1、Unit 3Section 请同学们认真完成练案7.单词拼写1He got a patent (专利权) for this invention.2Flour is a powder (粉末) made from wheat.3Can you smell the perfume (香味) of the roses?4Before he could run away, she seized (抓住) him by the collar.5A credit card is not a valid (有效的) proof of identity.6Fran came in holding a blue
2、 file (文件夹)7Most tomatoes are red when ripe (成熟的), but some kinds are yellow.8If our product (产品) is properly marketed, it shall sell very well.9The volume of this container is 20 cubic (立方的) meters.10. The teachers have great expectations (期望) for her future.补全句子1I know he is not worth trusting, bu
3、t at the same time (与此同时), I must admit he is a good worker. 2. The whole ground was covered with (被覆盖) heavy snow.3I lifted the vase and placed it on the shelf with great caution .4I bent down (弯腰) to see what was lying on the ground.5She picked up (捡起) some paper on the ground and placed it in the
4、 dustbin.6Everything went on according to (根据) our original plan.7You should seize the opportunity (抓住机会) and improve your spoken English.8There are a large number of (许多) people waiting at the entrance to the theater to see the actress in person. 9.Forgive me to call you up (给打电话) so early please.1
5、0He writes to us every week to catch us up on whats happening in the countryside (在农村).完形填空(2020山东德州高三一模) There he was, turning the corner of Hawley and Main Street like clockwork.His red hair seemed to catch the sunlight, giving his head a soft candleflame glow.He caught my eye, and up went his arm
6、 in his usual wave.As usual, I 1.A back and gave him a warm smile.I didnt know his name, but he was very 2.C to everybody.No matter the weather, I saw him walking out there almost every day.Having moved from a larger city, I wasnt used to waves from 3.A .Actually, wherever we were, people hardly 4.D
7、 each other.We simply passed by each other, heads down, minding our own 5.B .Perhaps thats why I enjoyed these daily waves.It felt great to be 6.B and receive that message of “Hello!”On days when we didnt 7.D to pass each other, I missed him and wondered if he was all right.The next day, Id find mys
8、elf driving with one eye on the 8.C .It was a happy reunion when I spotted him, and Id wave first in my 9.C .One night I was walking in the street, my thoughts traveled to “The Waver”, wondering if I could be 10.A enough to wave at people I didnt know.Just at the point.I heard a car 11.D .I made eye
9、 contact with the person in the car, smiled and waved at her.The womans face 12.B , and she waved back.I was a little surprised.I reminded myself, “Its okay.Its actually kind of 13.A !” I waved to everyone I saw the rest of the way home.Everyone at some point in their lives wonders if theyve made an
10、y 14.B on the world.I can tell you that you dont have to change the world 15.C .Its enough to help sweeten it a little, even simply by a heartwarming wave.文章大意:这是一篇记叙文。文章主要记叙了一个陌生人一天在街上和作者主动挥了挥手,作者也报以挥手和微笑,然后一天晚上作者用同样的方式向一位坐在车里的女士挥手,也得到了对方的回应。作者感悟到每个人在人生的某个阶段都想知道自己是否对这个世界产生了影响。你不需要彻底改变这个世界,即使只是一个温暖的
11、挥手,这足以让世界变得更美好。1AwavedBtook CsalutedDglanced解析:考查动词词义辨析。句意:像往常一样,我也挥了挥手,给了他一个温暖的微笑。A.waved挥动;B.took带走;C.saluted敬礼;D.glanced瞥见。根据上文He caught my eye, and up went his arm in his usual wave.可知,作者也向对方挥了挥手作为回应。故选A。2Acautious Breliable CfriendlyDthankful解析:考查形容词词义辨析。句意:我不知道他的名字,但他对每个人都很友好。A.cautious谨慎的;B.r
12、eliable可靠的;C.friendly友好的;D.thankful感谢的。根据上文对方跟不认识的作者打招呼,可推知那个人对每个人都很友好,故选C。3AstrangersBrelatives Ccolleagues Demployers解析:考查名词词义辨析。句意:我从一个较大的城市搬来,不习惯陌生人向我招手。A.strangers陌生人;B.relatives亲戚;C.colleagues同事;D.employers雇主。结合上文I didnt know his name可知,作者不习惯陌生人向自己招手。故选A。4AinformedBencouraged CencounteredDackn
13、owledged解析:考查动词词义辨析。句意:事实上,无论我们在哪里,人们几乎都不认识对方。A.informed通知;B.encouraged鼓励;C.encountered遇到;D.acknowledged认识,承认。大城市里人们不习惯陌生人向自己招手,因此无论在哪里,人们几乎都不认识对方。故选D。5Abehaviors Bbusiness Cappearance Dmanners解析:考查名词词义辨析。句意:我们只是擦肩而过,低着头,各自做自己的事。A.behaviors行为;B.business事物,生意;C.appearance外貌;D.manners礼貌。此处考查固定短语mind o
