1、Unit 5 单元综合A Seeing a volcano erupt (喷发)is a wonderful experience,and you can really feel the beat by climbing to the summit(山顶)of Pacaya for a close-up view. There are guided tours every day up this highly active volcano from Antigua. Giving travellers a chance to see Mother Nature at her most powe
2、rful. Pacaya is an easy drive from Antigua,a beautiful city with many colourful houses along its old streets that are turned into art-works during its Holy Week festival. No matter when you come to Antigua, you wont miss the Pacaya-tour companies. But climbing Pacaya is no easy job: it is 2,560 metr
3、es high and reaching the summit takes two to three hours of seemingly one-step-forward and two-step-back movements. As you climb, you hear the dull sounds of eruptions high above. Steaming, hot remains from recent eruptions begin to line the path as you near the active summit: the McKenney Cone(火山锥)
4、. Just as though you were going to walk over to the edge of the cone, the road turns to the left and up to the relative safety of the old, inactive summit. Many tours are timed so that you arrive at the cone of the volcano in plenty of time for I sunset and the full contrast between the erupting red
5、 lava(溶$) and the darkening sky. On a good day the view from the summit is extremely exciting. The active mouth boils, sending red lava over its sides, and once in a while shoots hot streams up to 100 metres into the air. There is a strong bad smell in the air even if you take care to be upwind of t
6、he cone. As evening turns deeper into the night, the burning lava quietly falls down the side of the volcano. For you, too, it is time to get down.1. What is the main purpose of this passage?A.To attract tourists to Pacaya.B.To describe the beauty of Pacaya.C.To introduce guided tours to Pacaya.D.To
7、 explain the power of nature at Pacaya.2.Climbing to the McKenney Cone,people will _.A.walk directly to the active summitB.hear the continuous loud noise from aboveC.make greater efforts than to other summitsD.see a path lined with remains of earlier eruptions3.Many tours are timed for people to _.A
8、. get down the mountain in time when night fallsB. avoid the smell from the upwind direction of the coneC.enjoy the fantastic eruption against the darkening skyD.appreciate the scenery of the 2,560-metre-high mountainB Can you survive an unannounced storm? Although there is expert broadcasting and w
9、e are equipped with cellphones, therere still some examples when the violent weather takes us by surprise. While most Atlantic hurricanes form off the coast of Africa giving plenty of early warning, sudden Caribbean and Gulf of Mexico hurricanes form and move rapidly in less than a days time, endang
10、ering everyone and everything in their path. Thereve been oil workers trapped off the shore when sudden storms appeared. Field archeologists have been stuck in coastal areas without storm warning. It wasnt but a few decades ago that a Texas National Guard group was trapped on the beach by rain-force
11、d flooding and had to ride out a major hurricane during a training exercise. Thereve been a few cases when travelers were trapped on an island or in a coastal area and unable to escape in time. Escaping from the storm-threatened areas is generally a choice for most of usbut not for all. Each year th
12、ousands of islanders across the Caribbean face the danger of hurricanes without so much as a public shelter to hide in. Most ride out the storm in their homes. But therere a few things you can do to prepare yourself for some unexpected emergencies. Being prepared for the unexpected may be your best
13、and only defense. If youre headed outdoors for a few days or weeks, you should always carry a flashlight with extra batteries, a GPS device, and a basic medical box. If youre traveling in your car, remember you may suffer from high winds. Youd better not stay inside to avoid being blown away along w
14、ith your car. Keeping your head and your courage up is essential to survival in any type of danger. Let common sense guide you and always be prepared for the worst.1.According to the text, most Atlantic hurricanes_.A.form in the Caribbean SeaB.come from the Gulf of MexicoC.develop off the coast of A
15、fricaD.are from the Pacific Ocean2.What is the third paragraph mainly about?A.The bad situations of oil workers.B.People trapped by sudden storms.C.The danger of traveling on an island.D.The Texas National Guard group.3.What is the purpose of the last paragraph?A.To give some advice.B.To encourage t
16、raveling.C.To underline the danger of hurricanes.D.To give some warnings.4.In which part of a website would you most probably find the text?A.Science.B.Sports.C.Life.D.Culture.C Zebra crossings the alternating dark and light stripes on the road surface are meant to remind drivers that pedestrians ma
