收藏 分享(赏)

吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc

上传人:a**** 文档编号:447951 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:20 大小:2.68MB
下载 相关 举报
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第1页
第1页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第2页
第2页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第3页
第3页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第4页
第4页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第5页
第5页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第6页
第6页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第7页
第7页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第8页
第8页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第9页
第9页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第10页
第10页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第11页
第11页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第12页
第12页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第13页
第13页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第14页
第14页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第15页
第15页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第16页
第16页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第17页
第17页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第18页
第18页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第19页
第19页 / 共20页
吉林省舒兰市第一高级中学校2018_2019学年高一英语9月月考试题扫描版.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、吉林省舒兰市第一高级中学校2018-2019学年高一英语9月月考试题(扫描版)20182019学年度上学期质量检测高一英语答案第一部分 听力(共两节,满分20分)1-5 BBAAC 6-10 BCBBC 11-15 BACCB 16-20 CBAAC 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)21-24 DCCD【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了青少年暑假可以参加的精彩的活动,包括去动物园看大象,免费摄像展览及去游乐园游玩。21.细节理解题。根据短文第三个海报描述Children aged 12 to 15 are invited to take p

2、art in the Event of the SummeratTianchi Amusement Park故选D。22.细节理解题。根据第一个海报的描述An elephant from Thailand is waiting for you at Cuiping Zoo from July 10 to August 25.七月是31天所以大象在翠屏公园将呆47天。故选C。23.细节理解题。根据第一个海报描述The elephant can ride bikes, play basketball, dance and play the harmonica可知大象能为人们表演的节目。故选C。24

3、.细节理解题。根据第二个海报的描述There will be many great photos of people in Yibin and Yibin city.可知这些是有关宜宾的人或宜宾市的照片,故选D。 25-28 CBAD解析:这篇短文主要介绍了西方人的邀请文化。25.标题归纳题。根据短文的主要内容是围绕西方的邀请文化介绍的故选C。26.细节理解题。根据第一段you should realize that it doesnt mean you are welcome to come over to their house anytime. Its wise to telephone

4、 before visiting someone.描述,可知当人们说随时来玩时,你应该知道那不意味着你能随时拜访他们的家,在拜访之前最好打电话。故选B。27.细节理解题。根据第二段Never accept an invitation unless you really plan to go. You may refuse by saying, “Thank you for inviting me, but I may not be able to come描述,除非你真的计划去否则不要接受邀请。你可以通过说谢谢邀请,但是我可能不能来表示拒绝。故选A。28.推理判断题。根据第三段When you

5、 have accepted the invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small gifts with you, such as bottles of drink, flowers and chocolate.描述及选项的对比,故选D。【答案】29. D 30. C 31.B 32. D【解析】本文是一篇说明文,主要讲述了世界上两个主要的节日:斋月和复活节;文章详细说明了这两个节日的时间和庆祝方式。29.细节理解题。根据文章第一段第三句Ramadan is celebrated in countries all

6、over the world, especially in Africa and the Middle East. 和第二段第一句In late spring, many people around the world celebrate Easter. 可知则两个节日在世界各地都被庆祝。故D项正确。30.细节理解题。根据第一段第六句During Ramadan, people must not eat during the day可知在斋月期间白天人们不吃饭的。故C项正确。31.细节理解题。根据第二段第三句It is the time for Easter bunnies and egg h

7、unts, and of course for eating lots of delicious foods.可知在复活节,人们出去抓兔子找鸡蛋,还吃很多的美食。故B项正确。32.细节理解题。根据文章最后一句The Easter Bunny and the Easter Egg are popular symbols of the festival.可知the Easter Bunny 和 the Easter Egg是复活节的主要象征。故D项正确。 33-35 DCB本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了旅宿车的功能及乘其旅游的方便和舒适【解析】33D推理判断题根据最后一段Th

8、is explains why more and more people are choosing to hire a motor home for their holidays可知作者主要是在讲乘坐旅宿车旅游的优点,即为什么乘坐旅宿车旅游是个不错的主意,故选D34C词义猜测题 根据It has so many uses that it is considered the most versatile vehicle and it is also very comfortable可知 versatile 意为多种用途的;故选C35B细节理解题根据第二段The motorhome hire se

