1、Unit 5Launching Your CareerReading and Thinking词汇积淀素养初探.根据语境以及汉语提示写出正确的单词1.When I _(弹跳)up and down,I feel like a bird flying.2.That carpenter wanted to become a _(律师),but he was advised to stick tohis last.3.A chemist can analyze water into two colorless gases,_(氢气)and oxygen.4.After all these years
2、,weve at last paid off all our _(债务).5.On board the ship I killed time by reading _(侦探)stories.bouncelawyerhydrogendebtsdetective6.She was unjustly _(控告)of stealing money,and then fired.7.Our teacher is a member of the Chinese _(共产主义的)Party.8.Dont write your name in ordinary _(书写).Print it,please.9.
3、The driver was ticketed for _(停车)in front of a fire hydrant.10.The government should give top _(优先权)to rebuilding the inner cities.11.At college,he had specialized in _(金融),political economy,andscientific agriculture.accusedCommunisthandwritingparkingpriorityfinance12.He was afforded a _(证书)upon com
4、pletion of his course of study.13.The Sahara _(沙漠)is a natural barrier between North and Central Africa.14.Her grandfather guided her to _(获得)a love for her homeland.certificatedesertacquire.选词填空1.The debate did not _until midnight.2.He foolishly left an inexperienced young assistant to _some veryim
5、portant customers.bounce around,head start,come to a conclusion,attend to,a chest of drawers,estate agent,decide on,make the most of,take into considerationcome to a conclusionattend to3.The songs so catchy that it makes you _the living room or tapyour feet.4.If the bride pays,she has the right to _
6、the style of dress worn by herattendants.5.You have a _over your competitors.Your business has been establishedlonger than theirs.6.We had a simple room with little furniture,just a bed and _.bounce arounddecide onhead starta chest of drawers7.You only have one ride through life so _it and enjoy it.
7、8.Even if you are prescribing medication,you must _cultural beliefs on medicines.9.An _nearby offers one of its apartments for rent.make the most oftake into considerationestate agent阅读精研素养构建.文章整体理解:理清文章架构.文本细节理解:探寻语篇细节信息1.Why is an adult often asked“What do you do”?A.People are curious.B.Career is
8、important to everyone.C.Jobs are hard to find.D.It is a safe way to start a conversation.2.What is one of the most effective ways of helping you see which careers may be right for you?A.Taking a career aptitude test.B.Talking to a career planner.C.Changing your interests.D.Taking the test online.3.W
9、hat is important while completing the test?A.Honesty.B.Details.C.Carefulness.D.Correctness.4.What is ones work personality code used for?A.Finding out ones work personality.B.Making a chart of ones career trends.C.Generating career suggestions.D.Distinguish one from others.5.Who are these career sug
10、gestions aimed at?A.College graduates.B.Any job hunters.C.Student with excellent grades.D.High school students.答案:15.BAACD.文本素养提升:阅读技能综合运用译文:你不会想在多年后回首往事时对自己说:“_。”我要是多想想自己真正想做的事情就好了2.根据课文内容填空Career is a very important part of(1)_ you are and it defines your life.Soyou have to take some time to think
11、 about what you will do in the future.The besttime(2)_(start)thinking about possible careers is while you are still at school.One of the effective(3)_(way)to get some insight on a possible career path is tocomplete(4)_ career aptitude test.And one of the most popular tests(5)_(ask)the participants t
12、o grade their preferences for a(6)_(vary)of work tasks.Theiranswers are then analyzed and(7)_(divide)into six different types of workwhoto startways aasksvarietydividedpersonality.Then a code is made to generate a list(8)_career suggestions for the participant.Though the career aptitude test is(9)_(
