Brothers Grimm is famous for The Sword of Shannara.B推理判断题。根据第一段中的“And fairy tales are as much fun.we were ch

13、ildren.”可知,不论是孩子还是中老年人都觉得童话很有趣,由此可推知,奇幻作品对各个年龄段的人都具有吸引力。2Which of the following fantasy books showed the rebirth of fantasies?AThe Sword of Shannara.BThe Lord of the Rings.CThe Once and Future King.DThe Mezentian Gate.A细节理解题。根据第二段中的第二、三、四、五句可知,沙娜拉之剑的出版标志着奇幻文学的重生。3The underlined phrase“climbed aboard

14、 the bandwagon” probably means“ ”Afaced challengesBgave up hopeCmade an announcementDfollowed the trendD词义猜测题。根据第三段中的第一句可知,奇幻文学越来越受欢迎;由第三段中的倒数第一、二句可知,由于电脑技术的发展,随着奇幻文学的流行,电影业和电视业也加入到这个大潮中来,由此可判断本短语的含义为“顺应潮流”。4What attitude does the writer have towards the future of fantasies?AUncertain.BOptimistic.CU

15、ninterested.DWorried.B推理判断题。根据最后一段中的“The future of fantasies has never looked so assured.”可推知,作者对奇幻文学的未来持乐观态度。.完形填空Sleepwalking is most common during the preteen years and may affect 15 percent of children.It tends to run in families.For example, a child is 10 times more likely to sleepwalk if a fir

16、stdegree 1 such as a parent or a sibling (兄弟姐妹) also sleepwalks.And its most likely to 2 early in the night, within a few hours of falling asleep.Most 3 outgrow (摆脱) their sleepwalking by the late teen years.Here are some ways to 4 this nighttime behavior.Sound an alarm. 5 is an obvious concern in t

17、his situation, so if you dont have an alarm system in your house to help 6 your child inside, you may want to use an individual door alarm.Place a gate in the doorway to your childs 7 This will keep the sleepwalker in the room, or he may make enough 8 trying to move the gate that youll catch your ch

18、ild in the act.Make sure you have safety locks on all doors and windows 9 outside, so your child cant leave the house while sleepwalking. 10 your child back to bed. 11 encourage him to go to sleep. 12 sleepwalkers are in the deepest stage of sleep, they will be confused if woken.In addition, 13 the

19、sleepwalkers may disrupt (中断) their sleep, which in turn may cause their daytime 14 .So if your child is sleepwalking, its 15 to just tell him to go back to bed, or gently lead him to his room.Reduce stress.Most often, sleepwalking is the result of emotional 16 When a second child is born,the older

20、child may be 17 of losing his parents love.Talk with your child about 18 in his life.If you find your childs sleepwalking might be 19 by some stress in his life,try to 20 it.Get the help of a mental (精神的) health expert if he needs it.【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了应对儿童梦游的三种方法。1A.relativeBfriendCpartnerDmemberA由下

21、文中的“such as a parent or a sibling”可知,如果一级“亲属(relative)”像父母或兄弟姐妹梦游,那么这个孩子也很有可能会梦游。2A.endBchangeCoccur DshowC由该空后的“early in the night,within a few hours of falling asleep”可知,梦游最有可能“发生(occur)”在前半夜,入睡后的前几个小时。3A.familiesBchildrenCstudentsDboysB由上文中的“during the preteen years”和“affect 15 percent of childre

22、n”可知,大多数“儿童(children)”在进入青春期后梦游症会自行消失。4A.get throughBlook intoCgive upDdeal withD由下文中的“Sound an alarm,.your child back to bed”以及“Reduce stress”可知,下文是“应付(deal with)”这种夜间行为的三个方法。5A.HealthBSafetyCStrengthDEffectB由下文的描述可知,在这种情况下,“安全(Safety)”是一个明显的问题。6A.hide BkeepCputDleaveB由下文中的“This will keep the sleep

23、walker in the room”和“so your child cant leave the house while sleepwalking”可知,此处指报警系统有助于“保持(keep)”孩子待在室内。7A.areaBclassroomCbedroomDspaceC由该空后的“This will keep the sleepwalker in the room”可知,在孩子的“卧室(bedroom)”门口放置栅栏门。8A.noiseBpainCmovementDprogressA由下文的描述可知,梦游的人在移动栅栏门的时候会弄出“噪音(noise)”。9A.leadingBpointi

24、ngCfacingDclosingA由下文中的“so your child cant leave the house while sleepwalking”可知,确保所有“通往(leading)”外面的门和窗都有安全锁。10A.OrderBPushCGuideDDriveC由下文中的“lead him to his room”可知,此处指把你的孩子“领(Guide)”回床上。11A.StronglyBQuicklyCCalmlyDGentlyD由下文的描述可知,此处指“轻声地(Gently)”鼓励他去睡觉。12A.ThoughBUnlessCBecauseDBeforeC由该段的描述可知,“因

25、为(Because)”梦游者在深睡眠阶段,如果把他们叫醒,他们会感到很困惑。13A.teachingBwakingCwatchingDdirectingB由文中的描述可知,“唤醒(waking)”梦游的人会扰乱他们的睡眠,这样又会导致他们白天“困倦(tiredness)”。14A.sicknessBsadness ClonelinessDtirednessD见上题解析15A.wrongBuselessCeasiestDbestD由文中的描述可知,如果你的孩子正在梦游,“最好(best)”是告诉他回到床上,或者轻轻地把他领回到卧室。16A.mistakesBreasonsCproblemsDch

26、oicesC由上文中的stress以及下文的描述可知,大多数情况下,梦游是情绪“问题(problems)”导致的结果。17A.boredBguiltyCawareDafraidD由该空后的“losing his parents love”可知,大一点的孩子“害怕(afraid)”失去父母的爱。18A.difficultiesBlessonsCchancesDmemoriesA由文中的描述可知,家长应该和孩子谈论他生活中的“困难(difficulties)”。19A.followedBincreasedCremovedDcausedD如果你发现孩子的梦游是他生活中的压力“导致(caused)”的,努力去“解决(address)”它。20A.decideBaddressCstandDunderstandB见上题解析

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1