1、Unit 3 Family mattersPeriod IV 单元综合1.The following are several summer programs for children.Duke University ADHD ProgramAcademic Summer Program is used to help 6th to 8th graders with ADHD(注意力缺乏多动症). The program uses techniques to teach study strategies, academic support skills, and cooperative lear
2、ning activities.Phone: 919-416-2096Location: Durham, North CarolinaEagle Hill School(Connecticut)The Summer Academic Day Program at Eagle Hill School is designed for children experiencing academic difficulty. Open to boys and girls ages 6 to 12. The summer program immerses(使沉浸)kids in a total langua
3、ge environment specifically tailored to meet his or her needs.Phone: 203-622-9240Location: Greenwich, ConnecticutThe Gow SchoolThe Gow School offers a traditional summer school program experience for boys and girls ages 8 to 15. The 5-week session offers a specially designed curriculum for students
4、who have experienced academic difficulty or have language based learning disabilities. Summer Program learners can be day students or live on campus(校园).Phone :716-652-3450Location: South Wales, New YorkThe Kentwood Summer Camp ProgramThe Kentwood Summer Camp Program is a school program catering tow
5、ard children, teens, and their families who are not being successful in the traditional school environments socially, and or at home. It is for children and teens in grades K(Kindergarten) to 12.Phone: 954-581-8222 or 954-634-0601Location: Davie, Florida1.Which number may parents of children with AD
6、HD call?A.954-634-0601B.919-416-2096C.716-652-3450D.203-622-92402.What is special about the Gow School Summer Program?A.It is for successful students B.Learners are limited to boysC.It allows students to live there D.Learners are interested in language3.Which program should a less sociable child att
7、end?A.Duke University ADHD Program B.The Gow School Summer ProgramC.The Summer Academic Day Program D.The Kentwood Summer Camp Program2.I have cancer.Mom said and held me in a tight hug. I could feel her chest shaking as she tried not to cry but failed.For all of my twenty-four years, my mom had bee
8、n supportive. Strength and protection had always flowed from her to me.Now I knew it would have to flow the other way.Mom didnt stay down for long.After the shock of breast-cancer, she armed herself with a notebook and a pen and a thousand questions for the doctors.She took notes on white blood cell
9、 counts and medications(药物)with long names as though she were studying for entrance exams into medical school.The not-knowing is the worst.she said.The operation was successful.The chemo(化疗)was the harder part. I went with Mom to every chemo treatment.She rarely complained,though her hair was gone a
10、nd her toenails and fingernails fell out one by one.She joked that she could save money on nail polish and put it toward the doctor bills, even though she never wore nail polish.Cancer can take my hair, my nails, my health, my very life. But it cant take my smile.Mom said.Mom learned to share her fe
11、ars with me, and it formed an even deeper bond between us. Yet I am certain there were fears she didnt share because she was still protecting me-worries she only shared with Dad.Even in the darkest hours, she would just joke about the cancer. Mom always said, When you look your greatest fear in the