13、real)useful,it is only a guidance.The secret to a good career is(10)_(find)something that you are passionate about.of really finding/to find3.阅读主题活动(1)How do you understand the sentence“The secret to a good career is finding something that you are passionate about”?_(2)What would you like to do to h
14、elp you decide on possible future career?_ I quite agree with it.Because when you are passionate about something,youhave great interest in it and you are sure to do your best to accomplish it.I will take a career aptitude test first.But I dont rely on it only.I will alsoconsult with my parents and t
15、eachers,who will give me better suggestions.要点精研素养奠基1.aptitude n.天资;天赋*His aptitude for dealing with children got him the job.他善于和儿童打交道的本事使他得到了这份工作。*In my experience,if someone can run a network or a server,they have the aptitude to handle programming.以我的经验,如果某人可以操作、运行网络或服务器,就有学习编程的资质。【语块积累】show/hav
16、e/an aptitude for sth./doing sth.表现出/有方面的天资aptitude tests才能试验;性向测验academic aptitude学术能力倾向;学术才能【易混辨析】aptitude 先天或后天习得的运用自如的能力,常暗示接受能力强talent某方面具有可发展和培养的突出天赋才能gift某方面的显著本领,常暗含不能用一般规律作出解释【即学活用】(1)But this _,its about practice.但是这无关天资,这需要练习。(2)Theyre handing out forms for an _.他们正在发能力倾向测验的表格。isnt about
17、natural aptitudeaptitude test2.debt n.债务;欠债*The government has agreed to forgive a large part of the debt.政府同意免除一大部分债务。*The company took a series of measures to raise cash and reduce debt.这家公司采取了一系列办法来筹措资金、减少债务。*Because of her medical and her legal bills,she is now penniless and deeply in debt.由于她的医
18、疗费和律师费,她现在身无分文,深陷负债。【语块积累】in debt 负债;欠债out of debt不欠债;还清债务get into debt负债,欠债pay off ones debts还清债务heavy debt一大笔债务owe a debt of gratitude to sb.欠某人的人情【熟词生义】*I owe a debt of gratitude to all my family.我很感激我的家人。(debt of gratitude人情债)【即学活用】语法填空(1)It is easier to get _ debt than to get out of debt.(2)His
19、 father worked himself to death to pay _ the debt.(3)It s not surprising that the company is _ debt,as it has been completelymismanaged.intooffin3.categorise vt.把分类(加以归类)*Make a list of your childs toys and then categorise them as sociable or antisocial.把你孩子的玩具列个清单,然后将之分为交际型和非交际型。*His latest work ca
20、nnot be categorised as either a novel or an autobiography.他最近的作品既不属于小说也不属于自传。【语块积累】(1)categorise sb./sth.(as sth.)将分类;把加以归类(2)categoryn.种类,分类divide.into categories 分类(3)categorised adj.分类的【即学活用】语法填空(1)These 335 cases were _(categorise)according to area of residence.(2)Applicants fall into two _(cate
21、gory):Green Form or White Form.(3)New resources and new information are constantly being added,so you can never claim to have seen and _(categorise)all of it.categorisedcategoriescategorised4.profile n.简介;概述;侧面轮廓 vt.扼要介绍;概述;写简介*His handsome profile was turned away from us.他英俊的侧面轮廓转离了我们。*We first bui
22、ld up a detailed profile of our customers and their requirements.首先,我们建立起我们客户的详细简介及他们的需求。*The Queens head appears in profile on British stamps.女王的侧面头像出现在英国的邮票上。【语块积累】(1)in profile(人的面部)从侧面看a job/employee profile工作/雇员简介keep a high/low profile保持高/低姿态(2)be profiled给侧面画像;显出的轮廓【即学活用】(1)The story is paint
23、ed in nine scenes,with most animal and human figures _(从侧面画的).(2)The chairman of the committee criticized this _(高姿态)adopted bythe police.(3)The _(工作简况)called for a person with a background in engineeringand computer science.drawn in profilehigh profilejob profile5.participant n.参与者;参加者*He has been
24、an active participant in the discussion.他一直积极地参与这次讨论。*If you have time,please answer a comment of another participant.如果你有时间,请答复另外一个参与者的评论。【语块积累】(1)participant in sth.某事的参与者active participant积极参与者(2)participate in参加participate with sb.in.与某人分担actively participate主动参与【即学活用】语法填空(1)The _(participate)ar
25、e required to perform English programmes inten minutes.(2)As scheduled,we participated _ several instructive activities.(3)You should participate _ your friend in his sufferings.participantsinwith6.detective n.侦探;警探*A private detective had been tailing them for several weeks.一个私人侦探几个星期以来一直在跟踪他们。*The
