收藏 分享(赏)

安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:450800 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:10 大小:106KB
下载 相关 举报
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共10页
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(六)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2014九江模拟)Its common for parents to feel emotional when the moment comes for their child to leave home and go to university. Even parents who dont speak about the event are likely to feel a sense of sadness because i

2、ts the end of an era when you and your family were at the centre of your childs world. As a parent youll probably continue to support your child in different ways, but the main job of raising your child is over. Its a huge change for everyone involved. There are a few things that you can do to make

3、the transition easier. Plan carefully for your childs departure and think about how you can help. Many parents take their child to university for the first time. If you decide to do that, be ready to feel a real wrench when the time comes to say goodbye. Your child will probably be as nervous as you

4、 are about the moment when you finally say goodbyebut that might not show! Be positive and cheerful about the choice your child has made to continue studying, and plan to leave once youve unpacked the car and looked around your childs new living accommodations. If you can, save your tears for the ca

5、ryoull make things easier on your child and yourself. The more youve invested in being a parent, the more youll feel a sense of loss, so the sadness you feel now is a sign that youve been a good mom or dad. Remind yourself that parenting is all about raising an independent and confident child who fu

6、nctions well without you. If your child quickly settles and starts enjoying himself, you should congratulate yourself. Its also only fair to allow yourself some time to grieve(悲痛). Dont expect to pick yourself up and move on straight away. But you may decide to find a hobby or sport to fill your ext

7、ra time. Perhaps youve always wanted to learn a new language, go to yoga classes or take up swimming. You may decide to spend more time with family and close friends, who are likely to be feeling the absence of your child as well. Agree on the best approach to staying in touch before your child leav

8、es, and stick to your agreement. Try not to panic if your child doesnt respond immediatelyremember, he is starting a new and busy life. 【文章大意】本文主要讲述孩子上大学后, 父母如何避免过度伤心。1. Why do parents feel sad when their child leaves home for college? A. Because the absence of their child makes them feel lonely. B.

9、 Because their child will start a new life in college. C. Because it means the end of love between parents and their child. D. Because they are no longer the main focus of their childs life. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段Even parents who dont speak about the event are likely to feel a sense of sadness because

10、 its the end of an era when you and your family were at the centre of your childs world. 可知。2. The underlined word“wrench”in Paragraph 2 means a feeling of. A. sorrowB. regretC. angerD. love【解析】选A。词义猜测题。由后半句when the time comes to say goodbye可知,分别时会难过。3. What does good parenting consist of? A. Suppor

11、ting your child in different ways all the time. B. Congratulating yourself when your child goes to college. C. Preparing your child to stand on their own feet in the future. D. Investing as much as possible in the growth of your child. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第四段Remind yourself that parenting is all about

12、raising an independent and confident child who functions well without you. 可知。4. Whats NOT advised as the way to recover from your childs departure? A. Developing a new hobby or sport. B. Learning a new language. C. Spending more time with close friends. D. Staying in touch with your child. 【解析】选D。细

13、节理解题。根据文章第五段But you may decide to find a hobby or sport to fill your extra time. Perhaps youve always wanted to learn a new language, go to yoga classes or take up swimming. You may decide to spend more time with family and close friends, who are likely to be feeling the absence of your child as wel

14、l. 可知A、B、C三项都提到了。黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习科普环保类lts a dogs life for the nations mutts - who are becoming anxious and aggressive through lack of play, experts fear A study of 4,000 dog owners has found a clear link between limited playtime and behaviour problems, such as being nervous when left alone, dis

15、obedience and snapping at other animals And while researchers cant be sure that playing less is directly to blame, they say that games provide vital intellectual stimulation and exercise The Bristol University study showed that only one in five owners play with their dogs six times a day Half play t

16、wo or three times a day and 10 per cent have just one play session Mark Evans, former chief vet for the RSPCA, said that dogs are one of the few animals to play into adulthood He told the Sunday Times: There is a clear association in the results Owners report more potential behaviour problems in dog

17、s that play less Emily Blackwell - who conducted the research uncovered tonight on Channel 4s Dogs: Their Secret Lives - said dogs often enjoy playing so much that they slow down or change strategy to make the fun last longer The lecturer in canine(犬科动物) welfare hopes that 10,000 people will eventua