17、y be trying to get across. Unfortunately, they are not very effective. A 1998 study done by the Department of Traffic Planning and Engineering at SwedensLund University revealed that three out of four drivers maintained the same speed or even sped up as they were approaching a crossing. Even worse,
18、only 5% stopped even when they saw someone trying to get across. Now a mother-daughter team in Ahmedabad, India has come up with a clever way to get drivers to pay more attention a 3-D zebra crossing with a visual illusion (错觉). Artists Saumya Pandya Thakkar and Shakuntala Pandya were asked to paint
19、 the crosswalks by IL&FS, an Indian company that manages the highways in Ahmedabad. The corporation was looking for a creative solution to help the citys residents to cross the busy accident-prone (易出事故的) roads safely. Thakkar and Pandya, who had previously seen images of 3-D zebra crossings that ga
20、ve drivers the illusion of logs of wood on the streets in Taizhou, China, decided to test if a similar way would work in India. Sure enough, in the six months that the 3-D crosswalks have been painted across four of the citys most dangerous highways, there have been no accidents reported! The artist
21、s say that while it may appear that the zebra crossing could cause the drivers to brake suddenly and endanger the vehicles behind, such is not the case. Because of the way the human eye works, the illusion is only visible from a distance. As they get closer, the painting looks just like any other or
22、dinary zebra crossing. The creators hope that their smart design will become increasingly common throughout India and perhaps even the world. So lets look forward to it.1.What can we learn from the first paragraph?A.Most drivers will slow down at zebra crossings.B.Common zebra crossings dont functio
23、n well.C.Drivers have to stop when approaching zebra crossings.D.About 95 % of the drivers choose to speed up when approaching zebra crossings.2.Why do drivers seeing the 3-D zebra crossings slow down?A.Because the drivers consider the safety of pedestrians.B.Because the drivers dont want to brake s
24、uddenly and endanger the vehicles behind.C.Because the drivers are afraid of being fined for breaking the traffic rules.D.Because the drivers mistake them for logs of wood on the streets.3.What is the last paragraph mainly about?A.The theory of the 3-D zebra crossings.B.The popularity of the 3-D zeb
25、ra crossings.C.The shortcoming of the 3-D zebra crossings.D.The positive effect of the 3-D zebra crossings.4.What is the authors attitude towards the 3-D zebra crossings?A.Approving.B.Doubtful.C.Cautious.D.Objective.D NASA scientists say they are closer than ever to finding life beyond Earth. Severa
26、l leading NASA scientists spoke at a gathering on July 14th. The scientists discussed the space agencys plan to find life in outer space. NASA continues to look for life in the solar system. That search is centered mostly on Mars and the icy moons of Jupiter and Saturn. But the scientists mainly dis
27、cussed the search for life outside the solar system. NASA Administrator Charles Bolden opened the talk. He said it is not probable that humans are alone in what he calls the limitless vastness of the universe. The scientists spoke about improvements in search equipment. They noted the Kepler Space T
28、elescope. They said the tool had been critical in expanding knowledge about exoplanets (外部行星). An exoplanet is a planet that orbits a star outside the solar system. Kepler has discovered most of the 5,000 possible exoplanets, of which almost two thousand have been confirmed. An Earth-size exoplanet
29、orbits what is called the habitable zone of a star. The habitable zone is an area which could support liquid water on the exoplanet. Liquid water is considered essential for life as we know. Kepler research has led scientists to believe that there may be billions of planets in the galaxy. Sara Seage
30、r, a professor of planetary science and physics, says space scientists think it is very likely that every single star in the Milky Way galaxy has at least one planet. Another major step toward discovery is the planned launch of three new telescopes. Officials expect to deploy (调度) the equipment star
31、ting in 2017. These telescopes will help scientists to learn if an exoplanet has atmospheric water vapor or carbon dioxide. Ms. Seager says these three telescopes will give scientists the ability to find life on other planets. But she adds they will also need luck. It is a very big universe.1.When N
