1、Unit 4 Pygmalion单元加餐练.完形填空Johnny and I lived in a small neighborhood in 1955. We had bought our two young sons two _1_ for Christmas and Johnny would assemble them on Christmas Eve.But on Christmas Eve day, Johnny _2_ to go to Brookley Air Force Base in Mobile to repair a jet. I had my hands full wi
2、th flour, preparing for Christmas dinner and _3_ two energetic boys.I was making the chocolate cake when a (n) _4_ knocked on the door. It was Beatrice who was the _5_ person on our road with a telephone. The base had _6_ to say that a heavy torque wrench (扭矩扳手) had come apart in Johnnys hand, makin
3、g the bone _7_. My sisterinlaw Ruth and her husband, Otto, took me to the _8_ while my motherinlaw stayed with the children.We got there only to _9_ Johnny with a cast on his arm, eager to get home although the doctor required that he stay. It was Christmas Eve, Johnny _10_, and he had bikes to asse
4、mble for his boys. The doctor said hed consider _11_ him the next morning if Johnny could find someone to drive him home.On Christmas morning, Johnny tried calling the motor pool (车辆调配所). They said orders must come from higher up, so Johnny _12_ making calls. Finally, a big blue car rolled up to the
5、 hospital asking for the man who needed a _13_ home.Johnnys mother and I were putting dinner on the table when we heard the car. We were _14_ to see Johnny. With Ottos help, Johnny assembled the boys gifts.That cold Christmas Day, our hearts were full of _15_ for those who had gone the extra mile to
6、 bring us together on the holiday.本文是一篇记叙文,主要记叙了作者一家人在圣诞节那天好不容易得以团聚的故事。 1.A.carsBbicyclesCphonesDtoys答案:B解析:根据下文“.he had bikes to assemble for his boys.”可知,此处指买自行车(bicycles)。2A.askedBrefusedChadDused答案:C解析:根据But及下文内容可知,圣诞节放假时间本应该是团聚的时间,但Johnny却不得不(had to)去上班。3A.searching forBplaying withCworrying ab
7、outDlooking after答案:D解析:根据“We had bought our two young sons.”可知,儿子们还小,需要照顾(looking after)。4A.strangerBengineerCoperatorDneighbor答案:D解析:根据“It was Beatrice who was the _5_ person on our road with a telephone.”可推断,此处指一位邻居(neighbor)敲门。5A.lastBrightConlyDfirst答案:C解析:根据语境可知,Beatrice是我们街上唯一(only)有电话的人。6A.p
8、ausedBcalledCdecidedDintended答案:B解析:根据“It was Beatrice who was the _5_ person on our road with telephone.”可推断,此处指Johnny上班的基地打电话(called)说他在单位出了事故。7A.brokenBdirtyCuglyDabandoned答案:A解析:根据“.a heavy torque wrench (扭矩扳手) had come apart in Johnnys hand.”可推断,此处指Johnny的骨头断了(broken)。8A. baseBhospitalCdestinat
9、ionDstation答案:B解析:根据“.eager to get home although the doctor required that.”可推断,作者是去医院(hospital)。9A.findBsupplyCassistDequip答案:A解析:此处指作者到了医院以后发现 (find)丈夫 Johnny的伤情。10A.believedBimaginedCexpectedDargued答案:D解析:根据“It was Christmas Eve.and he had bikes to assemble for his boys.”可知,此处指Johnny在和医生争辩(argued)
10、他为什么要回家。11A.admiringBdismissingCrewardingDassessing答案:B解析:根据“.if Johnny could find someone to drive him home.”可推断,医生考虑放(dismissing) Johnny回家。12A.startedBtriedCkeptDstopped答案:C解析:根据下文的“Finally, a big blue car rolled up to.”可推断,此处指Johnny继续(kept)打电话。13A.liftBrecipeCtripDvoyage答案:A解析:根据“.if Johnny could
11、 find someone to drive him home.”可知,此处指Johnny搭便车(lift)回家。14A.thrilledBembarrassedCmotivatedDterrified答案:A解析:原本住院的丈夫得以在圣诞节回家,作者及其家人感到激动(thrilled)。15A.generosityBconsiderationCkindnessDappreciation答案:D解析:根据“.for those who had gone the extra mile to bring us together on the holiday.”可推断,作者一家满怀感激(apprec
12、iation)。.阅读理解Languages have been coming and going for thousands of years,but in recent times there has been less coming and a lot more going.When the world was still populated by huntergatherers,small,tightly knit groups developed their own patterns of speech independent of each other.Some language
13、experts believe that 10,000 years ago,when the world had just five to ten million people,they spoke perhaps 12,000 languages between them.Soon afterwards,many of those people started settling down to become farmers,and their languages,too,became more settled and fewer in number.In recent centuries,t
14、rade,industrialisation,the development of the nationstate and the spread of universal compulsory education,especially globalisation and better communications in the past few decades,all have caused many languages to disappear,and dominant languages such as English,Spanish and Chinese are increasingl
15、y taking over.At present,the world has about 6,800 languages.The distribution of these languages is hugely uneven.The general rule is that mild zones have relatively few languages,often spoken by many people,while hot,wet zones have lots,often spoken by small numbers.Europe has only around 200 langu
16、ages;the Americas about 1,000;Africa 2,400;and Asia and the Pacific perhaps 3,200,of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800.The median number (中位数) of speakers is a mere 6,000,which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that.Already well over 400 of th
