收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc

上传人:a**** 文档编号:453131 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:10 大小:55KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第1页
第1页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第2页
第2页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第3页
第3页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第4页
第4页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第5页
第5页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第6页
第6页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第7页
第7页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第8页
第8页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第9页
第9页 / 共10页
2020-2021学年高中英语 Unit 5 The Value of Money Discovering Useful Structures.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 The Value of MoneyDiscovering Useful Structures& Listening and Talking 课后作业1、How could you _(refuse) her so firmly? She is upset.2、Their team may _(win) the match, but Im not sure because I wasnt there.3、He may not _(live) with his parents now.4、We must remember to live with the _(intend) of

2、focusing on what matters most in life.5、While his Chinese was far from perfect, the students were willing _(communicate) with him and listen to his lectures.6、My room is a mess, but I _ before I go out tonight. I can do it in the morning.我的房间很乱,不过今晚在我出去之前,我没必要打扫 它。我可以在(明天)早晨打扫。7、I wondered when we _

3、 for Paris.我想要知道我们什么时候动身去巴黎。8、I still remember my happy childhood when my mother _ Disneyland at weekends.我仍然记得我快乐的童年,我的母亲周末会带我去迪士尼乐园。9、He_ when he saw a shark.他正要潜水时突然看见了一条鲨鱼。10、If you attempt to practice yoga, _ at the beginning, but youll grow stronger in the long run.当你尝试去练习瑜伽,也许在刚开始时你会感到疲倦,但是从长

4、远来看这让你变得更强壮。11、 Jon Pedley is making a big change. He is giving up his life as a successful businessman for life of helping others. He is trading his beautiful farmhouse in England for life in a mud hut in Uganda, East Africa. Pedley admits that he has not always led a very positive life. At times h

5、e drank too much and got in trouble with the law. Ive always put the pursuit(追求) of money in front of everything else. As long as I was all right, I didnt care whoI was hurting, says Pedley. But a visit lo Uganda in 2007 gave Pedley a new outlookon life. He was amazed at what lie saw and how much th

6、e people there appreciated the work he was doing. I worked there for a few days and these people who have nothing thanked me by giving me bags of potatoes, which are a fortune for them, he said. Now Pedley is selling his business, his $1.5 million farmhouse, and his expensive car and moving into a h

7、ut made of mud and boards in a small Ugandan village. There he will help run an organisation that hopes to improve the quality of life for people in the village of Kigazi. He will help to build schoolrooms for children and tanks to hold clean water for villagers. Today, people in Kigazi must walk tw

8、o miles to a hospital, so Pedley will help to build doctors offices, too. Pedleys organisation will also work with English teenagers who are in trouble. The teens will be sentto a camp in Uganda that Pedley will run. The teens will live in mud huts and help to build water, health and education facil

9、ities(设备) for kids in Kigazi, many of whom have lost their parents due to poverty or disease. Pedley hopes the teens will see a side of life that might help them turn around their own lives and set them on a new and more positive path.1. Which of the following can best describe Pedleys life in the p

10、ast?A.Positive.B.Colourful.C.Independent.D.Selfish.2. What will Pedley do in the small Ugandan village?A.Grow potatoes with the local people.B.Teach English in the local school.C.Assist villagers with construction work.D.Help to attract more tourists to the village.3. Why will Pedley work with Engli

11、sh teenagers who are in trouble?A.To encourage them to make friends with locals.B.To encourage them to live a more positive life.C.To train them to become doctors in the future.D.To make thern learn about diiferent cultures.4. What can be a suitable title for the text?A.From a Millionaire to Living

12、in a Mud HutB.A Life-Changing AdventureC.A Rich Man Becoming HomelessD.A Grateful Businessman12、 As usual life was busy for me. Every day, I had to leave quickly to reach my office on time by 9:00 am. It was already 8:00 am; I just woke up. 1 I got freshened up and dressed, ready to leave for work w