32、ASA scientists say they are closer than ever to finding life beyond Earth they mean .A.they believe exoplanet life can be found in a closer planet to EarthB.they have got enough evidence that life beyond Earth existsC.they have spotted specific exoplanet life existing beyond EarthD.they are more sur
33、e than ever that they will find life beyond Earth2.It can be known that the scientists are mainly focusing on finding life .A.on Mars and Jupiter and SaturnB.on the icy moons of most planetsC.outside the solar systemD.in the solar system3.According to NASA scientists exoplanets are very important in
34、 that .A.they orbit stars outside the solar systemB.there are a large number of them in spaceC.they are located in the habitable zone of starsD.they have atmospheric water vapor or carbon dioxide4.From the passage we can learn that .A.the value of Kepler Space Telescope is to expand knowledge about
35、exoplanetsB.scientists believe there may be more planets than stars in the Milky WayC.another three telescopes will be launched in place of Kepler Space TelescopeD.scientists believe with the help of the new telescopes they will find life beyond Earth5.The passage mainly tells us .A.NASA scientists
36、have confidence in finding life beyond EarthB.exoplanets can help scientists to find life beyond EarthC.NASA scientists are making research into the universeD.scientists discussed the space plan to find life in outer spaceHow to cope with (应付) yes men Have you ever had someone in your organization w
37、ho was always agreeable? It is a type of person who always agrees with everyone else. We have most likely all met a yes-man at one time or another. Yes-men are eager to please, but find it very difficult to voice their opinions. So what can you do as a leader to cope with them? Talk to them. The fir
38、st step is n honest and objective (客观的) conversation about their behavior. Try to get them to see how they respond in these situations so they can start to see themselves objectively as well.Start with a recent time when they agreed with a decision, and ask their opinions. Keep asking Why? or How co
39、me? Admit their views and let them know that the rest of the team is waiting to hear what they will say. Find out why they always agree. Maybe they are just very agreeable people.Find out the causes and work with them to reduce the external (外部的) factors to have their voice heard. Tell them they nee
40、d to disagree, constructively, when they have the next chance. When that time comes about, dont embarrass them by putting them on the spot. Instead, ask them what they think, avoid yes-no questions, and use why and how come questions to get their thoughts out there for the benefit of the team. Thank
41、 them for their ideas. A.Ask what their opinions are.B.They should provide value for the organization.C.Or they feel like they will say something stupid.D.Even if all the ideas presented conflict with each other!E.Sometimes the men do not realize hat they agree with everything.F.Yes-men are a challe
42、nge in any organization that values individual contributions.G.This will build their confidence and allow them to continue doing what you have started in the future. When I was about seven or eight years old, I remembered going into the barn one evening where my father was doing chores. I was surpri
43、sed to see him 1 his cap backwards. It looked funny. When I asked Dad why His hat was put on backwards, he 2 . There was a large water tank for the livestock that had to be filled 3. Because it took a long time to fill, he would turn the water on and then go 4 doing other things. The 5 , of course,
44、was that if he forgot to turn the water off, the tank would overflow, water would be 6 and it would make a mess. Then he told the 7 he had his hat turned around. When he finished his 8 and began to take off his work clothes, he would 9 that the visor (帽舌) wasnt where it was supposed to be. This woul
45、d remind him the 10 was still running and he would go back to the bam and turn it off. Isaw my father 11 many other systems over the years. And I never forgot how helpful and 12 they were. Some may have even been life-saving. As we all know, people make mistakes and 13 things though they may try the
46、ir best. Creating support systems helps us operate more 14. When faced with a(n) 15 we surely can look for ways to create a system that will prevent it from occurring again.Instead of 16 people or yourself for mistakes, look for systems that can support people in accomplishing 17 they truly wish to
47、achieve. It could be as 18 as a checklist. In my work I 19 a lot of them. It could be little things like putting your car keys in the 20 place every time, it could be having someone check your work and it could also be a computer program that checks your calculations.1.A.wearingB.raisingC.throwingD.