12、eye and laugh at it, you take away some of its power.”Mom was one of the lucky ones.She did beat her cancer,though not without scars.From her,Ive learned I may not get to choose what I face,but I do get to choose how I face it.1.What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?A.There were othe
13、r ways to treat cancer.B.Knowledge of cancer would be helpful.C.Mom had to stay stronger to beat cancer.D.I should be the one being there for Mom.2.Which of the following words can best describe Mom?A.Humorous and generous.B.Considerate and ambitious.C.Optimistic and determined.D.Caring and knowledg
14、eable.3.What is the fifth paragraph mainly about?A.The fear Mom shared with me.B.The ways Mom faced fear.C.The jokes Mom told me.D.The bond Mom and I formed.4.What lesson did the author learn from Mom?A.Luck counts in beating diseases.B.Complaint does no good to ones health.C.Positive attitudes get
15、one through hardship.forD.Sharing feelings helps reduce sufferings a lot.3. The idea of being able to walk on water has long interested humans greatly. Sadly, biological facts prevent us ever accomplishing such a thing without artificial aidwe simply weigh too much, and all our mass pushes down thro
16、ugh our relatively small feet, resulting in a lot of pressure that makes us sink. However, several types of animals can walk on water. One of the most interesting is the common basilisk Basilicus basilicus, a lizard(蜥蜴) native to Central and South America. It can run across water for a distance of s
17、everal meters, avoiding getting wet by rapidly hitting the waters surface with its feet. The lizard will take as many as 20 steps per second to keep moving forward For humans to do this, wed need huge feet that we could bring up to our ears in order to create adequate “hitting”. But fortunately ther
18、e is an alternative: cornflour. By adding enough of this common thickening agent to water (and it does take a lot), you can create a “non-Newtonian” liquid that doesnt behave like normal water. Now, if the surface of the water is hit hard enough, particles(粒子) in the water group together for a momen
19、t to make the surface hard. Move quickly enough and put enough force into each step, and you really can walk across the surface of an adequately thick liquid of cornflour. Fun though all this may sound, its still rather messy and better read about in theory than carried out in practice. If you must
20、do it, then keep the water wings handy in case you start to sinkand take a shower afterward!1.Walking on water hasnt become a reality mainly because humans _.A.are not interested in itB.have biological limitationsC.have not invented proper toolsD.are afraid to make an attempt2.What do we know about
21、Basilicus basilicus from the passage?A.It is light enough to walk on water.B.Its huge feet enable it to stay above water.C.It can run across water at a certain speed.D.Its unique skin keeps it from getting wet in water.3.What is the function of the cornflour according to the passage?A.To create a th
22、ick liquid.B.To turn the water into solid.C.To help the liquid behave normally.D.To enable the water to move rapidly.4.What is the authors attitude toward the idea of humans walking on water?A.It is risky but beneficial.B.It is interesting and worth trying.C.It is crazy and cannot become a reality.D
23、.It is impractical though theoretically possible.4.Jellyfish are unusual creatures. Theyre neither fish nor jelly. Some are among the most colourful creatures in the world, but its best to look but not touch these invertebrates(无脊椎动物). Not only are they very fragile creatures, but many give a painfu