26、 detective discovered no fewer than 35 fingerprints.这名侦探发现了不下35个指纹。*Which kind of stories do you like,love stories or detective stories?你喜欢看什么种类的故事,爱情故事还是侦探故事?【语块积累】(1)detective story/novel 侦探小说detective movie/film侦探电影private detective 私人侦探(2)detect sth.侦探到,察觉到;发现【即学活用】(1)_was sent to investigate th
27、e crime.那位侦探被派去调查该罪行。(2)She accused Moses of hiring a _to spy on her.她指控摩西雇用私人侦探盯她的梢。(3)In recent years,astronomers _many organic molecules in space.近年来,天文学家们已探测到在宇宙空间中的许多种有机分子。The detectiveprivate detectivehave detected7.spy n.密探;间谍 vi.从事间谍活动 vt.突然看见;发现*He was sent to spy on the enemys movements.他被
28、派去侦察敌人的行动。*Youve probably been sent here to spy out my latest designs.你可能是被派来打探我的最新设计的。【语块积累】spy on sth./sb.暗中监视;侦查spy out秘密监视spy into侦查spy out the land侦察地形;查看情况spy satellite/plane侦查卫星/飞机【即学活用】语法填空(1)The two countries spy _ each other.(2)Youd better not spy _ others personal affairs.(3)The scout was
29、 sent to spy _ the land.onintoout8.bounce around 蹦来蹦去;弹来弹去*All at once,the three childrens faces lit up,and they began to bounce around in the back seat,laughing and chattering.三个孩子的脸顿时阴霾尽散,还在后排座位蹦蹦跳跳,笑笑嚷嚷。*After bouncing around a few junior colleges,he dropped out after realizing that“the best educ
30、ation is given by corporations these days”.辗转上过几所不太有名的大学后,他认识到“眼下只有在公司里才能受到最好的教育,”于是就退学了。【语块积累】bounce around 蹦蹦跳跳bounce back反弹bounce off弹开,反弹;从弹跳出来bounce sth.使弹起sth.bounce 弹起bounce sb.(from sth.)解雇;开除;撵走【即学活用】语法填空(1)Work is a rubber ball.If you drop it,it will bounce_.(2)Short sound waves bounce _ev
31、en small objects.(3)After starting a fight,he was bounced _ the pub.backofffrom9.The best time to start thinking about possible careers is while you are still at school,before you make any choices about your further education.开始考虑可能从事的职业的最佳时间是在你还在学校的时候,在你决定是否继续深造之前。【句式解构】当名词前面有序数词和形容词最高级时,后面就用动词不定式作
32、后置定语,比如:*She is the first one to arrive.她是第一个到达的人。*He is the best person to do the work.他是做这项工作的最佳人选。*One of the most effective ways to get some insight on a possible career path is to complete a career aptitude test.了解职业发展道路最有效的方法之一就是完成职业能力测试。*He loves parties.He is always the first(guest)to come a
33、nd the last(guest)to leave.他喜欢参加晚会。他总是第一个来,最后一个离开的(客人)。*In my opinion,this is the best way to handle the situation,Charlie.查理,我认为这是处理这种情况的最好办法。【即学活用】(1)Autumn is _(摘南瓜的最佳季节).(2)Li Hua was _(第三个交作业的学生).(3)The manager is _(来参加会议的).the best season to get pumpkinsthe third student to hand in the homewor
34、kthe last to come to the meeting10.You dont want to look back in years to come and say,“I wish I had thought more about what I really wanted to do.”你不会想在多年后回首往事时对自己说:“我要是当初多想想自己真正想做的事情就好了。”【句式解构】wish后的宾语从句常用虚拟语气。表示与现在相反的愿望时,从句谓语用过去式;表示与过去相反的愿望时,从句谓语用过去完成时;表示将来实现的可能性不大的愿望时,从句谓语用should/would/could/mig
35、ht+动词原形。如:I wish I knew everything in the world.我希望我在世界上什么都懂。I didnt go to the party,but I do wish I had been there.我没有去参加聚会,但我真希望我当时在场。I wish that we could go with my brother when he flies to England next week.我真希望我哥哥下周飞往英国时我们能和他一起去。【即学活用】语法填空(1)I wish we_(can)turn the clock back two years and give
36、 the marriage another chance.我希望时光倒流两年,再给我们的婚姻一次机会。(2)How I wish I _(take)that advice.我多希望我采纳了那个建议啊。(3)“I wish I _(have)more money for Christmas presents,”Father thought aloud.“我若是有更多一点钱买圣诞节礼物该有多好,”父亲自言自语道。could had takenhad11.While completing these sorts of tests,it is very important to be honestan
37、d dont worrythere are no right or wrong answers.在完成这类测试时,诚实是非常重要的不要担心没有所谓正确或错误的答案。【句式解构】状语从句的省略。补全后为While you are completing these sorts of tests.状语从句省略的前提条件:(1)when,while,though,even if,unless,if,as if等引导的状语从句中的主语与主句主语一致或从句主语为it。(2)状语从句谓语中含有be动词。如:*If interested in it,you can send an email to 12345