48、swinging2.A.complainedB.explainedC.respondedD.apologized3.A.weeklyB.dailyC.monthlyD.yearly4.A.aboutB.downC.upD.on5.A.struggleB.failureC.dangerD.purpose6.A.savedB.wastedC.providedD.polluted7.A.excuseB.opinionC.potentialD.reason8.A.choresB.homeworkC.responsibilityD.dream9.A.noticeB.promiseC.admitD.bel
49、ieve10.A.milkB.machineC.waterD.hurricane11.A.guaranteeB.developC.organizeD.appoint12.A.expensiveB.spectacularC.reasonableD.valuable13.A.forgetB.avoidC.reduceD.design14.A.constantlyB.fluentlyC.effectivelyD.sincerely15.A.challengeB.probleinC.argumentD.discussion16.A.congratulatingB.forgivingC.threaten
50、ingD.blaming17.A.whatB.howC.thatD.why18.A.necessaryB.interestingC.simpleD.important19.A.rejectB.employC.swapD.expand20.A.distantB.unusualC.differentD.same I got the chance to receive $100 from a company to complete an act of(kind) to help others. I thought it(be) cool to make little gift baskets for
51、 people at the shelter. I thought of this idea as I remembered how(joy) gift baskets are, and how those at a shelter would probably love them. When I entered the contest, I never thought I could win it. When they sent an email informing memy opportunity, I was(shock); I thought it was a m stake. I k
52、new after that email that I had a lot(do) in a little time. The planning part for the baskets was perhaps the(hard) thing to do. I had to figure out when and where I should hold the assembling (聚集) of the gift baskets andI would call them. I had to decide what to buy with the $ 100 and how to tell p
53、eople about the event.I ended up(decide) to call my projectSmile Baskets, because(hope) each basket would make a person smile. The womens baskets were filled with beauty products and food treats. I filled the kids baskets with toys. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、
54、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 During the Mens 800-metre Race of our schools sports meet, Li Hua from Senior 2 soon got well ahead the others and finally ranking first. The crowd were shouting and cheering hi
55、m while Li Hua fell to the ground,being injured. Many people came to his assistance. A teacher gave him first aid, while some students passed water and the towel to him. In not time, Li Hua was back on his foot. When interview, Li Hua expressed her thanks to: everyone, saying Injured as I am, I can
