收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 课时作业(十八)Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction Reading and Vocabulary Language Points(含解析)外研版选修7.doc

上传人:a**** 文档编号:454105 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:5 大小:44KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 课时作业(十八)Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction Reading and Vocabulary Language Points(含解析)外研版选修7.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十八)Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction Reading and Vocabulary Language Points(含解析)外研版选修7.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十八)Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction Reading and Vocabulary Language Points(含解析)外研版选修7.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十八)Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction Reading and Vocabulary Language Points(含解析)外研版选修7.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年高中英语 课时作业(十八)Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction Reading and Vocabulary Language Points(含解析)外研版选修7.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(十八)Module 5Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points.单句语法填空1He was angry with himself for having made such a _ (fool) mistake.2The man became rich by _ (inherit) a lot of money from his uncle.3There is a need for greater _ (diverse) and choice in education.4Although the sale

2、of cars rocketed up recently, only a _ (minor) of the population has a car in China.5They are _ (astonish) to find the old house still in its original condition.6Who is _ (run) the company while he is away?.阅读理解The Korean ethnic group is distributed mainly over the northeast of China, including Jili

3、n Province, Liaoning Province and Heilongjiang Province.Other Korean people disseminate (散布) in some cities in other parts of China, such as the Inner Mongolia Autonomous Region. The Korean ethnic group of China migrated from the Korean Peninsula (半岛) in the 17th century. They have their own languag

4、e and characters.Korean people develop agriculture and forestry, and they fish. They are wellknown for producing paddies (稻谷) and tobaccoes.Korean people are good at singing and dancing. The men like wrestling and playing soccer, while the women play at seesaw and have a swing.Korean people respect

5、the elderly. Young people are not permitted to drink or smoke in front of an elderly person. They are not allowed to borrow fire from the elder when smoking, otherwise it would be regarded as a disrespectful act. When walking together, the young must follow the senior.If there is an emergency, the y

6、oung needs to explain the reason to the senior. Upon meeting, the young should give way to the senior.Honorifics (敬语) are necessary in the conversation between the young and the senior.There are fixed places for the chopsticks,bowls on the table. The chopsticks should be put on the right side of the

7、 diner, the rice bowl on the left, the soup on the right and the condiments (调味品) in the middle. Dog meat is forbidden during weddings and festivals.1What is the best title of the passage?AWhere Do Korean People Disseminate?BKorean Ethnic GroupCKorean People Respect the ElderlyDKorean Peoples Table

8、Manners2According to the passage, which of the following is TRUE about the Korean ethnic group?AThey have their own language but dont have their own characters.BKorean ethnic group of China migrated from the Korean Peninsula in the 16th century.CThey are wellknown for producing paddies and tobaccoes

9、.DBoth Korean men and women like playing soccer.3If you are a Korean young man, you _.Amay borrow fire from the elder when smokingBcant walk before an elderly person even if there is an emergencyCneednt give way to him/her when you meet with an elderly person if you dont know him/herDshould use hono

10、rifics when talking to an elderly person4When Koreans are having a meal, the chopsticks are put close to _.Athe rice bowl Bthe soupCthe condiments Dthe bread.完形填空As a young child, I was painfully shy. Id watch other children at _1_ in the park, wishing I could join their ranks for a _2_ of tag, hide

11、andseek, or jump rope, but I was too _3_ to approach them. _4_, my mother would come to the rescue. Shed get up from the bench where she was sitting with the other moms, _5_ my hand, and ask the other kids if I could play too. The answer was _6_ yes (Im sure the other children didnt want to get in t

12、rouble with their own moms), and then Id be all set for the rest of the afternoon.until the pattern _7_ itself the next day.I became _8_ awkward and more outgoing as I grow up, thankfullythough I never _9_ what youd call a social butterfly. Today, I feel _10_ giving public lectures in large halls, a

13、nd having _11_ in small groups, but I still tend to avoid situations in which Im expected to mingle (使混合) with a roomful of _12_ (Im working on it)The reasons for my aversion (厌恶) could be various. For one, I might be _13_ some residual (残留的) childhood fear of rejection. But beyond that possibility,

14、 one _14_ element is that I _15_ to underestimate how much people like me after I meet them.As some authors _16_, conversations are a great _17_ of happiness in our lives, but they could bring us even greater joy if we only _18_ that others like us more than we know,which is a good thing to keep in

15、mind as you _19_ the aweinspiring room of strangers at your next cocktail party, mix and mingle reception, or company _20_ hour.I know Ill try to.1A.work BplayCwar Dlunch2A.party BcourseCpresentation Dgame3A.scared BthrilledCashamed Dshocked4A.Accidentally BTemporarilyCEventually DAbsolutely5A.take

16、BkeepCpick Dpush6A.yet BsimplyCalways Dalready7A.considered BfoundCconcerned Drepeated8A.worse BlessCquite Drather9A.turned into Bput forwardCjumped at Dpointed out10A.attractive BpopularCserious Dcomfortable11A.compositions BconversationsCessays Dcomments12A.passengers BcustomersCstrangers Dauthors

