收藏 分享(赏)

吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:447986 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:9 大小:89.50KB
下载 相关 举报
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、吉林双辽市2016高考英语阅读理解(二轮)训练题(6)含答案2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。When you put down your pens at the end of the college entrance exam, 12 hard years of study will have come to an end. Forget your studies for a while. Its time to enjoy yourselves!There are many ways to celebrate this sp

2、ecial month of graduation. You can have photos taken with your classmates and teachers, or dine out together and exchange gifts.High school students in Western countries such as the United States and Canada usually have a prom to mark their graduation. Its to mark the time kids turn into young men a

3、nd women. After the prom, teenagers either go to college or find a job. It means they are no longer as dependent on their parents as they were before. At the prom, boys usually dress in dinner jackets and bow ties, though many different types of formal clothes are worn. Traditionally, girls give boy

4、s matching boutonnieres (a small collection of flowers they pin to their jackets). Girls traditionally wear formal dresses, or dress to shock or be noticed, in shiny or brightly colored materials.Common prom activities include dining, dancing, the crowning (加冠) of a prom king and queen, and just tal

5、king to friends. In some cases, high school students collect funds for their class prom through the four years of their high school.High schools in or near large cities may rent ballrooms at expensive hotels or, to be unusual, on a pleasure cruise boat.But often costs are cut by simply using the sch

6、ool gym. Students make a lot of effort to decorate the gym to make the event special. The music played at the prom will be the most popular kinds, like rock and hip-hop.The students elect the Prom Queen. She is partnered with a Prom King who is elected similarly. These are great honors that the pair

7、 take very seriously. The two dance with each other to celebrate their election.Sometimes teachers and parents also go to the prom. But others like to go with friends, to whom they are soon going to be saying goodbye.If you like the idea of a prom, why dont you and your classmates organize one for y

8、our graduation?29. Which of the following indicates that prom is very important to students?A. They take pictures at the prom. B. They wear formal clothes or special clothes.C. Music is played at the prom. D. Teachers and parents attend it. 30. Which of the following is an economical way to hold the

9、 prom?A. Renting a ballroom. B. Taking a cruise boat.C. Holding it in the school gym. D. Wearing formal dresses.31. Why do some students attend the prom with their friends?A. They will part with their friends in a short time. B. They dont like to be accompanied by their parents.C. They dont want to

10、depend on their parents. D. They want to be elected by their friends as the Prom King or Queen.32. What is the writers purpose to write this passage?A. To tell an interesting experience of high school students.B. To tell how the western students spend the last days of high school.C. To introduce sev

11、eral ways of western students killing time.D. To tell how western high school students usually celebrate graduation.29、B. 推理判断题。由第三段内容可知。学生们着正式服装以体现毕业舞会的重要性。30、C. 细节理解题。由第六段第一句可知。31、A. 细节理解题。由倒数第二段第二句可知。32、D. 写作意图题。由第二段第一句和最后一段可知。阅读理解-(A)How Room Designs Affect Our Work and FeelingsArchitects have l

12、ong had the feeling that the places we live in can affect our thoughts, feelings and behaviors. But now scientists are giving this feeling an empirical(经验的,实证的) basis. They are discovering how to design spaces that promote creativity, keep people focused and lead to relaxation.Researches show that a

13、spects of the physical environment can influence creativity. In 2007, Joan Meyers-Levy at the University of Minnesota, reported that the height of a rooms ceiling affects how people think. Her research indicates that higher ceilings encourage people to think more freely, which may lead them to make

14、more abstract connections. Low ceilings, on the other hand, may inspire a more detailed outlook.In additions to ceiling height, the view afforded by a building may influence an occupants ability to concentrate. Nancy Wells and her colleagues at Cornell University found in their study that kids who e

15、xperienced the greatest increase in greenness as a result of a family move made the most gains on a standard test of attention.Using nature to improve focus of attention ought to pay off academically, and it seems to, according to a study led by C. Kenneth Tanner, head of the School Design & Plannin

16、g Laboratory at the University of Georgia. Tanner and his team found that students in classrooms with unblocked views of at least 50 feet outside the window had higher scores on tests of vocabulary, language arts and maths than did students whose classrooms primarily overlooked roads and parking lot

17、s.Recent study on room lighting design suggests than dim(暗淡的) light helps people to loosen up. If that is true generally, keeping the light low during dinner or at parties could increase relaxation. Researchers of Harvard Medical School also discovered that furniture with rounded edges could help vi

