收藏 分享(赏)

安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx

上传人:a**** 文档编号:451295 上传时间:2025-12-07 格式:DOCX 页数:8 大小:17.99KB
下载 相关 举报
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第1页
第1页 / 共8页
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第2页
第2页 / 共8页
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第3页
第3页 / 共8页
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第4页
第4页 / 共8页
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第5页
第5页 / 共8页
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第6页
第6页 / 共8页
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第7页
第7页 / 共8页
安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练四精练新版人教新目标版.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、语篇组合练(四)一、完形填空Froggie was a frog who never remembered where he had been. His biggest dream was to find the best pond to 1 in freely without worrying about water snakes, which were his natural enemies. One day, Froggie hopped (跳)to a kitchen and jumped into a pot full of hot water. Froggie felt the b

2、urning heat 2hurried out of the water as fast as his legs could carry him. I almost3 there!Froggie thought.A few days later, Froggie 4 back to the same kitchen, completely forgetting he had been there. He again hopped into the same pot. This time, the water inside was 5.He felt very comfortable. He

3、6 and thought, Theres no water snake trying to eat me and I can have this place all to myself!At that moment,Froggie knew it was his 7 pond. What he didnt know was that the water was warming up over a low heat.After thirty8 of swimming, Froggie felt the water was warmer but he regarded this as a nic

4、e surprise.This sure is the best place for swimming. I get to have a hot bath, too.9his comfortable bath, the water kept getting warmer and warmer. Froggie was so comfortable that he fell asleep. And he10 woke up.From Froggies story, we can learn that people are blind to problems that slowly get wor

5、se over time.1.A. walkB. swimC. talkD. jump2.A. andB. butC. orD. for3.A. sleptB. fellC. diedD. lay4.A. broughtB. gaveC. wentD. turned5.A. hotB. coolC. icyD. warm6.A. looked aroundB. looked backC. looked downD. looked up7.A. fishB. dreamC. swimmingD. water8.A. monthsB. daysC. minutesD. years9.A. Duri

6、ngB. BeforeC. AfterD. When10.A. soonB. oftenC. neverD. later二、阅读理解ARay Charles is a black singer and pianist of the USA. He had won 12 Grammy Awards and performed at 10,000 concerts around the world. Many musicians called him simply the Genius. Ray Charles was born into a poor family, without a fath

7、er. When he was 5 years old, his younger brother died, and around the same time, Charles started to lose his sight. By the age of 7 he was completely blind. He had already been learning the piano for a year, and when he went blind, his mother knew this would be the only way he would make money in th

8、e future. All his life, Charles remembered her saying Do it right, or dont do it at all. Later he went to a school for blind and deaf children. There the teachers also encouraged him to study music. Sadly, while he was still at school, his mother died. He left school and in the early 1950s Charles o

9、rganized a group of players. He sang, played the piano and wrote music. He made many classical CDs with famous artists such as Elton John and the Beatles. In 2022, a film of his life Ray was made. The part of Charles was played by a younger actor and musician called Jamie Foxx. The film director bro

10、ught Foxx to meet Charles. After they had been playing together for two hours, Charles, then aged 73, jumped up and said, Hes the one.he can do it. A year later Charles died, aged 74. The film of his life has been as popular as his songs and means that the memory of Charles music will live on.1.What

11、 can we learn from Rays childhood story?A. His father died when he was 5 years old.B. He started to go blind at the age of 7.C. He was born in a rich musician family.D. He started to learn the piano at the age of 6.2.Ray Charles went to a school for .A. normal childrenB. deaf and blind childrenC. ta

12、lented children onlyD. children without parents3.What is the main idea of the last paragraph?A. Becoming a musician.B. The childhood story.C. The film of Rays life.D. Master of many styles.BLets Explore(探险)Nature!Are you interested in animals and nature? Want to enjoy your winter holiday and learn s

13、omething interesting and useful?Here comes your chance! Youth Explorer provides you with a three-day program! You can meet with animals giraffes, pandas, tigers, and so on! More information about the program is as follows: Age: Students aged 816 Groups: There are 2 programs for you to choose from. E

14、ach program needs at most 15 students. Program ADates: 1416 FebruaryTime: 10:00 a.m.4:00 p.m.Program BDates: 13 MarchTime: 10:00 a.m.4:00 p.m.Program cost: ¥230 for members; ¥250 for non-members(非会员). How to do: Simply come to get an application form(申请表)and hand it in before 11th February.Notes:1.N

15、o free lunches are provided because people have different tastes. You may either bring a lunchbox or pay for lunch at our restaurants.2.Both programs will start one day later if there is a rainstorm.COME AND JOIN US NOW! DONT MISS THE CHANCE!1.Two members and one non-member should payfor the program

