1、单元加餐练.完形填空My kids and I were heading into the supermarket over the weekend.On the way, we spotted a man holding a piece of paper that said, “_1_ my job.Family to Feed.”At this store, a _2_ like this is not normal.My 10yearold noticed him and make a _3_ on how bad it must be to have to stand _4_ in t
2、he cold wind.In the store, I asked each of my kids to _5_ something they thought our “friend” there would _6_.They got apples, a sandwich and a bottle of juice.Then my 17yearold suggested giving him a _7_.I thought about it.We were _8_ on cash ourselves, but.well, sometimes _9_ from our need instead
3、 of our abundance is _10_ what we need to do! All the kids _11_ something they could do away with for the week.When we handed him the bag of _12_, he lit up and thanked us with _13_ eyes.When I handed him the gift card, saying he could use it for _14_ his family might need, he burst into tears.This
4、has been a wonderful _15_ for our family.For days the kids have been looking for others we can _16_! Things would have played out so _17_ if I had simply said, “No, we really dont have _18_ to give more.” Stepping out not only helped a brother in _19_, it also gave my kids the _20_ taste of helping
5、others.Itll go a long way with them.文章讲述了在周末作者带孩子们去超市,在路上看到一个需要帮助的人。在超市里作者和孩子买了许多东西给这个需要帮助的人,从此以后作者和孩子开始帮助更多需要帮助的人。1A.Lost BChanged CQuit DFinished答案:A解析:考查动词以及对语境的理解。A.Lost失去;B.Changed 改变;C.Quit放弃; DFinished完成。短语lose ones job失业。在路上,我们注意到一个男人拿着一张纸,纸上写着:“失业,需要养家。” 答案选A。2A.condition Bplace Csight Dsho
6、w答案:C解析:考查名词以及对语境的理解。A.condition状况;B.place地方;C.sight情景;D.show展示。在这家商店,像这样的场景并不正常。选C。3A.suggestion Bcomment Cdecision Dcall答案:B解析:考查名词以及对语境的理解。A.suggestion建议;B.comment 评论;C.decision决定;D.call电话。make a comment on对发表看法。我10岁的孩子注意到他,并评论说在寒风中站在外面一定很糟糕。故选B。4A.outside Bproudly Cby Dangrily答案:A解析:考查副词以及对语境的理解
7、。A.outside在外面;B.proudly自豪地;C.by通过;D.angrily生气地。根据常识可知是站在外面,故用outside。选A。5A.draw Bsay Carrange Dpick答案:D解析:考查动词以及对语境的理解。A.draw拉;B.say说;C.arrange安排;D.pick选择。在商店里,我要求每一个孩子挑选一些他们认为我们的“朋友”可能会需要的东西。故选D。6A.order Bsupply Cappreciate Ddiscover答案:C解析:考查动词以及对语境的理解。A.order命令;B.supply提供;C.appreciate感激;D.discover
8、发现。孩子们挑选出这个“朋友”可能会感激的礼物。故选C。7A.dollar Bjob Chot meal Dgift card答案:D解析:考查名词以及对语境的理解。A.dollar美元;B.job工作;C.hot meal热餐;D.gift card礼物卡。根据14空前的提示可知,我17岁的孩子建议给他一张礼物卡。选D。8A.easy Blow Csoft Dloose答案:B解析:考查形容词以及对语境的理解。A.easy容易的;B.low低的;C.soft柔软的;D.loose松的。根据下句的意思可知“我们现金不足或缺乏”,low意思“少,低”。选B。9A.giving Bsaving C
9、spending Dbegging答案:A解析:考查动名词以及对语境的理解。A.giving给予;B.saving节省;C.spending 花费;D.begging恳求。我们把我们不充足的东西给予别人,而不是充足的东西,正是我们真正需要去做的。选A。10A.yet Beven Cstill Djust答案:D解析:考查副词以及对语境的理解。A.yet然而;B.even甚至;C.still仍然;D.just真正地。真正是我们需要做的。选D。11A.declared Bshared Cignored Dexpected答案:A解析:考查动词以及对语境的理解。A.declared宣告;B.shar
10、ed 分享;C.ignored忽视;D.expected期望。所有的孩子声明了他们能够在这一周放弃自己想要的东西。选A。12A.toys Bmedicine Cfood Dclothes答案:C解析:考查名词以及对语境的理解。A.toys玩具;B.medicine药;C.food食物;D.clothes衣服。根据上文的apples, a sandwich and a bottle of juice可知是食物。选C。13A.sleepy Bwatery Ccurious Dsharp答案:B解析:考查形容词以及对语境的理解。A.sleepy瞌睡的;B.watery潮湿的;C.curious好奇的
11、;D.sharp锋利的。带着湿润的双眼感谢我们。选B。14A.whoever Bwhatever Cwhichever Dwhenever答案:B解析:考查代词以及对语境的理解。A.whoever无论谁;B.whatever无论什么;C.whichever无论哪一个;D.whenever无论什么时候。动词need缺少宾语,故用whatever。15A.experience Bexample Cmessage Dadventure答案:A解析:考查名词以及对语境的理解。A.experience经历;B.example例子;C.message信息;D.adventure冒险。这对我们家庭是一次极好
12、的经历。选A。16A.rely on Brespect Clearn from Dhelp答案:D解析:考查动词及短语以及对语境的理解。A.rely on 依靠;B.respect尊敬;C.learn from从学到;D.help帮助。多少天来,孩子们一直在寻找我们能够帮助的其他人。选D。17A.suddenly Bvividly Cdifferently Dperfectly答案:C解析:考查副词以及对语境的理解。A.suddenly突然;B.vividly生动地;C.differently 不同地;D.perfectly完美地。事情会变得非常不同。 选C。18A.time Bpower C
