1、Unit 4 Wildlife protection课时作业13Warming Up & Reading.单词拼写1This hat will give protection (保护) against the hot sun.2The number of people in the village decreased from 600 to 400.3Im sure youll succeed if you work hard.4My wallet containing (包含) two hundred yuan and my passport was lost when I was shop
2、ping.5Drinking can do harm to peoples health.6We greatly appreciate (感激) your timely help.7The drugs give some relief (减轻) from pain.8More than 3,000 local workers are employed (雇用) in the tourism industry.9I offered him a drink but he didnt respond (回应)10There is little doubt, however, that things
3、will improve in the not too distant (遥远的) future.选词填空die out, in peace, in relief, burst into laughter, turn around, even if, pay attention to, do harm to, protect.from., in danger of1If he carries on like this he will be in_danger_of losing his job.2We hope all the countries in the world can live t
4、ogether in_peace.3Should we pay_attention_to the opinions of famous people?4No one knows why this kind of plant has died_out.5We should protect the young plants from the rain.6On hearing the funny story, we all burst_into_laughter.7The fire was put out and he sat on the ground in_relief.8Eating too
5、much will do_harm_to our health.9We walk in and usually turn_around to face the door.10Hes still like a little child, even_if he is 24 now.完成句子1众所周知,这种动物即将灭绝。Its wellknown that the animal is dying out.2一看到妈妈,小女孩突然哭了起来。At the sight of her mother, the girl burst into tears/burst out crying.3我们应该保护植物不受
6、冻。We should protect plants from the cold.4她有失去生命的危险。She was in danger of losing her life.5那个令人兴奋的表演吸引了过往行人的注意力。The exciting performance attracted the passersbys attention.6中国的人口老龄化问题将会对整个社会产生很大的影响。The aging population in China will have a great effect on the whole society.课文语法填空Not long ago there wa
7、s a girl 1.called (call) Daisy, who went to see the animals that gave fur to make her sweater 2.with the help of a flying carpet. In Tibet, she saw an antelope with a sad face looking at her, 3.who told her that they were killed for the wool that was taken from under their 4.stomachs (stomach). In Z
8、imbabwe, the elephant Daisy saw said they were 5.endangered (danger) there. Farmers used to hunt them because they were considered 6.to_have_destroyed (destroy) the farms. Later, the government tried to help the farmers by asking the tour companies to bring 7.more (many) tourists to the area and set
9、ting the number of animals to be hunted, which brought the farmers a lot of incomes. As 8.a result, farmers started to protect them. In the thick rainforest, Daisy saw a monkey 9.rubbing (rub) an insect over his body to protect against mosquitoes. With all her experience, Daisy had learned how 10.to
10、_work (work) with WWF to protect wildlife.串点成篇微表达过度捕猎(hunt)极大地影响(affect)了野生动物的数量。结果,一些动物灭绝(die out)了。有一些动物处境危险(in danger)。我们要保护野生动物免受(protect.from.)伤害(harm),并与它们和平共处(live in peace)。政府已经关注(pay attention to)这个形势并采取了一系列措施。到目前为止,我们已经成功(succeed)阻止(prevent.from.)了这种状况的恶化。Hunting_too_much_greatly_affected_
11、the_number_of_wild_animals._As_a_result,_some_animals_have_died_out_and_others_are_in_danger._We_should_protect_wild_animals_from_being_harmed_and_live_in_peace_with_them._Fortunately,_our_government_has_paid_attention_to_the_situation_and_has_taken_a_series_of_measures._So_far,_we_have_succeeded_in
12、_preventing_the_situation_from_getting_worse.阅读理解AWildlife faces threats (威胁) from habitat destruction, pollution, and other human actions. Although protecting wildlife may seem too hard at times, even small actions in your own neighborhood can help protect many different animals. Here are some tips
13、 on how to protect wildlife through small actions.1Create wildlife friendly areas in your backyard.When trying to make your garden more beautiful, you can choose plants that can provide food and shelter to native wildlife. This will also help cut down on pollution. Add bird or bat houses to your yar
14、d or garden to attract and shelter these species.2Avoid harming the natural ecosystem (生态系统) in your area.Some plants from other places can kill or harm native plants that provide food and shelter for wildlife.3Have a greener lifestyle.By using less water and fewer fuels, you will be helping to prot
15、ect the wildlife around you. Take buses or the subway when you can, turn off electric devices when youre not using them, take shorter showers, and keep your room temperature at or below 68 Fahrenheit degrees during the winter.4Buy products that are wildlife friendly.Dont buy products that are made f
16、rom endangered animals. Keep in mind that some endangered animals are killed by traps, catches or hunters who are after other wildlife within the same habitat.5Donate money or time to organizations that protect wildlife and their habitats.You can give money to organizations or groups that protect wi
17、ldlife species in your neighborhood.本文主要讲的是保护野生动物的建议。1We infer that the purpose of this passage is to _.Atell us why protecting wildlife is extremely important nowBsuggest that we protect wildlife through actionsCexplain why protecting wildlife is not as hard as people thinkDgive us some tips on how
18、 to protect wildlife through small actions答案:D解析:写作目的题。根据第一段最后一句和下文的小标题可知D项正确。2Which of the following threats to wildlife is NOT mentioned in the passage?AAnimal diseases. BLoss of habitat.CPollution. DHunters.答案:A解析:细节理解题。根据文中的第一段第一句可知B、C两项提到了;D项是在第四条中第二句提到的。纵观全文,只有A项没提到。3What behaviour do you thin
19、k the author can disagree with?APlanting right trees in gardens.BBuying an ivory vase for a gift.CDonating some money to WWF.DReading books about wildlife.答案:B解析:推理判断题。比较选项并结合常识可知B项是作者所不能同意的。4In which section of a newspaper would you most probably read this passage?AEnvironment. BTeaching.CBusiness.
