收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时分层作业11 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ(含解析)新人教版必修1.doc

上传人:a**** 文档编号:454188 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:420KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时分层作业11 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ(含解析)新人教版必修1.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业11 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ(含解析)新人教版必修1.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业11 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ(含解析)新人教版必修1.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业11 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ(含解析)新人教版必修1.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业11 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ(含解析)新人教版必修1.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 课时分层作业11 Unit 4 Earthquakes Section Ⅱ(含解析)新人教版必修1.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时分层作业(十一)Section (建议用时:35分钟)语言知识练习固基础.语境填词A)根据汉语或首字母提示,写出下列语句中所缺单词的正确形式1Set a trap(陷阱)for mice in the kitchen,please.2The German invaders left the cities in ruins3We knew Bob had cancer,but the news of his death still came as a shock(震惊的事)4In the back country,bury your toilet waste in a shallow hol

2、e away from waterways.5The first thing he did was to find shelter from the freezing wind and snow.B)在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式6The number of tigers has (have)reduced in the last fifty years.7Hundreds of people are still in the water,waiting to be rescued(rescue)8He is busy (in)digging(dig)out his old

3、books from his box.9She was shaking with fright as if/though she had seen a ghost.10Which of the two computers did you prefer?Actually,I didnt like either of them.单句改错(每个句子仅有1处错误)1Seeing his funny action,the audience burst out laughter.laughterlaughing或outinto2The meeting was at end at ten oclock.en

4、d前加an3The child talked to us as if he was an adult.waswere4When her brother was to cross the street he was knocked down by a truck and badly injuring.injuringinjured5He found his son trapping inside the lift,feeling very worried.trappingtrapped高考题型练习提能力.阅读理解If the crust(外壳)of the earth were not pret

5、ty solid(坚固的),it would be shaking about and moving up and down frequently(频繁地)However,there are places in the rocks of the earths crust where it isnt strongly held togetherwhere faults exist.Along the faults,one rock might push against another with great force.The energy is changed to vibration in t

6、he rocks,so they begin to shake and we have an earthquake!The most famous one in North America was the San Francisco earthquake of 1906.Seven hundred people died and property(财产)damage amounted to about $425,000,000.The greatest destruction came from the fires that followed the quake.One of the most

7、 famous earthquakes in Europe took place in Lisbon,Portugal,in 1755.The city was destroyed and at least thirty thousand people were killed.In 1908,in Calabria and Sicily,a quake killed about seventyfive thousand people.In 1915,in central Italy,hundreds of towns and villages were damaged and thirty t

8、housand people were killed.Two great earthquakes that caused great damage in Asia took place in Tokyo,Japan,and in Gansu Province in China.The Tokyo quake of 1923 killed more than one hundred thousand people and destroyed the city and the city of Yokohama,too.The Chinese quake in 1920 covered more t

9、han three hundred square miles and killed about two hundred thousand people.【语篇解读】本文介绍了地震的起因及历史上几次大地震。1The underlined word“vibration”in the first paragraph probably means“ ”AshakingBforceCenergyDlosingA词义猜测题。一块岩石有可能用力挤压另一块岩石,地壳的能量发生了改变导致岩石晃动,于是地震发生了。vibration意为“晃动”,故A项正确。2Which of the following is t

10、he correct order of the years when the earthquakes happened?the San Francisco earthquakethe earthquake in Lisbon,Portugalthe earthquake in Calabria and Sicilythe earthquake in central Italythe earthquake in Gansu Provincethe Tokyo quakeA BCDC细节排序题。由文章地震发生的时间顺序可知C项正确。3According to the passage,the ear

11、thquake that killed the most people happened in APortugal BItaly CJapanDChinaD细节理解题。由地震伤亡数字可知,1920年在中国发生的地震伤亡人数最多。4We can infer from the passage that Athe earths crust in Europe is weaker than that in other placesBthe fires following the San Francisco earthquake caused more damage than the earthquak

12、e didCthere were 75,000 people killed in the San Francisco earthquakeDthe city of Yokohama was not greatly influenced by the Tokyo quakeB推理判断题。由第二段“The greatest destruction came from the fires that followed the quake.”可知B项正确。.完形填空The earthquake was over and the city was in ruins.I had no choice but

