1、Unit 4 Body language单元加餐练.完形填空It may be difficult to understand nonverbal messages because different cultures have different expectations about eye contact, physical _1_ , body gestures, etc.Lets consider eye contact. Children from many Latin American and Asian_2_ show respect by avoiding the glance
2、 of important persons. A teacher whos _3_ with this, however, might consider the lack of eye contact as a sign of _4_. For many American Indian children, _5_ a teacher in the eye and answering her questions in front of the class is “showing off” .Culture greatly _6_ attitudes towards physical contac
3、t, whether its a handshake, hug, or pat on the back. In Asia, female friends _7_ hold hands and men casually (随便地) hug one another as they walk down the street. Americans, however, may feel _8_ with such public behavior. In some Asian cultures, affectionately patting a(n) _9_ head is strictly taboo
4、(禁忌的), _10_ it can be acceptable behavior between adults and young children. How _11_ should people stand to each other when theyre having a conversation? In areas of the Middle East and South America, people stand very close when _12_. European Americans like to have _13_ distance between them, whi
5、le some African Americans _14_ even more space. You can _15_ great discomfort by standing too close to another person. Not being _16_ of this can even prevent someone from understanding or _17_ the ideas youre trying to get across.To create a positive environment for communication, your nonverbal me
6、ssage must closely _18_ your verbal message. One way to do this is to carefully observe how children and families speak and _19_ around each other and with people they respect. This can _20_ clues about the true meanings of their nonverbal interactions.本文为一篇说明文,讲述了不同的文化对眼神交流、身体接触、体态等有不同的理解。1. Aexerc
7、iseBtouch CeducationDstrength答案:B解析:physical touch意为“身体接触”,这从第6空后的physical contact可得到提示。2. Aschools Bvillages Chomelands Dcultures答案:D解析:第一段已提到不同文化(different cultures)中人们对眼神交流、身体接触、体态等有不同的理解。此处举例说明,故此空填“文化”一词。3. Auncertain Bangry Cunfamiliar Dpopular答案:C解析:在拉美和亚洲的很多文化中,小孩回避重要人物的视线是对其尊敬的表现,而对此不了解的老师会
8、误以为这是缺乏尊重。be unfamiliar with意为“对不熟悉”。4. Adisrespect BideaCdanger Ddisappointment答案:A解析:此空前的however说明此句与前一句之间是转折关系。既然前一句说是show respect,此处应当是a sign of disrespect。5A.seeing Bstaring Clooking Dglancing答案:C解析:look sb. in the eye意为“直视某人”。6A.influences Bsupports Cobserves Dreduces答案:A解析:在文章首段中说“不同的文化对眼神交流、
9、身体接触、体态等有不同的理解”,然后在第二段讲眼神交流在不同文化中的不同理解,故此段是讲身体接触(physical contact)在不同文化中的区别,即“文化极大地影响到人们对身体接触的态度。”7A.never Boften Cseldom Dsometimes答案:B解析:由于男性之间可以随意地拥抱一下,故可推测女性朋友之间手拉手是常事。8A.pleased BcomfortableCmad Duncomfortable答案:D解析:由该句的however可知,在亚洲文化中很自然的行为,在美国文化中可能会让人感到不舒服。9A.childs Bbabys Cadults Dmans答案:C解
10、析:在亚洲摸成人的头是严格禁止的,尽管成人和小孩之间摸头是可以接受的行为。10A.because Balthough Cunless Dif答案:B解析:前后之间是让步关系,故用although。11A.proper Bclosely Cproperly Dclose答案:D解析:从本段的“people stand very close,distance, standing too close”等可知,本段是谈人与人之间站立时相隔的距离。12A.talking Beating Cwaiting Dlistening答案:A解析:此处when talking与前一句的“when theyre h
11、aving a conversation”意思一样。13A.more Bless Cno Dlittle答案:A解析:来自中东和南美的人谈话时站得很近,而欧裔美国人需要的间隔距离要更大一些。14A.hate Bprefer Cwish Ddream答案:B解析:该句中的while表示对比。非裔美国人需要的间隔距离更大。15A.change Bexpect Ccreate Daccept答案:C解析:双方谈话时,站得太近,超过可接受的间隔距离,人就会感到极不舒服。create“引起,造成”。16A.afraid Bashamed Cproud Daware答案:D解析:对谈话时的间隔距离要清楚,
12、否则会造成误解。 be aware of意为“意识到,知道”,符合语境。be afraid of“害怕”;be ashamed of“因而羞愧”;be proud of“为自豪”,均不符合语境。17A.suggesting Bconsidering Crefusing Daccepting答案:D解析:此空前的or表示选择关系,说明此空的内容与前面的understanding意思相近。意识不到人们交流时默认的间隔距离甚至会阻碍他人理解或接受你试图传达的观点。18A.pass Bexplain Cmatch Dprepare答案:C解析:非语言信息与语言信息要相配(match),要一致。19A.