17、13A.leading BcarryingCdescribing Devaluating14A.likely BrealCfull Dcomplete15A.like BhappenCrefuse Dtend16A.arrange BdemandCstate Ddiscuss17A.level BrewardCintention Dsource18A.observe BrealizeCconsult Dcontrol19A.discover BrecognizeCsurvey Dacquaint20A.happy BlastCproud Dindividual课时作业(十八).单句语法填空1f

18、oolish2.inheriting3.diversity4.minority5.astonished6.running.阅读理解【语篇解读】文章主要介绍了朝鲜族的分布、物产、文化和风俗等。1答案与解析:B标题归纳题。A项只是文章第一段的概括;C项只是第四段的概括;D项只是最后一段的概括。通读全文可知,文章介绍了朝鲜族的分布、物产、文化和风俗等,所以B项为最佳答案。2答案与解析:C推理判断题。从文章第一段最后两句可知,中国朝鲜族是在17世纪从朝鲜半岛迁徙而来,朝鲜族有自己的语言和文字,故A、B两项错误;从第三段可知,朝鲜族男子喜欢摔跤和足球,而女子则喜欢玩跷跷板和荡秋千,故D项错误。C项是第二

19、段中的原话。故C项正确。3答案与解析:D细节理解题。从文章第四段可知,朝鲜族年轻人是不能向老年人“借火”吸烟的,排除A项;根据本段的第四、五句可知,如遇紧急情况,年轻人向老年人解释原因后是可以走在他们的前面的,排除B项;从“Upon meeting, the young should give way to the senior.”可知,年轻人给老年人让路是不分认识不认识的,排除C项;根据本段最后一句可知,D项正确。4答案与解析:B细节理解题。根据最后一段可知,筷子放在吃饭者的右手边,左边放米饭,右边放汤,中间放调料,故汤应该距筷子最近。故B项正确。.完形填空【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。

20、作者通过讲述自己从一个害羞的孩子转变成一个能够和他人自在沟通甚至进行演讲的人的变化,启迪我们:对他人敞开胸怀,不再害羞会更开心。1答案与解析:B根据下文中的“tag, hideandseek, or jump rope”可推知,作者在公园里看其他小朋友玩各种游戏,与下文“and ask the other kids if I could play too”呼应,故选B。2答案与解析:D根据下文中的“tag, hideandseek, or jump rope”可知,这是孩子们所玩的游戏,故选D。3答案与解析:A根据下文“some residual(残留的)childhood fear of r

21、ejection”可知,此处表示作者太害怕(scared)了而不敢靠近他们。thrilled“极为激动的,非常兴奋的”。故选A。4答案与解析:C根据语境可推知,作者不敢参与小伙伴们的游戏,最终(Eventually)母亲会帮其脱离窘境,故选C。temporarily“暂时地”。5答案与解析:A此处表示母亲站起来,走过来,拉起作者的手,征求其他小朋友的意见,故选A。6答案与解析:C根据上文的内容可知,作者的母亲会帮其脱离窘境,询问其他小朋友的意见,此处表示得到的答案总是(always)肯定的。故选C。7答案与解析:D根据上文“my mother would come to the rescue”

22、及下文“the next day”可推知,此处表示作者在陈述过去通常发生的事情,即:第二天模式依旧,作者依然要依赖母亲才能参与小伙伴们的活动或游戏,故选D。8答案与解析:B由空处与下文“more outgoing”呼应可推知,作者不再那么害羞和尴尬了,故选B。9答案与解析:A尽管作者已经不再害羞,但是也没有变成(turned into)社交能手,故选A。10答案与解析:D根据该句中的“but”可知,句子前后表示转折,此处表示尽管作者在大厅中做演讲感觉很放松,但仍然会避免一些场合,故选D。11答案与解析:B由空处与下文“conversations are a great _17_ of happ

23、iness in our lives”呼应可知,作者乐于进行小组谈话,故选B。12答案与解析:C由空处与下文“the aweinspiring room of strangers at your next cocktail party”呼应可知,此处表示一屋子的陌生人,故选C。13答案与解析:B根据语境可推知,作者分析原因,认为可能是自己还带有一些童年残留的恐惧。carry“携带”,符合语境,故选B。14答案与解析:A根据上文“beyond that possibility”可推知,此处作者分析了另外一种可能性,故选A。15答案与解析:D由空处与上文“but I still tend to a

24、void situations”呼应可推知,此处表示作者趋于低估别人对自己的喜欢程度,故选D。16答案与解析:C此处表示正如一些作家陈述(state)的那样。故选C。17答案与解析:D根据下文“but they could bring us even greater joy”可推知,谈话是人们生活中快乐的来源。source“来源”,故选D。18答案与解析:B根据上文作者趋于低估别人对自己的喜欢程度可推知,如果我们意识到(realize)别人比我们知道的更喜欢我们,我们就会更快乐,故选B。19答案与解析:C根据语境可知,此处表示审视一屋子的陌生人,故选C。acquaint“熟悉”。20答案与解析:A根据上文“cocktail party,mix and mingle reception”可推知,此处表示公司的快乐时光,故选A。individual“个人的”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1