9、rvice is very seasonal and motorhome hire companieswill never have extra vehicles available in the summer months可知,汽车租赁服务非常的季节和汽车租赁公司将不会有多余的车辆在夏季可用,说明夏季是汽车租赁非常繁忙故选B 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【答案】36. G 37. B 38. F 39. E 40. D本文主要讲了为何要避免使用公共USB充电区。【36题详解】语义理解题。由Then you discover a public USB charging area

10、close by.和 Then you take a deep breath and sit back, happy to get the power for free.可知这里意思是你快速拿起一根充电线,将你的手机连接到这个充电座上。选G。【37题详解】语义理解题。由That free USB charging hub at an airport, hotel or any other public place may not only charge your phone. 可知这里意思是它还可能对这个设备收、发信息。选B。【38题详解】语义理解题。由Connect your phone o

11、nly to electrical outlets so data transfer is not possible. 和 It is better to use a distant wall outlet than a nearby USB charging hub. 可知这里意思是可用的插座可能不像USB充电座那么近,但是多走几步可能会确保你的安全。选F。【39题详解】语义理解题。由Carry an extra, fully-charged battery. Having one means you can charge your phone without having to worry

12、 about carrying a special cord or finding a power outlet. 可知这里意思是无论在哪,即使你远离插座,你可以使用这个充电宝给你的手机充电。选E。【40题详解】语义理解题。由But it will reduce the chances of it happening, depending on what phone you have.可知这里意思是这也许可以,也可能无法防止数据传输。选D。 第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)41. A 42. C 43. B 44. D 45.

13、C 46. B 47. A 48. D 49. C 50. B 51 A 52. D 53. B 54. C 55. A 56. D 57. C 58. B 59. A 60. C本文是一篇记叙文。介绍一位老人迈克,他虽然八十岁了,仍然制定目标,提高自己,帮助别人。他是一个很伟大的人。 41. A考查动词。A. collected收集; B. sold卖; C. examined检查; D. made制造。迈克有很多书签,他用了很多年把它们收集起来。故选A。42. C考查形容词。A. humorous幽默的; B. successful 成功的; C. old 旧的; D. busy忙碌的。他

14、老而身体虚弱,他将要过他八十岁的生日。故选C。43. B考查形容词。A. pleasant 令人愉快的; B. difficult 困难的; C. simple简单的; D. important重要的。尽量的要明白买什么,这对迈克来说是一个艰巨的任务,由于他只需要很少的东西。故选B。44. D考查动词。A. swim游泳; B. write 写作; C. talk 谈论; D. read阅读。根据下文的had many books可知,他喜欢阅读。故选D。45. C考查连词。A. though 尽管; B. and 和; C. as由于; D. but但是。但是给他买本书似乎是不可能的,因为我

15、不知道他有什么书。此处是as引导的原因状语从句。46. B考查形容词。A. cheap 便宜的; B. perfect完美的; C. useful 有用的; D. real真的。当我找到一个特殊的自定义书签时,我认为它是完美的。这可能和他收集的不同。故选B。47. A考查名词。A. saying 谚语; B. story 故事; C. joke 笑话; D. note笔记。自定义书签下面有写在下面的谚语:活着就是为了生活。故选A。48. D考查名词。A. book 书; B. pocket 口袋; C. door门; D. present礼物。当迈克打开礼物的时候,他微笑了。故选D。49. C

16、考查动词。A. discovered 发现; B. passed通过,传递; C. written 写; D. appreciated感激。然后他告诉我这是Oliver Wendell Holmes.写的书。故选C。50. B考查名词。A. life 生活; B. words 单词; C. roles 角色; D. advice建议。这只是福尔摩斯先生话的一部分。故选B。51. A考查形容词。A. amazed 感到吃惊的; B. happy 高兴的; C. worried 担忧的; D. excited兴奋的。作为八十岁的老人他立即认出了书签上的那句话的作者。所以我感到吃惊。故选A。52.

