1、Unit 4Listening and Speaking & Reading and Thinking 1建立;搭起 _2.建议做某事 _3.查阅字典 _4.倒塌;跌倒 _5.在时候 _6.get up on ones feet _e to an end _8.suffer from _9.in shock _10.as if _11._ number of visitors come to China every year.12.从前的夏天,我们经常泛舟湖上。We _ _ _ _ on the lake in summer.13.委员会将于六月向议会提交最后的报告。The committee
2、 will _ its final report _ Parliament in June.14.爷爷坐在沙发上,高兴地给孩子们讲着故事。Grand father sat in the sofa, _ _ _ _ happily.15.位老人被困在电梯里了。An old man _ _ _ the lift.16.好像天要下雨了。It seems _ it is going to rain.17.那个女孩子气得连话都说不出来The girl was _ angry _ a word.18.The flood _ ( destroy) a lot of houses and many peopl
3、e became homeless.19. Last Sunday, an earthquake struck the Napa Valley area of northern California. It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years. No one was killed, but many people were treated in hospitals. I said to my seven-year-
4、old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan, We have so much, and these poor people in trouble now have nothing. Well share what we have with them. I filled a box with foods and clothes. While I was doing this, I advised the boys to choose their toys and donate some of their less favourite
5、things. Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and put them together. Then she walked away. A few minutes later she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll on top of the other toys. Oh, dear, I said. You dont have to give Lucy. You love her so much. Meghan said
6、, Lucy makes me happy, Mummy. Maybe shell make another little girl happy, too. I looked at Meghan for a long moment. She taught me a lesson. Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish (珍爱), isnt it?1. How many children does the writer have?A. One.B. Two.C
7、. Three.D. Four.2. Which of the following is TRUE?A. The earthquake caused many deaths.B. The earthquake is the biggest in history.C. The earthquake happened at night.D. The earthquake hit the city of California.3. What did Meghan take out for the people in trouble?A. A toy.B. Clothes.C. A doll.D. F
8、ood.4. Whats the best title of this passage?A. A Family Story B. The Spirit of Giving C.A White Night D. A Sad Experience20. One day when I was about nine years old, I ran into my mothers bedroom and opened the dresser (化妆台). Then in the top drawer (抽屉) was a small 1 jewelry box. I was fascinated by
9、 its treasures. Then I saw there was something2under a piece of cloth.3the cloth, I found a little white chip (碎片) of china. Why did my mother keep such a4thing? Shining slightly in the light, it5no answers. Some months later, I was setting the dinner table when my neighbor Marge knocked at the door
10、. Coming in and6the table, Marge said, Oh, you are expecting company (客人). Ill7another time. No, come on in, Mum replied. We are not8 anyone. But isnt that your good china? Marge asked. Id9trust kids to handle my good dishes! Mum laughed. Tonight is my familys favorite meal. If you set your best tab
11、le for a (n)10meal with guests, why not for your own 11 ? A few broken plates are a small 12 to pay for the joy we get. Then she added, 13 , every chip and crack has a story to tell. Mum went to the cupboard and took down a plate. She said, Seeing this 14 on the edge (边缘) here? It happened when I wa
12、s 17. Her voice 15 . One day my brother invited a young man to dinner and sat him next to me. I was so 16 that when I took the plate, it 17 and knocked against the fork. As the young man was leaving, he 18 a piece of broken china in my hand without saying a word. I couldnt forget about that plate wi
13、th the 19 chip. I went up to take out the little wooden jewelry box again. I examined the chip20 . The chip which my mother had saved with care belonged to the plate she broke on the day she met my father.1. A. silver B. gold C. china D. wooden2. A. hidden B. unpaid C. removed D. fixed3. A. Covering
14、 B. Tearing C. Seeking D. Lifting4. A. broken B. real C. beautiful D. valuable5. A. found B. invented C. offered D. selected6. A. glaring at B. glancing at C. looking on D. spying on 7. A. set by B. sit by C. stop by D. stand by8. A. inviting B. expecting C. consulting D. celebrating9. A. always B.
15、sometimes C. never D. regularly 10. A. common B. strange C. unbelievable D. special 11. A. family B. relative C. neighbor D. ancestor 12. A. value B. mistake C. news D. price 13. A. However B. Though C. Besides D. Otherwise 14. A. break B. scene C. spot D. design 15. A. hardened B. softened C. sharp
16、ened D. weakened 16. A. nervous B. anxious C. surprised D. pleased 17. A. jumped B. escaped C. slipped D. left 18. A. threw B. laid C. examined D. covered 19. A. replaced B. penniless C. remaining D. missing 20. A. secretly B. carefully C. gratefully D. proudly答案以及解析1.答案:set up解析:2.答案:advise doing s
17、th.解析: 3.答案:look.up in the dictionary解析:4.答案:fall down解析: 5.答案:in time of解析: 6.答案:站起来解析:7.答案:结束解析: 8.答案:遭受解析: 9.答案:震惊;吃惊解析: 10.答案:似乎;好像;仿佛解析: 11.答案:1.客观填空 A解析:考查固定短语。句意:每年都有很多游客来中国。根据句意可知,此处表不“许多”,应用短语a number of。 12.答案:1.客观填空 used 2.客观填空 to 3.客观填空 go 4.客观填空 sailing解析: 13.答案:1.客观填空 present2.客观填空 to
18、解析: 14.答案:1.客观填空 telling 2.客观填空 the3.客观填空 children 4.客观填空 stories解析: 15.答案:1.客观填空 was/is 2.客观填空 trapped 3.客观填空 in解析: 16.答案:as if解析:17.答案:1.客观填空 too 2.客观填空 to say解析: 18.答案:1.客观填空 destoryed解析:考查时态。句意:洪水毁掉了很多房屋,很多人变得无家可归由句中的became可知,此处应用一般过去时,故填 destroyed. 19.答案:CCCB解析:1.C 细节理解题。根据第二段中的I said to my sev
19、en-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan可知, 作者有三个孩子。故选C。2.C 细节理解题。根据第一段中的It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years.可知, 地震发生在晚上。故选C。3.C 细节理解题。根据第三段中的she came back with Lucy, her much-loved doll. She put the doll
20、 on top of the other toys.可知, Meghan把自己最心爱的娃娃送给了灾区的孩子。故选C。4.B 主旨大意题。通读全文可知, 作者让自己的三个孩子给地震灾区的孩子捐赠玩具, 她的小女儿把自己最喜欢的娃娃捐出来, 这让作者明白了赠送自己不喜欢的东西简单, 赠送自己喜欢的东西就很可贵了。作者想表达给予的精神。故选B。20.答案:DADAC BCBCD ADCAB ACBDB解析:1. D 根据最后一段中的I went up to take out the little wooden jewelry box again.可知,盒子是木制的(wooden)。2. A 根据下文
21、的under a piece of cloth可知,布下面藏着(hidden) 东西。3. D根据语境可知,此处是指将那块布拿起来(lifting)。4. A 根据前一句话 .I found a little white chip of china.可知,作者想知道妈妈为什么保留这破碎的(broken)东西。5. C作者想知道妈妈为什么保留这破碎的东西,但是它没有提供 (offered)任何答案。6. B glare at怒目而视;glance at扫视;look on观看,旁观;spy on刺探。根据Ill another time.可知,此处指瞥了一眼 。7. C 根据Oh, you ar
22、e expecting company.可知,邻居说那我下次再来(stop by) 。8. B前文邻居用了 expecting词,这里与之呼应。9. C邻居说自己从不(never)让孩子碰自己的好餐具。10. D common常见的;strange奇怪的;unbelievable难以置信的; special特殊的。此处指特别的晚餐。11. A此处意为如果你为客人准备了一顿特别的晚餐,为什么不为你自己的家人(family)准备呢? 。此处family与句中guests对应。12. D此处意为几个破碎的盘子对于我们得到的快乐来说是一个很小的代价(price) 。13. C根据语意可知,此处是作进一
23、步解释,所以用besides。14. A妈妈从橱柜里拿出一个盘子让我们看边缘的裂缝(break)。15. B妈妈沉浸在回忆中,声音变得温和(softened) 了。16. A 位年轻男士坐在旁边,她感到很紧张(nervous)。17. C 盘子滑落(slipped)撞到了叉子,这与下文的knocked against 意思一致。18. B年轻男士离开时把一块碎片放在(laid)妈妈手里,什么都没说。19. D 根据I couldnt forget about that plate with the chip. 可知,作者无法忘记那个缺(missing)碎片的盘子。20. B作者仔细(carefully)检查了那块碎片。