收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 同步课时作业(3)Unit 1 People of achievement Using Language .doc

上传人:a**** 文档编号:453527 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:6 大小:27KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(3)Unit 1 People of achievement Using Language .doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(3)Unit 1 People of achievement Using Language .doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(3)Unit 1 People of achievement Using Language .doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(3)Unit 1 People of achievement Using Language .doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(3)Unit 1 People of achievement Using Language .doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 同步课时作业(3)Unit 1 People of achievement Using Language .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1Using Language & Assessing Your Progress一、填空1.He shaved his m_ off and looked younger than his age.2.The new technique is targeted at mobile _(仪器).3.They sat down and d_ a letter to the local newspaper.4.They e_ untold difficulties and dangers before they reached their destination.5.He was one

2、 of the very greatest scientific and mathematical g_.6.Father patted me g_ on my back, but said nothing.7.I studied for my _(博士学位) in Tsinghua University from 2013 to 2016.8.I am an independent inventor and have had dozens of _ (专利) awarded to me in the past 35 years.9.Weve made _(非凡的) progress as a

3、 society in recent years.10.He had a _(酷爱) for gardens.11.Many _ (theory) have been advanced as to why some people suffer from depression.12.In 1979, only 2% of British _ (professor) were females.13.Mistakes due to carelessness may have serious _ (consequence).14.Electricity lines to 30,000 homes we

4、re _ (gradual) being restored yesterday.15.Despite _(number) failures, they continued to conduct the experiment.二.阅读理解 Can I talk about salary at work? In a word: yes. As the HR company Insperity put it in a recent blog post: Can your employees discuss their salaries or wages with their co-workers?

5、Yes. Even if you have a company policy against it? Yes. The freedom to discuss your salary at work is a protected right under the labor law. The National Labor Relations Act of 1935 protects your right to discuss the conditions of your employment, including issues related to safety and pay, even whe

6、n youre not protected by a union. Talking about salary with colleagues can be uncomfortable, since theres such a taboo about discussing money matters, but its an important step towards achieving equal pay for equal work. One barrier, however, stems from how we think of our own financial worth. Too m

7、any people I talk to wrongly consider their salary a reflection of their worthiness, a statement about their skills, experience, or value. At the end of the day, if we can all separate our self-worth from our salaries a bit more, itll become easier to talk frankly with our colleagues. Asking about m

8、oney outright can be tough, so one trick Ive picked up along the way is to ask for your colleagues to confirm or deny. For instance, you might volunteer your salary first and ask Does that sound right to you? by way of comparison. Or, lets say youre interviewing for a promotion to become a manager.

9、You might ask a fellow manager about the kind of salary you should expect by saying, Im seeing salaries for this kind of position ranging from $65,000 to $ 70,000does that seem accurate to you? This way, even if your colleague isnt comfortable sharing their salary outright, they can help you identif

10、y if your expectations are appropriate.(1).What makes co-workers uncomfortable to talk about salaries?A.The safety issue.B.The labor law.C.The wrong idea about salaries.D.The reflection of their worthiness.(2).What does the underlined word taboo in Paragraph 3 refer to?A.A prohibited practice.B.A fi

11、rm belief.C.A general agreement.D.A social custom.(3).What is mainly talked about in Paragraph 4?A.One of my interview experiences.B.My way of asking about money.C.The method of raising questions.D.An example of getting promoted.(4).What can be the best title for the text?A.How to Discuss Salaries a

12、t WorkB.Ways of Talking about SalariesC.Do Salaries Stand for Self-worth?D.Can Salaries be Talked about at Work?三.语法填空在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Albert Einstein, _ is regarded as the greatest scientist in modem physics, was born in Germany on 14 March 1879. At the age of 17, he _ (admit) to the unive

13、rsity in 1896 and graduated four years later. After _ (graduate), Einstein first worked as a clerk in the Swiss patent office. While _ (work) there, he continued to study, earning a doctorate in physics in 1905. That same year, he published four extraordinary physics papers and _ (gradual) became wo

