1、Unit 4 Space Exploration1、Going to bed early is considered to be a good habit.It is considered to be a good habit _.2、_(save) class time, our teacher has us students do half of the exercises in class and complete the other half as our homework.3、The river is a beautiful place _(visit).4、Sometimes I
2、act as a listener for fellow students_(talk) over what is bothering them.5、In factories,robots will be used to perform some dangerous jobs avoid accidents.6、I did all thatI could express myself clearly but my speech was a total failure.7、Hes leaving this position, because his term of office _.他就要离开这
3、个工作岗位了,因为他的任期已满。8、You had better _ a recent photograph _ your application form.你最好在申请表上贴一张近照。9、 An experimental clean-up device called RemoveDEBRIS has successfully cast a net around a dummy(仿真的) satellite, simulating a technique that could one clay collect spaceborne garbage. The test,which was car
4、ried out this week, is widely believed to be the first successful demonstration of space clean-up technology, experts told CNN. And it symbolizes an early step toward solving what has already been a critical issue: junk in space. Millions of pieces of space junk are turning around in orbit, the resu
5、lt of 50 years of space travel and few regulations to keep space clean. At orbital speeds, even a small bit of paint crashing with a satellite can cause critical(严重的) damage. Various companies have plans to send thousands of new satellites into low-Earth orbit, already the most crowded area. The Rem
6、oveDEBRIS experiment is run by a company and researchers led by the U. K.s Surrey Space Centre and includes Airbus, Airbus-owned SurreySatellite Technology Ltd. and Fiances ArianeGroup. Guglielmo Aglietti, director of the Surrey Space Centre,said that an operational version of the RemoveDEBRIS techn
7、ology would cast a net that remains fastened to the main satellite so the debris(碎片) can be dragged out of orbits. It could target large pieces of junk, includingdead satellites up to 10 meters long. The RemoveDEBRIS satellite will conduct a few more experiments in the coining months, including test
8、ing navigation features that could help guide the satellite to a specific piece of debris. There are still enormous barriers to clear before operational clean-up tasks are underway, he said, and the most discouraging is figuring out how to fund such projects. Aglietti, the Surrey professor who helpe
9、d lead the RemoveDEBRIS project, said, The challenge will lie in persuading the relevant authorities to sponsor these tasks. Aglietti said he hopes RemoveDEBRIS will conduct a few clean-up tasks per year, targeting the largest pieces of junk in the most crowded orbits.1.What is the use of the Remove
10、DEBRIS satellite?A.Disposing of space wastes.B.Demonstrating space technology.C.Imitating a developing technique.D.Solving serious junk problems.2.How does the RemoveDEBRIS satellite work?A.By throwing a net to take the junk from orbits.B.By fastening it to the main satellite tightly.C.By dragging s
11、atellites up to 10 meters long.D.By targeting large pieces of junk carefully.3.What does the underlined word “sponsor” in the last paragraph probably mean?A.Accomplish.B.Support.C.Oppose.D.Provide.4.Whats the best title for the text?A.A Critical Issue: Junk in SpaceB.How RemoveDEBRIS Is DevelopedC.W
12、hy the RemoveDEBRIS Satellite Is InventedD.RemoveDEBRIS Collects Space Junk for the First Time10、文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 This afternoon I went to the bookstore near my
13、house, only find it was closed. Just then, I noticed a schoolboy walking in front of me. When he passed by a white wall, he left two footprints on it. An old man, who saw that had happened, shouted at him angry. The boy felt afraid or ran away quickly. A few minutes later, another boys passed by the
14、 white wall and saw the footprints. He thought for a moment and took out of a pencil from his schoolbag. While I was wondered, I saw the boy painting the panda on the wall. And the footprints become the pandas black eyes. What a smart boy I was! 答案以及解析1答案及解析:答案:going to bed early解析: 2答案及解析:答案:To sav
15、e解析:考查非谓语动词。句意:为了节约课堂时间,我们的老师要求我们学生在课堂上做一半练习,剩下的一半作为家庭作业完成。根据句意,此处应用动词不定式作目的状语。 3答案及解析:答案:to visit解析:句子的主语为visit的逻辑宾语,故用不定式主动形式作定语。 4答案及解析:答案:to talk解析:句意:有时,我会充当同学们的倾听者,为的是让他们能聊聊他们的烦心事。此处用不定式作目的状语。 5答案及解析:答案:In factories,robots will be used to perform some dangerous jobs avoid accidents.解析:句意:在工厂里,
16、为了避免事故,机器人将被用来做一些危险的工作,分析句子结构可知,此处为不定式短语to avoid accidents作目的状语. 6答案及解析:答案:I did all thatI could express myself clearly but my speech was a total failure.解析:句意:我竭尽所能想要清楚地表达我自己(的想法),但是我的演讲还是彻底失败了。that I could (do)是定语从句, 修饰先行词all, to express myself clearly是不定式短语作目的状语. 7答案及解析:答案:has run out解析: 8答案及解析:答
17、案:attach; to解析: 9答案及解析:答案:1.A; 2.A; 3.B; 4.D解析:1.考查细节理解。根据第二段中的it symbolizes an early step. junk in space可知,RemoveDEBRIS卫星的用途是处理太空垃圾。故选A。2.考查细节理解。由第六段第一句可知,RemoveDEBRIS卫星是通过撒网将碎片拖出轨道来运作的。故选A。3.考查词义猜测。根据第八段内容可知,目前最令人沮丧的是弄清楚如何为这些项目提供资金,由此可推知,现在的挑战是说服相关部门资助这些任务,为这些项目提供资金支持。故可推测画线单词意为“资助,故选B。4.考查主旨大意。通读
18、全文尤其是第二段内容可知,本文主要介绍了 RemoveDEBRIS卫星的相关信息。故D选项最符合题意。 10答案及解析:答案: This afternoon I went to the bookstore near my house, only find it was closed. Just then, I noticed a schoolboy walking in front of me. When he passed by a white wall, he left two footprints on it. An old man, who saw had happened, shou
19、ted at him . The boy felt afraid ran away quickly. A few minutes later, another passed by the white wall and saw the footprints. He thought for a moment and took out of a pencil from his schoolbag. While I was , I saw boy painting the panda on the wall. And the footprints the pandas black eyes. What
20、 a smart boywas!解析:1.only to do表示一个出乎意料的结果。故在only后加to。2.what had happened是saw的宾语从句,what在从句中作主语。故把that改为what。3.angrily是副词,修饰动词shouted。故把angry改为angrily。4.句意:男孩感到很害怕,很快跑开了。felt afraid和ran away 是顺承关系,要用连词and。or表示选择关系。故把or改为and。5.another意为“另一个”,后面接单数可数名词。故把boys改为boy。6.take out意为“取出,拿出”,后面直接接宾语。故of多余,应删除。7.句意:我正在疑惑的时候,看到男孩在墙上画了一只大熊猫。 I和wonder是主动关系,且表示“我正在疑惑”,故该句应用过去进行时态。故wondered改为wondering。8.panda是可数名词,该处指男孩画了一只大熊猫,不是特指, 故把the改为a。9.由上文可知,该句描述的是过去的事情,要用一般过去时态。 故把become改为became。10.he指画大熊猫的那个男孩,不是指作者。故把I改为he。