收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc

上传人:a**** 文档编号:453618 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:13 大小:82KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第1页
第1页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第2页
第2页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第3页
第3页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第4页
第4页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第5页
第5页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第6页
第6页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第7页
第7页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第8页
第8页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第9页
第9页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第10页
第10页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第11页
第11页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第12页
第12页 / 共13页
2020-2021学年高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版选修7.doc_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、模块整合训练.阅读理解AAre you interested in hitech products?Here are some that you might find at the market pretty soon.CX1Tired of dragging your bag through busy airports?Then you might want to consider CX1.The smart suitcase uses facial recognition software to follow its owner as he or she is checking in or

2、 heading to the gate.Though CX1 can only move at a speed of up to seven miles per hour,a tiny tool enables owners to keep track of the suitcases location.It is expected to be sold on the market soon.AiboSonys latest version of the Aibo robotic dog is almost as fun as the real thingbut with much less

3、 work.The pet dog can recognize its owner,obey several commands,and even recall the behavior that pleases its master the most.Aibo can also learn new tricks,take photographs,and over time,develop its own unique personality.ForpheusForpheus,an“athletic”robot developed by Japanese technology company O

4、mron.It teaches users how to play pingpong.The 10feettall machine uses a camera and artificial intelligence to track the balls speed and can predict the balls direction correctly. The smart Forpheus can also quickly test its players abilities and adjust the playing level,making the game fun.Black Bo

5、x VRThough many people determine to go to the gym once a week,few reach their goal.Black Box VR wants to change that by turning hard exercise into fun video games.Using it,gym users will find themselves fighting enemies,including big creaturesall while getting exercise.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了几款高科技产品。1W

6、hat is the feature of CX1 ?AIt can be opened by facial expressions.BIt can recognize and follow its owner.CIt can move very fast in busy places.DIt can sense the suitcases location.B细节理解题。根据第二段第二句“The smart suitcase uses facial recognition software to follow its owner as he or she is checking in or

7、heading to the gate”可知,CX1的特点是它可以识别和跟随它的主人。2Who would most probably want an Aibo?APeople who want a dog but cant look after a real one.BPeople who often play tricks on others.CPeople who want to take highquality photographs.DPeople who want to walk a dog.A推理判断题。根据第三段第一句“Sonys latest version of the A

8、ibo robotic dog is almost as fun as the real thingbut with much less work”的描述可推知,想要Aibo的是那些想要一只狗但不能照顾一只真正的狗的人。3Which product can help people work out regularly in a gym?ACX1.BAibo.CForpheus.DBlack Box VR.D推理判断题。根据最后一段的内容尤其是“Using it,gym users will find themselves fighting enemies,including big creat

9、uresall while getting exercise”的描述可推知,Black Box VR这种产品可以帮助人们经常在健身房锻炼。BBritish scientists have done something that many people thought was impossible:they created the first clone of an adult mammal(哺乳动物)The clone,named Dolly,is a sevenmonthold sheep,grown from a cell of an adult female sheep.What is

10、a clone?A clone is a copya genetic copy.Genes are the instructions for life.They tell a cell what to do and how to do it.Genes make each individual plant or animal different and unique.But a clone has the same genes as the original organism(生物体)Cloning is not new.Plants have been cloned for centurie

11、s.New plants are often grown from cutting from another plant.Also,plants like pineapples,strawberries and carnations(康乃馨)are sometimes cloned. One benefit of cloning is that we can make many copies of the best and healthiest plants.It has been much more difficult to clone animals.Frogs have been clo

12、ned,but they died as tadpoles,never living long enough to become adult frogs.Mice,sheep and cattle have been cloned from embryos(胚胎)But Dolly is the first healthy clone of an adult mammal.How did they do it?(1)An unfertilized egg was taken from a sheep.(2)The egg nucleus(细胞核)was removed.(3)A cell wa

13、s taken from the udder(乳房)of a pregnant(怀孕的)sheep.It was“starved”,so that it stopped growing.(4)The two cells were combined into one and then implanted in a third sheep,where it grew normally.(5)The clone was born.It was genetically identical to the pregnant sheep in Step (3)This sounds much easier

14、than it actually was.To end up with one clone,the scientists started with 277 udder cells.And they needed in a way to make the egg cell accept a new nucleus.They did that by starving the cell in Step (3)It may soon be possible to clone many types of animals.Will we also be able to clone human organs

