收藏 分享(赏)

培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc

上传人:a**** 文档编号:452001 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:9 大小:221KB
下载 相关 举报
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第1页
第1页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第2页
第2页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第3页
第3页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第4页
第4页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第5页
第5页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第6页
第6页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第7页
第7页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第8页
第8页 / 共9页
培根筑基4--课下全面练必修一Unit 3(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 必修第一册Unit 3Sports and Fitness.阅读理解A2021潍坊市高三下学期模拟考试(二)Summer vacation is the perfect time to catch up on all that reading you couldnt do during the busy school year. Here are some of the best YA books to read this summer.Skyward by Brandon Sanderson More than anything, Spensa wants to become a pilo

2、t and defend her planet against the frequent attacks from alien starfighters. When she discovers the wreckage (残骸) of an old battleship, she realizes that her dreams might be within reach.Two Can Keep a Secret by Karen M. McManusPut on your crimesolving cap and get swept away in this thrilling novel

3、 about a girl, a boy, and a string of unsolved murders. As threats and clues pile up, youll be burning the midnight oil trying to finish the book before dawn.Bridge of Clay by Markus Zusak The five Dunbar brothers havent seen their father in eight years. When he reappears and asks for help building

4、a bridge, only the middle brother, Clay, agrees to go with him. Unforgettable and touching, it is a mustread story.If Im Being Honest by Emily Wibberley and Austin SiegemundBroka In an effort to win her boyfriend back, Cameron decides to become a nicer person and make up for people shes hurt. Loosel

5、y based on Shakespeares The Taming of the Shrew, this is a delightfully sweet and positive tale of selfdiscovery, and true love.1Who may be interested in Skyward?APilots on battleships.BFans of outer space.CPeace keepers.DPlanet defenders.2Which book is probably a detective story?ASkyward.BTwo Can K

6、eep a Secret.CBridge of Clay.DIf Im Being Honest.3What is special about If Im Being Honest?AIt is a work of joint authors.BIt is one of Shakespeares plays.CIt mainly talks about being honest.DIt appeals to readers feeling hopeless.B2021商河县高三阶段性考试The latest sports craze is not even a sport. According

7、 to a recent article, “esports” are attracting a large number of audience.In esports, players and teams compete in popular video computer games such as Dota 2 and Ovenvatch. Fans fill arenas to watch the action live on huge television screens.The games have gone way past kids playing against each ot

8、her while sitting on a sofa at home. The International, a major competition for players of Dota 2, awarded $24 million in prizes, with the winner taking home almost $11 million. A recent esports competition attracted more than 80,000 fans to the Olympic Stadium in Beijing, China.I have to admit that

9、 I am not a big fan of computer games. I know that some games can be educational, but I think too many kids spend too much time sitting in front of a screen shooting space aliens. I think it would be better if kids spent more time reading or playing real sports such as basketball, baseball and socce

10、r.And please dont tell me that competitive gaming is real sport because it requires handeye coordination. According to my American Heritage Dictionary, a sport is “an activity involving physical exertion and skill.” I dont think anyone works up much of a sweat playing video games.Too often, regular

11、sports send kids a kind of message. Competition starts early, when lots of kids are not ready for the ups and downs of games. Tryouts and travel teams come next, giving too many kids the message they are “not good” at sports. So lots of kids quit sports and start playing more video games.Maybe every

12、one in youth sports, including coaches, parents and kids, should think more about the advantages of real sports.4What are “esports” according to the text?ASports events on television screens.BVideo computer game competitions.CThe latest sports in the Olympic Games.DEasy sports games for kids.5What m

13、ight the author think of “esports”?AThey are not instructive.BThey should be banned in school.CThey need too much time and money.DThey have some negative influence on children.6What does the underlined word “exertion” in Paragraph 5 mean?AGrowth. BFitness.CEffort. DEnergy.7What is the authors purpos