38、6 .如果您感兴趣,可以发邮件到。*There are some health problems that,when(they are)not treated in time,can become bigger ones later on.有这样一些健康问题,如果不及时处理,日后会变成更大问题。*Unless(it is)necessary,youd better not refer to the dictionary.除非有必要,否则你最好不要查词典。【即学活用】(1)She gave me a comforting smile,nodded while _(耐心听的时候)and then
39、printed out the ticket immediately.(2)When _(被问及此问题时),he said nothing.(3)Once _(偷东西时被抓)at the shop,you will be dismissedimmediately.listening patientlyasked about the questioncaught stealing【要点拾遗】head start 起步前的优势*Being able to speak French gave her a head start over the other candidates.会说法语使她比其他候选
40、人占优势。*Nigels father is the company chairman,which gave him a head start when he joined the firm.奈杰尔的父亲是公司的董事长,因此在他加入公司时,这就给他提供了一个有利的开端。【语块积累】head start on/over.比有优势head start in.在方面有优势【即学活用】语法填空(1)He lived in America for a year,so he has a head start _ the other studentsin English.(2)A good educatio
41、n gives your child a head start _ life.on/overin【一语闻天下】1.We agreed to advance the R&D of medicines and vaccines,maintain economic and financial stability,keep the industrial and supply chains open,and ease the debtburden of developing countries.我们同意推动药物和疫苗研发,维护经济金融稳定,确保产业链、供应链通畅,缓解发展中国家债务负担。2.Small
42、privately owned enterprises or those with weak financial profiles are easy to be affected by the novel coronavirus pandemic.小型民营企业或财务状况不佳的企业容易受到新型冠状病毒肺炎的影响。3.People from low-risk streets and towns can be allowed into the community compound with health codes.They include life service personnel such a
43、s express and food deliverymen,housekeeping and inner decoration workers,and real estate agents.来自低风险街道和城镇的人们可以凭健康码进入社区。他们包括快递和送餐员等生活服务人员,家政和内部装修工人,以及房地产经纪人。课时检测素养达标.根据语境及汉语提示写出正确单词1.It is not his natural _(天资)that makes him so good at what he does,but the experience he has accumulated in practice.2
44、.In a demonstration of its capabilities,Darwin Mouse was shown to be capable of running multiple small robots in a flood rescue _(方案).3.His nationality isnt relevant to whether he is a good _(律师).4.In that factory,they can _(组装)a vehicle in less than a day.aptitudescenariolawyerassemble5.In the chem
45、ical formulas,the symbol for oxygen is O;for _(氢),H.6.Everyone at the table stood up and drank for the bride and _(新郎).7.In this way,the _(几何学)problem can be transformed into a physicalproblem.8.The letter was written in _(密码)and I could not understand it.9.We must _(使面对)our work to the needs of the
46、 people.10.He was an _(会计)by training and was rumoured to be a relative ofthe Governor.hydrogenbridegroomgeometrycodeorientaccountant.完成句子1.They predict the GDP to reduce by 10.2 percent in 2020 and _(反弹)with 6 percent growth in 2021.2.Even as a child he _(表现出不寻常的才能)for mathematics.3.The teacher gav
47、e the class _(顺利开始)on the exercise by tellingthem the answers to the first two problems.bounce backshowed an unusual aptitudea head start4.The sound came from the _(多屉柜),and Peter made a merry face.5.Do stop spending so fast or youll land yourself _(负债).6.I turned my head and saw _(一个男人的侧面轮廓).7.He w
48、as an _(积极参与者)in the civil rights movement.8.He often went to _(窥探)her,but he never dared to let her see him.chest of drawersin debtthe profile of a manactive participantspy on.结合课文主题,使用本单元词汇与句型写一篇50词左右的短文1.我未来理想的工作是成为一名律师。(lawyer)2.我想帮助那些因为欠债而陷入困境的人。(debt)3.有趣的是,律师有时会与侦探合作。(detective)4.我决心从现在开始好好学习
49、法律,为我的职业生涯开个好头。(head start)_My ideal job in the future is to be a lawyer.I want to help those who are introuble because of debt.It is interesting that lawyers sometimes cooperate withdetectives.I am determined to study law well from now on and give my career ahead start.课时素养评价十三 Unit 5Reading and Th
50、inking【语用训练】.单句语法填空1.Last month he suffered a heart attack.But now he seems to _(bounce)back.2.Anyone having difficulty in _(assemble)the machine may have the advice of our experts.3.She was slender,with delicate _(wrist)and ankles.4.Money is a medium of exchange used to measure prices and _(debt).h