13、to walk home as all the 1 had stopped as a result of the quake.On my way home I 2 an old lady at a bakery shop giving out free bread, which made my heart 3 A man was holding a sign saying,“Please use our 4 ”He was 5 his house for people to go to the restroom.My friend, 6 wanted to be of help to othe

14、rs, stood in the cold with a sign “If you dont 7 a motorcycle,Ill be glad to drive you home.” And then I saw him pick up an old man and drive him all the way to a faraway place!Then next day I drove to have my car 8 There was not enough 9 now and many gas stations were either closed or have very 10

15、lines.I got worried, since I was 11 fifteen cars.Finally, when my 12 came, the man smiled and said,“ 13 this situation,we are only giving $ 30 worth gas per person.Is that alright?”“ 14 Its nice that we are all able to 15 ,” I said.His smile gave me so much comfort.At the escape center I saw a man 1

16、6 when people brought food to him.It was the first time in three days that food had been brought to their center.However, after he cleaned up the tears, his next 17 surprised me.“I am very 18 that we are provided with food.But people in the city next to us havent 19 any food at all.Please go to that

17、 center as well.” Hearing that, I realized there was a bright future on the other side of this 20 【语篇解读】作者所生活的城市遭受了地震。很多人的无私援助让作者感到温暖;而一些难民的举动也让作者感到这个城市会有光明的未来。1A.lifeBbusinessCrescue DtrafficD根据上下文可知,地震使得交通瘫痪,作者只能步行回家。traffic交通,故选D。2A.noticedBmissedCignored DcaughtA作者在回家的路上注意到了一位老太太在给大家分发免费面包。notic

18、e注意到,故选A。3A.kindBbrokenCwarm DemptyC一位老太太在给大家分发免费面包的场景使得作者内心感到温暖。warm温暖的,故选C。4A.hotelBtoiletChospitalDhouseD根据后面的“his house for people to go to the restroom”可知,这个人让大家使用自己的房屋,给大家提供方便。故选D。5A.openingBsellingCrepairing DbuildingA此处指那个人打开自己的房屋给人们提供方便。open打开,故选A。6A.whoBwhomCwhich DheA本句是定语从句,先行词是my friend

19、,引导词在定语从句中作主语。故选A。7A.buyBcareCmatter DmindD在寒冷的天气里乘坐摩托车是很冷的。 所以此句句意为“如果您不介意乘坐摩托车的话,我会非常高兴把您送回家”。mind介意,故选D。8A.used upBtaken upCfilled up Dwashed awayC根据下文可知,作者去加油站给汽车加油。fill up充满,故选C。9A.gasBinformationCfood DwaterA根据后面的“many gas stations were either closed.I got worried”可知,很多加油站没有足够的汽油了。gas汽油,故选A。10

20、A.directBfineClong DthinC根据上下文可知,等待给车加油的人很多,排着长长的队。long长的,故选C。11A.behindBbetweenCamong DbeneathA此处指“我”排在15辆汽车之后,所以担心会没有汽油。behind在后面,故选A。12A.timeBturnCduty DdecisionB此处指轮到作者加油了。turn(依次轮到的)机会,故选B。13A.Except for BTogether withCInstead ofDBecause ofD句意:鉴于目前的局势,我们为每个人只提供30美元的汽油,可以吗?because of因为,故选D。14A.N

21、ot at all BOf courseCNo way DNever mindB根据作者说的话可知,作者同意加油站人员的做法。of course当然,故选B。15A.shareBofferClearn DchooseA每个人只可以加30美元的汽油,所以大家都可以分享一些,而不至于有些司机不能够加油。share分享,故选A。16A.cryingBeatingCsmiling DsingingA根据后面的“However,after he cleaned up the tears”可知,那个人感动得哭了。故选A。17A.waysBrolesCwords DpromisesC后面的内容是那个人说的话。word话语,故选C。18A.sureBgratefulCsurprisedDproudB句意:我非常感激你们给我们送来食物。grateful感激的,故选B。19A.boughtBwastedCpreparedDreceivedD句意:但是,紧挨着我们的城市里的人们还没有收到任何食物。receive接收,收到,故选D。20A.disasterBchanceCcity DcenterC那个人的话语让作者感到这个城市会有光明的未来。故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1