15、,or even whole human beings? We have only begun to think about the morality of cloning technology.Maybe the question to ask is not whether we can clone humans,but instead,should we clone humans?【语篇解读】本文介绍了克隆技术及多莉羊的克隆过程。4Dolly is a sheep because she is grown from a cell of an adult female sheep.Athat

16、 has no fatherBthat has no motherCthat has no parentsDthat has no tailC推理判断题。从文中可以看出,多莉是从一只成年羊的细胞中克隆出来的,所以它没有父母,而是那只羊的一个翻版。5Tell which of the following statements is TRUE?AOnly plants can be cloned.BOnly strawberries and carnations can sometimes be cloned.CAnimals and plants have quite a long histor

17、y of cloning.DGenes can tell a cell what to do and how to do it during cloning.D细节理解题。由第二段中的“Genes are the instructions for life.They tell a cell what to do and how to do it.”可知D项正确。6From the fourth paragraph we can know that Aa tadpole is the early stage of a grownup frogBa tadpole is a frog withou

18、t a tailCa tadpole is a kind of animalDa tadpole is a clone of an adult mammalA推理判断题。由文章第四段第二句可知,人们曾经克隆过青蛙,但在蝌蚪阶段就死了,并没有进入成年青蛙阶段。因此我们可以判断,蝌蚪是青蛙的早期形态,故A项“蝌蚪是青蛙的早期形态”正确。7Which of the following statements about Dolly is TRUE according to the passage?ADolly is the first clone of an animal.BDolly is the

19、first clone of an adult animal.CDolly is the first clone of a mammal.DDolly is the first clone of an adult mammal.D细节理解题。根据文章第一段第一句话“.they created the first clone of an adult mammal(哺乳动物)”可知答案应为D项。CWhat happens inside the skull of a soccer player who repeatedly heads a soccer ball? This question mot

20、ivated a challenging new study of the brains of experienced players that has caused discussion and debate among soccer players, and some anxiety among those of us with soccerplaying children. For the study, researchers at the Albert Einstein College of Medicine in New York selected 34 adultsmen and

21、women. All of the volunteers had played soccer since childhood and now competed yearround in adult soccer leagues. Each filled out a detailed questionnaire developed especially for this study to determine how many times they had headed a soccer ball in the previous year, as well as whether they had

22、experienced any known concussions (脑震荡) in the past.Then the players completed computerized tests of their memory and other learning skills and had their brains scanned, using a complicated new MR.I.technique which can find structural changes in the brain that cant be seen during most scans.Accordin

23、g to the data they presented at a Radiological Society of North America meeting last month, the researchers found that the players who had headed the ball more than about 1,100 times in the previous 12 months showed significant loss of white matter in parts of their brains involved with memory, atte

24、ntion and the processing of visual information, compared with players who had headed the ball fewer times. This pattern of white matter loss is “similar to those seen in traumatic (外伤的) brain injury”, like that after a serious concussion, the researchers reported,even though only one of these player

25、s was reported to have ever experienced a concussion.The players who had headed the ball about 1,100 times or more in the past year were also generally worse at recalling lists of words read to them, forgetting or fumbling the words far more often than players who had headed the ball less.【语篇解读】本文是一

26、篇关于足球中的头球对大脑影响的科普文章,作者简要描述了一些研究数据分析结果,得出结论,一年顶球超过大约1 100次会对大脑结构有影响。8The passage is most probably a Anews reportBresearch reportCstory for soccer players Dtext for doctorsB细节理解题。根据文章第一段最后一句和第二段可知这是份调研报告。9In which way can we find the structural changes in the brain?AComputerized tests.BQuestionnaires.

27、CScanning. DM.R.I. technique.D细节理解题。根据文章第三段内容“.using a complicated new MR.I. technique which can find structural changes in the brain that cant be seen during most scans.”可知D正确。10From the passage we can conclude that frequent heading may have Aa significant effect on ones brainBlittle effect on ones

28、 brainCnothing to do with the brain injuryDones memory improvedA细节理解题。根据第四段的“研究者发现先前12个月顶球超过大约1 100次的球员脑内许多部分包括与记忆、注意力和视觉信息处理有关的白质大量丧失。”可知A正确。11What is likely to be the cause of memory loss?APlaying soccer frequently.BTests of their memory.CWhite matter loss.DInformation processing.C细节理解题。根据第四段可知C正确

29、。DThere is a popular saying in the English language:“Sticks and stones may break my bones,but words will never hurt me.”Well,that is not true.Unkind words,namecalling or even the socalled“the silent treatment”can hurt children as much as being physically hit,sometimes even more so.A recent study of