16、. A. ¥690B. ¥710C. ¥730D. ¥7502.Free lunches arent provided because . A. the lunches cost too much B. people may bring lunchboxesC. there are many restaurants D. people have different tastes 3.If there is a rainstorm on 14th February, Program A will start on.A. 15th FebruaryB. 17th February C. 2nd M

17、archD. 4th March 4.What can we know from the passage? A. Youth Explorer is the name of the program. B. More than 15 students are in each program. C. You need to hand in an application form for the program. D. We can only see three kinds of animals in the program.三、书面表达假如你是某校九年级(1)班的学生,你校正在举行Young St

18、ar Award的评选活动。请你用英语写一篇短文,介绍你的同学李明,以供参评。内容要点如下:1.个子高,性格外向,为人友善;2.学习认真,成绩优秀;3.爱好广泛,擅长踢足球;4.乐于助人;5.得到高度赞扬,我们以他为荣。写作要求:1.短文必须包括所有内容要点,要求语句通顺,意思连贯;2.第4要点的省略号部分,需作适当发挥(23句话即可);3.词数在90个左右,短文的开头已给出,不计入总词数。Im glad to hear the news that Young Star Award is going on in our school. I think Li Ming is the hot fa

19、vorite for the award. 【参考答案】一、完形填空【完形短文大意】本文讲述了一个叫Froggie的青蛙把装满热水的锅当作池塘,活活被烫死的故事。从这个故事中我们明白了,许多人总是对慢慢出现的问题视而不见,最后使得事情越变越糟。1.B【解析】考查动词的辨析。根据上下文的描述可知,他最大的梦想是找到最好的池塘,在里面自由地游泳,而不必担心水蛇。故选B。2.A【解析】考查连词的辨析。根据上下文的描述可知,Froggie感受到了灼热,于是尽快从水里出来了。故选A。3.C【解析】考查动词的辨析。根据上下文的描述可知,此处是说我差点死在那里了。故选C。4.C【解析】考查动词的辨析。根据上

20、下文的描述可知,几天后,Froggie回到同一个厨房,完全忘记了他曾经去过那里。故选C。5.B【解析】考查形容词的辨析。结合下文可知,这次锅里的水很凉爽。故选B。6.A【解析】考查动词短语的辨析。根据上下文的描述可知,他环顾四周后认为这里没有水蛇吃他。故选A。7.B【解析】考查名词的辨析。结合上文可知,Froggie知道这是他梦想的池塘。故所缺词是dream。8.C【解析】考查名词的辨析。根据文意可知,游泳三十分钟后Froggie觉得水变热了,故所缺词是minutes。9.A【解析】根据上下文的描述可知,在他舒适的沐浴期间,水持续变热。故选A。10.C【解析】根据上下文的描述可推断,水越来越热

21、,把青蛙给烫死了,再也醒不过来了。故所缺的词是never。二、阅读理解【阅读A篇短文大意】本文简要叙述了盲人歌手Ray Charles的一生。他一生克服重重困难,最终实现人生理想,成为伟大的音乐家。1.D【解析】细节理解题。由第二段的第三句和第四句可知,Ray Charles六岁时开始学习弹钢琴,故D项正确。2.B【解析】细节理解题。根据第三段的第一句Later he went to a school for blind and deaf children可知Ray Charles去了专为聋哑儿童设立的学校。故选B。3.C【解析】段落大意题。根据最后一段的内容,尤其是In 2022,a fil

22、m of his life Ray was made可知选C。【阅读B篇短文大意】本文是一个活动的通知。1.B【解析】数字计算题。根据表格中Program cost后的内容可知会员每人230元,非会员每人250元,所以两个会员和一个非会员要缴纳710元。故选B。2.D【解析】 细节理解题。根据表格中的No free lunches are provided because people have different tastes可知选D。3.A【解析】细节理解题。根据表格中的Both programs will start one day later if there is a rainsto

23、rm可知选A。4.C【解析】细节理解题。根据表格中的Simply come to get an application form(申请表)and hand it in before 11th February可知选C。三、书面表达 One possible version:Im glad to hear the news that Young Star Award is going on in our school. I think Li Ming is the hot favorite for the award. Li Ming is a tall boy of wide interest

24、s, especially good at playing football. He is outgoing and always friendly to others. Thats why he has a lot of friends. Li Ming studies hard and of course is one of the top students at school. Besides, he takes an active part in different kinds of activities. Li Ming is helpful. I remember our classmate Lingling was ill in hospital for a week last month and Li Ming went to the hospital each day to lend her the notebook and help her learn.His actions have won high praise from our school. He sets a good example to us all and we are proud of him. 8

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1