24、l sting, and some are even deadly. Whether you admire them in an aquarium or try to avoid them in the wild, you wont be able to get these fascinating jellyfish facts out of your head.Heres a jellyfish fact that might come in handy: There are several names for a group of jellyfish. They include smack
25、, bloom, and swarm. Choose the word you prefer depending on whether you think the jellyfish pack looks like a garden of blooming flowers or more like a frightening pack of stingers, and whether youre admiring them at an aquarium or if you and your fellow snorkelers are surrounded.Jellyfish have two
26、main forms in their life cycle that look quite different from each other. Scientific American explains that an adult jellyfish, called a medusa, has a bell-shaped body with tentacles(触须)flowing down below it. Young jellyfish, called polyps, look more like sea anemones, with shorter tentacles that fl
27、ow up above the main body. Medusas reproduce by releasing eggs.Melanie Roberts, Senior Aquarist at SeaWorld Orlando, says that the largest jellyfish in the world is a lions mane jellyfish. The body of this beautiful orange jelly can grow up to three feet in diameter. With its 12,000 tentacles that c
28、an grow 120 feet long, Oceana. org adds that the lions mane jelly compares in size to the planets largest animal: the blue whale.Regardless of their size, jellyfish are mostly made of water. In fact, theyre about 95 per cent water. These creatures dont have brains, blood, or bones. And most jellyfis
29、h dont have eyes. Jellyfish also use their mouths both for eating and for waste removal.1.Why cant we touch jellyfish?A.Because they may be stung.B.Because they may die easily.C.Because they may feel painful.D.Because they may hurt people.2.What are jellyfish named after?A.Its size.B.Its color.C.Its
30、 appearance.D.Its lifestyle.3.What can we learn from the passage?A.Mouth is an important organ for jellyfish.B.Polyps can clone themselves by laying eggs.C.The largest jellyfish in the world is 120 feet long.D.Medusas have tentacles flowing up above the body.4.What can be the best title of the passa
31、ge?A.Several facts about jellyfish.B.The two main forms of jellyfish.C.Jellyfish are neither fish nor jelly.D.Jellyfish have many different names.5.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It is not difficult to prepare for exams.You should review your notes regularly. Every one of you has formed th
32、e habit of taking notes. However thats not enough. Make sure to review and expand upon your class. notes regularly throughout the term._.Dont cram(突击备考)at the last second. Evidence shows that students experience declining returns on their efforts when they attempt to study for four and five hours st
33、raight. So you shouldnt be reviewing the night before the exam because you will wake up tired._Obviously, its not worth the cost.You should also complete a mock(模拟)test. If you complete it 3 -4 days before an exam, youll then know where to focus your studying. _For your every subject, try answering
34、a couple of potential questions on a timed, closed book basis and see how you do. Another simple way to conduct a mock test is to ask a friend or a classmate to give you an oral quiz based on contents in the textbooks or in your notes._A group study session is a fantastic model to review and compare