30、middle school children showed that verbal(言语的)abuse by other children can harm development in the brain.The study was a project of researchers at Harvard Medical school in Massachusetts.Researcher Martin Teicher and his team studied young adults,aged 18 to 25.These young men and women had not ever b

31、een treated in a cruel or violent way by their parents.The researchers asked the young people to rate their childhood exposure to verbal abuse from both parents and other children.Then the researchers performed imaging tests on the brains of the subjects.The images showed that the people who reporte

32、d suffering verbal abuse from peers in middle school had underdeveloped connections between the left and right side of the brain.The two sides of the brain are connected by a large bundle of connecting fibers called the corpus callosum.This was the area that was underdeveloped.The middle school year

33、s are a time when these brain connections are developing.So,unkind,hurtful comments from children or adults during this period have the greatest effect.The researchers tested the mental and emotional condition of all the young people in the study.The tests showed that this same group of people had h

34、igher levels of fear,depression,anger and drug abuse than others in the study.The researchers published their findings online on the American Journal of Psychiatrys website.Parents cannot control what other people say to their children,but they can prepare their children.【语篇解读】本文是说明文。马萨诸塞州哈佛医学院的研究人员

35、发现,语言暴力会干扰大脑神经的连接,对孩子的大脑发育造成不良影响。12Why does the author use the popular saying at the beginning?ATo show the power of words.BTo introduce an opposite view.CTo proved the authors argument.DTo show ancient peoples wisdom.B作者意图题。引用名人名言、谚语等是文章开篇的常见写作方式,且大多用来引出文章的话题。但是根据此谚语后面的“Well,that is not true.Unkind

36、 words,namecalling or even the so calledthe silent treatmentcan hurt children as much as being physically hit,sometimes even more so”可知,本文引用这个谚语恰恰是为了引出一个不同的或者说是相反的观点,故选B。13What did the subjects have in common?AThey were hurt by unkind words.BThey performed poorly in imaging tests.CThey had their bra

37、in slightly damaged.DThey experienced no physical abuse at home.D细节理解题。根据第二段中的“These young men and women had not ever been treated in a cruel or violent way by their parents”可知,这些实验对象都没有遭受过父母的残酷或暴力对待,也就是说,他们在家里都没受到过身体上的虐待。故选D。14What will be discussed in the next paragraph?AComments on the findings.B

38、Approaches to further studies.CSuggestions to parents.DDifferent opinions on the matter.C推理判断题。根据文章最后一段“Parents cannot control what other people say to their children,but they can prepare their children”可知,作者接下来应该会就“父母如何帮助自己的孩子为可能遭受的语言暴力做好准备,使他们不会受到语言暴力的影响”给出一些方法或建议。故选C。15What is the main idea of th

39、e passage?AThe way we speak matters.BVerbal violence should be stopped.CUnkind words hurt the brain.DWords are worse than sticks and stones.C主旨大意题。文章介绍了语言暴力对孩子的不良影响,再根据文中的“verbal(言语的)abuse by other children can harm development in the brain”可以看出,其影响主要体现在孩子的大脑发育方面。故选C。.阅读七选五One of the areas of our bo

40、dy which conveys most about how we feel is how we move our hands and arms. 16 ,but most often they occur unconsciously and naturally. 17 . Open hands and arms, especially extended,and with hands up in front of the body at chest height,indicates that what youre saying is important,and,especially when

41、 people are speaking in public,a pointing finger or a hand waving above the shoulders stresses a personal point.However,research shows that people often find speakers who point their fingers a lot rather annoying.Openness or honesty. 18 ,they will often hold one or both of their hands out to the oth

42、er person.Footballers who have just committed a foul(犯规)often use this gesture to try to convince the referee that they didnt do it.Nervousness. If a person puts his hand to his mouth,this either indicates that he is hiding something,or that he is nervous. 19 ,and so does holding a bag or briefcase

43、very tightly in front of the body.Feeling defensive. Arms folded tightly over the chest is a classic gesture of defensiveness and indicates that you are protecting yourself.It is often seen among strangers in queues or in lifts or anywhere where people feel a bit insecure.People also sometimes use t

44、his gesture when they are listening to someone,to show that they disagree with what is being said. 20 !ASaying something importantBWhen people want to be open or honestCHand and arm gestures are sometimes intentionalDBut this gesture can simply mean that the person is coldEPlaying with your fingers,