17、D考查动词。A. liked 喜欢; B. affected 影响; C. guessed 猜测; D. recognized辨认出。作为八十岁的老人他立即认出了书签上的那句话的作者。故选D。53. B考查名词。A. knowledge 知识; B. surprise 吃惊; C. delight 高兴; D. mind理智。使我更吃惊的是,他甚至能做报纸的裁剪。故选B。54. C考查形容词。A. soft 温柔的; B. secret 密秘的; C. great 伟大的; D. foreign外国的。迈克告诉我,他每年都会读到福尔摩斯先生的这些伟大的话。故选C。55. A考查动词。A. te

18、ll 告诉; B. promise 许诺; C. warn 警告; D. ask问。这些话告诉我,无论你有多么老你都有在这里的理由。故选A。56. D考查名词。A. abilities 能力; B. friends 朋友; C. ideas 注意; D. goals目标。无论你有多么老,你都需要有目标。故选D。57. C考查形容词。A. clear清晰的; B. native 本地的; C. true 真正的; D. short短的。当我离开迈克的家时,我认为这些话是多么的真实。故选C。58. B考查动词词组。A. depended on依赖; B. thought of 想,认为; C. p

19、icked up 偶然学到; D. played with同-一起玩。我想到了一些比迈克年轻得多的人,但他们取得的成绩少。根据句意可知选B。59. A考查形容词。A. younger 更年轻的; B. older更老的; C. richer更有钱的; D. wiser更明智的。我想到了一些比迈克年轻得多的人,但他们却取得的成绩少。根据句意可知选A。60. C考查动词。A. express表达; B. help 帮助; C. improve提高; D. follow跟随。迈克八十岁了,仍然制定目标,提高自己,帮助别人。故选C。 第二节(共10小题;每小题1分,满分l0分)文章大意:本文讲述了不同

20、国家有不同种类的英语【解析】61spreading,考查动名词,介词后跟动名词作宾语62At,考查介词,根据固定搭配at present目前,现在,用at63which,考查非限制性定语从句,先行词为many countries,在从句中作of的宾语,所以用which引导定语从句64be understood,考查被动语态,主语the Englishes和understand之间是被动关系,前面有情态动词,所以用be understood65to tell,考查不定式,作目的状语用不定式66fluently,考查副词,修饰动词用副词67by,考查介词,乘坐交通工具,可以用by直接加上交通工具6

21、8lorries,考查名词的数,lorry为可数名词,所以用复数泛指69. his ,考查代词,放在名词前用形容词性物主代词。70. suggests,考查主谓一致,主语是the latter,所以谓语用第三人称单数形式。 第四部分:写作(共两节,满分30分) 短文改错答案1. calling-called 2. being-be 3. 去掉a 4. encourage-encouraged 5. great-greatly 6. much-many 7. her-my 8. became-become 9. 在afraid后加上of 10. progresses-progress【解析】1c

22、alling改为called;考查分词作宾补,call与宾语my name之间为被动关系,应用过去分词作宾补2.being改为be; 考查固定短语, used to do,意为“过去常常”3去掉a;考查固定短语,in public是固定词组,意为公开地4encourage改为encouraged;考查动词的时态,此处叙述过去的事情,应用一般过去时5great改为greatly;考查副词,此处用副词作状语修饰动词changed6much改为many;考查词性,many被用来修饰可数名词复数7her改为my;考查代词及行文逻辑全文都以第一人称进行叙述,由主语I可知应用my.8became改为bec

23、ome;考查时态,依据前面的have可知用现在完成时9在afraid 后加of;考查短语,be afraid of doing sth10progresses改为progress;考查名词,progress为不可数名词,没有复数形式 第二节 书面表达(满分20分) Dear Sir / Madam, My name is Lihua. I would like to work as a volunteer for the Asian Winter Games, which you advertised on the internet. I was quite excited when I he

24、ard the Asian Winter Games will be held in my city. I am an 18-year-old boy student in a senior middle school. I have a good mastery of English, always ranking one of the top students in English exams in my school. Whats more, not only am I fond of sports, but I also like making friends and am ready

25、 to help others. Being familiar with the local surroundings, I am sure that I can provide the best service to all the athletes and tourists. I sincerely wish the games a great success. And I will be grateful if I am lucky enough to be chosen.Regards,Li Hua 附听力原文:Text 1M: This picnic may need to be m

26、oved inside.W: Yeah, the weather is not cooperating this time around as it did last year.Text 2M: I cant seem to make much of an impression while doing presentations. Any suggestions?W: Try speaking just half the normal speed.Text 3M: How did Jenson do this year? Did he get a scholarship this year?W

27、: It was just his math courses that let him down and didnt measure up.Text 4M: Whoopswas that your foot I just stepped on.W: That hurts. Is “whoops” all you have to say about it?Text 5M: Is there a washroom near the classroom?W: There is, but lucky for you, it has a big out of order sign on it.Text

