收藏 分享(赏)

2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:450365 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:9 大小:158.50KB
下载 相关 举报
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共9页
2020高中英语人教版选修6作业:UNIT 1 SECTION Ⅱ THE LANGUAGE POINTS OF READING(一) WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家 Section The Language Points of Reading课时作业(一)完形填空(2019江西省新余市第四中学高三月考)It is a true story behind a wellknown piece of art.In a village near Nuremberg lived a family with eighteen children. Merely to keep food on the table, the father worked eighteen hours a day. Despite their _1_ cond

2、ition, two of the children had a dream to seek their talent for _2_, but they knew well their father would never be able to send _3_ of them to Nuremberg to study at the Academy.The two boys finally worked out an agreement. They would toss (扔,掷) a coin. The _4_ would work in the nearby mines to supp

3、ort his brother. Albrecht _5_ the toss and went off to Nuremberg. Albert went into the dangerous mines and, for the next four years, financed his brother, _6_ work at the academy was almost an _7_ success. Albrechts woodcut and oils were _8_ better than those of his professors and he soon was earnin

4、g considerable fees _9_ his works.When the young _10_ returned home, the family held a festive dinner. Albrecht rose to toast to his beloved brother, “Now, Albert, it is your _11_ to seek your dream and I will support you.”All heads turned to the far end of the table, where Albert sat, tears streami

5、ng down his pale face, while he _12_ and repeated, “No, no.” Finally, Albert rose and _13_ the tears from his cheeks. He said softly, “I _14_ go to Nuremberg, brother. It is too late for me. Look what four years in the mines have done to my hands! The bones in every finger have been smashed at least

6、 once, and I cannot even hold a glass to _15_ your toast.”Today, Albrechts masterful works _16_ in every great museum in the world, but chances are great _17_ you, like most people, are familiar with only one of them. Albrecht drew his brothers abused hands with palms together and thin _18_ stretche

7、d skyward. He _19_ it “The Praying Hands”Next time you see that touching creation, take a second look. Let it be your reminder, if you still need one, that no one ever makes it _20_! 1A.hopeful BluckyCdisappointed Dhopeless答案:D根据上文可知,这个家庭要养活太多孩子,条件很艰难,生活境况窘迫,令人感到无望。hopeful “有希望的”;lucky “幸运的”;disappo

8、inted “失望的”;hopeless “无望的”。故选D。2A.music BartCmining Dfarming答案:B由第7空后的“woodcut and oils”可知此处指的是艺术天分,艺术才华。故选B。music “音乐”;art “艺术”;mining “采矿”;farming “农业”。3A.all BbothCeach Deither答案:D根据上文可知,由于经济能力有限,父亲不能把他们都送去上学。either和never连用表示完全否定。4A.painter BloserCwinner Dfailure答案:B根据第4空的前两句可知,这俩男孩要投硬币来定输赢。因此这里指

9、败者到附近的矿场工作赚钱供另一个人去学艺术。故选B。5A.lost BgotCwon Dbeat答案:CAlbrecht赢得了比赛,然后去了纽伦堡。故选C。6A.who BhisCwhom Dwhose答案:D句中先行词为his brother,在从句中作名词work的定语,故用关系代词whose。他的作品很快就取得了成功。故选D。7A.random Bimmediate Cattractive Dordinary答案:B他的作品很快就取得了成功,与下文的soon相呼应。故选B。random “随意的”;immediate “立即的”;attractive “有吸引力的”;ordinary “

10、普通的”。8A.far BquiteCvery Dmore答案:A此处Albrecht的木刻和油画比他的教授们好得多。故选A。far用于比较级前,表示程度。9A.for BtoCin Dat答案:A他很快就因为自己的作品赚了不少钱。故选A。for 表原因。10A.miner BworkerCartist Dprofessor答案:C由家里为他的归来举行庆祝晚餐可知,是年轻的艺术家回到了家。故选C。11A.luck BturnCmove Dmoment答案:B由下文可知艺术家回来想让兄弟学艺术,因此此句表述“轮到你去实现你的梦想了”,it is ones turn to do . “轮到做”,故

11、选B。12A.sobbed BnoddedCsmiled Dlaughed答案: A与上文的tears相呼应,可知他哭了。故选A。sob “抽泣”;nod “点头”;smile “微笑”;laugh “笑”。13A.recovered BweptCwiped Dhanded答案:C此处表述他哭了,因此应该是擦掉脸上的泪水。故选C。14A.cant BmustntCcan Dhave to答案:A由下文的描述可知他不能去学艺术了,故选A。cant “不能”;mustnt “不可以”;can “能够”;have to “不得不”。15A.hold BreturnCmove Dturn答案:B我不能

12、举杯去回敬你。故选B。return在此意为“回应,回报”。16A.hang BrepresentCpresent Dvisit答案:A这幅作品挂在许多博物馆。故选A。17A.when BthatCwhich Das答案:B但是很可能你只熟悉其中的一件作品。chances are great (that) . 句型表示可能性很大。故选B。18A.figures BhandsCfingers Darms答案:C由下文作品名“The Praying Hands”及该空格前的palms可知,此处表明手指是指向天空的。故选C。19A.said BlovedCtold Dcalled答案:D根据上文可知,

13、把这幅爱的作品重新命名为“祈祷之手”。故选D。call “叫作;称作”。20A.yet BoutCalone Dbefore答案:C没有人能单枪匹马地获得成功。故选C。阅读理解A(2019合肥市高三调研性测试)Invisible Dialogues and Invented LanguagesOctober 13, 2018This discussion will examine selftaught artists who use coded or invented languages in their work. Artists include Melvin Edward Nelson,