51、ave bouncedassemblingwristsdebts5.Pictures about life that are hard _(categorize)are here.6.The real secret to programming isnt simply _(code)instructions.7.The firm would probably employ _(detective)to watch him.8.She had a feeling that she was being watched,and _(spy)on.to categorizecodingdetectiv
52、esspied.选词填空1.He determined to seek for a building more _their needs.2.If you want to make a reservation,you should _the exact name of the passenger,ID card number and phone number.3.If I had to _between sugar and artificial sweeteners,Id choose sugar in a heartbeat!think about,make a choice,suited
53、to,provide with,head start,focus on,preference for,a variety of,divide up,based on,passionate aboutsuited toprovide withmake a choice4.She _the whole worrisome affair with confused unhappiness for a few days.5.We should _key projects,stress practical results and lay a solid foundation.6.A teacher sh
54、ould not show _any one of his pupils.7.We will _the money between the partners.8.All of them arrived late for _reasons.thought aboutfocus onpreference fordivide upa variety of9.In such circumstances,the tropical parts of the world would have a _in the race to find new energy sources.10.Most people w
55、ho become teachers do so because theyre _kids.11.Scientific theories must be _facts.head startpassionate aboutbased on.完成句子1._whether television is a blessing or a curse.我们有必要来评断电视到底是福还是祸。2.First,we must _.我们先得给新游泳池选个地点。3.The best time _is while you are still at school.开始考虑可能从事的职业的最佳时间是在你还在上学的时候。It
56、is essential for us to try to decidedecide on the location of our new swimming poolto start thinking about possible careers4._during the last year.我们回顾了在过去一年中所发生的一切。5._,but I dont have authority.我希望能更改它,但是我没有这个权力。6._,she found her lost ring.在花园散步时,她找到了丢失的戒指。7.Due to poor management,_.由于经营不善,该工厂负债累累。
57、We look back over all that has happenedI wish I could change it(While)walking around in the gardenthe factory is deeply in debt8._broaden his vision and understanding.教育和经历使他眼界开阔。9.In conclusion,_.最后,我要感谢你们为我所做的一切。10.I see your point,_.我明白你的观点,但我的确不能赞同。Education and experienceId like to thank you fo
58、r all(that)youve done for mebut I cant really agree with you【主题阅读】.阅读理解A Workers are returning to their careers,or starting new ones after age 65.More than ever,work is where many of us get our sense of purpose.That doesnt end at age 65.After being retired for only three months,Sue Ellen King return
59、ed to work at the University of Florida Health in Jacksonville,Florida,where she had been a care nurse and nursing educator for 38 years.She is now working part-time in a position created just for her.“Its perfect,”she told The New York Times.“I get the satisfaction of having people appreciate what
60、I do.”With the average lifespan for those who reach age 64 now getting all the way to 84 years old,those who reach retirement age still have many potential years of work to go.Job sites connected toward part-timers,temporary positions,and some can also turn up opportunities that may lead to longer-t
61、erm work.Fred Dodd tried a part-time job after his unemployment as a clerk for large banks at age 63.Hed thought about retiring then.“But part of me just wanted to keep working partly for the money,but more just because I felt I wanted to do more in my career,”he said.The retired have the advantage
62、of not needing to focus on the earnings potential of whatever jobs they take on,so these older workers are attracted to more meaningful work.And since they are voluntarily putting their skills and experience to good use,they may well have more flexibility than mid-career people.Two-thirds of retiree