35、 notes, ask each other questions, explain ideas to one another, and discuss the difficult concepts. To focus on the topic, do set an agenda and a specific time frame for your group study session. _The best food for the brain is sleep, so youll need enough sleep during exam times. Try and get good qu
36、ality sleep. Dont sleep with your books all over your bed or with lights, music or the. computer on.A.How can you finish this step?B.Make sure to get plenty of sleep.C.Make your room comfortable while sleeping.D.Find a group of classmates with whom to study.E.If so, you will not be able to focus dur
37、ing the exam.F.Organize a study group before exams to discuss your notes.G.Making good use of your notes will leave you well-prepared at exam time.6.Recently, I have experienced a thing. The 1 thing happened 2 me last Sunday. It was such a beautiful day 3 I drove to go for a look in the country.On t
38、he way back home, my 4 stopped. It was out of gas on a 5 road far from a town! I decided to walk until I found someone 6 could sell some gas. I had walked almost a mile 7 Ifinally found a house near the 8 I was glad to see it because it was getting dark.I knocked at the door and a little old lady wi
39、th long white hair 9.She said, Ive been 10 for you here for a long time. Come in. 11 is almost ready. ”But I only came for some gas, I answered. I couldnt 12 what she was talking about.Oh, Alfred! Gas? You used to 13 tea, said she.I quickly 14 that my car was out of 15 , but she didnt seem to listen
40、 to me. She just kept 16 me Alfred and talking about how long it had been 17 she had seen me. She was acting very strangely and I wanted to leave. As soon as she went to get tea, I went out of the house as fast as I 18.Fortunately(幸运的是), there was another house down the road and I was able to buy th
41、e gas I needed. When I told the man about my 19 , he said, Oh, thats Miss Emily. She lives by herself in that big house. Shes strange, but she wouldnt 20 anybody. She is still waiting for the man she was going to marry thirty years ago. The day before their weddinghe left home and never came back be
42、cause of the war. 1.A.happyB.strangeC.commonD.bad2.A.onB.inC.uponD.to3.A.andB.soC.butD.that4.A.carB.busC.bikeD.truck5.A.narrowB.lonelyC.crowdedD.busy6.A.whatB.whomC.whoD.how7.A.beforeB.afterC.whileD.as8.A.streetB.placeC.townD.road9.A.cameB.answeredC.openedD.appeared10.A.askingB.lookingC.callingD.wai
43、ting11.A.GasB.CoffeeC.TeaD.Lunch12.A.considerB.understandC.likeD.learn13.A.knowB.buyC.likeD.sell14.A.answeredB.explainedC.refusedD.promised15.A.gasB.teaC.strengthD.energy16.A.callingB.sendingC.puttingD.making17.A.untilB.beforeC.sinceD.when18.A.couldB.shouldC.wouldD.might19.A.accidentB.incidentC.expe
44、rienceD.surprise20.A.hitB.injuryC.hurtD.frighten7. As Alison Gopnik described in her recent book, there are two kinds of parents in modern America: The Carpenter and the Gardener. The carpenter thinks that his or her child can _(shape). The idea is that if you just do the right things, get the right
45、 skills, read the right books, youre going to be able to turn your child_ a particular kind of adult, she said. The gardener , however, is seldom concerned about_(control) what the child will become and instead provides a protected space _ (explore). The style is all about creating a rich, nutritiou
46、s but also variable, diverse, active ecosystem. Gopnik, a psychology and philosophy professor at the University of California, Berkeley, said, Many parents are carpenters, and_is really necessary for them to bring up children. She spent decades researching childrens development and_(find) that paren