14、nes own business表示“管自己的事”。故选B。6AworriedBnoticed CrelievedDchecked解析:考查动词词义辨析。句意:被别人注意到并收到“你好!”的信息,感觉棒极了。A.worried担心;B.noticed注意到;C.relieved减轻;D.checked检查。结合上文陌生人注意到了作者,向作者挥手,作者感到被人注意到,并收到“你好!”的信息,感觉棒极了。故选B。7AagreeBattempt CpromiseDhappen解析:考查动词词义辨析。句意:在我们没有碰巧擦肩而过的日子里,我想念他,想知道他是否还好。A.agree同意;B.attemp
15、t企图;C.promise承诺;D.happen发生。结合上文可知,作者和陌生男子只是在街上碰巧遇到的,短语happen to“碰巧发生”。故选D。8Apedestrians Bbuildings Cstreet Dchildren解析:考查名词词义辨析。句意:第二天,我发现自己开车的时候一只眼睛还盯着街上。A.pedestrians行人;B.buildings建筑;C.street街道;D.children孩子。根据上文I missed him and wondered if he was all right.可知,作者想念和自己挥手的男子,因此开车的时候一只眼睛还盯着街上。故选C。9Ami
16、ldness Bkindness Ceagerness Dbrightness解析:考查名词词义辨析。句意:当我看到他的时候,那是一次快乐的重聚,我急切地向他挥手。A.mildness温和;B.kindness善良;C.eagerness渴望;D.brightness明亮。作者和对方好几天不见,因此在此重聚时,急切地向他挥手。短语in ones eagerness“急切地”。故选C。10AbraveBmature Clucky Dcrazy解析:考查形容词词义辨析。句意:一天晚上,我走在大街上,思绪游走在“挥手者”身上,不知道自己能不能勇敢的向不认识的人招手。A.brave勇敢的;B.matu
17、re成熟的;C.lucky幸运的;D.crazy疯狂的。结合上文可知作者是从不习惯和陌生人挥手的大城市搬来的,因此此处是在思考自己是否能够勇敢的向不认识的人招手。故选A。11Aattacking Bescaping Cfollowing Dapproaching解析:考查动词词义辨析。句意:就在这时,我听到一辆汽车开过来了。A.attacking攻击;B.escaping逃跑;C.following跟随;D.approaching走近,接近。结合后文I made eye contact with the person in the car可知,有车开过来了,逐渐靠近作者。故选D。12Aleng
18、thened Bsoftened Cworsened Dtightened解析:考查动词词义辨析。句意:那女人的脸色软了下来,也挥了挥手。A.lengthened延长;B.softened软化;C.worsened恶化;D.tightened固定。结合上文smiled and waved at her.作者向车里的女士微笑和挥手,对方的脸色也变得软了下来,也向作者挥了挥手。故选B。13AcoolBtough CfreshDcurious解析:考查形容词词义辨析。句意:我提醒自己,“没关系。这实际上还有点酷!”A.cool酷的,凉爽的;B.tough艰苦的;C.fresh新鲜的;D.curiou
19、s好奇的。结合上文Its okay.可知作者这么做了以后,觉得还挺酷的,承接上文OK,此处用cool更符合语境。故选A。14AcommentBimpact CdecisionDsense解析:考查名词词义辨析。句意:每个人在人生的某个阶段都想知道自己是否对这个世界产生了影响。A.comment评论;B.impact影响;C.decision决定;D.sense感觉。结合后文on the world可知此处考查短语make an impact on表示“对产生影响”。故选B。15Aaccurately Bslightly Cthoroughly Dgenerally解析:考查副词词义辨析。句意:
20、我可以告诉你,你不必彻底改变世界。A.accurately准确地;B.slightly些微地;C.thoroughly彻底地;D.generally通常。结合后文Its enough to help sweeten it a little, even simply by a heartwarming wave.可知,你不必彻底改变世界,只需要一个简单的挥手。故选C。.阅读理解(2019全国卷)As data and identity theft becomes more and more common,the market is growing for biometric (生物测量) tec
21、hnologieslike fingerprint scansto keep others out of private espaces.At present,these technologies are still expensive,though.Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a lowcost device (装置) that gets around this problem:a smart keyboard.This smart keyboard precisely measures the
22、cadence (节奏) with which one types and the pressure fingers apply to each key.The keyboard could offer a strong layer of security by analyzing things like the force of a users typing and the time between key presses.These patterns are unique to each person.Thus,the keyboard can determine peoples iden
23、tities,and by extension,whether they should be given access to the computer its connected toregardless of whether someone gets the password right.It also doesnt require a new type of technology that people arent already familiar with.Everybody uses a keyboard and everybody types differently.In a stu
24、dy describing the technology, the researchers had 100 volunteers type the word “touch” four times using the smart keyboard.Data collected from the device could be used to recognize different participants based on how they typed,with very low error rates.The researchers say that the keyboard should b
25、e pretty straightforward to commercialize and is mostly made of inexpensive,plasticlike parts.The team hopes to make it to market in the near future.文章大意:本文是一篇科研报道。来自佐治亚理工学院的研究人员发明了一种智能键盘,可以通过分析用户的打字模式来判断该用户是不是安全访客。1Why do the researchers develop the smart keyboard? D ATo reduce pressure on keys.BTo
26、 improve accuracy in typing.CTo replace the password system.DTo cut the cost of espace protection.解析:推理判断题。根据第二段第一句“Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a lowcost device that gets around this problem: a smart keyboard.”以及第一段最后一句“At present,these technologies are still expens