14、e in writing the text?ATo introduce a new kind of sport.BTo introduce a competition held in Beijing.CTo explain the importance of playing sports.DTo call on people to pay more attention to traditional sports.七选五 2021山西省高三调研Earlier this summer, after packing my rucksack for a wildcamping holiday,I ga

15、zed at my belongings, and made a final adjustment to the contents of my bag. _1_I quickly emailed my travel companion, a photographer friend called Jacob to make sure I could have some pictures of our trip afterwards, so I could pop a few up on Instagram when I returned.And then I set off, feelingfo

16、r the first time in a number of tripsthat I was genuinely escaping the stresses and strains of my everyday life. _2_ Because the way stress locates us, these days, is via our phones._3_. However, Ive realised that for a holiday really to function as a holiday, I need an escape from social status anx

17、iety, from caring about “likes”, and from having to photograph every tiny detail of life to prove our existence. When we overshare a glossy version of our trip online, we miss out on talking about our trips when we return, which is part of the joy of travel. Posting in the moment denies us this oppo

18、rtunity to relive (回味) our experience, and prolong that holiday feeling. _4_During my threeday Instabreak, my stress levels decrease quickly within 24 hours. _5_ I made mental notes of funny moments, cultural observations, tips and when I returned, I had interesting, detailed chats with friends abou

19、t my time away.AI also changed how I processed the trip itself.BSo I am fully supportive of screenfree holidays.CI took out my iPhone, and threw it under my bed.DI would lose track of my coworkers, my friends and my family.ENone of them could touch me for the next three glorious days.FSo this summer

20、, as you plan your trip, ask if you can delete Instagram.GAs a travel writer, abandoning my phone for my holiday felt like the extreme betrayal.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。2021山东省淄博市高三模拟A young and successful manager was traveling down a neighborhood street, going a bit too fast in his new Jag

21、uar. He was watching for kids darting out (窜出) from between parked cars and slowed down when he thought he saw something. As his car passed, no children appeared. Instead, a brick hit violently into the Jags side door! He stepped on the brakes and backed his Jag back to the spot where the brick had

22、been thrown.The angry driver then jumped out of the car, grabbed the nearest kid and pushed him up against a parked car shouting, “What was that all about and who are you? Just what the heck are you doing? Thats a new car and that brick you threw is going to cost a lot of money. Why did you do it?”T

23、he young boy was apologetic. “Please, mister.please, Im sorry but I didnt know what else to do,” he explained. “I threw the brick because no one else would stop.” With tears rolling down his face and off his chin, the youth pointed to a spot just around a parked car. “Its my brother,” he said. “He r

24、olled off the sidewalk and fell out of his wheelchair and I cant lift him up.” Now sobbing, the boy asked the astonished manager, “Would you please help me get him back into his wheelchair? Hes hurt and hes too heavy for me.”注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Moved beyond words, the driver cooled his anger.

25、_The driver watched the boy push his wheelchairbound brother down the sidewalk toward their home._详解答案必修第一册Unit 3Sports and Fitness.阅读理解A【语篇解读】文章主要介绍了几本适合在暑假阅读的青少年读物。1答案与解析:B推理判断题。该题问的是谁可能对Skyward感兴趣。根据关键句“More than anything, Spensa wants to become a pilot and defend her planet against the frequent

26、attacks from alien starfighters. When she discovers the wreckage(残骸)of an old battleship, she realizes that her dreams might be within reach.”(第二段)可推知,太空迷可能会对Skyward这本书感兴趣。故选B。2答案与解析:B推理判断题。该题问的是哪本书可能是侦探小说。根据关键句“Put on your crimesolving cap and get swept away in this thrilling novel about a girl, a

27、boy, and a string of unsolved murders.”(第三段第一句)可推知,Two Can Keep a Secret可能是一本侦探小说。故选B。3答案与解析:A细节理解题。该题问的是If Im Being Honest有什么特别之处。根据四本书的作者信息可知,这本书由两个作者合著。故选A。B【语篇解读】本文是一篇议论文。文中作者介绍了电子竞技受欢迎的现象,表达了对此现象的担忧。建议我们看到真正运动的好处,呼吁人们更多地关注传统体育。4答案与解析:B细节理解题。根据第二段中的“In esports, players and teams compete in popul