17、e total of 6,800 languages are close to extinction (消亡),with only a few elderly speakers left.Pick,at random,Busuu in Cameroon (eight remaining speakers),Chiapaneco in Mexico (150),Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one,with a questionmark):none of these seems
18、to have much chance of survival.本文是一篇说明文。文章介绍了世界上语言的种类随着人类社会的发展而逐渐减少这一现象。1What can we infer about languages in huntergatherer times?AThey developed very fast.BThey were large in number.CThey had similar patterns.DThey were closely connected.答案:B解析:推理判断题。根据第一段中的“Some language experts believe that 10,
19、000 years ago,when the world had just five to ten million people,they spoke perhaps 12,000 languages between them.”可知,一些语言专家认为,一万年前,当世界上只有500万到1 000万人时,他们之间可能说12 000种语言。由此可推断,采猎文明时期的语言种类很多。2Which of the following best explains “dominant” underlined in Paragraph 2?AComplex.BAdvanced.CPowerful.DModern
20、.答案:C解析:词义猜测题。根据第二段中的“.all have caused many languages to disappear,and dominant languages such as English,Spanish and Chinese are increasingly taking over.”可知,人类社会发展的很多因素导致许多语言消失,而逐渐被如英语、西班牙语、汉语等语言取代,这就暗示出这些语言是“占优势的”,故选C项。powerful强大的,有影响力的;complex复杂的;advanced先进的;modern现代的。3How many languages are spo
21、ken by less than 6,000 people at present?AAbout 6,800.BAbout 3,400.CAbout 2,400.DAbout 1,200.答案:B解析:数字计算题。根据第三段中的“At present,the world has about 6,800 languages.”可知,目前世界上有大约6 800种语言;再根据“The median number(中位数) of speakers is a mere 6,000,which means that half the worlds languages are spoken by fewer
22、people than that.”可知,目前世界上一半的语言的使用人数少于6 000,也就是说有大约3 400种语言的使用人数少于6 000。4What is the main idea of the text?ANew languages will be created.BPeoples lifestyles are reflected in languages.CHuman development results in fewer languages.DGeography determines language evolution.答案:C解析:主旨大意题。文章介绍了语言的种类随着人类社
23、会的发展而逐渐减少这一现象,故C项概括全面。A项颠倒是非,文章介绍的是语言的减少而不是新语言的创造。B、D两项无中生有,文中没有提到人们的生活方式会反映到语言上,也没有提到地理决定语言的发展。.读后续写A man came home from work late, tired and irritated(不耐烦的), to find his 5yearold son waiting for him at the door.“Daddy, may I ask you a question?”“Yeah sure, what is it?” replied the man.“Daddy, how
24、much do you make an hour?”“Thats none of your business.Why do you ask such a thing?” the man said angrily.“I just want to know.Please tell me.How much do you make an hour?” pleaded the little boy.“If you must know, I make $20 an hour.”“Oh,” the little boy replied, with his head down.Looking up, he s
25、aid, “Daddy, may I please borrow $10?”The father was angry, “If the only reason you asked that is that you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense, then you march yourself straight to your room and go to bed.Think about why you are being so selfish.I work hard every day for s
26、uch childish behavior.” The little boy quietly went to his room and shut the door.The man sat down and started to get even angrier about the little boys questions.“How dare he ask such questions only to get some money?”he thought to himself.After about an hour or so, the man calmed down, and started
27、 to think:Maybe there was something he really needed to buy with that $10 and he really didnt ask for money very often.The man went to the door of the little boys room and opened the door.“Are you asleep, son?” he asked.“No, Daddy, Im awake,” replied the boy.“Ive been thinking, maybe I was too hard
28、on you earlier,” said the man.“It has been a long day and I took out my anger on you.Heres the $10 you asked for.”The little boy sat straight up, smiling.“Oh.Thank you, Daddy!” he yelled.Then, reaching under his pillow he pulled out some crumpled(皱巴巴的) bills.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好
29、。答案Paragraph 1:The man, seeing that the boy already had money started to get angry again.“How can you be so selfish? Why do you want more money since you already have these bills?” the father could hardly hold his anger back and inquired with two eyebrows knitted into one.With heldback tears in his
30、eyes, the little boy slowly and carefully counted out his money, and then looked up at his father, replying, “Because I didnt have enough before, but now I do.” with big blue eyes shining with tears.Paragraph 2:Not knowing what his son meant, the father just stood there, waiting for his boys explana
31、tion.Wiping away his tears and an innocent smile appearing on his face, the boy requested in a relieved voice, “Daddy, I have $20 now.Can I buy an hour from you?Please come home early tomorrow.I want to have dinner with you.” Hearing the boys small but sincere request, the father couldnt hold back his tears.Realizing he was too busy with his business to spare some time with his beloved ones, he gathered his son into his arms and apologized again and again, “Sorry, and I promise Ill be back early tomorrow.”