56、feel the warmth from you. I am delight to make contributions to my class. 假设你是导游张宏,你将带领一个来自美国的旅游团游览重庆。请用英文写一篇口头导游词,主要内容包括:1.欢迎来到重庆,我很高兴成为你们的导游;2.重庆是中国西南地K的经济中心,是一个山环水绕、景色迷人的都市;3.重庆市面积约8. 2万平方千米,人口 3 100万,人民热情、友好,美食众多,火锅(hot pot) 享有盛名;4.祝愿大家在重庆玩得开心。要求:100词左右Ladies and gentlemen,_答案以及解析A答案:ADC解析:1.A 提
57、示:通读全文,发现这是一篇关于 Pacaya 的旅游情况的介绍,是为了吸引游客到此观光。2.D 提示:从第二段中“含teaming,hot remains from recent eruptions begin to line the path as you near the active summit: the McKenney Cone, 中可以判断出答案为D。3. C 提示:从最后一段中“Many tours are timed so that you arrive at the cone of the volcano in plenty of time for sunset and t
58、he full contrast between the erupting red lava and the darkening sky. ”可以判断出,答案为C。B答案:1.C; 2.B; 3.A; 4.C解析:1.细节理解题。根据第二段的“While most Atlantic hurricanes form off the coast of Africa giving plenty of early warning”可知, 大部分的大西洋飓风是在非洲沿岸形成的,所以选C。2.段落大意题。根据第三段的关键词“oil workers”“Field archeologists”“a Texas
59、 National Guard group”和“travelers”可知这段主要讲的是被飓风困住的人,所以选B。3.段落大意题。根据最后一段的“But therere a few things you can do to prepare yourself for some unexpected emergencies. 可知这段主要给出了一些应对预料之外的紧急情况的建议,所以选A。4.文章出处题。文章介绍了飓风给人们带来的危害,同时给读者提供了一些应对突如其来的飓风的建议,这些和人们的生活密切相关,所以选C。C答案:1.B; 2.D; 3.D; 4.A解析:1.推理判断题。第一段第二句说“不幸
60、的是,它们不是很有效”。 也就是说,普通的斑马线并不起作用,绝大多数司机根本就不减速。故选B。2.细节理解题。第三段最后一句说,先前见过3D斑马线的Thakkar和Pandya决定在印度用相同的方法进行测试看看它们是否有用,这种斑马线让司机以为街上放着大木头。由此可知,司机看到3D斑马线减速是因为他们误认为街上有大木头,故选D。3.段落大意题。最后一段第一句是该段主题句,意思是“可以肯定的是,在这个城市最危险的四条公路上使用3D斑马线之后的六个月里,再没有被报道发生过事故!”由此可知,木段讲述了3D斑马线的作用,即到目前为止效果不错,没有事故发生。因此推断本段主要讨论了3D斑马线的积极效果,故
61、选D。4.推理判断题。最后一段最后一句说,“所以让我们一起期待吧。”作者期待更多的3D斑马线出现在街上,因此推断作者对于3D斑马线持支持的态度,故选A。D答案:1.D; 2.C; 3.C; 4.B; 5.A解析:1.考查句意理解。通读全文可知,美国国家航空航天局的科学家们的这句话表达了科学家们的信心,并不是说他们已经掌握了确切证据,所以选D项。2.考查细节理解。由第一段最后一句话可知,C正确。3.考查细节理解。从第七段内容可以得出,这些行星之所以重要,是因为它们处于恒星外的宜居带上。4.考查推理判断。从第九段的内容可以推断出B项正确。科学家认为在银河系可能有比恒星更多的行星。5.考查主旨大意。
62、新闻的主题一般在第一段,而文章正是围绕第一段展开的,所以选A。美国国家航空航天局的科学家有信心在地球外找到生命。 答案:1.客观填空 D2.客观填空 E3.客观填空 A4.客观填空 C5.客观填空 G解析: 1. 本段是讲应声虫的特点。D选项即使提出的所有的点子都互相矛盾,与空前句相承接,符合语境,故选D。2. 本段是建议与应声虫讨论他们的行为,E选项有时候他们没意识到他们对每件事都同意符合语境,故选E。3.A选项询问他们的观点是什么与空后句中的and ask their opinions相照应,符合语境,故选A。4. 空前句是推测应声虫总是同意的原因,C选项提供了另一种可能,符合语境。5.空
63、前句Thank them for their ideas,而G选项说明这样做的好处,且G项中的This指代上文的做法,前后衔接紧密。故选G。答案:1.A; 2.B; 3.B; 4.A; 5.C; 6.B; 7.D; 8.A; 9.A; 10.C; 11.B; 12.D; 13.A; 14.C; 15.B; 16.D; 17.A; 18.C; 19.B; 20.D解析:1.根据文中的When I asked Dad why his hat was put on backwards知,作者看到父亲反戴着(wearing)帽子。2.联系下文可知,父亲对他的行为做解释。3.根据常识,牲畜每天都要喝水,