45、 like tapping the table,also shows anxietyFThis gesture is typical of lawyers,accountants,and other professionalsGWhen someone puts up his both hands,he probably gives in to his enemies【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了肢体语言的各种含义,如说明你在讲重要的事;表示开放和诚实的心态;表示紧张和防御心理等。16C根据该句中的“but”可知,空处与下文“手和手臂大部分时候会自然、无意识地移动”形成转折关系,C项

46、中的“intentional”与该句中的“unconsciously and naturally”相对,故C项正确。17A根据文章结构以及空处所在的位置可知,空处为该段的主题;结合本段内容尤其是下文中的“indicates that what youre saying is important”“stresses a personal point”可知,该段主要陈述“肢体语言有时表示某事物的重要性”,故A项正确。18B根据空前的“Openness or honesty”可知,该段主要陈述肢体语言表明的第二种含义:表示开放或诚实(的心态),结合选项中对应的“to be open or hones

47、t”可知,B项正确。19E根据该段主题句“Nervousness”可知,该段主要陈述肢体语言表明的第三种含义:紧张。结合本段内容和下文中的“and so does holding a bag or briefcase very tightly in front of the body”可知,空处应是陈述另一种表示紧张的肢体语言形式,故E项正确。20D根据该段第二句“Arms folded tightly over the chest is a classic gesture of defensiveness and indicates that you are protecting yours

48、elf”可知,双臂紧紧地交叉在胸前是一种典型的防御姿势,表明你在保护自己。再结合常识可知,双臂紧紧地交叉在胸前仅仅说明你很寒冷,故D项正确。.完形填空In Germany,its normal to wear your own clothes at school,since there are no roles about uniform.So why did a few schoolmates and I spend two days 21 around the school in uniform?In fact,during these two days,a rather 22 event

49、 took place:our MUN(Model United Nations) Conference.It is a conference 23 for students from all German schools who want to see how the United Nations really works.They get an opportunity to 24 a country,maybe one they dont know much about,and 25 debate with other students from different 26 on real

50、problems the world is facing now.The aim is to write a 27 at the end,which will help deal with them.The 28 of our conference was “Transcend Borders:Discover Peace”,which 29 that the students would be looking at what caused 30 among countries and how to overcome it.“Transcend” is just a longer 31 for

51、“cross”However,the students 32 breaking down not only physical national boundaries,but also those 33 different nationalities.Of course,this included how to help others who are forced to flee their homeland,for the people 34 all students.Not only was the conference a 35 of thinking about difficult gl

52、obal problems,but also everyone had to speak in English while using correct debating language too. 36 job!But of course this was a brilliant 37 for everyone there,and after a while,you couldnt even 38 the students werent speaking in their first language!Id really 39 joining in a conference if you ge

53、t the chance,and sharing your 40 Its the best way to meet new people and to think about how to make the world a better place.【语篇解读】这是一篇记叙文,作者是一名德国的学生,讲述了自己参加MUN(Model United Nations)Conference(模拟联合国会议)活动的经历,在活动中学生们用辩论的方式探讨世界面临的实际问题。21A.talkingBwanderingCthinkingDdebatingB依据句中的“the school”和下文的参加模拟联合国

54、会议可知,作者和同学们穿着校服穿梭在校园中。wander around.表示“在漫步”。22A.specialBabsurdCtoughDpopularA模拟联合国会议是一个特设的活动。special“特设的,有专门作用的”;absurd“荒谬的”;tough“艰难的”;popular“受欢迎的,流行的”。23A.providedBintendedCcelebratedDknownB依据下文的“They get an opportunity to a country.now”可知,这个活动是专门为学生举办的,让学生参与的。(be)intended for意为“专门为设计”。24A.visitB

55、manageCrepresentDdefendC因为学生参与的是模拟联合国会议的活动,因此学生们有可能代表一个国家。represent表示“代表”。25A.softlyBsecretlyCunexpectedlyDheatedlyD依据句中的“debate with other students.problems the world is facing now”可知,代表不同国家的学生们就世界正面临的真正问题进行辩论,heatedly“激烈地”符合语境。26A.agesBclassesCschoolsDcountriesC依据上文的“It is a conference for student

56、s from all German schools”可知,参与的学生来自德国各地的学校,所以此处指来自不同学校的学生。27A.settlementBreportCpassageDsummaryA依据下文的“which will help deal with them”可知,最终的目的是达成一个有助于解决问题的协议。settlement“协议”。28A.courseBpurposeCplanDthemeD本句中的“Transcend Borders:Discover Peace”是会议的主题,因此选theme。29A.informsBrespondsCmeansDguaranteesC下文的“t