14、and Carlo Keshishian. Exploring the relationship between language and visual expressions, it seeks to find out how some unreadable words, letters, and symbols communicate meaning.6:30 pm8:00 pm$ 10 members, students, seniors; $ 12 nonmembersArt and Storytelling October 20, 2018Artist Ernesto Caivano

15、 will discuss the connection of drawing and stories in his work, while examining how his explorations of storytelling relate to his previous works.Another activity includes conversations with artists and scholars, providing a good opportunity to engage with the central themes and histories found in

16、the artwork.6:30 pm7:30 pm$ 5 members, students, seniors; $ 8 nonmembersSelfTaught GeniusOctober 27, 2018Sponsor Sarah Suzuki will discuss selected drawings and prints on view in the exhibition Highlights from SelfTaught Genius on a guided gallery tour.The program is held together with the exhibitio

17、n Highlights from SelfTaught Genius at the newly opened SelfTaught Genius Gallery in Long Island City, Queens.6:00 pm7:00 pm$ 5 members, students, seniors; $ 8 nonmembersGender, Politics, and Textiles (纺织品)November 3, 2018Art historian Julia BryanWilson will present an illustrated overview of her pu

18、blication Fray: Art and Textile Politics. Julia will explore the relationship between textiles, gender, and war. The book signing will follow the discussion.6:30 pm8:00 pm$ 8 members, students, seniors; $ 10 nonmembers1Who will talk about drawing and stories?AErnesto Caivano. BSarah Suzuki.CMelvin E

19、dward Nelson. DJulia BryanWilson.答案:A细节理解题。根据第二个活动部分中的“Artist Ernesto Caivano will discuss the connection of drawing and stories in his work”可知,Ernesto Caivano将会讨论绘画和故事之间的联系,故选A。2Which of the activities is available in November, 2018?ASelfTaught Genius.BArt and Storytelling.CGender, Politics, and Te

20、xtiles.DInvisible Dialogues and Invented Languages.答案:C细节理解题。根据最后一个活动Gender, Politics, and Textiles (纺织品)的时间介绍“November 3, 2018”可知,应选C。3What is the purpose of the text?ATo advertise some activities.BTo introduce some artists.CTo publicize some books.DTo sponsor some events.答案:A推理判断题。根据对全文的整体理解可知,本文是

21、一篇活动介绍,主要介绍了几个有关艺术的讨论活动,故选A。BDrama and the performing arts are excellent methods of building confidence in both children and adults. Learning through drama allows children to explore their creativity and have fun while leaving their shyness and worries behind. Drama also works by supporting the grow

22、th of imagination and other skills. Entertainment has become rather passive (被动的) with cinema, television, and video games. These screenbased methods have had a negative effect on communication. However, drama puts the “getupandgo” back into entertainment. Children have the opportunity to connect wi

23、th others in a more meaningful way as drama encourages speech development and awareness of body language, and allows children to become more socially active. Play and drama are closely connected. When children play a game, they are pretending and using their imagination and so they are moving away f

24、rom reality to create their own story. Drama is a vehicle through which children can express themselves more freely through movement and speech to make education fun. Children gain confidence by understanding that there is no final answer in drama and that their opinions and contributions are valued

25、. Children are able to give a personal response to many problems and situations such as poverty, global warming and recycling. The problems that drama can deal with are endless. Drama and education have a strong connection as drama can encourage children to take an active interest in other subjects

26、such as geography, history, and English and so they can have a more rounded education. As a drama teacher, I have seen children at their first class holding onto their parents armsunwilling to let go. Then to see the same child later running into my class with smiles is an excellent sight. Drama giv

27、es children confidence by allowing them to try and experiment. Everyone is given the opportunity to shine within drama. Besides the history of the theatre, drama covers dance, music, directing, etc. These classes are especially designed to be of great fun.4Performing drama is likely to help children

28、 _.Ainvent something useful Bimagine anything they likeCbecome more confident in themselvesDdevelop an interest in doing experiments答案:C细节理解题。根据第一段第一句“Drama and the performing arts are excellent methods of building confidence in both children and adults.”可知答案选C。5Which of the following is useful in d

29、eveloping a childs communication skills?ADrama and play.BTelevision and cinema.CVideo games and drama.DCinema and video games.答案:A推理判断题。根据第二段第一、二句可排除B、C、D三项。根据第二段最后一句中的“as drama encourages speech . socially active”可知,戏剧鼓励孩子们发展演讲能力,意识到身体语言的作用并让孩子们更具社会化。根据第三段可知,戏剧可以激发孩子们的想象力,让他们利用想象力创作自己的故事。由此可推知,戏剧有助

30、于培养孩子的沟通能力。故选A。6What does the underlined phrase “getupandgo” in the second paragraph probably mean?AGreat influence on children.BEnthusiasm for communication.CNeed for communication.DNegative effects on children.答案:B词义猜测题。根据However可知,此句表达的意思与前面两句相反。getupandgo的意思应该与前两句描述的孩子们不乐于沟通,没有沟通激情的状况相反。故答案选B。7W

31、e can know from the fourth paragraph that _.Achildrens opinions are of little importanceBdrama has a weak connection with educationCchildren can learn drama by themselves in their daily livesDdrama can help children learn about other subjects答案:D推理判断题。根据第四段最后一句话可知,戏剧和教育联系密切,它可以帮助孩子们学习其他学科。故答案选D。- 9 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1