13、patience Dmoney答案:D解析:考查名词以及对语境的理解。A.time时间;B.power权力;C.patience耐心;D.money金钱。我们真的没有钱给更多的人。所以选D。19A.fear Blove Cneed Dmemory答案:C解析:考查名词以及对语境的理解。A.fear害怕;B.love爱;C.need需要;D.memory记忆。in need在危难中。走出去不仅仅帮助在危难中的兄弟。选C。20A.strong Bsweet Cstrange Dsimple答案:B解析:考查形容词以及对语境的理解。A.strong强壮的;B.sweet甜的;C.strange奇怪的
14、;D.simple简单的。也给予我的孩子们帮助他人的甜蜜的滋味。选B。.阅读理解If you live in a big city,there are many things to drive you crazy on your daily route,and its not just overcrowded subway trains.Vicky Zhao is a mainlander working in Hong Kong.For her,one thing she cant put up with is people standing on the wrong side of the
15、 escalator(自动扶梯) in subway stations.“Escalators help us move faster and save time.It isnt a place to rest,” the 24yearold says.“I often see tourists block the way with their suitcases or chatting on the escalators during rush hours.It annoys me to no end.”Admitting she is not the patient type,Zhao s
16、ays things are much better in Hong Kong than in cities on the mainland where “stand right,walk left” signs are often ignored.The logic behind the “stand right,walk left” escalator etiquette(礼仪) seems obvious.Even though you may want to catch your breath while youre transported up or down,you should
17、still consider others and leave enough space for people in a hurry,so that they can run and catch the train.Many cities escalators,including Londons and Beijings,use the “stand right,walk left” system to speed up the flow of people.(Australia is an exception and you should stand on the left side ins
18、tead.) But some cities discourage people from moving on escalators out of safety reasons.In Hong Kongs subway stations there are regular announcements asking people to “stand still” on escalators.Even so,most people in this fastpaced city observe the “stand right,walk left” etiquette.But the people
19、who stand on escalators defend themselves by telling the walkers not to be so impatient.The BBC quotes one stander as saying:“If the person is in such a rush,why not just take the stairs?Even when the escalator is packed and theres nowhere to move,I see these same people complaining about not being
20、able to pass.”Whatever the escalator etiquette is in the place you live or visit,do what most people are doing and always be mindful of others:leave enough space between each other,dont stay at the end of the escalator,and if someone is blocking your way,a simple “excuse me” is enough.文章列举了在上班繁忙期间有的
21、游客把皮箱放在自动扶梯上挡住路或在自动扶梯上交谈等现象,告诉我们在公共场合要入乡随俗,按照别人做的那样去做,多考虑别人。1In the second paragraph,the underlined word “It” refers to “_”Athe authors living in the big city of Hong KongBbeing crowded on the subway trains in rush hoursCpeoples blocking the way or chat on the escalatorsDpeoples standing on the righ
22、t side resting答案:C解析:代词指代题。画线词指上句中提到的在上班繁忙期间有的游客把皮箱放在自动扶梯上挡住路或在自动扶梯上交谈这两种现象,故选C。2When on the escalator,a majority of local people in Hong Kong _.Astand still as the railway stations requireBignore the “stand right,walk left” signsCuse the stairs instead of escalatorsDfollow the “stand right,walk lef
23、t” etiquette答案:D解析:细节推理题。根据第三段中的“.Zhao says things are much better in Hong Kong than in cities on the mainland where stand right,walk left signs are often ignored.”和第五段中的“In Hong Kongs subway stations there are regular announcements asking people to stand still on escalators.Even so,most people in t
24、his fastpaced city observe the stand right,walk left etiquette.”可知香港当地多数人是遵守“右边站,左边行走”的规矩的,故选D。3What can be inferred from the 6th paragraph?ANot everyone follows the “stand right,walk left” etiquette.BThe BBC is against the “stand right,walk left” etiquette.CPeople should be patient and take the sta
25、irs if possible.DPeople shouldnt complain about the crowded escalators.答案:A解析:推理判断题。根据本段中BBC引用的话可知并不是每个人都接受“右边站,左边行走”的规矩,故选A。4Which of the following statements is the writers opinion?APeople should stand right no matter where they are.BPeople should do as the Romans do and consider others.CPeople sh