47、ts often focused too much on whattheirchildren would be as adults. The harm is that parents and their offspring (子女) may become_ (anxiety) , tense or unhappy. Were so concerned aboutour children_ we think have difficulty masteringtheir own future that were unwilling to allow them to_(free) explore t
48、he world, she said. The truth isthatthe_ (little) parents worry about outcomes, the better their children may live in life.8.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许
49、修改10处,多者(从第11处起)不计分。 As we all know, we can meet with various challenges in our life. Faced with challenges, how should we do? Last month, our class climbed Mount Tai, that is more than 1,500 meters above sea level. Lacking exercise, I thought that this activity was great challenge for me. I felt ve
50、ry exhausted halfway that I wanted to give up. See this, my classmates and even some strangers encourage me. By the end, I managed to reach on the top of the mountain. Therefore, dont give up in face of challenges. If you are determined enough, its certainly that you can overcome it.9. A well-develo
51、ped class website can save teachers a lot of time in the long run, improving both student-teacher and parent-teacher communication while providing a place to store all class documents for future use. Although some extra time during the school year is required,once the site is set up it needs just mi
52、nor adjustments each new year. Have a question? Get an answer from online technology support now. Decide which type of software you will use to create a class website. Microsoft has many applications that can be used to create websites, such as Publisher and Expression Web. Some Web hosting sites al
53、so have simple editing tools you can use instead of a formal program. Find a place to host your class website. Your Internet provider often provides some small space for a personal website for free, and many other free website hosting companies are on the Internet. Consider using a template (模板) for
54、 your first attempt at website design. Most templates also come with a selection of colour and graphics already in place so you can concentrate on content instead of design. It will contain basic sections with your specific class information. Add content to your website. You need to have announcemen
55、t sections for both parents and students, a syllabus or class rules area, homework assignments or a calendar, and maybe a links section for learning more about in-class topics and playing educational games. Decorate your website with graphics, clip art, background, cool fonts (字体) and other decorati
56、ve items. Its best to find a theme you like and make your design elements all match your theme. Remember to keep it simple since too many colours and pictures make a site look busy and weaken its usability._答案以及解析1.答案:1.B; 2.C; 3.D解析:1.细节理解题.根据Duke University ADHD program,根据句子Academic Summer Program
57、 is used to help 6thto 8thgrades with ADHD (注意力缺乏多动症).学术夏令营是用来帮助第六至第八年级学生注意缺乏多动障碍.它的电话是Phone:919-416-2096,所以有注意力多动症的孩子的父母可以拨打这个电话.故选B.2.细节理解题.根据Summer Program learners can be day students or live on campus(校园).暑假班的学习者可以白天在校园里或者生活在校园里.故选C.3.细节理解题.在The Kentwood Summer Camp Program根据句子a school program
58、catering toward children,teens and their families who are not being successful in the traditional school environments socially,and/or at home一个面向儿童、青少年及及家庭的学校项目,他们在社会和家庭的传统学校环境中不成功.可见给不合群的学生准备的.故选D.2.答案:1.D; 2.C; 3.B; 4.C解析:1.第二段画线句子意思是什么?根据第二段“Strength and protection had always flowed from her to m