20、 DGeography.答案:A解析:文章出处题。本文主要讲了野生动物保护的一些建议。这些建议与环境有关系。BShould we save pandas? Even though the number of giant pandas has dropped to the point where they are considered seriously endangered, some have suggested that it is not worth the efforts to continue trying to save the species. BBC naturalist, C
21、hris Packham, made this shocking statement to Radio Times Magazine, “Its not a strong species. Unfortunately, its big and cute and its a symbol of the World Wildlife Fund (WWF). And we pour millions of pounds into panda conservation. I think we should pull_the_plug. Let them go.”Fortunately, not man
22、y people share this extreme viewpoint. Instead of just allowing the species to become extinct, panda conservation efforts are in full force, and you can help! Why not “adopt” a panda at the WWF or Pandas International? Both sites raise money for giant panda conservation. You can also help raise atte
23、ntion to this endangered species. The following ideas are from Pandas International, spread the word:share your passion to save pandas; sponsor or adopt a giant panda; sign up for monthly donations to Pandas International or another organization; consider a project for your class, if you are a stude
24、nt; or at your next celebration (birthday, holidays, etc.), ask guests to make a donation to help pandas, rather than bring a gift.There are only about 1,600 giant pandas left in the wild. One of the biggest reasons that giant pandas are dying out is the loss of habitat. Pandas rely on bamboo for fo
25、od, and the plant is slowgrowing. In their native lands of southeast Asia, many bamboo forests have been cleared. This drives pandas farther away in search of food. Many die of hunger before they can get to the next forest. Personally, I dont think that something should be given up just because it i
26、s difficult. After all, the panda is not endangered as a result of natural selection. Its habitat has been destroyed by our actions.可爱的大熊猫濒临灭绝,救它们又不是一件容易的事,救还是不救呢?作者对此进行了叙述。5This passage is written to _.Aask us to save pandasBprove that pandas can be savedCexplain why pandas are dying outDhelp us kn
27、ow more about pandas答案:A解析:写作意图题。通读全文可知,作者告诉了我们一些怎么拯救濒临灭绝的大熊猫的方法,故可推断作者写这篇文章是为了呼吁我们拯救大熊猫。6What does the underlined phrase “pull the plug” in Paragraph 1 mean?ALeave. BStop. CThink. DTry.答案:B解析:词义猜测题。根据第一段的Chris Packham, made this shocking statement to Radio Times Magazine以及Let them go.可知,Chris Packh
28、am不赞成继续拯救大熊猫,故这里是指他呼吁“停止”拯救大熊猫的行为。7What is Paragraph 2 mainly about?AThe functions of Pandas International.BEfforts people have made to save pandas.CThings to do for pandas as a student.DThings we can do to help pandas.答案:D解析:段落大意题。通读第二段可知,主要介绍的是一些我们可以做的拯救大熊猫的方法,故选D。8The writer seems to agree that _
29、.Apandas are endangered because of natural selectionBwe should stop making an effort to save pandasCsaving pandas is not such a difficult taskDwe should try our best to save pandas答案:D解析:作者观点题。根据末段的Personally, I dont think that something should be given up just because it is difficult.可知,作者支持继续拯救大熊猫。