64、所以水箱每日(daily)都要装水。4.根据it took a long time to fill可以推知,父亲这期间开始做其他的事情。go ahead doing sth.开始做某事。5.联系overflow可知,此处指水不断地流会出现溢出的危险(danger)。6.水箱满了,然后水溢出来,这样水就会被浪费(wasted)。7.根据下文中的When he finished his 8 and began. . where it was supposed to be可知,父亲说明他反戴帽子的原因(reason)。8.根据语境,此处是说当他做完杂务,脱掉工作服。同时第一段中的where my f
65、ather was doing chores也是提示。9.当他做完杂务,脱掉工作服的时候,他会注意到(notice)帽舌不在它应该在的地方。10.根据上文中的he would turn the water on可知, 此处指水(water)仍然在流。11.根据下文中的Some may have even been lifesaving 等信息可以推知,这么多年来,父亲研发(develop)了好多其他的方法。12.根据句中的helpful以及全文的意思可知,这些方法都很有价值(valuable)。13.根据make mistake可知,人们经常犯错误,忘记(forget)事情。14.根据父亲的例
66、子可知,发明这些方法能够使我们更有效地(effectively)工作。15.当我们面对问题(problem)的时候,我们当然可以发明一些方法来防止这种事情再次发生。16.不要因为错误而责备(blaming)别人或自己。blame sb. for sth.因为某事责备某人。17.根据句子的结构来判断,空处引导宾语从句,并在从句中作宾语,故选what。18.根据下文的三个并列句并结合父亲的做法可知,这些方法能像一张检查单那么简单(simple)。19.根据语境可知,作者在工作中经常使用(employ)它们。20.既然是经常使用的方法,再结合放置钥匙这样的常识,可知每次放钥匙的地方应该是同一个(sa
67、me)地方,这样才方便寻找。 答案:1.客观填空 kindness2.客观填空 would be3.客观填空 joyful4.客观填空 of5.客观填空 shocked6.客观填空 to do7.客观填空 hardest8.客观填空 what9.客观填空 deciding10.客观填空 hopefully解析: 1. 考查词形转换。根据空前的of可知,空处应用名词。2.考查时态。这里是从过去看将来发生的事情,因此用过去将来时。3.考查词形转换。空前的how修饰形容词,故空处填joyful,在这里作表语。4.考查介词。inform sb. of sth.通知某人某事,为固定搭配。5.考查词形转换
68、。分析句子结构可知,空处修饰人,故填shocked,意为震惊的。6.考查非谓语动词。根据句子结构来判断,此处应用不定式作定语。7.考查形容词的最高级。从空前的the可以看出,这里应用hard的最高级形式,意为最难的。8.考查宾语从句。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,作figure out的宾语,并且在从句中作宾补,故填what。9.考查固定用法。end up doing sth.以.结束,为固定用法。10.考查词形转换。这需要用副词修饰整个句子,故填hopefully。答案: During the Mens 800-metre Race of our schools sports meet
69、, Li Hua from Senior 2 soon got well ahead the others and finally first. The crowd were shouting and cheering him Li Hua fell to the ground, injured. Many people came to his assistance. A teacher gave him first aid, while some students passed water and towel to him. In time, Li Hua was back on his .
70、 When , Li Hua expressed thanks to: everyone, saying Injured as I am, I can feel the warmth from you. I am to make contributions to my class.答案:Ladies and gentlemen, Welcome to Chongqing! Im Zhang Hong, I feel honoured to be your guide. Now Id like to tell you something about Chongqing. Chongqing is
71、 the economic centre of the Southwest China. Surrounded by rivers and mountains, Chongqing takes on a delightful look. Chongqing has a large population of over 31 million; people here are famous for their friendliness. Here you can enjoy a wide variety of foods, among which hot pot wins the widest recognition. Im quite sure that you will be impressed by the beauty of the city. Hope you have great fun during your stay!