63、s whod come back to the work world were doing meaningful work they enjoyed.Legal work and community service were popular choices,as was teachingall areas in which older workers might have an opportunity to make their own schedules.Earning more money rarely seems like a bad idea,but it can cause issu
64、es for retirees,including effects when they claim Social Security(申请社会保障)benefits early.【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了65岁(退休)以后,工人们开始重返自己的职业生涯,或者开始新的职业生涯这一社会现象。1.How does Sue Ellen King like her work?A.Interesting.B.Satisfying.C.Boring.D.Encouraging.【解析】选B。推理判断题。根据第二段的“Its perfect,”she told The NewYork Times.“
65、I get the satisfaction of having people appreciate what I do.”“太完美了,”她告诉纽约时报。“人们欣赏我所做的事情,让我感到满足。”可知,Sue Ellen King对她的工作很满意。故选B。2.What does the second paragraph mainly tell us?A.Giving an example of successful returning to work after retirement.B.Why Sue Ellen King found a nursing job.C.What is Sue E
66、llen Kings work.D.Giving an example of working full-time in a university.【解析】选A。段落大意题。第二段主要以休艾伦金为例,介绍她在退休三个月后,回到位于佛罗里达州杰克逊维尔的佛罗里达大学健康中心工作,她在那里做了38年的护理护士和护理教育工作者。她在重返工作岗位后,感到非常满足。由此可知,本段主要是给出一个退休后,成功重返工作岗位的例子。故选A。3.What was the main reason for Fred to have a part-time job?A.He was out of work.B.He co
67、uld help large banks.C.He had personal crisis.D.He liked continuing working.【解析】选D。细节理解题。根据第三段的“But part of me just wanted to keep working partly for the money,but more just because I felt I wanted to do more in my career,”he said.“但我想继续工作,一方面是为了钱,但更多的是因为我觉得自己想在职业生涯中做得更多,”他说。可知,他做兼职工作是因为他喜欢继续工作。故选D。
68、4.Why do the retired like meaningful jobs?A.These jobs have more flexibility.B.These jobs have lots of potential.C.They dont care much for salary.D.They cant do very hard jobs.【解析】选C。细节理解题。根据第四段可知,退休人员的优势在于,不管他们从事什么工作,他们都不需要关注潜在的收入,所以这些年长的员工会被更有意义的工作所吸引。可知,退休人员关注有意义的工作是因为他们不需要关注收入。故选C。BI always had
69、the preference to take on more than I should when I was young.At times,I wanted to prove to myself that I could handle it.At other times,my purpose was to please someone and gain recognition for my efforts.Sometimes this led to stress or frustration.When I was an IT manager after college graduation
70、I was assigned to work with a wealthy customer and be a go-between(中间人)for my company.I took on the assignment happily,thinking that this might be my time to shine.However,the customers demands proved to be more than I could do with.And the company chose to stand by the customer and tried to meet hi
71、s unreasonable requirements rather than stick to what we had originally offered in the contract.As you can imagine,this led to a lot of unexpected problems and arguing with some of the staff who refused to do anything outside their scope(范围)of work.I remember walking into my office one morning,openi
72、ng my laptop and staring at the blank screen for long,thinking to myself:What should I do?That was a difficult time in my life and then I finally had to give up my first job and left that company sadly.Perhaps,I thought then,I could find the job that didnt involve dealing with difficult people and d
73、ifficult situations.But later I realized:Is this possible in our modern world?No,it is impossible.Now,I know,I shouldnt run away from the challenges I faced in life:I had to learn how to deal with them.I regret not persevering(坚 持)in my job.We should train ourselves to look at things from a positive
74、 point of view,because that is far better than being trapped in the bad circle depression.Ive come to see that when faced with difficulties,I should not give up,but persevere.【文章大意】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者一直是个好强的人,却在大学毕业后从事第一份工作时,遇到了挫折。最终,丢掉了工作,失意地离开。从这段经历中,他悟出了面对困难时,要坚持下去,不能放弃。5.Why did the author take th