57、he students would be looking at what.overcome it”是解释主题定为“Transcend Borders:Discover Peace”的意义,因此选means,表示“意味着”。30A.disagreementBdiscussionCcompetitionDcomplaintA学生们研究什么导致了国家之间分歧(disagreement)以及如何解决它。31A.processBphraseCtimeDwordD本句中的cross解释transcend。相对来讲,transcend是一个较长的单词。32A.gave upBfocused onCbroug

58、ht upDbroke intoB然而,学生们不仅关注打破国界,而且也关注打破民族之间的界限。focus on“集中(注意力、精力)于”符合语境。give up“放弃”;bring up“抚养,提出”;break into“闯入”。33A.besideBbeyondCbehindDbetweenD依据句中的“different nationalities”可知,这里指在各民族之间存的界限,因此选between。34A.concernedBattractedCchangedDbotheredA该活动包含如何帮助那些被迫背井离乡的人们,因为所有学生都为这些人担忧。concern“使担忧”。35A.

59、possibilityBchallengeCconversationDchanceB依据下文的“thinking about difficult global problems,but also everyone had to speak in English”可知,这里指参加该活动的学生们面临的挑战。36A.InterestingBDiscouragingCAwkwardDUsefulC依据上文提到的思考复杂的全球性问题,用英语和正确的辩论用语表达观点可知,这对学生而言是一项难办的任务。awkward意为“难处理的,难对付的”。37A.showBpracticeCresultDexample

60、B但这也是一次很棒的训练,过了一会儿,你甚至分辩不出学生们不是在用自己的母语说话。practice“训练,练习”。38A.checkBguessCtellDhearC参见上题解析。check“检查,查明”;guess“猜测”;tell“知道,确切地判断”;hear“听到”。39A.recommendBconsiderCimagineDavoidA依据句中的“if you get the chance”可知,作者推荐(recommend)读者参加这样的活动。40A.feelingsBtroublesCsufferingsDideasD依据上文内容可知,参加这样的活动需要陈述和分享自己的观点,因此

61、选ideas。.语法填空A toy animal might not matter much to the average person,41.but/yet for a child,it could mean the world.When 10yearold Leon Ashworths mom couldnt afford 42.to buy(buy) him a toy panda he badly wanted,he wrote a pitiful note on the toys box begging other 43.shoppers(shopper) not to buy it

62、.What happened next 44.was(be) so heartwarming that it would melt you.The boy,Leon Ashworth,45.who lives in Liverpool,England with his mom,first saw his beloved “Pandy”at an Asda supermarket.Though he was willing to wait with 46.patience(patient) until his mom 47.was paid(pay) on June 15th,the store

63、s staff decided to do something extremely thoughtful after they noticed Leons note.They decided to buy it for him.In search 48.of the young author,whom they didnt know at the time,they posted the note on Facebook and eventually attracted the attention of Debbie Ashworth,who immediately recognized he

64、r sons handwriting.The Asda crew invited the mom and her son back to the store,and had a wonderful surprise for them.“This is 49.the best day of my life,”Leon said to his mom 50.excitedly(excite).短文改错Since I was a kid,Ive considered different job I would like to do. First,I wanted to be a fireman,wh

65、ose uniform looked so coolly.Then,when I was in the five grade,I wanted to be a teacher because I liked my English teacher too much.When I studied chemistry high school,I reconsidered my goal or decided to be a doctor.They were two reasons for the decision.One was that I was amazing at the fact that

66、 a sick person could feel much more better after seeing a doctor.And the other is that I wanted to help people in need.答案Since I was a kid,Ive considered different I would like to do.First,I wanted to be a fireman,whose uniform looked so .Then,when I was in the grade,I wanted to be a teacher because

67、 I liked my English teacher much.When I studied chemistry high school,I reconsidered my goal decided to be a doctor. were two reasons for the decision.One was that I was at the fact that a sick person could feel much better after seeing a doctor.And the other that I wanted to help people in need.微写作

68、1现在有些青少年滥用毒品。(abuse)2那些吸毒上瘾的人很难活下来。3他们会感到不安、可耻、失望甚至绝望。(embarrass)4他们想戒毒,但是效果不好。5他们感到巨大的压力,需要帮助。_【参考范文】Nowadays some adolescents abuse drugs.Those who are addicted to drugs can hardly survive.They feel embarrassed,ashamed,disappointed and even desperate.They want to withdraw/quit,but it has little effect.They feel greatly stressed and need help.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1