28、ar video computer games such as Dota 2 and Ovenvatch. Fans fill arenas to watch the action live on huge television screens.”可知,电子竞技是电脑游戏的比赛,故选B。5答案与解析:D推理判断题。根据第四段中的“I know that some games can be educational, but I think too many kids spend too much time.reading or playing real sports such as basket

29、ball, baseball and soccer.”及第五段中的“I dont think anyone works up much of a sweat playing video games.”和最后一段中的“Maybe everyone in youth sports, including coaches, parents and kids, should think more about the advantages of real sports.”可推知,作者认为电子竞技对孩子们造成了一些消极影响,故选D。6答案与解析:C词义猜测题。此处是作者从美国传统辞典上查阅的关于运动的定义,

30、划线词语由physical修饰,结合常识和下句“much of a sweat”可知,此处指体力活动,身体的努力。与选项中的Effort同义,故选C。7答案与解析:D推理判断题。文中作者介绍了电子竞技受欢迎的现象,表达了对此现象的担忧。根据第四段中的“I think it would be better if kids spent more time reading or playing real sports such as basketball, baseball and soccer.”和最后一段中的“Maybe everyone in youth sports, including c

31、oaches, parents and kids, should think more about the advantages of real sports.”可知,作者呼吁人们应该更多地关注传统体育,故选D。.七选五【语篇解读】文章讲述了作者在假期旅行中不带手机等电子产品,让“我”体验到了旅行的真正快乐和意义。1答案与解析:C词汇锁定法解题。根据第一句中的“I gazed at my belongings, and made a final adjustment to the contents of my bag”中“belongings”和“contents”可知,作者要调整自己旅行时所

32、带的东西。干扰项D.I would lose track of my coworkers, my friends and my family.和带的东西无关 ,故C项切题。2答案与解析:E词汇锁定和关联逻辑法解题。从上句中的“for the first time”可知,这次旅行作者第一次逃脱了生活压力 ,空格后面的句子在解释作者没有压力的原因。所以本空还应该是对没有生活压力的进一步说明,因此E选项“None of them could touch me for the next three glorious days.”切题。3答案与解析:G关联逻辑法解题。由空后的 however一词可知,前

33、后两句话之间应构成转折关系,空后的“However, Ive realised that for a holiday really to function as a holiday, I need an escape from social status anxiety, from caring about likes, and from having to photograph every tiny detail of life to prove our existence.”表示作者认为真正的假期需要避开社会压力 ,避开点赞、拍照等活动。由此可知G项切题。4答案与解析:B设题位置法解题。本

34、空前面陈述了带手机度假会错过的快乐,也是作者决定不带手机旅行的原因。本空位置属于总结句位置 ,故B项切题。5答案与解析:A关联逻辑法解题。空后列举了作者对旅行的各种全新规划,与A项中的 processed the trip相符,故A项切题。.读后续写参考范文:Moved beyond words, the driver cooled his anger. He hurriedly lifted the handicapped boy back into the wheelchair. On seeing the bleeding cuts, the man took out his white

35、 handkerchief and wiped the wound gently with great care. A quick look told him everything was going to be okay. When the driver was about to leave, the young brother stepped forward. “Thank you and may God bless you,” said the grateful child, tears filling his eyes.The driver watched the boy push h

36、is wheelchairbound brother down the sidewalk toward their home. It was a long, slow walk back to the Jaguar. The damage was very noticeable, but the driver never bothered to repair the damaged side door. He kept it there to remind him of this message: “Dont go through life so fast that someone has to throw a brick at you to get your attention!” God whispers in our souls and speaks to our hearts. Sometimes when we dont have time to listen, he has to throw a brick at us. Its our choice to listen or not.9原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1