75、e work assigned to him happily?A.He wanted to please the boss.B.The work was very easy for him to do.C.He failed to find a job many times before.D.He thought it was time to prove his ability.【解析】选D。细节理解题。根据第二段第二句“I took on the assignment happily,thinking that this might be my time to shine.”可知,第一段中作
76、者就自述了是个好强的人,之所以欣然接受委派,就是觉得到自己大显身手、证明能力的时候了,与D选项描述相符。故选D。6.What does the underlined word“this”in the second paragraph mean?A.Arguing with some of the staff.B.Meeting the customers unreasonable requirements.C.Accepting the assignment without hesitation.D.Sticking to what had been originally offered in
77、 the contract.【解析】选B。词义猜测题。根据第二段可知,公司选择站在客户一边,努力满足客户不合理的要求,而不是坚持我们在合同中最初的报价。由此推断,画线词所在句表示“此举”导致了一系列问题的出现,而问题的根源就是前句中指出的公司的错误决策罔顾合同承诺,而一味迎合客户的不合理要求,所以第二段中画线的“this”指满足客户不合理的要求。故选B。7.What made the author leave his first job?A.The depressing job situation.B.The low payment.C.His lack of ability.D.A bett
78、er job waiting for him.【解析】选A。推理判断题。根据第二段最后一句可知,那是我人生中最困难的一段时间,最后我不得不放弃我的第一份工作,遗憾地离开了那家公司。根据第三段第一句可知,那时我想,也许我能找到一份不需要和难相处的人打交道、不需要面对困难情况的工作。由此可推知,就是因为在第一份工作中常常落入让人犯难的处境和情形中,不得不对付一些难办的事务,才使得作者放弃了工作,A选项“令人沮丧的工作处境”符合文意。故选A。8.Whats the best title of the text?A.Running away from challenges.B.Persevering
79、instead of giving up.C.Refusing to argue with customers.D.Learning to take on more than one can.【解析】选B。主旨大意题。根据文章最后一句我明白了,面对困难时,不应该放弃,而应该坚持下去。并结合全文内容可知,本文就是作者通过分享自己的第一份工作经历,想要表达“面对困难时,应该坚持,而非放弃”这一主题,故选B。.阅读填句根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Telecommuting(also known as working from home,or e-
80、commuting)is a work arrangement in which the employee works outside the office,often working from home or a location close to home.1Doctors,dentists,and countless other healthcare workers of the world will always need to be hands-on with patients,just as:2Scientists need to be in labs.The existence
81、of telecommuting must have its benefits and appropriate population.More freedom.Telecommuting allows a worker greater freedom regarding her or his work hours and work location.It gives the employee more flexibility to balance work and personal obligations.Productivity.Working from home can make you
82、more productive,because you do not have the distractions(分心)of office space.3Sometimes you might be easily distracted by home appliances such as washing machines,or you actually need supervision from your boss to concentrate on your work.Employees welfare.Allowing workers to telecommute often makes
83、them more productive.4Tele-commuters are also likely to be happier in their jobs and are therefore more likely to stay with the company.Telecommuting even saves companies money in office expenses(such as rent and stationery).5Some people also find working from home to be a bit isolating,because you
84、are not around your coworkers.Those who enjoy teamwork may lose their opportunity to bond with colleagues by teleconferencing alone.You should come up with a strategic plan if you want to ask your employer if you can telecommute.A.Mental health issues.B.Cooperation with workers.C.That can benefit th
85、e company.D.Of course,this is not necessarily true.E.You need to find a productive place to do work.F.Construction workers need to be on building sites.G.However,many jobs are not suited to remote work.【文章大意】这是一篇说明文。远程办公,也称为在家工作,或电子通勤,是一种工作安排,员工在办公室外工作,经常在家或离家近的地方工作。文章说明了一些不能够通过远程办公进行的职业以及远程办公的优势。1.
86、【解析】选G。根据后文可知医生、牙医和世界上无数的医疗工作者总是需要亲自与病人打交道。由此可知,并不是所有的工作都适合远程工作。故选G。2.【解析】选F。根据下文 Scientists need to be in labs.可知科学家们需要待在实验室里。由此可知,此处在列举必须在工作场所进行工作的职业,故F选项“建筑工人需要在建筑工地工作”符合上下文语境,故选F。3.【解析】选D。根据后文可知有时你可能很容易被洗衣机等家用电器分散注意力,或者你实际上需要老板的监督才能专心工作。由此可知,上文中提到的“在家办公可以让你更有效率”并不一定是真的。故选D。4.【解析】选C。根据后文可知远程通勤者也可能对工作更满意,因此更有可能留在公司。远程办公甚至可以节省公司的办公费用(如租金和办公用具)。由此可知,此处是在说明远程工作对于公司的好处。故选C。5.【解析】选A。根据后文可知有些人还觉得在家工作有点孤立,因为你不在同事身边。那些喜欢团队合作的人可能会因为单独的电话会议而失去与同事建立联系的机会。由此可知,本段是在说明对于那些喜欢团队合作的人来说,可能会感觉远程工作会让他们失去与同事建立联系的机会,从而可能会导致员工感觉孤立的心理健康问题。故选A。