27、ive,though.”可推知,研究者研发这种智能键盘是为了降低网络安全保护技术的成本。注意题干、正确选项以及原文中一些词汇的多次呼应现象:develop与come up with是同义词,expensive与lowcost是反义词,cut the cost与lowcost相呼应。2What makes the invention of the smart keyboard possible? C AComputers are much easier to operate.BFingerprint scanning techniques develop fast.CTyping pattern
28、s vary from person to person.DData security measures are guaranteed.解析:推理判断题。题干问的是“是什么让智能键盘的发明成为可能”,也就是问这一发明的核心依据是什么。根据第二段中的“These patterns are unique to each person.Thus,the keyboard can determine peoples identities.”可知,正是因为每个人的打字模式不同,这种智能键盘就可以通过分析用户的打字力度及节奏等来判断该用户是不是安全访客,故C项符合题意。解答该题的关键是看懂题干的意思,即智
29、能键盘的核心依据是什么。3What do the researchers expect of the smart keyboard? B AItll be environmentfriendly.BItll reach consumers soon.CItll be made of plastics.DItll help speed up typing.解析:细节理解题。根据题干“研究者对于智能键盘有什么期望”可直接定位到最后一段的最后一句话“The team hopes to make it to market in the near future.”,该团队希望在不久的将来将智能键盘推向市
30、场,故选B项。注意:题干中的expect与原文中的hope呼应,答案选项中的consumers与原文中的market呼应。4Where is this text most likely from? D AA diary.BA guidebook.CA novel.DA magazine.解析:文章出处题。根据本文的话题“智能键盘”以及第二段中的“Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a lowcost device.”,尤其是其中的关键词researchers,lowcost device等来推断,这篇文章是
31、一篇科研报道,最有可能出现在杂志上。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。Any car accident is frightening, but an accident in which your vehicle is thrown into the water, with you trapped inside, is absolutely terrifying. 1.D However, most deaths result from panic,without a plan or understanding what is happeni
32、ng to the car in the water.By adopting a brace(支撑) position, acting decisively and getting out fast, you can save yourself from a sinking vehicle.Brace yourself for impact (撞击力)As soon as youre aware that youre going off the road and into a body of water, adopt a brace position.The impact could set
33、off the airbag system in your vehicle,so you should place both hands on the steering wheel in the “ten and two” position.Undo your seat belt. 2.F Unfasten the children, starting with the oldest first.Forget the cell phone call.Your car isnt going to wait for you to make the call. 3.A Leave the door
34、alone at this stage and concentrate on the window.A cars electrical system should work for up to three minutes in water, so try the method of opening it electronically first.Many people dont think about the window as an escape option either because of panic or misinformation about doors and sinking.
35、Break the window.If you arent able to open the window, or it only opens halfway, youll need to break it with an object or your foot.It may feel counterintuitive (有悖常理的) to let water into the car. 4.G Escape when the car has equalized.If it has reached the dramatic stage where the car cabin has been
36、filled with water and it has become balanced, you must move quickly and effectively to ensure your survival. 5.C While there is still air in the car, take slow,deep breaths and focus on what youre doing.AOpen the window as soon as you hit the water.BSurviving a sinking car is not as difficult as you
37、 think.CIt takes 60 to 120 seconds for a car to fill up with water usually.DSuch accidents are particularly dangerous due to the risk of drowning.EIn conclusion, if you know what to do in the water, you will be safe.FThis is the first thing to attend to, yet it often gets forgotten in the panic.GBut
38、 the sooner the window is open, the sooner you can escape directly through it.文章大意:本文为说明文,主要介绍了当遇到汽车掉入水中时,人们应该如何应对。解析:1根据横线前的“an accident in which your vehicle is thrown into the water你的汽车掉到水里去了”与D项中的“Such accidents”对应,可知这样的事故中的乘客会有被淹死的危险。而空格处句子与空格后一句为转折关系,故选择D项。2根据横线前句“Undo your seatbelt.松开安全带”与F项中
39、的“This is the first thing to attend to”对应,可知当汽车掉进水里的时候,首先我们要解开安全带,但是在惊慌的时候,人们经常会忘记这一点。故选择F项。3根据本段中的“concentrate on the window”和“Many people dont think about the window as an escape option either because of panic.”建议我们要注意窗户,因为我们可以把窗户当成逃生的地方。可知选择A项。4首先空格前句与空格处为转折关系,本段仍旧围绕“window”进行阐述,G项所表达的意思为打开窗户逃生,与本段主旨一致,故选择G项。5空格前的“car cabin has been filled with water”与C项中的“fill up with water”对应,而C项所表达的意思也与空格后的“While there is still air in the car”相关联,故此题选择C项。