18、lly fill out the survey This will enable her to firmly establish whether lack of play is affecting dogs moods - or if their emotional problems put their owners off spending time with them For instance,they may slow down when playing chase, allowing their owner to catch up with them and the game to c

19、ontinue Favourite games include wrestling, chase and tugging at toys, and perhaps unsurprisingly,fetch topped the list Tennis balls were the favourite toys, followed by soft, squeaky toys, rubber balls and rope toysThe research comes just days after an animal charity warned that millions of dogs are

20、 becoming fat aggressive and destructive because their owners are clueless about basic animal careThe PDSA said that treats including beer, chips and leftover takeaways are making dogs fat and unwell and wamed that almost a million are never taken for a walk【小题1】If the dogs are not looked after care

21、fully, Athey may become rebelling and damagingBthey may get hurt and run away from homeCthey may become less active and dislike playing with the ownersDthey are more likely to fight with other animals【小题2】What is Emily Blackwells opinion on dogs behavior? AIf the owners spend less time with their do

22、gs, they may become aggressiveBDogs know how to make their playing time last longerCOnly a few owners spend enough time playing with their dogsDSome junk food or leftover may cause obesity on dogs【小题3】The underlined word this in the fourth paragraph probably refers to Acanine welfareBChannel 4s Dogs

23、:Their Secret LivesCthe surveyDfavourite games【小题4】What can we learn from the passage? AResearchers confirm that playing less is to blame for dogs bad behavioursBMost of the owners will play with their dogs many times in a dayCChase and tennis balls are the favourites of dogsDIts obvious that dogs b

24、ehaviour problems are related with their playing time 【2014高考英语河南省内黄一中一模】CScholarship Application Tips in 2014 for college studentsBefore you apply1. Work hard to get good grades. Dont sweat about one bad grade, but always strive(力求)to do your best.2. Get involved, and stay involved, in extracurricu

25、lar(课外的)activities. Sports, clubs, drama, bands and orchestrasthese often count toward a students overall scholarship application evaluation. The same goes for paid (or unpaid) work experience.3. Begin your scholarship research earlyby your sophomore(大学二年级)or junior year of high school, if possible.

26、 Make special note of application deadlines, as they can vary from late summer to late spring.4. Apply for as many scholarships as you are eligible(符合条件的)forseveral smaller scholarships can add up to a lot of money.During the application process1. Read the supplementary materials that come with scho

27、larship application forms to better understand the programs focus (community service, subject interest). Try to answer the questions with the focus area in mind.2. Answer questions as they are asked. Dont go off the topic.3. If there is a financial component to the application, make sure you get acc

28、urate and complete information from all appropriate sources to ensure your eligibility.4. Take your time. Write down everything you can think of for each question, then set the application aside for a day so you can look everything over again before you send it off.5. Dont wait until the last minute

29、 to complete your application, especially if you are applying online. Computer systems can get clogged(阻塞的)with the large volume of applicants hoping to submit their qualifications during the last few days and hours before a deadline.6. If a third party has to complete part of your application, such

30、 as providing a letter of recommendation, make sure you ask them early on and remind them as often as necessary to ensure they provide you with the necessary materials.7. Last but not least, review your application with your parents to make sure you havent left out any important details.Good luck to

31、 the students applying for the 2014 scholarship programs!64. Before you apply for a scholarship, its best to .Apay more attention to grades than to extracurricular activities Bfocus on only one scholarship application Cget as much work experience as possible Dbegin your preparation as early as possi

32、ble 65. When answering questions on the application form, you should .Afocus on the subject you are interested in Banswer to the point Clist your advantages Dprove your abilities 66. The author suggests that applicants should .Asubmit the application in the few days Bdouble-check their application w

33、ith their parents Ccomplete and submit the application in one day Davoid submitting the application online【参考答案】6466、DBB 【2014高考英语河南省内黄一中一模】DSome young Cambodians are learning a new sport-skateboarding. The countrys first skateboard park is located on the grounds of local charity group at the edge o

34、f Phnom Penh, the capital.Sports like Khmer boxing and soccer are wildly popular in Cambodia. But Chea, who has been skating for 6 months, says skateboarding has already become the favorite sport.The skateboarders are learning tricks like launching a jump or flying through the air on their narrow wo

35、oden boards.A non-governmental organization called Skateistan Cambodia organizes weekly programs at the park. Skateistan started its work in Afghanistan years ago. Rory Burke is working with the group which expanded to Cambodia last year.Rory Burke points out, “Yeah, its definitely not a typical Cam

