1、Unit 5 MusicDiscovering Useful Structures & Listening and Talking一 词汇1. n. 音乐家2. v. 表演 n. 表演3. 乐器4. n. 天资;天赋 adj. 有天赋的;有天资的5. v. 作曲6. n. 热爱;投入7. adj. 熟练的8. 梦想;渴望9. 熟悉二填空1.It is _ honour to have been invited to give you a lecture.2.The fact is that store is now _(close).3.They were _ at the _ news. (
2、excite)4.The computer center, _(open) last year, is very popular among the students in this school.5._(fright) by the noise in the night, the girl didnt dare to sleep in her room.6.The wallet isnt mine; it must be someone _. (else)7.She saw that there was indeed a man immediately behind her; _, he w
3、as observing her strangely.8.It was you who had me _(suffer) so much from the experience.三.阅读 Aaron Carter isnt like other 12-year-olds. He doesnt go to school, and hes already got a job. He is a big pop star. A few years ago he started his singing with Crazy Little Party Girl, which became a hit at
4、 once. Now he goes around the world and his songs are in the tops. Because hes travelling around all the time, Aaron doesnt have to go to school, but dont envy him too muchhe still has to do lessons and homework. And he is good at learning. I have to fit my schoolwork around my singing, he explains.
5、 But Im lucky because I have a private tutor who travels with me. I sometimes have to have lessons on a plane. Thats really interesting! Aarons favourite subject is maths but he hates history. He knows clearly that having a good singing career doesnt mean he can go without schoolwork. It would be ea
6、sy to think that I dont need to do well in exams, but that would be crazy, he says. Its important to get my qualifications(资格) so that I have something to fall back on. Besides, its interesting to learn about other people and cultures. Aarons favourite type of music is rock and roll. The best thing
7、about being a singer, he says, is that you get to travel all around the world. But the worst thing is that youre away from home so much that you dont get to see your friends or family.(1).According to the passage, we learn that Aaron Carter is _.A.a composerB.a successful singerC.a history loverD.a
8、young businessman(2).Which of the following statements is TRUE?A.Aaron Carter doesnt go to school because he likes singing better.B.Aaron Carter has his own teacher.C.Aaron likes maths as well as history.D.Aaron Carter likes travelling all around the world and dislikes seeing friends and family.(3).
9、The underlined phrase fall back on in the fifth paragraph has the meaning similar to _.A.check in B.return toC.depend onD.decide on四.完形填空 Within five minutes of meeting Olivia Ports, I knew she was a special teenager. I knew before she 1 her guitar and performed a song. I knew before 1 found out how
10、 a ( n) 2 she was bom with changed her childhood. And I knew before her mother told me Olivia performed recently in front of 1,200 people. In addition to her 3 musical talent, Olivia is just so friendly, funny and 4 to those who made her first show such a success. She doesnt want the story to be abo
11、ut her,” said Olivias mother. But like all children 5 chronic (慢性的) diseases, the journey she has been on has made her stronger. Olivia admits shes not like many kids of her age. 6 herself as a little bit crazy,she acts older than she is. She was born with a compromised immune system (缺乏抵抗力的免疫系统). W
12、hen she realized she would have to 7 her beloved gymnastics, she took up her moms old high school guitar and 8 herself to play. I had to have something to do with so much 9 time,” she said. It was during a hospital visit that she met Classical Blast, a popular band that invited Olivia to 10 them as
13、a guest performer on their Christmas 11 Their encouragement gave her the courage to begin playing at public 12 in the area, and she was soon a regular on stage. It was yet another treatment that 13 her most recent performance. Recovering in her room for 15 days last Christmas, Olivia saw first-hand