59、e. Now I knew it would have to flow the other way.(力量和保护总是从她流向我。现在我知道力量必须向另一个方向流动了。)可知,妈妈需要用力量抗击癌症,与癌症作斗争,故选C;A.有别的方式抗击癌症;B.癌症的知识是有用的;D.我应该是那个陪在妈妈身边的人。2.题干:下面哪一个单词描述妈妈更好?根据第三段”She didnt stay down for long.(她没有保持失落很长时间)”和第四段“She rarely complained.(她很少抱怨。)”可知,妈妈是乐观并且坚强的,故选C;A.幽默慷慨的;B.体贴的并且有野心的;D.关心和知识
60、渊博的。3.题干:第五段主要是关于什么的?第五段主要在讲妈妈和作者分享一部分对癌症的恐惧,但是她依然乐观面对,甚至在最黑暗的时间里开关于癌症的玩笑。因此可知第五段主要在讲妈妈面对癌症的方式,故选B妈妈面对恐惧的方式;A.妈妈和我分享对癌症的恐惧;C.妈妈给我讲笑话;D.妈妈和我之间形成了纽带。4.题干:作者从妈妈那学到了什么?根据最后一段最后一句“From her, Ive learned I may not get to choose what I face, but I do get to choose how I face it.(从妈妈身上,我学会了我可能不能选择我面对的事情,但是我可
61、以选择我如何面对它。)”可知,遇到事情要乐观积极地面对,故选C积极的态度可以使人度过难关;A.幸运在战胜疾病过程中很重要;B.抱怨对一个人的健康没有好处。3.答案:1.B; 2.C; 3.A; 4.D解析:1.【语篇导读】文章主要讲述了人类不能在水上行走的原因,后来从动物身上得到了启示,找到了在水上行走的方法,但还并未付诸实践。细节理解题。由第一段第二句“Sadly, biological facts prevent us ever accomplishing such a thing.we simply weigh too much.”可知答案为B项。2.细节理解题。由第二段的“.by ra
62、pidly hitting the waters surface with its feet. The lizard will take as many as 20 steps per second to keep moving forward.”可知答案为C项。3.细节理解题。由第三段第二句“By adding enough of this common thickening agent to water.”可知答案为 A 项。4.细节理解题。由最后一段第一句可知,虽然这听起来很有趣,然而这很麻烦只是在理论上读起来可行而在实践上却行不通。【长难句分析】Sadly, biological fa
63、cts prevent us ever accomplishing such a thing without artificial aidwe simply weigh too much, and all our mass pushes down through our relatively small feet, resulting in a lot of pressure that makes us sink.不幸的是,生理事实阻止了我们在没有人工的帮助下完成这样的事情(在水上行走)仅仅因为我们太重了,我们所有的重量都压在我们相对来说很小的脚上,这会产生很大的压力,从而使我们沉下去。该句为
64、复合句。and连接两个并列句;在后一个句子中,现在分词短语resulting in.作结果状语;结果状语中又含有that引导的定语从句修饰pressure。 4.答案:1.D; 2.C; 3.A; 4.A解析:1.题干意思:为什么我们不能碰水母?A、因为它们可能会被蛰伤;B、因为它们很容易死;C、因为它们可能会感到痛苦;D、因为它们可能会伤害别人。根据第一段“Not only are they very fragile creatures, but many give a painful sting, and some are even deadly(水母不仅是非常脆弱的生物,而且很多水母会刺
65、痛人类,有些甚至是致命的。)”可知,我们不能触摸水母是因为他们可能会伤害人。故选D项。2.题干意思:水母是以什么命名的?A、它的大小;B、它的颜色;C、它的外表;D、它的生活方式。根据第二段“Choose the word you prefer depending on whether you think the jellyfish pack looks like a garden of blooming flowers or more like a frightening pack of stinger(选择你更喜欢的词取决于你认为水母群看起来像一个盛开的花园还是更像一包可怕的刺。)”可知,
66、水母是以它的外表命名的。故选C项。3.题干意思:我们能从这篇文章中学到什么?A、嘴是水母的重要器官;B、珊瑚虫可以通过产卵来克隆自己;C、世界上最大的水母有120英尺长;D、水母的触须在身体上方漂浮。根据最后一段“Jellyfish also use their mouths both for eating and for waste removal(水母还利用它们的嘴来进食和清除废物)”可知,嘴是水母重要的器官。故选A项。4.题干意思:这篇文章最好的标题是什么?A、关于水母的几个事实;B、水母的两种主要形式;C、水母既不是鱼也不是水母;D、水母有许多不同的名字。根据文章整体内容可知,短文从不
67、同的角度介绍了水母的一些信息。所以短文的最佳标题为“关于水母的几个事实”。故选A项。5.答案:1. G2. E3. A4. D5. B解析:本文属于指导类说明文。介绍了如何备考的几种方法. 1.答案:G命题立意:考查与上文衔接案解析:本句属于段尾句。本段谈得是如何利用自己的笔记本复习备考。选项中有F和涉及“笔记本”。但F项谈的是:考试前组织一个学习小组讨论你们的笔记。与本段主题不符。G项意思是:好好利用你的笔记会让你充分应对你的考试.2.答案:E命题立意:考查上下文衔接,答案解析:本句属于段中句。本段在谈:考试前不要临时抱佛脚。不应该在考试前的一晚复习,因为这样在考试时你会觉得很疲倦。本空后面
68、谈到:这样作是得不偿失的。因此本空选E,表示:如果是这样,你将无法在考试期间集中注意.3.答案:A命题立意:考查上下文衔接。答案解析:本空属于段中句。本段在谈:考前做一个模拟测试。本空后面谈到:对于你的每门课程,试着在规定时间内回答几个潜在的问题,然后看看你做得怎么样。还有一种简单方法就是让朋友或同学根据课本或笔记中的内容给你做一个口头测试。由此反推本空选A,表示:怎样才能做一个模拟测试呢.4.答案:D命题立意:考查段落主题句答案解析:本段主要谈:小组学习是一个很好的复习和交换笔记的模式,可以互相提问,互相解释想法,讨论困难的概念等。选项中涉及学习小组D和F,但F项指的是:考试前组织一个学习小
69、组讨论笔记。不能涵盖本段主要内容。D项表示:找一群同学一起学习。符合本段主题内容。5.答案:B命题立意:考查段落主题句。答案解析:本段主要在谈考试期间要有充足的睡眠。选项中涉及睡眠的有B和C。但C项谈的是:睡觉时要让你的房间舒适。不符合本段主题内容。6.答案:1.B; 2.D; 3.D; 4.A; 5.B; 6.C; 7.A; 8.D; 9.B; 10.D; 11.C; 12.B; 13.C; 14.B; 15.A; 16.A; 17.C; 18.A; 19.C; 20.C解析:1.根据下文可知,作者去村子里买汽油时遇到了一个奇怪的老太太,买汽油的经历很奇怪。故选B项。2.sth. happe