13、ithout my 2 . I stood near the road, waved towards a passing taxi, no 3 . After 5 minutes one stood by. Without wasting my time 4 , I boarded it. Another passenger was already 5 , a woman in her mid-forties, with big glasses and a handbag with some books. I 6 she was a professor from the imprint on

14、her bag Bangalore University”. After five minutes, the taxi 7 and a woman came to seat near “the professor”. Within an instant,the professor strongly 8 to the driver that woman couldnt sit near her, or go in the taxi. The lady seemed like a labourer, with 9 stains and dust across her clothes. The sc

15、ratches and stiffness on her hand proved her 10 work for a living. She had with her some tools, dusty and old. “This is my vehicle. I decide who will go,” said the 11 driver. “I will pay the full 12 ,” replied the professor lady. My anger was nearly out of control. Suddenly I spoke with a(n) 13 .“Wh

16、at the hell are you? Being a teacher is this, what you 14 your children? You think you arc civilized? I think you are the most uncivilized one. ” 15 got angry and said to the driver, “I will pay the full fare, just 16 this guy here.” The driver was 17 angry: Just get down; I dont need your Woody mon

17、ey.” With a few angry murmurs, the so-called professor got down angrily. 18 of the time, I was fighting for a persons rights. I was satisfied, even though it was already late. I was just getting down from the taxi paying my fare. 19 I heard a low voice saying “Thank you.” You must not 20 faith in hu

18、manity. Humanity is an ocean; if a few drops of the ocean are dirty, the ocean does not become dirty.1.A.AnxiouslyB.HurriedlyC.HesitatinglyD.Frequently2.A.timeB.delayC.keyD.breakfast3.A.luckB.doubtC.signD.taxi4.A.thinkingB.standingC.bargainingD.speaking5.A.acceptedB.occupiedC.seatedD.remained6.A.fou

19、ndB.recognizedC.provedD.guessed7.A.stoppedB.marchedC.waitedD.appeared8.A.pointedB.recommendedC.opposedD.claimed9.A.clearB.variousC.evidentD.dirty10.A.challengingB.strugglingC.disappointingD.disturbing11.A.angryB.friendlyC.kindD.polite12.A.fareB.priceC.cashD.bill13.A.breakB.voiceC.excitementD.burst14

20、.A.giveB.explainC.teachD.treat15.A.The passengerB.The professorC.ID.The labourer lady16.A.dropB.removeC.punishD.leave17.A.nearlyB.equallyC.slightlyD.obviously18.A.IgnorantB.UnawareC.WorthyD.Regardless19.A.whenB.beforeC.sinceD.while20.A.holdB.loseC.forgetD.desert13、 A few days ago, some of the worlds

21、 most famous musicians gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first International Jazz Day. UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation) recently set April 30 as a day _(raise) awareness (认识) of jazz music and its importance across _ (culture). _ (actual) in

22、America, the jazz audience continues to decrease and grow older, and the music has failed to connect with younger generations. Its Jason Morans job to help change that. As the Kennedy Centres artistic _ (advise) for jazz, Moran hopes to help more people appreciate jazz and preserve its history and c

23、ulture. Moran says one of the problems with jazz today is that the music cant entertain people._ his opinion, the music cant _ (present) today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move, because the way the world works is not_ same. Last year, Moran _ (arrange) Fats Wallers music, wh

24、ich was generally considered to be concert music, for a dance party._ he wants is that people understand how we humans talk about _ (we) through music and how music gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts. 答案以及解析1答案及解析:答案:have refused解析: 2答案及解析:答案:have won解析: 3答案及解析:答案:be living解

25、析: 4答案及解析:答案:intention解析:句意为:我们必须记住要怀着专注于生活中最重要的事情这一意图去生活。设空处作with的宾语,with the intention of意为“怀着.的意图”。故填intention。 5答案及解析:答案:to communicate解析:句意为:尽管他的中文还远远谈不上完美,但学生们很愿意与他交流,听他的演讲。be willing to do sth为固定搭配,意为“乐意做某事”。故填to communicate。 6答案及解析:答案:neednt clean it解析: 7答案及解析:答案:should /would leave解析: 8答案及解

26、析:答案:would take me to解析: 9答案及解析:答案:was about to dive解析: 10答案及解析:答案:you may/ might feel tired解析: 11答案及解析:答案:1.D; 2.C; 3.B; 4.A解析:1.推理判断题。根据第二段中的Ive always put the pursuit of money in front of everything else. As long as I was all right, I didnt care who was hurting,可知,以前佩德利把金钱放在第一位,从不在意自己伤害到了什么人,由此可知

27、,佩德利以前是一个非常自私的人,故选D项。2.细节理解题。根据第四段中的He will help to build schoolrooms for children and tanks tohold clean water for villagers. 可知,他将为孩子们建造教室,为村民建造人工蓄水池,由此可知,佩德利将帮助村民们进行建筑工作,故选C项。3.细节理解题。根椐最后一段中的最后一句可知,佩德利希望这些青少年看到生活的另一面,帮助他们改变自己的生活,让他们走上一条新的、更积极的道路,也就是鼓励他们更加积极地生活,故选B项。4.主旨大意题。根据第一段中的第二、三句可知,本文主要讲述了英

28、格兰的一位百万富翁变卖了资产搬到了乌干达的一个泥屋帮助当地村民的故事,故选A项。 12答案及解析:答案:1.B; 2.D; 3.A; 4.C; 5.C; 6.D; 7.A; 8.C; 9.D; 10.B; 11.A; 12.A; 13.D; 14.C; 15.B; 16.D; 17.B; 18.B; 19.A; 20.B解析:1.副词词义辨析。anxiously焦急地;hurriedly匆匆地;hesitatingly犹豫地;frequently频繁地。根据上下文的信息“我准备动身去上班”可知,本句意为“我匆匆梳洗,穿好衣服”,故B项正确。2.名词辨析。time时间;delay耽搁;key钥匙

29、; breakfast早餐。根据上一题的解释以及常理,上班之前要吃早饭,故选D项。3.名词词义辨析。luck运气;doubt怀疑;sign迹象, 标志;taxi出租车。根据上文的信息“我站在路边,向经过的出租车挥手”可知,下文应该表示“可是没有车停下来”,故选A项,运气不好,指车没有停。4.动词辨析。think思考;stand站立;bargain讨价还价;speak说话。根据文意和常理,作者匆匆地赶往办公室, 当然来不及讨价还价了,故C项正确。5.动词辨析。accept接受;occupy占据;seat就座;remain逗留,剩下(不用于被动结构)。根据下文的文意可知,这辆出租车上同时坐了几个乘

30、客,故本处指车上已经有一个乘客坐着了。因此选C项。be seated意为“就座”。6.动词词义辨析。find发现;recognize辨认,承认; prove证明;guess猜测。根据上文“戴着眼镜,带着书”和下文“印在袋子上的某某大学”可知,本空指作者猜测这位女士是教授。D项符合句意。7.动词辨析。stop停下来;march行进;wait等候; appear出现。根据文意和常理可知,又有一位女士上车可知,这里应该指车停了下来,故A项正确。8.动词辨析。point指向;recommend推荐,建议; oppose反对(和介词to连用);claim声称,断言。理解文意可知,这位教授瞧不起体力劳动者

31、,故本处指她反对那位女士上车,故选C项。9.形容词辨析。clear清楚的;various各种各样的; evident明显的;dirty脏的。根据常理可知,stain “污点”和dust都是脏的,故选D项。10.形容词辨析。challenging具有挑战性的;struggling奋斗的,努力的;disappointing令人失望的;disturbing烦人的。理解句意可知,手上的划痕和手的僵直都表明,为了谋生这位女士的工作肯定非常辛苦,故只有B项符合句意。11.形容词辨析。angry生气的;friendly友好的; kind善良的;polite礼貌的。根据出租车司机所说的话可知,他听了那位教授的

32、话很生气,故选A项。12.名词词义辨析。fare车费;price价格;cash现金; bill账单。根据文意,那位无理的教授要赶别人下车,当然得付全部的车费,故A项正确。13.名词辨析。break破裂,间断;voice嗓音;excitement 激动;burst爆发。根据上文的信息“我几乎控制不住自己”可知,作者说话的时候很生气,故选D项。14.动词辨析。give给;explain解释;teach教;treat 对待。根据上文的信息“你是老师”可知,下文应该表示“你就是这样教书育人的吗?”故C项正确。15.名词辨析。根据下文的信息“我付全额的车费”, 以及文意(那位教授要赶别人下车)可知,这里

33、生气的人应该是教授,故B项正确。16.动词词义辨析。drop扔;remove移走,去除; punish惩罚;leave留下,丢下。根据文意可知,那位教授还是要赶人下车,故选D项。A项要加副词off才能表示让某人下车之意。17.副词辨析。nearly几乎;equally相等地;slightly 稍微;obviously明显地。根据上下文意思和常理可知,出租车司机听了教授的话也同样生气,故只有B项符合句意。18.形容词辨析。ignorant无知的;unaware没有意识到的;worthy值得的;regardless不管,不顾。根据文意可知,为了给那位女士争得应有的权利,作者都没有意识到自己还要赶去

34、上班了,故选C项。19.本题考查连词的用法。when可以用作并列连词,表示“就在这个时候”;before在.之前;since自从,既然;while当的时候(从句中必须用延续性动词)。句意:我正要下车,这时候听到那位女士道谢。故A项正确。20.动词辨析。全文涉及的是人性的问题。该句揭示主题,我们不应该对人性失去信心。人性就是大海,如果大海中有几滴水脏了,这并不意味着整个大海都脏了。hold 保持;lose失去;forget忘记;desert抛弃。根据文意可知应该选B项。 13答案及解析:答案:1. to raise2.cultures3.Actually4.adviser5.In6.be pre

35、sented7.the8.arranged9.What10.ourselves解析: 本文是一篇说明文,介绍了联合国教科文组织将4月30日定为国际爵士乐日,目的是让人们意识到爵士乐的意义与价值、改善爵士乐不受年轻人的欢迎的处境、探索爵士乐的未来。一位叫贾森莫兰的音乐家也在作出一些努力来改变爵士乐的现状。1.to raise句意为:最近联合国教科文组织将4月30日定为国际爵士乐日,以提高人们对爵士乐及其在不同文化中的重要作用的认识。设空处是非谓语动词作目的状语,应用动词不定式。故填to raise。2.cultures句意见上一题解析。culture表示不同(国家的)文化或多种文化时是可数的,故

36、用复数形式cultures。3.Actually句意为:事实上在美国,爵士乐的观众在不断减少,并且年龄在老化,爵士乐已经与年轻人脱离了联系。设空处位于句首,修饰整个句子,应用副词。故填Actually。4.adviser句意为:作为肯尼迪中心的爵士乐艺术顾问,莫兰希望帮助更多的人欣赏爵士乐,并保护其历史和文化。artistic为形容词,修饰名词 adviser。故填adviser。5.In in ones opinion为固定搭配,意为“以某人的观点,在某人看来。 故填In。6 be presented句意为:在他看来,今天的爵士乐不能以1908年或1958年那样的式被呈现出来。present

37、是谓语动词,与主语the music之间是被动关系,又因为前有cant,故填be presented。7.the句意为:它必须想继续发展,因为世界的运作方式与以前不同了。be the same为固定搭配,意为“一样。故填the。8.arranged arrange在此是谓语动词,与主语之间是主动关系,由Last year可知,本句为一般过去时。故填arranged。9.What_ he wans是主语从句,从句中缺少宾语,表示“他想要的是”,故填What。10.ourselves句意为:他想要的是人们了解我们人类是如何通过音乐来谈论自己的,以音乐是如何让我们进入一个关于我们的情感和思想的对话中的,宾语从句主语we humans与宾语所指相同,宾语用反身代词。故填ourselves。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1