14、rld famous. In 1922, he was awarded the 1921 Nobel Prize _ Physics for his explanation of the photoelectric effect. When Hitler came to power in Germany. Einstein, who was Jewish, found the doors of study _ (close) to him. So he had to flee Germany and then went to the US and took _ a position as a

15、researcher at the Institute for Advanced Study in Princeton. Although he was a genius, he sometimes _ (forget) things, like his friends birthdays. But despite his peculiarities, he was loved by his _ (friend) and neighbours. Einstein passed away on 18 April 1955, the whole world mourned the great lo

16、ss of a brilliant scientist.答案以及解析一、1.答案:moustaches解析: 2.答案:devices解析: 3.答案:drafted解析:4.答案:encountered解析:5.答案:geniuses解析: 6.答案:gently解析:7.答案:doctorate解析:8.答案:patents解析: 9.答案:extraordinary解析: 10.答案:passion解析: 11.答案:theories解析:考查名词单复数。句意:关于为什么一些人患有抑郁症,许多理论已经被提出来了。theory 为可数名词,意为“理论”,由设空处前的Many可知此处应填复数

17、名词theories。12.答案:professors解析:考查名词单复数。句意:在1979年,只有2%的英国教授是女性。professor 为可数名词,意为“教授”,由设空处后的were可知此处应填复数名词professors。13.答案:consequences解析:考查名词单复数。句意:由于粗心犯的错误可能会有严重的后果。consequence为可数名词,意为“后果”,设空处前无冠词及形容词性物主代词,且由语境可知此处应用名词的复数形式,故填consequences。14.答案:gradually解析:考查词性转换。句意:通向3万户人家的电线昨日被逐步修复。分析句子成分可知,设空处修饰谓

18、语动词,应用副词,gradually意为“逐渐地,逐步地”。15.答案:numerous解析:考查词性转换。句意:尽管(经历了)许多的失败的事,他们继续进行实验。此处应用形容词作定语,修饰其后的复数名词failures。numerous作形容词,意为“许多的”。二.答案:(1)-(4)CABD解析:(1).推理判断题。根据第三段第二句“ One barrier, however, stems from how we think of our own financial worth.”和对第三段的整体理解可推知,对薪金的错误看法导致同事间谈论薪金时感到不舒服。(2).词义猜测题。根据第三段第一句

19、中的“ Talking about salary with colleagues can be uncomfortable”可知,和同事谈论薪金让人不舒服,并结合常识可推知,谈论钱的事情是一个禁忌,故选A。(3).主旨大意题。根据第四段第一句“ Asking about money outright can be tough, so one trick Ive picked up along the way is to ask for your colleagues to confirm or deny.”并结合对本段的整体理解可推知,本段主要讲的是询问关于薪金的事情的方法。(4).标题判断题

20、。本文第一段第一句“ Can I talk about salary at work?”点出了要谈论的话题,并结合对全文的整体理解可推知,本文主要讨论了是否可以在工作中谈论薪金的问题。三.答案:-who; was admitted; graduating/ graduation; working; gradually-for; closed; up; forgot; friends解析:考查定语从句。先行词是 Albert Einstein,关系词在非限制性定语从句中作主语,所以填who。 考查语态。 admit和he之间有动宾关系,讲述的是过去的事情,所以用一般过去时的被动语态。 after是介词,后接名词或动词-ing形式。 此处可以理解为省略从句主语和be动词的时间状语从句, While working there相当于 While he was working there。 考查副词。修饰动词要用副词形式。 考查介词。 The Nobel Prize for Physics诺贝尔物理学奖。 考查非谓语动词。doors和 close是被动关系,所以用过去分词作宾补。 考查固定搭配。 take up a position任职。 考查时态。讲述过去发生的事情要用一般过去时。根据语境可知,此处填 friends。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1