1、Module 2 My New Teachers课时作业5.单句语法填空1He is a very strict teacher, but the students have respect for him.2Ill look into the matter as soon as possible. Just have a little patience (patient)3I still remember three years ago when I was_admitted (admit) into this school.4He is a very amusing (amuse) tea
2、cher who always makes us laugh in class.5I greatly appreciate your bringing (bring) me so much enjoyment.6“Strictly (strict) speaking, this is not allowed,” she added.7Once we discover a mistake, we should not ignore it but correct it immediately (immediate)8To avoid being_seen (see) by the teacher,
3、 Tom got into the classroom from the back door quietly.9Try your best, and you will be sure to_succeed (succeed)10All the afternoon he worked with the door locked (lock).完成句子1她如此生气以至于说不出话来了。She was so angry that she couldnt speak a word.2除非你努力学习,否则考试会不及格。Youll fail in the exam unless you study hard.
4、3在老师的帮助下,我们很容易地找到了答案。We found the answer easily with the teacher helping us.4他们受到了警告。这是因为他们上课又迟到了。They were given a warning. This was because they were late for class again.5他们出发得早,以便能按时到达。They set out early so that they could arrive on time.串点成篇微表达我的新英语老师是一位姓郑的非常热心(enthusiastic)、精力充沛的(energetic)女士。
5、在她的课上你不会打瞌睡(fall asleep)。她常常告诉我们犯错误(make mistakes)对于学生来说是正常的,因此,在学习中不断地改正(keep doing sth.)错误,我们就确定 (be sure to do) 能进步(make progress)。我非常同意(agree with)她的话。我比以前学习更加刻苦,所以(as a result),我的功课在进步。我十分感激 (appreciate) 老师的帮助,我相信有郑老师教我(with复合结构),在即将到来的考试中我可以考好(do well in)。My_new_English_teacher_is_an_enthusias
6、tic_and_energetic_lady_called_Ms_Zheng._You_would_not_fall_asleep_in_her_class._She_often_tells_us_that_making_mistakes_is_common_for_students,_so_keep_correcting_them_again_and_again_while_studying,_and_we_are_sure_to_make_progress._I_quite_agree_with_what_she_said._I_study_harder_than_before_and_a
7、s_a_result_my_work_is_improving._I_appreciate_her_help_very_much._I_believe_that_I_can_do_well_in_the_coming_exam_with_Ms_Zheng_teaching_me.阅读理解Here are a few interesting facts about Teachers Day around the world:China celebrates Teachers Day on September 10. The tradition began in the 1980s to impr
8、ove teachers lives and status and encourage everyone to respect teachers.In India, Teachers Day is celebrated on September 5, in honor of Dr. Radhakrishnan. He was Indias second president and a person who believed in good education. Traditionally on this day, the teaching is done by the senior stude
9、nts while the teachers get a muchdeserved break from their work.The United Nations has made October 5 World Teachers Day. This special day was started to let the world see what teachers have done and listen to the teachers worries and the things they want to change.In the United States, National Tea
10、chers Day is always on the Tuesday of the first week of May, so the actual date is different every year. The history of celebrating this day goes back to 1944.In Germany, Teachers Day is celebrated on June 12 every year. People will express their respect to teachers with many activities. Teachers al
11、ways receive prizes, presents, beautiful cards and other things.Teachers Day is celebrated in Brunei (文莱) on September 23.January 15 is Teachers Day in Venezuela (委内瑞拉)North Korea celebrates Teachers Day on September 5.本文是一篇说明文,介绍了世界各国的教师节的情况。1How many countries mentioned in the passage have their T
12、eachers Day?A7.B8.C6.D9.答案:A解析:细节理解题。全文共介绍了七个国家的教师节的情况,注意the United Nations意为“联合国”,它不是一个国家。2What can we infer from Paragraph 3?ARadhakrishnan was the first president of India.BRadhakrishnan attached great importance to education.COn Teachers Day the teachers in India are still working hard.DTeachers
13、 Day is celebrated on September 5 in India.答案:B解析:推理判断题。根据第三段中 “He was Indias second president and a person who believed in good education”可知,A项错误,B项正确;根据该段中的“Traditionally on this day, the teaching is done by the senior students while the teachers get a muchdeserved break from their work”可知,在印度,在教师
14、节那天教师是休息的,故C项错误;D项为明示信息,不是推断出来的。3Which of the following countries makes September Teachers Day besides China according to the passage?AIndia, Brunei and North Korea.BVenezuela, North Korea and Brunei.CGermany, North Korea and India.DIndia, Brunei, North Korea and the United States.答案:A解析:细节理解题。根据第三段
15、、倒数第三段和最后一段可知选A。4What purpose did the United Nations create World Teachers Day for?ATo encourage everyone to respect and honor teachers.BTo let the world realize teachers contributions and encourage people to care about and help teachers.CTo see what teachers have done in the year.DTo have a dialogu
16、e with teachers.答案:B解析:细节理解题。根据第四段中 “see what teachers have done and listen to the teachers worries and the things they want to change”可知,B项正确。.七选五_1_ You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. He
17、res how:Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating , sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying. _2_ A weekly schedule
18、 may not solve all your problems, but it will force you realize what is happening to your time.Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or t
19、elevision. When you sit down to study, concentrate on the subject.Make good use of your time in class. _3_ Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.Study regularly. When you get home from school, go over your notes, preview the imp
20、ortant points that your teacher is going to discuss the next day, and read that material. _4_ If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and youll remember it longer.Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a
21、 subject. They help you remember your new knowledge. The world wont end if you dont pass a test, so dont be over worried._5_ You will probably discover many others after you have tried these.AMaybe you are an average student.BThis will help you understand the next class.CDont forget to set aside eno
22、ugh time for entertainment.DThere are other methods that might help you with your studying.ETake advantage of class time to listen to everything the teacher says.FNo one can become a top student unless he or she works hard.GMake full use of class time to take notes of what the teacher says in class.
23、本文是一篇说明文,给出了成为优秀生的五个建议:计划时间、找到适合学习的场所、利用好课堂时间、经常学习及养成对待考试的好的态度。1A解析:根据空后句You probably think you will never be a top student.可知,很多人认为自己很难成为优秀生,故A项(你可能是个普通学生)与空后句句意一致。2C解析:空前句First your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying.告诉我们要安排好吃饭穿衣等生活必备时间,还要安排好学习时
24、间,故C项(别忘了留出足够的时间来娱乐)符合文意。3G解析:空前句Make good use of your time in class.建议我们要利用好课堂时间。空后句句意:上课注意听,以后会少花时间。故G项(充分利用课堂时间听老师讲课)符合文意。4B解析:空前句.preview the important points that your teacher is going to discuss the next day, and read that material.建议我们预习老师第二天要讨论的要点,阅读材料。故B项(这将帮助你理解下节课)符合文意。5D解析:本文26段提出让普通学生成为优秀生的5条建议。故D项(除此之外还有其他有助学习的方法)符合上下文语境。