70、n(s) to sb.意为“某事发生在某人身上”。故选D项。3.句意:天气很好,于是我开车去乡下兜风。such. that.引导结果状语从句,意为“如此以至于”。故选D项。4.根据第一段最后一句It was such a beautiful day I drove to go for a look in the country. 可知,作者是开车去的。故选A项。5.根据第二段第三句I decided to walk until I found someoneI could sell some gas. 可知,路上一个人都没有, 所以他得一直走,走到能买到汽油的人家。lonely意为“孤独的;偏
71、僻的”,符合此处语境,故选B项。6.当先行词为指人的代词one, ones, anyone, someone, those, 且关系代词在定语从句中做主语时,用关系代词who引导定语从句。故选C项。7.句意:我在最终找到路边的一栋房子之前走了几乎一英里。before意为“在之前”,符合此处语境,故选A项。8.句意见上一题解析,根据语境及前文的on a 5 road可推断出此处选D项。9.句意:我敲门,一个个子矮矮的,留着花白长发的老太太应声开门。answer意为“答复,回答”,故选B项。10.根据最后一段倒数第二句She is still waiting for the man she was
72、 going to marry thirty years ago.可知,老太太一直在等待她的未婚夫,她误以为作者是她等待的那个人.故选D项。11.根据第五段Oh, Alfred! Gas? You used to 13 tea.可知,她准备了茶水。故选C项。12.根据上文可知,作者来问有没有汽油卖,但这个老太太却说等他很久了,并给他准备了茶水,这让他难以理解她的用意,故选B项。13.老太太把“我”当成了她的未婚夫,而她的未婚夫以前喜欢喝茶。故选C项。14.句意:我迅速解释说我的车没油了,但她似乎没听我说话。根据上文可知,老太太误会“我”是她的未婚夫, 所以“我”向她解释。故选B项。15.根据第
73、二段第二句It was out of gas on a 5 road far from a town!可知,“我”的车没油了。故选A项。16.句意:她只是不停地叫我阿尔弗雷德。结合选项可知应选A项.17.since 用于Its/It has been + 一段时间 + since + 从句句型中,意为“自从以来,已经(时间)了”。故选C项。18.as.as sb. could/can为固定表达,意为“尽某人所能地”,此处表示尽可能快地离开那所房子.故选A项。19.根据句意可知,当“我”向这个人讲述“我”刚才的经历时,他解释老太太为什么会这样。20.根据句意可知,老太太虽然表现得很奇怪,但她不会
74、伤害任何人。but连接前后两个分句,语义有转折之意。故选C项。7.答案:be shaped into controlling to explore it found anxious who/that freely less解析:句意为:木匠型父母认为他/她的孩子可以被塑造。设空处为从句的谓语动词,从句主语his or her child与shape之间是被动关系,且设空处前是情态动词can,故填be shaped。句意为:她说:这种观点认为,只要做正确的事情、习得正确的技能、读正确的书,你就能将你的孩子培养成某种类型的成年人。 turn.into. 为固定搭配,意为将变成,故填into。句意为
75、:然而,园丁型父母很少干涉孩子成为什么样的人,相反,他/她会提供一个受保护的空间供孩子去探索。设空处作介词about的宾语,应用动名词形式,故填controlling。句意见上一题解析。根据句意可知,设空处在句中作目的状语,应用不定式形式。故填to explore。句意为:许多父母都是木匠型父母,教养孩子对他们来说很必要。 此处为it is +形容词+ for sb +to do sth 句型,意为对某人来说,做某事是的,其中,it作形式主语。句意为:她花了几十年的时间研究儿童的成长并发现父母往往过于关注孩子长大后成为什么样的人。设空处为句子的谓语,与spent为并列关系,此处应用一般过去时,
76、故填found。有意为:这样做的危害是父母以及他们的子女可能会变得焦虑、紧张或不开心。设空处作become的表语,与tense及unhappy为并列关系,故填anxious。句意为:她说:我们认为我们的孩子很难掌控其未来,我们忧心忡忡,以至于不愿让他们自由地探索世界。 分析句子结构可知,设空处引导定语从句,先行词是our children,指人,关系词在从句中作主语,故用who或that引导该从句。此处we think是插入语。句意见上一题解析。设空处修饰动词explore,应用副词,意为自由地,故填freely。句意为:事实上,父母对结果担心越少,他们的孩子就越可能生活得更好。此处为the
77、+比较级, the +比较级,结构,意为越越。故填less。8.答案:As we all know, we can meet with various challenges in our life. Faced with challenges, should we do?Last month, our class climbed Mount Tai, is more than 1,500 meters above sea level. Lacking exercise, I thought that this activity was great challenge for me. I fel
78、t exhausted halfway that I wanted to give up. this, my classmates and even some strangers me. the end, I managed to reach on the top of the mountain.Therefore, dont give up in face of challenges. If you are determined enough, its that you can overcome.解析:1 how改为what,考查疑问词,do缺少宾语,所以用what构成以为2 that改为w
79、hich,考查非限制性定语从句,先行词为Mount Tai,在非限制性定语从句中做主语,所以用which引导3 great前面加a,考查冠词,challenge为可数名词,泛指一个,用不定冠词a4 very改为so,考查固定搭配,so that如此以至于5 see考查seeing,考查现在分词,句子主语和see之间是主动关系,没有连接词,所以用现在分词作状语6 encourage改为encouraged,考查时态,描述过去的事情,用一般过去时态7 By改为In,考查固定搭配,in the end最后8去掉 on,考查介词,reach为及物动词,后跟the top作宾语9 certainly改为
80、certain,考查形容词,作表语用形容词10 it改为them,考查人称代词,指代前面的challenges,所以用复数them9.答案:A class website is of great help in communication and information storage. (要点1)When you create one, decide on the software to create and the place to host the class website first. (要点2)Then, you are advised to use a template to focus more on details rather than design. (要点3)Afterwards, add detailed content. (要点4)Also, you can polish it with decorative items as long as you can ensure the sites usability. (要点5)解析: