1、Module 4 Music课时作业14.单句语法填空1After Mr Green retired from his position, he began to engage in local voluntary (volunteer) work.2It is a great relief (relieve) to know that my son has arrived in New York safe and sound.3Im feeling extremely relaxed (relax) about the result now because I was admitted in
2、to a key university.4Her son, David, is crazy about music and has a large collection (collect) of albums.5As we all know, a diamond ring is always symbolic (symbol) of true and pure love.6We were watching the football match when all of a sudden there came a loud sound from outside.7In addition to lo
3、oking (look) after her brothers and sisters, Lucy also helped her mother do some housework.8Glasses are fragile and must be handled (handle) with great care.9Mr Wang planned to send his daughter to America for further study, but on the other hand he was concerned about her safety.10During the discus
4、sion he drew upon/on historical evidence to support his point of view.句型转换1He can play the piano and his sister can play the piano, too.(同义句转换)He can play the piano, and so can his sister.2Edison asked a lot of questions and most of them had nothing to do with his lessons.(定语从句转换)Edison asked a lot
5、of questions, most of which were not connected with his lessons.3As soon as I get to Beijing, Ill write to you.(同义句转换)The moment I get to Beijing, Ill write to you.4If time permits, we will go for a walk in the beautiful park.(独立主格)Time permitting, well go for a walk in the beautiful park.5In the di
6、stance is the high mountain, whose peak is covered with snow.In the distance is the high mountain, with its peak covered with snow.语法填空China is in mourning after its most famous and oldest captive (被圈养的) panda Basi died 1 (age) thirtyseven. Basi was born in the wild in 1980. At the age of four, she
7、fell into an icy river and was 2 (fortune) rescued by some local villagers 3 (live) in Baoxing County in southwest Chinas Sichuan Province. The locals handed her over to the Strait Panda Research and Exchange Centre in Fuzhou, where she lived the rest of her life. Basi came to fame shortly 4 she was
8、 chosen as the model for Pan Pan, the mascot of the 1990 Asian Games in Beijing.Basi never bred (繁殖) but overcame several severe 5 (ill) to live for more than 6 (two) the 15year life expectancy of wild pandas. Basi 7 (confirm) to be the worlds oldest captive panda by Guinness World Records in August
9、. Captive pandas tend to live 8 (long) due to better nutrition and living conditions. Word has come 9 Basis body will be put in Basi Museum, which is 10 construction at present for people to remember her forever and share the spirit of the harmonious development between humans and nature.本文是说明文。文章主要
10、介绍了我国年龄最大的大熊猫巴斯,它在37岁时去世了,曾被选为1990年北京亚运会吉祥物盼盼的原型。1aged解析:考查形容词。此处指大熊猫巴斯在37岁时去世。此处用 age 的形容词 aged 作状语,故填 aged。2fortunately解析:考查副词。根据语境可知,此处修饰动词 rescued 应用副词,故填 fortunately。3living解析:考查非谓语动词。名词 villagers 和动词 live 之间是逻辑上的主谓关系,故用现在分词作后置定语。4after解析:考查连词。根据句意和语境可知,在被选为1990年北京亚运会的吉祥物盼盼的原型后不久,巴斯就声名鹊起,故填 aft
11、er。5illnesses解析:考查名词。根据空格前的形容词 severe 可知,此处应填名词形式,再根据 several 可知,此处应用名词复数形式。6twice解析:考查副词。由第一段第一句可知,大熊猫巴斯是在37岁去世,结合空后的内容可知,它的寿命比野生大熊猫的两倍还长,故填 twice。7was confirmed解析:考查时态和语态。由全文可知,本文主要讲述了大熊猫巴斯生前的情况,故用一般过去时;该句的主语是 Basi,与动词 confirm 之间是被动关系,故用被动语态。8longer解析:考查形容词比较级。根据句意可知,由于有更好的营养和生活条件,圈养大熊猫的寿命更长,故用形容词
12、比较级形式。9that解析:考查同位语从句。分析句子结构可知,Word 与从句 Basis body will be put in Basi Museum 为同位关系,故用 that 引导同位语从句。10under解析:考查固定搭配。under construction 为固定搭配,意为“在建造中”,故填 under。.完形填空Wallet BackThis is a story about a learning experience that had a big effect on the way I live my life. The 1 in the story did not give
13、 me tests or even grade me on my work. I was taught by one of the most effective 2 of teaching, one that only people with lots of love can do.“My wallet! Where is it?” were my first words 3 I found my wallet was missing. I 4 my memory for a few good seconds, then realized that I had left my precious
14、 wallet in the librarys public 5 ! Because the library was now 6 , I had to wait until the next morning to look for it. When I got there the next day, all I found was a clean restroom. This was the first time I could remember ever 7 to see a clean restroom. As I walked out, I looked at myself in the
15、 mirror and shook my head at the 8 fool in front of me.I politely 9 the librarian at the front desk and asked her if a wallet had been found in the restroom yesterday. “No.” That was that. I walked off with a sense of 10 .I 11 what I would do if I had found a wallet with sixty dollars, a phone card
16、and other irreplaceable 12 things. Finally, I 13 accepted the fact that my wallet was gone.A week later, I received a 14 in the mail. It was my wallet! And most 15 , nothing was missing! But there was a letter folded up in one of the wallet pocket that had not been there before. I slowly unfolded th
17、e letter, which 16 something like this: When we continue to help people around, we will live in a larger and more rewarding world.This person didnt even leave a return address. So I couldnt 17 whoever it was. But from that day on, I 18 myself that I will follow this 19 and help others and make them
18、as 20 as I was when I opened that parcel!文章讲述了作者不小心把钱包丢了,寻找后无果,就放弃了找回的希望。但是不久后有好心人把钱包寄了回来,并且附有一张纸条:当我们帮助别人时,我们就住在一个更大的、更加有回报的社会。作者决定帮助别人,就像别人帮助他一样。1A.leaderBwriterCteacherDscholar答案:C解析:根据本句中的动作 give me tests 和 grade me 可推知这些动作一般是由老师发出的。故选C项。2A.aidsBsystemsCmaterialsDmethods答案:D解析:根据句中的 I was taught
19、 和上文中的故事中的“老师”这样的内容可知我是被最有效的教学方法教会的。method 方法,符合句意。3A.onceBwhenCbeforeDsince答案:B解析:根据句意当我发现钱包不见的时候的第一反应就是说钱包去哪了。可知是时间状语从句的引导词“当时候”。故选B项。4A.searchedBimprovedCdevelopedDrecorded答案:A解析:根据句意可知此处表示在脑中搜索把钱包丢在什么地方的内容,search.for 搜索。5A.canteenBloungeCrestroomDshowroom答案:C解析:canteen 餐厅;lounge 休息室;restroom 厕所,
20、洗手间;showroom 样品间。根据所在场所是图书馆,且下文有提示,故可知C项正确。6A.closedBdesertedCcrowdedDoccupied答案:A解析:根据下一句我不得不等到明天早晨,可知图书馆现在是没开门,故A项正确。7A.hopingBhatingCrefusingDpreferring答案:B解析:作者来到洗手间看到已经被打扫干净了,根据作者此时想要找到钱包,不愿意看到洗手间被打扫,故选B项。8A.gratefulBcuriousCforgetfulDnervous答案:C解析:作者看着镜中的自己,心里在埋怨自己是一个如此健忘的傻瓜。forgetful 健忘的。9A.a
21、pproachedBinterviewedCidentifiedDreminded答案:A解析:要想问在前台的图书管理员,就得走向她再去问,故选A项,表示“接近,走近”之意。10A.safetyBforgivenessCsatisfactionDdisappointment答案:D解析:根据作者没有找到钱包可知作者的心情是失望的。disappointment 失望,符合语境。safety 安全;forgiveness 原谅;satisfaction 满意。11A.describedBwonderedCdiscoveredDexpressed答案:B解析:根据句意“我想知道如果我见到一个装有六十
22、美元的钱包时我会怎么做”可知选B项,表示“想知道”。12A.personalBstrangeCsurprisingDreasonable答案:A解析:拾到的钱包里可能会有钱,电话卡或一些私人的信息等。personal 个人的,私人的;strange 奇怪的;surprising 令人吃惊的;reasonable 合情合理的。根据句意可知选A项。13A.gladlyBnaturallyCwillinglyDpainfully答案:D解析:作者最近接受钱包找不到的事实时心情应该是非常不情愿的,非常痛苦的。painfully 痛苦地。14A.letterBnoteCpackageDsuitcase答
23、案:C解析:根据最后一段中 when I opened that parcel 可知前面作者收到的是包裹,故选C项。15A.sincerelyBamazinglyChonestlyDobviously答案:B解析:作者收到了自己的钱包并且里面的钱以及其他东西都没有丢,可知作者应该是非常意外的。故选B项,表示“吃惊地”。16A.readBprintedCexplainedDwrote答案:A解析:根据上下文可知作者收到一封信,信中的内容读起来是:当我们帮助别人,那么我们就住在一个更大的,更加有回报的社会里。故选A项。17A.oweBthankCadmireDinspire答案:B解析:由于寄件人
24、没有写回信的地址,所以作者自然不能够感谢对方。owe 欠,归于;thank 感谢;admire 欣赏,钦佩;inspire 鼓励。故选B项。18A.supportedBsuggestedCimprovedDpromised答案:D解析:根据句意“从那天起,我就向自己许诺我会学习这样的榜样帮助别人,使他们像我打开包裹时那样一样高兴。”可知选 promise 答应,允诺。19A.planBcourseCregulationDexample答案:D解析:follow an example 向榜样学习。20A.shockedBcautiousCdelightedDoptimistic答案:C解析:可以想象作者在收到本以为再也找不到的东西时的心情一定是欣喜的,故选C项,表示“高兴的”。