14、“how sad il can be” for children to be in hospital during the 14 Thats why this year, Olivia decided to do a benefit (义演),asking guests to bring toys that could be taken to young 15 Speaking of her future, the high school senior plans to 16 a year off after graduation. She wants to 17for college wit
15、h the goal of opening a music school for those with health 18 When you 19 your life with things you love, she said,it makes every day more 20 .1.A.put awayB.took overC.picked upD.set down2.A.conditionB.positionC.environmentD.reality3.A.amusingB.entertainingC.delightfulD.impressive4.A.gracefulB.grate
16、fulC.addictedD.appreciated5.A.fightingB.beatingC.defeatingD.winning6.A.ReferringB.ThinkingC.DescribingD.Observing7.A.banB.avoidC.replaceD.abandon8.A.helpedB.servedC.influencedD.taught9.A.offB.downC.outD.up10.A.recognizeB.interviewC.joinD.affect11.A.tripB.tourC.travelD.journey12.A.albumsB.eventsC.caf
17、esD.thrillers13.A.led toB.lay inC.split upD.put into14.A.seasonsB.wintersC.holidaysD.years15.A.singersB.audienceC.performersD.patients16.A.setB.takeC.putD.tum17.A.askB.payC.waitD.head18.A.insurancesB.challengesC.productsD.symptoms19.A.fillB.pushC.setD.mix20.A.challengingB.complexC.meaningfulD.powerf
18、ul答案以及解析一.答案:1. musician 2. perform, performance 3. musical instrument 4. talent/gift, talented/gifted pose 6.devotion 7. skilful 8. dream of 9. be familiar with解析: 二1.答案:an解析:2.答案:closed解析:3.答案:excited; exciting解析:4.答案:opened解析:5.答案:Frightened解析:6.答案:elses解析: 7.答案:moreover解析:8.答案:suffer解析:三.答案:(1)-
19、(3) BBC解析:(1).细节理解题。由第一段中的He is a big pop star. Now he goes around the world and his songs are in the tops.可知本题选B。(2).细节判断题。由第三段中的But Im lucky because I have a private tutor who travels with me. I sometimes have to have lessons on a plane.可知答案。(3).词义猜测题。由画线词所在句Its important to get my qualifications
20、so that I have something to fall back on.可知本短语意为依靠。四.答案:1.C; 2.A; 3.D; 4.B; 5.A; 6.C; 7.D; 8.D; 9.B; 10.C; 11.B; 12.B; 13.A; 14.C; 15.D; 16.B; 17.D; 18.B; 19.A; 20.C解析:1.C根据后面的“her guitar and performed a song”可知,她拿起(picked up)吉他演奏了一首歌,故选C项。put away收起来;take over 接管;set down制定。2.A根据下文可知,Olivia出生时免疫系统受
21、损。因此此处指“她出生的健康状况(condition)是如何改变她的童年的”。condition和environment都有“环境”的意思。但如果指健康状况时只能用condition,故选A项。position位置,职位;environment环境;reality现实。3.D她有令人钦佩的(impressive)音乐天赋,故选D项。amusing有趣的;entertaining有趣的,娱乐的;delightful令人愉悦的。4.B此处指“Olivia是非常友好,有趣的,并且她对那些让她第一次演出就如此成功的人是感激的(grateful),故选B项。graceful 优雅的;addicted上瘾
22、的;appreciated感激,欣赏。5.A根据后面的“the jourmey she has been on has made her stronger”可知,与疾病做斗争(fighting)让她变得更强大,故选A项。beat 击打;defeat 击败;win赢得。6.C此处指她把自己描述(Describing)成“一个小疯子”,故选C项。refer 提到;think 思考;observe观察。7.D当她意识到她必须放弃(abandon)她心爱的体操时,她拿起她妈妈高中时的旧吉他,故选D项。ban禁止;avoid避免;replace替代。8.D此处指“她拿起她妈妈高中时的旧吉他,自学弹吉他。
23、teach oneself 意为“自学”,故选D项。help帮助;serve为服务;influence影响。9.B因为她是一个有疾病的女孩,所以很多时候是心情不好的。因此此处指“我不得不应付许多心情不好的(down)时间”,故选B项。10.C根据第12小题后的“and she was soon a regular on stage”可知,她加入了这个乐队。因此此处指“正是在一次医院访问中,她遇到了Classical Blast,一个受欢迎的乐队,这个乐队邀请她作为表演嘉宾加入(join)他们。”,故选C项。recognize 认出;interview面试,采访;affect影响。11.B此处指
24、“邀请Olivia作为表演嘉宾参加他们的圣诞巡回演出(tour)”。这四个选项都有“旅行”的意思,但只有tour有“巡回演出”的意思,故选B项。12.B他们的鼓励使她有勇气开始在该地区的公共活动(events)中演出,她很快就成了台上的常客。故选B项。album 相册;cafe咖啡馆;thriller惊悚小说。13.A然而是另一种治疗导致(ledto)了她最近的表现,故选A项。lie in在于;split up分离,分开;put into把.放入。14.C根据前面的时间状语“last Christmas”可知,圣诞节是放假的,故此处指“去年圣诞节,0livia康复的15天里,她目睹了孩子们在假
25、期(holidays)中住院是多么可悲”,故选C项。15.D根据上文“for children to be in hospital during the.”可知,此句指“Olivia决定做一次义演,让客人带一些给小病人(patients)的玩具”,故选D项。singer歌手;audience观众;performer表演者。16.B此句指“谈到她的未来,这位高中生打算毕业后休假(take.of)一年。”,故选B项。set of出发,引起;put off推迟;turm off关闭。17.D此处指“她朝着大学前进(head),目的是开一家音乐公司”,故选D项。18.B此处指“她想上大学,目标是为那些有健康问题的人开办一所音乐学校。”Those with health challenges意为“健康有问题的人”,故选B项。insurance保险;product产品;symptom症状。19.A此处指“当你的生活充满你爱的东西”,fill.with.为固定搭配,意为“使充满;.用填满”,故选A项。push推;set放置;mix搅拌。20.C“当你的生活充满你所爱的东西时,它会让每一天变得更有意义(meaningful)”,故选C项。challenging富有挑战性的;complex复杂的;powerful强有力的。