26、ould do as they like on the escalators.DPeople should be seriously criticized when they block the way.答案:B解析:细节理解题。根据最后一段中的“do what most people are doing and always be mindful of others:leave enough space between each other,dont stay at the end of the escalator”可知作者认为游客们要入乡随俗,按照别人做的那样去做,多考虑别人。故选B。.应
27、用文写作假定你是李华,想邀请外教Henry一起参观中国剪纸(papercutting)艺术展。请给他写封邮件,内容包括:1展览时间、地点;2展览内容。注意:1词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear_Henry,I_am_writing_to_invite_you_to_attend_the_Chinese_papercutting_art_exhibition_to_be_held_in_the_art_gallery_from_8:00_am_to_5:00_pm_next_Sunday_in_our_city_center.Papercutting_is_a_tradit
28、ional_art_form_in_China_with_which.People_often_beautify_their_home_during_festivals_and_weddings._In_this_exhibition,_you_can_see_papercutting_with_all_kinds_of_patterns.In_addition,_there_are_famous_artists_who_will_perform_how_to_cut_paper_on_the_spot.I_wish_that_you_could_grasp_this_opportunity_
29、to_learn_traditional_Chinese_culture_further.Looking_forward_to_your_reply.Yours_sincerely,Li_Hua.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Stacey Lee who spent eight years desperately searching for her mother has finally found her after a selfie of her wearing a large Find My Mummessage board went viral on
30、 Facebook.She had become separated from Brenda Drake in 1993 when she was just two years old after a family breakdown and she went to live with her father and two brothers.Aged 15, the schoolgirl desperately wanted to find her mother and started searching through the electoral roll(选民名册), Facebook a
31、nd the Internet in a bid to find her. After eight years of meeting with dead ends, 23yearold Stacey felt that she would never see her mother again.However, Staceys boyfriend Martin encouraged her to create a message_board made out of cardboard with her mothers name on it along with details such as h
32、er birth date and the hospital where she was born. Staceys friend then took a photograph of her holding the message board and posted it on her Facebook page.Ten hours after posting the picture on her Facebook profile (个人资料), the image had been shared 100,000 times, and the next day Stacey was contac
33、ted by Kerianne Davies, a friend she had known in her teenage years.Stacey was told her mother had changed her surname and after a quick search, found her mothers Facebook page and sent her a message. Within an hour Brenda had replied and the pair exchanged phone numbers.Brenda said she was delighte
34、d to finally have been able to see Stacey again.“I regret losing contact with my daughter,” said Brenda. “I thought about her a lot, particularly at times like Christmas. I tried looking for her but I always came to a dead end. When I received the Facebook message from Stacey, I just couldnt believe
35、 it. She was so beautiful and I just couldnt wait to meet her. My other children were so pleased to find out they had an older sister.”注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Talking about meeting her mother,Stacey was very excited. “I arran
36、ged to go and meet my mum the following day in Blackpool. My legs felt like jelly for the whole journey.I went to meet her in a pub and when I saw her I just hugged her and we both cried. It was very emotional.We look a lot like each other and I am quite shy and quite like her.”Paragraph 2:“Growing
37、up I had always wondered about my mum,”said Stacey. “My friends had good relationships with their mums and I often wondered what it would be like to have a motherdaughter relationship. Occasions like Mothers Day and Christmas Day were particularly difficult and when I reached the age of 15 I started looking for my mum on Facebook and the electoral roll.I was lucky that I finally found my mother.”