28、6M: Good morning, Washington Grade School, this is Chris. How may I help you?W: Good morning, this is Alice Smith, Im calling for my daughter, Judy. Shes not feeling well today.M: Im sorry to hear that. I hope its not too bad.W: No, no she has a little fever and a cough. Nothing too serious.M: Well,

29、 I hope she feels well soon.W: Thank you. Do you think I could get her homework for today?M: Is there any specific class?W: Im especially concerned about math and science.M: OK, is it alright for me to give your e-mail address to the teachers? They can then send the homework along later today.W: Tha

30、t would be great. Test 7M: Good evening, I hope you dont mind answering a few questions.W: How long will it take?M: Just a few questions.W: I guess I can manage to answer a few questions. Go ahead.M: Id like to ask your opinion about consumer electronics. As far as consumer electronics is concerned,

31、 which is the most reliable brand?W: Id say that Apple is the most reliable brand.M: Which brand is the most expensive?W: Well, Apple is also the most expensive brand. I guess thats why its the best.M: Which brand do you think is the worst?W: I think LG is the worst. I really cant remember using any

32、 of their products that I liked.M: And which brand is the most popular with young people?W: Thats a difficult one to answer for me. I think that Apple is probably the most popular with young people.M: One last question, Have you tried using any HP products?W: No, I havent. Are they good?M: I enjoy u

33、sing them. Thank you for your time.W: Not at all. Text 8W: Your painting is fantastic Roger!M: Im happy you like it. Its for a competition. Heres the form.W: Right. OK, here are the questions. Your hands are dirty.M: Roger: . from painting! What are the questions? Heres a pen.W: Whats your name?M: O

34、h, thats difficult . Roger!W: Ha, ha. Whats your surname?M: Im not sure .W: Very funny! OK, surname - TailorM: Yes, thats it!W: Next question, please. Are you married or single?M: Single. Im sure about that!W: Whats your address?M: 72 London Road.W: . and what are your hobbies?M: hmmm. painting, goi

35、ng windsurfing and watching TV.W: . OK, last question. Whats your telephone number?M: 0343 897 6514W: 0343 897 6514 - Got it. Wheres an envelope?M: Over there .Text 9M: How long have you been having this pain?W: It started in June. So for more than five months now. My stomach hurts after some meals,

36、 but not always.M: You should have come in earlier. Lets get to the bottom of this. Have you changed your eating habits during this period?W: No, not really. Well, thats not true. Im eating the same foods, but less. You know, the pain seems to come and go.M: How strong is the pain exactly? On a scal

37、e of one to ten, how would you describe the intensity of the pain?W: Well, Id say the pain is about a two on a scale of one to ten. Like I say, its not really bad. It just keeps coming back M: How long does the pain last when you get it?W: It comes and goes. Sometimes, I hardly feel anything. Other

38、times, it can last up to half an hour or more.M: Is there a type of food that seems to cause stronger pain than other ?W: Hmmm . heavy foods like steak usually brings it on. Ive been trying to avoid those.M: Does the pain travel to any other parts of your body - chest, shoulder or back? Or does it r

39、emain around the stomach area.W: No, it just hurts here.M: What about if I touch here? Does it hurt there? W: Ouch! Yes, it hurts there. What do you think it is doctor?M: Im not sure. I think we should take some x-rays to find out if youve broken anything. W: Will that be expensive?M: I dont think s

40、o. Your insurance should cover routine x-rays.Text 10Well, everyday for me is different. I mean to say that some days I speak to clients for hours and hours, and try to convince them that our ideas are the best. A lot of my time is spent on research. Well, we have to deal with all the viewing and re

41、adership figures. We make up our own surveys to discover what a cross section of people think. We dont just look at what people think, but because what really counts is: What sells the goods?The simple fact is that if we dont show a rise in sales we lose a customer. The part I really enjoy is the cr

42、eativity. Its funny really. I get ideas in the most peculiar places. The best idea I ever got was one time when I was sitting in the bath. I jumped out and wrote it down immediately. We also do what we call brainstorming.That is: pooling and sharing our ideas. And we get the best ideas this way. Tha

43、t is as a result of teamwork. I mean, alright, we depend on everybody being creative, and this often happens best when youre working alone. But without a good team, no campaign has a hope of succeeding. A good agency is, in fact, a team of individuals who work well alone, but also together. Hmmm, the drawbacks. Now, the biggest drawback of my work is that you stand or fall by your results. If you cant think of new ideas, or you make an expensive mistake then you get fired. And youre out of a job. Thats always worrying, I can tell you.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1