18、sitors relax.So far scientists have focused mainly on public buildings. We have a very limited number of studies, so were almost looking at the problem through a straw(吸管), architect David Allison says. How do you take answers to very specific questions and make broad, generalized use of them? Thats

19、 what were all struggling with.( ) 1. What does Joan Meyers-Levy focus on in her research?A. Light. B. Ceilings. C. Windows. D. Furniture.( ) 2. The passage tells us that _.A. the shape of furniture may affect peoples feelingsB. lower ceilings may help improve students creativityC. children in a dim

20、 classroom may improve their gradesD. students in rooms with unblocked views may feel relaxed( ) 3. The underlined sentence in the last paragraph probably means that _.A. the problem is not approached step by stepB. the researches so far have faults in themselvesC. the problem is too difficult for r

21、esearchers to detectD. research in this area is not enough to make generalized patterns( ) 4. Which of the following shows the organization of the passage?CP: Central Point P: Point SP: Sub-point(次要点) C: Conclusion64.B。细节理解题。根据第二段内容可知Joan Meyers-Levy focus on ceilings.65.A。细节判断题。根据文中内容可知B,C和D均是错误的。6

22、6.D。句意猜测题。根据划线句子后面的一句话可以知道该题的正确答案为:D。67.C。考查文章结构。注意解题技巧。第一段为总要点,最后一段为结论,要点123共同服务于结论,重要的是要点二又包含了两个次要点。综上分析可知答案为:C。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Dolphins and sharks are showing up in surprisingly shallow water just off the Florida coast. Mullets, crabs, rays and small fish gather by the thousands off

23、 an Alabama pirer. Birds covered in oil are crawling deep into marshes(沼泽), never to be seen again.Marine scientists studying the effects of the BP disaster(英国石油公司漏油事件)are seeing some strange phenomena. Fish and other wildlife seem to be fleeing the oil out in the Gulf and clustering in cleaner wate

24、rs along the coast in a trend that some researchers see as a potentially troubling sign. The animals presence close to shore means their usual habitat is badly polluted, and the crowding could result in mass die-offs as fish run out of oxygen. Also, the animals could easily be captured by their enem

25、ies.The nearly two-month-old spill(漏油)has created an environmental disaster in US history as tens of millions of gallons have flown into the Gulf of Mexico ecosystem. Scientists are seeing some unusual things as they try to understand the effects on thousands of species of marine life.For nearly fou

26、r hours Monday, a three-person crew with Greenpeace cruised past delicate islands and mangrove-dotted inlets in Barataria Bay off southern Louisiana. They saw dolphins by the dozen frolicking(嬉戏)in the oily sheen(光泽)and oil-tinged pelicans feeding their young. But they spotted no dead animals.I thin

27、k part of the reason why were not seeing more yet is that the impacts of this crisis are really just beginning, Greenpeace marine biologist John Hocevar said.The counting of dead wildlife in the Gulf is more than an academic exercise; the deaths will help determine how much BP pays in damages.16What

28、 do the marine life react to the BP disaster?ABirds crawl deep into caves.BDolphins and sharks show up in deep water.CTens of thousands of marine animals are found dead.DSea creatures flee from oil spill, gathering near seashore.17The environmental disaster was caused by .Athe damage of the Mexico G

29、ulf ecosystemBthe lack of environmental sense of BPCthe nearly two-month-old oil spillDthe crowding marine life18What is John Hocevars attitude towards the disaster?AWorried.BDisappointed.CDepressed.DNeutral. 19From the passage, we can infer that .ABP will pay much money according to the number of d

30、ead wildlife thereBmarine scientists have seen some strange phenomenaCthe disaster has little influence on dolphinsDa three-person crew reached no conclusion20. The test is most probably a _.Anewspaper ad Bbook reviewCscience news report Dscience fiction story【参考答案】1620、DCAA C 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中

31、,选出最佳选项。I was in a charity shop looking at the second hand books. It just so happened that the book shelves were next to the toy section. After a few minutes I became aware of a group of women standing behind me. They were poorly dressed and spoke in what sounded like an eastern European language. A

32、s they looked through the clothes rails a little girl, about three years old, came over to the toy section. Immediately her attention was caught by a toy pram(婴儿车). What is it about little girls and toy prams? I dont know, but whatever it is its incredibly cute!She spoke to her mother and, in haltin

