收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语外研版必修二课后巩固提升:MODULE2 NO DRUGS SECTION1 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:447550 上传时间:2025-12-06 格式:DOCX 页数:3 大小:33.43KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语外研版必修二课后巩固提升:MODULE2 NO DRUGS SECTION1 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共3页
2021-2022学年高中英语外研版必修二课后巩固提升:MODULE2 NO DRUGS SECTION1 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共3页
2021-2022学年高中英语外研版必修二课后巩固提升:MODULE2 NO DRUGS SECTION1 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Introduction,Reading & Vocabulary课后篇巩固提升一、单词拼写1.We should keep off (毒品),because they do harm to our health.答案drugs2.He died of (癌症)related to smoking last month.答案cancer3.I make up my mind to throw those (香烟)away.答案cigarettes4.We should learn to face any (危险)bravely.答案danger5.I used to be a

2、heroin (上瘾者)and wasted much money on it.答案addict6.We hope to (注入)new life into our business.答案inject7.China must build a (强大的)national defense force to defend our country.答案powerful8.Theyve (降低)the prices in the shop,so its a good time to buy.答案reduced9.Even today (烟草)is grown in large quantities am

3、ong this country.答案tobacco10.He gave up his seat on the bus to an old man standing (附近).答案nearby二、完成句子1.Its said that she (与有关系)our school headmaster.答案is related to2.Many people (死于) a kind of unknown disease in that area.答案die from3.Once one (变得对上瘾)smoking,its difficult to get rid of it.答案becomes

4、addicted to4.The thief (闯入)Smiths house while he was away on holiday.答案broken into5.They will be (处于危险中)if they go on doing like this.答案in danger6.The dictionary as well as the books (属于)my sister.答案belongs to7.Would you like to (分享你的经验) the rest of the group?答案share your experience with8.Its wise o

5、f you to (听从别人的建议).答案take/follow others advice9.No one is allowed,no matter who he is, (进入)the lab.答案to enter10.He hurt his leg in the accident,and now he is (极度痛苦).答案in terrible pain三、选词填空break into,steal,take drugs,pay for,used to,powerful,offer,addicted toAdam Rouse,who is 19 years old,1. be a dr

6、ug addict.It was that he happened to try cannabis in the street that led him to the illegal way.An evil drug dealer later 2. him crack cocainea kind of especially 3. cocaine,which made Adam 4. it and in pain without it.When Adam asked the dealer for more,the dealer charged a lot of money.Without eno

7、ugh money,Adam had to 5. a house and steal a television and a video recorder and sold them.From then on,he 6. something every day to 7. the drug.Finally he was caught and sent to the police station.Fortunately,a doctor managed to get his life back to normal.And now,Adam Rouse even helps others to st

8、op 8.答案1.used to2.offered3.powerful4.addicted to5.break into6.stole7.pay for8.taking drugs四、阅读理解导学号17654008(思维品质)American doctors say that mothers who smoke cigarettes before their babies are born may slow the growth of their babies lungs.They say reduced lung growth could cause the babies to suffer

9、 breathing problems and lung disease later in life.Doctors in Boston,Massachusetts studied 1,100 children.The mothers of some of the children smoked and the other mothers did not.Doctors found that the lungs of the children whose mothers smoked were 8% less developed than the lungs of the children w

10、hose mothers did not smoke,and that the children whose mothers smoked developed 20% more cold and breathing diseases than other children later in life.Another recent study found that children had a greater chance of developing lung cancer if their mothers smoked.The study also showed that the danger

11、 of lung cancer increased only for sons and not for daughters,and that the fathers smoking did not affect a childs chance of developing lung cancer.1.Mother who smokes before her child is born may .A.slow the growth of her babys lungB.cause her baby to suffer breathing problems and lung disease late

12、r in lifeC.make her child develop lung cancerD.all of the above are right答案D解析细节理解题。根据文章第一段第一、二句及第二段第一句可推知此题答案为D项。2.Doctors in Boston studied 1,100 children to .A.examine whether these children were healthyB.find out whether their mothers had smokedC.find why these children suffered breathing proble

13、ms and lung diseaseD.look into the effect that mothers smoking had on their children答案D解析推理判断题。根据文章第一段中介绍Doctors in Boston的实验结果,可推知此题答案为D项。3.Suppose Johns father was a heavy smoker,so was Marys mother.According to this passage,.A.John is more likely to develop lung cancerB.Mary is more likely to dev

14、elop lung cancerC.John and Mary have the same chance to develop lung cancerD.neither John nor Mary has the chance to develop lung cancer答案B解析推理判断题。根据文章第二段中第一句可知,如果母亲吸烟,那么孩子得肺癌的可能性会增大。下文提到儿子得肺癌的危险性增大,而女儿没有。从而可知此题答案为B项。4.This passage is to .A.warn us of the danger of smoking before childrenB.warn peop

15、le with breathing problems not to smokeC.warn us that mothers who smoke may affect their childrens healthD.warn us that fathers who smoke may affect their children as mothers答案C解析主旨大意题。根据文章第一句、最后一句及全文内容可推知此题答案为C项。五、七选五(思维品质)Sometimes kids and teens try drugs to fit in with a group of friends.Or they

16、 might be curious or just bored.Someone may use illegal drugs for many reasons,but often because they help the person escape from reality for a while.A drug might temporarily make someone who is sad or upset feel better or forget about problems.1Drugs dont solve problems,of course.And using drugs of

17、ten causes other problems on top of the problems the person had in the first place.2 This means that the person becomes so used to having this drug that his or her body cant function(正常运转) well without it.3 Stopping can cause withdrawal symptoms(脱瘾症状),such as throwing up,sweating,and shaking.These s

18、ick feelings continue until the persons body gets adjusted to being drug free again.If someone is using drugs,you might notice changes in how the person looks or acts.4Somebody using drugs might:lose interest in school or sleep a lot(maybe even in class)hang out with kids who use drugs or ask to be

19、left alone a lotbecome negative,bad-tempered,even get in fightslose or gain weight5 This could be a parent,other relative,teacher,coach,or school counselor.The person might need professional help to stop using drugs.A grownup can help the person find the treatment needed to stop using drugs.A.Here a

20、re some of those signs.B.But this escape lasts only until the effects of the drug wear off.C.Once someone is addicted,its very hard to stop taking drugs.D.Taking drugs is not only bad to your health but also to your family.E.Somebody who uses drugs can become dependent on them,or addicted.F.If you make friends,please be careful to observe if he or she is addicted to drugs.G.If you think someone is using drugs,the best thing to do is to tell an adult that you trust.答案15 BECAG

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1