36、bodian pastime .and I think the idea of why skateboarding exists because its not been done before here. We want to use skateboarding as something saying, Hey, this is something new and different. And that kind of itself becomes a little bit of hook. People see it and they think and they say, wow, wh

37、at is that? and they want to get involved.”Skateistan partners with local groups work with young people . The park is on the grounds of the group known as PSE, where children attend school and learn a trade. There are almost one hundred twenty participants. They all from troubled lives.Seventeen-yea

38、r-old Sang Rotha is a student at PSE. “Sometimes I dont do well in subjects like math,” he says, “ I feel bad when I find it hard to keep up with my lessons. So that is why I skateboard to improve my bad feelings.”He says he began skateboarding more than a year ago. Before he started training, it se

39、emed very easy. But it was very difficult to learn tricks, and he got hurt a lot from falling off. Rory Burke says learning to deal with the difficulties is part of the lesson for these young skateboarders.67.According to the passage, PSE is a group_.A. that works with Cambodian students B. for youn

40、g Cambodians to learn a tradeC. for young Cambodians in troubled lives D. for young Cambodian taking skateboarding 68.What is said about skateboarding in the passage?A. It is easy for young Cambodians to learn. B. It is a good sport to help regain good feelingsC. It originated in Afghanistan years a

41、go. D. It is as popular as Khmer boxing in Cambodia. 69.The underlined pars “a little bit of hook” in paragraph 5 probably means_.A. something strange B. something new C. something different D. something attractive 70. It can be inferred from the passage that skateboarding is becoming_.A. a sport li

42、ked by most young CambodiansB. an increasingly popular sport in CambodiaC. a sport used to better young Cambodians lifeD. a good way to train young Cambodians learning skills【参考答案】6770、CBDC黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习科普环保类The Sieferts are the kind of environmentally conscious family who has solar panels at

43、op their home. They use timers on their kids showers and have planted drought-tolerant landscaping. But they feel kind of guilt. “I havent thought about the pool as much as I probably should,” said Annette Siefert. As Californias drought worsens, swimming pools have become a target for those who thi

44、nk the classic backyard greens waste water. Some water districts have banned new pools from being filled and have limited how much water existing pools can use. But some of those agencies are walking back the rules as they make a surprising discovery: Pools arent the water wasters some have made the

45、m out to be. Analyses by various water districts, along with scientific studies, conclude that pools and their surrounding landscapes use about the same amount of water as a lawn(草坪) of the same size. Over time, pools might even use less water. With pool covers, experts say water evaporation(蒸发)can

46、be cut by almost half, making pools significantly less wasteful than grass and about as efficient as drought-tolerant landscaping. Facing complaints over a recent ban on filling pools, the Santa Margarita Water District conducted its own water-use analysis. It found that pools require thousands of g

47、allons of water to fill initially, but they use about 8,000 gallons less water than a traditional landscape after that. By the third year, the analysis found, the savings add up, and a pools cumulative water use falls below that of a lawn. Water agencies such as the Los Angeles Department of Water a

48、nd Power have come to similar conclusions. Armed with new information, Santa Margarita Water District officials will reconsider their ban next week. “We want to respect the peoples rights to use their property. There are many families we know that have saved for pools,” said Jonathan Volzke, spokesm

49、an for the 155,000-customer district. “But at the same time, the reality around us is that were in the third year of a serious drought, and we dont know if were in the third year of a three-year drought or the third year of a 10-year drought.”【小题1】Annette Siefert feels guilty mainly because of _. Ab

50、eing a typical water wasterBthe water-use of their swimming poolCher control over her kids showers at homeDthe construction of the drought-tolerant landscaping【小题2】According to analyses and scientific studies, a swimming pool _. Ahad belter be filled up in the beginningBbecomes more efficient agains

51、t droughtCisnt what people think to be wasteful of waterDconsumes more water than a lawn of the same size【小题3】What does Jonathan Volzke try to express in the last paragraph? AHe expects the serious drought to come to an end.BHe thinks highly of those who have saved for pools.CHe appeals for reasonable use of the swimming pools.DHe tries to maintain the right to use the swimming pools.【小题4】What would be the best title for the passage? AWater Crisis In CaliforniaBStrict Ban On Filling PoolsCThe SiefertsReal Environmentalists?DPoolsA Big Factor During Drought?高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1