33、g English her mother asked the shop assistant how much it cost. Three pounds was the answer-about five dollars. The mum looked down at her child, perhaps calculating what she still had to buy and how much money she would have left. Then she simply shook her head. The child didnt react badly as some

34、might. Being told “no” was obviously not a new experience for her. But she couldnt keep the disappointment from her face. I had the grand total of four pounds in my pocket, two two-pound coins. A moment later I tapped the mother on the shoulder, pointed to the coins which I had left in the pram and

35、said, Buy her a dolly too. I didnt hang about to see the end result. After all, its not about being thanked. I made my way out of the shop and into the sunshine. The money was an investment in the happiness of the world. Was there any better way, I wondered, to get so much happiness for so little mo

36、ney than to buy a little girl a toy pram? And a dolly to sit in it!1. What did the little girl say to her mother according to the second paragraph?A. She asked her mother to calculate her money.B. She asked her mother to buy the toy pram for her.C. She asked her mother to borrow money from the autho

37、r.D. She asked her mother to ask the shop assistant the price of the toy pram.2. The mother shook her head because _.A. she thought the toy wasnt worth the money.B. she found it difficult to calculate her money.C. she found she didnt take enough money with her.D. she thought the toy was not suitable

38、 for her daughter.3. It can be inferred from the third paragraph that _ .A. the girl usually behaved badly.B. the mother usually treated her daughter badly.C. the mother was not rich enough to meet her daughters need often.D. the little girl was often refused because she asked for too many toys.4. W

39、hat would the girl probably get finally?A. Both a toy pram and a dollyB. Either a toy pram or a dollyC. Two two-pound coins.D. Nothing5. What words can be used to describe the author?A. Optimistic and energetic.B. Pleasant and gratefulC. Wealthy and healthy.D. Sympathetic and helpful【参考答案】15、BCCAD 阅

40、读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Growing up, I remember my father as a silent, serious mannot the sort of person around whom one could laugh. As a teenager arriving in America, knowing nothing, I wanted a father who could explain the human journey. In college, when friends called home for advice, I woul

41、d sink into deep depression for what I did not have.Today, at twenty-seven, I have come to rediscover them in ways that my teenage mind would not allowas adults and as friends with their own faults and weaknesses.One night after my move back home, I overheard my father on the telephone. There was so

42、me trouble. Later, Dad shared the problem with me. Apparently my legal training had earned me some privileges in his eyes. I talked through the problem with Dad, analyzing the purposes of the people involved and offering several negotiation strategies(策略).He listened patiently before finally admitti

43、ng, “I cant think like that. I am a simple man.”Dad is a brilliant scientist who can deconstruct the building blocks of nature. Yet human nature is a mystery to him. That night I realized that he was simply not skilled at dealing with people, much less the trouble of a conflicted teenager. Its not i

44、n his nature to understand human desires.And so, there it wasit was no ones fault that my father held no interest in human lives while I placed great importance in them. We are at times born more sensitive, wide-eyed, and dreamy than our parents and become more curious and idealistic than them. Dad

45、perhaps never expected me for a child. And I, who knew Dad as an intelligent man, had never understood that his intelligence did not cover all of my feelings.It has saved me years of questioning and confusion. I now see my parents as people who have other relationships than just Father and Mother. I

46、 now overlook their many faults and weaknesses, which once annoyed me.I now know my parents as friends: people who ask me for advice; people who need my support and understanding. And Ive come to see my past clearer. 6. What was the authors impression of her father when she was a teenager?A. Friendl

47、y but irresponsible.B. Intelligent but severe.C. Cold and aggressive.D. Caring and communicative.7. Why did the author feel depressed when her friends called home?A. She did not have a phone to call home.B. Her father did not care about her human journey.C. Her father was too busy to answer her phon

48、e.D. Her father couldnt give her appropriate advice.8. After the author overheard her father on the telephone, _ .A. he blamed her for impoliteness.B. he rediscovered human nature.C. he consulted with her about his problem.D. he changed his attitude towards the author.9. The author realized that _ .

49、A. her father had too many faults and weaknessesB. her father was not as intelligent as she had thought.C. her father was not good at interpersonal relationships.D. her father placed too much importance in social activities.10. Which of the following is the best title of this passage?A. My Parents as Friends.B. My Parents as advisors.C. My fathera serious man.D. My fatheran intelligent scientist.【参考答案】610、BDCCA

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1