13、talk Bbehave Cuse Dlook答案:B解析:这些文化差异可通过观察小孩和家人之间以及与他们尊敬的人之间的谈话及举止(behave)方式来了解。20A.provide Bsupport Cprove Dsearch答案:A解析:这样就可为你真正理解他们的非语言交流提供(provide)线索。.阅读理解Aside from training, nutrition has the most important influence on sports performance. In order for one to reach his or her highest potential,
14、 all of the bodys systems must be working perfectly. Calories, carbohydrate, protein, fat, vitamins, minerals and so on all play a unique and crucial role.To have enough energy for exercise, an adequate number of calories must be consumed. The amount of calories needed depends on many different fact
15、ors, such as age, sex, height, weight, muscle mass and fat mass. It is important to nourish the body after several hours with no food (such as during sleep), so breakfast is an important part of adequate calorie intake. Choosing highnutrient foods gives the body the right fuel to start the day.Carbo
16、hydrate is the bodys main energy source for all types of exercise. Carbohydrate is stored as glycogen (糖原) in the body, and the amount of glycogen stored in the body affects stamina (耐力) and endurance. Foods high in carbohydrate include pasta, rice, cereals, starchy vegetables (e.g. potatoes, carrot
17、s, corn and sweet potatoes), fruit, and bread.Protein is essential to build and repair muscle tissue. Protein allows muscles to contract, gain in size and increase in strength. Loading up on protein does not guarantee larger muscles. Muscle growth comes from hard work, proper training, and balanced
18、nutrition. Food sources of protein include lean meat and poultry, legumes (dried beans and peas), nuts, seeds, and dairy products. Fat provides energy, protects the bodys organs and helps with the absorption of some vitamins. When fat is eaten as part of healthful foods, it provides an important ene
19、rgy source for athletes in training. Good choices include the fat from nuts, seeds, and vegetable oil.All vitamins and minerals are important. Two that deserve special attention from athletes are iron and calcium. Iron is important to carry oxygen in blood, and it plays a key role in sports performa
20、nce. The best sources of iron are lean red meat, shrimp, ironfortified cereals and bread products.Calcium keeps bones strong. Foods from the dairy group, including milk, yogurt and cheese are excellent sources of calcium. There are also many calciumfortified juices and foods that can help boost calc
21、ium intake. In addition, weightbearing exercise increases bone density.本文主要向读者介绍了人体所需要的几大营养及其对运动的影响。1The underlined word “nourish” in Paragraph 2 can be replaced by “_”Astrengthen BstarveCsupply foods for Dexercise答案:C解析:词义猜测题。根据画线词后面的“after several hours with no food”可知,nourish含义与supply foods for相近
22、,此处表示“给(身体)提供食物”。2Which of the following foods can best help to keep ones bones strong?AShrimp. BVegetable oil.CFish. DYogurt.答案:D解析:细节理解题。根据文章最后一段中的“Calcium keeps bones strong. Foods from the dairy group, including milk, yogurt and cheese are excellent sources of calcium”可知,应选D。3Which of the follow
23、ing descriptions is FALSE according to the passage?AOnes height is one of the factors which determine the amount of calories needed for exercise.BAs for breakfast, it is better to take foods rich in nutrients.CVegetables including potatoes, carrots, corn and sweet potatoes can increase ones enduranc
24、e.DProtein can help build larger muscles.答案:D解析:细节理解题。根据文章第四段中的“Loading up on protein does not guarantee larger muscles”可知,蛋白质不能保证有大块肌肉,D项表述错误,故选D项。4How is the passage mainly developed?ABy introducing a practical method.BBy comparing and analyzing various data.CBy listing typical examples.DBy presen
25、ting an idea and giving explanations.答案:D解析:推理判断题。文章第一段提出了观点,接下来对此观点进行了分析和说明。故选D。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Fear started taking over. I was walking into my first school in America. I had traveled a long distance from India in order to join my mother, who had been here for
26、 three years, hoping America would help my future. My father decided that I would be better off going to school here, so I enrolled in the local high school in my new town. I was afraid how I would do. I didnt know anybody in my class. On the first day, I went to my second period class after I had m
27、issed my first. I was already confused because in India the teachers switch according to periods while most of the students have the same class periods.With anxiety on one hand and fear on the other, I reached for the door knob, opening it slowly. Everyones eyes were on me as I entered the room. Wit
28、hout paying attention to them, I went straight to the teacher and asked if this was the right class. With a soft voice he answered,“Yes.” His voice comforted me a little. He gave me a sheet called Course Requirements, which I would never get in India because we didnt have anything like that. Then he
29、 asked me to choose where I would sit. I chose the seat closest to the door instead of the corner where all of the boys were sitting. I didnt actually want to pick a seat. In India we had assigned seats, so I never needed to worry about that. I spent the rest of the class taking notes from the image
30、 produced by the overhead projector. In Indian schools,we didnt use technology. We had to take notes as the teacher spoke.Since it was my first day, I was confused which hallway to use, but I managed to get to my classes without asking anyone. I was very confused about when I would have lunch. It wa
31、s noon. I went to my next class and the bell rang as I entered. I went through the regular process of asking the teacher if I was in the right class. She said, “Its still fourth period.” “But the bell just rang,” I said.答案Paragraph 1:She said in anger, “That is the lunch bell.” I apologized in a sof
32、t voice. My class continued. On the way back home, I saw the western sky color up slowly, painting featherlike clouds in singular shades of neon pinks and purples and gray. With modern technology and enthusiastic Americans, no matter how unfitted and unfamiliar I was, there was no denying that how f
33、ascinating the life in America was. Woken by dreams, going to bed contentedly every day,I had come to love my life here. Such was my first school life in America, totally different from that in India.Paragraph 2:The teachers had a fun way of making hard things so easy that a threeyearold could do th
34、em. Unintelligent as I was, they guided me to the right way of learning. It was the teachers and classmates that became the people who I wouldnt be able to function without. Day in and day out, I immersed myself in the sea of knowledge and was bathed in the atmosphere of confidence, which bettered my values and morals and led me to a brandnew future.